22/08/2007 18:20
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αναταραχή στη ΝΔ για τους χειρισμούς του πορίσματος Ζορμπά

Όπως προβλέψαμε, το πολιτικό παιχνίδι με αφορμή το πόρισμα Ζορμπά «χοντραίνει». Η δημοσίευση σήμερα από όλο σχεδόν το φάσμα του Τύπου ( ακόμα και από τον συμπολιτευόμενο «Ελεύθερο Τύπο» αποσπασμάτων του πορίσματος Ζορμπά έχει προκαλέσει θύελλα στο πολιτικό σκηνικό και σοβαρές αναταράξεις στο κυβερνητικό στρατόπεδο. Οι τελευταίες προκαλούνται από δυο λόγους: 

Πρώτον από τις επίμονες φήμες ότι η διαρροή επιλεγμένων αποσπασμάτων του πορίσματος Ζορμπά έγινε από κορυφαία στελέχη της κυβερνητικής παράταξης που θέλουν να πλήξουν συνυποψήφιους τους, ή εσωκομματικούς αντιπάλους τους που εμπλέκονται στην υπόθεση των ομολόγων. Για του λόγου το ασφαλές διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα και δείτε ποιες εφημερίδες δεν έχουν τα αποσπάσματα περί «πολιτικών ευθυνών» - τα οποία και αποτελούν μάλλον «γαλάζια διαρροή». Αναρωτηθείτε επίσης γιατί άλλες εφημερίδες εστιάζουν τα βέλη τους στον Γ. Αλογοσκούφη και άλλες (της συμπολίτευσης) καταδιώκουν τον Π. Δούκα.

Δεύτερον, απο το γεγονός ότι στελέχη της ΝΔ αναγνωρίζουν πλέον ανοικτά ότι οι αλλεπάλληλες «γκάφες» άρχισαν με την άκριτη υιοθέτηση από την κυβέρνηση της παρέμβασης Κολιοκώστα εναντίον του πορίσματος Ζορμπά. Αυτό σε συνδυασμό με τις χοντροκομμένες παρεμβάσεις κορυφαίων στελεχών της κυβέρνησης στα ΜΜΕ είχαν σαν αφορμή να προσφέρουν απρόσμενο έδαφος στο ΠΑΣΟΚ και να καταστήσουν το πόρισμα μείζον προεκλογικό θέμα.


Η εκτίμηση πάντως έγκυρων νομικών κύκλων είναι ότι κάθε άλλο παρά πρόκειται περί «γκάφας», αφού και ο κ. Κολιοκώστας, όπως και ο κ. Ζορμπάς , είναι πολύ καλός γνώστης της δικονομίας. Οι ίδιοι κύκλοι υποστηρίζουν ότι ο κ. Κολιοκώστας δεν είχε καμία αρμοδιότητα σχετικά με το πόρισμα και ότι μόνο το δικαστήριο ή το δικαστικό συμβούλιο μπορούν να αποφασίσουν για την τύχη του. Αυτό σημαίνει ότι ο κ. Κολιοκώστας ήταν υποχρεωμένος να το στείλει στον εφέτη – ανακριτή κ. Λέκκα ο οποίος είναι, όμως, ο μόνος που θα μπορούσε να το στείλει στην Βουλή. Την εκτίμηση αυτή ενισχύει το γεγονός οτι ο κ. Κολιοκώστας έστειλε στον κ. Λέκκα τους ογκώδεις φακέλλους με το προανακριτικό υλικό, αλλά δεν του έστειλε το πόρισμα


Αυτές οι πληροφορίες οδηγούν στην εκτίμηση ότι όλα έγιναν για να μην πάει το πόρισμα στη Βουλή μετεκλογικά και να απαλλαγούν κάποιοι από τις πολιτικές ευθύνες. Πρόκειται προφανώς για τους ίδιους που οδήγησαν σήμερα τη ΝΔ από θέση ισχύος σε κατάσταση άμυνας.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.