13/09/2007 16:14
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ανεπάρκεια εναντίον διαφθοράς

Αν πιστέψει κανείς τα γκάλοπ που διαρρέουν συνεχώς (και για προφανείς λόγους) η ΝΔ θα κερδίσει «πάνω από 42%» και το ΠΑΣΟΚ θα περιορισθεί σε ένα «38-39%» - θα πέσει δηλαδή κάτω κι από το ποσοστό που πήρε στις προηγούμενες εκλογές !!! Το ΠΑΣΟΚ βέβαια καταγγέλλει ως υποβολιμαίες αυτές τις προβλέψεις και αύριο θα το κάνει επισήμως και ο Κ. Λαλιώτης.

Εμείς δεν δίνουμε και μεγάλη βάση στα γκάλοπ. Αν όμως η κατάσταση είναι όπως την περιγράφουν οι διαρροές, τότε γιατί η ΝΔ αγωνιά και έχει κρεμαστεί από τον Καραμανλή; «Μόνο στην Ανίτα Πάνια δεν τον έχει στείλει ο Ρουσόπουλος να δώσει συνέντευξη» έλεγαν δημοσιογράφοι το πρωί, σχολιάζοντας το κύμα συνεντεύξεων του μέχρι πρότινος «απόμακρου» και «θεσμικού» Καραμανλή.

Θα πούμε και τα εξής, βασιζόμενοι στο κλίμα που επικρατεί και στην «αίσθηση» που έχουμε από τον κόσμο με τον οποίο συζητάμε:

Καταρχήν, επικρατεί μεγάλη «βουβαμάρα». Ο κόσμος δεν μιλάει και άλλο το κλίμα που υπάρχει στις συγκεντρώσεις και άλλο τι λένε οι άνθρωποι μεταξύ τους. Οι περισσότεροι μόνο την τελευταία εβδομάδα πήραν χαμπάρι ότι πάμε για εκλογές.

Το μεγάλο όμως ερώτημα αφορά τις συνέπειες των καταστροφικών πυρκαγιών; Όταν ξέσπασαν επικρατούσε η αντίληψη ότι ο Καραμανλής ήταν «πανίσχυρος». Μήπως όμως η πλήρης ανικανότητα του κρατικού  μηχανισμού και οι ανεπάρκειες της κυβέρνησης που βγήκαν «φόρα παρτίδα» αποδυνάμωσαν την εικόνα Καραμανλή στο βάθος του μυαλού ορισμένων ψηφοφόρων; Και αν ναι, πόσων και ποιών; 

Τι θα συμβεί άραγε αν μια μεγάλη ομάδα «αναποφάσιστων» ψηφοφόρων προσέλθει στις κάλπες με το εξής σκεπτικό: «Ξέρω ότι το ΠΑΣΟΚ θα με κλέψει, αλλά με τη ΝΔ μπορεί να μου καεί το σπίτι».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. συνταξιουχος ΔΕΗ avatar
  συνταξιουχος ΔΕΗ 13/09/2007 19:06:00

  ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
  -Ο δικομματισμός πέφτει κάτω από το 80% για πρώτη φορά από την μεταπολίτευση. Το πολιτικό σύστημα που γνωρίσαμε, και δημιούργησε το κράτος που άφησε την Ελλάδα να καεί, οδεύει προς κατάρρευση ή ανασύνθεση. Τα σενάρια για γερμανικό ή ιταλικό μοντέλο διακυβέρνησης δείχνουν ότι το σύστημα ετοιμάζει τις εναλλακτικές λύσεις για να μην καταρρεύσει.
  -Κανένα από τα κόμματα της Αριστεράς δεν πιέζεται, από κανένα δίλημμα. Ούτε το ενδεχόμενο να μην υπάρξει αυτοδυναμία θα εμποδίσει την άνοδό τους.
  -Ο ΛΑΟΣ πιέζεται ασφυκτικά από τη ΝΔ, ενώ τον "ξέχασαν" και τα κανάλια (όπως "ξέχασαν" και τις φωτιές). Δίνει μάχη ψήφο - ψήφο, ενώ δέχεται και χτυπήματα κάτω από τη μέση. Δείχνει πάντως να μπαίνει στη Βουλή.

 2. Σπύρος avatar
  Σπύρος 14/09/2007 02:02:25

  Μιά πρόβλεψη απο ΄αισθητήριο΄και όχι απο ΄μυστικά γκάλοπ΄.
  Πέραν τού γεγονότος ότι όλες οι εταιρείες στοιχημάτων κινούνται πιά απο 1.1-1.2 υπέρ Ν.Δ κια έχουν μεγαλώσει το χάντικαπ τού ΠΑΣΟΚ.
  Ν.Δ.41.8-42.8
  ΠΑΣΟΚ 39.5-40.5
  Κ.Κ.Ε 6.7-7.5
  ΣΥΡΙΖΑ 3.8-4.4
  Λ.Α.Ο.Σ 2.8-3.4
  Λοιπά +Παπαθεμελής 2.5
  Μάλλον πεντακομματική και κατά 85% αυτοδυναμία.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.