21/12/2011 18:14
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ανησυχητικά τα νέα από το κούρεμα

(Ανανεωμένο). Πάει καλά το PSI λέει ο Ευ. Βενιζέλος κι όλοι εμείς περιμένουμε να δούμε πόσο καλά πάει όλη αυτή η διαδικασία. Και ευχόμαστε να πηγαίνει καλά ώστε να φύγει αυτή η κυβέρνηση και να πάμε σε εκλογές. Όμως, μια είδηση από την Ισπανία ίσως αμφισβητείς την αισιοδοξία του κ. Βενιζέλου. Όπως ανακοινώθηκε, το  ισπανικό fund, Vega Asset Management, αποχώρησε από τον όμιλο των ιδιωτών επενδυτών που βρίσκονται σε συνομιλίες με την ελληνική κυβέρνηση και τους πιστωτές της, για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Το fund φέρεται να αποχώρησε εξαιτίας διαφωνιών για το πώς θα προχωρήσει η εθελοντική ανταλλαγή χρέους. Μάλιστα, το Vega Asset Management βρισκόταν στην επιτροπή συντονισμού που δημιουργήθηκε τον περασμένο μήνα για να διαπραγματευτεί με την Ελλάδα για τους όρους μιας εθελοντικής αναδιάρθρωσης των ελληνικών ομολόγων που έχουν οι ιδιώτες επενδυτές.

Το Vega είναι το μόνο fund που στην επιτροπή, της οποίας τα μέλη περιλαμβάνουν τις Alpha Eurobank, Axa, BNP Paribas, CNP Assurances, Commerzbank, Deutsche Bank, ING, Intesa San Paolo, LBBW και Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας.

Αν λοιπόν αποχωρεί ένας τόσο σημαντικός παράγοντας για την επιτυχία του κουρέματος, τότε τι διάολο πάει καλά; Κι αν ακολουθήσουν κι άλλοι ξένοι θεσμικοί τότε θα έχουμε ναυάγιο; Και να μη μας διαφεύγει ότι πρόκειται για ισπανικό fund και όλοι γνωρίζουμε τα προβλήματα που έχουν οι Ισπανοί την περίοδο αυτή.

Μήπως άραγε είναι το πρώτο βήμα για υποχρεωτική συμμετοχή στο PSI γεγονός που θα σημάνει πιστωτικό γεγονός για την Ελλάδα;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Nick avatar
  Nick 21/12/2011 13:25:16

  Θα φύγουν και άλλοι έτσι όπως πάει το πράγμα. Δέστε τις ζώνες σας...

 2. Psycho avatar
  Psycho 21/12/2011 18:38:21

  Ήταν επίπλαστες τόσο οι θετικές εκτιμήσεις για την ίδια την συμφωνία, όσο και για την εξέλιξη της διαδικασίας. Όσοι συμφωνούν με αυτό που συμβαίνει ή θα βγάλουν λεφτά από την ιστορία ή είναι παντελώς ανόητοι.
  Χοντρικά:
  το χρήμα δεν το έχει η ΕΕ, εφόσον η Μέρκελ αρνείται να τυπώσει μετρητό.
  Το χρήμα το έχουν τα hedge funds, αυτή η συγχρονη εκδοχή της πειρατείας και του μαυραγοριτισμού.
  Και το έχουν αυτοί με την έγκριση των κυβερνήσεων των μεγάλων χωρών οι οποίες τους αφήνουν ανεξέλεγκτους.
  Έτσι η εξέλιξη ήταν από την αρχή προδιαγεγραμμένη:
  PSI σημαίνει :
  1) πλήρη αναγνώριση όλου του ποσού του υποτιθέμενου χρέους των 370 δις
  2) υπαγωγή του υπό το αγγλικό δίκαιο, όπερ σημαίνει πως αν δεν πληρωθεί μια δόση έχουν δικαίωμα να κάνουν κατάσχεση σε πάσης φύσεως ελληνικά περιουσιακά στοιχεία, δημοσίου και ιδιωτών, εντός και εκτός της ελληνικής
  επικράτειας.
  3) αν η Ελλάδα υπογράψει το PSI και αργότερα κάτι δεν πάει καλά , ενεργοποιούνται αυτόματα τα ασφάλιστρα κινδύνου , χωρίς να παύουν οι δουλείες που προκύπτουν από το PSI. Δηλαδή και κερατά και δαρμένος.
  4) Μαζί με την απόφαση των Μερκοζί για δημοσιονομική πειθαρχία , με την οποία παύει το δικαίωμα του βέτο και εξουσιοδοτείται ο επίτροπος να επιβάλει κυρωσεις κατά το δοκούν, ολοκληρώνεται ένα εφιαλτικό σκηνικό που όμοιο του η χώρα έχει ζήσει μόνο το 1204, το 1453, το 1922 και το 1940.

  • lornion avatar
   lornion @ Psycho 22/12/2011 13:27:19

   μη ενδώσετε στην απαίτηση των δανειστών για την υπαγωγή των χρεωστικών διαφορών στο αγγλικό δίκαιο γιατί τούτο είναι προδοσία, Καλίτερη μια παραίτηση σας ,αλλά ......τι λέω σεις πιστεύετε το μετά απο μας γαία πυρί μιχθήτω.

 3. arkoudanews avatar
  arkoudanews 21/12/2011 18:58:06

  Όσοι περιμένετε τα αποτελέσματα του PSI, θα περιμένετε πολύ!

  Το PSI, η χρεοκοπία δηλαδή της Ελλάδας, δεν πρόκειται να συμβεί, όσο η Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται στην ευρωζώνη.

  Ούτε ο Νταλάρα, ούτε ο Παπαδήμος το επιθυμούν. Τουλάχιστον με τη μορφή που υποτίθεται ότι το συμφώνησαν στις 27 του Οκτώβρη. Οι μόνοι που το επιθυμούν είναι οι γερμανοί που συνεχίζουν να κερδοσκοπούν με τη στοχοποίηση των «μαύρων προβάτων» εντός της Ο.Ν.Ε. και οι άσχετοι έλληνες πολιτικοί που αγνοούν την έννοια της καθαρής παρούσας αξίας (για επιτόκια 8% έκανε λόγο σήμερα ο Νταλάρα) και συνεχίζουν να το διαφημίζουν ως διαπραγματευτική επιτυχία της χώρας μας.

  Αναδιάρθρωση θα γίνει. Όχι μόνο για το χρέος της Ελλάδας αλλά και για της Ιρλανδίας της Πορτογαλίας της Ιταλίας του Βελγίου της Ισπανίας………της Γαλλίας και τέλος της Γερμανίας. Όμορφα και συντονισμένα μετά τη λήψη της απόφασης για έκδοση ευρω-ομολόγων και τύπωμα νέου χρήματος.

  Η «ρήξη» στις σχέσεις Γαλλίας – Γερμανίας είναι πλέον τόσο κοντά… η αγαπητή Μέρκελ έχει εκνευριστεί με τη στάση της ΕΚΤ (αγοράζει ο Ιταλός τραπεζίτης στη δευτερογενή ότι υπάρχει) και προειδοποιεί σε όλους τους τόνους ότι η τράπεζα δεν αποτελεί λύση για την κρίση. Όμως όλοι πλέον ξέρουν ότι θα πρέπει να συμβεί κάτι αρκετά θεαματικό και μάλιστα γρήγορα ώστε όχι μόνο να σταματήσει αλλά και να αναστραφεί η πορεία της Ευρώπης προς την ύφεση.

  Κούρεμα χρέους στην Ελλάδα δεν θα γίνει για τον απλούστατο λόγο ότι δεν μπορεί να γίνει το ίδιο για την Ιταλία ή την Ισπανία και ας επιμένει η Μέρκελ ότι η περίπτωση της Ελλάδας είναι μοναδική. Η περίπτωση της Ελλάδας δεν είναι ούτε ιδιαίτερη ούτε μοναδική. Είναι η φυσική κατάληξη του αδύναμου κρίκου που αν κάνεις το λάθος να τον αφαιρέσεις από την αλυσίδα, πολύ σύντομα θα ανακαλύψεις τον επόμενο.

 4. Nick avatar
  Nick 21/12/2011 22:15:38

  Παίδες, για διαβάσ'τε το παρακάτω απόσπασμα που βρήκα στο Zerohedge.com

  Vega is thought to have been upset by the negotiating approach of Greece and international lenders, including the EU and International Monetary Fund. According to one participant, at meetings Vega complained about the refusal of the European Central Bank to take any losses on its holdings or for Greek banks – in effect wards of the state – to accept write downs.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.