12/12/2008 21:07
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ανησυχία για το δημόσιο χρέος

 Τι έχουμε προειδοποιήσει επανειλημμένως για το spread (πχ Γιατί ο κ. Αλογοσκούφης δεν έπρεπε να κοιμάται); Εκρηκτικές διαστάσεις λαμβάνει ο δανεισμός στη χώρα σε συνδυασμό με την αναταραχή των τελευταίων ημερών, αλλά και το σκάνδαλο του Βατοπεδίου. Από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής παραδέχθηκε ότι το δημόσιο χρέος εξακολουθεί να είναι υψηλό και να δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα στην ελληνική οικονομία. Υποστήριξε, ωστόσο, ότι η Ελλάδα καλύπτει και θα καλύπτει κανονικά όλες τις χρηματοδοτικές τις δαπάνες, αλλά απέφυγε να απαντήσει εάν συμμερίζεται την άποψη του υπουργού Οικονομίας ότι η χώρα μας δέχεται συντονισμένες επιθέσεις από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, γι΄ αυτό και η απόδοση των ελληνικών ομολόγων έχει ξεπεράσει τις 200 μονάδες βάσης σε σχέση με τα γερμανικά.

Η νέα αύξηση ρεκόρ του spread των ελληνικών ομολόγων με γερμανικά, σε συνδυασμό με τη διεθνή οικονομική κρίση έχει εκτοξεύσει το έλλειμμα της κυβέρνησης στα 11,63 δισ. ευρώ με στόχο τα 9,79 δισ. ευρώ και δεν αποκλείεται να κλείσει το 2008 πάνω από το 3%, ποσοστό που συνεπάγεται επιτήρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πολλοί αναλυτές ανησυχούν ότι οι δανειστές της Ελλάδας, εκτός από μεγαλύτερα επιτόκια ίσως απαιτήσουν και άλλες αναπροσαρμογές από την κυβέρνηση, όπως περαιτέρω μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού, ή μείωση του δημοσίου τομέα, ενώ η αύξηση του spread και ο ακριβότερος δανεισμός του δημοσίου θα φανεί και στα επιτόκια των τραπεζών, θα επιφέρει μείωση της κρατικής δαπάνης και της ιδιωτικής κατανάλωσης και θα περιορίσει ακόμα περισσότερο την ανάπτυξη της οικονομίας.

Σε συμφωνία για το πακέτο ανάκαμψης των 200 δις κατέληξαν στο μεταξύ οι 27 ηγέτες των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμφωνώντας ότι θα ενισχύσουν κατά προτεραιότητα  τα ασθενέστερα οικονομικά στρώματα  και δευτερευόντως τις επιχειρήσεις που πλήττονται από την κρίση. Ακριβώς το αντίθετο δηλαδή από την ελληνική κυβέρνηση που φρόντισε πρώτα να ανακουφίσει τις τράπεζες.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Orestios avatar
  Orestios 12/12/2008 21:13:32

  Ήρθε η ώρα να κοιτάξουμε όλοι τον καθρέπτη και να δούμε το αποτέλεσμα της έπαρσης τόσων ετών. Η Νέμεσις στέκει πίσω μας με την μορφή του παιδιού μας και κρατά μέτρο στο ένα χέρι ενώ στο άλλο χαλινάρι. Σε αυτό θα λογοδοτήσουμε, τόσο για την καλή τύχη που χάσαμε από την μέθη του χρήματος, όσο και για την αλαζονεία να μην του εξασφαλίσουμε ευτυχές μέλλον παραβιάζοντας την τάξη. Δυστυχώς ήρθε πάλι πιο σκληρή αυτή την φορά, ενώ η Αιδώς μας είχε εγκαταλείψει προ πολλού.

 2. popolaros avatar
  popolaros 12/12/2008 21:18:58

  Μάλλον περνάμε στο PLAN B.

  Όσο και εάν τον θεωρώ λίγο για Υπ.Οικονομίας...θα συμφωνήσω μαζί του.
  Οι συντονισμένες επιθέσεις είναι πλέον απόλυτα ξεκάθαρες.

  Δεν έχω αποφασίσει ακόμα, εάν ο στόχος είναι η Ελλάδα καθαυτή ή η Ευρωζώνη.

 3. t avatar
  t 12/12/2008 21:31:21

  Συνεδριάζει την Κυριακή το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ υπό τον ΓAΠ.
  Η συνεδρίαση έχει προγραμματιστεί, στο Συνεδριακό Κέντρο της Εθνικής Ασφαλιστικής. pasok.gr/portal/gr/3/70890/7/7/1/showdoc.html
  Μάλλον περνάμε στο PLAN B.

 4. Orestios avatar
  Orestios 12/12/2008 21:34:26

  Περιμένουμε να δούμε πλακάτ του τύπου "Karamanlis GO HOME" να φιγουράρουν μπροστά σε κάμερες "έγκυρων" ξένων δημοσιογραφικών δικτύων, από πεινασμένους και απολυμένους. Το plan B έρχεται.

 5. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 12/12/2008 21:42:23

  Μερικοί φωνάζαμε εδώ και 15μηνες για τις ...επιτυχίες του κ Καθηγητή.
  Ο άνθρωπος που τίναξε την Ελληνική οικονομία στον αέρα βλέπει τώρα συνωμοσίες και ...ξένα κέντρα (...μα τόσο Πολύδωρας είναι τελικά)

  Το πρόβλημα της ελληνικής Οικονομίας είναι η στρεβλή ανάπτυξη δεκαετιών (αγροτικός τομέας που είχε κάτσει πάνω στις επιδοτήσεις της ΕΟΚ, βιομηχανία που μόλις σταμάτησε ο προστατευτισμός των δασμών εξαφανίστηκε, ο κλάδος των υπηρεσιών είναι κλάδος της αρπαχτής του σήμερα αύριο σκασίλα μας, κλειστά επαγγέλματα / κάστες και την μεγαλύτερη μαύρη οικονομία / παραοικονομία του πλανήτη)
  Αντί να βγει, οποιαδήποτε κυβέρνηση, να επιτελέσει δομικές αλλαγές έχουμε πολιτικούς ....δημοσκοπήσεων το ανάγνωσμα, το πρώτο, μοναδικό και τελευταίο μέλημά τους.

  Αλλά υπάρχει λύση θα φύγει ο ΚΚ ο Β και θα έρθει ο ΓΑΠ που θα παραλάβει καμένη γη που θα τον διαδεχθεί η Ντόρα που θα βρει άδεια ταμεία κλπ.

  Χαίρομαι που επειδή το είπαν οι ξένοι τελείωσαν τα ...δημιουργικά λογιστικά θαύματα του Σημίτη και του ΚΚ του Β.

  Να δω πως θα πληρωθούν τα ελλείμματα του ΟΣΕ, της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ και των νοσοκομείων. (το αθροιστικό χρέος των 3 αυτών μπορεί να τινάξει χώρες καλύτερες από εμάς στον αέρα)

  ....και να σκεφτεί ότι μόνο οι βεβαιωμένες οφειλές της Εφορείας είναι πάνω από 35 ΔΙΣ, ποιος να τις εισπράξει όμως που έχουμε πολιτικό κόστος και πολιτικές συμμαχίες.
  Που και να λειτουργούσε το ΥΠΟΙΟ όπως και στις ΗΠΑ, Ελβετία θα είμαστε.

  Για αυτό καληνύχτα Ελλάδα, συνέχισε να καίγεσαι από μόνη σου.

 6. Orestios avatar
  Orestios 12/12/2008 21:46:21

  @ Ιθαγενής
  Μόνο Ελβετία? Σουηδία θα είμαστε. Α, να! Ήρθε ο GAP, mind the να δείξει ότι απέναντι στο στιβαρό χέρι του ΚΚ θα προτάξει το στιβαρό μπούτι (τζάμπα έκανε νομίζετε τόσο καιρό ποδήλατο και διάδρομο?)

 7. o βουνισιος avatar
  o βουνισιος 12/12/2008 21:59:19

  Ο Ιθαγενής ειπε:
  Που και να λειτουργούσε το ΥΠΟΙΟ όπως και στις ΗΠΑ, Ελβετία θα είμαστε.

  εδώ και χρόνια η οικονομία κινείται όπως ο αλκοολικός πατέρας που παρατάει τα παιδιά του(κοινωνία), τα χτυπάει και μετά τα εξωθεί στην πορ.εια

 8. Nick avatar
  Nick 12/12/2008 22:18:26

  Ώρε συναγερμούς που έχω να ακούσω...

 9. manolios avatar
  manolios 12/12/2008 22:20:11

  Πάλι δεν έπεσε ο Καραμανλής! Τελικά πότε θα πέσει βρε παιδιά; Έχω χάσει του κόσμου τα λεφτά με το να σας πιστεύω και να ποντάρω !! Πότε θα πέσει βρε παιδιά ; Αφραγκος έμεινα!!!

 10. ΑΤΑΚΤΟΣ avatar
  ΑΤΑΚΤΟΣ 12/12/2008 22:21:01

  http://apostolosathinaios.wordpress.com/2008/12/08/a%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B2%CE%AF%CE%B1-%CE%AE-%CE%BF-%CE%B5%CF%83%CF%89%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CF%80%CF%8C%CE%BB%CE%B5%CE%BC%CE%BF%CF%82-revisited/#comment-34

 11. ΑΤΑΚΤΟΣ avatar
  ΑΤΑΚΤΟΣ 12/12/2008 22:25:29

  Λόγοι της Αγοράς

  Ο Απόστολος ο Αθηναίος μονολογεί…
  (A)Πολιτική Βία, ή ο Εσωτερικός Πόλεμος revisited

  with 6 comments

  Δεδομένο α’: Το Σύστημα έχει προ πολλού μπει στην φάση της αυτο-λεηλασίας του. Η δυνατότητά του να κρατά ψηλά τις πλασματικές αξίες των τίτλων που συντηρούν τον πλούτο των προνομιούχων ελίτ του, ασκώντας λεηλασία κυρίως στον “τρίτο κόσμο” και στην πλανητική βιόσφαιρα υπερχρησιμοποιήθηκε και κάηκε ως στρατηγικό χαρτί. Ούτε η λεία από την μαύρη εργασία (εντός και εκτός), αλλά ούτε και η κλοπή των φυσικών πηγών είναι σε θέση να υποστηρίξουν τον νενομισμένο πλούτο των ελίτ…

  Δεδομένο β’: Ο αυτο-κανιβαλλισμός του Συστήματος δημιουργεί αποκλεισμό και δυσαρέσκεια στις ίδιες τις μάζες που αποτελούν την βάση του. Ό,τι υπήρχε σε συσσωρευμένο (διάβαζε δημόσιο) πλούτο εκποιήθηκε ως σκραπ, και μαζί του εκποιήθηκε αυτή καθεαυτή η έννοια του Κράτους. Το μόνο που απέμεινε προς λεηλασία στο εσωτερικό του Συστήματος (Δυτικού τε και Ανατολικού) είναι το κάποτε περιφρονούμενο πενηνταράκι του αθλίου. Το δε Κράτος είναι πλέον ανοικτά ιδιωτικό… Αυτό συνεπάγεται de facto την αυτοακύρωση του ρόλου του ως διαπραγματευτή και ενδιάμεσου (διάβαζε νταβατζή…). Η δε δυσαρέσκεια δεν μπορεί πια ν’αντιμετωπιστεί με τα δωράκια του Κέυνς…

  Δεδομένο γ’: Η λεηλασία -εσωτερική και εξωτερική- οφείλει να ενταθεί με όποιο τίμημα, ειδεμή το Σύστημα θα διαλυθεί σύντομα εις τα εξ ων συνετέθη. Στο μεν εξωτερικό, αυτό σημαίνει μεγιστοποίηση της εμπλοκής σε θερμούς πολέμους: η δυνατότητα των παλαιών καλών proxy συγκρούσεων ν’αποφέρουν λεία δεν επαρκεί για να στηρίξει ούτε τα δυτικά “σοσιαλιστικά” κράτη της καπιταλιστικής φιλανθρωπίας, ούτε και τ’ανατολικά του πολεμικού καπιταλισμού. Στο εσωτερικό, αυτό σημαίνει το Κράτος σε θέση κουρσάρου των ισχυρών: Οι κρατικές δομές -που πάντα είχαν πρωταρχικό τους μέλημα την υπεράσπιση των ελίτ, και την νομιμοποίηση τους- είναι πλέον και στο εσωτερικό πρωταρχικά πολεμικές δομές στα πλαίσια του εσωτερικού πολέμου…

  Δεδομένο δ’: Ειδικά επί του εδάφους του δυτικού κόσμου (των ΗΠΑ, αλλά και της Ελλάδας συμπεριλαμβανομένων), η διαδικασία είναι κατά πολύ δυσκολότερη απ’ό,τι στην Ρωσία και την Κίνα. Απαιτεί ιδιαίτερη ρητορική που θα αναπτύσσει τους οικονομικούς κινδύνους, αλλά και τα πάμπολλα παραδείγματα κινδύνων για την δημόσια τάξη και ασφάλεια, που θα απειλούν, όχι την ελίτ φυσικά, αλλά αυτήν και μόνον την μικροαστική τάξη. Ειδικά επί του εδάφους του δυτικού κόσμου, για να στηθεί η εσωτερική απόλυτη βία της εξουσίας χρειάζεται η “πρόκληση” της τυφλής βίας των απολιτίκ.

  Αν αυτή η πορεία είναι κοινή για ολόκληρη την Δύση, η Ελληνική Δημοκρατία είναι αυτή που για πλήθος λόγων βιάζεται να εγκαταστήσει τις “νέες” (πανάρχαιες αλήθεια) δομές της κρατικής λεηλασίας. Γι’αυτόν τον λόγο στην Ελλάδα είναι ανοικτά μέρος της κρατικής πολιτικής ο εμπρησμός, η προβοκάτσια, η επιθετικότητα, και η συνεχής ταπείνωση των πλέον σημαντικών-κινητικών-ενεργών ή και ευαίσθητων ομάδων των πολιτών. Από την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση (που επίτηδες αυτοσαμποταριζόταν και αυτοακυρωνόταν, ώστε να ενθαρρύνει τις αντιδράσεις), στην “βίαια ζαρντινιέρα” της Θεσσαλονίκης, στα απανωτά σκάνδαλα, στις επιχειρήσεις περικύκλωσης των Εξαρχείων, στην δολοφονία του Γρηγορόπουλου, το ζητούμενο ήταν ένα: πρώτα η συστηματική καλλιέργεια και κατόπιν η ΕΚΡΗΞΗ της οργής.

  Όσο οι μαχητές των δρόμων εξακολουθούν την σύγκρουσή τους με τις ελλαδικές δομές (ή τις γαλλικές, ή τις γερμανικές…), χωρίς πολιτικό πρόγραμμα, χωρίς δομημένο λόγο, και χωρίς σαφείς στόχους, τόσο θα αγκαλιάζουν και θα ενισχύουν σοβαρά το νέο κρατικό δόγμα για το μέλλον. Η Ελλάδα, στρατηγικά τοποθετημένη μεταξύ Ανατολής και Δύσης, έχει κάτι να προσφέρει, στον εαυτό της πρώτα, τα Βαλκάνια και τον Κόσμο μετά.

  Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να το έχει πρώτα βρει η ίδια…

  Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ύπαρξη πολιτικού Λόγου: Η αντιπρόταση στις προτάσεις των ραδιούργων και μυστικοσυμβούλων Ανατολής και Δύσης.

 12. γάιδαρος avatar
  γάιδαρος 12/12/2008 22:27:45

  Η αλματώδης αύξηση του ΑΕΠ με ρυθμό περίπου 4% τα τελευταία χρόνια μετρήθηκε μέσω της αύξησης της κατανάλωσης κυρίως η οποία με την σειρά της χρηματοδοτήθηκε μέσω δανεισμού των ιδιωτών (και όχι των επιχειρήσεων). Με αυτό τον τρόπο οι καταθέσεις των ιδιωτών (σε ένα βαθμό πάντα), μπαίναν στο Τραπεζικό σύστημα και ξαναβγαίνανε σαν δάνεια πρός ιδιώτες κυρίως στεγαστικά αλλά και καταναλωτικά.
  Η ψυχολογία της μή κατανάλωσης ρίχνει την αύξηση του ΑΕΠ κάτω από τον σταθμισμένο πληθωρισμό (ύφεση). Το δημόσιο μη εισπράτοντας φόρους από την κυριώτερη πηγή εισοδήματος του, δηλαδή τον ΦΠΑ της κατανάλωσης, "φτωχαίνει στα μάτια των Τραπεζών" που το δάνειζαν μέχρι σήμερα.
  Δηλαδή το δημόσιο αν ήταν υπάλληλος, έπαθε "μείωση μισθού" λόγω αλλαγής συμπεριφοράς του εργοδότη του (καταναλωτές).
  Αυτό το ψυλιάστηκαν οι στεγνές από ρευστό Διεθνείς Τράπεζες (δεύτερο κακό) και σου λένε κ. Αλογοσκούφη, θές λεφτά δώσε πανωτόκι.
  Τι να γυρίσει να πεί ο Αλογοσκούφης στον εργοδότη του (λαός);
  Οτι καλά γυρίσαμε τα λεφτά με τις Τράπεζες που βγάλανε ένα σκασμό λεφτά αυτά τα χρόνια, πάρτε κ΄ άλλα δάνεια και αγοράστε και τέταρτο αυτοκίνητο για να μαζέψω εγώ λεφτά ;
  Αντε καλά κρασιά.

 13. μανώλης avatar
  μανώλης 12/12/2008 22:40:15

  "........μείωση του δημοσίου τομέα,
  .........μείωση της κρατικής δαπάνης........."

  Σαν καλό μου ακούγεται.

 14. Οργή avatar
  Οργή 12/12/2008 22:41:31

  FactorX
  Καταληγεις με το:
  'Ακριβώς το αντίθετο δηλαδή από την ελληνική κυβέρνηση που φρόντισε πρώτα να ανακουφίσει τις τράπεζες.'

  Μιλάμε όλοι για τα 28 δις ευρώ που θα πάρουν οι τράπεζες ε?
  Αλλάάάά άλλη μία έκπληξη θα μας προσφέρει αυτή η κυβέρνηση που έχει κέφια και θα κλείσει την προσφορά έως και 48 δις ευρώ!! αφού τα χρέη των τραπεζών από ομόλογα δεν έχουν πάτο και τα οποία λήγουν το 2009. (Ουπς ξέχασαν να υπολογίσουν τα βαλκανικά τους ανοίγματα). Just a detail

  Κάτι σαν τον απαιτούμενο δανεισμό για το 2009 των 40 δις ευρώ ο οποίος μέσα σε δύο βδομάδες αναθεωρήθηκε (revision) στα 53 δις ευρώ!!!! ε? another detail
  Ένα είναι σίγουρο ότι αυτή η κυβέρνηση μου θυμίζει τα παιδικά μου χρόνια όπου ενώ νόμιζα ότι η μαμά μου με εβγαζε για βόλτα ξαφνικά βρισκόμουν μπροστα σε ένα κύριο με άσπρα με μία βελόνα στο χέρι να μου λέει την λέξη εμβόλιο και εγώ να μην έχω έξοδο διαφυγής ή άλλη επιλογή παρά να με εμβολίζει!!!!!!

 15. t avatar
  t 12/12/2008 22:42:25

  Ο Γιώργος ξύπνησε στις 6πμ με ρολόι (MADE IN JAPAN ).
  Ο καφές του έγινε σε καφετιέρα (MADE IN CHINA)
  Ξυρίστηκε με μηχανή (MADE IN HONG KONG).
  Έβαλε πουκάμισο (MADE IN SRI LANKA),
  Φόρεσε σακάκι (MADE IN ITALY)
  Φόρεσε jeans (MADE IN SINGAPORE)
  Και παπούτσια (MADE IN KOREA )
  Έφτιαξε πρωινό σε κουζίνα (MADE IN TURKEY )
  Έκανε υπολογισμούς σε κομπιουτεράκι (MADE IN MEXICO)
  Κοίταξε την ώρα σε ρολόι (SWISS MADE)
  Άκουσε μουσική σε ράδιο (MADE IN INDIA)
  Μπήκε σε αυτοκίνητο (MADE IN GERMANY)
  Το γέμισε με βενζίνη από ( Saudi Arabia )
  Και άρχισε να ψάχνει για δoυλειά με καλό μισθό.
  Μετά από άλλη μια απογοητευτική μέρα
  Κάθισε στο Computer (Made In Malaysia)
  Έβαλε τις παντόφλες του (MADE IN ΙNDIA)
  Και ένα ουίσκι (MADE IN UK)
  Άνοιξε την TV (MADE IN INDONESIA )
  Μετά άρχισε να αναρωτιέται γιατί δεν μπορεί να βρει δoυλειά.

 16. Orestios avatar
  Orestios 12/12/2008 22:44:21

  @ Οργή
  Οι ιατροί ενιοτε φορούν και ΠΡΑΣΙΝΑ. Όταν με το καλό θα έρθει το ΠΑΣΟΚ να κυβερνήσει μην φοβηθείς την βελόνα.

 17. Οργή avatar
  Οργή 12/12/2008 22:51:07

  Τα παλαιά εκείνα χρόνια δεν είχανε υιοθετήσει πλήρως το american style που είναι ίσως το ζητουμενό σου και σεβαστό.
  Έτσι που έχoυν γατζωσεί τον μπουλούκο μας στην καρέκλα δεν θα προλάβω το ΠΑΣΟΚ......θα έχω πεθάνει από την πείνα :)))))
  ΥΓ: Μου την λες ή ιδέα μου????? :)

 18. ΑΤΑΚΤΟΣ avatar
  ΑΤΑΚΤΟΣ 12/12/2008 22:51:43

  Orestios- εισε δικαιος τερμα και οχι του κομματικου σωλινα
  1.η Νατασσα εχει μπλε γαντια οταν χειρουργη
  2.εσει να φορας πρασινα

 19. Orestios avatar
  Orestios 12/12/2008 22:59:27

  @ οργή
  Ακόμα περιμένω απάντηση σε ερώτημα που σου έθεσα σε άλλη ανάρτηση.
  Το παρόν είναι το ζητούμενο όμως, και στον ενεστώτα χρόνο ως θεραπευτές στην οικονομία θα προβληθούν οι ενδεδυμένοι πράσινο μανδύα. Είναι όμως ΙΚΑΝΟΙ να μην πονέσουν τα παιδιά και ο εμβολιασμός να είναι ανώδυνος?
  Υ.Γ.: Από ότι κατάλαβα ο εμβολιασμός ήταν τραυματική εμπειρία για σένα.

  @ t
  Πες μας ότι ο Γιώργος του κειμένου δεν είναι ο GAP,mind the.

 20. Naruto avatar
  Naruto 12/12/2008 23:00:47

  Χωρις να θελω να υποτιμησω τον "τ".
  Αυτο που καταλλαβε ο "τ" δεν λεει να καταλλαβει η Ευρωπη. Οι ΗΠΑ θα δειξει, μαλλον κινουνται προς την σωστη κατευθυνση.

 21. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 12/12/2008 23:08:40

  Η ανησυχία είναι δικαιολογημένη. Μειώνεται η πιστοληπτική ικανότητα. Αυτό δεν έιναι καθόλου αστείο. Τυπικά τώρα έχουμε βαθμό «Α», η Γερμανία «ΑΑΑ» και η Ρουμανία ΒΒ+. Μέχρι πρόσφατα μας χαρακτήριζαν «σταθερούς».

  Ο φόβος είναι μήπως λόγω της δημοσιονομικής μας κατάστασης, σε συνδυασμό με την ύφεση και την Κυβερνητική ανικάνοτητα, πέσουμε κάτω από ΒΒΒ.

  Παρένθεση: Την Κυβερνητική ανικανότητα την έχουν κάνει καραμέλα όλοι οι ξένοι τωρα που μας πρόσεξαν με τις ταραχές...

  Αν πέσουμε κάτω από ΒΒΒ, σημαίνει ότι θα δυσκολέψει απότομα και πολύ η επαναχρηματοδότηση του υφιασταμένου χρέους, και θα μας στοιχίζει πολύ παράπανω από τα 200 bp's.

  Για αυτό, τον πάτε δεν τον πάτε, να λέτε «βάστα Αλογοσκούφη», γιατί αν δεν είναι αυτός θα είναι κανένας Γερμαναράς ή το ΔΝΤ.

  Δεν μπορεί να παρακαλέσει κανείς την Ντόρα να αναλάβει; Έλα Ντόρα, pleaeaease...

 22. maquis avatar
  maquis 12/12/2008 23:12:14

  ΑΤΑΚΤΟΣ, Η Νατάσσα που εργάζεται, πρόκειται να κάνω κολονοσκόπηση και θα την χρειαστώ.

 23. Οργή avatar
  Οργή 12/12/2008 23:14:55

  @orestios,
  1_απάντησα στην προηγούμενη ανάρτηση
  2_΄για σένα ήταν ευχάριστη εμπειρία ο εμβολιασμός ????!!!!!!!

 24. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 12/12/2008 23:37:18

  @24, ρωτάς δύο δύσκολες ερωτήσεις όχι αναγκαστικά συνδεδεμένες.

  Κάποιος δανείζεται για να κάνει σήμερα, αυτό που θα ξεπληρώσει αύριο. Αν θυμάσαι τον Ποπάϊ: "I would gladly pay you Tuesday for a hmburger today, Popeye": Ευχαρίστως θα σε πλήρωνα την Τρίτη για ένα χάμπουργκερ σήμερα. Απλό είναι (φτάνει να ξέρεις ότι θα έχεις να ξεπληρώσεις την Τρίτη. Τα κ΄ρατη έχουν την αλαζονεία να πιστέυουν ότι πάντα μπορούν να ξεπληρώνουν, αφου μπορούν και φορολογουν. Έλλειψη δημοσιονομικής πειθαρχίας σημαίνει δανείζεσαι, δανείζεσαι, δεν έχεις να ξεπληρώσεις, αντί για επενδύσεις, τρως τα δανεικά σε καραμέλλες, πουλάς τα ασημικά να ξεπληρώσεις, σου μένει χρέος, νοικιάζει ςτην γυναίκα σου ή την κόρη σου. Ας πρόσεχες.

  Η δεύτερη ερώτηση είναι αγκάθι μπελαλίδικο, θα γράφουμε ως το πρωί... Κατ' αρχάς δεν «κόβει φρέσκο χρήμα», όχι ακόμα τουλάχιστον. Η γενική ιδέα (στην Αμερική) είναι ότι στηρίζεις τις τράπεζες για να μην πέσει ο ουρανός στο κεφάλι. Η μη στήριξη της κατά τα άλλα προβληματικής Lehman λένε μερικοί, έφερε όλη αυτή την βαβούρα... εγώ δεν το πιστέυω έτσι ακριβώς, αλλά άλλη φορά.

 25. t avatar
  t 12/12/2008 23:41:54

  TIMELINE-Events in Greece since teenager's shooting
  12 Dec 2008 Source: Reuters
  Here is a timeline of events.
  DEC. 6 -- A police officer shoots dead 15-year-old Alexandros Grigoropoulos in central Athens. The policeman says he fired warning shots but witnesses say he aimed at the victim.
  -- Thousands protest in Athens hours later, throwing petrol bombs, smashing shop windows and setting fires. Police clash with rioters using teargas.
  -- Riots spread across Greece, to the northern cities of Thessaloniki, Komotini and Ioannina as well as the tourist resorts of Crete and Corfu.
  -- Interior Minister Prokopis Pavlopoulos makes a public apology and later submits his resignation, which is rejected by Prime Minister Costas Karamanlis.
  -- Two policemen are arrested over the teenager's death.
  DEC. 7 -- Thousands of demonstrators chanting "Killers in Uniform" march for a second day in Athens, Thessaloniki, Crete, Patras, Corfu and Ioannina.
  -- Karamanlis sends a letter to the dead teenager's family, expressing his sorrow and promising the culprits will be punished. Pavlopoulos appeals for calm.
  -- One police officer is charged with murder and another with abetting him.
  -- The mayor of Athens postpones the launch of Christmas festivities.
  DEC. 8 -- Demonstrators launch a third day of protests and occupy university buildings. Dozens of marches bring Athens to a standstill as shop owners count the damage.
  -- Hundreds battle with police in more than 10 cities across the country, including Thessaloniki.
  -- Thousands of demonstrators march in the evening through the heart of Athens, damaging and looting scores of shops, destroying banks and attacking ministries. The city's huge Christmas tree goes up in flames.
  -- Karamanlis holds government meeting and Pavlopoulos says there will be no tolerance for such events.
  DEC. 9 -- The opposition socialist party calls for elections to end the four days of protests.
  -- Karamanlis meets President Karolos Papoulias and party political leaders to find ways to end the rioting.
  -- The funeral of Grigoropoulos takes place in the outskirts of Athens.
  -- Karamanlis appeals to unions to unite against the riots and cancel a protest rally during a 24-hour strike. Both requests are rejected.
  DEC. 10 -- A general strike starts in Greece as thousands march on parliament in a union rally at economic and social policy, which quickly turns violent.
  -- The lawyer of the policeman who shot the teenager says that a ballistics report shows he was killed by an accidental ricochet. The report is yet to be officially published.
  DEC. 11 - Protesters hurl firebombs as 4,000 students march in a sixth straight day of anti-government protests but the violence is less intense.
  DEC. 12 - About 5,000 students attack police outside the Athens parliament building.
  -- Police say 432 people, including many foreign immigrants, have been detained, with 176 of them charged with violence and looting.
  -- The Greek Commerce Confederation says rioting has caused 200 million euros ($265.3 million) of damage to more than 500 shops in Athens alone.

 26. Προφήτης avatar
  Προφήτης 13/12/2008 00:03:47

  @ΑΤΑΚΤΟΣ πολύ καλό.

  @γαιδαρος : ακριβώς. Θα μπορούσε βέβαια να φορολογήσει τους συμπαίκτες του στο τεννις στο Ekali Club, αλλά δύσκολα οι υπάλληλοι επιβάλλουν φόρους στον εργοδότη τους.
  Θα μπορούσε να λειτουργήσει τις (τέως)κρατικές επιχειρήσεις-μονοπώλια με σώφρονα τρόπο και να έχει δυσθεώρητα κέρδη που θα μείωναν την ανάγκη εξωτερικού δανεισμού.
  Αλλά τότε δεν θα τον καλούσαν επί 4 συναπτά έτη στις συνευρέσεις της Λέσχης Bilderberg.
  Αν και πάντα το πρόβλημα ήταν ο κοινωνιοκεντρικός εξορθολογισμός των δημοσίων δαπανών. Πράγμα αδύνατον, λόγω αυτών που ανέλυσε ο Ατακτος.

 27. t avatar
  t 13/12/2008 00:06:18

  "Η εικόνα είναι πράγματι θλιβερή", δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ κ. Α. Τσίπρας για τις καταστροφές στο κέντρο της Αθήνας, μετά τη σχετική συζήτηση που είχε με τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Ν. Κακλαμάνη.

 28. Νίκος avatar
  Νίκος 13/12/2008 00:11:56

  Πω πω ωστε ταδε εφα ο κ Τσιπρας. Για να δουμε...

  Μετά την σχεδόν ολοκληρωτική καταστροφή του κέντρου της Αθήνας
  Ο δήμαρχος Νικήτας Κακλαμάνης προέβει σε διάφορες προσπάθειες μήπως και σωθεί κάτι από την ταλαιπωρημένη πόλη
  Η κυβέρνηση (ο Θεός να την κάνει κυβέρνηση) έσπευσε (αν ήθελε ας έκανε και αλλιώς) να δηλώσει την στήριξη της στον Δήμαρχο αλλά και στους καταστημαρχες και πολίτες της Αθήνας
  Ο Παπανδρέου εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ το ίδιο, η Παπαρήγα επίσης και σήμερα δηλώσεις έκανε και ο Καρατζαφέρης.....

  Ποιός λείπει;;;;;;
  ποιός δεν ενδιαφέρθηκε καθόλου για τους πολίτες που έμειναν άνεργοι;;;
  ποιός χέστηκε για τις περιουσίες που κάηκαν και λεηλατήθηκαν;;;;
  Ποιός είναι αυτός που σε άλλες περιπτώσεις κάνει δεκάδες καραγκιοζιλίκια για να αποδείξει πως δήθεν είναι ευαίσθητος για ολους τους κατατργμενους του κοσμου που μπαινο-βγαινουν στο Ελλαδισταν αλλά τώρα απουσιάζει εντελώς...καθώς είναι απασχολημένος με το πως το μπάχαλο θα μεταφερθεί και στα σχολεία, αφου αφοπλιστει και η αστυνομια και τα ΜΑΤ;;;;

  α) ο Τσίπρας
  β) ο Αλαβανος
  γ) ο Τσίπρας
  δ) ο φουφουτος
  ε) ο κανεις

  επιλέξτε την σωστή απάντηση
  και δικαιολογήστε την

 29. Orestios avatar
  Orestios 13/12/2008 00:13:01

  @ Ατακτος
  Αν ήμουν ιατρός δεν θα γινόμουν χειρουργός. Δεν κάνω κέφι το αίμα. Ας το κάνουν κέφι πολλοί γνωστοί-άγνωστοι δημοσιογράφοι ως νέοι αυτόκλητοι ιατροί της κοινωνίας. (BUTSERS)
  Ο GAP,mind the όμως τι έχει να πει για τις καταστροφές, τη βία, το αίμα (που δεν θα αργίσει να έρθει)? Μόνο εκλογές ζητά??????? Αυτό ξέρουμε να το πούμε όλοι. ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΤΑΙ??????????????????

 30. Orestios avatar
  Orestios 13/12/2008 00:16:11

  @ t
  Πολύ ζορίστηκε το παιδί. Προσέχει τι λέει πάντως, μπράβο του, μαθαίνει γρήγορα,γιατί αν οι schooligans τον δέσουν ξανά στην καρέκλα, τον βλέπω στην θέση του χριστουγεννιάτικου δέντρου να φωτίζει την πλατεία.

 31. alone avatar
  alone 13/12/2008 00:19:38

  @archaeopteryx

  Διαβασε εδω για την δημιουργια χρηματος.
  http://sortakias.blogspot.com/2008/12/blog-post_05.html

  Μηπως πρεπει ολοι να δουν το παρακατω video που
  εξηγει πολυ καλα τη λειτουργια του δανεισμου
  και του χρηματοοικονομικου συστηματος και να γινει
  μια συζητηση;
  Ειναι πολυ ενδιαφερον και κατατοπιστικο,ιδιαιτερα
  για οσους δεν εχουν γνωσεις οικονομοκων

  http://www.kepik.gr/?p=805

 32. t avatar
  t 13/12/2008 00:20:19

  @ 31
  Καθώς η παγκόσμια οικονομική κρίση αρχίζει να πλήττει και την Ελλάδα, οι νεαροί Έλληνες βλέπουν τους γονείς τους να αδυνατούν να ανταπεξέλθουν. Οι περισσότεροι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να σπουδάσουν στο εξωτερικό. Τα πανεπιστήμια δεν προσφέρουν υψηλής ποιότητας εκπαίδευση και εάν η οικογένεια δεν έχει «γνωστούς» οι ευκαιρίες για δουλειά μετά το πανεπιστήμιο είναι λίγες. Το ποσοστό ανέργων μεταξύ των πτυχιούχων είναι 21%, ενώ η συνολική ανεργία 8%, επισημαίνει ο Economist

 33. alone avatar
  alone 13/12/2008 00:32:14

  Γιατι υπαρχουν επιτοκια;
  Με ποιο τροπο οι τραπεζες πολλαπλασιαζουν
  το χρημα;

  Πως γινεται η σύγχρονη τραπεζική θεωρία ενα ολοκληρωτικό σύστημα διακυβέρνησης;

  Πως ειναι δυνατον ο κοσμος να βασιζεται στο
  δογματης συνεχους αναπτυξης; Σε ενα πεπερασμενο
  κοσμο αυτο ειναι αδυνατο.

  Αναλυτικη ερμηνεια στo "money as debt".
  Πολυ πιο κατατοπιστικο απο το Zeitgeist
  Διαρκεια 45 λεπτα
  http://www.kepik.gr/?p=805

 34. Orestios avatar
  Orestios 13/12/2008 00:32:56

  @ t
  Έτσι γίνεται, πράγματι. Σαν χθές μου φαίνονται, όλα όσα άκουγα από το 1996 για την αειφόρο ανάπτυξη και την ισχυρή οικονομία. Τώρα ήρθε η ώρα της δημιουργικής καταστροφής?
  Και η ιστορία με τα χιλιάδες μεταπτυχιακά ποιόν βόλευε άραγε? Τα κονδύλια για όλα αυτά που πήγαν?
  Ήδη άρχισαν τα ρεπορτάζ για τους πολυπτυχιούχους και μου θύμησαν την πολυχρησία ουσιών από τους εξαρτημένους.
  Κρίμα, που κάποιοι που πρέσβευαν την αειφόρο ανάπτυξη, τώρα δεν έχουν τι να πούν σε όλα τα παιδιά, που ακόμα ελπίζουν.
  Προς το επιτελείο του GAP, mind the: Βγάλτε το GAP (mind the) να μιλήσει για όλα αυτά.
  ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΤΑΙ?????????? Τι έχει να πει στα παιδιά που φωνάζουν?????? ΤΙΠΟΤΑ??????

 35. Νίκος avatar
  Νίκος 13/12/2008 00:35:12

  Συνοψη:

  Κωστακηδες, γιωργακηδες, περιεργα αλαβανοειδη, τατουληδες και ντορουλες, κουκουλοφλωροι, ροζ τσιπροειδη , καμπουρακειος και λοιπη δημοσιοκαφρια , κουνιστολαζογκες , Ρεπουσηδες, ελιαμεπαδες, βασιλοκομουνιστοκανελληδες .......
  Ε ΡΕ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΣΕ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ, Ε ΡΕ ΠΑΤΡΙΔΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΤΙ ΣΟΥ ΦΥΛΑΓΑΝ ΚΡΥΦΟ ΟΙ ΡΥΠΑΡΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΤΗΣ 'ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ'...

  εγω ξερω απλα πραγματα.. ΟΤΙ Η ΣΙΩΠΗΛΗ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΑΡΙΑΣΜΕΝΗ... ξεχυλη οργης ΚΑΙ ΜΕ ΠΑΚΗΔΕΣ και ΜΕ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΛΩΡΟΥΣ και με τα ΤΣΟΓΛΑΝΑΚΙΑ του κινητου και των SMS.. και οπου ναναι θα ξεσπασει τσουναμι.. ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ , ΟΛΟ ΤΟ ΚΟΠΡΙΤΑΡΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΡΕΙ ΠΟΥ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙ... και θα ειμαστε πολλοι για να μας βαφτισουν χρυσαυγιτες...

  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΤΑ ΠΡΟΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΡΙΖΟΝΤΑ.. καποιοι αρχισαν ηδη να πακεταρουν , αλλοι να ξεθαβουν τα δευτερα διαβατηρια τους.. και καποιοι αλλοι αδουν ως γνησιοι ηλιθιοι την ωρα που το πλοιο βυθιζεται..

  Η ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΦΡΕΝΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΝΟΙΞΕ ΑΠΟ ΠΑΝΙΒΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΝΤΕΣ, ΠΡΩΤΟΙ ΕΙΣΗΛΘΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΛΩΡΟΙ ΔΙΕΘΝΙΣΤΑΔΕΣ ΤΗΣ ΠΟΡΔΗΣ ΜΕ ΤΙΣ ΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥΣ ΣΥΡΙΖΟΚΑΜΩΜΑΤΕΛΕΣ, ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΕΜΕΙΣ, ΕΤΟΙΜΟΙ ΠΙΑ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΕΙΣΕΛΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΜΕ ΠΑΤΑΓΟ ΠΙΣΩ ΜΑΣ ...
  (ΣΣ παραθυρα δεν υπαρχουν)

 36. t avatar
  t 13/12/2008 00:43:24

  Ήρεμα, ήρεμα, δεν είναι όλοι τρομοκράτες

 37. Orestios avatar
  Orestios 13/12/2008 00:44:22

  @ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ GAP (mind the)
  Όχι λογίδρια τύπου "έκθεση ιδεών" στις οποίες η Φώφη είναι μανούλα. Οι schooligans δεν θέλουν τέτοια κείμενα και διέρρηγαν τα ιμάτια τους σήμερα στον SKAI.
  Λόγο μεστό, ζωντανό ειλικρινή θέλουν τα παιδιά. Κοιτάζει γύρω του και τι βλέπει????
  Μπορεί να μιλήσει για τα θέματα αυτά?????
  Είναι ΙΚΑΝΟΣ??????
  Αν δεν έχει να πει κάτι να δώσει το βήμα σε αυτούς που έχουν. Γιατί στην θέση του Αλέχη τον βλέπω και να ζεσταίνει τους άπορους.

 38. ANTIo avatar
  ANTIo 13/12/2008 00:49:56

  Μου κάνει τρομερή εντύπωση γιατί το ίδιο κείμενο το διάβασα στις σελιδες του Ελεύθερου Τύπου και του ΣΚΑΙ.

  Είναι προφανές ότι προσπαθεί να σπείρει οικονομικό πανικό... στην ίδια λογική που διέπει τα νταβατζοκάναλα.

  Θα περάσει και αυτό....

 39. t avatar
  t 13/12/2008 00:55:54

  @ Factorx
  Το κλίμα τις τελευταίες μέρες είναι πολύ βαρύ. Θα πάθουμε κατάθλιψη.
  Έκανα flash back στην εικονιζόμενη Νικολέτα.
  antinews.gr/?p=4531

 40. o βουνισιος avatar
  o βουνισιος 13/12/2008 00:57:48

  Νίκος 35@, αν περιμένεις οι φοβισμένοι μικροαστοί, που καταβάθος συμφωνούν με τη «ρήξη», επειδή έχουν παιδιά εγγόνια κτλ, που έχουν προβλήματα να ασπαστούν στη χώρα μας τις απόψεις σου είσαι μακριά νυχτωμένος ή ζεις σε άλλη χώρα. Μόνο εσύ και άλλοι 5-6 πρέπει να συμφωνούν με αυτά που γράφεις. Ρώτησε τον εαυτό σου μήπως είσαι τελικά θύμα αυτού που τόσο δυναμικά υποστηρίζεις!

 41. Orestios avatar
  Orestios 13/12/2008 01:01:09

  @ t
  Κατάθλιψη παθαίνει αυτός που δεν περιμένει τίποτα. Όταν δεν υπάρχει στήριγμα. Όταν είναι μόνος του. Κρίμα που δεν είναι ο GAP (mind the) εδώ να σε στηρίξει. ΚΡΥΒΕΤΑΙ, δεν νοάζεται για σένα φίλε t. Αλλοίμονο στο λαό που στα δύσκολα θέλει στήριγμα. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ????????????

 42. t avatar
  t 13/12/2008 01:06:00

  Συνεδριάζει την Κυριακή το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ υπό τον ΓAΠ.
  Η συνεδρίαση έχει προγραμματιστεί, στο Συνεδριακό Κέντρο της Εθνικής Ασφαλιστικής. pasok.gr/portal/gr/3/70890/7/7/1/showdoc.html

 43. Orestios avatar
  Orestios 13/12/2008 01:11:58

  @ t
  Θα έχει κεριά????????

  Θα κάνει πορεία στο λαό?
  Γιατί δεν βγαίνει να μιλήσει άμεσα? Τι περιμένει?
  Γιατί αφήνει τον λαό να αγωνιά?
  ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΦΑΝΤΟΣ??????

 44. Greek Rider avatar
  Greek Rider 13/12/2008 01:22:28

  Στα στοιχηματζίδικα (βλέπε Credit Default Swaps) η Ελλάδα είναι 3η στον κόσμο για χρεοκοπία...

 45. De Profundis avatar
  De Profundis 13/12/2008 01:26:25

  Κι επειδή τελείως ψυχοπλακωθήκαμε,τσακιστήκαμε για ν' ακριβολογώ όλες αυτές τις ημέρες, έτσι για να χαλαρώσουμε και λίγο σκέφτηκα να δούμε κι άλλα θέματα...

  Κοιτάζοντας λοιπόν την κόκκινη γραμμή, πάνω πάνω του antinews, εκεί δίπλα από την Οικονομία , είδα ότι έχει χώρο και σκέφτηκα τον ....πολιτισμό,
  πολιτιστικά κάτι τέτοιο.

  Μια ιδέα λέω....ε Factorx?

  Σαν φορολογούμενος πολίτης και σφόδρα μάλιστα, προτείνω κατ' αρχάς στο Υπουργείο Πολιτισμού,να ρίξει μια ματιά στον σύνδεσμο πιο κάτω, γιατί είναι και επείγον.

  http://alalazontatopia.blogspot.com/2008/12/blog-post_3353.html

 46. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 13/12/2008 01:29:44

  46
  είναι ζόρικα, αλλά έχει και χειρότερους...είπαμε Α είμαστε. Έχει Α-, ΒΒΒ+, ΒΒΒ, ΒΒΒ-, ΒΒ+, ΒΒ, ΒΒ-...μετά το Β- μπορείς να αρχίσεις να ανησυχείς για χρεοκοπία (έχει πολλά δεινά πριν την χρεοκοπία)

 47. κοστος.. avatar
  κοστος.. 13/12/2008 01:44:46

  τι φοβαστε ρε "επαναστατες"?
  δεν γνωριζεται οτι οι επαναστασεις εχουν και καποιο κοστος?
  ενταξει μπορει η χωρα να χρεωκοπηση..αλλα εμεις γουσταρουμε χαβαλε..
  βεβαια το προβλημα ειναι οτι το διεθνες χρηματιστικο κεφαλαιο πρεπει να δανειση, για να πληρωθουν οι μισθοι των εξεγερμενων...

 48. Nick avatar
  Nick 13/12/2008 01:47:52

  Βασικά το "D" (όπως "Dive" δηλαδή βουτιά) αποτελεί το εφαλτήριο χρεωκοπίας. Junk Bond Status. Κάτι σαν "Στρατηγός Μοτέρ"

 49. Orestios avatar
  Orestios 13/12/2008 02:01:06

  @ #44 t
  Απόσπασμα από Καβάφη

  Μήτε βαθύς στες σκέψεις ήταν, μήτε τίποτε.
  Ένας τυχαίος, αστείος άνθρωπος.
  Πήρε όνομα ελληνικό, ντύθηκε σαν τους Έλληνας,
  έμαθ’ επάνω, κάτω σαν τους Έλληνας να φέρεται•
  κ’ έτρεμεν η ψυχή του μη τυχόν
  χαλάσει την καλούτσικην εντύπωσι
  μιλώντας με βαρβαρισμούς δεινούς τα ελληνικά,
  κ’ οι Aλεξανδρινοί τον πάρουν στο ψιλό,
  ως είναι το συνήθειο τους, οι απαίσιοι.

  Γι’ αυτό και περιορίζονταν σε λίγες λέξεις,
  προσέχοντας με δέος τες κλίσεις και την προφορά•
  κ’ έπληττεν ουκ ολίγον έχοντας
  κουβέντες στοιβαγμένες μέσα του.

 50. mesas avatar
  mesas 13/12/2008 02:58:38

  Τον προσεχή Ιανουάριο ή Φεβρουάριο η χώρα πιθανώς να αντιμετωπίσει εντονότατο χρηματοδοτικό πρόβλημα, να ξεμείνει από ρευστό.

  Αν όντως επιβεβαιωθούν τα παραπάνω, είναι φανερό ότι η σημερινή κυβέρνηση θα παραλύσει και η χώρα θα αντιμετωπίσει την απειλή της πτώχευσης. Για την αποτροπή της θα απαιτηθεί η υιοθέτηση ενός αξιόπιστου προγράμματος γενικευμένης λιτότητας, σαν εκείνο που εφαρμόστηκε στη διετία 1985-87.

  γράφει ο Καρακούσης στο ΒΗΜΑ
  http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=6&artid=246195

  έτσι για ενημέρωση το δίνω

 51. Orestios avatar
  Orestios 13/12/2008 04:26:00

  όλοι αυτό περιμενουμε εδώ και καιρό. έχει γραφτεί προ καιρού στα σχόλια και τις αναρτήσεις του factorX

 52. sotos avatar
  sotos 13/12/2008 11:15:37

  Χμμμ....
  Μαυρα κιαραχνα μας τα δειχνουν ολοι.
  Ομως.. θυμαται κανεις αρχες του 90;
  Με πληθωρισμο 20% και αποδοσεις καταθεσεων 17-19;
  Και επιζησαμε και ισως καλλιτερα περνουσαμε!
  Θα μου πειτε τωρα η ΕΕ δεν επιτρεπει τετοια γουστα;
  Πριτς, ο Μπραουν ρωτησε κανεναν στας Βρυξελλας για να κατεβασει τον Φπα η για να σωσει απο την εξαφανιση τις Εγγλεζικες τραπεζες χρηματοδοτωντας μεχρι κρατικοποιησης ; (φτου κακα σοσιαλισμος μου μυριζει!)

 53. potamiotis avatar
  potamiotis 13/12/2008 22:49:34

  ΤΟ 1994 Ο ΔΡΑΚΟΥΜΕΛ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΤΟΥΣ ΣΟΣΙΑ-ΛΗΣΤΕΣ ΣΤΑ ΠΡΟΘΥΡΑ ΤΗΣ ΧΡΕΟΚΩΠΙΑΣ,ΣΗΜΕΡΑ Ο ΚΑΡΑΜΑΝ-ΑΛΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ,Η ΧΩΡΑ ΠΛΕΟΝ ΟΔΕΥΕΙ ΠΡΟΣ Δ.Ν.Τ. ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΧΡΕΩΜΕΝΗ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ,ΚΑΤΑ Τ ΑΛΛΑ Ο ΠΑΛΙΟΜ@Λ@Κ@Σ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΑΚΟΣ ΤΟΥ L.S.E.ΜΑΣ ΤΑ ΠΡΗΞΕ ΜΕ ΤΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΑ ΣΠΟΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ....Ε ΑΦΟΥ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΑΘΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΑΗΔΙΑΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΝ ΠΗΡΑΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΝΕΟΛΑΙΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΧΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΑΛΙΟΞΕΦΤΙΛΕΣ....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.