#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
27/08/2010 21:13
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ανατροπή του Μνημονίου το μήνυμα των εκλογών στην ΑττικήΤον Νοέμβρη ο λαός θα αποφασίσει για τους νέους Δήμους και τους αιρετούς πλέον Περιφερειάρχες. Οι εκλογές αυτές, όσο και αν κάποιοι προσπαθούν να τις υποβαθμίσουν πολιτικά, αποτελούν τις πλέον κρίσιμες πολιτικές εκλογές στο νέο κοινωνικό, οικονομικό και πολιτικό περιβάλλον που διαμορφώθηκε μετά την αποδοχή του Μνημονίου Δανεισμού. Ειδικά οι εκλογές στην Αττική, την μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας όπου διαμένει ο μισός περίπου πληθυσμός της Ελλάδας, δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν ανεξάρτητα από τις μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόζονται σε βάρος του ελληνικού λαού. Η Περιφερειακή ηγεσία που θα προκύψει από τις εκλογές οφείλει να πάρει θέση για το οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον όπου θα ασκεί τις αρμοδιότητές της και να δεσμευτεί στον λαό για το αν θα λειτουργήσει ως το κοινωνικό, πολιτικό και οικονομικό αντίβαρο, δημιουργώντας δημόσιες κοινωνικές δομές, αποδίδοντας κοινωνικό μισθό και προωθώντας τους πόρους της Περιφέρειας προς τους δοκιμαζόμενους Έλληνες, ή αν θα λειτουργήσει ως άβουλο και πειθήνιο εξαπτέρυγο της κεντρικής εξουσίας και των αδιέξοδων πολιτικών που εφαρμόζει.

Είναι η εκλογική διαδικασία που δίνει την ευκαιρία στον ελληνικό λαό να καταψηφίσει το μνημόνιο και τις αναποτελεσματικές και άδικες πολιτικές που εφαρμόζονται.

Απέναντι στις συντηρητικές-αδιέξοδες πολιτικές της κυβέρνησης που εφαρμόζονται πρέπει να αντιπαρατεθεί μια Συμπαράταξη Προοδευτικών Δημοκρατικών δυνάμεων, ικανή να εφαρμόσει ένα ριζοσπαστικό, ενωτικό και κοινωνικό πρόγραμμα, δημιουργώντας νέες δομές, νέες ευκαιρίες και κυρίως νέες προοπτικές για την Αττική και τους κατοίκους του Λεκανοπεδίου. Μπορούμε να ξεπεράσουμε τις διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος και όλοι μαζί ενωμένοι να καθορίσουμε την πορεία μας, με όπλο την κοινωνική δικαιοσύνη, την ρεαλιστική οικονομική ανάπτυξη και στόχο την ευημερία των ανθρώπων και όχι μόνο των αριθμών.

(Άρθρο του Βουλευτή Αττικής Βασίλη Οικονόμου για «Πολιτικά Θέματα» 20-08-2010)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Θραξ Αναρμόδιος avatar
  Θραξ Αναρμόδιος 27/08/2010 22:10:19

  Θα ρίξουν την κυβέρνηση οι εκλογές; Δεν θα την ρίξουν.
  Θα διώξουν το Μνημόνιο; Το ΔΝΤ; Την Τρόϊκα; Οχι.

  Τι θα αποδείξουν οι εκλογές; Οτι δεν θέλει να δει κανείς ζωγραφιστή αυτή την κυβέρνηση; Αμφιβάλλει κανείς γι' αυτό; Με τα γιαούρτια τους πέρνουν όπου τους βρουν.

  Ορίστε την κρισιμότητα να καταλάβουμε κάτι περισσότερο.

  Θραξ Αναρμόδιος

  ΥΓ. "Μπορούμε να ξεπεράσουμε τις διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος και όλοι μαζί ενωμένοι να καθορίσουμε την πορεία μας, με όπλο την κοινωνική δικαιοσύνη, την ρεαλιστική οικονομική ανάπτυξη και στόχο την ευημερία των ανθρώπων και όχι μόνο των αριθμών." Καλά αυτό θα ταίριαζε σε όλες τις περασμένες εκλογές, δημοτικές και βουλευτικές και σε όλες τις μελλούμενες. Εξοχο!

  • anonymos avatar
   anonymos @ Θραξ Αναρμόδιος 28/08/2010 01:28:41

   Συμφωνώ απολύτως ήρθε η ώρα όποις ψηφίζει τα κόμματα του μνημονίου ψηφίζει μείωση του μισθού του

 2. th.pr avatar
  th.pr 27/08/2010 23:33:19

  Μεγιστο λαθος να αναρταται κειμενο του μπουλη που σε εκπομπη του Μακη Τ. απαξιωσε τους Ελληνες αποφοιτους ΑΕΙ λεγοντας "Ενα πτυχιο εχετε. Ε, και τι εγινε;"

 3. Ksenitemenos avatar
  Ksenitemenos 27/08/2010 23:44:12

  Kάθε πολιτικός αυτές τις μπούρδες λέει που υπογράμισε ο Θράξ.
  Η σωτηρία είναι να αφεθούν οι Τράπεζες να βουλιάξουν και να ξεκινήσει η υγιής οικονομική ανάπτυξη της χώρας και ελλάτωση της ανεργίας!

 4. Ksenitemenos avatar
  Ksenitemenos 27/08/2010 23:47:17

  ΥΓ. Θα ήθελα να δώ τα βιογραφικά των 300 μαργαριταριών μας.
  Δεν θα πρέπει να είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα της Βουλής όπως ακριβώς υπάρχουν σε σοβαρά Πανεπιστημιακά Ιδρύματα?

  • Misha avatar
   Misha @ Ksenitemenos 28/08/2010 00:06:13

   Tα έχει η ΓΑΔΑ στο τμήμα ληστειών.

   • The Saint avatar
    The Saint @ Misha 28/08/2010 02:36:12

    :D
    ΠΡΩΤΟ! Εγραψες!

 5. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 28/08/2010 00:20:49

  Εθνοπατέρας πολιτικός ελέω Μάκη κι αυτός.

 6. Ksenitemenos avatar
  Ksenitemenos 28/08/2010 00:26:42

  @Misha
  Two thumbs up!!

 7. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 28/08/2010 01:20:25

  Γρίφος κυνοβουλευτικής λογικής

  Η ελληνική βουλή απαρτίζεται από 300 βουλευτές. Κάθε πολιτικός είτε είναι έντιμος ή είναι ανέντιμος. Έχουμε τα εξής δεδομένα:

  Α) Τουλάχιστον ένας πολιτικός είναι έντιμος
  Β) Για οποιοδήποτε ζευγάρι πολιτικών, τουλάχιστον ο ένας από τους δύο είναι ανέντιμος.

  Με βάση τα δύο αυτά δεδομένα μπορεί να προσδιοριστεί πόσοι πολιτικοί είναι έντιμοι και πόσοι ανέντιμοι?

  • Paranoia avatar
   Paranoia @ Γιάννης Φαίλτωρ 28/08/2010 02:22:52

   Υπάρχει ένας έντιμος ο Οικονόμου και όλοι οι άλλοι είναι ανέντιμοι...

  • Αφροδίτη avatar
   Αφροδίτη @ Γιάννης Φαίλτωρ 28/08/2010 03:25:43

   Γιατί μας βάζεις τόσο δύσκολους γρίφους νυχτιάτικα; Ειλικρινά θα είχα διάθεση να ξημερωθώ για να τον λύσω, αν μας έδινες και το εξής ένα και μοναδικό στοιχείο:
   1. Ποιά περιουσία κινητή και ακίνητη είχαν πριν μπουν στην πολιτική και ποια είναι η σημερινή τους!
   Τα «πάντα όλα» όμως! Όχι δικαιολογίες τύπου «το αγόρασε η γυναίκα μου με «δανεικά» ή «δωρεά» από τον κουμπάρο μας»!
   Γιατί από εκείνο το έρμο «πόθεν έσχες», το «πόθεν» έχει πάει για βρούβες και έχει μείνει κατάμονο το «έσχες», για να μας ανεβάζει την πίεση όταν το μαθαίνουμε!

   • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
    Γιάννης Φαίλτωρ @ Αφροδίτη 28/08/2010 12:03:01

    @Αφροδίτη

    Αν είχα στη διάθεσή μου τα δεδομένα περί πόθεν έσχες των εκλεκτών αυτών κυρίων και κυριών μάλλον θα κατέρρεε η κυματοσυνάρτησή μου και συνεπώς θα έβλεπα τα κυπαρίσσια ανάποδα παρέα με τη γατούλα του Schrondinger!

    Πάντως ο Paranoia βρήκε τη σωστή απάντηση, υπό την αίρεση του ονόματος του μοναδικού εντίμου!

 8. αναρχοδεξιός avatar
  αναρχοδεξιός 28/08/2010 07:19:18

  η δημοκρατία είναι ένα σάπιο ξεπερασμένο σύστημα διακυβέρνησης. οι διάφορες "προοδευτικές ή μη δημοκρατικές δυνάμεις" συντηρούν αυτό το σάπιο σύστημα. στην ουσία είναι αντιφατικές έννοιες "πρόοδος" και "δημοκρατία". και μην ξεχνάμε ότι είναι ένα πολίτευμα που επινοήθηκε πριν 2500 χρόνια. τί παπαριά είναι πάλι αυτές οι δημοκρατικές προοδευτικές δυνάμεις? ούτε καν συντηρικές δεν είναι. οπισθοδρομικές δυνάμεις είναι και προκαλούν γέλιο.

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ αναρχοδεξιός 28/08/2010 09:46:11

   Ουσιαστικά η Αρχαιελληνική δημοκρατία ήταν μια εκτεταμένη ολιγαρχία και όχι το σημερινό οχλοκρατικό μόρφωμα. Λέγοντας εκτεταμένη ολιγαρχία, αναφέρομαι ουσιαστικά στις πολλαπλές "δικλείδες" που είχε στην απόδοση δικαιώματος ψήφου:μόρφωση, πολιτική κατάσταση (δούλος, πολίτης κλπ.), φύλλο κλπ. Ναι μεν κάποια από αυτά είναι ανεφάρμοστα σήμερα (περιθωριοποίηση γυναικών και ύπαρξη σκλάβων), αλλά αυτό το μπάτε σκύλοι αλέστε, όπου όποιος απλά κατάφερε και επιβίωσε για 18 χρόνια μπορεί να ψηφίσει, ειναι απλά επικίνδυνο...

 9. ο νοών...νοείτω avatar
  ο νοών...νοείτω 28/08/2010 11:12:02

  Ελλάδα δεν είναι μόνον η Αττική.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.