02/07/2009 20:09
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ανεστάλη η λειτουργία του Σισμανόγλειου

Ανεστάλη για τις επόμενες ημέρες η λειτουργία του Σισμανόγλειου, ως Νοσοκομείου Αναφοράς Γρίπης, καθώς ένας νοσηλευτής, προσεβλήθη από τον ιό της γρίπης Α. Άγνωστο αν έχει προσβληθεί εντός των χώρων του νοσοκομείου. Κλιμάκιο του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων βρίσκεται ήδη στο νοσοκομείο, ενώ το νοσοκομείο δεν εφημερεύει.

Ο 35χρονος τραυματιοφορέας μετέδωσε τον ιό στο 3χρονο ανιψάκι του και στον αδελφό του. Από τα συνολικά 25 άτομα στο νοσοκομείο που ήρθαν σε άμεση επαφή μαζί του 13 βρέθηκαν αρνητικά. Το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας διερευνά καταγγελίες εργαζομένων ότι ο νοσηλευτής εξετάστηκε την περασμένη Κυριακή, δεν του έγινε τεστ, του δόθηκε αναρρωτική και επέστρεψε την Τετάρτη στη Γενική Εφημερία.

Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών στην Ελλάδα ανέρχεται σε 108, εκ των οποίων τα 31 έχουν ιαθεί πλήρως.

Φόβοι μετάλλαξης

Περίπτωση γενετικής μετάλλαξης του ιού της νέας γρίπης που επέδειξε αντίσταση στο αντιικό σκεύασμα Tamiflu εντόπισε και η Ιαπωνία. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας, ο ασθενής που διαγνώσθηκε το Μάιο ότι πάσχει από το στέλεχος Η1Ν1 της νέας γρίπης στην χερσόνησο της Οζάκα, στη δυτική Ιαπωνία, έχει αναρρώσει και έκτοτε δεν έχει αναφερθεί κάτι σχετικό με τον συγκεκριμένο ασθενή και την κατάσταση της υγείας του. Στις αρχές της εβδομάδας αντίστοιχη περίπτωση εντοπίστηκε στη Δανία σε ασθενή που επίσης ανάρρωσε. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είχε εμφανιστεί καθησυχαστικός, κάνοντας λόγο για μεμονωμένη περίπτωση, που δεν ενισχύει τη σοβαρότητας του ιού.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ξενητεμενος avatar
    Ξενητεμενος 03/07/2009 03:53:52

    Που ειναι βρε εκεινος ο, κατα Παγκαλον, κυριος Τιποτα που διαβεβαιωνε το ποπολο οτι εχει "θωρακισει" τη χωρα; Τωρα, ουτε στα νοσοκομεια δεν θα τολμουμε να παμε, για να μην προσβληθουμε εκει απο τη νεα γριππη - τετοια "θωρακιση" μας εξασφαλισε ο κυριος Τιποτα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.