#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
04/02/2013 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ανασύνταξη δυνάμεων διατάσσει ο ΣαμαράςΣε ανασύνταξη των δυνάμεων της κυβέρνησης με νέες πρωτοβουλίες, ώστε να έχει ο κυβερνητικός συνασπισμός την πρωτοβουλία των κινήσεων έναντι της αντιπολίτευσης που πέρασε για τα καλά στο «αντάρτικο» και στηρίζει κάθε μορφή κινητοποίησης, ακόμα και ακραίες αντιδράσεις, προχωράει ο Αντώνης Σαμαράς.

Τα τελευταία κρούσματα με τις επιθέσεις των βουλευτών της ΝΔ έναντι του Γιάννη Στουρνάρα, δεν ενθουσίασαν τον Πρωθυπουργό που δεν θέλει στην παρούσα περίοδο να υποστεί επικοινωνιακό και πολιτικό πλήγμα ο υπουργός Οικονομικών, ενώ ζητεί ενότητα στην πράξη.

Ο Α. Σαμαράς, χωρίς να μεταβάλλει ουδόλως την ασκούμενη πολιτική, προετοιμάζει σημαντικές αλλαγές στην επικοινωνιακή πολιτική της κυβέρνησης και στη μεθοδολογία του κοινωνικού διαλόγου που επιδιώκει το κυβερνητικό στρατόπεδο.

Προκειμένου να αποσυμφορηθούν οι πιέσεις τόσο στα «κοινωνικά μέτωπα» όσο και στο εσωτερικό της ΝΔ, αλλά και για να μην γενικευθεί η «ανταρσία» στο κοινωνικό πεδίο, αφού ήδη υπάρχουν οι αγρότες στους δρόμους και οι ναυτεργάτες απεργούν, ο πρωθυπουργός«παίρνει την κατάσταση στα χέρια του», κατά την έκφραση συνεργάτη του, και επιβάλλει «ανασύνταξη δυνάμεων».

Τα επόμενα εικοσιτετράωρα, θα ζητήσει από τους υπουργούς άμεσες κινήσεις, ώστε να προβληθούν με ένταση, οι δυο θεμελιακές όψεις της κυβερνητικής πολιτικής που τείνουν να τεθούν υπό δοκιμασία: η «αξιοπιστία του κυβερνητικού λόγου» και το «κοινωνικό πρόσωπο της κυβέρνησης».

Η εντολή του είναι απλή: «Πρέπει να λύνουμε τα προβλήματα για να έχουμε την πρωτοβουλία των κινήσεων». Στις συζητήσεις που έχει τις τελευταίες μέρες, φαίνεται ξεκάθαρα η επιθυμία του να απαγκιστρωθεί τόσο η δραστηριότητα της κυβέρνησης όσο και η προσοχή της κοινής γνώμης από το αγροτικό και τις κινητοποιήσεις.

Σύμφωνα, με στελέχη και υπουργούς που συνομιλούν συχνά μαζί του, ο Πρωθυπουργός δεν θεωρεί ότι το σημαντικότερο πρόβλημα ­ από πλευράς ουσίας ­ που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση είναι η αντιμετώπιση των αγροτικών κινητοποιήσεων και οι απεργιακές κινητοποιήσεις.

«Περισσότερο τον ανησυχεί η κατάσταση στην οικονομία» λένε τα ίδια στελέχη και επισημαίνουν ότι το άγχος του είναι να μην υπάρξει παρέκκλιση από τους στόχους, διότι αυτό θα αποδυνάμωνε μελλοντικές κινήσεις του στο πεδίο της επαναδιαπραγμάτευσης, ιδίως, μετά την παραδοχή του ΔΝΤ για τον λανθασμένο πολλαπλασιαστή.

Ειδικά, για τις αγροτικές κινητοποιήσεις αν και πιστεύει ότι πρέπει να στηριχθεί ο αγροτικός κόσμος κρίνει ότι «περισσότερος είναι ο θόρυβος που γίνεται από την ουσία».

Με βάση την εντολή για αναδιάταξη δυνάμεων, ο Α. Σαμαράς θα ζητήσει τις επόμενες ημέρες δραστηριότητες που θα συμβάλουν στη μετακίνηση της δημόσιας προσοχής σε άλλους τομείς, στους οποίους η κυβέρνηση έχει να επιδείξει έργο.

Παράλληλα, βασική του επιδίωξη είναι να αναδειχθεί με ενάργεια αυτό που επαναλαμβάνει πολύ συχνά στους άμεσους συνεργάτες του: να κατανοήσει η κοινή γνώμη ότι η επιτυχία της κυβερνητικής πολιτικής είναι μονόδρομος.

Την ίδια στιγμή, επικρατεί απογοήτευση στο Μέγαρο Μαξίμου για τον τρόπο με τον οποίο οργανώνεται μέχρι στιγμής, ο κοινωνικός διάλογος.

Χωρίς να επιρρίπτει ευθύνες σε συγκεκριμένα πρόσωπα, ο Πρωθυπουργός, φέρεται να επιθυμεί ένα νέο τρόπο επικοινωνίας με τις κοινωνικές ομάδες, που να στηρίζεται κυρίως στην πρωτοβουλία και στην παρουσία όλων των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου και όχι σε επιλεκτικές παρεμβάσεις ολίγων συνεργατών του.

«Τον κοινωνικό διάλογο πρέπει να τον κάνουν οι υπουργοί στον τομέα του ο καθένας», σημειώνει ένας από τους συνομιλητές του, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Επειδή ο «κοινωνικός διάλογος» συνδέεται στενά με την εικόνα της κυβέρνησης και συνεπώς συναρτάται με την επικοινωνιακή πολιτική του κόμματος, αναμένονται συγκεκριμένες κινήσεις του Α. Σαμαρά.

Και αυτό, διότι ο ίδιος έχει εκφράσει εσχάτως και το ενδιαφέρον του για αναπροσανατολισμό της επικοινωνιακής πολιτικής. Κατά τις πληροφορίες, επιθυμία του είναι να κινητοποιηθούν οι υπουργοί και σε αυτόν τον τομέα.

Η  ανταπόκριση και προθυμία των κορυφαίων της ΝΔ και της κυβέρνησης (προσωπικά και ένας-ένας) όσον αφορά την υπεράσπιση  της πολιτικής της κυβέρνησης έναντι των κινητοποιήσεων, αναμένεται να παρακάμψει και την «ατμόσφαιρα γκρίνιας» των τελευταίων ημερών κατά του Γιάννη Στουρνάρα, που τείνει να μονιμοποιηθεί κυρίως στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, κάτι που ασφαλώς διευκολύνει τον Πρωθυπουργό.

Μάρκος Αυρήλιος

 

 

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. 1kris avatar
  1kris 04/02/2013 09:17:18

  Τι ανασυνταξι της κυβερνησις και πρασινα αλογα.προοπτικη και ελπιδα να δωσει στον κοσμο .φτανει πια ενταξει εχει ενα μικρο προβλημα στο ματι δεν βλεπει την εξαθλιωσι του Ελληνα.δεν μυριζει το μπαρουτι,μια αφορμη περιμανουν ολοι και τοτε ουτε στα ελικοπτερα θα προλαβουν να μπουν.ελεος πια και με την κυβερνησι και με τα λιβανιστιρια τους.

 2. Petros avatar
  Petros 04/02/2013 10:10:00

  Εγώ ξέρω οτι οταν δεν έχω να βγάλω το μήνα, οτι αναδιάταξη και να γίνει στο επικοινωνιακό κομμάτι πάλι δεν θα έχω να βγάλω το μήνα! Ήδη από τις 31/1 με τις νέες παρακρατήσεις , εκεί να δείτε αισιοδοξία και προσμονή για ένα καλύτερο μέλλον. Που να έρθουν και οι νέοι φόροι στα ακίνητα και οι δηλώσεις του 2012! ΑΝΤΩΝΗ κάνε ανασύνταξη δυνάμεων για ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ (εσύ το έλεγες και γιαυτό σε ΨΗΦΙΣΑΜΕ). ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ, ΟΛΟΙ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΝ! Και κάτι ακόμα. ΔΩΣΕ ΔΙΕΞΟΔΟ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ γιατί προβλέπω ΧΑ και ΑΝΑΡΧΙΑ να αυξάνονται ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΑ.

 3. Ελενα Κανελοπούλου avatar
  Ελενα Κανελοπούλου 04/02/2013 11:43:19

  ....ο Πρωθυπουργός, φέρεται να επιθυμεί ένα νέο τρόπο επικοινωνίας με τις κοινωνικές ομάδες....
  Ο άλλος τρόπος επικοινωνίας τι στόχο έχει , να μακιγιάρει την εξαθλίωση της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινωνίας και δη της άλλοτε μεσαίας τάξης ?Αδικος κόπος . Αν υπάρχει ενα ουσιαστικό μήνυμα που να δίνει ελπίδα στην κοινωνία (βλ. αλλαγή πορείας της χώρας σε όλα τα επίπεδα , οικονομικό , πολιτικό , γεωστρατηγικό) ευπρόσδεκτο.

 4. tzagerCrete avatar
  tzagerCrete 04/02/2013 11:52:20

  Όταν επικοινωνιακή βιτρίνα της ΝΔ και της κυβέρνησης είναι ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΕΝ Βορίδης, ο τσιρίδας Άδωνης και ο γραφικός Γιακουμάτος τότε μπορεί να περιμένει κανείς επίπεδο, ουσία και μετριοπάθεια στο δημόσιο διάλογο;;;

  Απλά ρωτάω...

 5. Kostas G avatar
  Kostas G 04/02/2013 12:56:25

  Αγαπητέ αρθρογράφε
  Το άρθρο σας μοιάζει με δημοσιοποίηση προσωπικής και αποκλειστικής συνέντευξης που σας παραχώρησε ο Πρωθυπουργός, αλλοιώς δεν εξηγείτε η καταγραφή των μύχιων σκέψεών του, των συναισθημάτων του και των προθέσεών του.
  Και επί της ουσίας: Ανασύνταξη δυνάμεων που μπορεί να ερμηνευθεί και ως ανασχηματισμός. Γιατί δεν τον κάνει? Ολοι οι υπουργοί είναι τέλειοι?
  Οι βουλευτές της ΝΔ δεν έχουν δικαίωμα να κρίνουν τον αριθμολάγνο, άκρως νεοφιλελεύθερο, απόλυτο Υπουργό Οικονομικών, κοινωνικά ανάλγητο και αλάθητο. Η κριτική τους θεωρείται κρούσμα προφανώς απειθαρχίας.
  "Αξιοπιστία κυβερνητικού έργου, κοινωνικό πρόσωπο της κυβέρνησης". Καλά δεν τον ενημερώσατε τί λέει ο κόσμος, πού έχει φθάσει η ανοχή και αντοχή του? Καλά δεν του είπατε οτι εκεί στη γειτονιά του Σίμου, που λέει ο φίλος Akenaton, τα μηνύματα που δέχονται είναι κάλπικα και ωραιοποιημένα?
  "Τον ανησυχεί η κατάσταση στην οικονομία". Καλά δεν τον ρωτήσατε τι γίνεται με την φοροδιαφυγή, το κλέψιμο του ΦΠΑ, την προστασία των λιστών, την προστασία των σκαφάτων, την φωτογραφική διάταξη υπέρ συγκεκριμένου βιομήχανου (την οποία πράγματι απέσυρε χωρίς να αποσύρει και τον Υπουργό), την ανάπτυξη που δεν έρχεται και πολλά άλλα τα οποία καθημερινά συζητάει ο κόσμος και βρίζει?
  Και μου λέτε εσείς για επικοινωνιακή πολιτική. Δεν χρειάζεται. Ο κόσμος καταλαβαίνει και θα εκτιμήσει και την αξιοπιστία και το κοινωνικό πρόσωπο της κυβέρνησης όταν υπάρξουν. Εκτός άν τον θεωρείτε ηλίθιο, οπότε χρειάζεται και επικοινωνιακή πολιτική και αναπροσανατολισμός και αποπροσανατολισμός.

 6. Ένας απλός Έλληνας avatar
  Ένας απλός Έλληνας 05/02/2013 07:20:17

  ..Όσο δεν βάζουμε μυαλό και δεν Απαιτούμε απο τους τρικοματικούς (τρομάρα τους) κυβερνώντες και τα διαχρονικά δεκανίκια τους (ΤΣΥΡΙΖΟΡΗΜΑΔΚΚΕ) την ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΝΟΜΩΝ (Προκόπη(Πάκι) Παυλόπουλου, Καμίνη, Ραγκούση, Καστανίδη, Τζέφρυ(ΓΑΠ) Παπανδρέου κλπ.) που ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΝΤΡΟΠΗ και ΑΣΥΛΛΗΠΤΟ ΠΟΛΟ ΕΛΞΗΣ για το ΚΑΘΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ του ΠΛΑΝΗΤΗ (έχουε εγκληματίες ισλαμοφασίστες λαθρο απο τη ..Μποργκίνα Φάσο(!!!))..Ο εγκληματίας λαθροεισβολέας-έποικος μπουκάρει με τσαμπουκά στην Ελλάδα παραβιάζει το νόμο για Παράνομη Είσοδο, ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΤΑΙ για το έγκλημα αυτό, στη συνέχεια "προωθείται" στο εσωτερικό της χώρας για να ξεκινήσει την "επαγγελματική του δραστηριότητα" δηλ. κλοπές,ληστείες, πορνεία, μαστρωπεία, λαθρε-παρεμποριο, βιασμούς δολοφονίες κλπ., ενώ φέρει ένα χαρτί που τον διατάζει να εγκαταλείψει την Ελλάδα σε..ένα μήνα(!)...ως δια μαγείας αναλαμβάνει το συνεργείο των "αλληλλέγγυων" (ΤΣΥΡΙΖΑκλπ.) και με τη συνέργεια διεφθαρμένων Δ.Υ. στους Ο.Τ.Α (αφού οι "σοφοί" κυβερνώντες αφαίρεσαν την αρμοδιότητα αυτή απο την Αστυνομία και την παρέδωσαν στους διεφθαρμένους και ανύπαρκτους Ο.Τ.Α δλδ. ..στα μαφιόζικα κυκλώματα) τους εφοδιάζουν..Με "Άδεια Παραμονής 3μηνης διάρκειας"..!!!...η οποία στη συνέχεια ..ανανεώνεται μέχρις ότου σε ελάχιστο χρονικό διάστημα ο εγκληματίας λάθρο να λάβει και την ..Ελληνική Ιθαγένεια..!!!..Και όλα αυτά συμβαίνουν αφού μας εξαναγκάζουν εμάς τους άνεργους Έλληνες να πληρώνουμε ασύλληπτα ποσά για ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΣ ΔΩΡΕΑΝ ΙΑΤΡΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ και ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΕΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΕΙΣ..!!..και σαν να μην φτάνει αυτό, μας αναγκάζουν να τους πληρώνουμε ..απίστευτα Επιδόματα (μέχρις και ..αποφυλάκισης..!!..) και Ισόβιες..Συντάξεις!!!...Η Ελλάδα ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΟΥΤΕ έναν (1) ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΑ-ΕΠΟΙΚΟ..!!..ΑΜΕΣΕΣ ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΠΕΛΑΣΕΙΣ ΤΩΡΑ..ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΝΟΜΩΝ που ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΙΣΧΥΟΥΝ...ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΕΝΑΝ ΑΠΛΟ ΝΟΜΟ: "Οποιοσδήποτε εισέρχεται Παράνομα στην Ελληνική Επικράτεια..ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΩΦΕΛΕΙΑ ΕΩΣ ΤΗΝ ΑΠΕΛΑΣH ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ..!!...Δυστυχώς για τη ΝΔ δεν υπάρχει ο χρόνος ούτε και καμμία διάθεση απο τους υπό αντικατάσταση γηγενείς με τερτίπια και αερολογίες του τύπου.."αναδιάταξη", "ανασύνταξη"...Αγαπητέ Αντώνη Σαμαρά ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΡΑ!!!!!

 7. ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΛΙΦΙΕΡΑΚΗΣ avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΛΙΦΙΕΡΑΚΗΣ 11/02/2013 16:13:33

  ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΟΠΟΥ ΤΑ ΔΥΟ ΤΡΙΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΕΓΜΕΝΩΝ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗΝ Ν.Δ ΖΗΤΗΘΗΚΕ ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΗΓΕΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ. ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΣΥΜΠΑΘΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ. ΦΥΣΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΙΑΤΡΟΚΤΟΝΟΥ ΙΑΤΡΟΜΑΧΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΗΣ ΜΕΣΑΙΑΣ ΤΑΞΗΣ. ΤΟ ΠΡΙΟΝΙΣΜΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΙΟΥ ΠΟΥ ΚΑΘΕΤΑΙ Η Ν.Δ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ. ΑΥΤΟ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.