#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
24/11/2010 09:14
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ανασχηματισμός μετά τον προϋπολογισμό;Υπάρχει μια ωραία ατμόσφαιρα στην Κυβέρνηση, η οποία συνοψίζεται στο τρίπτυχο γκρίνιες, εκνευρισμοί, "συντροφικά μαχαιρώματα".

Η κυρία Κατσέλη διαφωνώντας με την πρόνοια ποσόστωσης κλαδικών/ επιχειρησιακών συμβάσεων του Μνημονίου και μετά το άρθρο της στο Βήμα είναι με το ένα πόδι εκτός, έστω κι αν γίνεται προσπάθεια να αμβλυνθούν οι εντυπώσεις, μέσω της διαβούλευσης με τους κοινωνικούς εταίρους και της νομοθετικής πρωτοβουλίας που θα παρθεί.

Ο κύριος Ρέππας έχει θέσει βέτο για τις απολύσεις στις πρώην ΔΕΚΟ και συζητά μόνο μετατάξεις. Και οι δύο προαναφερθέντες εκνευρίζουν τον «Τσάρο», ο οποίος  βλέπει τον αντικαταστάτη του στο πρόσωπο του Λουκά Παπαδήμου. Άλλωστε οι φωνές κατά του κυρίου Παπακωνσταντίνου εντός του ΠΑΣΟΚ αυξάνονται και πληθύνονται καθώς δεν είναι λίγοι αυτοί που τον θεωρούν κυβερνητικά «τελειωμένο». Εκείνος έχει μόνιμο παράπονο ότι κουβαλά το βάρος του Μνημονίου σχεδόν μόνος. Συμπαραστάτη θεωρεί τον  κ. Πάγκαλο που έχει αναλάβει «εργολαβικά» το θέμα κλείσιμο επιχειρήσεων και απολύσεων συμβασιούχων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Πριν τον επαναληπτικό των περιφερειακών εκλογών ο κ. Καστανίδης μίλησε για ανάγκη αναθεώρησης κάποιων όρων του μνημονίου, προκαλώντας και αυτός εκνευρισμό στο Μαξίμου.Γκρίνια υπάρχει και για την κυρία Άννα Διαμαντοπούλου, ιδίως όσον αφορά τις πρωτοβουλίες της για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Αρρυθμίες και καθυστερήσεις στο κυβερνητικό έργο θα ήταν μάταιο να παραθέσουμε, καθώς μόνο τέτοιες υπάρχουν. Ενδεικτικά αναφέρουμε τη σωρεία κανονιστικών αποφάσεων που εκκρεμούν για να τεθεί σε λειτουργία ο Καλλικράτης σε ισχύ από 1/1/2011, ήτοι να τεθούν σε λειτουργία ομαλά οι υπηρεσίες δημοτικές και περιφερειακές, που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών.

Μέσα σε αυτό το κλίμα δεν θα αποτελέσει έκπληξη ο ανασχηματισμός, έστω κι αν αυτός αφορά μόνο στην είσοδο του Λουκά Παπαδήμου και του "ντόμινο" της τοποθέτησής του. Σε άλλο πόστο θα συνεχίσει ο Παπακωνσταντίνου, ενώ δεν αποκλείεται και η είσοδος ενός ή δύο βουλευτών που δεν έχουν ακόμη αξιοποιηθεί.

Σε κάθε περίπτωση οι εξελίξεις μετατίθενται για μετά την ψήφιση του Προϋπολογισμού, προκειμένου και να αλλάξει η πολιτική ατζέντα και να ελαφρύνει το κλίμα για την Κυβέρνηση.

Μ.Ο.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. o βουνίσιος avatar
  o βουνίσιος 24/11/2010 09:29:37

  ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΨΕΥΤΕΣ...

  Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΕΛΕΓΑΝ:

  ●ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ

  ●ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΔΝΤ

  ●Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ Η ΥΓΕΙΑ ΘΑ ΕΞΑΙΡΕΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ

  τα παραπάνω αποδειχθήκαν μεγάλα ψέματα.

  ΤΩΡΑ ΛΕΝΕ:

  ●ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΜΑ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

  ●ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ.

  Σήμερα, όλοι έχουμε καταλάβει ότι η κατάσταση πλέον βρίσκεται σε οριακά επίπεδα,
  ΕΣΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ;

  • Kostas D avatar
   Kostas D @ o βουνίσιος 25/11/2010 03:15:18

   Να ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!!!!!!!
   οπως στην Ιρλανδια!!!!!! τί περιμένουμε πια ?????

 2. ΜΑΝΙΑ avatar
  ΜΑΝΙΑ 24/11/2010 09:38:26

  ΜΑΛΛΟΝ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΕΝΑΣ-ΕΝΑΣ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ "ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΙ" ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΒΟΥΛΙΑΞΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ....

  • Μικρός Οδυσσέας avatar
   Μικρός Οδυσσέας @ ΜΑΝΙΑ 24/11/2010 11:06:00

   Να προσπαθούν να διασωθούν ατομικά λες? Διόλου απίθανο

 3. ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ avatar
  ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ 24/11/2010 10:14:52

  ΟΛΟΕΝΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕΤΑΒΑΛΛΕΤΑΙ ΣΕ ΘΙΑΣΟ ΜΑΡΙΟΝΕΤΤΩΝ. ΕΠΕΙΔΗ ΟΜΩΣ ΟΙ ΜΑΡΙΟΝΕΤΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΩΡΙΣΜΕΝΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΖΩΗΣ, ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΣΕΣ ΦΘΕΙΡΟΝΤΑΙ ΄Η ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ. ΕΞΑΛΛΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ΛΕΜΟΝΙ (΄Η ΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ) ΞΕΖΟΥΜΙΖΕΤΑΙ, ΠΕΤΙΕΤΑΙ ΩΣ ΑΧΡΗΣΤΟ. ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΕΣ ΜΑΡΙΟΝΕΤΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΕΩΣ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ. ΘΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΕΩΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ? ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΩΣ ΕΠΙΒΛΑΒΗ ΕΠΙΡΡΟΗ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΠΑΤΡΩΝΩΝ ΤΗΣ ? ΑΠΕΜΕΙΝΕ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΟΣ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ?

 4. ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ avatar
  ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ 24/11/2010 10:16:37

  Στο πασοκ μια ζωή αυτά κάνουν.
  Όλα είναι θέατρο και μάλιστα η παράσταση χιλιοπαιγμένη.
  Τίποτα δε θα γίνει.Όπως έκανε τουμπεκί η Κατσέλη θα κάνουν και υπόλοιποι ,πειθαρχώντας στις επιταγές του ΔΝΤ.

  • Μικρός Οδυσσέας avatar
   Μικρός Οδυσσέας @ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ 24/11/2010 11:06:54

   Τουμπεκί μπορεί να κάνουν αλλά ο Παπαδήμος θα πάρει ρόλο

  • zackii avatar
   zackii @ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ 24/11/2010 12:29:27

   Ναι αλλά ο κόσμος τσιμπάει. Ας μην κλεινόμαστε στο μικρόκοσμο-σε σχέση με τον πληθυσμό- των μπλογκς και χάνουμε το νόημα.

 5. Μικρός Οδυσσέας avatar
  Μικρός Οδυσσέας 24/11/2010 12:34:19

  Πολύ εύστοχο σχόλιο. Έτσι είναι. Το ευρύ κοινό θα τσιμπήσει, όπως τσίμπησε και με το δίλημμα των εκλογών

 6. sanderson avatar
  sanderson 24/11/2010 12:42:17

  Ευσεβείς πόθοι.

  Το μπασοκ θα την βγάλει την τετραετία, με υποστήριξη αν χρειαστεί (πρόθυμοι υπάρχουν πολλοί, και πέραν των γνωστών δύο). Τα μμε κάνουν παιχνίδι (οι εκλογές στην Ιρλανδία κάπως χάλασαν την μανέστρα), λεφτά για ξόδεμα υπάρχουν (η γυναίκα του τραγουδιστή έκανε τζιτζί το υπουργικό γραφείο, η αννούλα έκανε το κέντρο τσουνάμι και πολλές άλλες μπασοκιές), όσο για τα πρόβατα, θα μείνουν στο μαντρί (καθότι το νέο ρουσφέτι για τους μπαστόκους δεν είναι η πρόσληψη στο δημόσιο, αλλά η μη απόλυση).

  Η ΝΔ ας κάτσει να βλέπει τα τρένα να περνούν (in retro, τεράστια βλακεία η υποστήριξη στον νέο σαρτζετάκη).

 7. Kostas D avatar
  Kostas D 25/11/2010 04:53:20

  Δειτε κι αυτο...ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!!!!!

  http://www.politis-gr.com/?p=7644

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.