#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
27/06/2013 17:36
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ανασύσταση της ΕΡΤ με παλιά υλικά;Τουλάχιστον 3 φορές το υπουργείο Οικονομικών αλλά και αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες, έχουν ζητήσει από τους εργαζόμενους της ΕΡΤ να σταματήσουν την κατάληψη, να εγκαταλείψουν το κτίριο και να αποδεχθούν τη νέα πραγματικότητα. Όσο το Ραδιομέγαρο τελεί υπό κατάληψη κι έχει μετατραπεί ουσιαστικά σε... εξαρχειώτικο στέκι (με το συμπάθιο) κι όσο τα πανάκριβα στούντιο και τα γραφεία έχουν μετατραπεί σε κομματικά γραφεία κοινοβουλευτικών και εξωκοινοβουλευτικών κομμάτων, τόσο θα εμποδίζεται και η λειτουργία του καναλιού.

Τι συνεχίζουν να απαντούν οι συνδικαλιστές; Μολών λαβέ, την ίδια στιγμή πάντως που στο χώρο της ΕΡΤ έχουν μείνει μόνο τα πανό, οι περιφερόμενοι σκύλοι και κάποιες καντίνες με «βρόμικα» που έβγαλαν τρελό χρήμα τις πρώτες ημέρες των κινητοποιήσεων.

Που θα πάει άραγε αυτή η κατάσταση; Ο νέος υφυπουργός ΕΡΤ, Παντελής Καψής διαβεβαιώνει ότι σε τρεις μήνες θα ξαναλειτουργήσει η νέα ΕΡΤ, το υπουργείο Οικονομικών στέλνει μπιλιετάκια απολύσεων στους εργαζόμενους, δίνει 2 μισθούς έναντι αποζημίωσης και περιμένει πότε το ΜΛ – ΚΚΕ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το Αριστερό Ρεύμα θα αποφασίσουν να αφήσουν τη δημόσια περιουσία στα χέρια του κράτους.

Προφανώς και δεν πρόκειται να ζητήσει κανείς να κάνουν ντου τα ΜΑΤ. Άλλωστε, αυτό θέλουν και οι συνδικαλιστές και οι περιφερόμενοι πολιτευτές της Αριστεράς. Όμως, ακούγονται διάφορες περίεργες και ανησυχητικές φήμες σχετικά με τους απολυόμενους και τους επαναπροσλαμβανόμενους. Λέγεται, π.χ. ότι ένας σκληρός πυρήνας εργαζόμενων από το σωματείο των τεχνικών, που κομματικά είναι πιο κοντά στο ΠΑΣΟΚ και τη φυσική συνέχειά του, τον ΣΥΡΙΖΑ, θα πάρει τις αποζημιώσεις απόλυσης και στη συνέχεια θα ξαναγυρίσει στη δουλειά, άγνωστο με τι μισθό και ποιες διαδικασίες. Ποιος θα αποφασίσει για το ποιοι θα επιστρέψουν; Ο Π. Καψής ή ο Βενιζέλος; Κι αν έχουν τάξει θέσεις στους κομματικούς τους στρατούς στην ΕΡΤ για ποια αναδιάρθρωση θα μιλάμε; Μήπως ο Σαμαράς και η ΝΔ που πήραν πάνω τους όλη αυτή τη γενναία απόφαση η οποία έχει και πολιτικό κόστος, βρεθούν τελικά να κρατάνε... τσίλιες στο κόλπο του ΠΑΣΟΚ για ανασύσταση της ΕΡΤ με παλιά υλικά;

Ας το προσέξουν κάποιοι γιατί θα πέσουν στην παγίδα παλιών κολπατζήδων του ΠΑΣΟΚ που ξέρουν από τέτοια παιχνίδια.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Μανώλης Πετράκης avatar
  Μανώλης Πετράκης 27/06/2013 17:45:08

  Φάκτορα, διαβάζω τα άρθρα σου και μπερδεύομαι. Μήπως είμαστε αξιωματική αντιπολίτευση ακόμα? Τι σκ.... θέλουμε να κυβερνήσουμε αν δεν μπορούμε να επιβάλλουμε το πρόγραμμά μας επειδή αναγκαστήκαμε να πάρουμε τον Μπενίτο για συγκυβερνήτη? Ή πιστεύεις ότι με τέτοια άρθρα η δυσαρέσκεια της βάσης θα στραφεί προς το ΠΑΣΟΚ? Η ΝΔ ξανάφερε το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, η ΝΔ ψηφίζει να μην ξανακληθεί η αυτού εξοχότης στην εξεταστική και η ΝΔ ξεκίνησε να κλείσει την ΕΡΤ και καταλήξαμε να ξαναπροσλάβουμε 2000 άτομα (προς το παρόν, μέχρι να τελειώσει το πανηγυράκι και με τον Καψή να κάνει τις διαπραγματεύσεις, θα φτάσουμε τους 3-4 χιλιάδες χαλαρά). Δηλαδή και τρελές αποζημιώσεις θα τους δώσουμε και θα τους ξαναπροσλάβουμε σχεδόν όλους. Και κατεβάσατε το χαράτσι της ΔΕΗ κατά 50% (να δούμε πόσο θα κρατήσει) αλλά θα τα πάρετε από την φορολογία. Η βάση απαιτεί 1 κανάλι το πολύ (μαζί με της βουλής) που να είναι μόνο ειδήσεις, εθνικά θέματα και ντοκυμανταίρ διαμόρφωσης εθνικής συνείδησης και νέα των ενόπλων δυνάμεων, θεία λειτουργία και τέλος. Πάνω από 100 άτομα βαριά-βαριά δεν χρειάζονται για τα παραπάνω. Και το νέο κανάλι να πληρώνεται από έκτακτη εισφορά πάνω στους μισθούς των βουλευτών. Ούτε μισο σέντ μέσω ΔΕΗ.

 2. ΦΑΝΤΑΣΜΑ avatar
  ΦΑΝΤΑΣΜΑ 27/06/2013 18:11:40

  Βαθύτατα προβληματισμένος εμφανίζεται ο νέος υφυπουργός παντελής Καψής, αρμόδιος για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, καθώς λίγες ημέρες μετά την ορκωμοσία μοιάζει να συνειδητοποιεί το μέγεθος του προβλήματος το οποίο καλείται να διαχειριστεί.Το απόλυτο χάος .

  Το σίγουρο είναι ότι η απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ δεν είχε κανέναν σχεδιασμό για την επόμενη ημέρα.

 3. ΦΑΝΤΑΣΜΑ avatar
  ΦΑΝΤΑΣΜΑ 27/06/2013 18:24:18

  H ΜΑΥΡΗ-ert μεταδίδει ΜΕΣΩ ΙΝΤΕΡΝΕΤ τους μεσογειακούς αγώνες που διεξάγονται στη Μερσίνη της Τουρκίας , στους οποίους μετέχουν και Ελληνες πρωταθλητές .

 4. τέστε avatar
  τέστε 27/06/2013 18:35:01

  Από την στιγμή που έχουν κάνει κατάληψη το κτίριο και εμποδίζουν την επαναλειτουργία της ΕΡΤ ,σημαίνει ότι ο λαός πρέπει να ζητήσει απόζημιωση από τους καταληψίες μέσω της δικαστικής οδού.

 5. panas avatar
  panas 27/06/2013 18:46:04

  Στις νέες προσλήψεις να ισχύσουν τα ποσοστά 6(ΝΔ)-4(Πασοκ)- 2(λοιπά).
  Προσοχή τα λοιπά για ξεκάρφωμανα να είναι 1,ο(Δημαρ) -0,3(Ανελ) 0,3(ΧΑ), 0,3(Συριζα) και 0,1(οικολογοι)...
  Ο Καψής μπορεί να φέρει σε πέρας το τιτάνιο αυτό έργο. Προσοχή στους Πασόκους και τους Κρυπτοσυριζαίους που το παίζουν όψιμοι νεοδημοκράτες...

  ΥΓ. Λέτε αυτή η χώρα να αλλάξει ποτέ...

 6. theo1611 avatar
  theo1611 27/06/2013 19:45:27

  Αφού δεν υπήρξε σχέδιο κλεισίματος, περιμένετε να υπάρξει σοβαρό σχέδιο δημιουργίας του νέου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού, ιδιαίτερα μάλιστα σε σύντομο χρόνο όπως επιτάσσει η απόφαση του ΣτΕ?

  Θλίψη για τη διάχυτη ανικανότητα και κατεδάφισης (όταν αποφασίζεται) και δημιουργίας (όταν στην επιβάλλει ακόμη και το ΣτΕ)!

 7. tassos.κ avatar
  tassos.κ 27/06/2013 20:21:07

  Θα μας πει κάποιος τέλος πάντων τι θα γίνει με τους παρόχους ψηφιακής;
  Σε ποιόν έχουν υποσχεθεί τη μεγάλη κουτάλα;
  Επίσης το ότι υπάρχει απόφαση δικαστηρίου που ζητά την άμεση επαναλειτουργία η οποία δεν εφαρμόζεται, πώς κρίνεται από όλους εσάς που ζητάτε να εφαρμοστεί ο Νόμος στα υπόλοιπα;
  Διακιοσύνη και εφαρμογή των Νόμων ΑΛΑ ΚΑΡΤ; Να το ξέρουμε λοιπόν να κάνουμε κι εμείς το ίδιο αφού ο πρώτος διδάξας είναι η ίδια η κυβέρνηση

  • τέστε avatar
   τέστε @ tassos.κ 28/06/2013 01:28:09

   Αφού οι ψευτοεπαναστάτες αριστεροί δεν φεύγουν από το κτίριο πως ν ανοίξει το μαγαζί?

 8. Νεστωρίδης avatar
  Νεστωρίδης 28/06/2013 08:07:34

  To κτίριο της Αγ. Παρασκευής είναι ή δεν είναι του δημοσίου;
  Ας εφαρμοστεί ο νόμος επιτέλους.
  ΔΕΝ μπορούν καταληψίες να καταλαμβάνουν δημόσια κτίρια και να εκβιάζουν τον Ελληνικό λαό και την κυβέρνησή του.
  Ποιός κυβερνά αυτόν τον τόπο;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.