Ανεβάζει στροφές η κυβέρνηση
29/07/2014 06:32
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ανεβάζει στροφές η κυβέρνηση

Ο Αντώνης Σαμαράς έχει αλλεπάλληλες συσκέψεις με υπουργούς καθώς επιθυμεί να μην έχει μείνει καμία εκκρεμότητα για την αξιολόγηση από την τρόικα

Ανεβάζει στροφές εν μέσω θέρους η κυβέρνηση που έχει μπροστά της το μονόδρομο της ψήφισης έως την 8η Αυγούστου του πολυνομοσχεδίου και ήδη ο Πρωθυπουργός απαίτησε από τους εμπλεκόμενους υπουργούς πολύ γρήγορους ρυθμούς, ενώ προχώρησε και σε αιφνιδιαστική αλλαγή της ηγεσίας του ΤΑΙΠΕΔ για να προχωρήσουν πιο αποφασιστικά και με πιο ταχείς διαδικασίες οι αποκρατικοποιήσεις.

Ο Αντώνης Σαμαράς έχει αλλεπάλληλες συσκέψεις με υπουργούς καθώς επιθυμεί να μην έχει μείνει καμία εκκρεμότητα για την αξιολόγηση από την τρόικα, ενώ στόχος είναι να καλυφθούν όλα τα προαπαιτούμενα μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Στο πρωθυπουργικό επιτελείο είναι βέβαιοι ότι σε περίπτωση που καταφέρει η κυβέρνηση να φανεί συνεπής στις δεσμεύσεις της προς τους δανειστές στις αρχές του φθινοπώρου, τότε ανοίγει ο δρόμος για την ελάφρυνση χρέους, κάτι που εκτιμούν ότι θα αλλάξει άρδην το κλίμα προς όφελος του κυβερνητικού συνασπισμού.

Οι επόμενες 50 μέρες είναι "φωτιά" και στο επίκεντρο βρίσκεται το πολυνομοσχέδιο που έρχεται για να υλοποιηθούν τα προαπαιτούμενα που θα ξεκλειδώσουν την εκταμίευση της δεύτερης υποδόσης του καλοκαιριού ύψους 1 δις ευρώ. σε αυτό περιλαμβάνονται:

α) η αναμόρφωση του πλαισίου για το «πόθεν έσχες»,

β) η επιχορήγηση δημόσιων φορέων (κυρίως νοσοκομείων) για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών τους ώστε να επιταχυνθεί η αναδιάρθρωσή τους,

γ) ο εκσυγχρονισμός του συστήματος δημοσίων συμβάσεων και

δ) ο καθορισμός της διαδικασίας οριοθέτησης του αιγιαλού.

Μάρκος Αυρήλιος

ΣΧΟΛΙΑ

 1. η Dimi avatar
  η Dimi 29/07/2014 07:00:13

  Mε το δημιουργικό αυτού του άρθρου, το antinews.gr ξεπέρασε τον εαυτό του.

 2. κοινός νούς avatar
  κοινός νούς 29/07/2014 07:09:09

  Διάβασα χτες στα οικονομικά sites τις προτάσεις του Σύριζα γιά τους μικρομεσαίους . Προς στιγμήν αισθάνθηκα ότι είχα πάθει αντιστροφή πραγματικότητας . Οτι εδώ και 4 χρόνια κυβερνάει η κεντροαριστερά με ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ και στήριξη ΚΚΕ-Ανταρσύα και ότι οι χτεσινές σωστές προτάσεις είναι οι προτάσεις της κεντροδεξιάς αντιπολίτευσης . Νόμιζα ότι η κεντροαριστερή κυβέρνηση , κορόιδεψε τους δανειστές ότι τάχα μείωσε τον δημόσιο τομέα , ενώ απλά άλλαξε κωδικούς πληρωμής και από εργαζόμενους - λέμε τώρα - τους έκανε 50άρηδες συνταξιούχους . Νόμιζα ότι η κεντροαριστερή κυβέρνηση φορολόγησε τρομακτικά τα ακίνητα και διέλυσε την οικοδομή , ενώ τιμώρησε και όσους επένδυσαν τον κόπο τους στην χώρα και δεν έγιναν ραντιέρηδες όπως έλεγε και ο Αντρέας . Νόμιζα ότι η κεντροαριστερή κυβέρνηση δεν έδειξε κανένα ενδιαφέρον γιά τον ιδιωτικό τομέα και έτσι η ανεργία έφτασε σε πρωτόγνωρα ύψη . Τελικά όμως συνήλθα . Δεν κυβερνάει η κεντροαριστερά . Επισήμως δηλαδή . Κυβερνάει η κεντροδεξιά με την στήριξη του πασοκ . Και πως εμφανίζεται περισσότερο φιλική προς τους μικρομεσαίους επαγγελματίες η Αριστερά ? Απορίας άξιον . Φαίνεται η κεντροδεξιά θα βρίθει αριστερών σε καίριες θέσεις .

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ κοινός νούς 29/07/2014 12:51:19

   Εννοείτε το ευχολόγιο που ξεκινάει με τη σεισάχθεια? Ακριβώς επειδή σε αυτό που νομίζει ο νεοέλληνας ως μικρομεσαία επιχείρηση (μαγαζάκια των 2-3 ατόμων) θεωρούνται ως επιχειρηματικότητα τα μη κοστολογημένα ευχολόγια είναι που οδηγηθήκαμε εδώ. Ειδικά εκείνο το "μείωση κόστους ενέργειας", όταν ακούγεται από το μόρφωμα που στηρίζει τον Φωτόπουλο είναι το λιγότερο αστείο.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ κοινός νούς 29/07/2014 13:01:46

   Πολύ απλό είναι.Εφ όσον θα διαγραφεί το χρέος επειδή θα φοβηθούν 17 χώρες τη δύναμη του Αλέξη δεν θα υπάρχει ανάγκη για τόσους φόρους στους μικρομεσαίους. Γιατί μήπως είδες πουθενά στις προτάσεις του Αλέξη μείωση του δημόσιου τομέα για να ελαφρυνθεί η φορολογία του ιδιωτικού;Για πες. Απλά κατά τον Αλέξη ΚΑΙ ο δημόσιος τομέας θα μεγαλώσει πάλι και ο ιδιωτικός δεν θα πληρώνει φόρους. Έτσι δεν γινόταν και επί Ανδρέα τη δεκαετία του 80; Αφού δεν θα έχουμε χρέος.

 3. Chr avatar
  Chr 31/07/2014 09:21:28

  "Εννοείτε το ευχολόγιο που ξεκινάει με τη σεισάχθεια? Ακριβώς επειδή σε αυτό που νομίζει ο νεοέλληνας ως μικρομεσαία επιχείρηση (μαγαζάκια των 2-3 ατόμων) θεωρούνται ως επιχειρηματικότητα τα μη κοστολογημένα ευχολόγια είναι που οδηγηθήκαμε εδώ." Η πραγματικότητα είναι οτι η μεγάλη πλειοψηφία των δανειων ανήκει σε συγκεκριμένες μεγάλες και διαπλεκόμενες επιχειρήσεις και τα οποία θα κουρευτούν.Η απασχόληση όμως βασιζόταν στον Μήτσο με την μικρή επιχείρηση,ο οποίος μπορεί και να την μεγάλωνε στην πορεία . Ο δε Μήτσος κατανάλωνε τα κέρδη του εντός Ελλάδας ενώ ο μεγαλόσχημος τα έστελνε μέσω συνεργαζόμενων τραπεζών στο εξωτερικό. Η οικονομία της Ελλάδος ειναι το 2-3 % της ΕΕ. Εαν συμφέρει τους συνεταίρους να συντηρούν μια θνήσκουσα οικονομία θα το κάνουν .Αυτό δεν σημαίνει ότι θα γιατρευτεί κιόλας .Ισα ισα που ενέχει τεράστιους κινδύνους και στα εθνικά θέματα .

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.