#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
06/04/2011 15:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ανατροπή υπέρ των πολιτών των κατεστημένων σχέσεων εξουσίαςΣτην ανάγκη νέου καταστατικού χάρτη της χώρας που να θεσπίζει ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο που θα προκύψει μέσα από την λαϊκή σύμπραξη και θα αντανακλά την βούληση της ελληνικής κοινωνίας αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην συνεδρίαση της Επιτροπής για την αναθεώρηση του Συντάγματος του κόμματος.

«Η οικονομική κρίση είναι η κορυφή του παγόβουνου της κρίσης του πολιτικού συστήματος, πριν την απειλή της οικονομικής χρεοκοπίας το μεταπολιτευτικό μοντέλο είχε χρεοκοπήσει συστημικά», ανέφερε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι το μοντέλο δομής και οργάνωσης της Πολιτείας της μεταπολίτευσης, αφού εξυπηρέτησε τους στόχους της εποχής, φάνηκε ανίκανο να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες. Η χώρα, είπε ο κ. Σαμαράς, προσαρμόστηκε στο ευρωπαϊκό περιβάλλον μόνο επιφανειακά.

«Η πρότασή μας δεν εξαντλείται μόνο στην οικονομία, αλλά επεκτείνεται και στην πολιτική κρίση», ανέφερε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι η αναθεώρηση του Συντάγματος θα πρέπει να στοχεύει στην καρδιά της παθογένειας του συστήματος και να δημιουργεί συνθήκες ανατροπών σε όλους τους τομείς της κοινωνίας.
«Με τη διαδικασία για την αναθεώρηση του Συντάγματος που έχει ξεκινήσει με πρωτοβουλία της ΝΔ θέλουμε να μετατρέψουμε την κρίση του πολιτικού συστήματος σε ευκαιρία για να ξεπηδήσει μία θαρραλέα και ρηξικέλευθη πρόταση για τη νέα Ελλάδα», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Από τις θέσεις του επισημαίνουμε τον "ουσιαστικό διαχωρισμό Εκτελεστικής και νομοθετικής εξουσίας". Πράγμα που σημαίνει και τον διαχωρισμό  των υπουργών από τους βουλευτές και το άνοιγμα του δρόμου για την είσοδο στην κυβέρνηση νέων και τεχνοκρατών που δεν θα δεσμεύονται από το πολιτικό κόστος.

 

Θέλουμε να μετατρέψουμε την κρίση του πολιτικού συστήματος σε ευκαιρία να ξεπηδήσει μέσα από αυτήν μια θαρραλέα και ρηξικέλευθη πρόταση για την αυριανή Ελλάδα.

Μια πρόταση που θα εμπνεύσει στον ελληνικό λαό αίσθημα ελπίδας, αισιοδοξίας, προοπτικής και ασφάλειας.

Ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο που θα δημιουργεί προοπτικές επανεκκίνησης μιας υγιούς οικονομικής ανάπτυξης, σε συνθήκες κοινωνικής αλληλεγγύης και συνοχής.

Σας ζητώ, λοιπόν, ως μέλη αυτής της επιτροπής για την Αναθεώρηση του Συντάγματος, να συνεχίσετε τη δουλειά σας με τόλμη, φαντασία και αποφασιστικότητα.

Προχωρήστε σε ρήξεις με τις κατεστημένες νοοτροπίες, συμπεριφορές και τα προσωπικά συμφέροντα που θέλουν να γίνουν μόνον τόσες αλλαγές, ώστε, ουσιαστικά, τίποτα να  μην αλλάξει.

Δεν θέλω αυτή η αναθεώρηση να είναι όπως οι προηγούμενες.  Θέλω αυτή η αναθεώρηση να στοχεύσει στην καρδιά της παθογένειας του συστήματος και να δημιουργήσει συνθήκες δημιουργικών ανατροπών στο κράτος, στην κοινωνία, στην οικονομία, στην Παιδεία, στην Υγεία, στον Πολιτισμό, στην Προστασία του Περιβάλλοντος, δηλαδή στο σύνολο της πολιτικής μας ζωής.

Σε μια διαρκώς μεταβαλλόμενη παγκόσμια πραγματικότητα, η απαιτούμενη προσαρμογή της Πατρίδας μας πρέπει, ταυτόχρονα, να κατοχυρώνει και να αναβαθμίζει τη διεθνή της θέση και να προστατεύει τα εθνικά δίκαια και την  εθνική μας υπερηφάνεια.

Και το σπουδαιότερο.

Αυτή η αναθεώρηση δεν πρέπει να γίνει ερήμην της Ελληνικής κοινωνίας.

Ο αναθεωρημένος Καταστατικός Χάρτης της Χώρας πρέπει να είναι απόρροια της λαϊκής σύμπραξης και να αντανακλά τη βούληση της κοινωνικής πλειονότητας.

Όχι μόνο επειδή αυτό επιτάσσουν οι κανόνες του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Πολιτεύματος που υπηρετούμε, αλλά και γιατί αυτή η συμμετοχική διαδικασία πρέπει να αποτελέσει και το εφαλτήριο για την αποκατάσταση της βαριά τραυματισμένης σχέσης των πολιτών με το πολιτικό σύστημα και τους λειτουργούς του.

Η μέχρι σήμερα κυρίαρχη «αυθεντία» του πολιτικού κόσμου πρέπει να υποχωρήσει έναντι του κοινωνικού συνόλου, ανατρέποντας  υπέρ των Ελλήνων πολιτών τις κατεστημένες σχέσεις εξουσίας.

Η επαναπροσέγγιση των πολιτών στη πολιτική ζωή, περνά υποχρεωτικά από την ουσιαστική και όχι την τυπική συμμετοχή τους στο πολιτικό γίγνεσθαι.

Και, βέβαια, περνά κυρίως μέσα από την αποκατάσταση της αξιοπιστίας του πολιτικού κόσμου.

Ο κ. Σαμαράς προσδιόρισε τέλος τα πρώτης προτεραιότητας θέματα της επιτροπής:

-Ο ρόλος και οι αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας

-Ο ουσιαστικός διαχωρισμός Εκτελεστικής και νομοθετικής εξουσίας

-Ο εκλογικός νόμος,

-Τα οικονομικά των κομμάτων και του πολιτικού προσωπικού

-Η ποινική ευθύνη υπουργών και βουλευτών

-Η αποκομματικοποίηση της Δημόσιας Διοίκησης

-Η συμβολή και όχι η αντιπαλότητα του κράτους στην ανάπτυξη της υγιούς ιδιωτικής πρωτοβουλίας και επιχειρηματικότητας.

Ξεκινώντας τη διαδικασία ο πρόεδρος της Επιτροπής Δημήτρης Αβραμόπουλος είπε ότι «αντιμετωπίζουμε το Σύνταγμα ως πλοηγό στην χάραξη αρχών και όχι ως ευκαιριακό άλλοθι για μικροκομματικούς ελιγμούς και αδιέξοδους τακτικισμούς». Προσδιόρισε δε τις θεματικές στα ζητήματα «διαφάνειας, θεσμών, ατομικών δικαιωμάτων, εκλογικού νόμου, Δικαιοσύνης Περιβάλλοντος και Παιδείας».

Ξεκινώντας τη διαδικασία ο πρόεδρος της Επιτροπής Δημήτρης Αβραμόπουλος είπε ότι «αντιμετωπίζουμε το Σύνταγμα ως πλοηγό στην χάραξη αρχών και όχι ως ευκαιριακό άλλοθι για μικροκομματικούς ελιγμούς και αδιέξοδους τακτικισμούς». Προσδιόρισε δε τις θεματικές στα ζητήματα «διαφάνειας, θεσμών, ατομικών δικαιωμάτων, εκλογικού νόμου, Δικαιοσύνης Περιβάλλοντος και Παιδείας».

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. loretta avatar
  loretta 06/04/2011 15:19:06

  Επιτελους...ας αρχισει ισως η πιο σημαντικη συζητηση με την συμμετοχη του λαου.

 2. Enzo avatar
  Enzo 06/04/2011 15:28:20

  ειναι πολυ μπροστα ο Ανθρωπος αυτος.
  πρεπει να τον πιστεψουν ολοι οι Ελληνες .

  • thanasis avatar
   thanasis @ Enzo 06/04/2011 17:41:23

   ο σαμαρας ειναι ενας πραγματικος ευρωπαιος πολιτικος
   ο οποιος οταν θα κληθη να κυβερνηση, θα το κανει
   απηλλαγμενος απο τα κομπλεξ του παρελθοντος
   προσπαθοντας να επαναφερη χωρις καμμια
   παλαιοκομματικη αντιληψη στον δρομο της
   αναπτυξης

 3. man8os avatar
  man8os 06/04/2011 15:29:09

  Δεν πρεπει να πουμε μπραβο επειδη λεει τα αυτονοητα.
  Θελω να υποστηριξει με σθενος αυτα που ειπε σημερα και οταν του δωθει η δυνατοτητα να μη φανει ανακολουθος.

  • Heaven avatar
   Heaven @ man8os 06/04/2011 15:59:56

   Μανθο,
   μια κρυο μια ζεστη εισαι! Αποφασισε...

   • man8os avatar
    man8os @ Heaven 06/04/2011 16:41:33

    Δεν υπαρχει κρυο ζεστη, Υπαρχει προσυλωση στον Σκοπο. Με βαση αυτο πρεπει να κινουμαστε. Οταν ακουμε κατι σωστο πρεπει να λεμε προχωρα σε πραξεις. Οταν ακουμε κατι λαθος πρεπει να λεμε ξανασκεψου το. Οταν μας καλει να συμπραξουμε σε κατι σωστο πρεπει να βοηθησουμε.

 4. Περίεργος avatar
  Περίεργος 06/04/2011 15:40:15

  χμμμμ καλό στυλ!

  Από εδώ βγάζει σε οικουμενική ?

  Και μετά ? Εθνάρχης ? Χμμμ η γωνία καλή, η συγκυρία λέει ....

  για να δούμε .....

  • Heroic.SNG avatar
   Heroic.SNG @ Περίεργος 06/04/2011 16:00:29

   Θα του βγει!!!

 5. dinos avatar
  dinos 06/04/2011 15:46:00

  Πολύ σωστή πρωτοβουλία. Φυγή προς τα μπρος. Δυστυχώς όμως χάθηκαν οι εντυπώσεις απο τις προανακριτικές που αφέθηκαν στο πεδίο του ΠΑΣΟΚ. Και τι, θα τους ακούμε τώρα να λένε οτι στριμώχνουν τον... Τσοχατζόπουλο;

 6. ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ avatar
  ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ 06/04/2011 15:50:26

  Γεια σας.Εγω αποφάσισα να βγάλω τα χρωματιστά γυαλιά.
  Προσδοκώ: Ανατροπή του υπάρχοντος πολιτικού σκηνικού.
  Απαιτώ:Νέο Σύνταγμα.
  Με ανώτατη θητεία εκλεγμένων τις 2 τετραετίες. Κατάργηση του νόμου περι ευθύνης υπουργών Κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας
  ΑΦΜ στα κόμματα και οικονομικος έλενγος τους.
  Επαναξιολόγηση όλων των προσλήψεων που γίναν στο δημόσιο την τελευταία 20ετία
  Έλεγχος όλων των ποθεν έσχες της μεταπολιτευσης(πρόταση Σαμαρα)
  Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα λιγότερο.

  Έυχομαι να τα ξαναπούμε κάποτε ,στους δρόμους αυτή τη φορά.Και να μην είμαστε απέναντι.Καλή τύχη σε όλους.

  • Φακ Κωστας avatar
   Φακ Κωστας @ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ 06/04/2011 16:51:38

   Συκοφάντη, έγραψες!

 7. Heroic.SNG avatar
  Heroic.SNG 06/04/2011 16:01:39

  Δηλαδη βρε συκοφαντη, εχεις καλυτερη επιλογη?

 8. Νίκος Χ. avatar
  Νίκος Χ. 06/04/2011 16:12:01

  Διαφάνεια και καθαρές λύσεις...Όσον αφορά με την πρόταση για τις δύο θητείες υπάρχουν αντίθετες απόψεις γιατί στα τελευταία χρόνια της θητείας δε θα έχει κανένα λόγο να κρατήσει κανένα πρόσχημα πια γνωρίζοντας ότι όσο μεγάλη κι αν είναι η διαπόμπευση δε θα ξαναζητήσει την ψήφο του κόσμου

  • ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ avatar
   ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ @ Νίκος Χ. 06/04/2011 16:57:44

   Δηλαδή η μόνη τιμωρία κάποιου θα είναι η μη επανεκλογή του απο το λαο;Με αυτές τις λογικές αγαπητέ, φθασαμε ως εδώ.Διαρκής ελεγχος όλων από την πρώτη ώρα.

 9. ΚΩΣΤΑΣ ΑΠΕΡΓΗΣ avatar
  ΚΩΣΤΑΣ ΑΠΕΡΓΗΣ 06/04/2011 17:21:15

  Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΑΜΑΡΑ, ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΜΙΑ ΑΡΧΗ, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟΥΣ ΧΥΜΟΥΣ ΤΗΣ ΣΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ.ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΗ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΔΙΕΞΟΔΑ. ΕΛΠΙΖΩ ΟΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ, ΘΑ ΣΥΝΕΓΕΡΘΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΘΑ ΓΡΑΨΕΙ ΙΣΤΙΡΙΑ. ΑΛΛΟΙΩΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕς ΘΑ ΚΛΗΘΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ ΤΗΣ ΑΔΙΚΙΑΣ Η ΤΗΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ ΤΟΥΣ ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΟΝ ΙΩΝΑ ΔΡΑΓΟΥΜΗ Ή ΤΟΝ ΣΠΥΡΟ ΜΑΡΚΕΖΙΝΗ.

 10. Γ.Τ. avatar
  Γ.Τ. 06/04/2011 17:31:33

  Συντακτικη εθνοσυνελευση με επικυρωση του νεου Συνταγματος απο το λαο!! Καθολικη αναδιαρθρωση του κρατικου μηχανισμου οριζοντια και καθετα με θεσπιση αντικειμενικων κριτηριων επιλογης στελεχων. Οσοι διετελεσαν διευθυντες, τμηματαρχες σε καθε κλαδο τα 35 τελευταια χρονια πρεπει να αξιολογηθουν αυστηρα! Οσοι δεν πληρουν τα κριτηρια απολυση και σπιτι τους! Αρκετα πληρωσαμε τοσα χρονια απο κομματικες επιλογες. Και επιπλεον στηριξη της οικονομιας απο αυτονομους υγηεις επιχειρηματιες και οχι κρατικοδιαιτους βαρωνους.

 11. tasos avatar
  tasos 06/04/2011 17:44:04

  ... "Τέλος, επειδή τέτοιες συμφωνίες προϋποθέτουν να αποδεχθούμε και τον “κορσέ” που θέλουν να μας φορέσουν, μην εκπλαγείτε αν μέσα στο 2011 έχουμε εκλογές προκειμένου να αναθεωρήσουμε το Σύνταγμά μας, παρέχοντας συνταγματικές εγγυήσεις δημοσιονομικής πειθαρχίας κατ’ απαίτησιν του του Γερμανικού παράγοντα. Ίσως λοιπόν συρθούμε σύντομα και υποχρεωτικά σε εκλογές και μετά την Συνταγματική αναθεώρηση, “δούμε” την αναδιάρθρωση του χρέους μας και ίσως μικρότερα επιτόκια… "

  http://udemand.wordpress.com/2011/04/02/%CF%83%CE%B5%CE%BD%CE%AC%CF%81%CE%B9%CE%BF-%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CE%B3%CF%87%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%AC%CF%81%CE%B8%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7%CF%82-%CF%87/

 12. thanasis avatar
  thanasis 06/04/2011 17:47:55

  η προταση σαμαρα ειναι η ευρωπαικη προταση
  των νεων ελληνων για το αυριο της ευρωπαικης
  ελλαδος απηλλαγμενη απο τα καταλοιπα
  των διαπλεκομενων και μακρυα απο
  στενομυαλες προκαταληψεις και
  συμπλεγματα και διαχωρισμους τωνπολιτων
  σε δικους μας και ξενους

 13. ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
  ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ 06/04/2011 18:45:04

  ΑΥΤΗ Η ΚΑΘΑΡΗ ΦΩΝΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΠΑΝΤΟΥ.
  ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΟΥΣ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΟΥΣ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΔΙΟΤΙ ΕΚΕΙ
  ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΝΑ ΠΕΙΣΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΟΥΝ.
  ΜΕ ΜΙΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΜΕ ΙΚΑΝΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΤΗΣ Ν.Δ.
  ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΚΑΙ Η ΑΥΓΗ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΣΥΝΤΟΜΩΤΕΡΑ.

 14. vaggelis avatar
  vaggelis 06/04/2011 18:54:25

  απο το 93 τα εχει πει ο προεδρος οπως και η μειωση βουλευτων σε 200

 15. Επικούρειος avatar
  Επικούρειος 06/04/2011 20:42:46

  Ας μην ενθουσιαζόμαστε τόσο πολύ, κύριοι και κυρίες..Η πρόταση του Σαμαρά,ουσιαστικά είναι εφαρμογή της άμεσης δημοκρατίας,που είναι και το ζητούμενο,αλλά μην ξεχνάτε πως και το γιωργάκι μας υποσχόταν πως έχουμε λεφτά...Λεφτά... Λεφτά..

 16. Αυτός ο άνθρωπος αυτός avatar
  Αυτός ο άνθρωπος αυτός 06/04/2011 20:44:22

  Ο Σαμαράς προτείνει με απλά Ελληνικά να επιστρέψει την δημοκρατία στα χέρια του λαού και αυτό είναι ίσος το μοναδικό πράγμα το οποίο μπορεί να οδηγήσει τον λαό συντεταγμένα ξανά στις κάλπες.
  http://greekmindgarage.blogspot.com/2011/03/blog-post_9179.html

 17. Xristoforos avatar
  Xristoforos 06/04/2011 20:49:54

  Ενάρετη και δημιουργική πορεία στην κοινωνία απ’ όλους τους Έλληνες χρειάζεται η χώρα μας, να φροντίσουμε το σεβασμό στους νόμους, ο Σαμαράς θα ηγηθεί και θέλει πλάτη απ’ όλους μας, να βγάλουμε τα χρωματιστά γυαλιά και να κοιτάμε μπροστά και ψηλά, τότε να είστε όλοι σίγουροι πως σε πολύ λίγο θ’αχουμε φτιάξει την Ελλάδα μας αγνώριστη, όπως της αξίζει , έτσι που να λεν οι άλλοι ...έτσι όπως κάνουν και οι Έλληνες ! κ όχι το σημερινό δικό μας που πιπιλάμε (το έχουμε και καμάρι τρομάρα μας) ...να γίνουμε σαν του Ευρωπαίους! ποιοι; εμείς, οι Έλληνες!!!

 18. Twins avatar
  Twins 06/04/2011 20:54:00

  Τελικά βρήκαμε τι φταίει που είναι η χώρα σε αυτή την κατάσταση....

  Ο τρόπος εκλογής του Προέδρου...

  Ρε σοβαρευτείται όλοι σας !! Εδώ χανόμαστε και εσείς το χτενίζετε...

 19. κων/νος avatar
  κων/νος 06/04/2011 21:24:48

  Ναι, ενας - ενας παιδια, μην σπρωχνεστε...
  Τωρα ...ξεκιναει ο νεος ...ανενδοτος!!!!!
  Κατω ολα τα εθνοπροδοτικα, ληστρικα κομματα.
  Ζητω ο ανενταχτος Ελληνας και Ελληνιδα πατριωτης.
  Ζητω η Ελλαδα.
  Φωτια και τσεκουρι στους προσκυνημενους.
  Τερμα τα ψεματα και η προπαγανδα.
  Ουστ ολοι σας ρε καθικια, κομματοσκυλα, ολων των κολοκομματων.

 20. Xristoforos avatar
  Xristoforos 06/04/2011 22:57:27

  κων/νος, μπορει και να μη σε κατάλαβα, ο γραπτος λόγος είναι δυσκολος, αν ομως το κοματοσκυλικο πευτει και πανω μου, επειδή μιλησα για το Σαμαρά, το δεχομαι με την εξης εννοια: πιστευω οτι μόνο τα κομματα με σωστη λειτουργια φερνουν την ευημερια σ ένα τόπο κ οχι διάφορες αναρχίες κ άλλες τέτοιες αηδίες, και ακόμη ναι, πιστεύω πως ένας καθαρός και κυρίως Ελληνικός νους μπορεί να ηγηθεί ενός κόμματος ώστε να αναλάβει και να φερει σε πέρας κάτι τέτοιο.
  Η ελληνική πολιτική σκηνή σήμερα έχει να δείξει έναν και μονο άνδρα αυτού του βεληνεκούς κ αυτός είναι ο Σαμαράς, κατ αρχήν για την σπάνια πάστα ανθρώπου , την ευγένεια, το γεμάτο κεφάλι του αλλά και την φλόγα του Έλληνα!, είτε θέλουμε να το δούμε είτε δε θέλουμε άποψη μου είναι αυτή κων/νε και μπορώ ακούσω κάθε άποψη που όμως να μπορεί ναχει πρακτική εφαρμογή κ όχι αρες μαρες κουκουνάρες και σου μιλά ένας άνθρωπος του επιχειρηματικού κόσμου κ οχι χαρτογιακάς και φιλοσοφων μετ ευτελείας κλπ κλπ
  Αν παλι σε παρερμήνευσα, ζητώ ταπεινά συγνώμη.

 21. Xristoforos avatar
  Xristoforos 06/04/2011 23:02:30

  Διόρθωση, πευτει= πεφτει (τι σκεφτομουν αραγε :)

 22. ANNITA avatar
  ANNITA 07/04/2011 12:49:04

  Η αναθεώρηση του συντάγματος είναι μια πολύ σημαντική πρόταση του κ.Σαμαρά διότι θα θεσμοθετηθούν τομείς σημαντικοί για την χώρα. Και οι θεσμοί δύσκολα σπάνε η ανατρέπονται. Και φυσικά η αναθεώρηση θα αντανακλά τη βούληση της κοινωνικής πλειονότητας όπως ο ίδιος είπε.

 23. brankaleon avatar
  brankaleon 07/04/2011 17:41:24

  Βρισκόμαστε σε ένα σταυροδρόμι, που από την επιλογή αυτή ή της άλλης κατεύθυνσης (σχηματικά), θα προδιαγραφεί η περαιτέρω εξέλιξη.
  Αναρωτιέμαι όμως άν φταίει μόνον το πολιτικό σύστημα, ή μόνον το οικονομικό σύστημα, κ.τ.λ., κ.τ.λ.
  Αναρωτιέμαι, μή πως μια αναδιάταξη επί τω δημοκρατικοτέρω θα προσανατολίσει τα πράγματα προς την "σωστή" κατεύθυνση;
  Αναρωτιέμαι, μή πως, ένας καπιταλισμός, επί τω κοινωνικοτέρω (ήγουν πιο light, ή με πλέον διευρυμένη την κοινωνική βάση του), θα , θα κ.τ.λ.
  Αναρωτιέμαι σε όλα τα προηγούμενα, πόσο πολλαπλασιαστικό ρόλο παίζει και ο ξένος "δάκτυλος".
  Τα παραδείγματα βοούν και αλοίμονο ... σ' αυτά, αν δεν τα λαμβάνουμε υπ' όψιν μας ή δεν τα κατανοούμε.
  Και το Αμέρικα, αφού έστειλε καμιά κατοσταριά πυραύλους, (προχθές "ΕΤΣΙ"), του λοιπού θα το παίζει "ΓΚΙΟΥΒΕΤΣΙ". (Θεός σχωρέστον τον πετρελαιά Χάμερ της Οξυντένταλ).
  Αλλά καθε ένα από τα προηγούμενα και όλα μαζύ γεννούν ένα πελώριο και μοναδικό δίλημμα.
  ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ, πατώντας σ' αυτήν την βάρκα που πατάμε μέχρι τούδε, μή πως πρέπει να βρούμε μία πλέον ευπλώιμη.
  Ή, μή πως είναι λύση να πατούμε σε δύο- τρεις ταυτοχρόνως;
  Τελικά η οικονομική κατάσταση και η πολιτική, είναι όψεις του αυτού νομίσματος; Ή ;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.