#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
21/07/2008 17:36
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ανατρέπεται το σκηνικό

Από τις 7 Ιουλίου εξηγούσαμε γιατί ο Καραμανλής μπορεί να κάνει πρόωρες εκλογές, το Φθινόπωρο. Σήμερα, όλοι πλέον μιλούν γι αυτό το ενδεχόμενο, καθώς: οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η πτώση των δύο μεγάλων κομμάτων είναι ραγδαία και η αυτοδυναμία αποτελεί παρελθόν. Δέκα μόνο μήνες μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2007 η κυβέρνηση της ΝΔ κινδυνεύει ακόμα και με πτώση και η ρευστότητα σε όλα τα επίπεδα είναι το κύριο χαρακτηριστικό της κατάστασης. Στην οικονομία η ακρίβεια εξαντλεί τα όρια αντοχής των χαμηλόμισθων στρωμάτων. Ο κρατικός προϋπολογισμός δεν μπορεί να εκτελεσθεί. Στο εξωτερικό επιδεινώνονται σταθερά οι σχέσεις με τα Σκόπια και την Τουρκία. Τα μαύρα ταμεία της Ζήμενς αποσταθεροποιούν συνεχώς το εσωτερικό πολιτικό σκηνικό. Όλα είναι λοιπόν πιθανά πλέον. Το σενάριο των διπλών εκλογών τον Ιούνιο του 2009 με την ευκαιρία των Ευρωεκλογών μάλλον πρέπει να αποκλεισθεί οριστικά, επειδή η κυβέρνηση δεν αντέχει μέχρι τότε. Ούτε και το σύστημα.

Η σύντομη προσφυγή στις κάλπες καθίσταται αναγκαία για τους εξής λόγους: Πρώτος και ίσως σημαντικότερος, η παραγραφή των πολιτικών αδικημάτων. Αν δεν συσταθεί Εξεταστική Επιτροπή στην δεύτερη σύνοδο της Βουλής, δηλαδή την επομένη του Φθινοπώρου, παραγράφονται. Δεύτερον, αν οι εκλογές γίνουν μέσα στο 18μηνο από τις προηγούμενες, διεξάγοντα με λίστα. Αυτό σημαίνει ότι ο Κώστας και ο Γιώργος θα ενισχύσουν τον έλεγχό τους στα κόμματά τους, ή ό,τι θα έχει…απομείνει από αυτά στο μέλλον. Προλαβαίνουν επίσης τη δημιουργία νέου κόμματος. Τρίτον, με τις σημερινές μετρήσεις η ΝΔ μπορεί να βγάλει γύρω στους 140 βουλευτές και το ΠΑΣΟΚ γύρω στους 80. Δεν θα υπάρχει αυτοδυναμία, αλλά θα μπορεί ο Καραμανλής να ελπίζει ότι αν ξανακάνει εκλογές και με το πριμ των +10 βουλευτών του νέου εκλογικού νόμου να πλησιάσει τους 150. Διαφορετικά ….

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΠΕΑ ΚΥΑΝΕΑ avatar
  ΠΕΑ ΚΥΑΝΕΑ 21/07/2008 17:49:45

  Να πλησιάσει τους 150; Δηλαδή τώρα δεν έχει 151+1;

  Για πόσο ... μας περνάνε;

  Οι άνθρωποι γύρω του είναι μέγιστοι καραγκιόζηδες. Από το 2004 που κέρδισε όλο σενάρια για πρόωρες εκλογές ακούγονται.

  Το σενάριο να κυβερνήσουν δεν το έχουν σκεφτεί ακόμα;

 2. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 21/07/2008 18:01:21

  έχω την ίδια απορία με τον Π-Κ. Δηλαδή τι θα αλλάξει;

  Θα κάνει ακόμα λίγους επιχειρηματίες εχθρούς, θα γίνουν μερικές γρήγορες καταπατήσεις, θα νομιμοποιηθούν αυθαίρετα, και με νωπό τι λαϊκό πρόσταγμα θα είναι εύκολο να παραχωρήσει την Καβάλλα στους Βούλγαρους, την Πέλλα στους Σκοπιανομακεδονοτέτοιους, την Κομοτηνή στους Τούρκους και η Ρόδος και οι Καλόγεροι θα γίνουν γκρίζες ζώνες.

  Να συγχωνευτούμε στην Μεγάλη Αλβανία μπας και γλυτώσουμε.

 3. Factorx avatar
  Factorx 21/07/2008 18:05:42

  Αδέλφια, δεν τα παίζει η κυβέρνηση τώρα τα εκλογοσενάρια. Της τα φοράνε. Το τέλος άρχισε...

 4. Λαρα avatar
  Λαρα 21/07/2008 18:26:08

  Μα σε ποια κυβερνηση αναφερεστε;
  εδω επικρατουν συνθηκες
  των "Οσα Παιρνει ο Ανεμος".
  λαρα

 5. mareli avatar
  mareli 21/07/2008 18:30:45

  Ηρεμήστε λίγο,

  ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση να γίνουν πρόωρες εκλογές.
  Στοιχειώδεις αναλυτικές ικανότητες της πολιτικής κατάστασης δεν επιτρέπουν την αισιοδοξία σας...
  Από τον Οκτώβριο του 2004 "της φοράγανε" "ανασχηματισμούς" και "πρόωρες εκλογές" και τελικά όλα έγιναν όταν και όπως αποφάσισε ο Καραμανλής. Το εντυπωσιακό είναι ότι η αισιοδοξία σας βασίζεται "στους άλλους"! "Το τέλος άρχισε" γιατί το αποφάσισε ας πούμε ο Μπόμπολας (όπως αναφέρατε σε πρόσφατο post). Θα συμφωνούσα, αν ο Μπόμπολας και οι άλλοι κατάφερναν να πείσουν καμιά 100.000 μέλη και φίλους του ΠΑΣΟΚ να εκλέξουν τον εκλεκτό τους Βενιζέλο. Αφού δεν κατάφεραν το εύκολο θα καταφέρουν το δύσκολο... Να αναγκάσουν τον Καραμανλή να πάει σε εκλογές και το ΣΥΝ να συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ, το οποίο εγκαταλείπουν ψηφοφόροι και προσχωρούν στο ΣΥΝ.
  Κύριοι η κριτική σας για να είναι παραγωγική και αποτελεσματική θα πρέπει να εστιαστεί στην Οικονομία και στις επιπτώσεις της Παγκόσμιας κρίσης στην τσέπη του Έλληνα.
  Και δίχως παραγωγικότητα και αποτελεσματικότητα στην κριτική... δεν υπάρχει αισιοδοξία!

 6. aionios avatar
  aionios 21/07/2008 18:42:39

  Το σενάριο αυτό θα γινότανε πραγματικότητα μόνο αν ο Καραμανλής ήθελε έναν δρόμο διαφυγής, δηλαδή μια αποστρατεία. Μόνο για αυτό το λόγο θα επέλεγε αυτή τη λύση. Αν δηλαδή έχει αποφασίσει το πολιτικό του τέλος.

 7. διπλωμάτης avatar
  διπλωμάτης 21/07/2008 18:45:54

  Άν ο Κωστάκης τολμήσει εκλογές τον Οκτώβρη χαιρετισμούς στον πλάτανο...αν αντέξει θα πάει για ευρωεκλογές εκεί όλα παίζονται.
  Αν υπάρχει εντολή από μακριά θα τον φάνε όπως τον Μητσοτάκη με αποχωρήσεις...η τέλεια ξεφτίλα.

 8. aionios avatar
  aionios 21/07/2008 18:54:50

  Κανένας δεν είναι σε θέση αυτή τη στιγμή να κάνει στρατηγική έστω των 2 εβδομάδων. Επικρατεί η απόλυτη ρευστότητα. Όλοι οι διαμορφωτές της πολιτικής κατάστασης παρακολουθούνε απλά. Και οι διαπλεκόμενοι, και οι πολιτικοί και τα γνωστά κέντρα αποσταθεροποίησης.

 9. O Ιθαγενής avatar
  O Ιθαγενής 21/07/2008 19:05:57

  Με τίποτα.
  Γιατί να πάει? Κανείς δεν παίρνει την ευθύνη να ρίξει την κυβέρνηση, κανείς δεν μπορεί να κάνει εξεταστική (θέλει 151 η σύσταση εξεταστικής και όχι 150 ... για τα σενάρια προσθαφαιρέσεων), αν κάνει ξέρει ότι έχει χάσει (όσο ξεκομμένος και να είναι ο ίδιος και το περιβάλλον του από την πραγματικότητα...άκου απογοητευμένος από την Αρχαία Ολυμπία τι ήθελε δηλαδή παρελάσεις και ψητά γουρουνόπουλα?)
  Η μόνη ελάχιστη πιθανότητα είναι να τα κάνει χειρότερα ο ...Αλογοσκούφης (οι προβλέψεις του "θωρακισμένη η Ελληνική Οικονομία", η κατάρτιση του προϋπολογισμού 2007, και οι ...επιτυχημένες επιχειρηματικές κινήσεις πρέπει να διδάσκονται στις Οικονομικές Σχολές της Υφηλίου), έτσι να επωμιστεί άλλος να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά και το ...2010 να επανέρθει θα έχουν παραγραφεί και τα πάντα).
  Αλλά που να βγάζει την παντόφλα ο σεμνά και ταπεινά και να ξεκολλά από την Ραφήνα για να γυρίζει την Ελλάδα? (εκτός αν πάει με ...το νέο κότερο του κ Βουλγαράκη)
  Εδώ ακόμα και ανασχηματισμό βαριέται να κάνει, ούτε το Υπουργικό Συμβούλιο δεν συνεδριάζει... και πάλι τον καταλαβαίνω τι ανασχηματισμό να κάνει?

  -να διώξει τον Σουφλιά ... και να βάλει τον Δήμα
  -να διώξει τον τον Αλογοσκούφη ...να βάλει Σαμαρά
  κλπ
  Προβλήματα...οπότε άστο καλύτερα " δεν κάνει κινήσεις υπό το καθεστώς πίεσης ..."

  ΥΓ

  όπως λέει και ο πιτσιρίκος:

  Δεν καταλαβαίνω γιατί οι δημοσιογράφοι λένε και ξαναλένε πως -στο ερώτημα των δημοσκοπήσεων για το ποιον θεωρούν καταλληλότερο για πρωθυπουργό- ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των ερωτηθέντων απαντά «Κανένας». Γιατί τους φαίνεται παράξενο; Έχουν την εντύπωση πως τη χώρα αυτή τη στιγμή την κυβερνάει κάποιος;

  και σημειώνω: άκου απογοητευμένος από την Αρχαία Ολυμπία...
  οι ΕΠΙΓΟΝΟΙ και οι συμβουλάτορες που κινούνται στο περιβάλλον, τι περίμεναν:

  -υποδοχές και σημαιούλες όταν ακόμα ούτε οι καμένες ελιές δεν κόπηκαν...περιμένουν τους γεωπόνους
  -160.000.000 τοκίζονται ...λείπουν τα δικαιολογητικά
  - ούτε ένας οικισμός δεν ανακοδομήθηκε

  ΜΟΝΟ Η ΑΡΤΕΜΙΔΑ (ΜΕ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ) ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ΤΟ 2009, ΜΕ ΠΛΑΚΟΣΤΡΩΣΗ, ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ / ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ, ΟΧΙ ΑΝΑΡΧΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ

  ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΓΡΑΙΚΥΛΟΙ ΠΑΡΟΙΚΟΥΝΤΕΣ ΤΗΣ ΜΥΚΟΝΟΥ ΚΑΙ ΘΑΜΩΝΕΣ ΤΟΥ ΕΚΑΛΗ ΚΛΑΜΠ

  ΠΟΥ ΘΕΛΑΤΕ ΥΠΟΔΟΧΗ ΑΠΟ ΔΙΑΜΕΝΟΝΤΕΣ ΣΕ CONTAINER

  και όπως έλεγε και κάποιος πατριώτης μου Καλαβρυτηνός:

  ΟΞΩ ΒΡΕ , ΟΞΩ

 10. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 21/07/2008 19:06:30

  μήπως ΚΑΙ οι "εκλογές" είναι για να ξεχαστεί το απλό γεγονός ότι έχουν μπει 100 εκατομ. σε λίγες τσέπες ηγετών μας;

  μήπως ό,τι βλέπουμε είναι για να ξεχαστεί η Ζήμενς;

 11. Λαρα avatar
  Λαρα 21/07/2008 19:12:21

  Αιωνιε,
  Μας αφηνει τελειως αδιαφορους το πολιτικο τελος του Καραμανλη και του οποιου αλλου ανιδαιου καρεκλοβιου, που καριερα επιθυμει να χτισει στα ερειπια μιας καταγκρεμισμενης χωρας.
  Αυτο που προεχει ειναι η εκλογη μιας εντιμης κυβερνησης συνασπισμου απαλλαγμενης απο τα Βαριδια της Αρπαχτης χωρις τους εμπλεκομενους και σκανδαλιζοντες τη χωρα μας διεθνως
  για τη μεταβαση της χωρας απο την απραγια σε μια ενεργη, προσοδοφορα και επικερδη πολιτικη ζωη.
  Κανεις μας δεν επιθυμει να θυσιασει την αξιοπρεπεια ενος λαου για τη ματαιοδοξια μερικων πολιτικων κομπαρσων.

  λαρα

 12. Γεω-Πόνος avatar
  Γεω-Πόνος 21/07/2008 19:33:24

  Η Ν.Δ δεν πρόκειται να βρεθεί σε καλύτερη θέση από αυτή που είναι τώρα. Οπότε και θα κάτσουν στα αυγουλάκια τους!
  Μην τσιμπάτε στις μαλακίες του Κουρή...κλίμα θέλει να κάνει για να δείξει την '''πυγμή'' του ΜπουΧέσα!!!

 13. thanos avatar
  thanos 21/07/2008 19:46:21

  mareli
  July 21st, 2008 at 6:30 pm

  @mareli poly se paw,molis se diavasa me phre o ypnos.Ma den koitas gyrw sou ti ginetai? hrthe h arxh tou telous opws poly swsta to grafei o factrorx.

 14. χρηματιστης avatar
  χρηματιστης 21/07/2008 19:52:44

  πραγματι η κυβερνηση δεν προκειται να βρεθει σε χειροτερη κατασταση απο αυτη που ειναι τωρα,αρα δικιο εχει ο mareli

 15. Νἰκος avatar
  Νἰκος 21/07/2008 20:08:13

  ΠαραγονταΧ:
  "Όλα είναι λοιπόν πιθανά πλέον".

  Μη φοβασαι, πεστο ντε. Μας διαλυουν σαν κρατος και χωρα. ΟΙ ασπονδοι φιλοι και ξυμμαχοι μας. Φυσικα οι υπομετριοτητες (για να θυμησθουμε τον μακαριτη τον Κονδυλη)πως να ανταποκριθουν στους καιρους οταν η μονη εγνοια τους ειναι η καρακλα και τα (χρυσα) κουταλια της ΕΕ; Πως;

 16. Μποτίλια στο Πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο Πέλαγος 21/07/2008 20:25:20

  Πρέπει ίσως να κατανοήσουμε ότι κάποιες επιλογές γίνονται όχι γιατί γιατί είναι οι καλύτερες δυνατές, μα για να αποφευχθούν χειρότερες εξελίξεις.
  Για την περίπτωση των άμεσα επερχόμενων εκλογών ισχύει το δόγμα που πρεσβεύουμε για τα απολεσθέντα μαλλιά μας άπαντες οι καραφλοί: "προτίμησαν την πτώση από την ατίμωση".
  Η κυβέρνηση Καραμανλή βρίσκεται στην εντατική εδώ και μήνες. Εδώ και τρεις ημέρες (μετά την αποπομπή Ζορμπά) είναι κλινικά νεκρή. Φτάνουν δύο ψήφοι, που τις διαθέτει ο όποιος δελφίνος, για να πέση. Απλά κλιμακώνεται το κατάλληλο ψυχολογικό κλίμα, με στόχο την εκμηδένιση του κόστους αυτού που θα χρεωθή το εγχείρημα.
  Έτσι στη περίπτωση που ο ασθενής βρίσκεται σε νεκροφάνεια, τον συμφέρει, πριν αποσυνδέσει τα σωληνάκια ο γιατρός, να τα κόψη με τα δόντια ο ίδιος. Με αυτό τον τρόπο διαδηλώνει κινητικότητα της αυχενικής χώρας και των άνω άκρων.

 17. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 21/07/2008 21:03:05

  Είναι παρακινδυνευμένη κάθε πρόβλεψη για ότι οτιδήποτε, αν δεν ξέρουμε τι κλίμα θα υπάρχει το Φθινόπωρο στην κοινωνία με:

  1. Την πλήρη αδυναμία της ΝΔ να λύσει τα εκρηκτικά προβλήματα (ανεργία, ακρίβεια, παιδεία, διαφθορά, υγεία, προϋπολογισμός, κ.α.), που δεν καταλαβαίνω, γιατί παραβλέπονται συστηματικά.

  2. Την ολοσχερή ανικανότητα του ΠΑΣΟΚ να ανακάμψει και να πείσει ως εναλλακτική λύση.

  3. Το πόσο θα συνεχιστεί η άνοδος και η σταθερή άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να συνεργαστεί με ΠΑΣΟΚ.

  Άρα, οι ερχόμενοι μήνες θα είναι συναρπαστικοί, σε δημ/φους και στους bloger.

 18. aionios avatar
  aionios 21/07/2008 21:49:37

  Δεν είναι έτσι anonyme 8.31.
  Η ΝΔ σε πιθανές εκλογές δεν θα έφτανε με τίποτα το 38% και έτσι θα καταγραφότανε η αποδοκιμασία ακόμα και της βάσης της ΝΔ προς τον Καραμανλή. Πώς τα κατάφερε από την απόλυτη κυριαρχία του 45.36% του 2004 να πέσει κάτω και από το ψυχολογικό όριο του 38%. Έτσι θα τέλειωναν και τα περί καταλληλότερου και λοιπών επικονωνιακών τεχνασμάτων. Η απώλεια 3.5 μονάδων το 2007 έκανε τον κόσμο να μιλάει πλέον τόσο απαξιωτικά για αυτόν.
  Και το ποσοστό που πιστεύω ότι θα έπαιρνε η ΝΔ τον Οκτώβρη αν γινόταν εκλογές είναι γύρω στο 37% γιατί ακόμα και ο κόσμος της ΝΔ πλέον είναι οργισμένος και ξέροντας πως το ΠΑΣΟΚ είναι 3 μονάδες παρακάτω δεν θα ενεργοποιούνταν τα κομματικά αντανακλαστικά.

 19. Katharma avatar
  Katharma 22/07/2008 01:49:15

  Μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ βολεύουν οι εκλογές. Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ τις βλέπουν σαν εφιάλτη. Ειδικά το ΠΑΣΟΚ χάνεται με εκλογές.

 20. Ο Χαζος του χωριου avatar
  Ο Χαζος του χωριου 22/07/2008 01:54:46

  Εκλογες θα γινουν μονο εαν προκυψουν απο το εξωτερικο αδιασειστα στοιχεια για χοντρη μιζα απο Μεγσλο προσωπο...Ξεκαθαρα!

 21. aionios avatar
  aionios 22/07/2008 12:34:06

  Anonyme 10.21 ο Αφασίας του Μαξίμου δεν μπορεί να κυβερνήσει με 152 δικούς του βουλευτές, τι πολιτικές εξελίξεις θα ελέγξει.
  Του έδωσε ο λαός το 2004 ένα πολύ μεγάλο ποσοστό με το οποίο θα μπορούσε να κυριαρχήσει πραγματικά και όχι επικοινωνιακά. Κι αυτός ο Ανίκανος σε μόλις 4.5 χρόνια έφερε τη ΝΔ στο ναδίρ. Αυτή νομίζεις ήταν η φιλοδοξία του νεοδημοκράτη το 2004?

 22. george avatar
  george 23/07/2008 13:05:39

  ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΝΤΑΞΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΦΟΥ ΤΟ ΘΕΛΕΙ Ο ΧΟΝΤΡΟΣ... ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΛΙ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ...ΝΑ ΜΗ ΧΑΣΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΚΝΕ...ΔΕ ΛΕΕΙ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.