11/01/2009 18:14
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ανατροπή της … «Λωζάννης» επιδιώκει η Άγκυρα

Σύμφωνα με διπλωματικές και στρατιωτικές πηγές κεντρική επιδίωξη της Άγκυρας, η οποία επιμένει να αμφισβητεί το status quo στα Δωδεκάνησα, με συνεχείς προκλητικές ενέργειες στον αέρα και στη θάλασσα, είναι η ανατροπή των διεθνών συνθηκών με τις οποίες καθορίζονται τα σύνορα στο Αιγαίο (Λωζάννη 1923, ιταλοτουρκική συμφωνία 1932, Παρισίων 1947).

Οι ίδιες πηγές εξηγούν ότι η τουρκική στρατιωτική δραστηριότητα επικεντρώνεται στο Αγαθονήσι και στο Φαρμακονήσι, προκειμένου να εκπεμφθεί το μήνυμα ότι οι συνθήκες με βάση τις οποίες ρυθμίστηκε το εδαφικό καθεστώς δεν είναι σήμερα ισχυρές και πρέπει να επανεξεταστούν. Η απάντηση της Άγκυρας, εξάλλου, στα ελληνικά διαβήματα για τις πρόσφατες επιθετικές ενέργειες της τουρκικής αεροπορίας πάνω από το δύο αυτά νησιά, ήταν μια «ευθεία αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας στην περιοχή».

Η Άγκυρα θέτει ανοιχτά θέμα ελληνικότητας στα συγκεκριμένα νησιά, επειδή δεν αναφέρονται ονομαστικά στις συνθήκες με τις οποίες παραχωρήθηκαν. Εξάλλου, η Άγκυρα αμφισβητεί το ιταλοτουρκικό πρωτόκολλο του 1932, με το επιχείρημα ότι η διαπραγμάτευσή του έγινε στο πλαίσιο μιας ιδιαίτερης πολιτικής κατάστασης της εποχής πριν από το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Παράγοντες της ελληνικής διπλωματίας εκφράζουν επίσης τον προβληματισμό τους για το γεγονός ότι μετά την "ουδετεροποίηση" των Υμίων έρχεται τώρα η σειρά των νησιών Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι. Εξαιρετικά ανησυχητικό είναι και το γεγονός ότι η Ουάσιγκτον κρατά σταθερά ίσες αποστάσεις.

Την ίδια ώρα η απάντηση της ελληνικής διπλωματίας δείχνει «μούδιασμα» της πολιτικής ηγεσίας και εξηγείται ενδεχομένως από φόβο κλιμάκωσης της έντασης, είτε με θερμό επεισόδιο, είτε με επίσημο τουρκικό αίτημα επανερμηνείας των διεθνών συμφωνιών (!!!).  Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών προσπαθεί εδώ και μήνες να αποσιωπήσει την επανεμφάνιση της στρατηγικής των "γκρίζων ζωνών" στο προσκήνιο των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Τις τελευταίες μέρες, ωστόσο, η ένταση της τουρκικής προκλητικότητας στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο και η πραγματική ανησυχία του Πενταγώνου για κυοφορία ανεξέλεγκτων καταστάσεων ανάγκασαν την ελληνική διπλωματία να αντιδράσει. Προσέξτε και τη διαφοροποίηση στις δηλώσεις του κ. Μειμαράκη και της κ. Μπακογιάννη.

Για την ελληνική πλευρά τα πράγματα είναι σαφή: Το νομικό καθεστώς των νησιών είναι σαφώς προσδιορισμένο και δεν υπάρχει καμιά νομική αβεβαιότητα γι' αυτό. Επιπλέον, όλα τα νησιά, κατοικημένα ή όχι, ανεξάρτητα από το πώς ορίζονται (νησίδες, βραχονησίδες, βράχοι κ.λπ. - οι ονομασίες αυτές έχουν μόνο γεωγραφικό και όχι νομικό περιεχόμενο) και ανεξαρτήτως του μεγέθους τους τυγχάνουν της ίδιας μεταχείρισης τόσο από τη Συνθήκη της Λωζάννης, το 1923, όσο και από τη Συνθήκη του Παρισιού, το 1947. Συνεπώς δεν υπάρχει κανένα απολύτως κενό όσον αφορά το νομικό καθεστώς των νησιών σε ολόκληρη την περιοχή του Αιγαίου.

Διαβάστε κι εδώ:

http://www.e-tipos.com/newsitem?id=69368

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&tag=8777&pubid=2172828

http://www.epikairo.gr/?p=9272

ΣΧΟΛΙΑ

 1. neoinileias avatar
  neoinileias 11/01/2009 18:57:31

  ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

  Οι αρχές συνέλαβαν την παρασκευή περισσότερους από 30 υπόπτους για συνωμοσία εναντίον της κυβέρνησης Ερντογάν

  O Επικεφαλής του στρατού της Τουρκίας συναντήθηκε αιφνιδίως με τον πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την Πέμπτη που πέρασε για να συζητήσουν την σύλληψη – κράτηση υψηλόβαθμων αξιωματικών του στρατού για διερεύνηση υποψιών πραξικοπήματος. Στην Τουρκία υπάρχουν έντονοι φόβοι για εκδήλωση πραξικοπήματος εξαιτίας της ισχύς που έχει το στρατιωτικό κατεστημένο της χώρας αυτής.

  Ο επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου της Τουρκίας ζήτησε συνάντηση και σύμφωνα με το Γραφείο του Πρωθυπουργού Τ. Ερντογάν κράτησε περισσότερο από από μία ώρα και η συζήτηση αφορούσε τη σύλληψη των 4 ανώτατων στρατιωτικών αναφέρει σε δήλωση του το Γενικό Επιτελείο στρατού.
  Οι στρατιωτικοί αξιωματούχοι δεν έχουν χρεωθεί κατηγορίες, αλλά η κράτηση φαίνεται να έχει προκαλέσει βαθιά ανησυχία στην Τουρκία που για γενιές το στρατιωτικό κατεστημένο ήταν το απρόσβλητο μέρος της ιεραρχίας της τουρκικής εξουσίας.
  Οι εισαγγελείς ισχυρίζονται ότι ένα δίκτυο από πρώην αξιωματικούς, δικηγόρους, πρυτάνεις πανεπιστημίων και δημοσιογράφων είχαν συνωμοτήσει για την ανατροπή της κυβέρνησης Ερντογάν. Αναφορές έγιναν και για την οργάνωση Ergenekon, δεδομένου ότι Ογδόντα έξι άτομα δικάζονται για την υπόθεση.

  Σήμερα τουρκικά κανάλια ανακοίνωσαν ότι ο πρώην επικεφαλής του συμβουλίου της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Κεμάλ Guruz, ο οποίος είχε συλληφθεί στο τελευταίο κύμα αφέθηκε ελεύθερος μαζί με άλλα 9 άτομα έπειτα από απόφαση του δικαστηρίου της Κωνσταντινούπολης, στα εννεα ατομα ηταν και ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας (MGK), Tuncer Kilinc, που κρατούταν από την Παρασκευή

 2. salmonellas avatar
  salmonellas 11/01/2009 19:01:00

  Σταθερες αποστασεις εχουν κρατηθει και στη Γαζα.

 3. Λαυρέντης avatar
  Λαυρέντης 11/01/2009 19:09:30

  Και της Λωζάνης και του διεθνούς δικαίου και ότι άλλο δεν συμφέρει...

  Όσο εμείς οι αποδώ συνεχίζουμε την καραμέλα της ήπιας αντίδρασης (αν υπάρχει και αυτή) για να μην εξάγουν... οι Τούρκοι τα προβλήματά τους ή της Ελληνοτουρκικής φιλίας (άνευ ορίων η βλακεία), η κατάσταση θα επιδεινώνεται συνέχεια...

  Δυστυχώς όλα τα νεοελληνικά ιδεολογήματα
  1. της ισχυρής Ελλάδας και της προσποιούμενης επιθετικότητας της Άγκυρας που θα κατευνασθεί δια του εμπορίου και της ΕΕ
  2. το αυτό με τα Σκόπια
  3. της ενσωμάτωσης εκατομμυρίων μεταναστών

  θα σκάσουν (ήδη ξεκίνησαν) όλα μαζί.

  Και δεν θα έχουμε την πολυτέλεια να ρίξουμε κανά δυό σφαλιάρες για εκτόνωση σε όσους τα υπηρέτησαν...

 4. Βασιλική Σ. avatar
  Βασιλική Σ. 11/01/2009 19:28:42

  ουφ Λαυρέντη με άγχωσες... [μού ΄βαλες και πολύ δουλειά με το μπλογκ σου!]
  ...και ο Παπαρηγόπουλος σταμάτησε την ιστορία του στη δολοφονία του Καποδίστρια.

 5. Μακρης Κων avatar
  Μακρης Κων 11/01/2009 19:43:29

  Ευτυχως οι Τουρκοι δεν αντεχουν να κανουν ένα κανονικο πολεμο (και όχι κλεφτοπολεμο όπως με τους κουρδους του Ιρακ). Η Τουρκικη γραφειοκρατια όμως δουλευει ακαταπαυστα (εννοω την στρατιωτικη) όχι σαν τους δικους μας , κανει αυτό που εκανε και ξερει να κανει καλα. ΠΑΖΑΡΙ. Βλεπει το κενο και την αδυναμια του πολιτικου μας συστηματος και προσπαθει να «παζαρεψει», παζαρι τουρκικο είναι οι ενοχλησεις στο ΦΙΡ και στο Αιγαιο,παζαρευουν εδώ ,για να παρουν καπου αλλου,ισως στην Κυπρο, ανταλλαγματα. Αυτή η συνεχης πληγη όμως θα επρεπε να είναι ακομη ενας λογος για να ειμαστε πιο σοβαροι στις κρισεις μας και στις επιλογες μας. Χρειαζομαστε πιο πολυ από αλλους λαους, σοβαρο πολιτικο συστημα ,σοβαρες κυβερνησεις και στιβαρους πολιτικους και όχι κληρονομικα απολιφαδια. Σοβαρο, στιβαρο και ισχυρο Κρατος . Με αυτό δεν εννοω βεβαια Χουντες η σκληρο αστυνομικο κρατος, όπως φανταζονται μερικοι οψιμοι, γιατι θα τους ρωτησω σε περιπτωση πολεμου ,ποιος πιστευουν ότι θα παει να πολεμησει; O γιος του Φαρμακοβιομηχανου Κλωτσοπατιναδα και τοσων αλλων που το κανανε γαργαρα το θεμα με τις απαλλαγες τους η θα πανε τα παιδακια που τωρα τα βριζουνε αναρχικους ,αλητες και ανεπροκοπα τσογλανια; Μαλλον οι δευτεροι δεν πιστευεται και εσεις; Ουτε βεβαια οι πολιτικοι κληρονομικοι απογονοι. Αυτοι θα εξαφανισθουν στο εξωτερικο για να το παιξουν ξανα ‘’πολυτιμες πολιτικες εφεδρειες’’ .
  . Δεν περρισευει κανενας μας ,γι αυτό αφηστε τις εξυπναδες και τους ευκολους χαρακτηρισμους.

 6. osaperas avatar
  osaperas 11/01/2009 19:46:44

  Με βάση ποια στοιχεία οδηγούνται στο συμπέρασμα ορισμένοι καλοπροαόρετοι σχολιαστές ότι ένα θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο θα είναι προς όφελος της Τουρκίας και όχι της Ελλάδας;

 7. Greco avatar
  Greco 11/01/2009 19:57:36

  πες τα ρε ανθρωπε

  αυτη ειναι η νοοτροπια της τουρκιας
  παζαρι παντου...δεν τους νοιαζουν ουτε δικαιωματα,ουτε περιουσιες,ουτε ευγενειες,ουτε τιποτα

  παζαρια για ΕΔΑΦΗ,ετσι σκεπτονται οι τουρκοι
  ας το καταλαβουν καποιοι που νομιζουν οτι εχουμε ν κανουμε με μια δυτικου τυπου δημοκρατια

 8. t avatar
  t 11/01/2009 19:58:14

  Το να εμπλακούμε σε ένα θερμό επεισόδιο με απώλειες σε ανθρώπους και δυνάμεις χωρίς «νικητές και ηττημένους» από καμία πλευρά αλλά με μία Τουρκία που θα έχει κερδίσει στο πεδίο της διπλωματίας κατηγορώντας την Ελλάδα για αδιαλλαξία και προβάλλοντας το αδιέξοδο των διαπραγματεύσεων στη Κύπρο είναι το χείριστο σενάριο που μπορεί να υπάρξει.

 9. ataktos avatar
  ataktos 11/01/2009 19:59:32

  Greco - μονο εκει ...

 10. Μακρης Κων avatar
  Μακρης Κων 11/01/2009 19:59:35

  @ osaperas
  Δεν ξερω εάν το κινητρο ηταν ο πατριωτισμος η επειδη οι στρατιωτικοι εξοπλισμοι εχουν «καλες προμηθειες», παντως από την πειρα μου από παλια στον στρατο,όταν εκανα στην Ροδο συγκεκριμενα, ειχαμε εξοπλισμο τοτε όχι για έναν, αλλα 5 πολεμους, εάν προσθεσεις ότι μπορει να ειμαστε σκατοφυλη και τρωγομαστε μεταξυ μας ( όπως οι παραπανω ) αλλα στα δυσκολα γινομαστε ένα σαν ατσαλενια γροθια, μαλλον δυσκολα είναι για τους Τουρκους.

 11. t avatar
  t 11/01/2009 20:00:40

  Το κουνέλι μέχρι 20/1

 12. Λαυρέντης avatar
  Λαυρέντης 11/01/2009 20:14:03

  Ή πιστεύει κανείς στα δίκαιά του και τα υπερασπίζεται ή είναι χατζατζάρης. Δεν θυμάμαι ποτέ να κέρδισε κάτι ο Χατζηαβατισμός εκτός από σφαλιάρες! Και δυστυχώς περισσεύουν στη χώρα μας οι χατζατζάρηδες... έχοντας καταστήσει την αθλιότητά τους επίσημη ιδεολογία.

  Όπως περισσεύουν και οι διαδικτυακοί "άτακτοι" καραγκιόζηδες...

 13. tiramola avatar
  tiramola 11/01/2009 20:23:14

  Μην αγχωνεσαι Λαυρεντη....
  Οι κουμπαροι θα τα βρουν...

 14. τρια πουλακια καθονταν avatar
  τρια πουλακια καθονταν 11/01/2009 20:30:07

  @Μακρης Κων Says:
  "Ευτυχως οι Τουρκοι δεν αντεχουν να κανουν ένα κανονικο πολεμο"
  Γιατί άραγε δεν αντέχουν ? λίγη τεχνοκρατική (πολεμικη) τεκμηρίωση μηπως θα μπορούσε να γίνει?

 15. Λαυρέντης avatar
  Λαυρέντης 11/01/2009 20:36:27

  @τρία πουλάκια

  Δυστυχώς για μας οι Τούρκοι αντέχουν πολέμους! Όποιος σου λέει τα αντίθετα δεν παρακολουθεί ούτε το χρηματιστήριο, ούτε τις συμμαχίες τους (όχι σαν τις ελληνικές σε επίπεδο φιλιας...) ουτε την ανατροπή του 7/10 από τα καθάρματα που μας κυβερνούν...

  Εμεις δεν αντέχουμε, με ένα στράτευμα υπό διάλυση και πατριωτική αντίληψη στο μείον...

 16. Μακρης Κων avatar
  Μακρης Κων 11/01/2009 20:43:58

  @ τρια πουλακια καθονταν
  Εάν εσυ νομιζεις ότι για να κανει καποιος πολεμο σημερα , αρκει να μετρησει εάν εχη παραπανω κανονια ,αεροπλανα ,οι στρατιωτες ,τοτε κανης λαθος, είναι τοσες οι εξαρτησεις και οι συσχετισμοι που πρεπει να λαβη υπ`οψiν tου. Έναν θα αναφερω γιατι θα μας παρει πολύ ωρα αλλιως. Αντεχει η Τουρκια να κλειση τον Βοσπορο και την διελευση του και για ποσο;

 17. t avatar
  t 11/01/2009 21:18:29

  Να δω στην πρώτη γραμμή
  Αλ. Αλ. και Αλ. Τσιπ.!!!!

 18. ΠΑΝΘΗΡΑΣ avatar
  ΠΑΝΘΗΡΑΣ 11/01/2009 21:45:48

  AYTOI NA ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΝΕ ΕΙΝΑΙ ΟΙ
  ΚΩΣΤΑΚΙΔΕΣ-ΓΕΩΡΓΙΔΕΣ+ΚΩΣΤΑΚΙΔΕΣ(ΕΔΩ ΜΗΤΣΟΤΑΚΙΔΕΣ)ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ

  Η ΣΤΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΣΑΛΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΩΣ ΣΩΤΗΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΚΑΙ ΤΟ ΛΙΒΑΝΟ ΚΑΙ ΤΗ ΒΟΝΝΗ (ΟΠΩΣ ΟΙ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΤΟΥΣ)
  ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΩ ΝΑ ΠΑΝΕ ΑΥΤΟΙ ΤΩΝ ΚΟΛΛΕΓΙΩΝ
  ΑΘΗΝΩΝ-
  ΛΟΝΔΙΝΟΥ-ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ ΝΥ -ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ ΚΑΙ
  ΤΟΝ ΑΝΔΡΙΚΟ ΚΑΙ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΜΙΚΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ!!!!!!!!!!!!!

 19. t avatar
  t 11/01/2009 21:50:45

  Αν δεν παει ο ΠΑΝΘΗΡΑΣ δεν πάω και εγώ.

 20. τρια πουλακια καθονταν avatar
  τρια πουλακια καθονταν 11/01/2009 21:56:52

  @ μακρης
  ελειπα και δεν ειδα την απαντηση σου.Αυτα που λες ειναι ερασιτεχνισμοί. οχι μονο μπορει, αλλα και θελει και θα παθουμε την νιλα του 1897. Διαβασε και καμια μελετη.( αυτο δεν σημαίνει οτι δεν πρεπει να τους πολεμησουμε, με οποιο τιμημα)
  Μην είσαι κατηγορηματικος σ ετετοια θεματα.Αλλο τα ανθρωπιστικα με τους λαθρομεταναστες που ολοι εχουμε απο μια αποψη αποψη και αλλο αυτο που συζηταμνε τωρα.

 21. Factorx avatar
  Factorx 11/01/2009 21:58:52

  Συνεργασία για θέματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας θα έχει αύριο το πρωί (10 π.μ.) ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής με την υπουργό Εξωτερικών Ντ. Μπακογιάννη και τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Ευ. Μεϊμαράκη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

  την Τρίτη 13 Ιανουαρίου συγκαλείται το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ) υπό την προεδρία της Υπουργού Εξωτερικών κας Ντόρας Μπακογιάννη με θέματα μεταξύ άλλων τις εξελίξεις σε σχέση με την Τουρκία.

 22. osaperas avatar
  osaperas 11/01/2009 22:00:51

  Πάλι θα πάρουν τις βαρυσήμαντες αποφάσεις τους ότι πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι

 23. Factorx avatar
  Factorx 11/01/2009 22:01:11

  Ζητώ συγνώμη αν έκοψα κανένα σχόλιο άδικα, αλλά ο "ataktos" το παρατράβηξε.Πιστεύω οτι θα συμφωνείτε μαζί μου

 24. t avatar
  t 11/01/2009 22:01:13

  το 1897…1922…1974… αμαν

  όχι άλλη βλακεία

 25. Προφήτης avatar
  Προφήτης 11/01/2009 22:17:46

  Κάποιοι ή είναι μικροί και δεν θυμούνται ή είναι μεγάλοι αλλά δεν θέλουν να θυμούνται.

  Η σημερινή κατάσταση, το να επικρατεί σχεδόν συλλογική "φοβία" στην ελληνική κοινωνία για ένα "επεισόδιο" με την Τουρκία, εμπεδώθηκε στην ελληνική κοινή γνώμη από την πολιτική Σημίτη-Γιωργάκη και τα ελεγχόμενα ΜΜΕ.

  Αρχές 1996, ο Ανδρέας είναι 50 μέρες διασωληνωμένος, η χώρα πρακτικά ακυβέρνητη, παρ' όλα αυτά δεν "κουνιέται φύλλο" στο Αιγαίο. (Αν θυμάμαι καλά, ούτε οι "συνήθεις" παραβιάσεις).

  Λίγες ημέρες αφ' ότου αναλαμβάνει ο Σημίτης οι Τούρκοι σκηνοθετούν την κρίση των Ιμίων.
  Αφ' ενός για να προωθήσουν την πολιτική των "γκρίζων ζωνών" και δι' αυτής την σταδιακή αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο.
  Αφ' ετέρου για να τεστάρουν -επιτρέψτε μου- τι αρχ.. έχει η νέα ελληνική ηγεσία.

  Ο σιχαμένος λαγός πανικοβάλλεται.
  30 χρόνια δολοπλοκεί για να ανέβει στην εξουσία.

  Έχει καταπιεί αμέτρητες προσβολές απ' τον Ανδρέα, που όποτε του 'ρχοταν τον ανεβοκατέβαζε από υπουργό σε παιδί για τα θελήματα.
  Έχει δώσει κώλο στους νταβατζήδες (αυτούς που σε 8 χρόνια θα τον επισκεφθούν ένα βράδυ, θα απαιτήσουν να παραδώσει το δαχτυλίδι κι αυτός πειθήνια θα υπακούσει) για να τον στηρίζουν.
  (Ενδεικτικά, το 1995 ο ΑΚΤΩΡ έχει 50 δις δρχ τζίρο - το 2004 850 δις !! Όποιος αμφιβάλλει να ψάξει ισολογισμούς)

  Έχει πάρει το δαχτυλίδι και από την ηγέτιδα της ΕΕ Γερμανία, μέσω και του αδελφού του Σπύρου, στελέχους στο SPD, προκειμένου να συνεχίσει ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική ιδιωτικοποιήσεων της δημόσιας περιουσίας και απορρύθμισης του κοινωνικού κράτους.

  Έχει την έγκριση του διεθνούς ισραηλινού λόμπυ, υφυπουργός του τών Εξωτερικών είναι ο Ροζενστάιν - εξελληνισθείς Ροζάκης.

  Κυρίως όμως, έχει την εντολή του διεθνούς παράγοντα να «εκσυγχρονίσει» την ελληνική κοινωνία, να την προσαρμόσει δηλαδή στις κοινωνικο-οικονομικο-πολιτισμικές συνθήκες που απαιτεί το υπερ-εθνικό κεφάλαιο για να λειτουργεί σε ενιαίο περιβάλλον αποδοτικότητας, ανεπηρέαστο από εθνικές «αγκυλώσεις». (Τότε, ακόμα, η «Παγκοσμιοποίηση» δεν αμφισβητείται παρά από παλαιοκομμουνιστές και παπάδες, οι οποίοι εύκολα στιγματίζονται ως «γραφικοί»).

  Και θα του το χαλάσουν οι Τούρκοι, για μια βραχονησίδα;

  Μια πολιτική κρίση, απότοκη ενός ενδεχομένου «θερμού» επεισοδίου, μπορεί να τον ρίξει από την εξουσία.
  10 ημέρες αφού ανέβηκε !!!!

  Έπειτα, είναι ένας φοβισμένος ανθρωπάκος, ένα μειονεκτικό ανθρωπάριο, δημιούργημα των παρασκηνίων και των κομματικών διαδρόμων.
  Πού έχει μπορέσει να επιβάλει την προσωπικότητά του για να μπορεί να είναι διεθνής «παίκτης»;

  Στάχτη λοιπόν να γίνει.

  Υποχωρεί άτακτα.
  Δεν υποστέλλει με στρατιωτικά μέσα την ανυψωθείσα στα Ίμια τουρκική σημαία.
  Αποσύρει τα τμήματα των ΟΥΚ που αναμένουν εντολή για απόβαση.
  Δεν κλείνει τα κανάλια που στο βωμό της εμπορικότητας και της τηλεθέασης μεταδίδουν εθνικά κρίσιμες πληροφορίες.
  Εμβρόντητο το κοινό παρακολουθεί τους ευαγγελάτους να αναμεταδίδουν, ζωντανά!!!!, τις κινήσεις του Στόλου από τον Ναύσταθμο.
  Και το πασοκικό παχύδερμο, τότε ΥΠΕΞ, να συνεντευξιάζεται στον Χατζηνικολάου την νύχτα των Ιμίων.
  Σε αντάλλαγμα, τα ΜΜΕ υποβαθμίζουν την κατάρριψη του ελικοπτέρου μας από τους Τούρκους (ή μήπως τους Αμερικανούς ;) σε «ατύχημα».

  Ζητά τη μεσολάβηση των Αμερικανών και τους ευχαριστεί μετά.
  Αφού όμως έχει δεχθεί, σε «αντάλλαγμα» της απόσυρσης των Τούρκων, να μην ξανα-υψωθεί η ελληνική σημαία.
  Έχει δηλαδή απεμπολήσει εθνική κυριαρχία !!!

  Αυτό ήταν.
  Η Ελλάδα «εζυγίσθη, εμετρήθη και ευρέθη ελλιπής».


  Θα ακολουθήσει η Μαδρίτη το 97, και η αναγνώριση από Σημίτη-Πάγκαλο στην Τουρκία «ζωτικών συμφερόντων» στο Αιγαίο, γεγονός που θα επικαλεσθεί ο Γκιουλ πέρυσι.

  **

  Θα ακολουθήσουν Οτσαλαν, ζεϊμπέκικα και πολλά άλλα που αν γραφούν θα επιμηκύνουν κατά πολύ ένα ήδη μακρήγορο σχόλιο.

  Αλλά έχει σημασία να θυμόμαστε ποια είναι η γενεσιουργός αιτία της κλιμακούμενης τουρκικής διεκδικητικότητας : η διαπίστωση ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να αντιδράσει στις διεκδικήσεις.

  Μόνο τρελλοί επιθυμούν τον πόλεμο. Αλλά μόνο όσοι είναι ή εμφανίζονται διατεθειμένοι να πολεμήσουν τον αποφεύγουν.

  **

  Επιμύθιο : με αφορμή τα Ίμια, το ΚΥΣΕΑ συνεδρίασε τον Μάρτιο του 96 και αποφάσισε μια προμήθεια-μαμμούθ οπλικών συστημάτων. Για την «θωράκιση της χώρας» (των λωτοφάγων και ριψάσπιδων).
  Ναι ! Κάποιοι έφυγαν πολύ πλούσιοι από υπουργικούς θώκους ….

 26. Λαυρέντης avatar
  Λαυρέντης 11/01/2009 22:29:43

  @ προφήτης

  Συμφωνώ απόλυτα!

 27. tiramola avatar
  tiramola 11/01/2009 22:35:59

  Οτι θελεις θυμασαι κυριε προφητη...
  Η ιστορια του φοβου με την Τουρκια ξεκινα απο το 1996...
  Μα καλα ποιον νομιζεις οτι κοροιδευεις?
  Το ανθρωπακι κυριε προφητη κουβαλουσε βομβες την εποχη της δικτατοριας....
  Την μια βραχονησιδα την προλαβαμε την αλλη μας προλαβαν...

 28. ΠΑΝΘΗΡΑΣ avatar
  ΠΑΝΘΗΡΑΣ 11/01/2009 22:39:31

  ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΗΜΑΣΤΕ ΤΑΓΜΑ ΠΡΩΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ Ο ΚΩΣΤΑΚΗΣ ΚΑΙ Ο ΓΩΡΓΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΘΕΩΡΙΤΗΣ ΤΑΓΜΑΤΟΣ Η ΝΤΟΡΑ ΚΑΙ Η ΜΑΡΓΑΡΗΤΑ ΚΑΙ ΑΝ/ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΤΟΤΕ ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΕΔΡΑ ΤΗ ΣΜΥΡΝΗ Ο ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ ΕΠΙΤΙΜΟ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΝ ΧΗΝΟΦΩΤΗ-ΠΡΟΚΟΠΗ-ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΕΙΜΑΡΑΚΗ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ Η ΠΑΠΑΡΗΓΑ θα γελασει

  ΚΑΤΙ ΙΔΙΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΤΟ 87-22-1974

 29. ΠΑΝΘΗΡΑΣ avatar
  ΠΑΝΘΗΡΑΣ 11/01/2009 22:40:58

  συγνωμη αντι 87 σωστο 97
  μη με περασετε ανιστοριτο

 30. osaperas avatar
  osaperas 11/01/2009 22:44:11

  Προφήτη μας μπέρδεψες και μάλιστα για τα καλά.
  Μας λες ότι ο σημίτης είχε δώσει κώλο σε όλο τον κόσμο (αμερικανούς γερμανούς ισραηλινούς) προκειμένου να ανέβει στην εξουσία και να εξυπηρετήσει (ουσιαστικά) δικά τους συμφέροντα.


  Είσαι σαφής:

  Κυρίως όμως, έχει την εντολή του διεθνούς παράγοντα να «εκσυγχρονίσει» την ελληνική κοινωνία, να την προσαρμόσει δηλαδή στις κοινωνικο-οικονομικο-πολιτισμικές συνθήκες που απαιτεί το υπερ-εθνικό κεφάλαιο για να λειτουργεί σε ενιαίο περιβάλλον αποδοτικότητας, ανεπηρέαστο από εθνικές «αγκυλώσεις».

  Ουσιαστικα δηλαδή ήταν ένα φερέφωνο τους ένα ανδρείκελο τους.

  Και όλοι αυτοί λοιπόν άφησαν τον δικό τους άνθρωπο να γελοιοποιηθεί από την Τουρκία η οποία θεωρητικά έκανε ότι έκανε για να εγείρει θέμα γκρίζων ζωνών -ένα ζήτημα δηλαδή που εξυπ[ηρετεί μόνο τα δικά της συμφέροντα στην περιοχή και οχι των μεγάλων δυνάμεων νταντάδων του σημίτη.

  Η ιστυορία μας έχει διδάξει ότι τα ανδρείκελα των μεγάλων δυνάμεων υποστηρίζονται και βοηθιούνται σε σημαντικό βαθμό.

  Δεν υποστηρίζω κανενα σημίτη, έχω διαμορφώσει άποψη για τις ευθύνες του για την κατάντια της χώρας σήμερα ,αλλά όσα γράφεις δεν μου φαίνεται ότι κολλάνε μεταξύ τους.


  ,

 31. enas koukos avatar
  enas koukos 11/01/2009 22:44:26

  @32 Mια ερωτηση μονο . Πως θα ηταν η Ελλαδα σημερα αν δεν ειχε υποσταλει η σημαια στα Ιμια ?

 32. donaE avatar
  donaE 11/01/2009 22:46:33

  Σιχαμενος λαγος,ωραιο!Παντως θυμαμαι και με το 'βυθισατε το Χορα' ειχε κανει θεμα ο Παπανδρεου ,γιατι ητανε ασυνηθηστη πολιτικη αντιδραση και τοτε και παντα.

 33. tiramola avatar
  tiramola 11/01/2009 22:49:50

  @38
  Μπορει να ειχε αγορασει κανα διαμερισμα στην Αγκυρα ο Λαυρεντης....

 34. τρια πουλακια καθονταν avatar
  τρια πουλακια καθονταν 11/01/2009 22:54:33

  Προφητη το 87 φτασαμε ενα βημα πριν τον πολεμο σε πολεμο.Αστο..

 35. Σπύρος avatar
  Σπύρος 11/01/2009 22:56:33

  Πολιτική αποτροπής δέν σημαίνει πόλεμο.
  Πολιτική κατευνασμού σημαίνει κατάσταση Ομηρείας.
  Και μιά ερώτηση..
  Πώς θα γίνει η Ελλάδα εάν η Τουρκία ΄κάτσει΄στο Αγαθονήσι και στο Φαρμακονήσι??
  Η Ιστορία έχει δείξει πάντως πώς η Τουρκία κάνει Πολέμους εκ τού ασφαλούς και αφού πρώτα ΄τσεκάρει΄επανειλημένα το Υποψήφιο Θύμα.

 36. sfirao kleftika avatar
  sfirao kleftika 11/01/2009 22:57:23

  @ 41 To λαθος του Ανδρεα . Επρεπε να το τραβηξει μεχρι τελος ...

 37. τρια πουλακια καθονταν avatar
  τρια πουλακια καθονταν 11/01/2009 22:57:26

  εννοω το 1987 επι Ανδρεα

 38. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 11/01/2009 23:02:01

  Ενα θερμό επεισόδιο δεν μας συμφέρει,ακόμη και αν κατέληγε υπέρ ημών,πράγμα πολύ λίγο πιθανό,γιατί την επαύριο του επεισοδίου θα εντείνονταν οι πιέσεις για συνολική διαπραγμάτευση του ζητηματος του Αιγαίου,πράγμα που αποφεύγουμε.

  @ Προφητης
  Δεν γνωρίζω κατά πόσον όλα αυτά είναι σωστά και γενικά δεν πιστεύω στις συνωμοσιολογίες.
  Η ανάλυση πάντως ότι οι καλές σχέσεις με τρίτες χώρες και τα κοννέ με υψηλά πρόσωπα σε Αμερική και Ευρωπη μπορούν να προστατεύσουν τη χώρα έναντι της Τουρκίας είναι λάθος όποιος και αν την κάνει.Η Τουρκία είναι ανεξάρτητη χώρα και δεν υποχωρεί στα στρατηγικά της συμφέροντα.Προ ετών αρνηθηκε να επιτρέψει διέλευση αμερικανικών στρατευμάτων για τον πόλεμο στο Ιράκ.
  Επικουρικό ρόλο θα έχουν οι τρίτοι στα ελληνοτουρκικά αφού κανείς δεν είναι διατεθειμένος να πολεμήσει με την Τουρκία.

 39. ΠΑΝΘΗΡΑΣ avatar
  ΠΑΝΘΗΡΑΣ 11/01/2009 23:06:32

  παιδια επιτελους ψυχραιμια να μηλΙσουμε σοβαρα το στρατιωτικο κατεστημενο της τουρκιας δεν θακανει τιποτε απλως ΕΧΕΙ ΑΝΑΛΑΒΕΙΚαινουργιος αρχηγος στρατου παντα ετσι γινεται ενα ειναι σΙγουρο το στρατιωτικο κατεστημενο στη ΤΟΥΡΚΙΑ δεν θελει να ειναι σε ανΑΣΦΑΛΙΑ.ΓΙΑΤΙανγινει κατι θαειναι σε ανασφαλεια καθε στιγμη το στρατιωτικο κατεστημενο τησ τουρκιας ελεγχει το40% τησ πραγματικης
  οικονομιας της χωρας .με αυτη την παγκοσμια κριση με μεση ανατολη με ενεργειακο προβλημα στην ευρωπη δεν γινετε τιποτε. ας δουμε ποτε κτυπησαν οι τουρκοι στη κυπρο μετα το πραξικοπημα του ιωαννιδη στο νησι. μονο σε ενα προβληματιζουμε στο οτι σε αυτες τις δθσκολες στιγμες εχουμε πανω ασχετους που ειναι πιο ΕΠΙΚΗΝΔοι!!!!!!!!!!!!!!!!!

 40. Λαυρέντης avatar
  Λαυρέντης 11/01/2009 23:08:30

  Κι' όταν σκοτωθεί ο επόμενος Ηλιάκης πάλι τις ίδιες παπαριές θα ακούσουμε από τους ηλιθίους και τους πράκτορες περί "ατυχήματος" που δημιουργεί η πίεση ή αλλά "Ζούγκλα" ότι όλοι οι επιβαίνοντες νεότατοι αξιωματικοί του καταρριφθέντος ελικοπτέρου στα Ϊμια ήταν καρδιακοί τριαντάρηδες...

  Ακόμα η Τουρκοποίηση της Θράκης υπό τας ευλογίας των τριών μεταταπρατικών κομμάτων (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ) είναι άσχετη με τα παραπάνω, η εμφάνιση μειονοτήτων - από το πουθενά - άλλο ευαγγέλιο, η αποθράσυνση των "δυστυχών" μεταναστών επίσης!

  Εκτός από μυαλό, εκτός από την αξιοπρέπεια, εκτός από την ντροπή, λείπει και ο φόβος που φυλάει τα έρμα...

 41. sfirao kleftika avatar
  sfirao kleftika 11/01/2009 23:16:30

  @47 "λείπει και ο φόβος που φυλάει τα έρμα…" Εδω κανεις μεγα λαθος.

 42. ΠΑΝΘΗΡΑΣ avatar
  ΠΑΝΘΗΡΑΣ 11/01/2009 23:24:53

  φιλε 47 ακομα και ο ηλιακης θημα ηταν των πατριοκαπιλων για δες ποτε εγιναν οι μεγαλεσ καταστροφες απο 1453 ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΠΑΠΑΔΕΣ
  ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΙΚΟΣΙΕΝΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ
  ΠΡΟΥΧΟΝΤΕΣ ΤΣΙΦΛΙΚΑΔΕΣ ΤΟ 1897
  ΤΟ 1922 ΚΟΚΚΙΚΗ ΜΗΛΙΑ ΕΞΑΔΑΝΤΗΛΟΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟ 1941-44
  ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ(ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ)1967-1974
  ΟΙ ΧΑΦΙΕΔΕΣ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΑΣ ΠΑΝΕ ΟΛΟΣ ΟΣΥΦΕΡΤΟΣ
  ΣΤΗ ΠΟΛΗ ΑΚΟΜΑ ΖΕΙ Ο ΓΛΥΞΜΠΟΥΡΓΚ ΚΑΙ ΟΛΟΙ #ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ# ΞΕΧΝΑΣ ΠΟΙΟ ΕΦΕΡΕ ΟΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΑΞΙΑΡΧΕΙΑ ΟΠΑΤΑΚΟΣ-ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΠΟΥΖΟΥΝ ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΡΚΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΗ ΚΥΠΡΟ??
  ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΝΑΣ ΕΘΝΟΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ λαοσ πηγε φανταροσ
  ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟΣ

  ??

 43. Nick avatar
  Nick 11/01/2009 23:27:22

  @Πανθηρας: Χαχα, νομίζεις ότι δεν θα κάνουν τίποτα. Πλέον το σκάνδαλο της Ergenekon είναι ότι ήταν το Σουσουρλούκ το 1996 επι 100.

  Μιλάμε οι Στρατηγοί θα κάνανε "πάρτυ" εάν εφάρμοζαν το σχέδιο τους.

 44. ΠΑΝΘΗΡΑΣ avatar
  ΠΑΝΘΗΡΑΣ 11/01/2009 23:34:57

  φιλε 50μπορουνε νομιζεις. εαν γινει ενα θερμο σκηνικο εαν εμεις παμε στο 2000 αυτοι θα πανε στο 1960
  ΥΓ1 ΕΜΕΙΣ ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΗΔΗ ΣΤΟ 2000(ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΠΟΥΛΙΔΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΝΤΟΡΕΣ)

 45. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 12/01/2009 00:16:52

  Δέν θέλω να φαντασθώ πώς μπορουμε να αντιδράσουμε με

  - Αλέκο Αλαβάνο να κουρδίζει τους νέους με την σημαία=ένα πανί, ναί στην Μακεδονία των Σκοπίων και ποιός ξέρει, τί αλλο θα μας πεί για τις γκρίζες ζώνες. Κυρίως όμως με το απόλεμο και αντιπολεμικό-αντεθνικό πνεύμα που εδώ και καιρό καλλιεργεί στους νέους μας που ούτε βασική εκπαίδευση δεν κάνουν πλέον για να μπορούν να αντεπεξέρχονται στις δυσκολιές ενός πολέμου.

  - Άδεια στρατόπεδα στην παραμεθόριο προς Βορράν. Η νυκτερινή εικόνα της χώρας απο τον διερχόμενο στα αεροπορικά δρομολόγια και στους διαδρόμους δείχνει φώτα μόνο στα αστικά κέντρα. Ανάμεσα τους σε μεγάλες εκτάσεις μαύρο σκοτάδι. Ούτε κάν γκρίζα ζώνη και γκρίζο σκοτάδι!

  Συμπέρασμα:

  - την χώρα την στιγμή αυτή μπρούν να καταλάβουν δύο συντάγματα αλεξιπτωτιστών με αεροπορική υποστήριξη και πρίν προλαβει ο στρατός να εμφανισθεί και στην Ελλάδα πάνω απο τον Όλυμπο.

  Και κάτι ακόμα σύμφωνα με φίλο μου στρατολόγο

  Καράβια εχουμε! Ναύτες δέν έχουμε

  Συνεπώς

  τί να λέμε τώρα ;;;

  ΠΕΛΙΑΣ

 46. ΠΑΝΘΗΡΑΣ avatar
  ΠΑΝΘΗΡΑΣ 12/01/2009 00:35:00

  ΓΙΑ ΟΛΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΦΙΛΕ ΠΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ1974?? Ο ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΣΤΟΣ ΣΥΡΙΖΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ
  ΟΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΝΤΟΡΑ ΒΕΒΑΙΩΣ
  ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΑΔΕΙΑ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΝΑ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΕΚΑΝΑΝ ΜΑΖΙ ΜΕΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΜΠΡαβοΣΥΡΙΖΑ!!
  ΦΙΛΕ ΠΕΛΙΑ ΟΣΥΡΙΖΑ ΣΑΣ ΚΡΑΤΑΕΙ ΣΤΟ ΝΑΤΟ
  ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟ 1974 ΟΤΑΝ ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΠΑΙΝΑΝΕ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΗΤΑΝ ΕΞΟΥΣΙΑ
  ΜΠΡΑΒΟ ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΤΟΤΕ ΤΡΕΜΕ ΠΑΣΟΚ

 47. damianos avatar
  damianos 12/01/2009 01:09:57

  Δηλαδη να υποθεσουμε οτι για την Τουρκια ειναι ζωτικηs σημασιαs η επαναδιαπραγματευση,αs πουμε τηs συνθηκηs τηs Λωζανηs,διοτι φοβουνται τυχον δημιουργια κουρδικου κρατουs...και μπλα,μπλα,μπλα...τοσα πολλα προβληματα που εχουν και αυτοι οι αμυροι και δωστου εκει τετοιου λαου συνδρομα να εχει,για να κανουμε παιχνιδι. Βεβαια δεν παραβλεπω την ιστορια μεταξυ μαs,oμωs καποια στιγμη ειδικα σημερα πρεπει να ξυπνησουμε.Χορτο μαs ταιζουνε και ειναι και χαλασμενο.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.