#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
22/05/2012 23:59
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αναταραχή στις αγορές από τις δηλώσεις ΠαπαδήμουΟι μάσκες έπεσαν με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο. Ο Λουκάς Παπαδήμος, ο άνθρωπος των τραπεζών που ανέλαβε τη… δύσκολη αποστολή να σώσει τους εργοδότες του, απαλλαγμένος από τα πρωθυπουργικά βάρη, χτύπησε με συνέντευξή τους στο Dow Jones Newswires.

Κι αν μέχρι τώρα βρίζαμε τους ξένους που μας εκβιάζουν με έξοδο από το ευρώ, ο ίδιος ο Ελληνας Λουκάς Παπαδήμος «ντύθηκε» Αγκελα Μέρκελ και ανέλαβε να μας συνετίσει.

Το μήνυμα που έστειλε προς τους εξαθλιωμένους Ελληνες ήταν ξεκάθαρα: Υποκύψτε, κάντε σιωπή γιατί η χώρα κινδυνεύει να βγει από το ευρώ.

Να το ακούμε αυτό από Γερμανούς, Γάλλους ή Αγγλους να το καταλάβουμε. Αλλά ο κ. Παπαδήμος που κρατούσε την τύχη της χώρας επί μήνες δεν μπορεί να παίζει το ρόλο του κοινού εκβιαστή.

Ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς αφού δεν απέκλεισε την έξοδο είπε ότι οι συνέπειες θα ήταν καταστροφικές για τη χώρα, ενώ θα επηρεαστεί βαθιά και η Ευρωζώνη.

«Αν και ένα τέτοιο σενάριο είναι απίθανο να υλοποιηθεί και δεν είναι το επιθυμητό για την Ελλάδα ή για άλλες χώρες, δεν μπορεί να αποκλειστεί ότι γίνονται προετοιμασίες για να περιοριστεί ο αντίκτυπος από την έξοδο της Ελλάδας»

Και συνεχίζει: «Οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα που αποτελείται από δύο μέρη: η Ελλάδα θα πρέπει να μείνει στην Ευρωζώνη και η χώρα θα πρέπει να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της. Σε αυτό το πλαίσιο, ο κίνδυνος η Ελλάδα να εγκαταλείψει το ευρώ είναι πραγματικός και εξαρτάται ουσιαστικά στο κατά πόσο ο ελληνικός λαός θα υποστηρίξει τη συνεχιζόμενη εφαρμογή του οικονομικού προγράμματος».

Ο άνθρωπος είναι ξεκάθαρος: Δεν κάνει ουδεμία κουβέντα για αλλαγές στο Μνημόνιο και για επαναδιαπραγμάτευση αλλά μας ζητά να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας αλλιώς μας περιμένει η καταστροφή.

Μα που ζει ο άνθρωπος; Δε βλέπει ότι ακόμη και οι ξένοι μιλούν για αλλαγές. Δεν άκουσε τον Ολαντ να λέει στον Βενιζέλο ότι στηρίζει την προσπάθεια για αλλαγές στο πρόγραμμα; Δεν άκουσε ότι στη Σύνοδο Κορυφής θα τεθεί θέμα ευρωομολόγου και ανάπτυξης;

Μάλιστα ο κ. Παπαδήμος έκανε και υπολογισμούς λέγοντας ότι η επιπτώσεις από την έξοδο από το ευρώ θα είναι από 500 δισ. ευρώ μέχρι και 1 τρισ. ευρώ.

Προφανώς, ο πρώην πρωθυπουργός φοβάται ότι οι αγαπημένες του τράπεζες θα καταρρεύσουν αλλιώς δεν εξηγείται αλλιώς. Σαν να μη ζει στη χώρα αυτή και να μη βλέπει ότι η Ελλάδα είναι στα όρια της κοινωνικής – ανθρωπιστικής κρίσης. Όπως έλεγαν κάποτε και στην περίφημη παράγκα «οι τραπεζίτες να κερδάνε και οι άλλοι να πάνε να…».

Αφού λοιπόν ο κ. Παπαδήμος ντύθηκε Μέρκελ και έκανε αυτές τις δηλώσεις οι αγορές άρχισαν να κλωνίζονται. Νευρικότητα στη Wall, το ευρώ κατρακύλησε κάτω από το 1,27 δολάρια, πτώση και για τον χρυσό.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. TARAMAS avatar
  TARAMAS 23/05/2012 00:58:40

  Δεν αντιλαμβάνομαι τι το κακό είπε. Όσα είπε τα λέει κι ο Σαμαράς. Απαξίωση των όσων είπε, είναι έμμεση απαξίωση της θέσης Σαμαρά. Επειδή δε μίλησε για αναδιαπραγμάτευση και τι μ' αυτό; Είναι υποψήφιος στις εκλογές και δεν το ξέρουμε; Δουλειά του δεν είναι να κάνει προγράμματα με υποδείξεις πολιτικής, αλλά να επισημάνει το αυτονόητο, ότι μονομερής καταγγελία των συμφωνιών είναι απαρχή της εξόδου από το ευρώ και καταστροφή της χώρας. Με τη θεσμική θέση που κατείχε ως πρόσφατα και ως στέλεχος με τεχνικές γνώσεις μεταδίδει στον ελληνικό λαό αυτά που ξέρει και ενισχύει τα επιχειρήματα της ΝΔ. Δηλαδή θα έπρεπε να αφήνει ανενόχλητο το θίασο του ΣΥΡΙΖΑ να παραμυθιάζει το λαό με το δήθεν αδύνατο της διακοπής της χρηματοδότησης της χώρας και της εξόδου της από το ευρώ; Ξεκολλήστε, δεν είναι πια πρωθυπουργός, αφήστε τα φτυάρια γιατί εμμέσως θάβετε τις θέσεις Σαμαρά.

  • μαρια τσωνη avatar
   μαρια τσωνη @ TARAMAS 23/05/2012 02:06:04

   Συμφωνω μαζι σου TARAMAS.
   Φαίνεται οτι εχουμε χασει το μετρο σ'αυτην την χωρα.
   Συμπεριφερόμαστε σαν να είμαστε καθυστερημένα παιδιά και θέλουμε ειδική αγωγή.(Συγγνωμη για την παραπάνω φράση μου αλλά δυστυχως δεν ξέρω πως αλλιως να το εκφράσω)

  • PayneK avatar
   PayneK @ TARAMAS 23/05/2012 02:27:24

   Μα αυτό είναι και το πρόβλημα,αφού δεν είναι υποψήφιος για τις εκλογές και θέλουμε να το νομίζουμε κιόλας οτι έτσι θα είναι,(σχεδόν σίγουροι είμαστε) στο τέλος όλο και μας προκύπτει ως τέτοιος..και αναρωτιόμαστε μετά αν είδαμε καλά. Παράξενο ε?
   Τώρα αν βλέπεις εσύ λίγο καλύτερα, τι να πω, τυχερός θα'σαι και ξες να αποφεύγεις τις εκπλήξεις γιατί οι υπόλοιποι γ@... την ατυχία μας!

 2. Nik avatar
  Nik 23/05/2012 02:01:50

  Repudiation, δηλαδή καταγγελία μιας σύμβασης είναι έννοια άγνωστη σε διεθνές επίπεδο. Εκεί ή αθετείς ή επαναδιαπραγματεύεσαι, δηλαδή κάνεις μια νέα σύμβαση, ένα νέο μνημόνιο. Καταγγελία χωρίς συνέπειες δεν υπάρχει.

  Αυτό που δεν είπε ο Παπαδήμος, όπως δεν λένε άλλοι και μου τη δίνει, είναι ότι εμείς μόνοι μας αποφασίσαμε να ρίξουμε όλο το βάρος στο φορομπηχτικό κομμάτι των μνημονίων και δεν κάναμε ΤΙΠΟΤΕ για την μείωση του κόστους. Διότι καμία κότα δεν ήθελε να επωμιστεί το πολιτικό κόστος της σύγκρουσης με συντεχνίες.

  Οπως το είπε ωμά ο Ραγκούσης στον Παπαχελά του ΣΚΑΙ: το πολιτικό προσωπικό (φράση και αυτή!) προτίμησε να ρίξει 1,2 εκατομμύρια Ελληνες στην ανεργία αντί να μειώσει το δημόσιο κατά 200 000 θέσεις.

  Αυτές ήταν συνειδητές επιλογές άλλων και όχι του Παπαδήμου.

  Η κοντόφθαλμη προσέγγιση του "πολιτικού προσωπικού" είναι τρομακτική! Επειδή οι 1,2 εκατομμύρια άνεργοι του ιδιωτικού τομέα δεν έχουν συνδικαλιστικό φορέα, αυτοί φάγαν το αγγούρι. Δεν σκέφτηκε κανείς ότι 200 000 άνεργοι είναι διαχείρισιμο μέγεθος και θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί χωρίς να μπούμε σε βαθιά ύφεση που φέρνει η ανεργία 1,2 εκατομμυρίου. Δηλαδή ούτε απλή αριθμητική δεν ξέρουν!

  • μαρια τσωνη avatar
   μαρια τσωνη @ Nik 23/05/2012 02:07:42

   Χειροκροτω!!!!!

  • restart avatar
   restart @ Nik 23/05/2012 07:59:50

   "προτίμησε να ρίξει 1,2 εκατομμύρια Ελληνες στην ανεργία αντί να μειώσει το δημόσιο κατά 200 000 θέσεις. "
   **********************************************
   τι λες ρε νεοφιλελευθερε ανθρωποφάγε.
   Ιδια αξία έχουν 1,2 εκατομμύρια Ελληνες
   με 200.000 ξυζαρχιδηδες-σφραγιδιάρηδες-πρωτοκολατζήδες-αποσπασμένους-κηφήνες εκλογικούς πελάται??
   οι 1,2 εκατομμύρια Ελληνες δε ξέρουμε τι ψηφίζουν. Πως μας ζητάνε προστασία?
   στο κάτω κάτω
   έχουν μάθει να δουλέυουν!
   έχουν μάθει ότι :
   "του ιδιωτικού υπαλλήλου το πιάτο 3 φορες ειναι αδειανο και μια φορα γεμάτο (σα του κυνηγου ενα πράγμα)"

   Δε μπορουμε να διαλύσουμε την συνοχή της ελληνικής κοινωνίας.
   εδω και αιώνες αυτός που έχει "μπάρμπα στην κορώνη"
   είναι πολίτης ενός ανώτερου θεου.
   Είναι μόνιμος, παιρνει επίδομα για να πλένει τα χέρια του ή να γυρίζει τη μανιβέλα κανεις δεν ελέγχει τι ακριβώς κάνει, ούτε φυσικά αν το κάνει καλά και δε μας πολυενοχλει αν ειναι λαδιάρης ή απατεωνούλης-καθως ειναι πελατης και -Ο ΠΕΛΑΤΗΣ ΕΧΕΙ ΠΑΝΤΑ ΔΙΚΙΟ.

   Αυτό ειναι αξίωμα της νεοελληνικής ιστορίας
   κατάλαβες κύριε ραγκουση
   Ασε λοιπόν τις ανοησίες & πιάσε ενα μπιφτέκι ;-)

  • voter avatar
   voter @ Nik 23/05/2012 09:23:36

   Το δημόσιο δεν θα το πειράξει κανένας φιλε ΝΙΚ .Ακόμα και ο... Μανος να εβγαινε... πρωτο κομμα ,που ζητα 400.000 απολύσεις , το δημόσιο θα εμενε στη θέση του . Τυχαίο είναι που τόσο καιρό μέσα στην κρίση δεν έγινε ούτε μία επι της ουσίας απόλυση (εκτος των συμβασιούχων ) ?. Η αμεση είτε έμμεση εξαγορά ψήφων και συνειδήσεων είναι δυστυχως φαινόμενο πυρηνικό της ελληνικης πολιτικης. Απογοητευτικό, αλλά έτσι είναι και πρέπει να το παρουμε αποφαση . Η αναγκη των ψηφων πρεπει να εξυπηρετηθει με καθε κόστος ! Αυτος ειναι ο λογος που " δεν ξερουν απλη αριθμητικη " η για να το πω αλλιως , ξερουν ΜΟΝΟ απλη αριθμητικη αθροισης ψηφων κι απο πιο προχωρημενα μαθηματικα τιποτε. Κατα τα άλλα ελληνικές κατεργαριές , με οργανισμους να κλείνουν και δημ.υπαλληλοι να μεταφέρονται σε αλλες δημοσιες θέσεις οπως κάποτε μετέφεραν τα αιγοπροβατα απο την μια περιοχή στην άλλη για να παίρνουν τις επιδοτήσεις .

   • juliet avatar
    juliet @ voter 23/05/2012 09:34:43

    voter
    καλημέρα,
    και έλεγα τι έχουν τα πρόβατα και πάνε και έρχονται ....απλά μαντρί αλλάζουν γιατί οι τσοπαναραίοι όλοι κάπα φοράνε και γκλίτσα κρατάνε ,απλά διαφέρει το ''σχήμα'' .....
    Τα σέβη μου....
    :)

    • voter avatar
     voter @ juliet 23/05/2012 14:21:24

     juliet ,
     Δυστυχώς είναι "εμποτισμένη" η ελλληνικη πολιτική απο την ψηφοθηρία με οποιοδηποτε κόστος . Τα είδαμε τα αποτελέσματα στις προσφατες εκλογες .Και μην πει κανεις οτι δεν προσπάθησε ο ΑΣ να μειωσει το φαινόμενο ...Αλλα δυστυχως , μερικα πραγματα ,θελουν χρονο για να αλλαξουν και ...πονο !
     Τωρα παντως δεν είναι καιρος για τετοια .Ας επιπλεύσουμε πρώτα και μετα θα δουμε πως θα βγούμε στη ακτη !

 3. ΠΑΝ.ΠΑΠ avatar
  ΠΑΝ.ΠΑΠ 23/05/2012 02:35:28

  Κανονικά φίλε Factor θα έπρεπε αυτά που θα γράψω να τα πούμε τηλεφωνικά.
  Επειδή όμως μου την έχει βαρέσει στο κεφάλι όλη αυτή η κουβέντα περί επαναδιαπαγρμάτευσης πολυ θα ήθελα να μάθω τι εννοούν όλα τα κόμματα.
  Τι θα επαναδιαπραγμετευτούν; Τούς στόχους του μνημονίου φυσικά όχι.
  Τα ισοδύναμα μέτρα; Κανένα πρόβλημα δεν έχουν οι δανειστές μας αρκεί να βγαίνει η σούμα. Τα ισοδύναμα όμως τι είναι; Δεν είναι μέτρα που θα βαθαίνουν την ύφεση αφού οι στόχοι είναι δεδομένοι; Και μη μου πείς το επιχείρημα περί φορολόγησης του τζόγου. Είναι τόσα λίγα που δεν αξίζει τον κόπο να το συζητάμε.
  Οτιδήποτε άλλο που αφορά τη χαλάρωση των μέτρων του μνημονίου το αποκλείουν οι πάντες. Απλά διότι προυποθέτει να ρίξουν κι άλλα λεφτά στην Ελλάδα, που αν το κάνουν θα το απαιτήσουν και οι άλλες χώρες. Αν θέλουμε να μιλήσουμε ειλικρινά πρέπει να πούμε την αλήθεια στο λαό. Το μνημόνιο θα το κουβαλάμε στην πλάτη όσο δεν κάνουμε τίποτα για να το ξεφορτωθούμε. Όσο θα
  παπαγαλίζουμε τα περί επαναδιαπραγμάτευσης [τη τρύπα στο νερό δηλαδή] αντί να ξηλώσουμε τον κρατισμό με αποκρατικοποιήσεις, τα κλειστά επαγγέλματα που τρέφουν την ανεργία, την γραφειοκρατία που σκοτώνει την επιχειρηματκότητα και γενικά να αλλάξουμε όλα εκείνα που μας έφεραν εδώ...το μνημόνιο δεν θα το διώξουμε με ξόρκια και επαναδιαπραγματεύσεις που δεν διαπραγμετεύονται στην ουσία τίποτα.

 4. Aθωος περαστικος avatar
  Aθωος περαστικος 23/05/2012 09:00:24

  Για τα 18 δις που εισηγείται να πάρουν οι τράπεζες σε μετοχές χωρίς δικαίωμα ψήφου? Μέγα σκάνδαλο που δε βλέπω να ανακινείται από πουθενά. Αν οι τραπεζίτες θέλουν κεφάλαια, να βάλουν από τη τσέπη τους. Αν δεν έχουν/δεν θέλουν, να μπεί το κράτος και με τα 18 δις γίνεται βασικός μέτοχος και παίρνει και το μάνατζμεντ. Μετά μπαίνουν οι λογιστάδες, ξεσκονίζουν τα πάντα, ελέγχουν άν έχουν κάνει χρηστή διαχείριση, αν έδωσαν θαλασσοδάνεια και σε ποιούς (μην νομίζετε ότι η περίπτωση Λαυρεντιάδη είναι μοναδική...) , ελέγχουν τι πλήρωναν οι τράπεζες σε μισθούς και bonus στα μεγαλοστελέχη τους και κινούνται νομικά εναντίον της διοίκησης. ΕΤΣΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ. Όχι τα κέρδη δικά τους και η χασούρα δική μας!

 5. Bob Velis avatar
  Bob Velis 23/05/2012 10:15:28

  Είναι φυσιολογικό o κ. ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ να έχει την ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΆ ενός τυπικού ΓΕΝΙΤΣΆΡΟΥ ...
  Αλλως τε πιστά έκανε την ΣΎΝΘΕΣΗ των ΠΟΛΙΤΙΚΏΝ ΝΔ & ΠΑΣΟΚ που αναλύονται στο ΥΠΕΎΘΥΝΑ ΥΠΟΓΕΓΡΑΜΜΈΝΟ ΜΝΗΜΌΝΙΟ.
  Πάντως ξεπέρασε τα όρια του ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΎ όταν πληρώνουν οι ΠΟΛΙΤΕΣ για τις ΤΡΑΠΕΖΕΣ. Πρόκειται για ΘΡΙΑΜΒΕΥΤΙΚΗ επάνοδο της ΦΕΟΥΔΑΡΧΙΑΣ.
  ΑΣ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ, ΧΑΜΗΛΟΜΙΣΘΟΙ και ΧΑΜΗΛΟΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ για να επιβληθεί η παγκόσμια η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ...

 6. thanos avatar
  thanos 23/05/2012 10:27:29

  Ας όψονται αυτοί που τον ψήφισαν για Πρωθυπουργό!

 7. Διαφωνών avatar
  Διαφωνών 23/05/2012 11:22:48

  Αν αναδημοσιεύατε αυτούσιο το κείμενο της συνέντευξης Παπαδήμου, άρα χωρίς τα επιεικώς ανόητα περί Παπαδημέρκελ, θα έβλεπαν όλοι ότι λέει ακριβώς αυτά που (ορθά-ορθότατα) λέει και ο Σαμαράς περί κινδύνου εξόδου από το ευρώ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.