29/08/2010 17:31
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αναταραχή στην Αντιτρομοκρατική

(ΒΗΜΑ). Υποβολή παραιτήσεων και αιφνιδιαστικές αποπομπές έμπειρων αξιωματικών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας εν μέσω των κρίσιμων ερευνών για την έκρηξη του δέματος-βόμβα στο γραφείο
του υπασπιστή τού κ. Μ. Χρυσοχοΐδη, στο μέγαρο της λεωφόρου Κατεχάκη, αλλά και για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια! Και όλα αυτά στις αρχές του καλοκαιριού, στην πιο κρίσιμη αστυνομική διεύθυνση και με την επανεμφάνιση της νέας γενιάς τρομοκρατών.

«Oι τρομοκράτες έχουν πλέον εξαφανιστεί μετά την εξάρθρωση του “Επαναστατικού Αγώνα”. Δεν υπάρχει λόγος να μείνετε άλλο εδώ»: αυτά ειπώθηκαν προς τους αξιωματικούς σε σύσκεψη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στις 20 Ιουνίου 2010. Λίγες ώρες αργότερα όμως ήλθε η θλιβερή διάψευση με την έκρηξη του δέματος στο γραφείο του υπουργού που σκότωσε τον υπασπιστή του Γιώργο Βασιλάκη . Εναν μήνα μετά ακολούθησε η δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια στην Ηλιούπολη, την ευθύνη της οποίας ανέλαβε η «Σέχτα Επαναστατών».

Η αναγγελία της απομάκρυνσης από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία αφορούσε τους αξιωματικούς κκ. Γεώργιο Γκρίζη και Πάρη Χηνόπουλο, υπευθύνους των γραφείων Ερευνών και Πληροφοριών του Τμήματος Εσωτερικής Τρομοκρατίας. Ως λόγοι της εσπευσμένης μετάθεσης των δύο αξιωματικών, που αποτελεί θέμα τριβής στην Αντιτρομοκρατική, φέρεται πως ήταν- όπως τους ειπώθηκε- αφενός το ότι «δεν έχουν... χημεία με άλλον τμηματάρχη της Υπηρεσίας», αφετέρου το ότιδεν έχουν λόγο παρουσίας «μετά την εξάρθρωση του “Επαναστατικού Αγώνα” και την εξαφάνιση των άλλων οργανώσεων» .

Στην έξοδο μετά την εξάρθρωση

Ο 46χρονος κ. Γκρίζης είχε 11ετή παρουσία στην Αντιτρομοκρατική, έχοντας χειριστεί κρίσιμες υποθέσεις που σχετίζονται με την εξάρθρωση της 17Ν κατά την περίοδο του 2002, αλλά και τη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» τα δύο τελευταία χρόνια δράσης της. Ο 42χρονος κ. Χηνόπουλος με εξαετή παρουσία στην υπηρεσία είχε και αυτός καθοριστικό ρόλο στην υπόθεση της ανακάλυψης - τον περασμένο Σεπτέμβριο- του διαμερίσματος στην οδό 25ης Μαρτίου 8 στο Χαλάνδρι που, σύμ φωνα με την ΕΛ.ΑΣ., φέρεται να χρησιμοποιούσαν τα μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», αλλά και στην εξιχνίαση της κλοπής των ασπίδων των ΜΑΤ το 2005.

Τελικώς ύστερα από συνεννόηση με τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. ο κ. Γκρίζης μετατέθηκε σε τμήμα ασφαλείας σε περιοχή της Αθήνας και ο κ. Χηνόπουλος σε αστυνομική διεύθυνση στην Κρήτη. Στη θέση τους τοποθετήθηκε αξιωματικός που ήταν φρούραρχος στο Μέγαρο της λεωφόρου Αλεξάνδρας και ακόμη ένας αστυνομικός που υπηρετούσε νωρίτερα στη Δίωξη του Οικονομικού Εγκλήματος.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. μιλούν για αδικαιολόγητες αποπομπές αξιωματικών της Αντρομοκρατικής σε συνέχεια άλλων προ μερικών μηνών επισημαίνοντας ότι «οι συνεχείς μεταβολές δημιουργούν σημαντικό πρόβλημα στη συνοχή της υπηρεσίας αυτές τις κρίσιμες ημέρες».

Ελέω...
Ασφαλιστικού

Εξάλλου, το τελευταίο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν υποβάλει τις παραιτήσεις τους από την Αντιτρομοκρατική ο υποδιοικητής της κ. Κ. Ζαχαρόπουλος και ακόμη ένας έμπειρος αξιωματικός, αρμόδιος για τη διεθνή τρομοκρατία και τις τυχόν διασυνδέσεις εγχώριων με ένοπλες οργανώσεις του εξωτερικού.

Αμφότεροι φέρεται να επιθυμούσαν να αποχωρήσουν για λόγους συνταξιοδοτικούς. Ομως ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας κ. Αλκιβιάδης Τζωίτης και άλλοι επιτελείς του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έκριναν ότι η αποχώρηση του υποδιοικητή και του έτερου αξιωματικού θα επέφερε καίριο πλήγμα στις έρευνες για τις τελευταίες αιματηρές επιθέσεις των τρομοκρατικών οργανώσεων. Ετσι προσπάθησαν να τους μεταπείσουν.

Τους ζητήθηκε να ανακαλέσουν τις παραιτήσεις τους και να παραμείνουν στην υπηρεσία τουλάχιστον έως ότου παρουσιάσουν κάποια σχετική πρόοδο οι έρευνες για τις τελευταίες δύο επιθέσεις. Οι δύο υψηλόβαθμοι αξιωματικοί τελικά αποδέχθηκαν τις εισηγήσεις και έμειναν προς το παρόν στην υπηρεσία. Ομως, όπως έλεγε αξιωματικός προς «Το Βήμα», «το επιτελείο της Αντιτρομοκρατικής είναι ολιγομελές. Δεν είναι εύκολη μια έρευνα για τέτοιου είδους σύνθετες υποθέσεις όταν δύο από τους σημαντικούς αξιωματικούς είναι και νιώθουν υπό αποχώρηση» .

Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=351039&dt=29/08/2010#ixzz0y0OdU4kC

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΣΠΥΡΟΣ avatar
  ΣΠΥΡΟΣ 29/08/2010 18:50:40

  Πιστεύουν οι φωστήρες τής πολιτικής,ότι οι ένστολοι μπορούν νά λειτουργήσουν
  κάτω από τό κλίμα διωγμού,απαξίωσης,απουσίας πόρων καί μέ τό ηθικό στό ναδίρ?

  Οταν δέν υπάρχει,ηθελημένα,η πολιτική βούληση εμπέδωσης τάξεως καί ασφάλεις,
  Δημόσιας καί Εθνικής μέ όλους αυτούς νά ευρίσκονται στή χώρα περιστασιακά γιά
  εκτέλεση διατεταγμένης υπηρεσίας αποδόμησης τής χώρας,είναι δυνατή ή αποτελεσ-
  σματική λειτουργία τους,όπως καί τού λοιπού δημόσιου τομέα?

  Τούς διαλύσατε τό ασφαλιστικό,τίς αποδοχές,τό φρόνημα,τό φιλότιμο,τή περηφάνεια
  έχετε τώρα τό αποτέλεσμα πού επιδιώξατε,σέ λίγο ομως θά γευθείτε καί τήν οργή
  τών πολιτών,εάν δέν προλάβετε νά φύγετε,όλο τό πολιτικό προσωπικό.

 2. Ολντ Τραφορντ avatar
  Ολντ Τραφορντ 29/08/2010 23:35:40

  Θα τα πω ωμα, επειδή κάποιος κάποτε πρέπει να τα πει.
  Προφανώς, παραιτούνται γιατί δεν θέλουν να υπηρετούν κάτω απο τις διαταγές της συμμορίας των δολοφόνων, μια εκ των πολλών ιδιοτήτων αυτής της συμμορίας που κυβερνά την Ελλάδα 20 έτη απο το 1980. Βεβαίως αναφέρομαι σε πολιτικό κυβερνητικό κόμμα. Το δε χρώμα της σημαίας του είναι το αγαπημένο χρώμα των περισσοτέρων Ισλαμικών κρατών που επιθυμούν να βάζουν στις δικές τους σημαίες. Οχι, με αυτό το συνοθύλευμα τίποτε αρνητικής φύσης που έχει καταγραφεί δεν είναι τυχαίο. Όπως δεν είναι τυχαίο που πάντοτε φιλοδοξούσαν, τον ψήφο του αγράμματου, τον ωχαδερφιστή, τον άπατρη, του αλήτη, του λαμόγιου και τελευταίως και όποιου ατόμου έχει εμέσει η ίδια η κοινωνία των Βαλκανίων που δεν φημίζεται και ιδιαιτέρως για τη ποιότητα της παγκοσμίως, αλλά και η κοινωνία της Μέσης Ανατολής.

  Προσωπικά πιστεύω οτι αυτοί οι άνθρωποι και πολύ άντεξαν με αυτό το πράγμα που μας κυβερνά, για τόσο καιρό.
  Η Αλήθεια πονάει, αλλά αυτή είναι, δυστυχώς.

  • Ολντ Τραφορντ avatar
   Ολντ Τραφορντ @ Ολντ Τραφορντ 29/08/2010 23:38:42

   Όσοι τους ψηφίσατε και πιστεύετε οτι δεν ανήκετε στις παραπάνω "ευυπόληπτες" ομάδες των ατόμων που καταγράφω, βρείτε ενα καθρέπτη και ρίξτε 5 φάσκελα στον εαυτό σας αν και πιστεύω οτι αρκετοί το έχετε κάνει ήδη.
   Έτσι ωμά, γιατί η αλήθεια πονάει και πρέπει να πονάει.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.