#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
08/02/2011 19:02
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ανεβάζει τους τόνους της αντιπολίτευσης η ΝΔΚατά τη σημερινή συνεδρίαση των Τομεαρχών και Αναπληρωτών τους, ο Πρόεδρος της ΝΔ επεσήμανε ότι ο κόσμος αναμένει από τη Νέα Δημοκρατία να ανεβάσει τους τόνους της αντιπολίτευσης, να προβάλλει τις θέσεις της με σαφήνεια, να εντείνει την παρουσία της στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Το "φιλτράρισμα" των θέσεων της ΝΔ από κανάλια και εφημερίδες πρέπει να αποτελέσει παρελθόν.

Η εντολή για συλλογική και πολυπρόσωπη προβολή της ΝΔ ήταν σαφής. Οι Τομεάρχες και οι Αναπληρωτές τους ήδη παράγουν νέες θέσεις και επιχειρήματα. Αυτά θα αποτελέσουν το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ, όταν κληθεί να διεκδικήσει τη διακυβέρνηση της χώρας.

Ο Αντώνης Σαμαράς αναφέρθηκε και στις συναντήσεις του με σημαίνοντα πρόσωπα του εξωτερικού: σήμερα συναντάται με τον κ. Γιούγκερ, αύριο με τον κ. Τρισέ, τη Δευτέρα με τον κ. Ραχόι. Οι προτάσεις της ΝΔ για έξοδο από την οικονομική κρίση αποτελούν λύση αναπτυξιακή και βιώσιμη. Άλλο μείγμα πολιτικής χρειάζεται η Ελληνική Οικονομία. Η Ευρώπη το αντιλαμβάνεται, το ΠΑΣΟΚ όχι. Και πώς να το αντιληφθεί το κυβερνών κόμμα, όταν προσχώρησε σε ένα προχειρογραμμένο - στο πόδι - κείμενο που λέγεται Μνημόνιο, χωρίς ίχνος διαπραγμάτευσης επάνω του! Και τόλμησε η κυβέρνηση του Μνημονίου να αμφισβητήσει και μετά να διαστρεβλώσει το άλλο μείγμα πολιτικής της ΝΔ που πατάσσει την ύφεση και οδηγεί στην ανάκαμψη και την ανάπτυξη της χώρας..

Το ΠΑΣΟΚ και οι όροι του Μνημονίου του δημιουργούν ύφεση και νέο χρέος που συνεχώς συσσωρεύεται. Όσο για το έλλειμμα; Με το Μνημόνιο δε θα εκμηδενιστεί ΠΟΤΕ! Έτσι δικαιολογείται και η άποψη του εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ, κ. Παναγιώτη Ρουμελιώτη, ότι το ΔΝΤ δε θα φύγει ΠΟΤΕ από την Ελλάδα! Ξέρει αυτός! Υπουργός Εθνικής Οικονομίας του μπαμπά Παπανδρέου υπήρξε. Μαζί τα κάνανε, μαζί τα κάνουνε!

Στα της ΝΔ και πάλι... Αποφασίστηκε η ομάδα στελεχών του κάθε Τομέα να συνεδριάζει και τα συμπεράσματά της να τα διαβιβάζει στον Γραμματέα Προγράμματος. Ομόφωνη ήταν η Απόφαση οι Τομείς - ανάλογα με την ευθύνη τους - να συνεδριάζουν και στην Περιφέρεια. Τομέας Αγροτικής Ανάπτυξης, στη Λάρισα, πχ. Τομέας Ενέργειας και Φυσ. Πόρων, στη Βεύη Φλωρίνης. Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής θα συνεργαστεί για το σκοπό αυτό με τους Τομεάρχες.

"Έχει στεγνώσει η κοινωνία και από χρήμα και από προσδοκίες", είπε ακόμα ο Πρόεδρος της ΝΔ και κάλεσε τους συστρατευμένους Τομεάρχες και Αναπληρωτές τους να  σταθούν στο πλευρό του κόσμου και να συνεχίσουν τον αγώνα. Και να μεταδίδουν τις θέσεις του Τομέα τους με απλή, σύντομη και σαφή διατύπωση. Γιατί η ελπίδα και οι προσδοκίες δε χρειάζονται «αμπαλάρισμα».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. φωτεινη avatar
  φωτεινη 08/02/2011 19:12:00

  να εξηγησει η ν.δ. οτι μεχρι τωρα το πασοκ για να τα παιρνει χρειαζοτανε την ψηφο του λαου, γι αυτο τουδινε να γλυφει και κανα κοκκαλακι.τωρα η αρχηγαρα ο γαπ βρηκε αλλο ,παγκοσμιοποιημενονο να τα παιρνει ,γι αυτο εχει εκπονησει σχεδιο εξοντωσης μας, καθ οτι πλεον αχρηστοι κι εμεις και η ψηφος μας.

 2. ΓΙΑΝΝΗΣ - ΦΑΛΗΡΟ avatar
  ΓΙΑΝΝΗΣ - ΦΑΛΗΡΟ 08/02/2011 20:56:13

  Ο Σαμαράς μαζεύει το μαγαζί. Το νοικοκυρεύει. Στόχος η συσπείρωση των παραδοσιακών κεντροδεξιών και μετα η διεύρυνση. Η δεύτερη είναι απολύτως αναγκαία για την νίκη. Η ΝΔ κερδίζει κάθε φορά που είναι πολυσυλλεκτική..

 3. thanasis avatar
  thanasis 08/02/2011 21:06:45

  καιρος ηταν να ανεβουν οι τονοι της αντιπολιτευσης αλλα
  βλεπεις ειναι πολλα τα λεφτα των οπαδων του 4 ραιχ
  και εχουν γλυκαθει, οι φιλοι των δυναστων για αυτο
  ας ετοιμαστη ο σαμαρας για αρκετη λασπη

 4. εξω απο εδω avatar
  εξω απο εδω 08/02/2011 21:19:12

  κυριε σαμαρα η δυναμη ειναι στα χερια σου.σκληρηνε την σταση σου και μην τους χαριζεις καστανα.καμια τηρηση της υπογραφης για το μνημονιο,γιατι η υπογραφη μπηκε απο κυβερνηση που αλλα ειπε και αλλα κανει.ακυρη η υπογραφη γιατι δεν εχει νομιμοτητα.

 5. popolaros avatar
  popolaros 08/02/2011 21:44:46

  Αφήστε τον μιχελάκη και 2-3 άλλους ελεύθερους και ξέρουν πως να τους ξετινάξουν σε ένα μήνα.
  Έχουν ράμματα για κάθε νεοπασοκική γούνα.

 6. Ιωάννης Παντόπουλος avatar
  Ιωάννης Παντόπουλος 08/02/2011 21:57:52

  Μόλις έστειλα τό σχόλιό μου σέ άλλες δύο αναρτήσεις. Αλλά ταριάζει καί εδώ.
  Ψυχραμία. Θά βαρεθείτε να το διαβάζετε

  Το δυστύχημα δεν είναι, ότι έχουμε κλειστά επαγγέλματα. Το δυστύχημα δεν είναι η υπέρμετρη προστασία πού απολαμβάνουν. Το δυστύχημα δεν είναι οι διοικητικές και κανονιστικές πράξεις, πού φροντίζουν να αυξάνουν συνεχώς το κέρδος αυτών των επαγγελμάτων. Το δυστύχημα δεν είναι οι διοικητικές και κανονιστικές πράξεις, πού φροντίζουν να αυξάνουν συνεχώς την άυλη αξία πώλησης άσκησης δικαιώματος. Το δυστύχημα δεν είναι τα μαύρα χρήματα πού διακινούνται στίς αγοροπωλησίες.
  Το δυστύχημα είναι, ποιός πλήρωσε και πληρώνει μέχρι τώρα, την προστασία και τα επακόλουθα αυτής. Αβίαστα απαντούμε, όλλοι οι υπόλοιποι. Είτε άμεσα, είτε έμμεσα.
  Η αναγκαιότητα εξισορόπησης αυτής της κατάστασης, έχει επισημανθεί και αναγγέλεται συνεχώς και κυβερνητικά τουλάχιστον μιά δεκαετία. Δέν έγινε μέχρι τώρα τίποτα, γιατί η διαπλοκή είναι καθεστωτική.
  Αυτή η ανάγκη εξορθολογισμού, εξόφθαλμα νοητή, μάς επιβλήθηκε εκβιαστικά, ως αδήριτη ανάγκη, από το μνημόνιο. Και μέχρι εδώ θα έλεγα καλώς.
  Η άλλη όψη τού νομίσματος είναι, ότι ο αναγκαίος εξορθολογισμός, με επαναπροσδιορισμό του τρόπου λειτουργίας τών λεγόμενων κλειστών ή προστατευόμενων επαγγελμάτων, πρέπει να στοχεύει και στήν προστασία τών επαγγελματιών και τού κοινωνικού συνόλου.
  Γιά να γίνω πιό κατανοητός. Οταν επιτρέπεις την λειτουργία τεράστιων εμπορικών κέντρων σε νευραλγικά σημεία της αγοράς, στήν αρχή πέφτουν οι τιμές των προιόντων. Εξαφανίζονται σιγά-σιγά τά μικρά καταστήματα. Μένουν οι μεγάλοι παίκτες ( συνήθως πολυεθνικές ) και στό τέλος μονοπωλούν την αγορά. Οι τιμές αυξάνονται καί η επιτροπή ανταγωνισμού νίπτει τάς χείρας της.
  Είναι αυτό υγιής ανταγωνισμός;
  Ολο το διάστημα πού παροκολουθώ τόν πόλεμο ανοίγματος τών κλειστών επαγγελμάτων, έκπληκτος διαπιστώνω, ότι οι προτεινόμενες ρυθμίσεις, δέν ανοίγουν τα επαγγέλματ, αλλά τα κλείνουν πιό πολύ. Ανοιγμα σημαίνει. Περισσότεροι επαγγελματίες στό παιχνίδι καί περιορισμό διοικητικής προστασίας κεκτημένων. Ετσι μεγαλώνει ο ανταγωνισμός, οι τιμές υποχωρούν, το κοινωνικό σύνολο κερδίζει και τα κέρδη μοιράζονται σε περισσότερους.
  Τι κάνει η κυβέρνηση; Τα μέτρα απελευθέρωσης πού προωθεί, συρρικνώνουν σταδιακά, με στόχο την εξαφάνιση, τούς σημερινούς προνομιούχους επαγγελματίες. Τα κλειστά επαγγέλματα ανοίγουν μόνο γιά τίς πολυεθνικές. Διαβάστε καλά και προσέξτε τίς κανονιστικές ρυθμίσεις πού προωθούνται και θα σάς σηκωθούν οι τρίχες.
  Αρα τό δίλημα πού τίθεται ναί ή όχι στήν απελευθέρωση τών κλειστών επαγγελμάτων, είναι ψευτοδίλημα. Ναί στήν απελευθέρωση. Οχι στό κλείσιμο στούς πολλούς καί παράδοσή του στίς πολυεθνικές.
  Καί προσοχή. Με ποιούς όρους θά γίνει η απελευθέρωση είναι ζωτικής σημασίας καί γιά άλλο ένα λόγο. Οι παρεχόμενες υπηρεσίες τών κλειστών επαγγελμάτων, δέν είναι εξαγώγιμες. Δηλαδή απευθύνονται αποκλειστικά στήν ελληνική αγορά ( ταξί, νταλίκες εσωτερικών μεταφορών, φαρμακεία, δικηγόροι, γιατροί, αρχιτέκτονες, κ.λ.π.). Μικρά ή μεγάλα κέρδη (θεμιτά ή αθέμιτα) ανακυκλώνονται στήν αγορά και τήν συντηρούν. Αν, με τήν απελευθέρωση πού προωθείται, περάσουν αυτές οι υπηρεσίες στά χέρια τών πολυεθνικών, τότε τα κέρδη θά οδεύσουν στό εξωτερικό καί σε μάς θά μείνει η ανακύκλωση (καί αυτό με επιφύλαξη) τών μισθών πείνας πού θά αφήνουν στούς ιθαγενείς εργαζόμενους.
  Πολύ θά ήθελα να δώ μιά πιό ξεκάθαρη θέση από τόν Σαμαρά στό θέμα αυτό.
  Απελευθέρωση; Ανεπιφύλακτα ναί. Παράδοση, με πρόσχημα τήν απελευθέρωση, στίς πολυεθνικές; Ανεπιφύλακτα όχι.
  ΥΓ. Το τί συμβαίνει σήμερα στό δημόσιο καί ιδιωτικό τομέα είναι γνωστό. Εχουμε νά ξεσταβλίσουμε τήν κόπρο τού Αυγεία. Αλλά προσοχή στήν φάκα τού μνημονίου. Μήν ξεσταβλίσουμε, μάς πάρουν και τήν κοπριά γιά λίπασμα καί μάς αφήσουν ένα άδειο μαντρί.

 7. ελλην της εσπεριας avatar
  ελλην της εσπεριας 08/02/2011 22:08:37

  Σωστος!!!!

 8. loukas avatar
  loukas 09/02/2011 08:28:50

  Στο αποκαλυπτικό δελτιο με τον Παπαγιάννη γίνεται λόγος για κάτι εκατομμύρια μίζες που μοιρασε το πασοκ από την αγορά των γνωστών υποβρυχίων , η Ν.Δ. γιατι σφυρίζει αδιάφορα?
  Κανείς μας δεν έχει ξεχάσει πριν δυο χρόνια τις ομοβροντίες πασοκ για κουμπάρους, ομόλογα, βατοπέδι που τελικά καλά έκανε αφου υπήρξαν σκάνδαλα.
  Τώρα όμως δεν καταλαβαίνω γιατί τέτοια θέματα σκανδάλων δεν αναδεικνύονται?
  Σαν απλός ψηφορόρος αναρωτιέμαι και απάντηση δεν παίρνω από τις χλιαρές ανακοινώσεις της Ν.Δ. που είναι για τα ματια του κόσμου.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.