#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
02/05/2013 09:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ανασχηματισμός: «αλλού τα κακαρίσματα και αλλού γεννάν οι κότες»Μάλλον είναι η ειδικότητα του μέλλοντος στη δημοσιογραφία. Περιλαμβάνει το σύνολο του πολιτικού ρεπορτάζ σε συνδυασμό με άριστη γνώση της Δημόσιας Διοίκησης, εκλεπτυσμένο κουτσομπολιό, «εμπιστευτικές» πληροφορίες, αποκλειστικές προσβάσεις και ειδήσεις…

Πρόκειται για δημοσιογραφικές θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης: με το που ορκίζεται μια Κυβέρνηση μετά από εκλογές ή έπειτα από ανασχηματισμό, ο καλός «ανασχηματολόγος» βλέπει τα πρώτα προβλήματα, τα πρώτα «σύννεφα» και άρα τις πρώτες πιθανές αλλαγές.

Η τρικομματική Κυβέρνηση έδωσε έναν άλλο χαρακτήρα στους εξειδικευμένους ρεπόρτερ. Εκτός από τις εσωτερικές ισορροπίες στα κόμματα που μετέχουν στην Κυβέρνηση, ιδιαίτερο βάρος πέφτει στα πιθανά «βέτο» επί συγκεκριμένων προσώπων, αλλά και σε όσους έχουν τον «τρόπο» τους, αλλά και το «κοινό» τους, εντός των άλλων δύο κομματικών σχηματισμών.

Αν προσπαθήσει κανείς να αποδελτιώσει όλα τα ρεπορτάζ των τελευταίων μηνών περί ανασχηματισμού, οι Υπουργοί, αλλά και οι «υπουργοποιήσιμοι» χωρίζονται σε πέντε κατηγορίες:

1. Τους άοσμους, άχρωμους και άγευστους, οι οποίοι δεν προκαλούν, δεν πολυδουλεύουν, δεν πολυσκοτίζονται, προσέχουν όμως ιδιαιτέρως τις δημόσιες σχέσεις τους με τα μέσα, με τους κατόχους τους, με τους προνομιακούς συνομιλητές αυτών, με πάσης φύσεως ισχυρά πρόσωπα κοκ. Όπως και αν έχει, από περιττό «λιβάνισμα» δεν έπαθε κανένας τίποτα.

2. Τους «σταθερούς». Όλα τα ρεπορτάζ τους αναδεικνύουν με θαυμαστή συνέπεια, η παραμονή τους στον υπουργικό θώκο είναι μαθηματικά αξιώματα…

3. Τα «θύματα» από «καραμπόλες». Από το Υγείας (για παράδειγμα) μπορεί να βρεθούν στο Αθλητισμού, στο ΠΕΧΩΔΕ, στο Μακεδονίας-Θράκης, χωρίς να αποκλείεται να πάνε και σπίτι τους. Οι πιθανοί συνδυασμοί είναι τόσοι πολλοί που όποιος το λανσάρει ως επιτραπέζιο παιχνίδι έκανε την τύχη του.

4. Οι «μετακινούμενοι». Αποτελεί θέσφατο η παράδοση του χαρτοφυλακίου τους. Ουδείς τολμά να ρωτήσει για το λόγο που μετακινούνται, καθώς κάτι τέτοιο ισοδυναμεί με παραδοχή άγνοιας και αδυναμίας εξεύρεσης των κατάλληλων πηγών.

5. Τα παιδιά του κομματικού σωλήνα. Ο Κουτσούμπας τους μάρανε κατά τα λοιπά, πως γίνονται ιδανικοί Υπουργοί άνθρωποι με πρώτη δουλειά «Διοικητής ΔΕΚΟ» ή βουλευτής, ούτε με πείραμα στο CERN δεν θα το μάθουμε.

Το κορυφαίο σημείο στην όλη ιστορία είναι ο χρόνος του ανασχηματισμού: εδώ και μήνες ακούμε ότι θα είναι πριν ή μετά την τάδε επίσκεψη της τρόικας, πριν ή μετά τα Χριστούγεννα, τη βραδιά της Τσικνοπέμπτης, ανήμερα του Βαλεντίνου, πριν το Πάσχα, τώρα ότι πάει για μετά το Συνέδριο της ΝΔ, μετά θα πουν πριν ή μετά τα μπάνια του λαού, πριν ή μετά τις γερμανικές εκλογές. Καλά να είμαστε, να έχουμε να λέμε.

Ένα σχόλιο μόνο θα κάνουμε στη νοσηρή εν πολλοίς κατάσταση που δημιουργείται επί του θέματος, στην βυζαντινού τύπου μηχανορραφία προς συγκεκριμένους «εκλεκτούς»:

«αλλού τα κακαρίσματα και αλλού γεννάν οι κότες»…

Μ.Ο.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Βούλα Ελευθεριάδου avatar
    Βούλα Ελευθεριάδου 02/05/2013 09:53:20

    άντε να γεννήσουν γιατί έχουμε και να βάψουμε ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.