Ανασχηματισμός τον Ιούνιο και εκλογές το φθινόπωρο;
29/05/2014 07:27
Του Μάρκου Αυρήλιου
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ανασχηματισμός τον Ιούνιο και εκλογές το φθινόπωρο;

Ως πρώτο βήμα ενός συνολικού σχεδίου αλλαγών σε κυβέρνηση και κόμμα θεωρεί ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς τις αναγκαίες «διορθωτικές αλλαγές για συγκεκριμένους τομείς». Αυτό εν πολλοίς απαντά και στα σενάρια περί ανασχηματισμού, ο οποίος δεν θα γίνει, όπως μεταδίδουν από το Μέγαρο Μαξίμου με δημοσιογραφικούς, αλλά με πολιτικούς όρους.

Αυτό σημαίνει ότι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα δεν αναμένονται τουλάχιστον τις επόμενες δυο εβδομάδες, διότι σε καμία περίπτωση ο Πρωθυπουργός δεν θέλει να δώσει την αίσθηση ότι σύρεται από το ΣΥΡΙΖΑ και χαράζει στρατηγική με βάση το εκλογικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

Ο Αντώνης Σαμαράς θεωρείται σίγουρο ότι θα προχωρήσει στις «διορθωτικές αλλαγές», αφενός, για να εκτονώσει την πιεστική κατάσταση που είχε δημιουργηθεί και, αφετέρου, επειδή είναι επιβεβλημένο να γίνουν άμεσες αλλαγές σε συγκεκριμένους κυβερνητικούς τομείς.

Ο «δομικός ανασχηματισμός» θα πραγματοποιηθεί σίγουρα έως το τέλος Ιουνίου και αυτός θα δώσει την κυβέρνηση που θα οδηγήσει τη χώρα στις φθινοπωρινές εκλογές, μετά τη λύση που θα δοθεί από τους πιστωτές στο θέμα του χρέους.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Πρωθυπουργού ο επικείμενος ανασχηματισμός θα αποτυπώσει τη «νέα πλειοψηφία» που έχει ανάγκη η χώρα που μπαίνει στη μεταμνημονιακή εποχή και χρειάζεται τη σύνθεση και τη συναίνεση. Ανεξαρτήτως των προθέσεων του Αντώνη Σαμαρά, το ζητούμενο για πολλούς είναι να μην γίνει «μισό βήμα».

Στις άμεσες προτεραιότητες του Πρωθυπουργού είναι τώρα να προχωρήσει σε αλλαγές στο κόμμα της ΝΔ. Κατά καιρούς έχει εκφράσει συχνά την άποψη ότι το κόμμα είναι «ο Μεγάλος Ασθενής», γεγονός που τον απασχολεί έντονα, και ότι αυτό πλέον πρέπει να αντιμετωπισθεί με σχεδιασμένες κινήσεις και πρωτοβουλίες.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. threshold avatar
  threshold 29/05/2014 08:45:20

  Χωρίς αλλαγή πολιτικής η ΝΔ θα πέσει κάτω από το 10%. Δυστυχώς για την κυβέρνηση οι εκλογές θα γίνουν μετά την έκδοση των εκκαθαριστικών...

 2. κοινός νούς avatar
  κοινός νούς 29/05/2014 09:20:51

  Αρκεί να μην κάνει πάλι μάγκες τους Πασόκους . Τους γλύτωσε μιά φορά , ενώ έπρεπε να τους τελειώσει ιδεολογικά γιά να αλλάξει η ιδεολογική κυριαρχία της Αριστεράς στην χώρα και να αναδειχθεί η επιχειρηματικότητα και η ιδιωτική πρωτοβουλία . Μέχρι τώρα δεν πείραξε το κράτος και χτύπησε τον ιδιωτικό τομέα . Οι δημόσιοι όμως ψήφισαν ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ και οι του ιδιωτικού τομέα ψήφισαν με θυμό . Εμειναν βέβαια οι γέροι , αλλά αυτό δεν είναι καλό . Αν τώρα λυθεί και το θέμα του χρέους , αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα συνεχίσει η τιμωρητική διάθεση των ψηφοφόρων . Και το απογοητευτικό θα εἰναι να πάμε σε εκλογές και εκεί να έρθει πρώτος ο Σύριζα και με το ΠΑΣΟΚ να κάνουν την νέα κυβέρνηση , όπως έγινε το 1981 , που η ΝΔ μας έβαλε στην ΕΟΚ και οι πασόκοι έφαγαν τα πακέττα Ντελόρ και την χώρα .

  • GLAD avatar
   GLAD @ κοινός νούς 29/05/2014 13:52:43

   Κι όμως έτσι θα γίνει. Μιά ζωή παντού στον πολιτισμένο κόσμο κυβερνάνε οι δεξιοί και συμμαζεύουν τα πράγματα και μετά έρχονται οι αριστεροί και τρώνε τα λεφτά. Και μετά πάλι από την αρχή. Αλήθεια , μήπως όμως την επόμενη φορά θα πρέπει να μη είμαστε πολύ ιδεαλιστές ?

   • Enzo avatar
    Enzo @ GLAD 29/05/2014 18:14:42

    Η πολιτική είναι σαν το εμπόριο, δεν χωράνε οι συναισθηματισμοί! άμα βρεις τον αντίπαλο σου σε μια στιγμή αδυναμίας πας και τον τελειώνεις, θάνατος σου η ζωή μου , διαφορετικά μπορεί να αναστηθεί ξανά μετά και να τον βρεις μπροστά σου και να αποτελειώσει εσένα όταν θα βρεθείς σε μια στιγμή αδυναμίας, όπως εγινε με τον Καραμανλή που ενώ ο γαπ είχε τελειώσει πολιτικά τον ανάστησε και τον βρήκε μπροστά του!!!!η ηγεσία της Δεξιάς των τελευταίων δεκαετιών ήταν και είναι φοβική και γέμισε από μπουληδες , οι ψηφοφόροι της όμως ποτέ, ήταν και θα είναι πάντα μαχητές.

    • Φωτεινή avatar
     Φωτεινή @ Enzo 29/05/2014 19:49:45

     Enzo, Welcome back στὰ παλιά λημέρια! Συμφωνῶ μέ τό σχόλιο σου!

 3. ΘΕΟΦΙΛΟΣ avatar
  ΘΕΟΦΙΛΟΣ 29/05/2014 09:35:32

  Mα πως μπορούμε να μιλάμε για σταθερότητα το Μάιο και να προσφεύγουμε σε εκλογές τον Σεπτέμβριο?

  • Διογένης avatar
   Διογένης @ ΘΕΟΦΙΛΟΣ 29/05/2014 10:22:10

   Και όχι μόνον αυτό: Πώς μπορούμε να το διαρρέουμε αυτό ως σενάριο την επομένη που μιλούμε για σταθερότητα.

 4. Διογένης avatar
  Διογένης 29/05/2014 10:18:41

  Τα αντιφατικά μηνύματα που περνάει η κυβέρνηση με δηλώσεις και διαρροές αποδεικνύουν έλλειψη αυτοπεποίθησης, λανθάνοντα πανικό και έλλειψη επαφής με την πραγματικότητα. Η κατάσταση είναι καλύτερη από ό,τι φαίνεται και μπορεί να αλλάξει με μια-δυο διορθωτικές κινήσεις. Εκτός από την οργή, στην κοινωνία υπάρχει και ανοησία. Πολλή ανοησία. Πολλοί ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ όχι από οργή, αλλά από ανοησία, απλώς επειδή ήταν της μόδας σε αυτές τις εκλογές να είσαι οργισμένος με την κυβέρνηση Σαμαρά και όχι π.χ. με τον ΓΑΠ. Βέβαια, έδωσε η κυβέρνηση το δικαίωμα να επικρατήσει αυτή η "μόδα". Όμως μου κάνει εντύπωση πόσους ψηφοφόρους έπεισα μόνον εγώ να ψηφίσουν ΝΔ. "Πώς τα βλέπετε τα πράγματα κύριε Διογένη;" -"Πολύ καλύτερα από ό,τι λένε, δυστυχώς η κρίση από τον Σεπτέμβριο του 2012 και μετά συντηρείται τεχνητά και μας δουλεύουν, κυρίως οι ξένοι, για να χτίσουν θέσεις στο ελληνικό χρηματιστήριο και τις ελληνικές αξίες" -"Αααα, άρα αξίζει ίσως τότε να στηρίξουμε την προσπάθεια". Ούτε καν προεκλογική προσπάθεια δεν έκανα. Μια κουβέντα που ακουγόταν κάπως πειστική εξήγηση από μόνη της για το τι συμβαίνει, αρκούσε για να οδηγήσει την συγκεκριμένη κυρία με την οποία την έκανα να πει ότι ψηφίζει ΝΔ. Και πόσες άλλες ακόμη. "Δεν ψήφισα Σαμαρά για να με κυβερνάει ο Βενιζέλος", είπε συγγενής μου. "Μήπως δεν ψήφισες καν Σαμαρά, γι' αυτό σε κυβερνάει ο Βενιζέλος; Καμμένο δεν ψήφισες;" "Ε; Τι σχέση έχει;" "Πώς τι σχέση έχει; Μα εσύ δεν μου λες ότι θέλεις να σε κυβερνάει ο Σαμαράς και όχι ο Βενιζέλος; Ψήφισέ τον τώρα για να μπορείς να γκρινιάζεις ελεύθερα για τον Βενιζέλο". ΝΔ ο συγγενής στις ευρωεκλογές. Όταν ήμουν πιο νέος, ειδικά σε παλαιότερες εποχές πολιτικών εντάσεων, έκανα σφοδρή προεκλογική εκστρατεία υπέρ της ΝΔ, με πενιχρά αποτελέσματα. Τώρα δεν χρειαζόταν παρά να πω δυο-τρεις κουβέντες στον κύκλο μου για να επαναφέρω αρκετούς συγγενείς και φίλους στον "ίσιο δρόμο". Τόσο ρευστό το πολιτικό τοπίο, τόσο ρευστή η γνώμη των ανθρώπων. Και η ΝΔ με τον Πρόεδρο μαζί άγονται και φέρονται από σχεδιασμούς αμφιβόλου αξίας και αξιοπιστίας. Κρίμα. Κρίμα όχι για τον ίδιο, κρίμα για την Ελλάδα, διότι είναι καλό που κυβερνιέται από τον Σαμαρά.

  • Νίκος Αργεάδης avatar
   Νίκος Αργεάδης @ Διογένης 29/05/2014 12:16:07

   Κοίτα, Διογένη, μια χώρα-κράτος όπου δεν μπορούν να πάρουν και να εκτελέσουν ορθολογικές αποφάσεις για το καλό ΟΛΩΝ των πολιτών και όπου πχ, δεν μπορούν να αποφασίσουν πως θα κατανείμουν τους πάγκους στις λαϊκές και όπου πρέπει ο πρωθυπουργός να επεμβαίνει για να γίνονται στοιχειώδη πράγματα-δλδ όπου δεν υπάρχει δημόσια διοίκηση, δεν έχει μέλλον ως οργανωμένο κράτος. ήδη το κυβερνούν ξένοι. συνδίασέ το με το αίσχος των φόρων επί εικονικών περιουσιών και αντιλαμβάνεσαι πως είτε έχουν σχέδιο να μας μετατρεψουν σε μπανανία με κάμποσα εκατομύρια ξένων εποίκων, κυρίως μουσουλμάνων για να μας ελέγχουν είτε πρόκειται περί (χρήσιμων) ηλιθίων. λείπει η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ που θα οδηγήσει σε συγκρουσιακές καταστάσεις...

   • Κυθήριος avatar
    Κυθήριος @ Νίκος Αργεάδης 29/05/2014 12:26:54

    Φίλε Νίκο,αυτό με τους μουσουλμάνους,που λές και που το πιστεύω,από το Σαμαρά και τη Ν.Δ. μόνους ως κυβέρνηση δε θα μπορούσα να το διανοηθώ,αλλά τώρα με το Βενιζέλο μέσα πολύ το φοβάμαι...

    • Νίκος Αργεάδης avatar
     Νίκος Αργεάδης @ Κυθήριος 29/05/2014 14:18:02

     αγαπητέ κυθήριε, εγώ βλέπω πως έιμαστε υπό διωγμόν (ως έλληνες μεσοαστοί). επειδή αυτοί, και τα αφνετικά τους, έιναι κλέφτες μας θεωρούν ΟΛΟΥΣ κλεφτες. κρίνουν εξ' ιδίων. η μετάλλαξη της κοινωνίας μας σε κοινωνία ετελόκλητων βάζει τα θεμέλια για την διάλυσή της.απλά...τώρα, οι στουρνάρες και οι οικογενειοκρατες του κράτους-βρυκόλακα φροντίχουν για το μέλλον τους, ξέρεις πως, έιναι μέλη της ευρωπαϊκής νομεκλατούρας, γι' αυτό και κουνάν το δακτυλο συνέχεια σε εμάς τους ιθαγενείς: άνθρωποι που φτιάχνουν νόμους-τέρατα και φορολογικά τέτοια που σκοτώνουν τον πολίτη δεν έχουν άισθηση του συνανοίκειν στην ίδια κοινωνία.είναι εχθροί μας. και κανείς σαμαράς δεν μπορεί να τα σταματήσει. νομοτελειακά... θα δείς όταν έρθουν οι νέοι φόροι με τον ενιαίο τι θα γίνει...

  • Xristos avatar
   Xristos @ Διογένης 29/05/2014 12:30:35

   Aγαπητέ Διογένη, Δεν κατάλαβες οτι αυτό ακριβώς έκαναν και οι Συριζαίοι απο την πλευρά τους όμως, γι αυτό πέρασαν 4 μονάδες μπροστά? Ολες οι πλευρές κάνουν και αυτου του είδους την προπαγάνδα που έκανες εσύ, και άλλες πιο προχωρημένες που εσύ κι εγώ λόγω ηλικίας δεν μπορούμε να παρακολουθήσουμε πλέον...Αν ήταν όπως τα λες, δεν θα χρώσταγε πλέον 2 τρίς η Ιταλία. Θα λέγαμε στους Ιταλούς οτι κάποιοι ξένοι τους χρέωσαν ψεύτικα, για να κτίσουν θέσεις στο Ιταλικό χρηματιστήριο και τσάκ, όλοι θα ψηφίζανε τον Μόρι...

   • Διογένης avatar
    Διογένης @ Xristos 29/05/2014 13:20:44

    Τι "προπαγάνδα" έκανα εγώ; Και τι σχέση έχει η Ιταλία. Τη θέση περί τεχνητής συντήρησης της κρίσης άπό τον Σεπτέμβριο του 2012 και μετά την έχω τεκμηριώσει επανειλημμένα εδώ μέσα. Η θέση περί τεχνητής εκκίνησης της κρίσης είναι ήδη ιστορία, όμως όλοι ξέρουμε τι έγινε εκείνο το επτάμηνο του 2009-2010. Αν εσύ αγαπητέ μου εξισώνεις την ειλικρινή άποψη κάποιου με την προπαγάνδα, είναι δικό σου πρόβλημα. Αν για σένα είναι "προπαγάνδα" υπέρ της κυβέρνησης το να εγκαλείται μια κυβέρνηση ότι απέκρυψε με πρόθεση από τους πολίτες της επί πάνω από έναν χρόνο πόσο καλύτερα του αναμενομένου ήταν τα πράγματα - και όταν τελικά το είπε δεν την πίστευε (φυσικά!) κανένας - τότε ασφαλώς είσαι της αρμοδιότητας του ψυχιάτρου. Η αλήθεια για αυτή την κρίση βρίσκεται εύκολα από τις δημοσίως διαθέσιμες πληροφορίες, αρκεί να μην μένει κανείς εγκλωβισμένος σε ιδεολήψίες και ημιμάθεια.

    • Μαρκος avatar
     Μαρκος @ Διογένης 30/05/2014 11:53:19

     Ακομη νομιζεται οτι η καταρευση του πολιτικου σκηνικου βασιζεται σε καποια οικονομικη κριση?Δεν εχετε ιδεα!!!!!!!

 5. Άπαντα Επιστάμενος avatar
  Άπαντα Επιστάμενος 29/05/2014 10:54:56

  Τι είναι αυτά περί φθινοπωρινών εκλογών; Θα κάνουμε εκλογές κάθε 6 μήνες σε αυτήν την χώρα; Τι θα κερδίσει με αυτό ο Σαμαράς; Αν κερδίσει τις "φθινοπωρινές" εκλογές να μείνει στην εξουσία άλλα 2 χρόνια μέχρι το 2016; Μα αφού ήδη έχει εκλεγεί το 2012 για να κυβερνήσει μέχρι το 2016!
  Στο τέλος θα πέφτουν οι κυβερνήσεις ανάλογα με το αν ξύπνησε στραβά ο κάθε Μήτσος κι αν ανέβηκε η πίεση στον κάθε Μπάμπη ή αν έκλασε πολύ ο κυρ Μένιος.

 6. epifanios avatar
  epifanios 29/05/2014 11:32:07

  Η σειρα ειναι κριση, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και μετα το χαος. Δε νομιζω οτι θα προλαβουμε να περασουμε το ποταμι με το ΠΟΤΑΜΙ ή οποιοδήποτε άλλο νέο κόμμα. Μολις απογοητευτει ο λαος απο ολους ερχονται οι φασιστες. Δειτε τι εγινε στη Γαλλια. Πέρασαν από Σαρκοζι, Ολαντ, Λεπεν σε dt χωρίς να γίνει ακόμα η σφαγή εισοδημάτων και περιουσιών που γίνεται στην Ελλάδα.

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ epifanios 29/05/2014 12:03:31

   Δεν είναι ίδια τα πράγματα στη Γαλλία με τη Λεπέν,όπως εδώ με τη Χ.Α. Πριν από 5-6 χρόνια εδώ η Χ.Α. ήταν στο 0.05% ενώ στη Γαλλία το Εθνικό Μέτωπο με τη Λεπέν και πρίν με τον πατέρα της,έπαιρνε πάντα ένα αξιομνημόνευτο ποσοστό της τάξης του 5-10%. Η Λεπέν ήρθε διότι υπήρχε η μαγιά...

   • epifanios avatar
    epifanios @ Κυθήριος 29/05/2014 12:45:02

    Πραγματι δεν ειχαμε μαγια. Αλλα απο το 0.05 στο 10% ειναι αυξηση 20000%. Στα σωματα ασφαλειας υπαρχουν ενδειξεις για ποσοστα ΧΑ 40-50%. Η πορεια της ΧΑ δεν ανακοπηκε και εαν ηταν "σοβαρη" η ΧΑ που ζηταγαν καποιοι ισως τωρα να ειχε ξεπερασει τη ΝΔ.

    • Φωτινή avatar
     Φωτινή @ epifanios 29/05/2014 14:05:24

     Τέτοια βοήθεια πού ἔχουν ἀπό τούς χρυσαυγῖτες στόν πόλεμο ἐναντίον τῶν ἀναρχικῶν καί λάθρο, τά ΣΑ ἀνταπέδωσν τήν βοήθεια μέ τούς ψήφους τους στήν ΧΑ!!!!!!! IMHO

 7. Βλάμης avatar
  Βλάμης 29/05/2014 11:51:42

  Μην ανησυχείτε, θα υποχωρήσει ο Βενιζέλος, δε χρειάζονται εκβιασμοί και απειλές για εκλογές, ξέρει, ξέρει...

 8. Giorgis avatar
  Giorgis 29/05/2014 12:04:50

  Από ότι κατάλαβα, η Ελλάδα χρειάζεται Σύριζα κυβέρνηση, έτσι για να το βγάλει από το σύστημά του. Φυσικά θα κλάψουν μανούλες αλλά για κάποιο περίεργο λόγο οι Έλληνες δεν μπορούν να καταλάβουνε κάποια απλά πράγματα. Το Σύριζα μάλλον δεν θα έχει πάνω από 1 χρόνο ζωής αλλά η Ζημιά μπορεί να προσθέσει 10 χρόνια καταστροφής αν και φυσικά μπορεί η Ελλάδα να μην ορθοποδήσει ποτές πχ σαν το Ιράν που κάποτε ήταν σαν την Ευρώπη η Βηρυτός που κάποτε τη λέγανε τη Ριβιέρα της ανατολής

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ Giorgis 29/05/2014 12:23:19

   Mα έτσι φίλε μου δε θα βγεί ο Σύριζα από το σύστημα,αλλά η χώρα... Είναι να παίζουμε τέτοιες ώρες;

  • Διογένης avatar
   Διογένης @ Giorgis 29/05/2014 20:24:26

   Αν η χώρα δεν έμαθε με την υπερψήφιση του ΓΑΠ το 2009, θα μάθει τώρα; Δηλαδή, πόσα 2009 θα πρέπει να ζήσουμε; Αυτοί που ψηφίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν ευθύνη; Δεν μπορούν να σκεφτούν ΤΙ ΠΑΡΕΛΑΒΕ ο Σαμαράς;

 9. Ρηνα avatar
  Ρηνα 29/05/2014 12:23:23

  Γιωργη δεν ειναι τυχαιο που ο λαος λεει "παθός και μαθός" σκοπος ομως ειναι να καταλαβαινεις πριν παθεις. Καμμια φορα αναρωτιεμαι ειμαστε αραγε τοσο εξυπνος λαος οσο θελουν να μας κολακευουν; Πως δικαιολογουνται τοσα λαθη του παρελθοντος; Μηπως ειμαστε εξυπνοι μονο για τα προσωπικα μας συμφεροντα; μηπως πρεπει να εκπαιδευτουμε να θεωρουμε τα συμφεροντα τους κρατους και δικα μας; μηπως το κρατος πρεπει να πεισει οτι πανω απ ολους ΒΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ;

  • GLAD avatar
   GLAD @ Ρηνα 29/05/2014 14:06:18

   Δεν ξέρω για πριν , αλλά από την μεταπολίτευση και μετά σε κάθε εκλογή , θριαμβεύει η συμφεροντολογία. Οι Έλληνες στην ουσία έχουν δύο μόνο πρότυπα : Τον καραγκιόζη και τον ζορμπά. Δηλαδή δύο καραγκιόζηδες . Τείνει να είναι βλακώδες λοιπόν το να ψηφίζει κάποιος με λογικές πατριωτικές , αλτρουιστικές κλπ. Στο φινάλε γιατί να αγωνιάς για μιά πατρίδα και ένα λαό που δεν θέλει να "σωθεί" ?

 10. Naruto avatar
  Naruto 29/05/2014 13:17:08

  Ανασχηματισμός τον Ιούνιο ,βουλευτικές εκλογές τον Οκτώβριο,ίσως ξανά εκλογές τον Μάρτιο με αφορμή τις προεδρικές .Λέω να κρατήσουμε τα εκλογικά κέντρα μονίμως εν λειτουργία γιά παν ενδεχόμενο

  • Xristos. avatar
   Xristos. @ Naruto 29/05/2014 14:36:50

   Φίλε Naruto, αμφισβητείς τον Σαμαρά τώρα? Αν αυτός αποφασίσει εκλογές δεν θα σημαίνει οτι είναι ωφέλιμες για τον τόπο? Απο τη στιγμή που δήλωσε οτι δεν το κάνει επειδή νίκησε στις Ευρωεκλογές ο Σύριζα. Εκτός αυτού είναι προφανές οτι η νεα κυβέρνηση δεν θα χρειαστεί να ξανακάνει εκλογές για τον πρόεδρο της Δημοκρατίας...

 11. Νεκταριος Βεροια avatar
  Νεκταριος Βεροια 29/05/2014 13:55:38

  Πιστεύω ότι ο Σαμάρας αν είχε τουλάχιστον τρέξει μερικές από τις προεκλογικές εξαγγελίες ότι θα βγάλει στην φορά τα μεγάλα σκάνδαλα του ΠΑΣΟΚ ο κόσμος και θα είχε υπομονή στα επώδυνα μετρά και θα του έδινε ψήφο εμπιστοσύνης στις Ευρωεκλογές! Αλλα δεν ξέρω κατά πόσο θα ήτανε εφαρμόσιμο αυτό που αναφέρω με το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση!

 12. EVANGELOS avatar
  EVANGELOS 29/05/2014 16:04:31

  τι εκλογές φίλοι μου ?
  κατ αρχάς ακυρώνεται έτσι το αφήγημα περί αστάθειας και εκλογών που θα καταστρέψουν τη χώρα , υποτίθεται , γιατί δεν μπορεί κάτι να είναι καταστροφή αν προέλθει απο αποδοκιμασία σε ευρωεκλογές (που δεν έγινε) και να είναι ωφέλιμο αν γίνει μετά απο 3 μήνες κατ επιλογήν έτσι δεν είναι ? (μην δουλευόμαστε μεταξύ μας)

  κατά δεύτερον η κυβέρνηση μετά τις ευρωεκλογές και το αποτέλεσμα που βγήκε όχι δεν κινδυνεύει αλλά και πρόεδρο θα εξελέξει και μάλιστα με πάνω , ίσως και απο 180 (179 που είχαν και Τατσόπουλο και 2-3 ανέλ και πιθανώς και κανά αυγό στη ζούλα του παραβάν)

  τέλος αν θέλετε την αποψή μου μην αρχίσετε και εσείς το μυθιστόρημα περί "διόρθωσης αδικιών και ανάπτυξης που έρχετε" ...

  ο κόσμος ΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΕΙΤΕ ΟΧΙ , ψήφισε πεντακάθαρα να ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ αυτή η πολιτική που βλέπουμε 4 χρόνια τώρα και ακριβώς αυτό θα εισπράξει , τα υπόλοιπα είναι για μικρά παιδιά ...

  όποιος περιμένει ΑΛΛΗ πολιτική λυπάμαι αλλα θα μείνει με την αναμονή όπως έχει μείνει απο το '12 και μετά , με διάφορες κατά καιρούς ανακυκλώμενες δικαιολογίες (φταίει η αριστερά , οι απεργοί , οι κακοί σύμβουλοι , οι μητσοτακικοί , οι καραμανλικοί , κλπ κλπ)

 13. George N avatar
  George N 29/05/2014 16:05:50

  Ανασχηματισμός-μπάνια-εκλογές? Δεν βγάζει κανένα νόημα. Ανασχηματισμός, ρεαλιστική οικονομική πολιτική, ειλικρινής εξήγηση της κατάστασης στον λαό και προσπάθεια για εξάντληση 4ετίας ή εκλογές με ευθύνη της αντιπολίτευσης στις αρχές του 15, είναι η υπεύθυνη επιλογή. Ο κόσμος έχει χορτάσει από συνθήματα, οράματα, διλήμματα και δεν τσιμπάει. Θα φάνε το κεφάλι τους όσοι δεν το έχουν καταλάβει. Αντίθετα αν ακούσει κάτι συγκροτημένο και ειλικρινές που βγάζει κάπου θα ανταποκριθεί.

 14. Lamda avatar
  Lamda 29/05/2014 16:50:56

  Όχι πάλι εκλογές, θα ακούσουμε την ίδια κασέτα απο τους λαϊκιστές, και θα κερδίσουν Να πιστεύσει η κυβέρνηση στα δικά της επιχειρήματα και στο μήνυμα των εκλογών που είναι σταθερότητα και να συνεχίσει την ίδια πολιτική. (με κάποιες ενδεχομένως ελαφρύνσεις εκεί που μπορεί). Μετα την ρύθμιση του χρέους χρειαζόμαστε άλλα δύο χρόνια για να δούμε αποτελέσματα

 15. Θόδωρος 17.06.2014 avatar
  Θόδωρος 17.06.2014 29/05/2014 18:21:24

  Kάνοντας μια σύντομη απολογιστική αναδρομή στις πρόσφατα παρελθούσες εκλογές και σκοπεύοντας να καταλήξω τελικά στο θέμα και την αναγκαιότητα ανασχηματισμού, θα ήθελα να αναφέρω τα εξής (πάντα με όρους σύγκρισης εθνικών εκλογών με ευρωεκλογές, που είναι όμως πεπερασμένου χώρου καθώς από ένα σημείο και μετά χάνεται το μέτρο): ΝΔ: Έχασε πάνω από 6% σε σχέση με την τελευταία εθνική εκλογική της δύναμη. Είναι σημαντική απώλεια. Είναι όμως η απώλεια που υπέστη το ΠΑΣΟΚ το 2012? Πήρε η ΝΔ (μαζί με το ΠΑΣΟΚ) περισσότερο ίσως επώδυνα μέτρα κατά των πολιτών από το 2012 και μετά? Γιατί δεν έχασε μεγαλύτερο ποσοστό? Γιατί σίγουρα δεν θα υπολογίσει κάποιος που ανήκει κομματικά στη ΝΔ ή πόσο ιδεολόγος Δεξιός είναι, όταν βλέπει ότι ζει με δυσκολία. Αυτό μόνο φανατικοί ή αφελείς μπορεί να το κάνουν. Και όσο κι αν λέμε ότι έχουν περισσέψει αυτοί τελευταία, δεν μπορώ να πιστέψω ότι είναι η πλειοψηφία. «Μου φορτώνεις φόρους, μου κόβεις μισθό ή σύνταξη? Δεν σε ψηφίζω. Ή ψηφίζω ΧΑ.» Για την ΧΑ θα αναφερθώ και παρακάτω. Άρα έστω αυτό το, διόλου ευκαταφρόνητο 22% , -γιατί μπορούσε να’ναι 4-5%- βλέπει μια ελπίδα στη ΝΔ. Και για να είμαστε πιο ειλικρινείς, στον αρχηγό της και στην πορεία που θέλει να δώσει στην Ελλάδα. Σ’ αυτό το σημείο συνδέεται και το θέμα του ανασχηματισμού παρακάτω. ΣΥΡΙΖΑ: Ο νικητής των εκλογών. Πήρε την πλειοψηφία των ψηφισάντων στις Ευρωεκλογές και νίκη στην μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας. ΔΕΝ έχασε μεγάλο ποσοστό από την εθνική εκλογική του δύναμη του 2012 και διατήρησε τις δυνάμεις του. Αλλά δεν κέρδισε δυνάμεις κιόλας! Παρόλα τα χειρότερα αντιλαϊκά μέτρα που ανέφερα παραπάνω. Πολλοί επλήγησαν από αυτά από το 2012 ως σήμερα. Ποιον ψήφισαν αυτοί? Πάντως όχι τον Σύριζα.. Γιατί? Ας το ψάξουν οι καθοδηγητές του κόμματος μαζί με τους πρώην συνεργάτες του έγκλειστου Άκη… Υπάρχει βέβαια το ενδεχόμενο μετακίνησης, θα μπορούσε να αντιτάξει κάποιος: Κάποιοι είναι μέρος των ψηφοφόρων του 2012, κάποιοι άλλοι έγιναν τώρα. Κάποιοι έφυγαν (γιατί άραγε?), κάποιοι ήρθαν. Σύμφωνοι. Πόσοι? 50% εναλλαγή? Όχι βέβαια. Είναι ό,τι αναφέρουν οι αναλύσεις: 8, 9, άντε 10%, όχι παραπάνω. Και λάθος να είναι οι αναλύσεις, για τις οποίες πολλά ειπώθηκαν τελευταία, θα μιλούσαμε για κοσμογονικές πολιτικές αλλαγές αν συνέβαιναν μετακινήσεις τέτοιου μεγέθους και θα ήταν ολοφάνερες. Οπότε το ερώτημα όπως και να ‘χει είναι ένα: Δημιουργεί ο Σύριζα ρεύμα υπέρ του στην Ελλ. Κοινωνία? Κεφαλαιοποιεί την αγανάκτηση του κόσμου? Ποια είναι λοιπόν η απάντηση? Και γιατί είναι αυτή η (αυτονόητη) απάντηση? Και να αναφέρω και τούτο: Δεν λέγαμε πολλοί (κι εγώ μαζί) ότι αρκετά μας τα είπαν εδώ οι Συριζαίοι, καιρός να πάνε να τα πουν και παραέξω, αν είναι μάγκες? Ορίστε που έγινε! Ιδού λοιπόν. Για να δούμε τι θα καταφέρουν κι αυτοί. Άντε να τους δούμε εκεί που μετράει, όχι μόνο στα εύκολα.. Και ίσως θα ‘ναι και μια «πρόβα τζενεράλε» αν είναι άξιοι τελικά να ηγηθούν της χώρας στο μέλλον. Τώρα πια είμαστε υποψιασμένοι: Δεν «αγοράζουμε», αν δεν κάνουμε πρώτα δοκιμή.. ΧΑ: Ανέβηκαν κι άλλο τα ποσοστά της. «Είναι εγκληματική, είναι ακραία, είναι ναζιστές και άλλα πολλά». Γιατί τότε? Αν είναι εγκληματική, ακραία, ναζιστές? Είναι λίγο από όλα, όπως πολλά πράματα στην Ελλάδα. Αλλά τι είναι αυτό που τους ενώνει όλους αυτούς? Διότι αν χωρίσεις στα εξ ων συνετέθησαν τους ακραίους, τους ναζιστές και τους εγκληματίες-παράνομους μέσα της, δεν είναι ούτε 1% ο καθένας! (δεν μιλάω για τους ψηφοφόρους της, να μην παρεξηγούμαστε!) Τους ενώνει το πάθος για το καινούριο και το δυναμικό που θα αλλάξει την κατάσταση. «Εκάμαμεν Επανάσταση» που έλεγαν και οι Απριλιανοί. Βοηθούσης της ανεργίας/αργίας (=μήτηρ πάσης κακίας), προσφεύγουν στην ΧΑ για να εκτονώσουν αυτό που τους πνίγει μέσα τους. Δεν αντέχουν άλλο αυτήν την κατάσταση, την κοινωνική αλλά και προσωπική, όντες μέλη των φτωχότερων στρωμάτων. Βλέπουν τα πρόσωπα των πολιτικών και ανακατεύονται, θα τους διώχναν με τον πιο βίαιο τρόπο ακόμη κι αυτήν την στιγμή, αν μπορούσαν. Είναι το κόκκινο πανί γι’ αυτούς. Όσοι νέοι είναι άνεργοι από τους ψηφοφορους της ΧΑ πάω στοίχημα θα απέδιδαν τα μέγιστα, αν είχαν μια δουλειά τώρα, αντί να ασχολούνται με την ΧΑ. Γιατί φαίνονται άνθρωποι με ισχυρή θέληση. Αναρωτιέμαι τι θα γινόταν αν ξαφνικά χανόταν από μπροστά τους το αντικείμενο του μίσους τους? Εναντίον ποιου θα καταφέρονταν τότε? Το πώς είναι το θέμα. Επίσης μπορούμε πια σίγουρα να πούμε ότι η αντιμετώπιση της μόνο ως εγκληματική οργάνωση, την συσπείρωσε κι άλλο. ΠΑΣΟΚΟ-ΕΛΙΑ: Εφτάψυχη. Εκτός κι αν ψηφίστηκαν πρόσωπα. Αλλά και πάλι αυτό αντιβαίνει στον αρχικό συλλογσμό μας ότι δεν ψηφίζεις το κόμμα που σε χαντάκωσε, ούτε γι’ αστείο.. Άρα? Ίσως κάποιοι βλέπουν ότι ο Σύριζα δεν θα εφαρμόσει τελικά το «λεφτά υπάρχουν» και ξαναγυρνάν στα «παλιά τους λημέρια». Αν πάρει και κανά υπουργείο παραπάνω ο Βαγγέλης.. «να ψηφίσουμε στις εκλογές να ‘χουμε να ζητάμε». Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο. Για τους ΔΗΜΑΡ, ΑΝΕΛ πιστεύω τα αποτελέσματα είναι αυτά που βλέπει και καταλαβαίνει όλος ο κόσμος. Δεν τραβάνε άλλο, κάτι που αναμενόταν βέβαια. Οι ΑΝΕΛ ψέκασμα ήτανε και πάει, στέγνωσε! Με μια ελαφριά όμως πίκρα για την ΔΗΜΑΡ, γιατί υπάρχουν αξιόλογα στελέχη σ’ αυτήν. Αλλά από τότε που είδα τον κυρ Φώτη να χαμογελάει στον ακατονόμαστο δεν με πειράζει και πολύ.. ΚΚΕ, μλ-ΚΚΕ, ΚΚΕ-μλ, μ-ΚΚΕ-λ, λ-ΚΚΕ-μ, Κυνηγοί, μπεκάτσες, Πειρατές, Γέφυρες, PlanB, C, D κ.λ.π. κ.λ.π. καλό είναι που παίρνουν μέρος στις εκλογές, πλην ανώφελο. Στο δια ταύτα για τα περί ανασχηματισμού: Αν γίνει ανακύκλωση προσώπων, θα αποτύχει παταγωδώς! Ταλαιπωρημένος, απογοητευμένος και εξοργισμένος ο κόσμος μόνο ως προσβολή και εμπαιγμό θα εκλάβει την τοποθέτηση πάλι των ίδιων προσώπων που φημολογούνται, σε υπουργεία. Να ψάξουν τα κόμματα έναν-έναν όλα τα στελέχη τους. Και τα μεσαία και τα μικρά. Ανθρώπους που έχουν γράψει ένσημα, που έχουν να παρουσιάσουν προσωπικό έργο στη ζωή τους. Κι από τον ευρύτερο παραταξιακό χώρο, γιατί όχι? Και εκτός παρατάξεων! Και απ’ το εξωτερικό. Εν ανάγκη που λέει ο λόγος, να βάλουν αγγελία στις εφημερίδες: «Ζητείται Υπουργός με αυτά τα προσόντα και εμπειρία!». Και στο αντικείμενο του Υπουργείου. Γιατρό με ένσημα, για το Υπουργείο Υγείας, ακαδημαϊκό με ένσημα, για το Υπουργείο Παιδείας. Όχι ένσημα κομματικά, από τον ένα Δημ. Οργανισμό στον άλλο ή απ’ την μια επιτροπή στην άλλη.. Πόσο θετική άραγε εντύπωση θα κάνει να δεις φρέσκα, νεανικά πρόσωπα με εμπειρία και επιτυχίες στη ζωή τους, στην διοίκηση ενός Υπουργείου, που να μην έχουν να κάνουν με τις χθεσινές, ξινισμένες φάτσες που είναι υπεύθυνοι για μεγάλο μέρος των δεινών μας? Τότε τι θα κάνουν ο Σύριζα και η ΧΑ χωρίς βαρβάρους? Τι θα έχουν να προσάψουν στους νέους? Να μην πω ότι ήδη αυτοί το κάνουν με Κασιδιάρη οι μεν και Δούρου, Σακελλαρίδη οι δε. Για τέτοια ανανέωση μιλάω. Και προς Θεού, όχι άλλο «θα σηκώσουμε τα μανίκια και θα δουλέψουμε». Τον επόμενο που θα το πει, θα τον καρυδώσω! Μόνο δουλειά. Ούτε κανάλια (τηλεοπτικά), ούτε ποτάμια, ούτε τίποτε. Είναι δυνατόν ο καλύτερος Υπουργός να είναι –κατά πολλούς- ο Άδωνις? Τι σχέση έχει ο Άδωνις με την Υγεία? Απλώς εφαρμόζει πιστά τις μνημονιακές υποχρεώσεις στο όνομα μιας μεταρρύθμισης, χωρίς να υπολογίζει πολιτικό κόστος, πιστεύοντας ότι είναι ο πρωτοπόρος της νέας εποχής. Δεν είναι πρωτοπόρος και δεν φταίει αυτός. Αν δεν έχεις νιώσει το αντικείμενο για χρόνια, να ‘ναι στο DNA σου να πω, να ξέρεις όλες τις πλευρές ώστε να παίρνεις την καλύτερη απόφαση που θα ικανοποιεί τους περισσότερους, αφού θα ‘ναι και το πιο σωστό, δεν έχεις τύχη. Θα φωνάζεις και θα μαλώνεις σαν τον Άδωνι κάθε μέρα και πάλι δουλειά δεν θα γίνεται. Και το άλλο θέμα είναι: Θα κάνουν πίσω οι παλαιοκομματικοί αποτυχημένοι της πολιτικής να κάνουν χώρο για τους νέους σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ? Δεν μπορούν να αντιστρέψουν πλέον το κλίμα υπέρ τους, έχουν καταδικαστεί στην συνείδηση των πολιτών. Ας μας αδειάσουν την γωνιά μια ώρα αρχύτερα. Όσο περνάει ο χρόνος, τα περιθώρια στενεύουν. Αυτά τα ολίγα(!) σε προσωπικές σκέψεις..

  • airman avatar
   airman @ Θόδωρος 17.06.2014 29/05/2014 21:38:06

   "Πόσο θετική άραγε εντύπωση θα κάνει να δεις φρέσκα, νεανικά πρόσωπα με εμπειρία και επιτυχίες στη ζωή τους, στην διοίκηση ενός Υπουργείου, που να μην έχουν να κάνουν με τις χθεσινές, ξινισμένες φάτσες που είναι υπεύθυνοι για μεγάλο μέρος των δεινών μας?" Για να "τρέξει" ένα Υπουργείο πέρα από τον Υπουργό ο οποίος δίνει τον "πολιτικό τόνο", απαιτείται ένας καλά δομημένος μηχανισμός να τον υποστηρίξει. Πολύ παλιά αυτός ο μηχανισμός συγκροτούνταν από στελέχη του ίδιου του Υπουργείου, με εμπειρία στα θέματα. Γενικούς Γραμματείς και Διευθυντές εκ των έσω. Από τη στιγμή που ο μηχανισμός αυτός αντικαταστάθηκε από ένα διαφορετικό, που βασίζεται σε μετακλητούς, συχνά απίθανους τύπους, με "κομματικά ένσημα", οι κανόνες του παιχνιδιού άλλαξαν. Σήμερα για να διοικήσει ένας Υπουργός το Υπουργείο του ή πρέπει να έχει τους "δικούς του ανθρώπους" ή θα βασισθεί σε εκείνους που θα του συστήσουν για υποστήριξη τα "κεντρικά". Ποιος νέος, άφθαρτος, που δε μυρίζει "κομματική ναφθαλίνη" μπορεί να το κάνει; Εάν βασισθεί σε αυτούς που θα βρει από τον προηγούμενο πρόκειται για αυτοκτονία δι' απαγχωνισμού, κοινώς θα τον "κρεμάσουν". Εάν δεχτεί την υποστήριξη από τα "κεντρικά", πρόκειται για χαρακίρι. Δεν είναι και τόσο απλά τα πράγματα. Δυστυχώς!

 16. Decimus Maximus avatar
  Decimus Maximus 29/05/2014 19:47:21

  Από τα λεγόμενα του Βενιζέλου μετά τη σημερινή συνάντηση με Σαμρά προκύπτει ότι ο ανασχηματισμός δεν είναι θέμα 24ώρων, επειδή πρέπει να ληφθούν υπόψη «υποχρεώσεις της χώρας», όπως το επόμενο Eurogroup και η ελληνική προεδρία της ΕΕ. Αρα σωστή η πρόβλεψη του antinews για τέλη Ιουνίου

 17. zame avatar
  zame 29/05/2014 20:14:56

  Επιδει δεν είναι καθόλου ίδια τα πράγματα πχ. σε 9 χώρες αναδείχθηκε η ακροδεξιά & ο κοκκινόμαυρος φασισμός καλά κρατεί.. (Αν οντως) Εμπειρία είναι το σύνολο των λαθών μου. Οσκαρ Ουαιλντ. Τοτε Αυτό που ζήσαμε & αυτή η επιτάχυνση του αδιεξόδου (με όλη την ανθρωποθυσία της & όχι μόνον.) έκανε το προφανές φώτισε το 'τούνελ που πέσαμε -αν δεν μας σπρώξαμε- και ανέδειξε φαρδιά πλατιά το κραυγαλέο αδιέξοδο στο το οποίο υποχρεούμαστε να δώσουμε την ποθητή διέξοδο με μεγάλη προσοχή ευθυκρισία & σταθερότητα & ούτε ανασχηματισμούς ούτε εκλογές.. αλλα αλλαγή στις πολιτικές. και ΠΡΟΣΟΧΗ στις* Τρομακτικές Διαστρεβλώσεις καθως - οι ιδέες είναι καθώς τα υγρά που παίρνουν το σχήμα του μπουκαλιού τους.. αλλάζουν νόημα αλλάζουν απόχρωση κατά τον τρόπο που τους μεταχειρίζεται κανείς και κατά τον σκοπό που επιδιώκει χρησιμοποιώντας τους. Έτσι όλοι μπορούμε να ομιλούμαι αλλά να εννοούμε ολωσδιόλου διαφορετικό πράγμα ο καθένας.. καθώς ο 'Μανωλιος θα αλλάζει συνεχεία τα ρούχα του αλλιώς.

 18. Μιχάλης avatar
  Μιχάλης 29/05/2014 20:34:03

  Η Νέα Δημοκρατία θέλει αλλαγή πορείας , θέλει νέα πολιτική αλλιώς εάν πάει έτσι σε εκλογές θα γίνει και αυτή ένα μικρό ΠΑΣΟΚ, σε επίπεδα κάτω από το 10%. Και η ιστορία θα γράψει τον Αντώνη σαν τον άνθρωπο που συρρίκνωσε σε επίπεδα τραγικά τη ΝΔ. Δυστυχώς έχουν φύγει πολλά στελέχη που αντιδρούσαν με το μνημόνιο - συνδικαλιστές του χώρου της υγείας - ο στρατός και τα Σώματα Ασφαλείας , πολλοί συνταξιούχοι που περνούν τραγικές ημέρες. Μπορεί να διαφωνούν πολλοί αλλά θα πρέπει να αλλάξει πολιτική η ΝΔ και όχι αλλαγή προσώπων ή αλλαγή ονόματος ( όπως ακούγεται).

 19. MantisKalhas avatar
  MantisKalhas 29/05/2014 21:18:32

  1. Εκλογές θα γίνουν το '16. 2. Ο ανασχηματισμός θα γίνει μόνο για να εισπράξει κάποιος το πολιτικό όφελος της επερχόμενης ανάπτυξης με επίκεντρο το ΥΠΟΙΚ. Δύο είναι οι λύσεις : ή Σαμαράς ή Μητσοτάκης. 3. Ο Σαμαράς "ανεβαίνει" και στηριζόμενος στη συνεργασία με τον Αβραμόπουλο θα ηγεμονεύσει για καιρό στη Ν.Δ. 4. Το πολιτικό σκηνικό σήμερα ευνοεί αποκλειστικά τη Ν.Δ. Ο ΣΥΡΙΖΑ και πρώτος να έρθει δεν συγκυβερνά με κανέναν. Η Ν.Δ με μικρό ελιγμό φτάνει στο 36%. Σήμερα δεν τον κάνει για να μην τον κάψει (τον ελιγμό) μιας και δεν υπάρχει ανάγκη. 5. Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Καραμανλής από αυτή τη Βουλή.  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ MantisKalhas 29/05/2014 22:18:06

   Πράγματι,με τον Αβραμόπουλο και το μικρό ελιγμό,θα ηγεμονεύσει σίγουρα στη Ν.Δ. Τουλάχιστο για όσο θα ζεί ο γερο-Μητσοτάκης που τού 'δωσε και την ευκή του προχθές...

  • Petronius avatar
   Petronius @ MantisKalhas 29/05/2014 23:05:58

   Το 5 το καλό πώς σου προκύπτει, Μάντη; Θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε.

   • MantisKalhas avatar
    MantisKalhas @ Petronius 30/05/2014 20:57:15

    δεν υπάρχει άλλη λύση.

  • blue nile avatar
   blue nile @ MantisKalhas 30/05/2014 08:20:29

   Μην είσαι τόσο σίγουρος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα βρει εταίρους. Άσε που η πρωτιά του με 3,9 τον εμφανίζει ως μελλοντικό πρωθυπουργό και πολλοί πολίτες που δεν τον ψήφισαν θα τον ψηφίσουν στις εθνικές.
   Ο Σαμαράς έχει να υποστεί πολλή φθορά ακόμα λόγω της ανελέητης φορολογικής πολιτικής.Άλλαξε το κλίμα μεν αλλά πήγε τίποτα προς το καλύτερο στην κονωνική οικονομία;
   Το παιχνίδι όλο θα παιχτεί στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Αν η κυβέρνηση δεχτεί το γερμανικό σχέδιο της απλής επιμήκυνσης, με ίσως μια μικρή μείωση των επιτοκίων, τότε παρά τις θριαμβολογίες ο Σαμαράς θα πάει κάτω του 20% . Η μόνη περίπτωση που η κυβέρνηση θα πάρει τα πάνω της είναι να πετύχει μια αποτελεσματική αναδιάρθρωση που θα καθιστήσει το χρέος βιώσιμο. Και κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει μόνο με τον συνδυασμό των ρυθμών αποπληρωμών των δανείων με τους ρυθμούς ανάπτυξης, όποτε και όταν τους έχουμε.

 20. ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ avatar
  ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ 29/05/2014 23:18:15

  Αν οι αλλαγές που θα φέρει ο ανασχηματισμός είναι αυτές που ακούγονται μη σώσει και τον κάνει! Αν το μήνυμα που έλαβαν είναι ότι οι αποτελεσματικοί υπουργοί σαν το Γεωργιάδη και το Χατζηδάκη πρέπει να απομακρυνθούν επειδή χαλάνε τη σούπα σε δέκα συντεχνίες, οι αποτυχημένοι παλαιοκομματικοί τύπου Σπηλιωτόπουλου πρέπει να επανέλθουν στην κυβέρνηση και η παρουσία του ΠΑΣΟΚ πρέπει να ενισχυθεί είναι βαθιά νυχτωμένοι. Η μόνη ελπίδα της ΝΔ να ανακάμψει είναι να εφαρμόσει γρήγορα τις μεταρρυθμίσεις για να δει και αποτέλεσμα γρηγορότερα ο κόσμος, όχι να κάνει κεντροαριστερή στροφή στη μετριότητα. Χρειάζονται περισσότεροι σαν το Γεωργιάδη και το Δένδια, όχι περισσότερο ΠΑΣΟΚ και παλαιό γαλάζιο ΠΑΣΟΚ

 21. Γιώργος avatar
  Γιώργος 30/05/2014 12:48:33

  Αν ισχύουν μερικά από τα ονόματα που κυκλοφορούν σε άλλα sites, καλύτερα να μη γίνει ο ανασχηματισμός.. Άλλο ένα 3%, με μια πρώτη ματιά. Εκτός βέβαια και αν είναι ακριβώς αυτό το ζητούμενο.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.