23/07/2010 13:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ανεστάλη η απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας

Παράνομη έκρινε το διοικητικό δικαστήριο την απεργία που είχαν προαναγγείλει από την Κυριακή οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Το Σάββατο συνεδριάζει η διοίκηση τους για την περαιτέρω στάση τους. Αντιδράσεις του τουριστικού κλάδου καθώς αναμένεται κορύφωση της τουριστικής κίνησης.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. jj avatar
  jj 23/07/2010 13:32:39

  Το πρωί στο ράδιο άκουγα τον πρόεδρο της ένωσης ή κάτι τέτοιο να ισχυρίζεται ότι η απεργία δεν έχει κανένα οικονομικό αίτητα. Δείτε http://www.eeeke.gr/index_files/ANOUNCEMENT_TO_MEMBERS-20-7-10.pdf στο σάιτ τους οι 6 πρώτοι από τους 10 λόγους της απεργίας είναι οικονομικοί ...

  • Rin avatar
   Rin @ jj 25/07/2010 20:46:27

   Επειδή η σελίδα που πόσταρες δεν ανοίγει, μήπως μπορείς να παραθέσεις αυτούς τους 6 οικονοκούς λόγους?

 2. Anonimi avatar
  Anonimi 23/07/2010 13:56:47

  Αυτό σημαίνει ότι δεν θα την κάνουν ή θα κάνουν του κεφαλιού τους;

 3. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 23/07/2010 15:09:38

  Έχοντας ως όπλο τους το μικρόφωνο,που σημαίνει πως όταν απεργούν δεν κατεβαίνουν αεροπλάνα, οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, που είναι δημόσιοι υπάλληλοι του υπουργείου Μεταφορών, κατάφεραν (το 1997) να φτάσουν στη κορυφή της μισθολογικής κατάταξης όλου του κρατικού μηχανισμού, εισπράττοντας μηνιαίες αποδοχές επιπέδου προέδρου Αρείου Πάγου (σε επιδόματα). Το ξέρατε; Αν το ήξερε ο πολύς ο κόσμος, ειδικά σε αυτές τις οικονομικές συγκυρίες, θα τους έπαιρνε στο κυνήγι. Όλοι οι υπουργοί μεταφορών όμως τους γλείφουν, για να μην έχουν μείωση τουρισμού στη δική τους θητεία. Οπότε κι αυτοί βαράνε στο κεφάλι από αιτήματα. Κια τα κερδίζουν. Κακομαθημένοι υπεραμοιβόμενοι δημόσιοι υπάλληλοι. Τίποτα παραπάνω.

  • Κοντη Λιζα avatar
   Κοντη Λιζα @ Strange Attractor 23/07/2010 18:04:29

   @Strange Attractor

   ... Το ξέρατε; ...

   ΟΧι φυσικα. Ξερω ομως απο ατομο στον ευρυτερο περιγυρο μου οτι ειχε παει για μετεκπαιδευση στο εξωτερικο και ειχε παρει μαζι συζυγο και παιδι με εξοδα πληρωμενα. Μετα πηρε καποιους γειτονες για να γνωρισουν απο κοντα την πολη του φωτος. Ανθρωποι απλοι καθημερινοι ...

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ Strange Attractor 23/07/2010 18:46:20

   ενιαίο μισθολόγιο και αξιοκρατία, ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ συνταγές για το δημόσιο

  • σπυρος avatar
   σπυρος @ Strange Attractor 24/07/2010 18:02:38

   oyaou τι ακριβως δουλεια κανεις ?? spyros ελεγκτης εναεριας κυκλοφορίας

 4. aiolos avatar
  aiolos 23/07/2010 15:11:17

  ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΕΝΑΕΡΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ.
  Αυτοι οι κυριοι αδιαφορουν για το συνολο των εργαζομενων και προτιμουν την απολυση χιλιαδων απασχολουμενων στον τουρισμο.
  Η απεργια τους ειναι καθαρα εκβιαστικη χωρις ΙΧΝΟΣ ΑΛΛΗΛΕΓΥΗΣ προς το συνολο των εργαζομενων.
  Η ΟΜΗΡΕΙΑ ΚΑΙ Ο ΤΟΡΠΙΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΜΕΝΗ ΠΡΑΞΗ ΤΩΝ ΚΥΡΙΩΝ ΑΥΤΩΝ.
  ΑΣ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ ΑΠΕΝΑΤΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΘΥ ΜΕΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΡΠΑΧΤΗΣ.

 5. Dimi avatar
  Dimi 23/07/2010 20:47:29

  Στις 3 Αυγούστου 1981, 13,000 από τα 17,500 μέλη του Οργανισμού Επαγγελματιών Ελεγκών Εναέριας Κυκλοφορίας (PATCO), κατέβηκαν σε απεργία.

  Ηλπιζαν, ότι η δυσχέρια που θα προκαλούσε η απεργία τους στις αερομεταφορές, κατά την υψηλή θερινή περίοδο, θ’ασκούσε μεγάλη πίεση στην κυβέρνηση να υποκύψει στις απαιτήσεις τους γιά αυξημένα μεροκάματα, λιγότερες ώρες εβδομαδιαίας εργασίας και καλύτερα επιδόματα συνταξιοδότησης.

  Την ίδια μέρα, σε Συνέντευξη Τύπου στον Κήπο των Ρόδων του Λευκού Οίκου, ο Πρόεδρος Reagan τους έστειλε ένα αυστηρό τελεσίγραφο: «Oι απεργοί, ή επιστρέφουν στην εργασία τους εντός 48 ωρών, ή, αντιμετωπίζουν απόλυση.»

  Ως Ομοσπονδιακοί εργαζόμενοι οι ΕΕΚ, παραβίασαν τον όρο περί «μη-απεργίας» της Συμβάσεως Εργασίας τους. Το 1955, το Κογκρέσσο είχε καθορίσει αυτού του τύπου τις απεργίες ώς ποινικά κολάσιμες πράξεις με οικονομικό πρόστιμο, ή, με ενός έτους φυλάκιση (incarceration). Παρ’όλα αυτά, 22 παράνομες απεργίες είχαν πραγματοποιηθεί από Ταχυδρομικούς Υπαλλήλους, Υπαλλήλους της Βιβλιοθήκης του Κογκρέσσου, καθώς και πάλι από τους ΕΕΚ, με τις «σκηνοθετημένες» ασθένειές τους, το 1969 και 1970. Κι αυτή τη φορά οι ΕΕΚ, νόμιζαν ότι ο Πρόεδρος Reagan μπλόφαρε.

  Ομως, η απεργία των ΕΕΚ κατά την υψηλή θερινή περίοδο, απειλούσε τους μεγάλους αερομεταφορείς Braniff, Eastern, American and TWA, οι οποίοι κατέγραψαν απώλειες 30 εκατ. Δολλάρίων την πρώτη ημέρα της απεργίας. Οι εταιρείες αυτές υπολόγιζαν στη θερινή περίοδο γιά την κάλυψη των απωλειών τους, τις οποίες προκαλούσαν οι νέοι, μικρότεροι και φθηνότεροι αερομεταφορείς, οι οποίοι με επιτυχία, ανταγωνίζονταν τους γίγαντες.

  30 Δις Δολλάρια τζίρος τον χρόνο - 14,000 εμπορικές πτήσεις καθημερινά - 800,000 ταξειδιώτες το 60% εξ αυτών, επιχειρηματίες – 10.000 τόνοι αερο-μεταφερομένων φορτίων καθημερινά!. Η αγωνία μεγάλωνε, καθώς η απεργία των ΕΕΚ θα επηρέαζε δραματικά τις επιχειρήσεις και την οικονομία. Περίπου 60 πύργοι ελέγχου είχαν τεθεί εκτός λειτουργίας επ’ αόριστον.

  Η κοινή γνώμη δεν στήριξε τους απεργούς PATCO. Η κοινή γνώμη ήταν με το μέρος της κυβερνήσεως. Δεν υπήρξε καθόλου συμπάθεια γι’αυτούς, των οποίων τα εισοδήματα ήταν ήδη κατά πολύ άνω του εθνικού μέσου.

  Ο Reagan δεν μπλόφαρε. Απέλυσε άνω των 11,000 απεργών. Τους αντικατέστησε κατ’αρχάς, με έμπειρο στρατιωτικό προσωπικό. Δύο μήνες μετά την απεργία, σύμφωνα με αναφορά της επιτροπής του Κογκρέσσου, μόνο τα 2/3 των ΕΕΚ ήταν απαραίτητα γιά την ασφαλή λειτουργία της εναέριας κυκλοφορίας.

  Μερικοί από τους απεργούς οι οποίοι είχαν απολυθεί, επαναπροσλήφθηκαν, αλλά, με Νέα Συλλογική Σύμβαση. Το Ομοσπονδιακό δικαστήριο επέβαλε στο Σωματείο PATCO, πρόστιμο 1 εκατομμύριο Δολλάρια την ημέρα Χ ημέρες διάρκειας της απεργίας. Τον Οκτώβριο, η Ομοσπονδιακή Αρχή Εργασιακών Σχέσεων, ακύρωσε την Πιστοποίηση PATCO.

  Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Haynes Johnson, η αποφαστικότητα με την οποία ο Ronald Reagan χειρίστηκε την απεργία PATCO, έπεισε τους Αμερικανούς ότι αυτός ήταν «Ο ηγέτης που χρειαζόταν η χώρα και τον οποίο νόμιζε ότι είχε χάσει: Ενας δυνατός ηγέτης» -- σε αντίθεση με τον προκάτοχο του Reagan, Jimmy Carter, o oποίος παραήταν αναποφάσιστος.

  Ο Reagan, διαβεβαίωσε τους Αμερικανούς πολίτες ότι δεν του ήταν καθόλου ευχάριστη η απόλυση των ΕΕΚ. Οτι ήταν ευγνώμων στο σωματείο PATCO, το οποίο ήταν από τα ελάχιστα σωματεία τα οποία στήριξαν την υποψηφιότητά του.

  «Στηρίζω τα σωματεία και τα δικαιώματα των εργαζομένων να οργανώνονται και να διαπραγματεύονται συλλογικά» - έγραψε ο Reagan στα απομνημονεύματά του -«όμως, κανένας Πρόεδρος δεν μπορεί να ανεχθεί μιά παράνομη απεργία από Ομοσπονδιακούς εργαζόμενους.»


  Τhe Eighties Club

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ Dimi 23/07/2010 21:20:19

   Ιδού: http://www.antinews.gr/?p=13064

 6. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 23/07/2010 21:22:35

  ΄Και αυτό: http://www.antinews.gr/?p=11240

 7. radar dude avatar
  radar dude 24/07/2010 16:19:39

  .....για δείτε κι'αυτό:
  http://www.facebook.com/video/video.php?v=1325211767184
  (αυτά που δείχνει το βιντεάκι ισχύουν για όλους του ΕΕΚ παντού!)

  ...ίσως κι'αυτό βοηθήσει να καταλάβουν μερικοί:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Air_traffic_controller

  ..γιαυτό πριν μιλήσετε κι άλλο για πράγματα που δεν ξέρετε αναμασώντας μπούρδες που διαβάζετε στα καθημάς άσχετα ΜΜΕ, σκεφθείτε καλά:

  ....όταν θα πετάτε για τις διακοπές σας -ή όπου αλλού- κάποιος στο έδαφος αγρυπνά για να φτάσετε σώοι και αβλαβείς!!!!
  ...άντε και καλή ...προσγείωση!

 8. αηδιασμενη avatar
  αηδιασμενη 24/07/2010 17:15:57

  αυτοι οι ανθρωποιεχουν πανεπιστημιακη εκπαιδευση εχουν περασει απειρες και επωδυνες και συνεχεις εκπαιδευσεις Εργαζονται σε βαρδιες αρρωσταινουν και γερνανε πριν την ωρα τους απο την ενταση και το αγχος της φυσης της δουλειας τους και στη Ελλαδα ειναι οι χαμηλοτερα αμοιβομενοι ελεγκτες εναεριας κυκλοφοριας στον κοσμο!!Πριν χυσετε το φθονερο φαρμακι σας καντε ενα γκουγκλαρισμα να μαθετε για το επαγγελμα αυτο Ασχετοι !!

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ αηδιασμενη 24/07/2010 18:34:31

   Το επάγγελμα αυτό είναι παντού (παγκοσμίως), επιπέδου αποφοίτων λυκείου. Αρκεί μια εκπαίδευση 3-6 εβδομάδων για να γίνει κάποιοις Ελεγκτής. Τώρα τι δουλειά έχει ο πτυχιούχος νομικής, ή φυσικομαθηματικού να προσγειώνει αεροπλάνα.... μόνο στην Ελλάδα γνωρίζουν οι ιθύνοντες.
   Όσο για τις αμοιβές, έξω οι ελεγκτές ανήκουν σε ιδιωτικές εταιρίες. Στην Ελλάδα έχουν τη μονιμότητα του δημοσίου για καβάτζα, και με βάση την απειλή της απεργίας, κατάφεραν και αστρονομικού ύψους επιδόματα.
   Αφήστε που στα μισά αεροδρόμια μας δεν υπάρχει έλεγχος εναέριας κυκλοφορίας...
   Ελεγκτές, τελωνειακοί, πολεοδομία... η αφάν κατέ του ελληνικού δημοσίου.
   Και ας μη ψάχνουν οι ελεγκτές για αλληλεγγύη από άλλους ΔΥ. Τους έχουν πουλήσει επανειλημμένως, προκειμένου αυτοί να πιάσουν μισθό αρείου πάγου.

   • radar dude avatar
    radar dude @ Strange Attractor 24/07/2010 19:12:29

    ...νεαρέ,
    ... πάλι αδιάβαστο σε πιάνω;
    ...ή ενσυνείδητα παραπληροφορείς;

    -fact: ...στην Ε.Ε. οι ΕΕΚ (εκτός των στρατιωτικών που έχουν άλλο "κύρη") είτε ανήκουν σε "εταιρείες" (όπως στο Η.Β., Ελβετία, κλπ) είτε σε κάποια μορφή δημοσίου δικαίου (όπως στη Γαλλία, Ιταλία, Πορτογαλία, κλπ) αμοίβονται τοπ salary καθώς το έργο που παράγουν δεν συγκρίνεται με κανενός άλλου δ.υ. ή μή!

    -fact: ...οι αμοιβές των ΕΕΚ προέρχονται (ή θάπρεπε να προέρχονται - όπως στη χώρα μας) από τα τέλη υπέρπτησης και προσέγγισης των αεροσκαφών (δηλαδή απο τους χρήστες) και όχι από το δημόσιο "κορβανά"

    -fact: ...σε μία ώρα εργασίας "full traffic" ένας ΕΕΚ σώζει περισσότερες ανθρώπινες ζωές απ'ότι ένας καρδιο-χειρούργος στη διάρκεια όλου του επαγγελματικού του βίου!

    -fact: ...όσο για τα πτυχία, οι ΕΕΚ στην ΕΕ (πχ. στο Eurocontrol) φοιτούν σε ειδικό ινστιτούτο για 3-4 χρόνια (ισοδύναμο με Γ'βάθμιο εκπαίδευση) πριν κ'άν ξεκινήσουν εκπαίδευση στη πράξη!!

    -fact (?) ...τόχεις που τόχεις το ρημάδι το γκούγκλη, ψάξε διάβασε λίγο πριν γράψεις κι' άλλες ανακρίβειες!!!

   • radar dude avatar
    radar dude @ Strange Attractor 24/07/2010 19:52:53

    ...εφόσον λοιπόν,

    - fact: δεν είσαι νεαρός,

    - fact: φαίνεσαι μεν εγκυκλοπαιδικά ενημερωμένος -αλλά απ'ότι φαίνεται μονομερώς- για το επάγγελμα,

    - fact: αλλά όμως είσαι ανεπίδεκτος μαθήσεως,

    - fact: υπάρχει -ευτυχώς- και ο γκούγκλης!

    - end of story: ψάξε και μάθε μόνος σου...!

    - moral of story: caveat emptor

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ Strange Attractor 24/07/2010 22:27:59

    Δεν απάντησες όμως σε κανένα fact ρε συ radar dick... πορκουά;

  • Enola Gay avatar
   Enola Gay @ αηδιασμενη 24/07/2010 18:43:52

   Μας αηδιάζεις. Και άλλοι εργάζονται σε αεροδρόμια, και άλλοι έχουν πτυχία, αλλά παίρνουν τρεις και εξήντα διότι δεν έχουν εκβιαστικό όπλο όπως οι ελεγκτές. Ντροπή σας σε τέτοιες εποχές να εκβιάζετε για να διατηρήσετε τα 6.000 ευρώ το μήνα και να μη γίνουν 5.000. Ουστ!

   • radar dude avatar
    radar dude @ Enola Gay 24/07/2010 20:08:11

    ....ενόλα,

    ...ου παντός εστί πλείν εις Κόρινθον!

   • Enola Gay avatar
    Enola Gay @ Enola Gay 24/07/2010 22:39:44

    Στο διαταύτα ρανταρόβιε, στο διαταύτα. Μίλα μας για το αφίς, για τις πλασματικές σου υπερωρίες, για τις μαϊμού εκπαιδεύσεις, για τα μαϊμου ταξίδια σας στο εξωτερικό που πληρώνουμε ώς φορολογούμενοι, μίλα μας για τα 4.000 Ε το μήνα επιδόματα που εισπράττετε αλλά που δεν δικαιούστε, διότι αφορούν στις εγκαταστάσεις και στις συνολικές υπηρεσίες που παρέχει η ΥΠΑ της Ελλάδας και δεν θα έπρεπε να καταλήγουν στις τσέπες 400 μόνο δημοσίων υπαλλήλων που εκβιάζουν μέσω του μικροφώνου! Μίλα επί της οσυσίας και άσε τα αρχαία τσιτάτα.

  • Κοντη Λιζα avatar
   Κοντη Λιζα @ αηδιασμενη 25/07/2010 02:01:24

   Ασχετη να σε πει το πρωτο σου παιδι. Πως φαινονται οι εχοντες ενδιαφερον να διαβουκολησουν την κοινη γνωμη...

   Αυτοι οι χαμηλοτερα αμοιβομενοι εργαζομενοι που ζουν; Στο Παρισι στο Λονδινο η στη Ν. Υορκη; Απο ποτε οι αμοιβες του υπολοιπου κοσμου μπαινουν σε υπολογισμο με τη ζωη στην Ελλαδα;

   Απο αυτο και μονο καταλαβαινουμε οτι χρειαζεστε παλουκωμα μερικοι. Και τι να πουν αλλοι που αφησαν την ζωη τους στη ΛΑΡΚΟ στις τσιμεντοβιομηχανιες στα ναυπηγεια στο Περαμα. Αυτοι ειναι παιδια κατωτερου θεου, ε;

 9. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 24/07/2010 19:25:31

  Κατ`αρχάς ευχαριστώ για το "νεαρέ". Τώρα:
  fact- Που αλλού στον κόσμο είναι οι ΕΕΚ πτυχιούχοι ΑΕΙ;
  fact- Που αλλού στο κόσμο εργάζονται μέσο όρο 14-19 πραγματικές ώρες τη βδομάδα;
  fact- Γιατί μέχρι το 1997, πληρωνόντουσαν όπως οι υπόλοιποι ΔΥ και μόνο μετά τον εκβιασμό (με αφορμή το Γιάκοβλεφ) για τη λειτουργία των ραντάρ πήρανε εξωπραγματικά επιδόματα;
  fact-Ποιός ή ποιοί έφαγαν 5 χρόνια φυλακή για το Γιάκοβλεφ;
  fact-Οι στρατιωτικοί ελεγκτές, που ειρήσθω εν παρόδω κάνουν μαζί τους βάρδια και είναι εξουσιοδοτημένοι να προσγειώνουν τα ίδια αεροσκάφη, γιατί είναι απλοί υπαξιωματικοί, και παίρνουν τα βασικά χρήματα; Μήπως επειδή δεν μπορούν να εκβιάσουν απεργώντας;
  fact-Πόσοι ελεγκτές είναι στη πραγματικότητα μάχιμοι; Τα 2/10;
  Αν θέλεις και συνέχεια, χαρά μου. Όρεξη νάχεις. Και πούσαι, τον Ρήγκαν τον πρόλαβες;

 10. νικ avatar
  νικ 24/07/2010 19:32:26

  Είμαι Ελεγκτής Εναέριας Κυκλοφορίας..Κατανοώ το ΄'αντιελεγκτικό΄ μένος κυρίως από την πλευρά του απλού πολίτη.. Και αυτό γιατί τα πάντα κρίνονται από τις εντυπώσεις και τα επικοινωνιακά παιχνίδια σε πρώτο επίπεδο. Κσι αυτό είναι λογικό και συμβαίνει και στη δική μου διαμορφωση γνώμης για πολλά θέματα. Για τη διαμόρφωση μιας αντικειμενικής γνώμης όμως χρειάζεται μία πιο προσεκτική ματιά.
  1. Τα περί αλληλεγγύης των εργαζομένων μου φαίνεται πολύ απλοϊκή και ύποπτη προσέγγιση γιατί πολύ απλά κάθε απεργία άμεσα ή έμμεσα έχει επιπτώσεις σε κάποιους άλλους εργαζόμενους. Επίσης στη πείπτωση των ΕΕΚ δεν είναι και πολύ εύστοχο γιατί δεν έχουμε απεργήσει ποτέ τα τελευταία χρόνια πολύ απλά γιατί όλες οι απεργίες μας κρίνονται παράνομες και καταχρηστικές. Μόνο συμμετέχοντας στις απεργίες της ΑΔΕΔΥ μπορούμε να απεργήσουμε πράγμα το οποίο συνέβη μόνο μία φορά φέτος. Επίσης σε κάθε απεργία δεν είμαστε σπίτια μας αλλά στην δουλειά μας σαν προσωπικό ασφαλείας ηια έκτακτες πτήσεις που εξαιροίνται της απεργίας.
  2. Το μικρόφωνο προφανώς είναι όπλο αλλά είναι πρώτα ευθύνη. Και από αυτό απορρέει ότι είναι όπλο. Και για ένα χειριστή το τιμόνι είναι όπλο αλλά κυρίως είναι ευθύνη. Επίσης το μοκρόφωνο απαιτεί εκπαίδευση ταλέντο συνεχείς εξετάσεις και επανεκαιδεύσεις και πιστοποιητικό ιατρικής καταλληλότητας (κάθε χρόνο). Αν εξαιρέσεις τα πληρώματα αεροσκλαφών δεν γνωρίζω άλλη ειδικότητα που να απαιτεί κάθε χρόνο ιατρικές εξετάσεις που να καθορίζουν αν είσαι κατάλληλος για εργασία.
  3. Τα λεφτά για τα τα οποία γίνεται λόγος που κερδήθηκαν μετά από αγώνες τα τελευταία 10 χρόνια δεν είναι λεφτά που επιβαρύνουν ΚΑΘΟΛΟΥ τον κρατικό προϋπολογισμό και τον ¨Ελληνα φορολογούμενο. Πράγμα που δεν συμβαίνει για κανένα άλλο κλάδο του δημοσίου. Ούτε φυσικά έχουν το ύψος που αναφέρθηκε. ΠαρέχοντΑΙ υπό την μορφή επιδόματος (που σημειωτέον φορολογείται κανονικότατα και όχι αυτοτελώς...), προέρχονται από το Eurocontol και τα πληρώνουν οι Αεροπορικές Εταιρείες για τη βελτίωση των υπηρεσιών που τους παρέχονται στον ΑΕΡΑ. Από τα λεφτά αυτά που είναι ανάλογα των πτήσεων που εξυπηρετούνται σε κάθε χώρα εκτός ότι ωφελείται άμεσα και έμμεσα μέσω φορολογίας το κράτος, επωφελήθηκαν και οι υπόλοιποι υπάλληλοι της ΥΠΑ, αρκετοί από τους οποίους καμμία σχέση δεν είχαν με παροχή υπηρεσιών στον αέρα. Η ΄μαϊμουδιά¨ αυτή βέβαια η οποία γίνεται αποδεκτή για λογους αλληλεγγύης (στην πράξη), ελάχιστα σχολιάζεται από τους κατακρίνοντες για να μην θιγούν κακώς κείμενα.. Και βέβαια αποτελεί και τον κύριο λόγο για τον οποίο κάποιοι κόπτονται τόσο πολύ για Ενιαία ΥΠΑ ( ΥΠΑ χωρις αεροναυτιλία (άρα και ελεγκτές) = ΥΠΑ με πολύ λιγότερα έσοδα). Και αυτό είναι κατανοητό και σεβαστό
  4. Η ΥΠΑ τα τελευταία χρόνια αδυνατεί (και πως θα μπορούσε άλλωστε μέσα στο διαβρωμένο πλαίσιο του δημοσίου) να ανταπεξέλθει στις μεγάλες αλλαγές που συντλούνται πανευρωπαϊκά στον χώρο της Αεροναυτιλίας. Δεν έχει σαφή πολιτική, ούτε πρόθεση να εξελιχθεί σε μια σύγχρονη και λειτουργική Υπηρεσία. Οι αερομεταφορές είναι μία παγκόσμια βιομηχανία και οι εξελίξεις τα τελευταία χρόνια είναι ραγδαίες και έρχονται με τη μορφή κανονισμών της ΕΕ στις οποίες (με βάση την καθιερωμένη τακτική του Ελληνικού Δημοσίου ) είμαστε εκπρόθεσμοι. Στο τέλος πάντα προσπαθείται να γίνει μια ΄ τσάτρα πάτρα΄΄ ρύθμιση (σαν και αυτές που γίνονταν φαντάζομαι στην οικονομία) οι οποίες στην ουσία κουκουλώνουν τα θέματα βάζοντας όμως συνένοχο τον εργαζόμενο (στην ππ τον ελεγκτή) ο οποίος καλείται να προσαρμοστεί βιαστικά και επιπόλαια σε διαδικασίες που απαιτούν χρόνια. ¨Ενας από τους κανονισμούς αυτούς απαιτεί και τον σαφή καθορισμό και διααχωρισμό των υπηρσιών αεροναυτιλίας (δηλ αυτών που παρέχουν υπησεσίες στον αέρα και περιλαμβάνει τους ΕΕΚ) από τις υπόλοιπς υπηεσίες, με σκοπό να έχουν διοικητική και οικονομική διαφάνεια ώστε να λειτουργούν καλύτερα και να ελιναι πιο αποδοτικές. Δηλ το απλό: τα λεφτά που δίνουν οι εταιρείες μέσω Eurocontol στα κράτη για την αεροναυτιλία να φαίνονται που πηγαίνουν και οτι χρησιμοποιούνται για το σκοπό που τα δίνουν. Σημειωτέον ότι τα λεφτά αυτά δεν τα δίνουν μόνο για μισθούς αλλά για την βελτίωση των συστημάτων. Μόνο που στην Ελλάδα τα έσοδα αυτά έχουν δοθεί για σαράντα χρόνια από προηγούμενες κυβερνήσεις στη εταιρεία Αίολος για να ξεχρεώνονται δάνεια του Ελληνικού Δημοσίου. Δηλαδή την κακοδιαχείριση την πληρωνει το μοναδικό υγειές κομμάτι του Ελληνικού Δημοσίου. Το οποίο εκτός των άλλων έχει και ένα ξεκάθαρο ανταποδοτικό χαρακτήρα. Όσα πιο πολλά αεροπλάνα εξυπηετείς τόσο πιο πολλά έσοδα θα έχεις. Αν δεν πετάει τίποτα, δεν πάιρνεις τίποτα. Αν θες να κάνεις απεργίες τα έσοδα θα μικραίνουν. Δεν νομίζω να λειτουργεί τόσο ξεκάθαρα κανένα άλλο κομμάτι του Ελληνικού Δημοσίου.
  5. Το πρόβλημα λοιπόν κύριοι είναι ότι εμείς ζητάμε να γίνουμε μια αυτόνομη και υγιής μονάδα που να διαχειρίζεται με ανταποδοτικό και διαφανή τρόπο τα έσοδά της. Να ξέρει ο χρήστης ότι τα λφτά που πληρεώνει είναι ανάλογα των υπηρσιών που του παρέχονται. Αυτό δηλαδή που έχει γίνει σε όλα τα σύγχρονα κράτη εδώ και χρόνια. Αυτό μπορεί να γίνει με εντός ή εκτός δημοσίου. Είμαστε οι μόνοι δημόσιοι υπάλληλοι που δε μας ενδιαφέρει να φύγουμε από το σκληρό πυρήνα του δημοσίου και να λειτουργήσουμε με ανταποδοτικούς όρους. Σε αντίθεση η κυβερνηση για ευνόητους λόγους μας θέλει χαμένους μέσα σε ένα ασαφές από πλευράς οικονομικής διαχείρισης περιβάλλον γιατί αυτό εξυπηρετεί το φαύλο κατεστημένο του ελληνικού δημοσίου. Έτσι αναγκαζόμενη από την ΕΕ να φτειάξει μια αυτόνομη μονάδα για τον πάροχο αεροναυτιλίας φτεάχνει (έχει ετοιμάσει το νομοσχέδιο) μια αναδιάρθρωση μαϊμού (ουσιαστικά δεν κάνει τίποτα, αφήνει τα πράγματα ως είχαν με μια δυό ψευτοαλλαγές για πρόφαση). Αυτός είναι ο θεσμικός λόγος της (ανασταλείσας) απεργίας.
  6. Οσο για τα οικονομικά αιτήματα είναι προφανές ότι υπάρχουν όπως και όλη η Ελλάδα έχει μετά τις μεγάλες περικοπές. Όμως δεν είναι αυτός ο λόγος για τις κινητοποιήσεις μέσα σε ένα τόσο δυσμενές για την χώρα περιβάλλον. Και αν υπάρχει αμφιβολία για τις προθέσεις ας λύσουν το θεσμικό που προανάφερα για να το διαπιστώσουν.Τόσο απλά
  7. Το γνωστό σε εμάς παράδειγμα της Αμερικής του Ρήγκαν (ο χαρακτηρισμός δυνατός ηγέτης και αυτό που χρειαζόταν η χώρα είναι λίγο τραγελαφικός..) είναι αυτό που θάλουμε να αποφύγουμε όχι μόνο εμείς αλλά και η ευρωπαϊκή ένωση. Αν μείνεις στη δημοσιουπαλληλική νοοτροπία του εκβιασμού μέσω της στασιμότητας δεν εχεις πολύ μέλλον. Αν εξελιχθείς σε κάτι πιο υγιές διάφανο και ανταγωνιστικό μπορείς να ελπίζεις. ¨Η δημιουργία του Ενιαίου Ευρωπαϊκου ουρανού και η συνεργασία μας με τις υπηρεσίες άλλων κρατών θα φέρει ριζικές αλλαγές στις δομές όπως τις ξέραμε μέχρι τώρα. Εμείς τα γνωρίζουμε εδώ και χρόνια και θέλουμε να προλάβουμε το τραίνο. Κια η ειρωνία είναι ότι ενώ εμείς θέλουμε να εξελιθούμε, η κυβέρνηση μας υποχρεώνει να μείνουμε στάσιμοι μέσα σε ένα θολό και δυσλειτουργικό περιβάλλον. Το οποίο αν μείνει έτσι σίγουρα δεν προμηνύει και τα καλύτερα στον χώρο των αερομεταφορών.
  8. Συγγνώμη για το χώρο και το χρόνο σας. Έχω ακούσει διάφορα τόσα χρόνια και ήθελα να πω μια άποψη εκ των έσω. Είμαι ένας απλός ΕΕΚ, δεν εκφράζω καμμία συνδικαλιστική παράταξη παρά μόνο τον εαυτό μου και όσα προέρχονται από την προσωπική μου εμπειρία. Το συνδικαλιστικό μας όργανο είναι πιθανόν να έχει άλλη αντίληψη για κάποια θέματα αλλά αυτό δεν με αφορά. (Παρεπιπτόντως το 60% του κλάδου αποτελίται από ανθρώπους που μπήκαν μέσω ΑΣΕΠ με τυπικά προσόντα εξαιρετικά υψηλά και με εξετάσεις που είχαν ποσοστό επιτυχίας πάρα πολύ μικρό και δεν έχουν στην πλειοψηφία τους καμμία κομματική εξάρτηση.. Επίσης όπως σε όλα τα επαγγέλματα υπάρχουν όλες οι κατηγορίες ανθρώπων χαρακτήρων και νοοτροπιών)
  Σας ευχαριστω πολύ.

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ νικ 24/07/2010 22:26:09

   Νικ, καλά τα λές από πλευράς σου. Θα μπορούσαμε να διαφωνούμε επί ώρες, καταναλώνοντας σελίδες.Υπάρχει ξέρεις και αντίλογος.
   Όμως δες την απάντηση του συναδέλφου σου radar dude σε σχόλιο παραπάνω: "ου παντός εστί πλείν εις Κόρινθον!" Και κρίνε μετά αν αυτή η αλαζωνεία (που βασίζεται σε υψηλό μηνιαίο μισθό, δυσανάλογο των απαιτήσεων και προσόντων, συν την μονιμότητα του δημοσίου) της απάντησης του σε καλύπτει ως ΕΕΚ.
   Να τον χαίρεστε, όπως και τον Μαντέλη που σας τάδωσε υπό το φόβο του Ευαγγελάτου και των λοιπών τηλε-εισαγγελέων το `97.
   Θάθελα να σας δω να προσφέρετε το "έργο" σας, υπό ιδιωτικό καθεστώς. Ειλικρινά!

 11. αηδιασμενη avatar
  αηδιασμενη 24/07/2010 19:52:33

  radar dude ασε τον Strange Attractor ειναι εμπαθης και εριστικος
  Το σιγουρο ειναι οτι δεν φτουραει για ελεγκτης εναεριας κυκλοφοριας δεδομενου οτι χανει την ψυχραιμια του και δεν κατανοει το σημαινει πραγματικη ευθυνη Ολα τα αλλα τα κουτσομπολιστικα και ανακριβη ειναι για γελια

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ αηδιασμενη 24/07/2010 22:19:50

   Αηδιασμέν: όνομα και πράγμα.
   Μήπως και ξινή; έτσι δείχνεις.
   Τους της ΕΚΕΧ τους πρόλαβες; Θα σε δίδασκαν πολλά, εσένα και τον έτερο σαψάλη radar dick για το τι σημαίνει να πίνει η κότα νερό και να κοιτάει ψηλά... που αν τυχόν την πατήσετε και φύγετε από τη σκέπη του δημοσίου, όπως επιδιώκουν οι (εξασφαλισμένοι πολλαπλώς) παλιοί συνάδελφοί σας, τότε θα δείτε από που κλάνει το μπαρμπούνι...
   Ο Ρήγκαν θα σας φαίνεται Λουλού!

 12. Enola Gay avatar
  Enola Gay 24/07/2010 22:42:57

  Αν ο απλός κόσμος που τσιγαρίζεται, μάθαινε ποτέ τι ακριβώς παίζει με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, θα τους κρεμούσε όλους στο Σύνταγμα. Υπάλληλοι του δημοσίου, με 2 χρόνια υπηρεσία, εισπράττουν μισθό προέδρου Αρείου Πάγου. Έτσι ακριβώς όπως το ακούτε. Και συνεχίζουν να μας απειλούν ακόμη! Κε Ρέππα ακούτε; Ξυπνείστε επιτέλους.

  • Rin avatar
   Rin @ Enola Gay 25/07/2010 19:45:23

   Μα γιατί αντιδράτε τόσο για χρήματα που δεν προέρχονται από τον κρατικό προϋπολογισμό που που αν δεν τα έπαιρναν οι ελεγκτές πολύ απλά δεν θα τα έπαιρνε κανένας άλλος? Και που επιπλέον προσφέρουν και ένα μεγάλο έσοδο στο κράτος?

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ Rin 25/07/2010 20:04:40

    Τα παίρνει το δημόσιο αλλά τους τα δίνει ως επιδόματα. Χάνει δηλαδή το δημόσιο έσοδα.
    Αν το ίδιο έκαναν και οι υπάλληλοι άλλων υπηρεσιών; Όπως είπε κάποιος άλλος, να δίνουν τα ιχ τα λεφτά στους υπαλλήλους διοδίων; Πως ακούγεται;

   • marmelade avatar
    marmelade @ Rin 27/07/2010 11:03:45

    Strange Attractor, δεν τα λες καλά. Τα παίρνει το δημόσιο με σκοπό να τα αποδώσει πάλι για συστήματα, μισθούς κλπ. Αν δεν τα δίνει για αυτό το σκοπό, δεν πρέπει να τα ζητάει από τις αεροπορικές εταιρίες. Ο εναέριος χώρος δεν είναι ιδιοκτησία και οι εταιρίες πληρώνονυν για να περάσουν. Την παροχή της αεροναυτιλίας πληρώνουν.
    Και το πού πάνε τα χρήματα αυτά είναι προκαθορισμένο, όχι από την Ελλάδα, αλλά απ' έξω. Το τί γίνεται εδώ είναι μια άλλη ιστορία. Με αυτά τα ποσά κλείνουν τρύπες του προϋπολογισμού, ξεχρεώνουν δάνεια (επί Σημίτη) στην offshore AEOLOS, πληρώνουν τον κάθε άσχετο με την αεροναυτιλία υπάλληλο και τα υπόλοιπα τα δίνουν για τον σκοπό που προορίζονται.

   • KM avatar
    KM @ Rin 27/07/2010 22:14:18

    Όχι! Άμα είναι να τα παίρνετε εσείς, κύριοι ελεγκτές, να μην τα παίρνεί ούτε από τις εταιρείες! Έχουμε που έχουμε τα Σπατόσημα να ανεβάζουν τις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων προς Ελλάδα στα ύψη κι από την άλλη έχουμε να ανταγωνιστούμε στον τουρισμό χώρες πολύ φθηνότερες, όπως την Τουρκία, την Κορατία κλπ. Έστω και ένα λεπτό να πέσει ο μέσος ναύλος που πληρώνει ο επισκέπτης, όφελος θα δει η χώρα.

 13. αηδιασμενη avatar
  αηδιασμενη 24/07/2010 22:48:08

  Δεν θα κατεβω στο μιζερο επιπεδο του Strange Attractor
  Εnd of discussion μαζι με τον αποτυχημενο wanna be air traffic controller αλλα ατυχησα !!!!εμπαθη αντιελεγκτη προφανως μη κατοχο ανωτερας εκπαιδευσης αλλα και παιδειας αποτυχημενο συνταξιουχο και αν και ηλικιωμενος απ οτι φαινεται σοφια δεν απεκτησε.
  Χρονια τωρα κατι τετοιοι κομπλεξικοι δαγκωνουν το χερι που τους ταιζει
  Ξερουν αυτοι!!!!
  Οι καθαριστριες του νοσοκομειου που θελουν να εξισωνονται με τους χειρουργους !!!

  Ε οχι ολοι ισοι και ομοιοι
  Φτανει πια !!!!
  Καλο Σαββατοκυριακο

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ αηδιασμενη 24/07/2010 23:03:26

   Η ζωή σου όλη μια Τρίτη βράδυ δική μου, και η συνολική σου παιδεία ένα weekend reading μου... νευροχειρουργέ μου εσύ, που μας μιλάς για καθαρίστριες. Έχεις τόσο επίπεδο που κατάντησες επίπεδη.
   Απορώ όμως, αν σου έκοβαν το ρεύμα της συχνότητας οι παρακατιανοί ηλεκτρολόγοι (του γυμανασίου αυτοί), τι θα έκανες; Θα συνέχιζες την "εγχείριση";
   Ή όπως κάποια ανεκδιήγητη συνάδελφος σου κάποτε, θα έψαχνες για αφρό στη... Καβάλα; Χα χα χου.... Τσού ρε!

  • Enola Gay avatar
   Enola Gay @ αηδιασμενη 24/07/2010 23:07:32

   Βρε χειρούργε, με πτυχίο ανωτέρας μπήκες εσύ; Με μπιλιετάκι κόμματος μήπως; Διότι ανωτάτης χρειάζεται απ`ότι γνωρίζω. Ούτε τι χρειάζεται για να χειρουργείς στον πύργο δεν γνωρίζεις. Μάλλον ΠΑΣΟΚα θά είσαι. Σε έσπρωξε ο Χάρης; Ομολόγησέ το.

 14. dimitris avatar
  dimitris 24/07/2010 23:13:29

  Με ολο τον σεβασμό αηδιασμενη. Εσυ τι λες οταν ο συνδικαλιστής της ΔΕΗ σου κοβει το ρευμα επειδή δεν θέλει να μειωθει ο μισθός του και δεν βλέπεις και τα παιδια ουρλιαζουν σπιτι? Κατι ανάλογο δεν κανετε και εσεις? Και στις 2 περιπτώσεις την πληρωνουμε εμεις. Ολοι εχουμε θιγει αλλα δεν εχουμε ολοι μπουτον στα χερια μας να κανουμε την ζωη των αλλων δύσκολη.
  Θα σε παραδεχτώ ομως αν αντι για σταση εργασιας με αποτελεσμα την ταλαιπωρία μας πας στο Υπουργειο Μεταφορών και δεν αφήνεις επι μια βδομαδα τον υπουργο να παει στο γραφειο του...η μηπως αν το κανεις αυτο θα σε παρουν σηκωτη ενω για το παραπανω δεν θα πουν τιποτε....

  • Rin avatar
   Rin @ dimitris 25/07/2010 19:48:17

   Για να γίνει αυτό που λες πρέπει να κλείσουν όλα τα αεροδρόμια ώστε να μαζευτούν όλοι οι ελεγκτές στο Υπουργείο. Το θεωρείς καλύτερο?

 15. Greg avatar
  Greg 24/07/2010 23:34:27

  Παρόμοιο σκηνικό με το λιμάνι. Είναι η δύναμη της συνήθειας. Κάθε προνόμιο, όσο εξωφρενικό και αν φαίνεται σε έναν τρίτο, όταν το απολαμβάνεις για καιρό το θεωρείς δεδομένο και δεν μπορείς να φανταστείς τη ζωή σου χωρίς αυτό. Έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι τοποθετήσεις εκ των έσω, είναι πραγματική αποκάλυψη ότι ένας ΕΕΚ νιώθει ότι σώζει ζωές!

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ Greg 24/07/2010 23:42:12

   Όσες ένας χειρούργος σε όλη του τη ζωή, αυτοί σε μια μόνο βάρδια!!! Το λένε εν ψυχρώ.
   Καταλαβαίνεις δηλαδή τι συμβαίνει όταν σε μια ανώριμη από κάθε πλευράς προσωπικότητα, δώσεις δυσανάλογα πολλά λεφτά και μονιμότητα... Δημιουργείται μια λανθασμένη "συνείδηση" περί της σημαντικότητας του ατόμου και γαία και πυρί μιχθήτω!
   Έτσι ήταν επί δεκαετίες και οι αντίστοιχοι χρυσοκάνθαροι της Ολυμπιακής. Θεωρούσαν εαυτούς δώρα του Θεού στους υπόλοιπους θνητούς, εμάς. Ήμαρτον.
   Δεν φταίνε όμως αυτοί, υπερπληρωμένα και υπερεκτιμημένα παιδάκια είναι τα περισσότερα χωρίς καμία παιδεία. Παπαγαλάκια του τρέχοντος εκπαιδευτικού συστήματος.
   Οι πολιτικοί φταίνε. Οι εκάστοτε υπουργοί μεταφορών που τους γλείφουν πατόκορφα μη τυχόν και απεργήσουν.
   Άλλωστε αυτοί πληρώνουν τα τεράστια επιδόματα ή οι μακάκες οι φορολογούμενοι;

   • Greg avatar
    Greg @ Strange Attractor 24/07/2010 23:58:46

    Κάπου έχουν και δίκιο. Είναι πολύ απαιτητική δουλειά για την οποία λαμβάνουν -και σωστά- επιδόματα στέρησης τυρόπιτας και αθλητικής εφημερίδας.

   • Enola Gay avatar
    Enola Gay @ Strange Attractor 25/07/2010 00:08:09

    Greg, καλό, αλλά η πραγματικότητα είναι διαφορετική:
    6 άτομα στη βάρδια (στα χαρτιά), ένας μόνο παρών (πάντα λείπει για καφέ), και ο ελεγκτής της πολεμικής αεροπορίας (σμηνίας) κατεβάζει μόνος του τα αεροπλάνα (με το 1/5 του μισθού των δημοσίων υπαλλήλων ελεγκτών-χειρούργων).

   • Rin avatar
    Rin @ Strange Attractor 25/07/2010 19:51:47

    Και η παραπληροφόρηση συνεχίζεται... Αν καταλαβαίνατε πώς λειτουργούν τα πράγματα ίσως να σταματούσατε. Οι φορολογούμενοι δεν πληρώνουν ούτε δραχμή για τα επιδόματα των ελεγκτών. Επίσης να σας ενημερώσω ότι οι στρατιωτικοί μπορούν μόνο να προσγειώνουν και να απογειώνουν τα αεροπλάνα και όχι να κάνουν καθοδήγηση radar.

 16. collision course avatar
  collision course 25/07/2010 01:57:41

  H παραπληροφόρηση και η συκοφαντία για το επάγγελμα του ελεγκτη καλά κρατεί βλέπω . Οι ελεγκτες δεν είναι βολεμένοι αργόσχολοι δημοσιοι υπάλληλοι. Για τον απλούστατο λόγο ότι το αεροπλάνο δεν είναι έγγραφο να το κλειδώσεις στο συρτάρι σου -βρίσκεται στον αέρα , κινείται με μεγαλη ταχύτητα και πρέπει ν ασχοληθείς μαζί του θέλεις δεν θέλεις . Και πρέπει ν αποφασίσεις μέσα σε δευτερόλεπτα. Ο έλεγχος δεν είναι επιστήμη ,είναι εύκολη δουλειά όταν έχεις ένα μόνο α/φος , αυξάνει όμως εκθετικά η δυσκολία του όσο αυξάνει ο αριθμός των α/φων που χειρίζεσαι.Στο ελληνικό FIR πραγματοποιούνται καθημερινά 3000 πτήσεις , όταν πάνω απο τον πολυσύχναστο εναέριο χώρος της Γαλλίας γίνονται 8000 πτήσεις, για να δώσω μια τάξη μεγέθους.Οι ελεγκτές είναι ίσως ο μόνος κλάδος ΔΥ που δεν θέλει να είναι στο δημόσιο. Τι να την κάνεις την μονιμότητα όταν μπορεί ανα πάσα στιγμή να βρεθείς αντιμέτωπος με τον εισαγγελέα ; Οταν η παραμονή σου στο στενό δημόσιο μόνο την υποβάθμιση και την χειροτέρευση των εργασιακών συνθηκών και προοπτικών σου υπόσχεται; Κάποιος έγραψε ότι πήραμε επιδόματα μετά το δυστύχημα του Γιάκοβλεφ. Αυτο που έγινε μετά το τραγικό συμβάν ήταν να τοποθετηθεί ραντάρ στην Περαία και να καμφθούν οι αντιδράσεις τ ων οικοπεδούχων που αντιδρούσαν. ΘΑ πρέπει να περιμένουμε ένα ανάλογο συμβάν για να τοποθετηθεί κεραία στην Θάσο , εκεί όπου οι ντόπιοι οικοπεδούχοι σταμάτησαν ετσιθελικά την εγκατάσταση; Για να καταλάβουμε όλοι σε ποιά χώρα ζούμε και πόσα μυριάδες προβλήματα που έχουν να κάνουν με την αβελτηρία του ελληνικού κράτους, συσωρεύονται και τελικά προβάλλονται σε καίριους τομείς όπως η ασφάλεια των πτήσεων. Η συνεχής υποβάθμιση, η ανυπαρξία επενδύσεων αργά η γρήγορα θα οδηγήσει το σύστημα σε αδιέξοδο. Και τότε θα χτυπήσουν την πόρτα οι γείτονες και θα ζητήσουν με επιχειρήματα την διαχείριση του εναέριου χώρου ανατολικά του 25ου . Το έχουν κάνει ήδη μια φορά και θα το ξανακάνουν. Βέβαια οι κυβερνώντες δεν σκέφτονται τόσο μακρυά, το μυαλό τους φτάνει μεχρι τον επόμενο ανασχηματισμό ή τις επομενες εκλογές. Για αυτό και δεν θέλουν ν α χάσουν την αδιαφανη διαχείριση των 185 εκατομυρίων απο τα τέλη εναεριας κυκλοφορίας μόνο, να μπορούν να βουλώσουν τρύπες και ας είναι υποχρεωμένοι να παρουσιάσουν ισολογισμό που ξοδεύτηκαν αυτά τα χρήματα. Εκεί μαϊμουδεύουν τα στοιχεία ,οπως μαϊμουδεύει ο κ. Ρέππας τον επιβαλλόμενο απο την ΕΕ διαχωρισμό των υπηρεσιών εναέριας κυκλοφορίας . Συμμαχός του ο κ. Αλεβιζόπουλος , επαγγελματίας Πασόκος συνδικαλιστής , που εργάζεται στην ΥΠΑ ως ξυλουργός. Επιβάλλεται βλέπετε στον στενό δημόσιο τομέα να αμοίβονται υπάλληλοι που κάνουν ακριβώς την ίδια δουλεία διαφορετικά και να παίρνουν επιδόματα απο τα τέλη υπερπτήσεων οδηγοί κηπουροί και λοιποί. Και για να σταματήσει η συκοφαντία περι αποδοχων της τάξεως των 5000 ευρώ. Ας γίνει κατι πολύ απλό, να μαζέψουν στοιχεία απο τις υπόλοιπες ευρωπαικες χώρες τι ποσοστό απο τα τέλη υπερπτήσεων αφορά μισθοδοσία ελεγκτών και να δώσουν στους Έλληνες ελεγκτές όχι τον μέσο όρο , αλλά το μικρότερο ποσοστό. Πάρτυ θα κάνουμε.

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ collision course 25/07/2010 09:04:51

   "Οι ελεγκτές είναι ίσως ο μόνος κλάδος ΔΥ που δεν θέλει να είναι στο δημόσιο. Τι να την κάνεις την μονιμότητα όταν μπορεί ανα πάσα στιγμή να βρεθείς αντιμέτωπος με τον εισαγγελέα ;"

   Καλό το δελτίο τύπου, αλλά αν φύγουν απ το δημόσιο και πάψει η μονιμότητα, εξαφανίζεται δια μαγείας και ο φόβος του εισαγγελέα; Τι σοφιστείες είναι αυτές; Μόνο δηλαδή αυτοί παίζουν με ζωές;
   Και για τη ταμπακέρα των 5-6.000 ευρώ το μήνα; Μούγκα;
   Μετά το Γιάκοφλεφ, μπήκαν 4 ραντάρ στην Ελλάδα. Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Ηράκλειο, Ρόδος. Εκεί εκβίασαν και τα πήραν χοντρά οι ελεγκτές. Προκειμένου να τα δουλέψουν. Από εκβιασμό τα πήραν, όχι από την αξία της εργασίας τους. Μη τρελαθούμε πια.

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ Strange Attractor 25/07/2010 15:01:31

    Πλαφόν στα επιδόματα υπάρχει; Όχι. Άρα τι μας αναφέρεις τους μισθούς; Αυτοί είναι για τα τσιγάρα και τους καφέδες των ελεγκτών. Το μεγάλο μαλλί πέφτει στα επιδόματα.

   • Rin avatar
    Rin @ Strange Attractor 25/07/2010 20:21:55

    Το πλαφόν των 3700€ αναφέρεται στο μισθό του δημοσίου υπαλλήλου συνολικά, δηλαδή βασικός + επιδόματα κάθε είδους.

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ collision course 25/07/2010 12:34:55

   Παντού υπάρχουν και στους ελεγκτες βολεμένοι και αργόσχολοι όπως και σε κάθε τομέα της δημόσιας και ιδιωτικής ζωής...
   Το να θεοποιεί το έργο ένας κλάδος για να διατηρήσει τα κεκτημένα όμως είναι τραγικό είτε είναι εργάτης στον ΟΛΠ, εφοριακός που ξέχασε να κάνει δήλωση, υπάλληλος της Βουλής, τελωνειακός κλπ με απολυτήριο ΥΕ ή ΔΕ
   Οσο για αργόσχολους και βολεμένους ΔΥ θυμάμαι μια περίπτωση ελεκτή που το κινητό που δεν την ξύπνησε και το αεροδρόμιο έμεινε κλειστό ... απολύθηκε; αποτέλεσμα ΕΔΕ;

   Μπορώ ίσως να μιλώ από μια σχέση ισχύος, καθώς εργάζομαι σε ένα Υπουργείο που δεν έχει επιδόματα, αλλά τα επιδόματα πρέπει να αντικατασταθούν από μισθό ώστε ο πιλότος να πληρώνεται ως πιλότος, ο κλητήρας ως κλητήρας ο χειρούργος ως χειρούργος και ο κλειδούχος του ΟΣΕ ως κλειδούχος.... και όχι να έχουμε αμοιβές με διαφορές χιλιάδες € λόγω καστών.
   Το παραμύθι των ευθυνών για διατήρηση επιδομάτων έχει δημιουργήσει τους 16 μισθούς ή ΔΕΤΕ ή ΔΥΒΕΤ ή 5.000 υπερωρίες στον ΟΣΕ και δίκαια γκρινιάζουν και στον ιδιωτικό τομέα και δημόσιοι υπάλληλοι σε ορισμένες περιπτώσεις.

   Αντί λοιπόν και οι ελεγκτές να ζητούν όπως και οι εφοριακοί ή οποιοσδήποτε άλλος μισθό εκπαίδευση και αξιολόγηση έχουμε πάντα τα κεκτημένα...

   • angel avatar
    angel @ Ο Ιθαγενής 25/07/2010 14:42:11

    Η συγκεκριμένη ΕΕΚ ήταν υπό την επήρρεια βαριάς αντιβίωσης και δεν μπορόύσε να δηλώσει ασθενής λόγω έλλεψης προσωπικού στο αεροδρόμιο

   • Enola Gay avatar
    Enola Gay @ Ο Ιθαγενής 25/07/2010 15:08:13

    Σιγά μην απολύθηκε. Το θάψανε. Λόγω συνδικαλιστικής δύναμης. Όπως θάβουνε δεκάδες ατοπήματα τους καθημερινά. Αν μιλούσαν οι πιλότοι!
    Όπως και οι ελεγκτές που καταδικάστηκαν τελεσίδικα και στο εφετείο για τους νεκρούς του γιάκοβλεφ με 5-6 χρόνια φυλακή, συνεχίζουν να προσγειώνουν αεροπλάνα στη θεσσαλονίκη. Ο ένας μάλιστα είχε φέρει χαρτί στο δικαστήριο ότι πάσχει από εγκεφαλική βλάβη. Συνεχίζει όμως να προσγειώνει αεροπλάνα. Και εμείς όλοι ταξιδεύουμε με αεροπλάνα. Ακόμη. Αχ Ελλάδα μου γλυκιά.
    Τέλος πάντων, αφού βρήκανε παίζουν. Να τους χαίρονται οι κυβερνήσεις μας. Πληρώνονται περισσότερο από τους βουλευτές και όμως συνεχίζουν να απειλούν με κινητοποιήσεις εν μέσω ΔΝΤ.

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Ο Ιθαγενής 26/07/2010 09:25:18

    @Enola Gay

    Γενικά στο δημόσιο, δεν ξέρω κανέναν υπάλληλο που να καταδικάζεται τελεσίδικα (ΚΑΙ από το εφετείο δηλαδή) και κατόπιν να επιστρέφει, μετά βαΐων και κλάδων μάλιστα, στη δουλειά του. Πολλώ δε μάλλον, να... επαναλαμβάνει την ίδια δουλειά για την πλημμελή εκτέλεση της οποίας καταδικάστηκε. Είσαι σίγουρος ότι τα πράγματα έχουν ακριβώς όπως τα αναφέρεις;

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ collision course 26/07/2010 09:22:58

   Έχω μια ερώτηση να σου κάνω. Μολονότι προσπαθώ φιλότιμα να λάβω το μέρος των ΕΕΚ (κυρίως επειδή το επάγγελμά τους είναι αναγνωρισμένα το πλέον αγχογόνο και με τη μεγαλύτερη πρόωρη θνησιμότητα από μη-ατυχηματικά αίτια), απορώ για το εξής: εσείς οι ελεγκτές δεν υποτίθεται ότι αποτελείτε τη μεγαλύτερη, πληθυσμιακά, ομάδα υπαλλήλων στην ΥΠΑ; Πώς είναι τότε δυνατόν να εκλέγετε επί σειρά ετών για πρόεδρό σας έναν... ξυλουργό; (!!!) Τι δουλειά έχει ο ξυλουργός στο οργανόγραμμα θέσεων εργασίας της ΥΠΑ;

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ Αυριανιστής 26/07/2010 10:04:23

    Δεν τον εκλεγουν.Αυτον τον εκλεγουν οι αλλοι υπαλληλοι της ΥΠΑ που ειναι ολοι μαζι περισσοτεροι και τον εκλεγουν επειδη εχει καλη θεση στο συνδικαλιστικο χωρο του ΠΑΣΟΚ και πετυχαινει μερικα πραγματα.
    Οι ελεγκτες εχουν χωριστο σωματειο.

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Αυριανιστής 26/07/2010 10:10:46

    Είσαι βέβαιος γι' αυτό; Αν οι ελεγκτές έχουν όντως χωριστό πρωτοβάθμιο σωματείο (και άρα η ΟΣΥΠΑ είναι δευτεροβάθμιο όργανο), τότε και πάλι το ερώτημα είναι το εξής: στην ΥΠΑ ολόκληρη, και κατ' επέκταση και στην ΟΣΥΠΑ, δεν θα έπρεπε οι ελεγκτές να αποτελούν την πολυπληθέστερη ομάδα; Πώς είναι δυνατόν οι υπόλοιποι υπάλληλοι να είναι περισσότεροι; Και -ξαναρωτώ- τι δουλειά έχει ξυλουργός (!!!) στο οργανόγραμμα της ΥΠΑ; Μήπως έχει απομείνει από τότε που έφτιαχναν... καρτέλες με χαρτόνι για τις πτήσεις; Δεν θα έπρεπε αυτή η θέση να έχει καταργηθεί από το οργανόγραμμα μετά την εισαγωγή του ηλεκτρονικού συστήματος παρακολούθησης;

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ Αυριανιστής 26/07/2010 10:20:52

    Βεβαιοτατος.Οι ελεγκτες ειναι ο κλαδος με τους περισσοτερους υπαλληλους αλλα ολοι μαζι οι αλλοι ειναι περισσοτεροι,απλως γιατι ειναι πολλοι κλαδοι.Η διασπαση επηλθε οταν αρχισαν οι διαδικασιες του ιδιωτικου αεροδρομιου των Σπατων οποτε φανηκαν τα αποκλινοντα συμφεροντα.
    Ξυλουργοι υπηρχαν γιατι τα αεροδρομια εχουν και ξυλινες κατασκευες.Μην κολλας στο γραφικο του θεματος,οι συνδικαλιστικες ικανοτητες ειναι αλλο πραγμα απο τις επαγγελματικες.π.χ. Ο ξυλουργος ειχε την πληροφορια απο μεσα απο το ΠΑΣΟΚ της ημερας που ο Ανδρεας θα εξηγγειλε το αεροδρομιο των Σπατων και εξαπελυσε μια απεργια που ταραξε τα νερα.
    Παντως ειναι αλλο σωματειο σιγουρα.

 17. Greg avatar
  Greg 25/07/2010 02:19:43

  Η φάση με τους απόντες και τον σμηνία ισχύει;

 18. collision course avatar
  collision course 25/07/2010 11:45:00

  Για την ταμπακέρα λοιπόν . Στο δημόσιο ισχύει πλαφόν ίσο με τις αποδοχές του γ.γ. υπουργείου. Αυτές είναι 6200 μικτά ,περίπου 3700 καθαρά.Απο το πλαφόν εξαιρούνται μονον δικαστικοί και γιατροι του ΕΣΥ, κανείς άλλος. Κανενός ελεγκτη οι αποδοχές δεν πλησιάζουν αυτό το όριο ακόμα και αν έχει επιλεον αμοιβές καποιον μήνα ,αν είναι εκπαιδευτής δηλαδη και κάνει παράλληλα μαθήματα στην σχολή πολιτικής αεροπορίας. Η παραγγελια των 4 περιφεριακών ραντάρ καθώς και των ραντάρ περιοχής στα Κυθηρα στην Καρπαθο στην Λευκάδα ,στον Υμμητό στο Πήλιο και στην Θάσο ,έγινε απο το 1991 όταν αποφάσισε η κυβέρνηση Μητσοτάκη να εκσυγχρονίσει το συστημα ελεγχου εν. κυκλοφορίας και να αποκτήσουμε επιτέλους ραντάρ ,γιατι ήμασταν η μοναδική ευρωπαική χώρα , μαζί με την Αλβανία που δεν είχαμε. Ενω θα έπρεπε να τελειώσει η εγκατάσταση το 1994, για τους γνωστούς λόγους του δημοσίου ,τελείωσε το 1999 και αφου προηγήθηκαν οι νεκροί του Γιάκοβλεφ. Το δε ραντάρ στην Θάσο ακόμα το περιμένουμε. Η εμπάθεια σου δεν κρύβεται , τουλάχιστον προσπάθησε να μην παραπληροφορείς

 19. σπυρος avatar
  σπυρος 25/07/2010 12:08:56

  SD 1007250952 UTCόλα ωραία και καλά βέβαια λίγο τα ψευδώνυμα μου τα χαλάνε και η μη απάντηση του τι είναι ο καθένας μας strange attractor όσο πιο πολύ σε διαβάζω τόσο πιο πολύ μου κάνεις για τα παρακάτω
  α) για τον φίλο μου τον Π ο όποιος είναι κτ. ΑΛΛΑ όλη την ημέρα πουλάει αναβολικά και μαϊμού ρολόγια και βρίζει τους ελεγκτές ( αλλά τωρα που το σκέπτομαι καλύτερα μάλλον δεν είσαι είναι πιο πολύ εμπαθής και <> Β) κτ σε κάποιο νησάκι όπου έχεις εξασφαλίσει την προίκα σου και των παιδιών σου βάσει του γάμου που έκανες με την πλούσια του χωριού κάτω από την ομπρέλα του δυ και εισαι κάθε μερα στα χωράφια σου Γ) τον φίλο μου τον κτ συνδικαλιστή στην Αθήνα του ομώνυμου κλ με απύθμενο μίσος για τους ελεγκτές διότι ποτέ δεν κατάφερε να τους προσέγγιση συνδικαλιστικά να μπουν και αυτοί στο κλαμπ.
  αποτυχημένος πρώην ηλ. Που δεν έγινε ποτέ διευθυντής ΦΙΛΟΣΟΦΕ εσύ είσαι ??
  αποτυχημένος πρώην αρ. μηπως εισαι το παλικαρι από τις …κυκλαδες….????
  και έχω πιθανόν μια μικρή υποψία ότι πιθανόν να προσπάθησες για Πήλιο ,ριτσωνα, ζηρο
  αλλά κάπου αλλού κατέληξες βρε !!!!μήπως πήγες στα ΣΟΑ σερβιτόρος???
  εκτός βέβαια και εάν είσαι ο πρώην δυπα και βγάζεις τέτοιο μένος
  τι από όλα είσαι?? Και μην μου πεις ένας απλός πολίτης… διοτι δεν δικαιούσαι τότε να μου κάνεις παρατήρηση για τις δίκες μου υποθέσεις..
  ταυτότητα και αρχικά γιατί όταν ο ελεγκτής κάθεται στο μικρόφωνο ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΤΟΥ και δεν είναι ο υπάλληλος του <
  τον ηθοποιό τον έζησα ήμουν εκεί ζουσα εκει απο το 1973 μεχρι το 83. Επειδή όμως από ότι φαίνεται τα διαβάζεις όλα μονομερώς πήγαινε σε σελίδες με ατυχήματα και ρίξε μια ματιά για το τότε .... δεν ξέρεις... που???? ουαου
  επειδή πάλι διαβάζεις μονομερώς πήγαινε να βρεις τι έγινε στην Γαλλία όταν απείργησαν οι πολίτες και κιανάνε take over οι στραταιοι, σου λέει τίποτα ο όρος??
  επειδή πάλι διαβάζεις μονομερώς πήγαινε διάβασε τι έγινε στην Ελβετία με των ωχαδερφισμο της εταιρείας ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ωχαδερφισο οι ΕΛΒΕΤΟΙ???
  επειδή πάλι διαβάζεις μονομερώς ψάξε και βρες την αντιστοιχία σε ποσοστό που? ανήκουν οι ελεγκτές π.χ. στην Βρετανία, στην Γερμανία?? κοκ
  επειδή διαβάζεις μονομερώς πες σε κάποιον φίλο σου να σε βοηθήσει να βρεις μέσω μηχανών αναζήτησης του παγκοσμίου ιστού την σελίδα > και διάβασε τι εγινε στην βουλή όταν προτάθηκε να γινει ο Ε.Ε.Κ. ΙΔΙΩΤΙΚΩΣ όπως οι σιδηρόδρομοι.
  επειδή πλέον βαριέμαι αφόρητα να συνεχίσω μόλις τα βρεις όλα αυτά ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΞΑΝΑΛΕΜΕ

  ENOLA GAY τι ακριβώς δουλειά κάνεις?? πρώην σμηνίτης ή πρώην Πηλίου ?? ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

  GREG εσύ πάλι εξ ιδίων κρίνεις και παραπονιέσαι για την τυρόπιττα ?? ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΟΥ εκοψε ο βγενοπουλος τις τυρόπιττες
  λοιπόν επειδή η συζήτηση για τους ελεγκτές, ΔΕΗ, ΟΤΕ, κλπ κλπ, (α! ξέχασα το πέραμα πάλεψε μόνος σου μην κρύβεσαι πίσω από τον συνδικαλιστή που κλείνει τις αποβάθρες και στερεί στο φιλο μου τον κτ στις κυκλαδες το ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ , διότι εγώ όταν υπογράφω στην θέση μου είμαι εγώ τα αγγλικά μου οι γνώσεις μου και ο Θεός ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ )
  μπορεί να τραβήξει αιώνια Η ΣΥΖΉΤΗΣΗ και βέβαια δεν μιλάμε για την καθεαυτού εργασία αλλά μιλάμε ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ που παίρνουμε, και για τα <> και κάποιοι άλλοι κάνουν λευκή αεργία σου λέει τίποτα αυτό S.A. ?
  ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΟΛΑ τα άλλα είναι φτηνές δημαγωγίες δήλωσε την ταυτότητα και μιλάμε
  contac 121.5
  SD 1007250952 UTC

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ σπυρος 25/07/2010 14:58:57

   Αν κρίνω από το γραπτό σου λόγο πάσχεις από τρικυμία εν κρανίω ή κάτι σοβαρότερο. Ελπίζω να μη σε έχουν σε έδρα, αλλά στα μετόπισθεν.

   • radar dude avatar
    radar dude @ Strange Attractor 25/07/2010 16:03:52

    @ Strange BS Attractor:

    ...μην κρίνεις εξ ιδίων!

    ...με το ολίγο μυαλό που σε προίκισε η μάνα φύση δεν θα μπορούσες να γίνεις ποτέ ΕΕΚ!
    ...πόσο δέ μάλλον να εννοήσεις τί γράφει ο Σπύρος!

    ...αρκέσου στα κατσβιδάκια σου

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ Strange Attractor 25/07/2010 16:23:36

    Εσύ κοίτα να απαντήσεις σε κανένα από τα παραπάνω facts που σου έθεσα και μη ξεγλιστράς με σαχλαμάρες. Με τέτοια τις ρίχνεις στα μπαράκια;
    Ότι και καλά οι ΕΕΚ είναι κάτι σαν αστροναύτες;
    Κακομοίρη.
    Clear to land απ τα σύννεφα που ζεις με το μυαλό σου.

  • silent citizen avatar
   silent citizen @ σπυρος 25/07/2010 16:04:05

   Βρε "σπυρος" αυτός ο "Strange Attractor" δεν είναι και ο αγαπημένος μου αλλά μάλλον εδώ έχει δίκιο. Τί λες? Βάλε καμιά τελεία, κόμμα εκεί που πρέπει μπας και βγάλεις νόημα..

   • σπυρος avatar
    σπυρος @ silent citizen 25/07/2010 17:12:17

    έχεις δικαιο....
    οταν το ξαναειδα κατάλαβα το λάθος μου και το έκανα πάλι post δεν θα ήθελα για κανένα λόγο να φανώ πνευματικά ανώτερος του sa.
    Μπορεί να τον έφερνα σε δύσκολη θέση να απαντήσει με επιχειρήματα και οχι με τους ίδιους φτηνούς χαρακτηρισμούς.
    Και βέβαια τις κοινές δικαιολογίες που χρησιμοποιώ όταν τα παιδιά μου με στριμώξουν και δεν μπορώ να απαντησω.

   • σπυρος avatar
    σπυρος @ silent citizen 25/07/2010 19:56:47

    το διορθωσα το ειδες ????

 20. married to atco avatar
  married to atco 25/07/2010 14:35:56

  Οι ΕΕΚ δεν είναι το δώρο του Θεού στους ανθρώπους ούτε το πιστεύουν αυτό. Απλοί επαγγελματίες είναι που αγαπούν και σέβονται τη δουλειά τους. Δεν σέρνουν τα πόδια τους για να σηκωθούν να πάνε στη δουλειά, ανυπομονούν να το κάνουν όπως και οι περισσότεροι που μπλεγμένοι άμεσα με το αεροπορικό αντικείμενο.
  Ξεκινάνε από το σπίτι ρίχνοντας μια κλεφτή ματιά στα παιδιά τους που κοιμούνται και μπαίνουν στο αυτοκίνητο για τη δουλειά όταν στα σπίτια της πόλης αρχίζουν να σβήνουν τα φώτα. Δεν χτυπάνε κάρτα στη δουλειά, όποιος αργήσει επιβαρύνει κάποιον άλλο που αργεί να φύγει. Κάθονται μπροστά στα ραντάρ όταν έξω πέφτουν τα πυροτεχνήματα της Ανάστασης, ή αλλάζει ο χρόνος. Στο σπίτι διαβάζουν για την επανεξέτασή τους, ή τις καινούριες διαδικασίες που δημοσιεύτηκαν πρόσφατα, αρνούνται το ποτό που τους κερνάνε γιατί έχουν βάρδια σε λίγες ώρες και πετάνε στα σκουπίδια τις περισσότερες προσκλήσεις που δέχονται για κοινωνικές υποχρεώσεις. Πάνε για τεστ κοπώσεως πιο συχνά από άλλους και ανησυχούν μόνιμα για την αρτηριακή τους πίεση, την ακουστική οξύτητα και την υγεία τους γιατί μια βλάβη σε αυτήν, που τους περισσότερους εργαζόμενους δεν επηρρεάζει, σε αυτούς κόβει το ψωμί της οικογένειας.
  Δεν ζητούν από κανέναν να τους αγαπάει αλλά λίγο σεβασμό νομίζω ότι τον αξίζουν...

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ married to atco 25/07/2010 15:00:19

   Λες να είναι οι μόνοι στο δημόσιο που δουλεύουν βάρδιες; Λές; Είναι όμως οι μόνοι που πιάνουν 5-6.000 το μήνα εκβιάζοντας με απεργίες, στάσεις, slow down κλπ.

   • married to atco avatar
    married to atco @ Strange Attractor 25/07/2010 15:12:29

    Θα πάρω διαζύγιο! Μου κρύβει πάνω από 2000 το μήνα!
    Αλλά καλύτερα να μην τον στρεσάρω τώρα, την άλλη εβδομάδα περνάει από εξέταση ιατρικής καταλληλότητας και θα είναι νυχτερινός την προηγουμένη...
    Στην προηγούμενη στάση εργασίας δεν ξεκουράστηκε κιόλας, ήταν προσωπικό ασφαλείας

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ Strange Attractor 25/07/2010 15:18:06

    Καλά τα λες εσύ, αλλά να διευκρινίζεις πως σε στάση εργασίας των ελεγκτών, δεν πετάει ούτε κουνούπι.
    Άρα και προσωπικό ασφαλείας να ήταν, πως κουράστηκε; Χώρια ότι δεν έχασε και το μεροκάματο. Ε;
    Πονηράδες.
    ΥΓ- Στα ξενύχτια που κάνει, πόσοι είναι δηλωμένοι και πόσοι πατάνε; Πές μας.

   • married to atco avatar
    married to atco @ Strange Attractor 25/07/2010 15:37:57

    Κατά τη διάρκεια της στάσης πετούσαν πολλά...κουνούπια. Όλα τα υπεριπτάμενα, τα στρατιωτικά, τα νοσοκομειακά, τα VIP (αρχηγοί κρατών κλπ). Επιπλέον η στάση έληξε μέσα στη βάρδια του και τα αεροσκάφη που ήταν στο έδαφος ζήτησαν να φύγουν όλα στο ίδιο λεπτό. ΄Ετσι δεν ξεκουράστηκε. Το μεροκάματο που πήρε εκείνη την ημέρα άξιζε για δύο μέρες.
    ΥΓ. Όταν έχει ξενύχτι σύμφωνα με το πρόγραμμα φεύγει από το σπίτι τουλάχιστον...χμμμ λες να μην πατάει? Ποιούς εννοείς? Μήπως κάποιους άλλους κλάδους που στην καλύτερη περίπτωση πάνε στο ξενύχτι με το μαξιλάρι και τα σεντόνια τους? Ή μήπως τους γιατρούς στου ΕΣΥ?

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ Strange Attractor 25/07/2010 16:37:24

    Φαντάζομαι πως ξέρεις ότι δεν είναι μόνο το ΚΕΠΑΘ. Ελεγκτές έχει και αλλού. Με τον ίδιο μισθό.
    Χωρίς αεροπορική κίνηση.
    Ακόμη και η Κέρκυρα ή η Ρόδος, μεταξύ Νοεμβρίου και Απριλίου έχουν 2-3 αφιξοαναχωρήσεις το 24ωρο.
    Βέβαια με το μυαλό τους, όλοι οι ελεγκτές υπηρετούν στο Χίθροου ή στο Σικάγο. Εκεί όπου κατεβαίνουν 2 τζάμπο ταυτόχρονα (σε δυο διαδρόμους) ανά 40 δευτερόλεπτα. Εκεί όμως οι μάγκες πιάνουν πουλιά στον αέρα. Διότι αν κάνουν λάθος πάνε σπίτι τους. Εδώ οι δικοί μας πιάνουν μόνο τα ευρά στον αέρα.

 21. σπυρος avatar
  σπυρος 25/07/2010 15:13:44

  ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΑΚΑΙΟ και εγω οταν δεν εχω επιχειρήμτα και απαντήσεις λεω ακριβώς τα ίδια. αρα μου επιτρεπεις να σε θεωρω ενα απο ολους αυτούς οι οποιοι κατω απο το,politivcally correct διάλογο ,τι εναι αυτά τα πράγματα που ζητάτε , σου λεω τα εξης με ολο τον σεβασμό στην ηλικία σου διοτι αποποιηθηκες τον τίτλο του νεαρού. ΦΡΟΝΤΙΞΕ ΤΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΣΟΥ ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΤΕ ΟΙ ΤΗΛΕΦΩΝΗΤΡΙΕΣ ΤΗΣ ΥΠΑ over and out που λενε οι τοσοι μισητοί για σενα ελεγκτες ,α και που εισαι παιρνουν τηλεφωνο απαντα κανενα τηλεφωνο μην τα περιμενεις ολα απο τουσ αλλους απαντησεις σε ερωτήματα κυριε διοτι οπως ελεγε και η καραγιαννη στο εργο,πρεπι να το θυμασε οπωσδηποτε, τωρα μιλαμε για σενα και οχι για μενα. εγω ειπα ποισ και τι εσυ παλι δεν απαντας τι εισαι

 22. Greg avatar
  Greg 25/07/2010 15:14:45

  Κάθε δουλειά είναι σεβαστή και η ικανοποιητική αμοιβή σχετική. 25χρονος μπάτσος των 1000 ευρώ, στην άμεση δράση, με ΑΕΙ και αγγλικά, θα έχει άδικο με το ίδιο σκεπτικό να ζητήσει άλλο ένα μηδενικό στις απολαβές του; Κι αλλιώς να μας κυνηγάει με το κουμπούρι; Αυτό που ενοχλεί δεν είναι οι μεγάλοι μισθοί, που είναι σχετικοί, αλλά η αίσθηση που αποπνέουν ορισμένοι ΔΥ, ότι πρόκειται για το μαγαζί τους. Είναι μαγαζί σας το λιμάνι; Το τελωνείο; Η ΥΠΑ;

  • Greg avatar
   Greg @ Greg 25/07/2010 17:24:09

   Έστω ότι κατά κάποιο τρόπο η δουλειά σας, γενικά των ΔΥ, είναι το μαγαζί σας. Ποιος σας πληρώνει; Το δημόσιο. Το οποίο έχει χρεοκοπήσει. ΒΡΕΙΤΕ ΤΑ. Ως εργαζόμενος επί 13 χρόνια, σε πέντε διαφορετικές δουλειές, σε μεγάλες εταιρίες, αν όχι "πετυχημένος", τουλάχιστον, θεωρώ, πάνω από τον μ.ο., η τύχη μου συνδέεται με την τύχη του εκάστοτε εργοδότη. Το 2004 πήγα σε άλλη εταιρία, όχι γιατί δεν ήμασταν ευχαριστημένοι (εργαζόμενος-εργοδότης) αλλά γιατί χρεοκόπησε! Ζήτησα εγώ από τους άλλους σχολιαστές να δανειστούν εκείνοι και τα παιδιά τους, και τα αγέννητα ακόμη, για να συντηρήσουν το δικό μου μισθολογικό επίπεδο;

   Η εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα στην κρίση είναι αυτό που δεν θα συγχωρήσουμε ποτέ -οι υγιείς για την κοινωνία πολίτες- από την κυβέρνηση ΓΑΠ. Είναι μάστιγα οι κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες; Να τους κόψετε την δίαιτα! Αυτοί που φοροδιαφεύγουν; Τί σχέση έχουμε εμείς, οι κανονικοί εργαζόμενοι, με την κρίση; Αγαπητοί συμπολίτες ΔΥ, έκλεψαν τις συντάξεις σας; Να τους κρεμάσετε! Αθέτησε ο εργοδότης σας τα συμφωνηθέντα; Να πάτε να τον βρείτε και να τα λύσετε, ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΜΠΛΟΚΗ! Όπως κάνω εγώ και οι συνάδελφοί μου στην δουλειά μας με τον δικό μας εκάστοτε εργοδότη!

   • Rin avatar
    Rin @ Greg 25/07/2010 20:28:07

    Και πάλι λάθος. Το δημόσιο δεν πληρώνει παρά μόνο τον βασικό μισθό ενός ελεγκτή. Τα υπόλοιπα τα πληρώνουν οι αεροπορικές εταιρίες με τα τέλη υπέρπτησης.

   • Greg avatar
    Greg @ Greg 25/07/2010 23:12:31

    Βρε Ριν, το σχόλιό μου είναι γενικό, αλλά το έχω πιάσει το θέμα με τους ελεγκτές. Είναι σαν τους τελωνειακούς ή σαν τους εργαζόμενους στον ΟΛΠ, μόνο που ξέρουν και αγγλικά. Θέλουν "μέρισμα" από τις προσγειώσεις-απογειώσεις!!! Βέβαια, κάθε κλάδος "θυμάται" τί ισχύει σε άλλες χώρες κατά πώς τον συμφέρει!

  • Greg avatar
   Greg @ Greg 25/07/2010 23:15:18

   Και απειλούν!!! Θα πάρουμε τον Πύργο (μας) Ελέγχου και θα πάμε στον ιδιωτικό τομέα!!!

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ Greg 25/07/2010 23:21:51

    Ως κλασικοί ΔΥ με τα χίλια δυο προνόμια, δεν θα άντεχαν ούτε 1 μήνα σε συνθήκες εργασίας ιδιωτικού ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας. Εκεί όπου υπάρχει, χτυπάνε 70ωρα την εβδομάδα και υπάρχει και στρες. Εδώ 15ωρα και υπάρχει χαβαλές. Ρωτήστε κανέναν στρατιωτικό ελεγκτή που κάνει βάρδια μαζί τους. Μια δική του, 3 δικές τους. (με κλάσμα των αποδοχών τους). Έχουν όμως 3 πανίσχυρα όπλα: την απειλή απεργίας, δυνατό συνδικαλιστικό όργανο με σταλινικού τύπου πειθαρχία, και συναδελφική αλληλεγγύη προς τα έξω.

   • ΠΕΤΡΟΣ avatar
    ΠΕΤΡΟΣ @ Greg 25/07/2010 23:37:12

    Strange Attractor
    Μήπως να τους αγιοποιήσουμε κιόλας.
    Ο γράφων γνωρίζει πολλές κατηγορίες "Δ.Υ", με πιο βάρβαρα ωράρια και αποδοχές μικρότερες των 1500 €

 23. σπυρος avatar
  σπυρος 25/07/2010 15:22:31

  α ναι και κατι αλλο για να σου αποδειξω οτι οντως πασχω απο τρικυμία εν κρανιω, σε βαριεμαι αφορητα μου θυμιζεις συνδικαλιστες αχρηστης ποιότητας και επειδη στην ελλαδα ποτε δεν μπορεις να κερδισεις τον εξ επαγγελματος συνδικαλιστη, τον ανοητο και τον ... κανε κατι αλλο σημερα πηγαινε παραλια και βλεπε τα αεροπλανα που περνανε και ταπεινα ζηταω συγνωμη που δεν θα αχοληθω αλλο με την περιπτωση σου, οχι για καποιον αλλο λογο αλλα μονο και μονο επειδη εχω δηλωσει την ταυτοτητα μου και δεν θελω μπλεξιματα με αλλους α ναι μην ξεχασω περασα προχτες ΚΑΙ κοι οι 3 ιατροι νευρολογος ψυχολογος και καρδιολογος με εβγαλαν οκ

 24. σπυρος avatar
  σπυρος 25/07/2010 15:29:23

  αττρακτορ παραβαινω αυτο που εγραψα προυγουμενως αλλα δεν μπορω εχω και εν προβλημα στο κρανιω
  εαν διαβαζες τα ΝΟΤΑΜ που υποχρεούσαι να στείλεις αλλα βαριεσαι θα εβλεπες οτι η απεργίες των ελεγκτων επηρεάζουν τα εσωτερικα δρομολόγια και οχι τα υπεριτάμενα. για πες μας και κατι αλλο πως γινεται την νυχτα σε κανενα αεροδρομιο να μην απαντανε τα τηλεφωνα οι τηλεφωνητριες που πρεπει να ειναι εκει.. σε βαριεμαι αφορητα βαζω και ανεπιθυμητη την αλληλογραφια στο box

 25. Enola Gay avatar
  Enola Gay 25/07/2010 16:48:42

  Η δικαιολογία των ελεγκτών για τα αστρονομικά τους επιδόματα είναι πως προέρχονται από τις αεροπορικές εταιρείες και τους χρήστες του εναέριου χώρου ως ανταποδοτικά τέλη για τις υπηρεσίες που τους παρέχουν αυτοί!
  Φαντάζεστε να προβάλλουν το ίδιο σκεπτικό και οι υπάλληλοι των διοδίων; Ότι θα έπρεπε δηλαδή να παίρνουν αυτοί τα χρήματα που δίνουν τα διερχόμενα ΙΧ; Αν μπορούσαν να εκβιάσουν με παύση διέλευσης οχημάτων, όπως κάνουν απεργώντας οι ελεγκτές, πολύ πιθανό να το πετύχαιναν και αυτοί. Όμως η αλήθεια είναι ότι υπάρχει ένα ολόκληρο πλέγμα υποδομών που χρησιμοποιείται από τα αεροσκάφη που κάνουν χρήση του ελληνικού εναέριου χώρου. Υποδομές που πληρώνουμνε όλοι μας. Ε, λοιπόν οι κύριοι και κυρίες των πύργων ελέγχου κατάφεραν εκβιαστικά, όλα αυτά τα έσοδα προς το ελληνικό δημόσιο, να τα καρπώνονται αυτοί.
  Τι να λέμε τώρα;
  Και να μη ξεχνάμε πως εκτός από τους ελεγκτές, υπάρχουν δεκάδες ειδικότητες που εξυπηρετούν τα αεροπλάνα. Έως και οι βαλιτσάδες είναι απαραίτητοι για να παίρνουμε τις αποσκευές μας. Όσον αφορά προσόντα, άλλοι έχουν πολλά περισσότερα. Δεν έχουν όμως το μικρόφωνο και την εκβιαστική ισχύ που αυτό παρέχει σε κάποιους σκορδόπιστους και λαίμαργους ΔΥ.

  • Rin avatar
   Rin @ Enola Gay 25/07/2010 20:30:57

   Μην ξεχνάς ότι τα περισσότερα έσοδα προέρχονται από τα υπεριπτάμενα αεροσκάφη, αυτά δηλαδή που δεν προσγειώνονται στην Ελλάδα οπότε δεν τα εξυπηρετεί κανένας άλλος.

   • Greg avatar
    Greg @ Rin 25/07/2010 23:33:03

    Και γιατί βρε ξεφτέρι θεωρείς ότι σου ανήκουν τα "έσοδα υπερπτήσης";;; Συμβαίνει και σε άλλες χώρες; (Δεν το ξέρω, δεν είμαι του χώρου). Στις ΗΠΑ, πάντως, άμα δηλώσεις σε υπηρεσία για να προσληφθείς πλασματικά προσόντα, σπουδές ή βαθμό πτυχίου που δεν ισχύει και αποκαλυφθεί πας φυλακή κανονικότατα! Είσαι σίγουρος ότι θέλεις την εξίσωση με τις άλλες χώρες;

 26. σπυρος avatar
  σπυρος 25/07/2010 17:02:50

  Επειδή αγαπητέ SA είχες δίκαιο ο δαίμων του blog έφαγε τις παρενθέσεις και τα άγκιστρα το ξαναβάζω διότι σε πολλά δεν έβγαινε νόημα

  Εδώ βάζω εισαγωγικά πλαγίου λόγου.
  Oλα ωραία και καλά
  Βέβαια λίγο τα ψευδώνυμα μου τα χαλάνε και η μη απάντηση του τι είναι ο καθένας μας.
  strange attractor όσο πιο πολύ σε διαβάζω τόσο πιο πολύ μου κάνεις για τα παρακάτω :
  1) για τον φίλο μου τον Π.. ο όποιος είναι ΚΤ . ΑΛΛΑ όλη την ημέρα πουλάει αναβολικά και μαϊμού ρολόγια βρίζοντας τους ελεγκτές , Αλλά τώρα που το σκέπτομαι καλύτερα, μάλλον δεν είσαι αυτός διότι είναι πολύ πιο εμπαθής ,και εντός εισαγωγικών, αμόρφωτος, απο ότι εσύ δείχνεις.

  2) ΚΤ σε κάποιο νησάκι όπου έχεις εξασφαλίσει την προίκα σου αλλά και των παιδιών σου βάσει του γάμου που έκανες με την πλούσια του χωριού κάτω από την ομπρέλα του ΔΥ
  Ανοίγω παρένθεση
  Και καλά έκανες
  Κλείνει η παρένθεση

  ΑΛΛΑ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ είσαι κάθε μέρα στα χωράφια σου.

  3) Τον φίλο μου , με ειδικότητα ΚΤ, συνδικαλιστή στην Αθήνα του ομώνυμου ΚΛΑΔΟΥ με απύθμενο μίσος για τους ελεγκτές διότι ποτέ δεν κατάφερε να τους προσέγγιση συνδικαλιστικά για
  να μπουν και αυτοί στο κλαμπ.

  4)Αποτυχημένος και παραπεταμένος ηλεκτρονικός που δεν έγινε ποτέ διευθυντής. Ερώτηση ΦΙΛΟΣΟΦΕ εσύ είσαι ??

  5)Αποτυχημένος και στα αζήτητα αερολιμενικός κάπου στις Κυκλάδες που δεν έγινες ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΡΧΗΣ ?

  6) Αποτυχημένος και στα αζήτητα ΚΤ που δεν κατάφερες και εσύ να γίνεις ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΡΧΗΣ ?

  7) Εχω μια μικρή υποψία ότι πιθανόν να προσπάθησες για ΠΗΛΙΟ ,ΡΙΤΣΩΝΑ ΜΟΥΣΣΑ , ΖΗΡΟ
  Αλλά βρε !! μηπως κάπου αλλού κατέληξες !!!!
  μήπως πήγες στα ΣΟΑ σαν υποσμηναγός αρχι-σερβιτόρος???

  8)Εκτός βέβαια και εάν είσαι ο πρώην Δ/ΥΠΑ και βγάζεις τέτοιο μένος εναντίον των ελεγκτών….
  Αλλά και πάλι συνδικαλιστής ήσουν … εσύ ξέρεις από κινητοποιήσεις
  Τι από όλα αυτά είσαι??
  Και μην μου πεις ένας απλός πολίτης… διότι σε αυτήν την περίπτωση δεν δικαιούσαι να μου κάνεις παρατήρηση γα τις όποιες υποθέσεις κάνω για εσάς ..

  Ταυτότητα και αρχικά γιατί όταν ο ελεγκτής κάθεται στο μικρόφωνο ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΤΟΥ και δεν είναι ο υπάλληλος
  ΑΝΟΙΓΩ ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ
  του κάτω γραφείου δεξιά μια κύρια με γυαλιά
  ΚΛΕΙΝΕΙ Η ΠΑΡΕΝΘΣΕΗ

  Τον ηθοποιό τον έζησα ήμουν εκεί και ξέρω για τους 14000 που απολύθηκαν.
  Επειδή όμως από ότι φαίνεται τα διαβάζεις όλα μονομερώς και τα αναφέρεις όπως εσύ κρίνεις δόκιμο για υπεράσπιση των λόγων σου :
  1) Πήγαινε σε σελίδες με ατυχήματα και ρίξε μια ματιά για το τότε .... και εάν δεν ξέρεις που ….??? Τι να σου πώ

  2)Πήγαινε να βρεις τι έγινε στην Γαλλία όταν απείργησαν οι πολίτες ελεγκτές και έκαναν take over οι στραταίοι,
  ερώτηση: σου λέει τίποτα ο όρος??

  3) Πήγαινε διάβασε τι έγινε στην Ελβετία

  4) Ψάξε και βρες που ανήκουν οι ελεγκτές π.χ. στην Βρετανία, στην Γερμανία?? Κοκ

  5) Πες σε κάποιον φίλο σου να σε βοηθήσει να βρεις μέσω μηχανών αναζήτησης του παγκοσμίου ιστού την σελίδα > και διάβασε τι έγινε στην Βουλή των ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ όταν προτάθηκε να γίνει ο Ε.Ε.Κ. ΙΔΙΩΤΙΚΩΣ, όπως οι ΑΓΓΛΙΚΟΙ σιδηρόδρομοι.

  6)Επειδή πλέον βαριέμαι αφόρητα να συνεχίσω μόλις τα βρεις όλα αυτά ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΞΑΝΑΛΕΜΕ.


  ENOLA GAY
  Τι ακριβώς δουλειά κάνεις?? πρώην σμηνίτης ή πρώην Πηλίου ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

  GREG
  Εσύ πάλι εξ ιδίων κρίνεις και παραπονιέσαι για την τυρόπιττα?.

  ΕΠΙΛΟΓΟΣ
  Λοιπόν επειδή η συζήτηση για τους ελεγκτές, ΔΕΗ, ΟΤΕ, κλπ,

  εδώ εισάγω άγκιστρο κάνοντας κάποιο σχόλιο για την ΣΦΟΔΡΑ ΧΤΥΠΗΜΕΝΗ Ν/Ε ΖΏΝΗ

  α! ξέχασα το ΠΕΡΑΜΑ : πάλεψε μόνος σου μην κρύβεσαι πίσω από τον συνδικαλιστή που κλείνει τις αποβάθρες και στερεί το νησί, από έσοδα …
  διότι εγώ όταν υπογράφω στην θέση μου και πιάνω μικρόφωνο

  εδώ ανοίγω παρένθεση

  ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΤΑ ΜΕΤΟΠΙΣΘΕΝ 23 χρόνια μικρόφωνο

  κλείνει η παρένθεση

  είμαι εγώ οι γνώσεις μου ο Θεός το αεροπλάνο η ικανότητα χειρισμού της Αγγλικής γλώσσας έξω από στερεότυπες εκφράσεις, και ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ .
  κλείνει ΤΟ ΆΓΚΙΣΤΡΟ

  μπορεί να τραβήξει αιώνια και βέβαια δεν μιλάμε για την καθεαυτού εργασία αλλά ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ που παίρνουμε και για τα οποία ιδία ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΙΜΑ ΤΕΛΗ και κάποιοι άλλοι κάνουν λευκή απεργία.
  Ερώτηση σου λέει τίποτα αυτό S.A. ?
  ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΟΛΑ τα άλλα είναι φτηνές δημαγωγίες δήλωσε την ταυτότητα και μιλάμε
  contac 121.5
  SD 1007250952 UTC
  Κλείνουν τα
  εισαγωγικά πλαγίου λόγου.

  ΕΛΠΊΖΩ τωρα να είναι πολύ πιο κατανοητή η παρατηρησή μου και βεβαια όσον αφορά τα περι τρικυμίας εν κρανίω έχουν δει τόσες πολλές μαλακίες τα μάτια μου
  ειρήσθω εν παρόδω ένθεν και ένθεν...
  ΑΝΟΙΓΩ ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ
  σε έσκισα τώρα δεν μπορείς να πείς
  ΚΛΕΙΝΕΙ Η ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ
  που και εγώ ο ίδιος, οπως επισης ο Ιατρος Νευρολογος, Ψυχίατρος, Καρδιολόγος, εχουμε την ίδια απορία
  ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΡΕΛΛΑΘΕΙ ΑΚΟΜΑ ??
  ή
  ακόμα χειρότερα
  ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΑΡΔΙΑ ΣΟΥ,
  and i say again ΟΤΑΝ ΑΠΟΣΑΦΗΣΝΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙΣ ΤΙ ΕΙΣΑΙ ΤΑ ΞΑΝΑΛΕΜΕ
  ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΣΕ ΒΑΡΙΕΜΑΙ ΑΦΟΡΗΤΑ OXI για τον τρόπο γραφής σου, εχεις τελειώσει τουλάχιστον εξατάξιο 6ημέρο γυμνάσιο ΑΛΛΑ για το μονομερές και χωρις επιχειρήματα παραληρημά σου.
  CONTACT

 27. giorgos sampanis avatar
  giorgos sampanis 25/07/2010 17:26:29

  Αυτη η αθλια κυβερνηση προτιμαει να κοψει ακομα και απο καποιους λιγους που κανουν σοβαροτατη και δυσκολη δουλεια οπως τους
  πιλοτους μαχητικων, τους ελεγκτες εναεριας κυκλοφοριας και τους χειρουργους του ΕΣΥ

  και παραλληλα να δωσει ακομα κι εμμεσες αυξησεις στους βουλευτες, τους υπαλληλους της βουλης και τα κομματα.

  Ετσι ετσι και το 10% στις εκλογες πλησιαζει πρασινα καθαρματα.

 28. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 25/07/2010 17:47:59

  Φιλαράκο μη το κάνεις press.gr εδώ. Κόψε κάτι.

 29. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 25/07/2010 20:08:04

  Πήγες καμιά εβδομάδα στο Λονδίνο και ξέχασες τα ελληνικά σου; Πάντως και τα αγγλικά σου για τα μπάζα είναι. 4 λάθη σε 3 σειρές. Έτσι τα προσγειώνεις τα αεροπλάνα;

  • silent citizen avatar
   silent citizen @ Strange Attractor 26/07/2010 01:23:58

   Ρε attractor δε βαριέσαι? Πολύ πέσιμο στους ΕΕΚ ρε παιδάκι μου! Και όπως θα έλεγε και ένας ελεγκτής στο Heathrow ή στο Σικάγο που θαυμάζεις: "Get a life!"

   • Δημητρης Τσουτσουρακης avatar
    Δημητρης Τσουτσουρακης @ silent citizen 27/07/2010 15:02:23

    χαχαχαχααχχα

  • Δημητρης Τσουτσουρακης avatar
   Δημητρης Τσουτσουρακης @ Strange Attractor 27/07/2010 14:57:01

   στην επομενη ζωη σου θα βρεις κι εσυ μια καλη και αξιοπρεπης δουλεια.

   υπομονη φιλε..
   δεν πειραζει..

   εισαι για λυπηση και για ψυχιατρο επειγοντως.

   • δρόμος avatar
    δρόμος @ Δημητρης Τσουτσουρακης 27/07/2010 17:05:55

    "καλή και αξιοπρεπή δουλειά" είναι το σωστό.

    Μάλλον οι δάσκαλοι είναι πιό χρήσιμοι από εσάς, πολλώ μάλλον που θα τους χρειασθείτε κιόλας, έτσι που τόχετε ψηλώσει - το ύφος της γραφής σας μαρτυράει αυτό που κρύβουν τα λεφτά: το χαμηλό επίπεδο της γενικής ΠΑΙΔΕΙΑΣ που σας έμεινε, μετά το lifestyle.

    • Strange Attractor avatar
     Strange Attractor @ δρόμος 27/07/2010 17:31:35

     Θα περιλάβουν και εσένα τώρα. Πρόσεχε. Είναι σκληρή και σταλινικά οργανωμένη συντεχνία-κλίκα.

     • δρόμος avatar
      δρόμος @ Strange Attractor 27/07/2010 17:53:35

      τους έχω ξανασυναντήσει. Το θέμα του αλλοτριωμένου χώρου δουλειάς τους (εννοώ τον γενικό χώρο) θα έπρεπε να αποτελέσει αντικείμενο έρευνας και σχολιασμού. Δεν είναι οι μόνοι σαλταρισμένοι εκεί μέσα.

     • Strange Attractor avatar
      Strange Attractor @ δρόμος 27/07/2010 18:18:28

      Έχεις απόλυτο δίκιο.

     • σπυρος avatar
      σπυρος @ Strange Attractor 27/07/2010 18:21:05

      Κάτι ξέρεις εσύ απο συντεχνίες....
      και ιδιαίτερα απο αυτήν που
      κατάφερε και έδιωξε το αφεντικό σου ...
      Ερώτηση είσαι ακόμα εκπρόσωπος ΤΥΠΟΥ με το αρχικό συμβόλαιο των 47.000.000 σαράντα επτά εκατομμυρίων ΔΡΑΧΜΩΝ ; Ετησίως έλεγε το ΦΕΚ όταν σε προσλάβανε. Για να είμαι τίμιος μαζί σου
      Τα αύξησες;
      ή έφυγες επειδή δεν έπαιρνες euro money

      Υ.Σ.@enola @kinezos read this..
      your boss and mentor is paid for all that
      what do you get???

      Σμηνίτης ή Πρώην Πηλίου ;
      Αποτυχών Ελεκτής Αναχαίτησης και νυν Αρχι σερβιτόρος στα ΣΟΑ ;
      ερωτήσεις .... ερωτήσεις...
      girls
      see you in hell

     • NB avatar
      NB @ Strange Attractor 27/07/2010 19:03:04

      Αρχικά εσύ περιέλαβες ολόκληρο τον κλάδο. Τώρα τι έγινε? Τελείωσαν τα επιχειρήματα και λέμε γενικολογίες? Δεν πειράζει. Ελπίζω να ενημερώθηκες τουλάχιστον κάπως καλύτερα από όλα αυτά που έχουν λεχθεί. Δεν είναι ο κλάδος μας τέλειος, αλλά ούτε και εντελώς σκάρτος όπως θέλετε να τον παρουσιάσετε. Είμαι σίγουρος όμως ότι και πάλι θα τα διαβάσεις όλα αλλά θα συγκρατήσεις αυτά που θέλεις για να μπορείς να τα λες στους φίλους σου και να σε θαυμάζουν... Αν έχεις κι άλλες απορίες και μπορώ να σου απαντήσω (δεν ντρέπομαι να πω ότι ένα θέμα δεν το γνωρίζω) θα σου δώσω απάντηση. Ευτυχώς έχω καταλάβει ότι η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια κι αν δεν γνωρίζω κάτι το δηλώνω. Όπως επίσης έχω μάθει να μην επηρεάζομαι από τη μάζα. Δεν λέω ότι το κάνεις εσύ, απλά έτσι φαίνεται.

    • NB avatar
     NB @ δρόμος 27/07/2010 18:57:43

     Οι δάσκαλοι εννοείται ότι είναι πιο σημαντικοί από εμάς. Είναι πιο σημαντικοί από όλους. Ποιος το έχει αμφισβητήσει αυτό? Και όμως, τα λεφτά που παίρνουν σε σχέση με το λειτούργημα που κάνουν είναι λίγα. Παρόλαυτά, επιθέσεις εναντίον των εκπαιδευτικών γίνονται συνέχεια. Κανείς όμως δεν βρέθηκε να πει: "γιατί δεν τους δίνετε παραπάνω λεφτά?". κανείς όμως...?

     Αν κρίνεις έναν ολόκληρο κλάδο από ορθογραφικά και λεκτικά λάθη κάποιων, τότε τι να πω. Η μοίρα των Ελλήνων τελικά δεν θα αλλάξει ποτέ! Στα ίδια θα μείνουμε...

     • δρόμος avatar
      δρόμος @ NB 27/07/2010 19:07:59

      δεν πρόκειται για τα "ορθογραφικά" λάθη, αλλά για το ήθος της συνομιλίας, απαράδεκτο για "δημόσιους λειτουργούς" - δυσφημιστές της όποιας έννοιας δημόσιας παρουσίας αυτού του κράτους.

     • NB avatar
      NB @ δρόμος 27/07/2010 20:22:22

      μαζί σου σε αυτό που λες. Δεν είναι όλοι στο ίδιο καλάθι όμως όπως ελπίζω ότι θα διαπίστωσες. Γι αυτό σου λέω να μην κρίνεις έναν κλάδο ολόκληρο από καποια μεμονωμένα γεγονότα...

      Η δημόσια παρουσία ξεκινάει κι από το ίδιο το κράτος, όχι μόνο από τους υπαλλήλους του. Το ήθος των πολιτών αντανακλά το ήθος του έθνους, δυστυχώς, το οποίο στις μέρες μας κάθε άλλο παρά εκπλεπτυσμένο είναι..

     • Strange Attractor avatar
      Strange Attractor @ NB 27/07/2010 21:48:59

      ΝΒ- Μπήκες λίγο αργά στη διαμάχη. Στη παρούσα ανάρτηση, που ανέβηκε τη παρασκευή 23/7, μεσολάβησαν άκρως υβριστικά σχόλια από συναδέλφους σου τα οποία όμως ο συντονιστής μάλλον διέγραψε. Εσύ μιλάς με ειρμό και λογικά επιχειρήματα. Αν έβλεπες όμως κάποια υβρεολόγια και κάποια παραληρήματα που έσταζαν αλαζωνεία, χυδαιότητα και μίσος, ίσως να ήσουν πιο προσεκτικός στη κριτική σου.

     • NB avatar
      NB @ Strange Attractor 27/07/2010 22:09:28

      Θα ήμουν μάλλον ένας από αυτούς που θα κατάκριναν αυτή την συμπεριφορά. Δεν μου αρέσει να με χαρακτηρίζουν άσχημα, εξαιτίας κάποιων που είναι θερμοκέφαλοι ή άξεστοι. Ναι δεν είδα τα σχόλια και τις ύβρεις. Σε αυτό σου δίνω δίκιο. Εγώ οπως είπα και στις αρχές, δεν θέλω να σας πείσω για τίποτα. Απλά να σας δώσω και μια άλλη οπτική γωνία που μπορεί να μην είχατε σκεφτεί και, όσο μπορώ, μια παραπάνω ενημέρωση για όσα θέματα γνωρίζω. Δεν έχω τίποτα με κανέναν εννοείται.. Νομίζω όμως ότι ένας επικοδομητικός διάλογος είναι το καλύτερο που μπορεί να γίνει! :)

    • σπυρος avatar
     σπυρος @ δρόμος 27/07/2010 21:36:45

     @ δρόμος
     μπροστα απο το όνολα βλαλε το παπακι για να καταλαβαίνει ο αποδέκτης σε ποιον μιλάς

  • Δημητρης Τσουτσουρακης avatar
   Δημητρης Τσουτσουρακης @ Strange Attractor 27/07/2010 15:02:07

   πωπω ρε φιλε κομπλεξ..

   σοβαρη η κατασταση σου.

   ψυχιατρικος θησαυρος εισαι..

  • radar dude avatar
   radar dude @ Strange Attractor 27/07/2010 15:56:42

   .... ακούσατε;...μίλησε ο ICAO level 6!

  • radar dude avatar
   radar dude @ Strange Attractor 27/07/2010 16:35:40

   ... ακούσατε;
   ... μίλησε ο ICAO level 6!

 30. NB avatar
  NB 25/07/2010 20:27:25

  Εγώ μετά από αρκετές ώρες διαβάσματος ένα έχω να πω...

  Βλέπω την ίδια νοοτροπία του Έλληνα που υπάρχει στο παρακάτω ανέκδοτο:

  "Ήταν 2 βοσκοί και ο καθένας είχε από μια κατσίκα. Ρωτάει ένας τύπος τον έναν βοσκό:
  - Η κατσίκα του άλλου βγάζει 3 φορές περισσότερο γάλα από τη δικιά σου. Θες να ανταλλάξεις τη δική σου με μια πιο αποδοτική, η οποία όμως θα βγάζει 2 φορές περισσότερο γάλα και όχι 3.
  - Όχι. θέλω να ψοφήσει η κατσίκα του άλλου."

  Αυτή είναι η νοοτροπία σας κύριοι. Δεν θέλετε σε αυτή τη χώρα όλοι να παίρνουν πολλά λεφτά, άσχετα αν θα παίρνουν κάποιοι παραπάνω από εσάς γιατί κάνουν μια πιο υπεύθυνη και πιο απαιτητική ενδεχομένως δουλειά από τη δική σας. Θέλετε όλοι να παίρνουν τα ίδια ή ακόμα καλύτερα οι άλλοι να μην παίρνουν τίποτα, για να τα παίρνετε εσείς. Κατάντια το λέω εγώ αυτό και αυτός είναι ο λόγος που δεν θα πάει τίποτα ποτέ σωστά και μπροστά σε αυτή την χώρα.

  Ελεγκτής είμαι (για όσους έχουν απορίες), αλλά δεν δέχομαι ο λιμενεργάτης να παίρνει λίγα λεφτά, δεν δέχομαι ο πιλότος να χρησιμοποιείται σαν ρομπότ του Βγενόπουλου και του κάθε μεγαλοτσιφλικά, δεν δέχομαι να υπάρχει ανεργία σε αυτή τη χώρα, δεν δέχομαι να υπάρχουν οι υπάλληλοι της Βουλής που τα ξύνουν και παίρνουν 16 μισθούς, δεν δέχομαι να μου λένε ότι παγώνουν οι προσλήψεις, ενώ από την πίσω πόρτα γεμίζει η Βουλή και παιδιά, ανίψια κλπ των υπουργών... Γενικά δεν δέχομαι να πληρώνεται κάποιος που δεν κάνει (καλά και ευσυνείδητα στην καλύτερη περίπτωση) τη δουλειά του.

  Δεν ξέρω αν ο Ελεγκτής πρέπει να πληρώνεται τόσα ή όχι, δεν ξέρω πόσοι νομίζουν ότι με 3 βδομάδες εκπαίδευση μπορούν να αντιμετωπίσουν τις ίδιες καταστάσεις με αυτούς που εκπαιδεύονται πολύ παραπάνω, δεν ξέρω αν νομίζετε ότι όλοι οι ελεγκτές είναι ρεμάλια και ανεύθυνοι.

  Όπως επίσης δεν ξέρω τι λαμογιές κάνουν στα υπουργεία οι υπάλληλοι γραφείου και δεν πατάνε στη δουλειά τους ενώ οι κάρτες είναι χτυπημένες, δεν ξέρω τι κάνουν οι ανθρακωρύχοι, δεν ξέρω το άγχος του καρδιοχειρούργου κατά τη διάρκεια της επέμβασης, δεν ξέρω το αίσθημα ευθύνης του πιλότου και πόσα χρόνια χάνει από τη ζωή του κατά της διάρκεια της προσγείωσης και της απογείωσης... Δεν ξέρω τίποτα από τα παραπάνω.

  Αυτό που ξέρω όμως είναι ότι κανένα επάγγελμα δεν είναι ίδιο με το άλλο. Αυτό που αξίζει να πληρωθεί να πληρωθεί και αδρά μάλιστα!! Και ας σταματήσουμε πια να προσπαθούμε να υποβαθμίσουμε τους άλλους και να κατέβουν αυτοί στο χαμηλό επίπεδο, αντί να προσπαθούμε να ανέβουμε όλοι σε ένα πιο υψηλό.

  Αυτά είχα να πω, συγγνώμη αν σας κούρασα.

  • ΠΕΤΡΟΣ avatar
   ΠΕΤΡΟΣ @ NB 25/07/2010 23:51:58

   Σπύρο χαλάρωσε.
   Αν νομίζεις ότι μόνο εσύ επιτελείς σημαντική δουλειά, είναι δικαίωμά σου να το πιστεύεις. Δεν μπορώ να σου αλλάξω άποψη. Πάντως χρήσιμο θα ήταν να κοιτάς και λίγο τον κοινωνικό σου περίγυρο. Που εργάζεται, (όταν βρίσκει) με αποδοχές γελοίες, σε σχέση με τις δικές σου.

   • O (σπύρος) how many misteiks??? avatar
    O (σπύρος) how many misteiks??? @ ΠΕΤΡΟΣ 26/07/2010 09:08:43

    Καλημέρα και Καλή εβδομάδα. Όταν σταματήσει να λογοκρίνει τα μηνυματά μου ο SA τότε θα χαλαρώσω.Έχει διαγράψει τουλάχιστον 5. Θεωρώ τον ευατόν μου πολύ τυχερό διότι κάνω μια δουλεία που μου αρέσει και μάλιστα πάρα πολύ.Η σημαντικότερη εργασία όλων επιτελείται απο το παλικάρι που ξυπνάει στις 3 το πρωι και κρατιέται απο την χειρολαβή του αυτοκινήτου καθαριότητας του Δήμου μου. Ο προσωπικός κοινωνικός μου περίγυρος δοκιμάζεται ΣΦΟΔΡΑ και αισθάνομαι άσχημα ( είτε το πιστεύεις είτε όχι).Έχω τις ίδιες αγωνίες, και ερωτηματικά, όπως όλοι μας.Στην χώρα των πολλαπλών διαστρεβλώσεων φαντάζει απολύτως φυσιολογικό η άνιση κατανομή. Έχω παιδί που τελειώνει το Πανεπιστήμιο και αγωνιώ για αυτόν. Τον προτρέπω να φύγει Πιθανόν έξω να έχει μια καλύτερη αντιμετώπιση και ζωή. Δεν ξέρω εάν απήντησα στα ερωτηματά σου και πίστεψε με αυτά που γράφω αυτά εννοώ.

   • Kinezos avatar
    Kinezos @ ΠΕΤΡΟΣ 26/07/2010 13:45:46

    Βλέπουμε όλοι οτι ξαφνικά μεταμορφώθηκες. Τι έγινε πήρες το μεντικέσιον σου ή έβαλες τη κόρη να γράφει; Αλλά χειρούργος δεν είσαι; Αυτοεγχειρίστηκες μάλλον στον εγκέφαλο.

 31. takis avatar
  takis 25/07/2010 20:53:24

  o spyros einai kalos elegktis file Attractor... k exei kai tin plaka tou.. liga ta logia sou

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ takis 25/07/2010 23:12:36

   Συμφωνώ ότι έχει όντως τη πλάκα του..

 32. how many misteikes? avatar
  how many misteikes? 25/07/2010 20:53:27

  ακους τι λεει το ΜΕΓΚΑ??? τι εχεις να πεις γιαυτό ?? ή δεν ειναισ το δικο σου υπουργειο???
  xaxaxaxaxaxaxaxa what an ass and not the ones that star channel so generous present
  how many misteikes ??? xaxaxaxaxaxaxa

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ how many misteikes? 26/07/2010 00:54:23

   Σπύρο επανήλθες; Απ τα ψευτοαγγλικούλια σου σε κατάλαβα. Τι έγινε; Βάζεις αυτόματη μετάφραση; Αυτή τη φορά έχεις 10 στα 10 λάθη.
   Σίγουρα σε έχουν σε μικρόφωνο;
   Παναγία μου.... Με τρένο θα ταξιδεύω στο εξής.

   • Greg avatar
    Greg @ Strange Attractor 26/07/2010 01:01:41

    An krineis apo ta agglika twn pilotwn..

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ how many misteikes? 26/07/2010 01:07:12

   Τελικά δεν χρειάζεται να τον κόψει ψυχίατρος. Απ τα αγγλικά του και μόνο θα έπρεπε να τον σουτάρουν. Αλλά...δημόσιο είναι αυτό. Να εύχεται ο Σπυράκος να μην ιδιωτικοποιηθούν, διότι τότε χρειάζονται πραγματικά αγγλικά για να κάνει πύργο ελέγχου. Μέ ένα "κλίρ του λάντ σερ" δεν τη βγάζει καθαρή.
   Ε, Σπυράκο; Ελεγκταρά.

   • Greg avatar
    Greg @ Strange Attractor 26/07/2010 01:17:06

    Το θέμα δεν είναι προσωπικό αλλά θεσμικό. Πληθώρα ερωτημάτων άφησε αναπάντητα. Είναι δικαίωμα του καθενός το στυλ στο διάλογο, τελική σημασία, όμως, έχει η άποψη που διαμορφώνει αυτός που παρακολουθεί τη συζήτηση.

 33. why? avatar
  why? 26/07/2010 01:56:32

  Φίλε strange attractor, από ότι έχω καταλάβει το μόνο που σε απασχολεί είναι το πόσα χρήματα παίρνουν οι ελεγκτές. Οι collision course και Rin σε διαφώτισαν για το πλαφόν των 3.700€ : βασικός + επιδόματα (όχι πως τα φτάνουν οι ελεγκτές, οι νεώτεροι ειδικά ούτε κατά διάνοια), αλλά βλέπω δεν έκανες τον κόπο να παραδεχθείς το λάθος σου και συνεχίζεις να παραπληροφορείς για 5.000 και 6.000.

  Όσο για τα έσοδα από το eurocontrol, όπως ξέρεις είναι τέλη υπέρπτησης που πληρώνουν οι αεροπορικές εταιρείες και δίνονται για τη βελτίωση των εξυπηρετήσεων της εναέριας κυκλοφορίας (βελτίωση των συστημάτων, εκπαιδεύσεις, μισθοί). Επίσης θα ξέρεις ότι τα χρήματα αυτά τα κρατάει στο μεγαλύτερο ποσοστό το κράτος για να τα χρησιμοποιήσει οπουδήποτε αλλού εκτός από τη βελτίωση των παραπάνω εξυπηρετήσεων και τα υπόλοιπα τα διανέμει σε όλους τους υπαλλήλους της ΥΠΑ ανεξαρτήτως αν έχουν σχέση με την αεροναυτιλία.

  Θα σε ρωτήσω τώρα το εξής: πόσες φορές έχεις περάσει από την εθνική οδό, έχεις πληρώσει διόδια και έχεις βλαστημήσει γιατί ο δρόμος έχει λακκούβες, γιατί δεν υπάρχει φωτισμός, γιατί δεν υπάρχει διάζωμα, γιατί ο δρόμος έχει λάθος κλίση, γιατί οι πινακίδες είναι απαράδεκτες? Δε σκέφτεσαι εκείνη τη στιγμή, μα καλά που πάνε τα λεφτά μου? Εσύ είσαι αυτός που χρησιμοποίησε το δρόμο, εσύ είσαι αυτός που πλήρωσε και περιμένεις κάποιο αντάλλαγμα… δεν περιμένεις τα χρήματα που έδωσες ως αντίτιμο για τη χρησιμοποίηση του δρόμου να διατεθούν από το κράτος για να βουλώσει άλλες τρύπες. Είναι άδικο. Και καλά εσύ είσαι έλληνας πολίτης… το κάνεις για την Ελλάδα ρε γαμώ το.

  Οι αεροπορικές όμως εταιρείες δε σκέφτονται ακριβώς έτσι. Πληρώνουν για ένα συγκεκριμένο λόγο, για τη βελτίωση της εξυπηρέτησης, και όχι για να βγει η Ελλάδα από την οικονομική κρίση. Αν δεν είναι ικανοποιημένοι θα προτιμήσουν άλλες διαδρομές, οπότε τελειώνουν όλα. Εμείς ζητάμε να δίνονται τα χρήματα για την αεροναυτιλία και μόνο. Που είναι το κακό δεν καταλαβαίνω.

  Το ότι αυτό δε συμβαίνει στα διόδια που πληρώνουμε δεν το καθιστά και σωστό. Φυσικά και τα χρήματα θα έπρεπε να πηγαίνουν για τη βελτίωση του οδικού δικτύου και για το προσωπικό που εργάζεται εκεί. Καμία αντίρρηση.
  Και τέλος πραγματικά θα με ενδιέφερε η γνώμη σου για το πόσα χρήματα θα έπρεπε να παίρνει ένας ελεγκτής, πόσα ένας ταμίας στα διόδια, πόσα ένας υπάλληλος γραφείου στο δημόσιο. Θεωρείς πραγματικά ότι όλες οι δουλειές έχουν την ίδια ευθύνη? Στα μάτια πάντως του Δημοσίου ναι, μιας και ο μισθός των ΕΕΚ είναι ο βασικός των Π.Ε. Τα υπόλοιπα χρήματα των επιδομάτων δεν είναι καν χρήματα που πληρώνει ο φορολογούμενος πολίτης, όπως γίνεται π.χ. με τα διόδια που πληρώνεις εσύ όταν περνάς, ή με τα άπειρα επιδόματα άλλων Δ.Υ. που τα πληρώνουμε όλοι. Στα δικά σου μάτια είναι αυτό σωστό? Ειλικρινά να απαντήσεις… Γιατί λοιπόν τέτοιο μένος εναντίον των ελεγκτών? Δεν καταλαβαίνω…

  Υ.Γ. Πραγματικά αν θες πες μας τι δουλεία κάνεις, για να μπορέσουμε να καταλάβουμε καλύτερα από ποια σκοπιά βλέπεις το ζήτημα, δεν είναι κακό. Η ανταλλαγή απόψεων είναι πάντα θεμιτή, αλλά βοηθάει το να ξέρεις τι πρεσβεύει ο συνομιλητής σου.

  • Enola Gay avatar
   Enola Gay @ why? 26/07/2010 08:24:37

   Όταν διάφοροι ανορθόγραφοι ελεγκτές προκαλούν ισχυριζόμενοι ότι η εργασία τους είναι ανώτερη των χειρούργων και ότι δικαιούνται 15.000 το μήνα όπως στην Ισπανία και άλλα παραμύθια της χαλιμάς, σας φταίνε αυτοί που αντιδρούν; Συμμαζέψτε πρώτα κάποιους που σας εκθέτουν και μετά περάστε στην αντεπίθεση. Σε τέτοιες εποχές είναι πρόκληση να διαλύετε τον τουρισμό για επιπλέον επιδόματα. Ντροπή σας. Αμάν πια με τη συντεχνία σας.

   • O (σπύρος) how many misteiks??? avatar
    O (σπύρος) how many misteiks??? @ Enola Gay 26/07/2010 09:20:39

    Καλημέρα άρα και τα διαβάζεις και τσιμπάς για να με διορθώσεις. Πέρα απο γενικόλογους αφορισμούς έχεις άλλα επιχειρήματα ?? Έχεις απάντηση στην πρώτη μου ερώτηση ?? αντε κια για να σου κάνω το χατήρι να με εκθέσεις και πάλι ρωτάω και πάλι τι ακριβός εισαι σμηνίτης ή πρώην ΠΗΛΙΟΥ?......

    ευχαριστήθηκες

   • NB avatar
    NB @ Enola Gay 26/07/2010 11:13:08

    Παντού υπάρχουν αυτοί που εκθέτουν άλλους... Το θέμα είναι αυτοί που το ακούνε να είναι αρκετά έξυπνοι να καταλάβουν ότι δεν είναι όλοι σε έναν κλάδο το ίδιο και υπάρχουν άτομα που τους αρέσει η δουλειά τους και θέλουν να την κάνουν καλά και να πάει μπροστά η Υπηρεσία, με οποιαδήποτε μορφή έχει αυτή.

    Οι πιλότοι είναι καλοί στη δουλειά τους γιατί τους αρέσει πολύ αυτό που κάνουν. Υπάρχουν όμως και κάποιοι που είνια απλά επαγγελματίες και το βλέπουν σαν μια άλλη δουλειά. Το ίδιο πράγμα ισχύει και για τους ΕΕΚ.

    Άρα οι επικριτές ενός κλάδου καλό θα είναι να μην βλέπουν μόνο τα κακά (βέβαια δεν θα ήταν επικριτές τότε). Βέβαια μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά, αλλά αυτό είναι εσωτερικό θέμα των ΕΕΚ και όχι των εξωτερικών παραγόντων.

    Εκτός αυτού, οι "τέτοιες εποχές" που λες, δεν προκλήθηκαν από εμάς, αλλά από τους πολιτικούς που ίσως ψήφισες κι εσύ (εγώ πάντως όχι). Το επιπλέον επιδόματα επίσης είναι λάθος. Δεν ζητάμε επιπλέον επιδόματα. Ζητάμε να μην μας κόψουν τα ήδη υπάρχοντα, από τη στιγμή που και δεν επιβαρύνουν τον Κρατικό Προϋπολογισμό και φορολογούνται με ένα 40% στην αρχή και μετά ξαναφορολογούνται στο τέλος του έτους.

    Το ποια δουλειά είναι ανώτερη ή όχι δεν μπορώ να το κρίνω εγώ. Ο καθένας σε αυτή τη χώρα θεωρεί ότι είναι ανώτερος παό τον άλλον. και σφραγίδες να βαράς σε ένα γραφείο 8-4 πάλι σημαντική δουλειά τη θεωρείς. άρα πρέπει να ορίσουμε αρχικά τι σημαίνει "σημαντική δουλειά".

    Μην ξεχνάς ότι υπάρχει και νέο αίμα στην Υπηρεσία (εγώ π.χ.) που δεν του αρέσει αυτά που βλέπει και προσπαθεί να τα διορθώσει (όπως και όσο μπορεί).

    Ξαναλέω, ας σταματήσουμε να τραβάμε όλους τους πιο πάνω στον πάτο κι ας τους βοηθήσουμε να σκαρφαλώσουν κι αυτοί στην κορυφή. τότε θα ήμασταν όλοι καλύτεροι άνθρωποι και δεν θα κάναμε εμφύλιο εργασιακό πόλεμο... έλεος!

 34. aviator avatar
  aviator 26/07/2010 09:28:26

  Την αλήθεια λέει ο άνθρωπος (Strange attractor) .Σας πειράζει που μαθαίνει ο κόσμος την αλήθεια και απομυθοποιείται το έργο σας το οποίο είναι υπεύθυνο όπως όλων όσων ασχολούνται με το αεροπορικό αντικείμενο .

  Η απύθμενη αλαζονεία σας ότι είστε ανώτεροι και πιο υπεύθυνοι από τους υπόλοιπους (έχοντες τα ίδια προσόντα πολλές φορές) ΔΥ ,είναι εκνευριστική .

  Ένας νέος ελεγκτής μου είχε εξιστορήσει κάποτε ότι σε μία εκδήλωση που είχαν κάνει μεταξύ τους , ο πρόεδρος του συλλόγου τους προσπαθούσε να τους περάσει το πόσο διαφορετικοί είναι από τους υπόλοιπους (σε σημείο ρατσισμού ) που είχε την αίσθηση ότι προσλήφθηκε για να απογειώνει και να προσγειώνει το DISCOVERY .

  • NB avatar
   NB @ aviator 26/07/2010 12:20:30

   aviator όπως έγραψα και σε άλλο Post, σε όλους τους κλάδους του Δημοσίου υπάρχουν άτομα τα οποία τα χαρακτηρίζει η αλλαζονία που λες. Αυτό δεν χαρακτηρίζει όλο τον κλάδο όμως.

   Το πρόβλημα είναι ότι επειδή συνήθως δεν γνωρίζει ο κόσμος τι ακριβώς γίνεται στην ΥΠΑ και πόσο εύκολα ή δύσκολα γίνεται αυτό που εσύ ονομάζεις αβίαστα και χωρίς κανένα βάρος ευθύνης, έλεγχο, λέγοντας ανακρίβειες και όχι πάντα αλήθειες η εικόνα διαστρεβλώνεται ακόμα περισσότερο. Η αλήθεια είναι καλή, αρκεί να μην είναι η δική σου αλήθεια ή η αλήθεια που σε συμφέρει, αλλά η αντικειμενική οπτική των πραγμάτων.

   Ρώτα λοιπόν τον φίλο (?) σου νέο ελεγκτή να σου πει αν η δουλειά του έτσι όπως την έχει ζήσει όσο καιρό είναι ελεγκτής είναι τόσο εύκολη όσο θα έπρεπε να είναι, τόσο ακούραστη όπως λέτε, τόσο απροβλημάτιστη όσο νομίζετε. Δεν λέω ότι είναι δύσκολη όπως βλέπεις... Μπορεί να την κάνει σχεδόν ο καθένας που έχει μια άλφα αντίληψη των πραγμάτων. Αρκεί η ανάλογη εκπαίδευση...

   Το πρόβλημα είναι αν έχουμε περισσότερα προσόντα από άλλους ΔΥ ή αν η υπεύθυνη (όπως είπες κι εσύ) δουλειά πρέπει να αμοίβεται παραπάνω από κάποιου που και λάθος να κάνει μπορεί να το διορθώσει και την επόμενη μέρα και δεν θα πεθάνει και κανείς? Δεν λέω πάλι ότι είμαστε μόνο εμείς αυτοί οι υπέυθυνοι. Υπάρχουν πολλοί που δεν πληρώνονται καλά και κακώς! θα έπρεπε όλοι όσοι έχουν υπεύθυνες θέσεις να πληρώνονται ανάλογα της ευθύνης που αναλαμβάνουν.

   Πίστεψε με, εάν ήσουν ελεγκτής και έβλεπες όλα τα κακώς κείμενα της Υπηρεσίας και τον χώρο και τρόπο εργασίας σου θα είχες κι εσύ παράπονα.

   Έξω από τον χωρό πολλά τραγούδια λένε όλοι, όπως έλεγα κι εγώ...

   • Kinezos avatar
    Kinezos @ NB 26/07/2010 12:30:23

    Άλλο αυτό και άλλο κάποιοι να ισχυρίζονται ότι ο ελεγκτής είναι σαν τον χειρούργο! Ή να ζητούν μισθό 15.000 Ευρό. Σιγά ρε μάγκες. Δημόσιοι υπάληλοι που μπήκατε με τηλεφώνημα κομματάρχη είσαστε. Κόψτε κάτι. Όσο για τον Σπύρο, αν όντως είναι ελεγκτής, δεν ξαναμπάινω σε αεροπλάνο. Ο τύπος είναι για δέσιμο από όσα δικά του διάβασα.

   • NB avatar
    NB @ NB 26/07/2010 13:32:15

    το πως μπήκε ο καθένας (με τηλεφώνημα ή με διαγωνισμό του ΑΣΕΠ χωρίς συνέντευξη, άρα και χωρίς μέσο) μάλλον δεν το γνωρίζεις και απλά υποθέτεις ή απλά σου είπανε έτσι.

    Οι ισχυρισμοί για το πόσο στρεσογόνο είναι το επάγγελμα δεν είναι αμφισβητίσιμοι νομίζω από κανέναν. Οι ισχυρισμοί ότι είναι σαν τον χειρούργο (τους οποίους δεν τους συμμερίζομαι) είναι απόριες παγκόσμιων ερευνών και όχι λόγια των Ελλήνων ελεγκτών.

    Πριν ακούσετε τον κάθε πικραμένο ή ξερόλα, ψάξτε πρώτα για δική σας ενημέρωση αν αυτά που ακούτε και υιοθετείτε είναι ακριβή. Εκτός αν σας αρέσει να είστε κι εσείς κομμάτι της μάζας...

   • Kinezos avatar
    Kinezos @ NB 26/07/2010 13:42:08

    Αληθεύει οτι εργάζεστε 15-20 ώρες την εβδομάδα;
    Ότι παίρνετε 5.500 Ε μισθό;
    Ότι συνάδελφοι σας που καταδικάστηκαν τελεσίδικα συνεχίζουν να εργάζονται στο αερδορόμιο;
    Ότι στο εξωτερικό οι ελεγκτές είναι του γυμνασίου;
    Ότι οι στρατιωτικοί ελεγκτές είναι υπαξιωματικοί και πληρώνονται 1400 ευρώ;
    Ότι στα μισά αεροδρόμια μας δεν υπάρχουν καν ελεγκτές;
    Ότι απεργείτε για να αυξήσετε και άλλο τα επιδόματα σας;

   • radar dude avatar
    radar dude @ NB 26/07/2010 14:00:25

    ...όταν πετάς στα 35000 πόδια και αρχίσει το α/φος τα χοροπηδά από τις αναταράξεις σαν το αγριάλογο κινδυνεύοντας να γίνει κομμάτια (π.χ. σαν την air france με 228 επιβάτες έξω από τη Βραζιλία πέρυσι) τότε -ακομα και άθεος να είσαι- δύο προσευχές στο Θεό κάνεις:

    1- να αντέξει το α/φος το στρες,

    1- ο χειριστής (που ελπίζεις να είναι έμπειρος) νάναι καλά, και, τέλος,

    2- ο ΕΕΚ (που επίσης παρακαλάς να μην σκιτζής) να δώσει άμεσες ΚΑΙ ΣΩΣΤΕΣ οδηγίες πριν διαλυθεί η άτρακτος!

    ..όλα τ'άλλα έναι λόγια της καζέρνας και της ασχετίλας

    ....άντε και καλές πτήσεις

   • radar dude avatar
    radar dude @ NB 26/07/2010 14:03:54

    ...ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΣΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ:

    ...ΤΡΕΙΣ προσευχές στο Θεό κάνεις:

    1- να αντέξει το α/φος το στρες,

    2- ο χειριστής (που ελπίζεις να είναι έμπειρος) νάναι καλά, και τέλος

    3- ο ΕΕΚ (που επίσης παρακαλάς να μην σκιτζής) να δώσει άμεσες ΚΑΙ ΣΩΣΤΕΣ οδηγίες πριν διαλυθεί η άτρακτος!

    ..όλα τ’άλλα έναι λόγια της καζέρνας και της ασχετίλας
    ...άντε και καλές πτήσεις!!!

   • NB avatar
    NB @ NB 26/07/2010 14:51:28

    @ Kinezos

    - Όχι. Τα 24ωρα αεροδρόμια και γενικά οι 24 ώρες υπηρεσίες της ΥΠΑ (όλες όχι μόνο των ελεγκτών) δουλεύουν βάσει Βασιλικού Διατάγματος 34 ώρες τη βδομάδα. Ρίξε το φταίξιμο στον Βασιλιά. Τα υπόλοιπα αεροδρόμια έχουν ωράριο και δουλεύουν και εκτός ωραρίου, αν τύχει κάποιο νοσοκομειακό α/φος να παραλάβει ή να διώξει ασθενή.

    - 5.500 θα ήθελε ο καθένας να παίρνει. Αν εννοείς μικτά ίσως βγουν κάποια στιγμή μετά από πολλά χρόνια δουλειάς. Στο χέρι δεν τα βλέπει ποτέ αυτά τα λεφτά ένας απλός ελεγκτής που δουλεύει στο μικρόφωνο σε βάρδιες.

    - Για το συγκεκριμένο σε παρακαλώ να γράψεις τα στοιχεία των τελεσίδικων αποφάσεων της ΕΔΕ και της δίκης, γιατί μπορεί να μου ξεφεύγει και τίποτα. Αν ισχύει κάτι τέτοιο (που από ότι ξέρω δεν ισχύει) τότε αυτοί οι άνθρωποι θα πρέπει να απομακρυνθούν το συντομότερο δυνατόν.

    - Στο εξωτερικό οι ελεγκτές δεν είναι του Γυμνασίου. Μετά το Λύκειο έχουν ειδικές σχολές για να γίνουν ΕΕΚ οι οποίες διαρκούν 3-4 χρόνια (όσο ένα πανεπιστήμιο Bachelor στο εξωτερικό). Μέσα σε αυτά τα χρόνια σπουδών, κάποιοι πετιούνται απ' έξω γιατί δεν κάνουν για τη συγκεκριμένη δουλειά. Όσοι παραμείνουν γίνονται σε μικρή ηλικία ΕΕΚ. Αυτό κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να γίνεται και στη χώρα μας. Δεν έχει σημασία η μόρφωση και η ηλικία, αλλά η αντίληψη, η ευστροφία και το να μπορείς να ελέγχεις το άγχος σου.

    - Οι στρατιωτικοί ελεγκτές είναι οι ζημιωμένοι δυστυχώς του Ελληνικού Δημοσίου. Εγώ προσωπικά θεωρώ ότι είναι πολύ άδικο γι αυτούς να παίρνουν τόσα λίγα λεφτά για τη δουλειά που κάνουν. Αλλά όπως ξαναείπα, γιατί δεν φωνάζεις για να πάρουν οι Σ.ΕΕΚ περισσότερα λεφτά και φωνάζεις να πάρουμε εμείς λιγότερα?

    - Αρκετά αεροδρόμια δικά μας δεν έχουν ελεγκτές. Αυτό τι σημαίνει και που κολλάει δεν έχω καταλάβει. Για να είναι ένα αεροδρόμιο ελεγχόμενο θα πρέπει να πληροί κάποια ελάχιστα κίνησης ή να είναι στρατιωτικό. Αν κάποιο αεροδρόμιο δεν έχει πολύ κίνηση δεν υπάρχει ελεγκτής. Υπάρχει ένας αερολιμενικός ή κάποιος τηλεπικοινωνιακός που δίνει στους πιλότους κάποιες πληροφορίες και μετά είναι ευθύνη του πιλότου να προσγειωθεί. Σε αυτά τα αεροδρόμια είναι εξαιρετικά σπάνιο να τύχουν πάνω από 2 αεροπλάνα ταυτόχρονα και σε αυτά πάνε τα αεροπλάνα με συγκεκριμένους κανόνες αέρος που δεν είναι πάντα καλοί.

    - Αυτό στο ξαναείπα. Η απεργία δεν γίνεται μόνο για οικονομικούς λόγους τους οποίους θα αναλύσω παρακάτω. Η απεργία γίνεται για θεσμικά και οργανωτικά θέματα της ΥΠΑ, τα οποία το ελληνικό κράτος όπως πάντα έχει καθυστερήσει να κάνει και τώρα που αποφάσισε να τα κάνει, τα πασαλείφει και ποτέ μια σωστή δουλειά δεν γίνεται σε αυτή τη χώρα. Δεν φωνάζουμε για να αυξηθεί το επίδομα αλλά να διατηρηθεί ως έχει, αφού δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό και κατ' επέκταση το δημοσιονομικό έλλειμμα. Αντιθέτως, όσα περισσότερα λεφτά δίνουν οι αεροπορικές εταιρίες τόσα περισσότερα μπαίνουν στα ταμεία του δημοσίου. Αν μειωθούν τα τέλη υπέρπτηςη (και κατ' επέκταση το δικό μας επίδομα) τότε το κράτος χάνει λεφτά και κερδίζουν οι αεροπορικές εταιρίες. Να τες πάλι οι πολυεθνικές και όχι ο απλός κόσμος και σίγουρα ούτε εμείς.

    Άλλες απορίες έχεις?

   • NB avatar
    NB @ NB 26/07/2010 14:54:55

    Και για αποφυγή παρεξηγήσεων... Δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν. Να ενημερώσω και αν αφυπνίσω προσπαθώ... Οι απόψεις λένε είναι σαν τις μύτες. Όλοι έχουν από μία.

 35. O (σπύρος) how many misteiks??? avatar
  O (σπύρος) how many misteiks??? 26/07/2010 13:43:41

  Επειδή η συζήτηση δεν έχει τέλος
  επειδή ΟΛΟΙ ΜΑΣ λέμε τα δικά μας χωρίς να ακούμε τον άλλον,
  επειδή τα περισσότερα πού έγγραψα και ιδιαίτερα αυτά πού αφορούν τον, για μένα
  διαχειριστή του ιστολογίου, δεν παρουσιάστηκαν ποτέ ακολουθώ τον δρόμο της αποφυγής όπως αυτός δίδαξε αυτές τις ημέρες και διαγράφω την παρουσία μου.
  Μία τελευταία παρατήρηση για τον κινεζο εύχομαι ποτέ να μην πάθει κάτι το α/φος που θα ταξιδεύεις. Στην απίθανη όμως αυτή περίπτωση σου εύχομαι τα εξής:
  Να το έχει κοιτάξει ή να προσπαθεί να λύσει το προβλημα Ελληνας μηχανικός,
  να έχεις Ελληνα πιλότο, και 3ον να υπάρχει ενας Ελληνας ΕΛΕΓΚΤΗΣ ΕΝΑΕΡΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ σαν τα παιδιά που ξέρω ,εστω και με τα δικά μου χάλια αγγλικά.
  Γιάσου κινέζε εισαι στο σωστό μέρος υπάρχουν πολλοί κινέζοι εδω.

 36. ouranokatebati avatar
  ouranokatebati 26/07/2010 13:55:33

  Kalispera se olous. Eimai elegtis, mpika apo kathari periergeia na diabaso ta sxolia kai kollisa.Katannoo ta pikroxola sxolia kapoion sxoliaston, einai proklitiko se mia koinonia pou neoi ptyxiouxoi amoibontai me 800-1200 euro na yparxoun dipla sou ston oikogeneiako kai filiko kyklo anthropoi me paromoia prosonta me esena kai na amoibontai to triplasio. Kai malista na tous blepeis me eleuthero xrono kati pou gia tous perissoterous einai polyteleia.OMOS:
  1. autoi oi antropoi apo to 1999 kai meta proslambanontai axiokratika meso ASEP meso exetaseon.Epelexan na prospathisoun kai ta kataferan.Oi exetaseis ASEP einai anoixtes gia olo ton kosmo.
  2.Gia na mporesei kapoios na askisei to epaggelma tou elegti radar xreiazontai peripou 4 xronia synexous ekpaideusis kai oxi kapoies ebdomades opos diabasa parapano (tosa xreiastika ego kai i pleiopsifia ton synaderfon mou)
  3. Einai epaggelma euthinis, i euthini ameibetai se kathe thesi kai se kathe xoro tou planiti plironetai analogos. Gia ta ellinika dedomena plironomaste axioprepos pro tis perikopis misthon.
  4.O elegxos enaerias kikloforias opos kai oli i ypa einai boutigmeni stous kommatikous mixanismous.Opoios den entaxthei synexizei kai douleuei mikrofono mexri ti syntaxiodotisi.
  5. Exei kaneis apo autous pou diamartyrontai episkeftei kentro elegxoy perioxis i kapoion pyrgo i proseggisi se ora aixmis kalokairiou? Oi sinthikes einai exontotikes!!!

  Kai to basikotero, den katalabaino giati stin ellada prepei oloi na eimaste to idio.

  • Enola Gay avatar
   Enola Gay @ ouranokatebati 27/07/2010 00:18:41

   Εσύ ουρανοκατέβατη, και στο ΑΣΕΠ για ελεγκτίνα με γκρίκλις πήγες και έδωσες εξετάσεις; Και σε πήραν; Α καλά, κατάλαβα.
   Δεν μου λές, στο μάθημα της ανατομίας πόσο έγραψες;

   • Kinezos avatar
    Kinezos @ Enola Gay 27/07/2010 11:28:48

    Καλό!!!!!!

 37. KALXAS avatar
  KALXAS 26/07/2010 23:20:05

  ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΣΩ ΝΑ ΤΑ ΧΩΣΩ Η ΟΧΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΕΛΕΓΚΤΗΣ ΤΗΣ Π.Α. ΜΕ ΠΟΝΑΕΙ ΚΑΙ ΠΛΗΓΩΝΟΜΑΙ ΝΑ ΕΧΩ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΣΧΟΛΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΟΝΤΑΣ ΧΑΣΕΙ ΟΛΑΜΟΥ ΤΑ ΝΕΑΝΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΝΑ ΧΑΝΩ ΤΙΣ ΤΡΙΧΕΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΑΣΠΡΙΖΩ ΑΠΟ ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ ΛΑΘΗ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΟΥΣ ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΙΤΕ ΙΠΤΑΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΕΙΤΕ ΙΠΤΑΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΚΑΙ Η ΖΩΗ ΜΟΥ ΝΑ ΚΡΕΜΕΤΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΚΛΩΣΤΗ ΜΗ ΠΑΩ ΦΥΛΑΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΝΙΩΘΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΟΜΩΣ ΤΙ ΦΤΑΙΩ ΟΤΑΝ ΜΕΡΙΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΡΙΒΩ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΜΟΥ Η ΥΠΑ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΑ ΓΙΑ ΠΑΡΤΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΥΝΙΚΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΕΙΣΤΕ ΑΛΛΟΥ ΚΥΡΗ ΠΑΙΔΙΑ ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΝ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΝ ΣΑΣ ΣΤΑ ΧΩΝΟΥΝ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΑΠΛΗΣΤΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΑΧΟΦΑΙ
  ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΑΔΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΕΥΚΟΛΑ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΤΕ ΟΤΙ Η ΚΙΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΑΙ ΕΝ ΤΟΥΤΟΙΣ ΔΕΝ ΑΠΟΣΤΕΛΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΑΣ ΓΙΑΤΙ?
  ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ
  ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΧΑΜΑΛΟΔΟΥΛΕΙΑ ΑΛΛΟΥ?
  ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΕΓΓΡΑΦΑ ΠΟΥ ΖΗΤΑΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΛΑ Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΑΣ ΚΟΦΕΥΕΙ ΚΑΙ ΚΟΙΤΑΙΕ ΑΛΛΟΥ?
  ΓΙΑΤΙ?
  ΕΧΩ ΠΤΥΧΙΟ ΑΕΙ ΜΙΛΑΩ ΑΓΓΛΙΚΑ ΓΑΛΛΙΚΑ ΟΛΑ ΜΕ ΠΤΥΧΙΟ ΚΑΙ ΕΝΤΟΥΤΟΙΣ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΑ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΓΙΑΤΙ???
  ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΟΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΤΣΙΦΛΙΚΙ ΣΑΣ ΜΕ ΞΕΝΑ ΚΟΛΥΒΑ...
  ΤΕΣΠΑ ΘΥΜΙΘΕΙΤΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΜΕ 780 ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΠΑ ΑΝΕΒΟΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΤΡΕΛΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ CHARTER ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΒΑΡΔΙΑ ΚΑΘΕ 4 ΩΡΕΣ ΜΕ ΜΙΣΘΟ 4ΠΛΑΣΙΟ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΗΣ ΠΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΑΣ ΟΤΑΝ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΖΗΤΗΘΕΙ ΝΑ ΡΘΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΚΑΙ ΑΡΝΗΘΕΙΚΑΤΕ?

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ KALXAS 27/07/2010 00:06:09

   Έτσι ακριβώς φίλε. Όπως τα λες είναι. Αλλά όταν πέφτει το μπακίρι, το φιλότιμο και η αλήθεια πάνε ταξίδι.
   Εξάλλου εσύ δεν σπούδασες "χειρούργος" όπως κάποιες κλώσσες ΕΕΚ διατείνονται.

  • NB avatar
   NB @ KALXAS 27/07/2010 01:12:48

   Κάλχα πίστεψε με, αρκετοί νέοι ΕΕΚ (από αυτούς που ξέρω τουλ μιας και είμαστε ίδια σειρά) διαφωνούν κάθετα με το να παίρνετε τόσα λίγα λεφτά. Εδώ που είμαι δεν έχουμε στρατιωτικούς ελεγκτές οπότε δεν μπορώ να ξέρω τι ακριβώς γίνεται.

   Επίσης, δεν έχω καταλάβει ακόμα αν τα λίγα λεφτά που παίρνετε δεν σας τα ανεβάζουν λόγω "στρατιωτικού καθεστώτος" (και μην παρεξηγήσετε την έκφραση μέσα στα εισαγωγικά) ή απλά επειδή η ΥΠΑ "δεν σας γουστάρει" (επίσης μην παρεξηγηθεί η έκφραση μέσα στα εισαγωγικά). Δεν το έχω καταλάβει και όσες φορές έχω ρωτήσει, πάλι δεν κατάλαβα.

   Άδικο είναι και μαζί σου. Εγώ αυτό λέω όμως σε αντίθεση με τους άλλους. Να πάρετε κι εσείς λεφτά. Ξέρω τι περνάτε σε κάθε βάρδια. Πίστεψε με τα περνάω κι εγώ. Δεν ξέρω με τι ελεγκτές έχεις συναναστραφεί και αν είναι κακοί στη συμπεριφορά τους, αλλά σίγουρα δεν είναι όλοι έτσι.

   Εγώ πάντως, σε αντίθεση με τους περισσότερους επικριτές του επαγγέλματος (γιατί αν πρόσεξες, σε υποστηρίζουν μεν ότι παίρνεις λίγα λεφτά, αλλά η δουλειά σου μωρέ δεν είναι και φοβερή, ούτε δύσκολη, ούτε στρεσογόνα και με 3 βδομαδούλες εκπαίδευση μπορεί ο καθένας να κάνει παπάδες) είμαι μαζί σου, στο να πάρεις περισσότερα λεφτά, όχι στο να παίρνουν οι άλλοι τα δικά σου. Ποιο είναι πιο δίκαιο θεωρείς? να παίρνουμε τα λίγα ή τα πολλά για τη δουλειά που κάνουμε.

   Πάντως πραγματικά παιδιά, μακάρι να βρεθεί λύση με τους στρατιωτικούς γιατί είναι κρίμα.

   Δεν θα σε ρωτήσω σε ποιο αεροδρόμιο είσαι γιατί δεν έχει σημασία, αλλά πραγματικά θα ήθελα να μάθω τι εννοείς με το ότι κάποιος ΕΕΚ μη στρατιωτικός αρνήθηκε να σε αλλάξει... (ρωτάω σοβαρά γιατί με ενδιαφέρει)

  • radar dude avatar
   radar dude @ KALXAS 27/07/2010 01:46:15

   ...κάλχα, εσύ δες πρώτα εάν δέχονται οι ιπτάμενοι αξιωματικοί πρώτα να πληρώνεσαι εσύ (σαν υπάξ) περισσότερο από δαύτους και μετά κάνε τα παράπονά σου στους πολίτες ΕΕΚ!
   ...ξέρω που σου λέω...

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ radar dude 27/07/2010 08:31:29

    Ερώτηση αφελούς: Αφού η δουλειά του ΕΕΚ είναι τόσο δύσκολη και επιπέδου "χειρούργου" σύμφωνα με τα τζιμάνια που ταλαιπωρούν το κοσμάκη για επιπλέον επιδόματα, γιατί η πολεμική αεροπορία έχει ελεγκτές υπαξιωματικούς και όχι τουλάχιστον αξιωματικούς;
    Άρα μήπως είναι εργασία τυφλοσούρτης;
    Κάλχα, πέσ τα όλα.
    Πες πως εσύ ταλαιπωρείσαι κάνοντας την ίδια εργασία, και τα κοριτσάκια της Θεολογικής παίρνουν μισθό 4-6 φορές πάνω από εσένα ξύνοντας τα νυχάκια τους ως ΔΥ.

   • Kinezos avatar
    Kinezos @ radar dude 27/07/2010 09:29:42

    Περιμένεις να σου απαντήσει κανένας ουράνιος χειρούργος; Τι να πει; Την αλήθεια; Δύσκολο.

   • radar dude avatar
    radar dude @ radar dude 27/07/2010 11:14:05

    ...σύ είπας!
    ...όντως αφελής!

   • radar dude avatar
    radar dude @ radar dude 27/07/2010 11:23:12

    ...kinezo,
    ...ξέρω ένα καλό χειρούργο-ελεγκτή που κάνει σε καλή τιμή λοβοτομές ειδικά για αφελείς-σχιστομάτηδες!

   • O Θείος avatar
    O Θείος @ radar dude 27/07/2010 11:32:33

    Χειρουργός "κουβαδάτος", δηλαδή που ρίχνει "κουβανέζικα" ενέσιμα παρασκευάσματα στον κουβά! Αυτό με τον Τοτό, πώς ξεπηδά από τον κουβά η μίζα, ασφαλώς το ξέρετε.
    Χειρουργός (όπως αμπελουργός, ξυλουργός, μελισσουργός) ή χειρούργος (όπως ραδιούργος, κακούργος, πανούργος); Έχω καταμπερδευτεί, κάντε μι ακαλή πράξη, μια Γραμματική Τριανταφυλλίδη επειγόντως!

 38. stathis avatar
  stathis 27/07/2010 00:26:10

  Γιατί δεν βγαίνει κάποιος από τους ΕΕΚ να απαντησει στο σχόλιο του KAXLAS;
  και ποιός λέει ότι επειδή οι αεροπορικές εταιρίες χρησιμοποιούν τον ελληνικό εναέριο χώρο πρέπει τα χρήματα αυτά να τα καρπώνονται οι ΕΕΚ της ΥΠΑ...

  • silent citizen avatar
   silent citizen @ stathis 27/07/2010 03:45:07

   Stathis, το λεει η IATΑ (που το ζήτησε αυτό), to Eurocontrol και η ΕΕ με κανονισμούς και Οδηγίες. Τα χρήματα αυτά πηγαίνουν νόμιμα και ρητά προς τους εργαζόμενους στην Αεροναυτιλία και για την αναβάθμιση της εκπαίδευσης και του εξοπολισμού τους. Αν δεν τα πάρουν αυτοί δεν τα δικαιούται κανέις άλλος. Το Κράτος τα εισπράττει, τα φορολογεί βαριά δυό φορές δίνει ένα μέρος στους εργαζόμενους και με τα υπόλοιπα κλείνει (παράτυπα) άσχετες τρύπες του προϋπολογισμού. Αν οι εργαζόμενοι δεν τα πάρουν η ΙΑΤΑ τα ζητάει πίσω και επιστρέφονται με Ευρωπαϊκό νόμο στις αεροπορικές εταιρείες.

   Ο Kalxas (αν και συμμερίζομαι απολύτως τις θέσεις του) δεν έχει τα Ευρωπαϊκά standards της Κοινοτικής Άδειας εξάσκησης επαγγέλματος (εντάξει αυτό είναι τυπικό αλλά και ουσιαστικό γιατί δεν έχει υποστεί την Κοινή Ευρωπαϊκή εκπαίδευση Common Core Content, unit training, pre_OJT, simulator, OJT, πιστοποίηση στην εξαβάθμια κλίμακα αγγλικών του ICAO) και οι Ευρωπαϊκές Οδηγίες δεν τον περιλαμβάνουν. Πέρα από αυτά όμως, ο μεγαλύτερος εχθρός του Κάλχα είναι οι ανώτεροί του και όχι οι πολίτες ΕΕΚ.

  • NB avatar
   NB @ stathis 27/07/2010 09:47:10

   @ Strange Attractor

   Τελικά βλέπεις μόνο αυτά που θέλεις να δεις. Η δουλειά δεν χρειάζεται επιστήμονες για να γίνει. Διάβασε και μερικά από αυτά που γράφω και μην επαναλαμβάνεις ότι σε συμφέρει. Γεγονός αποτελεί ότι δεν μπορούν να την κάνουν όλοι, λόγω άγχους, λόγω έλλειψη αυτοπεποίθησης, λόγω έλλειψης γρήγορων αποφάσεων και πολλά άλλα. Αν έχεις αυτά τα προσόντα τότε κάνεις για ΕΕΚ. Αν δεν τα έχεις, μην το δοκιμάσεις γιατί δεν θα τα καταφέρεις. Τυφλοσούρτης στη συγκεκριμένη δουλειά δεν υπάρχει. Είναι μια δυναμική δουλειά και κάθε δευτερόλεπτο τα σενάρια αλλάζουν και πρέπει να πάρεις γρήγορες αποφάσεις. Ρώτα και τον Κάλχα να στο επιβεβαιώσει, αφού τον εκτιμάς περισσότερο. Για να πεις ότι ξέρεις κάπως τη δουλειά και για να νιώσεις κάπως σίγουρος για τις ικανότητες σου και για τις αποφάσεις σου, περνάνε αρκετά χρόνια. Και ποτέ δεν είσαι έτοιμος για κάτι που μπορεί να συμβεί, το οποίο δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ στον κόσμο και δεν υπάρχει "φόρμουλα" αντιμετώπισης. Άρα ξέχνα τη λέξη τυφλοσούρτης... Τυφλοσούρτης είναι να είσαι σε ένα γραφείο, μπροστά από έναν υπολογιστή και να περνάς δεδομένα σε φύλλο του excel. Κουραστική και βαρετή δουλειά... αλλά αυτό είναι τυφλοσούρτης. Όταν έχεις κίνηση, δεν μπορείς να κάθεσαι και να ξύνεις τα νυχάκια σου όπως λες. Ο πιλότος περιμένει από σένα οδηγίες, άμεσες και αποτελεσματικές. Δεν έχεις χρόνο να ξυστείς. Εκτός αν δεν έχεις κίνηση εκείνη τη στιγμή. Τότε ξύσου, γιατί μετά θα σου έρθει λογικά ένα μπούγιο και θα τρέχεις και δεν θα φτάνεις. Και πάλι μπορείς να ρωτήσεις τον Κάλχα που τόσο εκτιμάς, αλλά παρόλαυτά λες ότι η δουλειά του είναι τυφλοσούρτης, εύκολη και βρίζεις εμάς που παίρνουμε παραπάνω από το να ζητάς να πάρει κι αυτός τα ίδια λεφτά...

   @ Στάθης
   Εγώ σαν ΕΕΚ απάντησα στο σχόλιο του Κάλχα. Μάλλον δεν σου άρεσε η απάντηση μου γι αυτό δεν την μέτρησες.
   Να διευκρινίσω κάτι. Τα λεφτά των τελών υπέρπτησης, πάνε στο ελληνικό δημόσιο και όχι στους ΕΕΚ. Οι αεροπορικές εταιρίες δίνουν τα λεφτά αυτά για την βελτίωση της παροχής Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Συγκεκριμένα, πάνε για την βελτίωση και την αγορά νέου εξοπλισμού, για την εκπαίδευση όλων των εμπλεκόμενων με την Αεροναυτιλία (στην οποία δεν ανήκουν μόνο οι ΕΕΚ), για μισθούς και άλλα πολλά. Αυτό γίνεται σε όλες τις χώρες της Ευρώπης και όχι μόνο στην Ελλάδα. Τα λεφτά αυτά λοιπόν, που θα έπρεπε να ξοδεύονται σε τέτοιες καταστάσεις, κάθε άλλο παρά σε εξοπλισμούς και εκπαιδεύσεις πάνε. Το ΕΛληνικό Δημόσιο διαχειρίζεται όπως θέλει αυτά τα λεφτά (βουλώνει τρύπες στο δημοσιονομικό έλλειμμα, κάνει συμφωνίες με εταιρίες οι οποίες διαχειρίζονται αυτά τα λεφτά και μάλιστα θα συνεχίσουν να το κάνουν μέχρι το 2039 κ.α.), αλλά δηλώνει άλλα πράγματα στο Eurocontrol, ότι οι ΕΕΚ πληρώνονται με 12.000Ε το μήνα, ότι αγοράζεται εξοπλισμός κλπ κλπ. Καμία σχέση με την πραγματικότητα. Εκτός αυτού, ας μάθετε (αν θέλετε να το καταλάβετε κι αυτό), ότι από τα τέλη υπέρπτησης, ένα ποσοστό αυτών πάει σε επιδόματα και όχι μόνο στους ΕΕΚ, αλλά σε όλους τους κλάδους της ΥΠΑ, μέχρι και σε καθαρίστριες και κηπουρούς. Γιατί λοιπόν δέχεστε ένας κηπουρός της ΥΠΑ, να πληρώνεται αν όχι με 2πλάσιο μισθό, με τον ίδιο μισθό με έναν απόφοιτο Π.Ε. με διδακτορικό? Τα πράγματα δεν είναι καθόλου απλοϊκά όσο θέλετε να τα παρουσιάσετε.

   Και κανείς δεν απάντησε ακόμα, γιατί δεν φωνάζετε για τα ανηψάκια των υπουργοών που τα βάλανε νύχτα χωρίς διαγωνισμούς στη Βουλή, αφού ανακοίνωσαν ότι σταματούν οι προσλήψεις στο Δημόσιο, και αυτά καρπώνονται 16 μισθούς σε περίοδο οικονομικής κρίσης?

   Επίσης, πραγματικά θα ήθελα να δω έναν από εσάς τους επικριτές του επαγγέλματος, να αρνείστε θέση ΕΕΚ (αν δίνατε και περνάγατε στον διαγωνισμό ΑΣΕΠ) λόγω ευσυνειδησίας απέναντι στους άλλους ΔΥ. Θα ήθελα πολύ να δω να αρνείστε τα επιδόματα αυτά και να δουλεύατε (αφού μαθαίνατε τα ρίσκα και την επικινδυνότητα της δουλειάς) με τον βασικό μισθό του δημοσίου.

   και μη μου πείτε ότι δεν έχει ρίσκο και δεν είναι επικίνδυνη η δουλειά του ΕΕΚ. Ρωτήστε τον Κάλχα να σας πει.

   @Κάλχας
   Ελπίζω να μην θεωρήσεις ότι σε ειρωνεύομαι όταν σε χρησιμοποιώ σαν παράδειγμα. Ίσα ίσα το αντίθετο, όπως σου έχω απαντήσει και πιο πάνω. Εγώ θεωρώ ότι όλοι όσοι κάνουν μια σοβαρή δουλειά πρέπει να αμείβονται σε αυτόν τον τόπο, πράγμα που δεν γινόταν ποτέ.

   • Kinezos avatar
    Kinezos @ NB 27/07/2010 10:59:30

    Αφού τα λεφτά προορίζονται για εκπαιδευσεις και εξοπλισμό, γιατι τα παίρνουν στη τσέπη τους οι ΕΕΚ;
    Ναι, έμαθα πως και άλλοι της ΥΠΑ παίρνουν επιδόματα. 150 Ε όμως όχι 2.500 όπως οι ΕΕΚ. Γιατί δεν το λές;
    Η ΥΠΑ έχει μόνο ελεγκτές, κηπουρούς, και καθαρίστριες; Κόψε κάτι ρε επιστήμονα.
    Πριν το 1999 που σας τα δώσανε χοντρά, δεν υπήρχαν ΕΕΚ; Πόσα έπαιρναν;

   • marmelade avatar
    marmelade @ NB 27/07/2010 11:44:24

    @Κινέζος
    Γράφει κι άλλα ο ΝΒ. Γιατί δεν τα αναφέρεις κι αυτά και δημιουργείς εντυπώσεις; Πάνε και για μισθούς αυτών που ασχολούνται με την αεροναυτιλία. Και δεν πάνε στην τσέπη των ΕΕΚ.
    Τα 150 επίδομα που παίρουν οι υπόλοιποι της ΥΠΑ δεν θα έπρεπε να τα παίρνουν γιατί δεν ασχολούνται με την αεροναυτιλία. Επίδομα 2500 καθαρά σίγουρα δεν παίρνουν οι ΕΕΚ. Μικτά 2500 μετά από πολλά χρόνια ίσως...

   • Kinezos avatar
    Kinezos @ NB 27/07/2010 11:52:56

    αεροναυτιλια είναι μόνο το κατέβασμα των αεροπλάνων; Δεν είναι τα ηλεκτρονικά συστήματα, η διακίνηση αεροσκαφών, οι νομοθεσίες; Πουλήστε μούρη στις οικογενειες σας ότι και καλά είστε χειρούργοι αστροναυτες, όχι σε εμάς. Δεκανεις της ΠΑ προσγειώνουν τα αεροπλάνα.
    Δεν χορτάσατε λεφτά και ραχάτι; Έλεος; Κρυφτείτε γιατί όλο και πιο πολύ εκτίθεστε.

   • NB avatar
    NB @ NB 27/07/2010 13:07:02

    @KInezos
    Ξαναλέω γιατί κι εσύ διαβάζεις και καταλαβαίνεις μόνο αυτά που θέλεις... Δεν πάνε όλα τα λεφτά του Eurocontrol σε επιδόματα. Πάει ένα ποσοστό των εσόδων (δηλ δεν πάνε σε μισθούς και τα 180 εκατ. ευρώ, αλλά ένα μέρος τους) σε επιδόματα και αυτά τα επιδόματα τα παίρνουν όλοι οι κλάδοι της ΥΠΑ. Η ΥΠΑ αποτελείται από πάρα πολλούς κλάδους, άλλους εμπλεκόμενους με την αεροναυτιλία (ΕΕΚ, ηλεκτρονικούς, τηλεπικοινωνιακούς) και άλλους καθαρά μη εμπλεκόμενους (ηλεκτρολόγους, κηπουρούς, καθαρίστριες, διοικητικούς κλπ). Όλοι αυτοί παίρνουν ένα επίδομα που σε κάποιους είναι 180 ευρώ όπως λες και σε κάποιους άλλους είναι παραπάνω, ανάλογα με το πόσο εμπλεκόμενοι με την αεροναυτιλία είναι. Οι ΕΕΚ παίρνουν το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών των επιδομάτων διότι τα λεφτά, βάσει κανονισμού της ΕΕ, προορίζονται για αυτούς και χωρίς αυτά δεν θα έπαιρνε κανείς μας επίδομα. είναι πολύ απλό και το κάνετε πολύ μπερδεμένο.

    Το που πάνε τα λεφτά Kinezos έγραψα ολόκληρη παράγραφο, αλλά μάλλον δεν σου άρεσε και δεν την διάβασες. διάβασε τι γράφω πιο πάνω (περί οικειοποίησης των χρημάτων αυτών από το δημόσιο για να καλύψει οποιεσδήποτε άλλες τρύπες ενώ δηλώνει στην ΕΕ ότι πάνε σε εξοπλισμούς) και προσπάθησε να το καταλάβεις. Αν έχεις πάλι απορία πες μου να στο εξηγήσω πάλι.

    Πότε είπα ότι η ΥΠΑ έχει μόνο ελεγκτές, κηπουρούς και καθαρίστριες? αν μπορείς να μου το δείξεις. μπορεί να έκανα λάθος...

    Πριν το 1999 φυσικά υπήρχαν ΕΕΚ. Άλλωστε ο κόσμος ταξίδευε με αεροπλάνα. Όταν όμως το Eurocontrol αποφάσισε να δίνει τα λεφτά αυτά για τους λόγους που εξήγησα πιο πάνω, λογικό ήταν να ανέβει και πολύ ο μισθός του ΕΕΚ. Εσύ αν ήσουν ΕΕΚ το 2000 δεν θα δεχόσουν το επίδομα?

    Αεροναυτιλία είναι όλοι οι τρόποι με τους οποίους ένα α/φος θα μπορέσει να σηκωθεί από ένα αεροδρόμιο, να ταξιδέψει στον προορισμό του και να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο προορισμού. Για να γίνει αυτό χρειάζεται ένας μεγάλος αριθμός ατόμων από πίσω, ΕΕΚ, ηλεκτρονικοί για τα ραδιοβοηθήματα, τηλεπικοινωνιακοί για τα σχέδια πτήσης. Τους κανόνες αέρος (που εσύ τους ονομάζεις νομοθεσίες) τους δημιουργούν άτομα άμεσα εμπλεκόμενα με την αεροναυτιλία (μπορεί να είναι πιλότοι, ΕΕΚ, η ΕΕ, οι κανόνες που έχουν θεσπιστεί σε άλλες χώρες με μεγαλύτερη εμπειρία κλπ κλπ) και οι οποίοι κάθε φορά μπορεί να χρειαστεί να αλλάξουν, γιατί συνεχώς αλλάζουν τα δεδομένα.

    Αυτά τα περί χειρούργων αστροναυτών δεν τα σχολιάζω... Έχει μαλλιάσει το πληκτρολόγιο μου να γράφει, αλλά ούτε εσύ τα διαβάζεις γιατί μάλλον δεν σου αρέσουν.

    Επίσης για τα παιδιά στην ΠΑ δεν θα το σχολιάσω, γιατί επίσης έχω γράψει πολλά σε αυτό το κομμάτι, τα οποία (τι περίεργο!) μάλλον πάλι δεν διάβασες.

    Ο silent citizen έγραψε κάτι (το διάβασες άραγε?) για τις κοινοτικές οδηγίες που δεν συμπεριλαμβάνουν και τους στρατιωτικούς. Πραγματικά δεν το γνωρίζω και μου έδωσε καλή τροφή για να ψαχτώ κι εγώ ο ίδιος να δω τι συμβαίνει.

    Όταν λες ότι οι Σ.ΕΕΚ προσγειώνουν τα αεροπλάνα, εννοείς σε όλα τα πολιτικά αεροδρόμια της χώρας?

   • marmelade avatar
    marmelade @ NB 27/07/2010 14:51:06

    @κινέζος
    Φυσικά, αεροναυτιλία είναι έλεγχος εναέριας κυκλοφορίας, ηλεκτρονικά συστήματα, ραντάρ, τηλεπικοινωνίες κλπ. Εσύ από που συμπέρανες από όλα όσα έχουν γραφεί εδώ μέσα ότι πάνε μόνο σε επιδόματα ελεγκτών,ε;

    Ανακεφαλαιώνω λοιπόν. Τα χρήματα από το eurocontrol προορίζονται ΜΟΝΟ για:
    1) Αναβάθμιση συστημάτων (ραντάρ, επικονωνίες κλπ)
    2) Εκπαίδευση του προσωπικού
    3) Μισθοδοσία (ή επιδόματα - όπως θέλετε πείτε το) του προσωπικού.

    ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ
    Αν δε δίνονται εκεί δεν πρέπει να πηγαίνουν πουθενά αλλού. Πρέπει να επιστρέφονται στους χρήστες, δηλαδή στις αεροπορικές εταιρίες.

    Τα υπόλοιπα περί αστροναυτών, ιατρών και καρδιοχειρουργών ελεγκτών κλπ είναι τούφες. Αυτή είναι η αλήθεια είτε αρέσει είτε όχι.

    Αλήθεια είναι ότι και οι στρατιωτικοί ελεγκτές, οι οποίοι εργάζονται σε πύργους και προσεγγίσεις - στρατιωτικών αεροδρομίων που εξυπηρετούν όμως και πολιτική κυκλοφορία (αν δεν υπάρχουν εκεί πολίτες ΕΕΚ) θα έπρεπε να αμοίβονται αντίστοιχα, αλλά οι από πάνω τούς τους κολλάνε.

    Μέσα, βύσματα και τέτοια, από το 1999 και μετά που γίνονται εξετάσεις ΑΣΕΠ, δεν υπάρχουν.

    Στην Ευρώπη πράγματι αρκεί να είσαι απόφοιτος λυκείου και να περάσεις εξετάσεις για να εισαχθείς στη σχολή, η οποία διαρκεί περίπου 3 χρόνια. Όταν βγεις από εκεί τοποθετείσαι στη μονάδα σου, όπου εκπαιδεύεσαι στις τοπικές συνθήκες και φαινόμενα. Εδώ στην Ελλάδα, είχαν ως προϋπόθεση το πτυχίο ΑΕΙ (καλώς/κακώς δεν έχει σημασία). Η εκπαίδευση διαρκούσε 4-5 μήνες και τα υπόλοιπα στις μονάδες. Εκπαίδευση στην πράξη, τοπικές συνθήκες και φαινόμενα. Συνολικά δηλαδή πάλι τουλάχιστον 3 χρόνια για να πιάσεις το ίδια των ευρωπαίων.

   • radar dude avatar
    radar dude @ NB 27/07/2010 15:51:50

    ....είπαμε
    ...τον κινέζο μόνο μία εγκάρσια κροταφο-μετωπιαία λοβοτομή από έναν ab initio ελεγκτή-χειρούργο θα τον συνεφέρει..(και βέβαια χωρίς την επίβλεψη OJTI!)

   • σπυρος avatar
    σπυρος @ NB 27/07/2010 17:07:27

    hello girls
    Πάλι εδώ... εις πείσμα όλων....STRANGE ATTRACTOR σου έλειψα καθόλου ;;; μισό ..προτού συνεχίσω να γράψω το όνομα σου κανονικά όπως υπογράφεις διότι δεν πρέπει να σου δίνω λαβές να ΜΗΝ ΑΠΑΝΤΑΣ αλλά μόνο να κάνεις κριτική στο πώς γράφω και πόσο για τα μπάζα είναι η μητρική μου.
    Λοιπόν
    in c/o
    a)Strange Attractor b) Enola Gay c)kinezos
    and to everybody else who may concern..
    Στα παιδιά του κοντρόλ. Πιθανόν να ξέρω μερικούς από εσάς παρακλώ
    να συνεχίσετε ΕΧΟΝΤΑΣ όμως υπόψη ότι απέναντι σας βρίσκεται Ο ΑΡΧΗΓΟΣ αρχιερέας της παραπληροφόρησης , ενώ ένθεν και ένθεν τα 2 εξαπτέρυγα, που πλειοδοτούν σε ύβρεις και ποτέ δεν απαντάνε για τον απλούστατο λόγο, ότι εχουν την Μ.Ο.Δ. ,ΝΑ ΛΕΤΕ ΠΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ, δεν έχουν άλλα επιχειρήματα και πάνω απ'ολα είναι αποφασισμένοι να πούνε τα δικά τους.
    Καί βέβαια ,όποτε μπορεί, ο ντίνος τους δίνει και κάποιο παραπάνω στοιχείο.
    Φαντάζομαι ότι δεν χρειάζεται να υποδείξω ποιος είναι τι.
    Όπως ακριβώς γίνεται και στην τηλεόραση.
    Διάβασα σε κάποια άλλη καταχώρηση ότι κατάφεραν οι κυβερνώντες , να χέσω τον σοσιαλισμό τους, να στρέψουν όλους εμάς εναντίον των υπολοίπων. 3 πληρωμένοι κονδυλοφόροι με απώτερο σκοπό τα ταπεινότερα των ενστίκτων.
    Οι πληρωμένοι κονδυλοφόροι αυτό έχουν σαν προτεραιότητα.
    Η οποία προτεραιότητα τους κρατεί στον αφρό του βούρκου τους, για να τους έχουν υποψη τα επόμενα αφεντικά.
    Βλ. MEGA CHANNEL ΔΕΥΤΈΡΑ 26 ΙΟΥΝΙΟΥ στο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.
    Και εσύ sa μην μου πεις πάλι τις ίδιες μαλακίες περί τρικυμίας εν κρανίω ΔΙΟΤΙ ΑΝ ΤΑ ΔΙΑΒΑΖΕΣ ίσως απαντούσες.
    Στα παιδιά του κοντρόλ συνεχίστε τις καταχωρήσεις.
    Είμαι σίγουρος ότι κάπου θα βρεθεί κάποιος σοβαρός αντίλογος αφήνοντας ανοιχτό πεδίο επικοινωνίας.


    Υ.Σ. ENOLA ακόμα περιμένω τις απαντήσεις σου...
    Κάνε μου την χάρη ρίξε κάποιο μπινελίκι,
    κάποια παρατήρηση βρε αδερφέ...
    σταμάτησες να με συμπαθάς γιατί τί σου έκανα ;
    ερωτήσεις κάνω....
    Υ.Σ. Νο 2 Τα περί Υ.Π.Α. τα αφήνω στα νέα παιδιά,Υπάλληλοι με κεφαλαια γράμματα διοτι προσπαθούν ,διαβάζουν, εκαπιδεύονται και πάνω απ'όλα ΑΓΑΠΑΝΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ.
    Εαν υπάρχει ενα απειροελάχιστο διαφορετικό ποσοστό είναι εκαί απλώς και μόνο να επιβεβαιώσει τον κανόνα.
    see you in hell

 39. marmelade avatar
  marmelade 27/07/2010 11:32:23

  Σε αυτά που λέει ο ΝΒ δεν σχολίασε κανείς.
  Όσον αφορά αυτά που λέει ο συνάδελφος Κάλχας, έχει δίκιο. Κάποιοι στρατιωτικοί ελεγκτές (όχι όλοι) κάνουν ακριβώς την ίδια δουλειά με τους πολίτες ελεγκτές και αμοίβωνται διαφορετικά. Κακώς!
  Ένα από τα θέματα που πρέπει να διευκρινιστούν εν όψη ενιαίου ευρωπαϊκού ουρανού είναι η συνεργασία και η εμπλοκή της ΠΑ στην πολιτική. Όταν γίνει αυτό, θα λυθούν και τα υπόλοιπα.

  • σπυρος avatar
   σπυρος @ marmelade 27/07/2010 17:48:41

   marmelade
   Σύμφωνα με την βασική εκπαιδευση στο αίς ,κάνε μόνη σου την μετάφραση, ο μεγαλύτερος ¨πελάτης" της αεροναυτιλίας είναι η Π.Α. όλων των χωρών, καθώς και όλο το εμπλεκόμενο προσωπικό. Μεσα στα πλαίσια του FAB υπάρχει μεγάλη κινητικότητα για τον προσαιτερισμό.
   ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΕΝΝΟΙΑ, της Π.Α. και του προσωπικού.
   Ο radar dude ,ρε; πού σε ξέρω; και γιατι μου θυμίζεις κάποιον στην παλιά πόλη, κλεινει η παρένθεση, τα λεει πολύ καλά. Ας φροντίσουν να τα βρούν με την ιεραρχία και όλα τα άλλα θα έρθουν αργά και βασανιστικά αλλά εχω την εντύπωση οτι θα έρθουν.
   Οσον αφορά τον ΚΑΛΧΑ. Τρελλούς αριθμούς τσαρτερ κατεβαζει μόνο η ΣΟΥΔΑ όπου δεν υπάρχει πολίτης ( δεν ξερω ποιανού επιλογή) σημαντικό αριθμο τσαρτερ κατεβάζει Ο ΑΡΑΞΟΞ ο οποιός , αν θυμαμαι καλά περυσι είχε βάλει 3 την ώρα. δεν υπάρχει πολίτης.
   Μεγαλο αριθμό κατεβάζει το Ηράκλειο αλλα΄εκεί δεν νομίζω να μπλέκουν οι βαρδιές σας.
   Στα υπόλοιπα 3 (?)με εμπλεκόμενο προσωπικό πιθανόν νε έιχες το πρόβλημα. Μήπως όμως ήταν διαπροσωπικό ;
   Τρίτη απόγευμα με νυχτερινές όταν κάθισα στην έδρα ΄
   ¨ ναι ρε ηλίθιε ακόμα μπροστα "
   βρήκα εναν έξαλλο ελεγκτή οταν σηκώθηκα μετα απο 3 ώρες
   ναι ρε ηλίθιε 3 ώρες
   ειχαμε γίνει φίλοι .
   Και αυτό δεν το λέω να μου πείς μπραβο ¨ απλά λέω ότι μια καλή διαπροσωπική σχέση εστω και μέσα απο τα καλώδια του ΟΤΕ έχει καλύτερα αποτελέσματα.
   Για ολα τα υπόλοιπα ισχύει ΑΠΟΛΥΤΑ το ΘΑ ΤΑ ΒΡΕΙ Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ δυστυχώς

   Υ.Σ. το ηλίθιε..... ξέρει αυτός

   • KALXAS avatar
    KALXAS @ σπυρος 27/07/2010 20:34:47

    ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΑΔΕΡΦΕ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΗΜΙΜΑΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΑΜΑΘΕΙΑΣ ΚΑΤΙ ΞΕΡΕΙΣ ΟΧΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ Η ΕΧΕΙ? ΙΣΩΣ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΜΕΤΡΑΝΕ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΤΣΑΡΤΕΡ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΕΛΕΓΧΟ ΣΕ ΑΕΡΟΔΙΑΔΡΟΜΟΥΣ...ΧΩΡΙΣ RADAR ΕΚΕΙ ΝΑ ΣΕ ΕΧΩ..

   • σπυρος avatar
    σπυρος @ σπυρος 27/07/2010 21:29:20

    @KALXAS
    και επέτρεψε μου τον όρο αδερφέ και φίλε
    1985-1997 ελεγκτης Α ΤΆΞΗΣ στο ΚΕΠΑΘ ΜΕ ΤΟΝ Β1 πήχτρα και την ΤΑΝΑΓΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΥΨΗ Όλοι ξέρουν τι σημαίνει αυτό.
    Σου λέι κάτι αυτό;
    Να συνεχίσω ;
    Να διώχνεις ΑΛΕΞ-ΛΗΜΝΟ εκείνη την εποχή είχε τα short kai ta dornie 28 και να σου την πέφτει το scrabble και να κάνεις τον σταυρό σου.
    Να συνεχίσω ;
    Δεν νομίζω γιατί έχουμε τα ίδιο άσπρο μαλλί, απο την ίδια αιτία, καί έτρεμε το φυλοκάρδι μας μήπως και μας βγάλει οφ το φυσητήρι στο ΚΑΙ την είχες πετύχει εκείνη την στρουμπουλούλα ωοσοκόμα που σου έλεγε άστα αυτά εισαι 75 κιλά και όχι 71 και εκανες ταχαμ ταχαμ οτι φταίγανε τα άρβυλα.
    Καρπαθος μονός
    Λημνος πότε με παρέα πότε μόνος
    Καβάλα πότε με παρέα πότε μόνος
    Ακτιο πάντα μόνος
    να συνεχίσω;
    Δεν ήθελα να σε μειώσω μίλησα για αεροδρόμια που κατεβαζουν τρελλά τσαρτερ δεν μιλάω για τά αλλα.
    Οπως βλέπις έχουμε πανω κάτω τις ίδιες εμπειρίες μπορεί και να έχουμε πει καλημέρα στο τηλέφωνο
    Να συνεχίσω; δεν νομίζω οτι είναι αναγκαίο
    Δεν υπήρχε λόγος να αναφερθώ σε όλα αυτά αλλά μου έδωσες την εντύπωση οτι σε/ με παρεσήγησα/σες και δεν θα το ήθελα αυτό ποτέ.Παρεπιπτόντως έχω δουλέψει σε περιφεριεακό χωρίς ρανταρ, και μάλιστα δύσκολο περιφερειακό.
    Χωρίς παρεξήγηση και πάντα με συναδελφικούς χαιρετισμούς.

 40. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 27/07/2010 16:00:17

  Οι ΕΕΚ κάνουν δουλειά κρίσιμη, ψυχολογικά επίπονη και άκρως υπαύθυνη, και πρέπει αυτό ν' αναγνωρίζεται. Και μισθολογικά.
  Αλλά να τηρούνται οι αναλογίες και η αναγκαία μισθολογική ανταμοιβή αυτής της δύσκολης και κρίσιμης εργασίας να γίνεται με διαφάνεια.
  Και ο δάσκαλος κάνει (μάλλον, οφείλει να κάνει), δουλειά κρίσιμη, ψυχολογικά επίπονη και άκρως υπεύθυνη. Μαθαίνει γράμματα στα παιδιά μας, ότι πιό πολύτιμο. Αυτό πόσο αναγνωρίζεται; Με αποτέλεσμα, τελικά, την αυτο-υποβάθμιση του ίδιου, εργασιακή και ηθική.
  Κριτήρια και αναλογίες για την αναταμοιβή, υπάρχουν. Αλλά έχουν διαστρεβλωθεί, και οι λόγοι είναι κοινωνικοί. Αξιών που επικρατούν.

 41. KALXAS avatar
  KALXAS 27/07/2010 19:05:02

  ΠΑΙΔΙΑ ΧΑΙΡΕΤΑΙ
  ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΣΕ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΖΗΤΩ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ
  ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΟΤΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΠΟΝΗ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΗ
  ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΠΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΑΦΟΥ Η ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΕΙΤΕ ΕΤΣΙ ΕΙΤΕ ΑΛΛΙΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΟΤΑΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΣΤΡΑΒΟ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟ ΓΚΡΙΝΙΑΡΗ ΚΑΙ ΒΛΑΚΑ ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΕΝΑ ΕΙΚΟΣΙΤΕΤΡΑΩΡΟ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΜΕ ΕΛΛΕΙΠΕΣΤΑΤΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΒΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑ ΠΟΥ ΥΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ICAO ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΞΕΣΠΑ ΟΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ
  ΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ ΟΡΙΟ ??

  ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΑΝ ΔΥΝΑΤΑΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΠΩΣ?ΞΕΕΡΕΤΕ...
  ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΚΙ ΑΝ ΕΙΣΤΕ ΔΙΚΑΙΟΙ ΟΠΩΣ ΛΕΤΕ

  ΤΟ ΕΝΑ ΧΕΡΙ ΝΙΒΕΙ ΤΑΛΛΟ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ...

  ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΑΝΤΑΛΛΑΣΟΝΤΑΙ ΥΒΡΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΟ ΑΔΩΡΟ
  ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ
  ΧΤΥΠΑΕΙ ΑΣΧΗΜΑ ΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΒΓΑΙΝΑΜΕ ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΓΚΟΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΒΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΑΛΛΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ...ΒΑΡΕΤΟ..

  Η ΗΘΙΚΗ ΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ...

  ΣΑΦΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΟΝΤΡΕΣ ΘΕΜΙΤΟ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ
  ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΝΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΚΤΗ

  ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΘΑΡΡΩ Ο ΚΑΘΕΙΣ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΙΣΧΥΡΙΣΤΕΙΤΕ ΟΜΩΣ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΝΑΛΗΘΗ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΠΗΡΡΕΑΖΕΙ Η ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΞΥΜΩΡΟ ΤΟΤΕ ΣΥΓΝΩΜΗ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΙΑΟΥΡΙΣΜΑ Η ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΗ Ο ΟΤΕ ΜΑΣ ΦΕΡΝΕΙ ΠΟΙΟ ΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΔΙΠΛΑ ΔΙΠΛΑ

  ΝΑΙ ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΡΝΗΘΕΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
  ΝΑΙ ΜΕ ΕΧΟΥΝ ΑΠΕΙΛΗΣΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΜΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΛΑΘΟΣ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΗΤΑΝ ΕΚΤΟΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟ ΛΕΩ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΩ ΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΤΙ ΕΛΕΓΧΕΙ ΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΗ ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ
  Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΓΝΩΣΕΩΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΕ ΕΜΕΝΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΑΣΥΜΠΤΩΤΑ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΦΡΑΣΗ ΕΤΥΧΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΓΙΑΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΚΟΡΟΝ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΣΤΡΑΒΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΠΟ ΝΕΑ ΟΙ ΠΟΛΥ ΠΑΛΙΟΥΣ ΕΙΔΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΕΝ ΞΑΝΑ ΕΞΕΤΑΖΟΝΤΑΙ ΔΙΟΡΘΩΣΤΕ ΑΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΝ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ

  ΓΕΝΙΚΑ ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΥΧΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΥΣΚΟΛΗ ΩΡΑ ΕΧΩ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΡΕΜΑΣΤΗ Τ ΑΝΑΠΟΔΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΣΙΓΚΕΛΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΥΡΙΟΣ Η ΚΥΡΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΗΝ ΟΥΡΙΤΣΑ ΤΗΣ ΑΠΕΞΩ ΑΘΕΛΑ Η ΘΕΜΙΤΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΘΕΜΙΤΑ ΤΟ ΜΠΑΛΑΚΙ ΤΣΟΥΠ ΣΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΕ
  ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΡΑ ΝΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΟΠΩΣ ΕΣΕΙΣ ΦΩΝΑΖΕΤΕ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΔΙΚΙΟ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΝΙΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΩΣΙΒΙΟ ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑ ΠΝΙΓΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟ "ΣΩΣΙΒΙΟ" ΕΙΤΕ ΤΟ ΤΡΑΒΑΝΕ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΒΑΡΚΑ ΕΙΤΕ ΔΕΝ ΤΟ ΔΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΟ
  ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑ ΚΑΝΕΝΑ ΝΑ ΛΕΕΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΤΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑ ΚΑΝΕΝΑ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟΥΣ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΑΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΤΗΣ ΥΠΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΟ

  ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΕΘΙΞΑ ΚΑΝΕΝΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΑΙΓΝΙΔΑΚΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΑΡΕΣΚΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΙΩΝΙΖΕΙ ΣΑΝ ΜΙΑ ΔΙΚΗ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΝΑΒΟΛΕΣ Η ΥΠΑ ΝΑ ΑΝΑΜΟΧΛΕΥΕΙ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΟΥΤΩ ΚΑΘΕΞΗΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΠΑΙΡΝΑΕΙ Ο ΦΤΩΧΟΣ ΦΤΩΧΟΤΕΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΛΟΥΣΙΟΣ ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΣ

  ΛΥΠΑΜΑΙ ΤΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΕΥΤΟΥΝ ΤΗΝ ΠΙΚΡΙΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΔΙΝΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ Η ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΩ ΝΑ ΔΩΣΩ ΓΑΛΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΑΛΛΑ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΑΛΛΑ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΝΑ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΗΜΑΣΙΑ
  ΤΟ ΑΓΑΠΩ ΤΟ ΟΠΛΟ ΚΑΙ Η ΛΟΞΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΘΑ ΚΑΤΣΩ ΟΠΩΣ ΚΑΘΟΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΠΑΛΙΑΣ ΚΟΠΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΕΩΔΗ ΚΑΙ ΙΔΑΝΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΠΡΟΔΙΔΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΝΑ ΠΟΥΝ ΤΟ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ

  ΧΑΙΡΕΤΩ...

 42. NB avatar
  NB 27/07/2010 19:37:00

  Κάλχα χαίρομαι πολύ που έγραψες όλα αυτά που έγραψες. Εγώ γνώρισα κάποια παιδιά στρατιωτικούς στη ΣΠΟΑ. Αυτοί που πραγματικά θέλαν να γίνουν ελεγκτές μπράβο τους και χαράς στο κουράγιο τους, που μπαίνουν σε μια τέτοια διαδικασία, γνωρίζοντας ότι το εισόδημα τους είναι μειωμένο σε σχέση με τους πολίτες ΕΕΚ.

  Αρχικά να πω, και ελπίζω ότι θα συμφωνήσεις, ότι η συνεργασία μεταξύ πολιτικής και πολεμικής αεροπορίας δεν είναι και η καλύτερη, διότι δεν είναι ξεκάθαρα κάποια όρια, κάποιοι όροι, κάποιοι κανόνες. Δυστυχώς έτσι είναι. Δεν ξέρω γιατί δεν κάθονται να τα βρουνε, νέος είμαι κι εγώ δεν έχω εισχωρήσει σε αυτό εις βάθος, αλλά πραγματικά εύχομαι η συνεργασία μας να ήταν πιο αποδοτική.

  Εγώ πραγματικά είμαι απογοητευμένος από το όλο σύστημα και τον τρόπο λειτουργίας του. Θεωρούσα ότι τα πράγματα (τουλ στην ΥΠΑ) θα ήταν κάπως καλύτερα. Τελικά δεν είναι όσο θα ήθελα (και δεν μιλάω για το οικονομικό, για να προλάβω τους κακεντρεχείς). Τελικά, είναι πολύ χειρότερα από ότι θα ήλπιζα. Όλοι μου λένε, στους νέους βασιζόμαστε, οι νέοι θα κάνουν τη διαφορά κλπ κλπ. Εγώ αυτό το πίστευα πριν μου το πει κάποιος "παλιός". Εδώ που είμαι δεν έχω πολύ δύναμη να το κάνω αυτό, αλλά θα προσπαθήσω με όποιον τρόπο μπορώ και γνωρίζω και πολλά άλλα παιδιά που θέλουν να αλλάξουν τα πράγματα που γίνονται σήμερα.

  Πραγματικά θέλω όλοι οι εργαζόμενοι να παίρνουν παραπάνω μισθούς, διότι με το ΔΝΤ και τον βασικό μισθό να μειώνεται, δεν μειώνεται η αξιοπρέπεια του ανθρώπου, αλλά η σιγουριά του για επιβίωση. Αντί να είμαστε όλοι ενωμένοι, ο ένας αντιτάσσεται του άλλου (δεν μιλάω για "σένα" και για "μενα"). Κρίμα..

  Ένα τελευταίο έχω να σου πω, αν θέλεις το πιστεύεις. Υπάρχουν πολλοί νέοι ΕΕΚ που θέλουν να αποβάλλουν απο την ΥΠΑ και από πάνω τους τη νοοτροπία των παλιών και τις ιδέες τους. Ελπίζω να τα καταφέρουμε. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά αν γίνει θα δεις κι εσύ διαφορά.

  Ευχαριστώ που με "ανέχτηκες" :)

  • KALXAS avatar
   KALXAS @ NB 27/07/2010 20:23:32

   O ΧΡΟΝΟΣ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ...

 43. σπυρος avatar
  σπυρος 27/07/2010 21:05:28

  @Δρόμος
  Τελικά τι είναι χειρότερο τα δικά μου , ορθογραφικά λάθη, πόσα όμως είναι πραγματικά; ή μία σκόπιμη ,τουλάχιστον όπως το βλέπει ο υποφαινόμενος, διαστρεβλωμένη, παρουσίαση μιας κατάστασης;
  Μας παρουσίασε ως λουφαδόρους, κοπανατζήδες ,άχρηστους, ακριβοπληρωμένους και ακριβοθώρητους.
  Κλαίμε γιατί μας επήρανε την τυρόπιττα και την αθλητική εφημερίδα.
  Προσωπικά του έκανα πολλές ερωτήσεις. Οι απαντήσεις του είχαν να κάνουν με κάποιες μεμονωμένες πρακτικές για τις οποίες ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ κλάδοι της Υ.Π.Α. κατηγορούν τους ελεγκτές.
  Η φρασεολογία του ακριβώς η ίδια .
  25 χρόνια τώρα ακούω τα ίδια και τα ίδια.
  Όταν άρχισα να ρωτάω οι παρατηρήσεις πέφτανε βροχή. Τρικυμία εν κρανίω, ανορθόγραφος, άμα κάθεσαι εσύ εγώ δεν ξαναπετάω ουκ εστίν αριθμός.
  Στο δια ταύτα όμως ΤΙΠΟΤΑ.
  Οπότε συνέχισα την επιμελώς προσεγμένη ανορθογραφία και κακή σύνταξη .
  Πιθανόν να προσέβαλα ορισμένους συναδέλφους για τους οποίους έχω ήδη εκφραστεί.
  Όμως ΠΟΤΕ δεν ήρθε μία απάντηση.
  Φτάσαμε στο σημείο να μετράνε πόσα ορθογραφικά λάθη έκανα σε κάθε πρόταση,
  Όμως και πάλι ΚΑΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.
  Όπως και τώρα εξαίρετοι συνάδελφοι νέα παιδιά με όρεξη και φιλότιμο ανέπτυξαν τις θέσεις τους.
  Είδες κανένα σοβαρό αντίλογο ;
  Είδες κάποια αντίδραση για συζήτηση.
  Μέχρι και εσύ έπεσες στην καλοστημένη παγίδα του και μιλάς για το ήθος του Δημόσιου Λειτουργού.
  Άρα δικαιούμαι να θεωρήσω όλους τους δασκάλους ,που με τόσο κόπο προσπαθείς να μας αποδείξεις ότι είναι τι κάτι άλλο ,και όντως είναι το κάτι άλλο, δικαιούμαι λοιπόν να τους κατατάξω στην ομάδα παιδοφιλοφίλων, επειδή συνελήφθη ένα αρρωστημένο υποκείμενο, που ήταν εκπαιδευτικός.
  Το θωρείς δίκαιο και σωστό;

  Το ήθος είναι κάτι πού παίρνεις από το σπίτι σου, δεν το αγοράζεις, και όταν μια συζήτηση ξεκινάει με το κοίτα τους αλητήριους τι κάνουν με τόσα λεφτά πού παίρνουν τζάμπα και κάθονται, είναι φυσικό επόμενο κάποια στιγμή να ξεφύγεις.
  Όχι γιατί σε πνίγει το δίκαιο αλλά επειδή προσπαθείς να κάνεις διάλογο και πέφτεις σε εντεταλμένης υπηρεσίας στρατιωτάκια.
  Όπως είχα πει και σε προηγούμενη ανάρτηση
  Διατελώ

  Το μετά τιμής θα δούμε αν αξίζει.


  Υ.Σ. το ήθος της πολιτείας που σε αντιμετωπίζει σαν υποτελή δεν σε ενοχλεί ;
  Τουλάχιστον στην δουλειά μας μόλις μας μιλήσει ο πελάτης του λέμε πάντα
  ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΔΥΝΑΤΑ, ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ.
  Πόσοι δημόσιοι λειτουργοί σου λένε καλημέρα όταν πας να πληρώσεις τις
  χείριστες υπηρεσίες αυτού του κράτους ;

 44. σπυρος avatar
  σπυρος 27/07/2010 21:08:17

  Strange Attractor says:
  23/07/2010 at 15:09 Έχοντας ως όπλο τους το μικρόφωνο,που σημαίνει πως όταν απεργούν δεν κατεβαίνουν αεροπλάνα, οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, που είναι δημόσιοι υπάλληλοι του υπουργείου Μεταφορών, κατάφεραν (το 1997) να φτάσουν στη κορυφή της μισθολογικής κατάταξης όλου του κρατικού μηχανισμού, εισπράττοντας μηνιαίες αποδοχές επιπέδου προέδρου Αρείου Πάγου (σε επιδόματα). Το ξέρατε; Αν το ήξερε ο πολύς ο κόσμος, ειδικά σε αυτές τις οικονομικές συγκυρίες, θα τους έπαιρνε στο κυνήγι. Όλοι οι υπουργοί μεταφορών όμως τους γλείφουν, για να μην έχουν μείωση τουρισμού στη δική τους θητεία. Οπότε κι αυτοί βαράνε στο κεφάλι από αιτήματα. Κια τα κερδίζουν. Κακομαθημένοι υπεραμοιβόμενοι δημόσιοι υπάλληλοι. Τίποτα παραπάνω.
  ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΣΤΙΣ 23-07-2010 1509

 45. δρόμος avatar
  δρόμος 27/07/2010 21:13:08

  NB, μερικές φορές - άγνωστο σε μένα γιατί - το reply δεν δουλεύει, τα σχόλια ανακατεύονται μεταξύ τους και δεν καταλαβαίνουμε ποιός λέει τι και γιατί... Τέλος πάντων, παρά το ανακάτεμα, μπορώ να πω ότι πραγματικά η στάση σου δεν έχει τίποτε κοινό με αυτή των προλαλησάντων συναδέλφων σου, και φυσικά δεν σε ομαδοποιώ μαζί τους.

  Το κράτος ΕΙΝΑΙ το σύνολο των λειτουργών του, με διαβάθμιση ευθυνών, αλλά εκπροσωπείται από όλους. Γιαυτό και έχετε μεγαλύτερη υποχρέωση ευπρεπούς συμπεριφοράς από τον οποιονδήποτε "κοινό" πολίτη.

  • NB avatar
   NB @ δρόμος 27/07/2010 21:30:25

   ούτε και σε μένα δουλεύει πάντα το reply. Προσωπικά θεωρώ ότι όλοι οι πολίτες μιας χώρας πρέπει να είναι ευπρεπείς, ανεξαρτήτως του επαγγέλματος που κάνουν. Άρα όλοι μας (και εγώ αλλά και εσύ, χωρίς να είναι προσωπικό το σχόλιο, απλά έτυχε να είσαι εσύ) θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε τους άλλους με ευπρέπεια.

   Αυτή την ευπρέπεια δεν την βλέπω, όχι μόνο λόγω της επίθεσης εδώ, αλλά γενικά σε όλη την κοινωνία μας. Δε νομίζω να διαφωνεί κανείς με αυτό. Δυστυχώς όμως, με αυτό πορεύεται ο σύγχρονος Έλληνας, γιατί έτσι τον βολεύει και αυτόν και κάποιους άλλους..

 46. KM avatar
  KM 27/07/2010 22:39:05

  Τα λεφτά που παίρνουν οι, πομπωδώς αποκαλούμενοι, «ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας» είναι ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΠΑΤΟΣΗΜΟ που σακατεύει τον τουρισμό μας. Πιο πολύ όμως τον σακατεύουν οι καταχρηστικές και εκβιαστικές απεργιακές πρακτικές τους, στις οποίες υποβάλουν την χώρα ένεκα της απληστίας τους. Και 100000 τον μήνα να παίρνανε, θα ζήταγαν κι άλλα...

  Ακόμα όμως κι άν είναι νομιμοφανείς όλες οι προσχηματικές επικλήσεις κανονισμών και παραθυρακίων, προκειμένου να εκβιάζουν με μπάχαλο στα αεροδρόμια, δεν είναι ηθικά. Γιατί, ακόμα και οι υπέρογκες αμοιβές που αξιώνουν είναι (αποτιμώμενες σε χρήματα) ένα ελάχιστο μέρος των ζημιών που προκαλούν συνολικά σε όλους μας. Μόνο και μόνο γι'αυτό λοιπόν, μην τολμήσει κανένα τομάρι και κάνει την παραμικρή υποχώρηση προς αυτούς....

  • NB avatar
   NB @ KM 27/07/2010 22:50:02

   @Strange Attractor

   τι λες? Επιχειρηματολογεί πάντως ο ΚΜ ε? Δεν μπορώ να πω!!! χααχαχαχ

   Είναι σα να μην διάβασε τίποτα από όλα αυτά που έχουν ειπωθεί, δεν έδωσε καμία σημασία στην ουσία του πράγματος και συνέχισε την λασπολογία όπως τον συμφέρει. Δεν θα απαντήσω εγώ. Το έχω κάνει άλλωστε προηγουμένως.

   ΥΓ. Σόρρυ που "χρησιμοποιώ" εσένα τώρα. Tυχαία, λόγω της ανταλλαγής απόψεων που είχαμε πριν λίγο για το ποιος βρίζει ποιον...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.