#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
10/04/2013 14:39
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ανασχηματισμός μετά την αποχώρηση της τρόικας;Να αλλάξει τον προσανατολισμό της κυβέρνησης επιθυμεί ο Πρωθυπουργός, μετά τη λήξη της διαπραγμάτευσης με την τρόικα, ώστε να δώσει την αίσθηση ότι αλλάζει και η κυβερνητική ατζέντα.

Ο Αντώνης Σαμαράς εμφανίζεται αποφασισμένος να κινηθεί η κυβέρνηση στο πεδίο της καθημερινότητας των πολιτών, αφού θέλει να ενισχύσει το προφίλ του στην κοινωνία.

Άρα, στόχος είναι να αλλάξουν οι προτεραιότητες του κυβερνητικού έργου, χωρίς να υπάρξει χαλάρωση στην εφαρμογή του οικονομικού προγράμματος. Όμως, θεωρεί ότι πρέπει να στραφεί στη διαχείριση και των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κόσμος στην καθημερινότητά του και να δώσει την αίσθηση ότι η κυβέρνηση είναι δίπλα του.

Στο σχεδιασμό που γίνεται στο Μέγαρο Μαξίμου θα ενταχθούν κυβερνητικές πρωτοβουλίες που θα ικανοποιούν τα αιτήματα της κοινής γνώμης με στόχο να αντιμετωπισθούν προβλήματα που στις δημοσκοπήσεις χαρακτηρίζονται βασικά από τους πολίτες.

Μετά την αποχώρηση της τρόικας, παρά το γεγονός ότι πολλοί συζητάνε το ενδεχόμενο ανασχηματισμού, ο Πρωθυπουργός θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τις πολιτικές ηγεσίες των υπουργείων (υπουργούς, αναπληρωτές και υφυπουργούς) για να δει τι έχει γίνει σε μια σειρά θεμάτων.

Εξάλλου, ο ίδιος τους είχε δώσει φάκελο και περιμένει να δει τι έχουν κάνει στο θέμα των στόχων, των χρονοδιαγραμμάτων και από την αξιολόγησή τους θα κριθεί και η παρουσία τους ή όχι στην κυβέρνηση.

Ο Αντ. Σαμαράς λέει σε όλους τους υπουργούς ότι πρέπει άμεσα να σκύψουν στα προβλήματα της καθημερινότητας και οφείλουν να ασχολούνται ακόμη και με τα μικρά προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες.

«Να μην ξεχνάμε ότι εκτός από τα μεγάλα, υπάρχουν και τα μικρά ζητήματα. Η καθημερινότητα του πολίτη, υπό τις παρούσες συνθήκες, αποτελεί μείζον ζήτημα» λέει στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού και επισημαίνει ότι οφείλει η κυβέρνηση να κινηθεί άμεσα για να αντιμετωπιστεί η λαϊκή δυσαρέσκεια από τα προβλήματα που δημιουργεί η οικονομία και η καθημερινότητα.

Η κυβέρνηση είναι αντιμέτωπη με αρκετά προβλήματα, όπως: η μη πάταξη της γραφειοκρατίας, η ακρίβεια και η ανεργία που εξακολουθούν να κινούνται εκτός ελέγχου, οι αργοί ρυθμοί στην απορρόφηση των χρημάτων από το ΕΣΠΑ, οι αντιδράσεις για τη διαθεσιμότητα, το χαράτσι που θα συνεχιστεί, η κατάσταση στην υγεία και στην παιδεία, κ.α.

Δεν είναι τυχαίο ότι σιγά-σιγά ακούγονται φωνές στο εσωτερικό του Μεγάρου Μαξίμου, ότι «δεν μπορεί να πετύχει κανένα πρόγραμμα, αν δεν έχει τη στήριξη της κοινωνίας».

Γι’ αυτό και πρέπει να ενισχυθεί η κοινωνική συνοχή και να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα της καθημερινότητας και να δοθεί η εικόνα ότι η κυβέρνηση, μπορεί να ασκεί μια σκληρή οικονομική πολιτική, λόγω των μνημονίων, αλλά τουλάχιστον προσπαθεί να βελτιώσει άλλους σημαντικούς δείκτες, όσο αυτό επιτρέπεται από τη σφιχτή δημοσιονομική πολιτική.

Μάρκος Αυρήλιος 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Α avatar
  Α 10/04/2013 14:51:44

  Aρχηγέ, διώξε κανα δύο παλιακούς ανθρώπους , βάλε νέους ορεξάτους, δώσε νέα πνοή στην κυβέρνησή σου γιατί αυτή (κυβέρνηση) έτσι όπως είναι, έχει τελματώσει, είναι αδρανής , μας απογοητεύει.....

  • Storm1a1 avatar
   Storm1a1 @ Α 10/04/2013 16:08:34

   Θα περάσει μιά ακόμα τροπολογία κι όλα καλά...
   Κρίμα, κύριοι.
   Τίποτε άλλο.
   Κρίμα.

  • ΦΑΝΤΑΣΜΑ avatar
   ΦΑΝΤΑΣΜΑ @ Α 10/04/2013 17:08:20

   Εύστοχο
   100000000000+

  • Α avatar
   Α @ Α 10/04/2013 20:09:01

   Δεν νομίζω, βλέπει και ακούει όσο κανείς!

  • kiki64 avatar
   kiki64 @ Α 11/04/2013 17:25:50

   Ναι αρχηγέ...βάλε νέους και ορεξάτους με ..δημιουργική φαντασία για νέα χαράτσια και φορολογίες, γιατί μ'αυτούς που έχουμε τελματώσαμε. Μα να έχουν κολλήσει 2 χρόνια στο χαράτσι της ΔΕΗ, ενώ υπάρχει και η φορολογία... του οξυγόνου?

 2. Η Αλίκη στα θαύματα avatar
  Η Αλίκη στα θαύματα 10/04/2013 15:01:04

  Να μπορούσες να τους στείλεις σχεδόν όλους και να δημιουργήσεις μιά κυβέρνηση από ανθρώπους υπερκομματικούς, πατριώτες και απόλυτα ανεξάρτητους από συμφέροντα, επιχειρηματίες και παρελθόντα χρέη!!

 3. ανδρεας avatar
  ανδρεας 10/04/2013 16:31:37

  για την ωρα απαλλαξαμε και τους τραπεζιτες σημερα απο τα θαλλασοδανεια......μολις φυγει η τροικα θα δουμε ποιους αλλους θα απαλαξουμε...

  • Ένας avatar
   Ένας @ ανδρεας 10/04/2013 17:07:28

   Όποιος πρόλαβε τον ...Κύριον είδε!

 4. nemesis avatar
  nemesis 10/04/2013 16:59:33

  Είναι πολύ ωραίος ο Αρχηγός, και ως γνωστόν οι ωραίοι...έχουν χρέη!!!

 5. ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ avatar
  ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ 10/04/2013 16:59:57

  Ουδολως μας απασχολει ειτε κανει ειτε δεν κανει ανασχηματισμο.Αλλα ειναι τα προβληματα του κοσμου.

 6. ΦΑΝΤΑΣΜΑ avatar
  ΦΑΝΤΑΣΜΑ 10/04/2013 17:12:17

  χώρα που οι πολιτικοί της ελέγχονται από την ¨ελίτ ¨( έτσι λένε οι ξένοι ) , δεν έχει καμία τύχη , γιατί τα συμφέροντα είναι συγκρουόμενα !!
  Όποια αλλαγή αξιωματούχων αφορά μόνο τους οδηγούς των μαύρων αυτοκινήτων , και κανένα άλλο .

 7. Α avatar
  Α 11/04/2013 17:54:00

  Τα χαράτσια ήταν άλλων δημιουργική έμπνευση ....
  Δεν την εφηύρε ο αρχηγός.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.