04/01/2009 21:42
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ανασχηματισμός και εκλογές σύντομα;

Εκλογές τον ...Μάρτιο βλέπουν στο ΠΑΣΟΚ και ετοιμάζονται. Θεωρούν ότι ο Καραμανλής θα πραγματοποιήσει φυγή προς τις κάλπες λίγο πριν έρθει η ώρα της κρίσης για την ελληνική οικονομία (σκληρή επιτήρηση) με το βλέμμα στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας έναν χρόνο μετά, η οποία θα μπορούσε να ξαναφέρει τη ΝΔ στην εξουσία ύστερα από ένα «πράσινο διάλειμμα».

Αυτά εξηγούν και την διστακτικότητα στην αντιπολιτευτική πολιτική του ΠΑΣΟΚ που παρατηρείται τελευταία. Τελικά, όσο κι αν φωνάζουν, μου φαίνεται ότι κανένας δεν θέλει να φύγει ο Καραμανλής από την εξουσία, τώρα.

Όσο για τον ανασχηματισμό, επαναλαμβάνουμε: μην πιστεύετε ότι κι αν λένε, ή  γράφουν. Μόνο ο Καραμανλής ξέρει τι θα κάνει. Το μόνο βέβαιο είναι ότι το κλειδί του ανασχηματισμού είναι η υπουργοποίηση Σαμαρά. Δεδομένης της απόφασης Καραμανλή να επιστρέψει στην κυβέρνηση, το μόνο που μπορεί να κάνει το μητσοτακέικο είναι να πιέζει για να του ανατεθεί δεύτερης σειράς υπουργείο - για να μην συμμετέχει δηλαδή στην κυβερνητική επιτροπή.

Γι αυτό το λόγο το Μαξίμου διαρρέει ότι αφού η Ντόρα δεν δέχεται να αναλάβει το ΥΠΕΘΟ, ο Καραμανλής δεν έχει άλλη λύση από το να το σπάσει σε «υπουργείο κρίσης» υπό τον Αλογοσκούφη και υπουργείο Οικονομικών υπό τον Σαμαρά. Ούτως ή ‘άλλως ο Σαμαράς θα πάρει πολλούς πόντους για τη μάχη της επόμενης μέρας και αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί πλέον να το ανατρέψει η οικογένεια.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 04/01/2009 21:58:52

  Για να παραφράσω αυτό που έγραψες στο Καζαμία, δεν ψάχνει για Βρούτο η ΝΔ (η τύχη του γνωστή) αλλά για Οκταβιανό (Σαμαράς?) οπότε να μείνει η φατρία του δια φαινόμενου διαδόχου του Μάρκου Αντώνιου και της οικογένειας του από έξω
  :-)

 2. Skorpios!!! avatar
  Skorpios!!! 04/01/2009 22:04:20

  απο που σου φαινεται :;facktor:: oτι δεν θελει κανεις να φυγει ο Καραμανλης απο την εξουσια????Μου φαινεται και απο αλλες αναλυσεις οτι καποιες φορες δεν εισαι και τοσο μεσα στα πραγματα....

 3. www.politonsymaxia.gr avatar
  www.politonsymaxia.gr 04/01/2009 22:15:47

  ΛΟΓΙΚΟ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ ΑΛΛΑ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΟΧΙ ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΛΛΑ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΚΑΚΟ ΑΦΟΥ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΥΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΑΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ Α ΕΝΑΑ ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΣΑ. ΑΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΟΤΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΜΟΝΙΑ ΛΑΙΚΑ ΤΟΝ ΠΗΡΕ ΑΠΟ ΚΑΤΩ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΠΟΜΕΝΕΙ ΑΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΛΙΓΟ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΘΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΧΡΟΝΟ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑΡΘΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΝ Γ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΝ Κ ΣΗΜΙΤΗ ΑΥΤΟ ΑΣ ΤΟ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ

 4. t avatar
  t 04/01/2009 22:42:56

  Εκλογές … 7 Ιουνίου μαζί με τις Ευροεκλογές.

 5. SKAI avatar
  SKAI 04/01/2009 22:45:39

  ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποιός ο λόγος να έχεις την εξουσία και να την παραδίνεις ώστε 1 χρόνο μετά να την ξαναπάρεις? Τι είναι η εξουσία?
  Ο συλλογιαμός σας στερείται σοβαρότητος. Αν ο Καραμανλής αποφασίσει εκλογές την Άνοιξη θα είναι για να τις κερδίσει!!! Και μερικά δημοσκοπικά στοιχεία:
  1. Με τον ΣΥΡΙΖΑ στο 8-10% οπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις το ΠΑΣΟΚ πρωτιά ΔΕΝ βλέπει!
  2.Από την Δημοσκόπηση στο ΒΗΜΑ:
  Σχετικά με το ΠΑΣΟΚ, το 61,9% των ερωτηθέντων σημειώνει ότι δεν είναι σε θέση να ανταπεξέλθει στη δύσκολη περίοδο που έρχεται.

  Σκεφτείτε λίγο περισσότερο την ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ σεναρίων...υπάρχουν και λογικά σκεπτόμενοι σε αυτή την χώρα!

 6. SKAI avatar
  SKAI 04/01/2009 22:51:47

  @3 www.politonsymaxia.gr.
  Μελέτησε το σχόλιό μου και σκέψου και κάτι άλλο.
  Με ποιά λογική ο Γιώργος ως πρωθυπουργός(!!!!) να πουλήσει τον ΠΑΠΟΥΛΙΑ για να κάνει πρόεδρο τον διαγραμμένο συνάδελφο του Τσουκάτου(ΣΗΜΙΤΗ).
  ΕΛΕΟΣ... Μην βιάζετε άλλο την σκέψη μου!

 7. Factorx avatar
  Factorx 04/01/2009 22:52:52

  @SKAI. Μην διαφωνείς για να διαφωνείς. Πρόκειται για πληροφορία και οχι εκτίμηση. Αν τωρα εσυ νομίζει έτσι, έτσι ειναι. Τι να κάνουμε. Όποιος όμως έχει λίγη λογική βλέπει οτι το ΠΑΣΟκ είναι πολύ διστακτικό και καλά κάνει. Ποιος θέλει την εξουσία τέτοιο καιρό;

 8. neoinileias avatar
  neoinileias 04/01/2009 22:57:51

  Παρατηρώντας τις εξελίξεις του τελευταίου χρόνου βλέπουμε ότι η τρέχουσα οικονομική και κοινωνική κρίση δεν ήρθε από το πουθενά, για αρκετά χρόνια σε ολόκληρο τον κόσμο η κοινωνία βίωσε μια αρκετά περίεργη κατάσταση που ως βασικό χαρακτηριστικό είχε τις μεγάλες αντιθέσεις και τα προβλήματα, οι εξελίξεις σε αρκετές περιπτώσεις ξεπέρασαν τα όρια των κοινωνικών δυνατοτήτων και παρήγαγαν υψηλό βαθμό ανησυχίας.
  Από την άλλη πλευρά η ανάγκη για αντιστάθμιση των αρνητικών συνεπειών που προκάλεσαν οι συνθήκες που εμφανιστήκαν οδήγησαν σε γενικευμένη κριτική του παρελθόντος και σε θεαματικές πολεμικές και αστικές συγκρούσεις που ορισμένες φορές ξεπέρασαν τα φυσιολογικά όρια. Ως λογική συνέχεια των συγκρούσεων βλέπουμε να υπάρχει μεταβολή των κοινωνικών και οικονομικών δομών αλλά και του πολιτικού και γεωγραφικού χάρτη. Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε τους τελευταίους μήνες του χρόνου που πέρασε έφεραν την τραπεζική κρίση και μαζί της αναδείχθηκε και η χρόνια κοινωνική κρίση που σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση δείχνουν ότι το 2009 η κατάσταση θα επιδεινωθεί. Αυτή τη στιγμή χιλιάδες θέσεις εργασίας χάνονται και η ανεργία αυξάνεται ραγδαία. Οι επιχειρήσεις μικρές και μεγάλες αλλάζουν πλαίσιο και στρατηγική δράσης, τα κράτη προσπαθούν να βρουν τρόπους να αντιμετωπίσουν το αίσθημα πανικού και τις δυσκολίες που δημιουργούνται, αλλά και να αναπτύξουν συνθήκες γενικότερης ανάπτυξης στη νέα κοινωνική πραγματικότητα. Μέσα σε αυτό το κλίμα και ανάλογα με το τι επιδιώκει ο καθένας βλέπουμε να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις για την αντιμετώπιση της κρίσης, άλλοι έχουν ως στόχο την εξέλιξη της πολιτικής μας παράδοσης μέσα από την ανανέωση και τον προβληματισμό για το μέλλον της κοινωνίας μας και άλλοι σύμφωνα και με αυτά που δηλώνουν έχουν ως εναλλακτική λύση τη χωρίς μεταβολές συντήρηση μιας κοσμοπολίτικης πολιτικής ελίτ. Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν εμπόδια σταδιακά δημιουργείται ένας νέος κόσμος που δύσκολα ο μηχανισμός «διατήρησης των κεκτημένων» μμε κτλ θα τον περιορίσει ή θα αναπαράγει τα ίδια πολιτικά πρότυπα. Στο πλαίσιο αυτό, ο τρόπος ζωής, οι σχέσεις των θεσμών με τις κοινωνικές ομάδες, ο χαρακτήρας της ανθρώπινης εργασίας, οι τομείς της ενέργειας και της τεχνολογίας ως φυσικό επακόλουθο των νέων αναγκών θα αλλάξουν ραγδαία τον ρου της ιστορίας. Παράλληλα εξαιτίας των επιδράσεων στις συνθήκες διαβίωσης θα περάσουμε στην μετάαστική εποχή, ένα νέο σταθερό σημείο πρότυπο πολιτικής οργάνωσης που ίσως οδηγήσει σε μια πιο λειτουργική δημοκρατία θα γεννηθεί. Έτσι και με βάση τα γενικότερα φαινόμενα που κάνουν την εμφάνιση τους είναι σαφές ότι βρισκόμαστε στην εποχή της μετάβασης, το ζητούμενο πλέον είναι να αλλάξουν τα πράγματα σύμφωνα με τους όρους και τις ανάγκες της κοινωνίας, η χρονική περίοδος είναι σημαντική.

 9. SKAI avatar
  SKAI 04/01/2009 23:00:48

  @7 ΦΑΚΤΟΡ
  Είναι προφανές ότι χρησιμοποίησα στοιχεία για να διαφωνήσω.
  Τώρα γιατί εσύ μας δίνεις μια πληροφορία την οποία ξέρει μόνο ο ίδιος ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ?

  Είναι απλά για την δημιουργία κλίματος!!!!
  Για τα δημοσκοπικά στοιχεία που σου δίνω γιατί δεν λες τίποτα?? Δεν βοηθούν το κλίμα??

 10. kanis avatar
  kanis 04/01/2009 23:26:27

  ΤΙ έχει σπουδάσει η Ντόρα, να δούμε ΠΟΙΟ υποργείο της ταιριάζει;

  Στο ΥΠΕΞ η Ντόρα αποδείχτηκε κατώτερη των περιστάσεων και των εθνικών αναγκών. Ως εκ τούτου, για το επόμενο υπουργείο,... ας έχει και τις αντίστοιχες γνώσεις.

  ΤΙ ΣΠΟΥΔΑΣΕ ΛΟΙΠΟΝ Η ΝΤΟΡΑ, ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ;

 11. t avatar
  t 04/01/2009 23:26:51

  Είμαστε πλέον όλοι κεϊνσιανιστές. Ακόμη και η Δεξιά πολιτική παράταξη στις ΗΠΑ ανήκει πλέον στο «στρατόπεδο» του κεϊνσιανισμού, με έναν άνευ προηγουμένου ενθουσιασμό και σε βαθμό τέτοιο, που κάποτε θα ήταν πραγματικά αδιανόητος.

 12. Skorpios!!! avatar
  Skorpios!!! 04/01/2009 23:28:19

  skai δεν ειναι καθολου προφανεςοτι χρησιμοποιησες στοιχεια για να διαφωνησεις.Απλα διορθωσες προηγουμενο συλογισμο σου που μαλλον ηταν λαθος!! αποψη εκφραζω!!!!!!

 13. Factorx avatar
  Factorx 04/01/2009 23:33:48

  @SKAI Says:" Τώρα γιατί εσύ μας δίνεις μια πληροφορία την οποία ξέρει μόνο ο ίδιος ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ?".

  Φίλε μου γιατί το κουράζεις; Το κομμάτι λέει οτι στο ΠΑΣΟΚ πιστεύουν οτι ο Καραμανλής θα κάνει εκλογές κλπ

 14. Skorpios!!! avatar
  Skorpios!!! 04/01/2009 23:35:15

  Ακουστε φιλοι η Ντορα ειναι κατασκευασμα μηχανισμων εγχωριων και ξενων .Εχει σκεφτει κανεις τι εχει να επιδειξει απο την μεχρι τωρα πολιτικη της δραστηριοτητα!!Το μονο που καταφερε επιτυχως να κανει ειναι ο υπερδανεισμος του Δημου Αθηναιων και αυτο για την δικη της προβολη!!!Κατα τα αλλα μπλα-μπλα και ....μετα το χαος.

 15. Τάκης avatar
  Τάκης 04/01/2009 23:40:40

  Εκλογές το πιθανότερο είναι να γίνουν μετά τις ευρωεκλογές και εφόσον το αποτέλεσμα είναι συντριπτικό για τη ΝΔ, οπότε υπό το βάρος της λαικής κατακραυγής θα υπάρξει προσφυγή στις κάλπες για το Καραμανλή. Θα ακολουθήση περίοδος βαθιάς εσωστρέφειας για τη ΝΔ με απρόβλεπτες εξελίξεις και το δίπολο Σαμαράς- Ντόρα με αουτσάιντερ το Δημήτρη, θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης. Η κατάσταση στην οικονομία θα αρχίσει να εξομαλύνεται και το ΠΑΣΟΚ θα πάει ανετα στην προεδρική εκλόγή, όπου θα προτείνει Σημήτη ή Κακλαμάνη.

 16. Orestios avatar
  Orestios 04/01/2009 23:47:09

  Σαν να τους έχει κόψει κρύος ιδρώτας στην Ιπποκράτους. Το δακτυλίδι της πρωθυπουργίας είναι βαρύ αυτή την περίοδο. Μέχρι τώρα ήταν καλά με την διακριτική αποχή του GAP και τον χλιαρό του λόγο. Καλά κάνουν, γιατί με τις σημερινές δηλώσεις του ο GAP δεν είπε και πολλά. Ζήτησε, μεταξύ άλλων, ότι ζητά ο BUSH και το Ισραήλ από την Χαμάς.

 17. kanis avatar
  kanis 04/01/2009 23:53:42

  ...Ιπποκράτους;;;;
  Για τους εκτός Αθηναικοκεντρικού έθνους, τι εννοείς;

 18. Γιαννης avatar
  Γιαννης 05/01/2009 00:06:49

  @ ΣΚΑΙ , δεν διαλεγεις κανα αλλο ψευδωνυμο? Προβοκαρεις ασυστολως τοσους εργαζομενους

 19. Skorpios!!! avatar
  Skorpios!!! 05/01/2009 00:08:05

  orestie εχω τηνγνωμη οτι εισαι μακραν ....της πραγματικοτητας.

 20. SKAI avatar
  SKAI 05/01/2009 00:09:53

  @14 Anonymous

  Κοίτα ο καθένας σκέφτεται με βάση τα οικονομικά του. Έτσι αποφασίζει και στις εκλογές. Αυτός ήταν και ο λόγος της ύπαρξης ΣΗΜΙΤΗ! Τώρα έχουμε και λέμε:
  1. Πολλαπλές κρίσεις:οικονομική, πιστωτική, χρηματιστηριακή, κρίση στο περιβάλλον, στις τιμές των τροφίμων, στο νερό και στους υδάτινους πόρους, κρίση στην ενέργεια.
  Μας αρκεί ένας διαχειριστής τύπου ΣΗΜΙΤΗ (με Τσουκάτο και διαπλοκή)???
  2. Μας φτάνει ένας GAP(Yes men!) που δεν αρθρώνει λόγο? Με ποιό τρόπο θα μας βγάλει από την κρίση?? (Δες και 17 Ορέστιος).
  Τα υπόλοιπα όλα είναι για δημιουργία κλίματος και σεναριολογία για πολιτικά μέντιουμ (π.χ. ΠΑΣΟΚ, 15, 16)

 21. SKAI avatar
  SKAI 05/01/2009 00:12:07

  @19 Ρε Γιαννάκη δημοσιογράφος είσαι, στον ΣΚΑΙ δουλεύεις και πειράχτηκες?
  Ελεύθεροι είμαστε να δηλώνουμε ότι θέλουμε. Αυτό μας έλειπε να παίρνουμε και άδεια για τα ψευδώνυμα!!!!

 22. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 05/01/2009 00:16:25

  έλα SKAI και εμένα μου αρέσουν οι υπερβολές, αλλά ο Σημίτης δεν φταίει για όλα όσα αναφέρεις. Δεν φταίει ούτε για την ανθρώπινη απληστία, ούτε γία την οινονομική και πιστωτική κρίση... Ποιά κρίση; Το ότι ξεσκιστήκατε να αγοράζετε χαρτιά που δεν ξέρατε τι ήταν;

 23. Γιαννης avatar
  Γιαννης 05/01/2009 00:16:32

  @ 17 "...με τις σημερινές δηλώσεις του ο GAP δεν είπε και πολλά. Ζήτησε, μεταξύ άλλων, ότι ζητά ο BUSH και το Ισραήλ από την Χαμάς."
  Εγώ τότε γιατί διάβασα στην δηλωσή του :"...
  Kαταδικάζoυμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τις χερσαίες επιχειρήσεις και την εισβολή των δυνάμεων του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.
  Αυτή η στρατιωτική κλιμάκωση επιδεινώνει δραματικά την κατάσταση για τον ήδη βασανισμένο άμαχο πληθυσμό της Γάζας. Προκαλεί μόνο φρίκη και φόβο...Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον Παλαιστινιακό λαό.".
  Ταχε πει και ο Μπους αυτα και μου διεφυγαν? κρίνεις τον ΓΑΠ από οτι ειδες στο ΜΕΓΚΑ? είσαι κνίτης και εξομοιωνεις η ΝΔ και σπεκουλαρεις?
  Δεν με νοιαζει ο ΓΑΠ, όσο και αν δεν το πιστευεις. Με νοιαζει η ηλιθιοτητα αυτών που παραπληροφορουν.

 24. Orestios avatar
  Orestios 05/01/2009 00:17:00

  @ ΣΚΟΡΠΙΟΣ
  Διάβασε την σημερινή δήλωσή του. Καλά όμως. Και δες τι συστήνει στην Χαμάς. Για να βρεθείς εντός πραγματικότητας.

 25. Orestios avatar
  Orestios 05/01/2009 00:20:47

  "Καλούμε το Ισραήλ να τερματίσει άμεσα τις στρατιωτικές επιχειρήσεις και τη Χαμάς να σταματήσει την εκτόξευση ρουκετών"

  Ότι γράφεται στο επίσημο site του ΠΑΣΟΚ. Γιατί διάβασες ότι σε συμφέρει Γιαννάκο.
  Ορίστε και το link: http://www.pasok.gr/portal/gr//71524/7/7/1/showdoc.html

 26. Giannis Dimitriou avatar
  Giannis Dimitriou 05/01/2009 00:33:01

  Se sxesh me ta senaria, uparxei h pi0anothta na einai gia to tipota.

  Ola e3artontai apo ton Kwstakh:
  (a) exei bare0ei to fthsimo opote odhgeitai pros
  allages (px ekloges, allos arxhgos tis ND)?
  (b) tou aresei h karekla akomh?

  An to (b) einai to swsto, mhn perimenete ekloges
  prin to telos tis tetraetias - kanenas xamenos
  prw0upourgos den ekane pote ekloges pio nwris
  (ektos bebaia an tou fugoun kai alloi bouleutes
  opote tote prepei na kanei ekloges nwris)

  Opote 0a doume poso fthsimo antexei o an0rwpos ...

 27. Skorpios!!! avatar
  Skorpios!!! 05/01/2009 00:33:36

  εσυ που την διαβασες προσεχτικα πες μας τι συστηνει στην χαμας??orestie

 28. Orestios avatar
  Orestios 05/01/2009 00:37:41

  @ skorpios

  “Καλούμε το Ισραήλ να τερματίσει άμεσα τις στρατιωτικές επιχειρήσεις και τη Χαμάς να σταματήσει την εκτόξευση ρουκετών”
  Από την ανακοίνωση που μπορείς να την διαβασεις στο επίσημο site του ΠΑΣΟΚ

 29. Γιαννης avatar
  Γιαννης 05/01/2009 00:39:26

  @ Orestios
  Συγνωμη για τη λεξη "ηλιθιοτητα" που έγραψα. "Ηλιθια σκοπιμοτητα" ηθελα να γραψω:)

 30. Skorpios!!! avatar
  Skorpios!!! 05/01/2009 00:42:49

  Διαφωνεις με την προταση ??Γιατι??

 31. Orestios avatar
  Orestios 05/01/2009 00:44:30

  Όταν δεν έχεις επιχειρήματα βρίζεις?
  Καταλαβαίνω ότι συγχύστηκες αλλά.....
  Τα λόγια του GAP είναι.
  Λυπάμαι.... ειλικρινά.

 32. kanis avatar
  kanis 05/01/2009 00:55:48

  @33 : Τότε γιατί οι τράπεζες ζητούν κρατική στήριξη,αν η εποχή της ιδιωτικοποίησης ήλθε;

 33. Orestios avatar
  Orestios 05/01/2009 00:57:06

  @ #33
  Το θέμα δεν είναι οι δηλώσεις αλλά οι πράξεις. Τουλάχιστον στάλθηκε ανθρωπιστική βοήθεια από την ελληνική κυβέρνηση. Με όλες τις αντιξοότητες που υπάρχουν για την διανομή της. Από δηλώσεις χορτάσαμε. Από πράξεις όμως.......

 34. οκτώ avatar
  οκτώ 05/01/2009 01:01:59

  @34
  Οι τράπεζες δεν ζητούν κρατική στήριξη, πήραν τα 28 δις για να αγοράσουν ομόλογα του Ελληνικού δημοσίου αφού κανείς τρελός στον πλανήτη δεν τα πλησιάζει.
  Ετσι τα χρήματα που μας πίστωσαν οι κουτόφραγκοι θα καταλήξουν στις γνωστές τσέπες.

 35. kanis avatar
  kanis 05/01/2009 01:12:14

  Μήπως η εποχή του νεοφιλελευθερισμού παρήλθε;
  Μήπως η εποχή της εθνικής συνοχής επανήλθε;
  Μήπως η εποχή της συνετής κρατικής παρέμβασης επιβάλλεται;

  Μήπως;

 36. kanis avatar
  kanis 05/01/2009 01:17:58

  Οι δημόσιοι υπάλληλοι με συμβάσεις είναι πιο βολεμένοι ή οι ιδιωτικοί υπάλληλοι;

 37. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 05/01/2009 01:18:58

  Ο νεοφιλελευθερισμός δεν ήρθε ποτέ στην Ελλάδα... άρα και να παρέλθει, δεν θα ξέρουμε πως θα ήταν αν... ο καφές, το γάλα, το τσιμέντο, τα νερά, οι υπηρεσίες τηλεφωνικού καταλόγου, τα φαρμακεία, οι φούρνοι, οι οικοδομές, η βενζίνη, τα γραφεία κηδειών, οι συμβολαιογράφοι, τα δάνεια, οι καταθέσεις, οι κτηματομεσίτες... που σταματάει η λίστα... ήταν «ελεύθερα». (Ελέυθερα συνεννοημένα είναι, που διαφέρει από το ελέυθερα.

 38. kanis avatar
  kanis 05/01/2009 01:19:07

  @40
  αστο. εξαρτάται από την επιχείρηση.

 39. kanis avatar
  kanis 05/01/2009 01:21:01

  Αυτός ο λαός εκβιάζεται από τους ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ...
  επιχειρηματικούς κυριώς με εκπροσώπους στην πολιτική!

 40. kanis avatar
  kanis 05/01/2009 01:38:49

  @47 πας καλά γενικά;

 41. tiramola avatar
  tiramola 05/01/2009 01:50:50

  Ανωνυμε με τα κεφαλαια...
  Εχεις σκεφτει την περιπτωση να γινουμε ολοι δημοσιοι?

 42. kanis avatar
  kanis 05/01/2009 01:52:16

  @50
  θα πάθει εγκεφαλικό, τι του λες νυχτιάτικα!

 43. tiramola avatar
  tiramola 05/01/2009 01:53:34

  Γιατι τοτε δεν θα εχουμε ισοτητα?
  Ολες οι εγκυμοσυνες ιδιες...

 44. kanis avatar
  kanis 05/01/2009 01:55:42

  @52 οχι παντού! ...προχώρα!

 45. Factorx avatar
  Factorx 05/01/2009 01:57:58

  @Skorpios!!.

  Φίλε μου δεν λέμε γι αυτό που θέλεις εσυ κι εγώ. Για τον ΓΑΠ λέμε και τους άλλους. Εσυ δηλαδή θα ηθελες να παραλάβεις ένα καράβι σε μεγαλη φουρτθύνα και ακυβέρνητο;

 46. tiramola avatar
  tiramola 05/01/2009 01:59:54

  Ανωνυμε αγωνιστη της ισοτητας....
  Το χειροτερο σεναριο θα ειναι να παρους κανα 2-3 υπουργεια οι "αντιεξουσιαστες" του ΣΥΡΙΖΑ
  Το χειροτερο σεναριο ΑΝΩΝΥΜΕΕΕΕΕΕΕΕ :):)

 47. kanis avatar
  kanis 05/01/2009 02:01:18

  @54
  Factorx
  Ποτέ δεν κατάλαβα ο ΓΑΠ γιατί το έκανε, γιατί το παρέλαβε...;
  Κάποιοι είπαν για συμφωνία, κάποιοι άλλοι για συμβόλαιο. Η απορία μου ...παραμένει.

 48. Factorx avatar
  Factorx 05/01/2009 02:04:54

  @kanis57. δεν κατάλαβα την ερώτηση. Πές μου τι εννοείς παρακαλώ

 49. tiramola avatar
  tiramola 05/01/2009 02:07:11

  O ενας για τη χωρα και ο αλλος για το ΠΑΣΟΚ....

 50. tiramola avatar
  tiramola 05/01/2009 02:08:52

  θα τα οδηγησει και τα δυο επιτυχως ομως!

 51. kanis avatar
  kanis 05/01/2009 02:13:34

  "θα ηθελες να παραλάβεις ένα καράβι σε μεγαλη φουρτθύνα και ακυβέρνητο;"

  "Ποτέ δεν κατάλαβα ο ΓΑΠ γιατί το έκανε, γιατί το παρέλαβε…;
  Κάποιοι είπαν για συμφωνία, κάποιοι άλλοι για συμβόλαιο. Η απορία μου …παραμένει."

  Κατά πολλούς η στιγμή, που παρέλαβε ο ΓΑΠ το ΠΑΣΟΚ ήταν η χειρότερη. Αυτό εννοώ.

  Για τη ΝΔ τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ολα τα "σκάνδαλα" ,εκ των εσω ιδρυμάτων διαρρέουν, από ότι λέγεται.....Αυτός ο εσωκομματικός πόλεμος τόσα χρόνια δεν καταπίνεται...και δε θέλω ΟΥ!

 52. kanis avatar
  kanis 05/01/2009 02:35:06

  @63 μόνο Anonymous θα ήταν θύμα εκβιαστών

 53. Γιαννης avatar
  Γιαννης 05/01/2009 07:39:40

  Δεν συγχυστηκα ορεστιε. Απλά μια πολιτική τοποθέτηση απορρέει από την όλη δήλωση κάποιου και όχι από την εκκληση για εκεχειρία. Μην σπεκουλαρεις.

 54. koinos_nous avatar
  koinos_nous 05/01/2009 10:18:55

  Εκλογές τον Μάρτιο;
  Δεν νομίζω.Φαίνεται ότι το ΠΑΣΟΚ θα είναι πρώτο κόμμα.
  Μονο η Ντόρα από την ΝΔ θα τις ήθελε, για να τις χάσει ο Καραμανλής και να του την πέσει.
  Ο Καραμανλής θα πάει σε εκλογές μόνο αν θέλει να τις χάσει ή αν τον ρίξουν.
  Αν θέλει ο ίδιος να τις χάσει δεν νομίζω να συμφωνήσουν οι υπόλοιποι και να χάσουν τις καρέκλες τους.

 55. j,j. avatar
  j,j. 05/01/2009 15:19:15

  ΥΠΟΙΟ, ξεχάστε επιτέλους το ΥΠΕΘΟ, δεν υπάρχει και δεν θα ξαναυπάρξει ΥΠΕΘΟ...

 56. Orestios avatar
  Orestios 05/01/2009 23:15:02

  @ Γιάννης
  Δεν σπεκουλάρω. Mπορώ να μιλώ με στοιχεία. Και για να σου φύγει κάθε αμφιβολία σε παραπέμπω στο site της ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ. Πρόεδρος το GAP. 4ος αντιπρόεδρος EHUD BARAK (Israel) Υπουργός Άμυνας.
  To link: http://www.socialistinternational.org/viewArticle.cfm?ArticleID=11

 57. dimitris avatar
  dimitris 06/01/2009 04:59:37

  EPXETAI...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.