#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
19/04/2013 18:17
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ανασχηματισμός θα γίνει όταν κρίνει σκόπιμο ο ΣαμαράςΟρισμένες φορές σηκώνουμε κι εμείς τα χέρια ψηλά με την τρικομματική κυβέρνηση. Εκεί που λέει να ησυχάσει από τους τροικανούς και τις δόσεις ώστε να φάμε και το αρνί με περισσότερη όρεξη, να' σου ένας καυγάς για το αν θα γίνει ανασχηματισμός και πότε. Κι αυτό επειδή ο πρωθυπουργός αποφάσισε να συστήσει 6 θέσεις αναπληρωτών υπουργών που άγνωστο είναι αν θα τις χρησιμοποιήσει. Το ΠΑΣΟΚ διαφωνεί και θέλει λιτό κυβερνητικό σχήμα, αλλά την ίδια στιγμή θα ήθελε περισσότερα στελέχη του στην κυβέρνηση. Οξύμωρο αλλά ενδεικτικό της ασάφειας θέσεων στην Ιπποκράτους.

Από την άλλη, απ' όσο ξέρουμε ο ανασχηματισμός είναι αποκλειστική απόφαση του πρωθυπουργού κι επίσης ποτέ δεν προαναγγέλλεται. Επομένως, πρώτον ας μην αδημονούν ορισμένοι υπουργοί που φοβούνται μήπως χάσουν τη θέση τους γι' αυτό και δεν εργάζονται με ζήλο. Κι ας μη ράβουν υπουργικά κοστούμια άλλα στελέχη από τα τρία κόμματα που νομίζουν ότι θα είναι αυτοί οι σωτήρες.

Η σωτηρία της χώρας γίνεται με ομαδική προσπάθεια κι όχι με το να φτιάχνει ο καθένας το δικό του καπετανάτο.

Εν πάση περιπτώσει, αυτό που βλέπει ο Αντ. Σαμαράς, αυτό που βλέπουν και οι περισσότεροι, είναι ορισμένες δυσλειτουργίες στο κυβερνητικό σχήμα. Κάποιοι υπουργοί και υφυπουργοί έχουν πρόβλημα και πρέπει να αντικατασταθούν και κάποιοι άλλοι ίσως αλλάξουν θέση ή χάσουν κάποιες από τις αρμοδιότητές τους. Η ουσία είναι πως ότι γίνει θα πρέπει να είναι για καλό. Όπως όλα δείχνουν, αν και πάντα υπάρχει το σενάριο του αιφνιδιασμού, ο ανασχηματισμός θα γίνει μετά το Πάσχα. Και μην είναι κανείς σίγουρος ότι θα είναι μεγαλύτερο το κυβερνητικό σχήμα επειδή προβλέπονται πλέον άλλοι 6 αναπληρωτές υπουργοί. Εκεί μπορεί να υπάρξει έκπληξη. Πάντως, με τόσα θέματα να είναι ανοικτά σε όλους τους τομείς είναι δύσκολο να επιλεγεί μια ολιγομελής ομάδα που θα αναλαμβάνει πολλά χαρτοφυλάκια. Αυτό το σχήμα δεν τραβάει, το βλέπουμε με το πολυ-υπουργείο Ανάπτυξης, Μεταφορών και Δικτύων και τον Κ. Χατζηδάκη που τρέχει από τη μια για τα μέτρα ανάπτυξης, από την άλλη για τους αυτοκινητόδρομους και από την άλλη για το μετρό. Με μισές δουλειές... ολόκληρη δουλειά δε γίνεται επομένως, λογικό είναι ότι αυτό το υπουργείο θα «σπάσει» στα δύο.

Όσο για την ονοματολογία που διαρρέεται, δεν έχει νόημα να γραφτεί κάτι παραπάνω. Οι υπουργοί ξέρουν τι... ξέρει ο Αντ. Σαμαράς. Επίσης, γνωρίζουν και τα ικανά στελέχη των τριών κομμάτων αν είναι σε θέση να προσφέρουν κυβερνητικό έργο. Άλλωστε, όλοι έχουν καταλάβει ότι αν αυτή η κυβέρνηση αποτύχει, θα πάνε όλοι στο βυθό και κανείς δε θα διασωθεί.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. fe avatar
  fe 19/04/2013 19:51:25

  "Κι αυτό επειδή ο πρωθυπουργός αποφάσισε να συστήσει 6 θέσεις αναπληρωτών υπουργών που άγνωστο είναι αν θα τις χρησιμοποιήσει".

  Eτσι να βρισκονται για ωρα αναγκης....αχρειαστες ναναι.Καλα ολες τις αλλες να τις καταπιω αλλα στο υποργειο μακεδονιας-θρακης(γνωστο υπουργειο ανευ χαρτοφυλακιου) τι την ηθελε;

 2. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 19/04/2013 21:19:24

  Συγνώμη αλλά θα αρχίσω να τραβάω τις λίγες τρίχες μου ...λόγω καράφλας:

  -να μην μιλήσω για ...ΦΕΚ με δαπάνη που δεν δύναται να προσδιοριστεί...όπως η νομοθεσία ορίζει...
  -να μην μιλήσω για τη φιλοσοφία δημιουργίας θέσεων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν μπορεί να μην χρησιμοποιηθούν και ο πρωθυπουργός θα κάνει την έκπληξη

  Γνωρίζεται οι 6 θεσούλες plus στο ... ολιγομελές σχήμα πόσο δημοσιονομικό κόστος ετήσιο έχουν; επιμερισμό κόστους σε χρονική ...βάση;συμβούλων μετακλητών δ/ντων γραφείων επανακαθορισμός αρμοδιοτήτων; ΦΕΚ; Νόμοι; Υ Αποφάσεις; Εξουσιοδοτικές; Καθυστερήσεις; Δ/νσεις; ΥΔΕ;

  Τα ΜΜΕ και η κοινή γνώμη επειδή δεν γνωρίζουν σχολιάζουν για ανασχηματισμό που πρώτη φορά ....προετοιμάζονται καρέκλες. Αντε να γίνει λοιπόν αλλά παρακαλώ πριν το Πάσχα για να πάνε και νέα πρόσωπα στην Αναστάσιμη Λαμπάδα ως Αναπληρωτές και Υφυπουργοί...λες και η συνένωση και διάσπαση και επανασύσταση Υπουργείων είναι ...ΜΟΝΟΠΟΛΗ

  Αλλά μετά φταίει ο υπάλληλος, η διοίκηση, οι ΕΛ εκ του Σείριου, οι πολίτες που δεν καταλαβαίνουν και όλοι πλην των εδρών που αποφασίζουν που παγώνουν τα πάντα.

  ΥΓ

  ελπίζω στην ανασύσταση διάσπαση και πιθανή συνένωση για τη δημιουργία νέων σχημάτων καθώς ως Δ Υπάλληλος έχω χάσει το μπούσουλα και έχουμε σφραγίδες και επωνυμίες και ΥΔΕ και 2-3 προυπολογισμούς και Φορείς ανά ανασχηματισμό καθώς έχουν γίνει τόσες αλλαγές τα δύο χρόνια σε ονόματα να χρησιμοποιήσουν τα παλαιά ονόματα ....για να γλιτώσουμε τίποτα από σφραγίδες, φακέλλους και ταμπέλες....

 3. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 19/04/2013 22:56:59

  .....& για να συνεχίσω: επιτέλους μεγάλες αλλαγές στη διοίκηση και βήματα προς μικρά και ευέλικτα σχήματα. Όλοι το λεν ότι αυτό ήταν που μας
  έλειπε: περισσότεροι αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί. Η αλήθεια είναι ότι υπήρχε ένα άγχος με τα νέα οργανογράμματα μήπως και μειωθεί το πολιτικό προσωπικό στα υπουργεία, χάσουμε κανάν υφυπουργό και τεθεί εν αμφιβόλω η σωτηρία της πατρίδας.. Απ' ό,τι βλέπω όμως για μια ακόμα φορά οι πολιτικοί μας δεν μας απογοητεύουν, γίνονται θυσία και μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι.

 4. Γιώργος Αχαιός avatar
  Γιώργος Αχαιός 21/04/2013 10:29:27

  Θέτω εαυτόν στην διάθεση του πρωθυπουργού να με αξιοποιήσει σε οποιαδήποτε υπουργική θέση, αν αποφασίσει ανασχηματισμό, εκτός απο αυτήν του υπουργού οικονομικών.

 5. Noger avatar
  Noger 22/04/2013 22:35:01

  Είμαι και γω στην διάθεση του για προσφορά στη πατριδα.
  Δεν με ενδιαφέρει υπουργική θέση.
  Μου αρκεί μία θέση από τις εξι των Αναπληρωτών.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.