13/08/2008 12:39
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ανασχηματισμός ή εκλογές;

Το δίλημμα που κυριαρχεί στις σκέψεις , τους προβληματισμούς και τις συζητήσεις των κυβερνητικών στελεχών ανά τις παραλίες της επικράτειας είναι αν ο Καραμανλής, «θα κάνει ανασχηματισμό, η εκλογές». Η εικόνα της κυβέρνησης είναι τόσο κακή στους ψηφοφόρους της, που όλοι κάνουν λόγο για «δραστικά μέτρα». Δεν γνωρίζουμε φυσικά τι θα κάνει ο κ. Καραμανλής - και μάλλον ούτε ο ίδιος δεν το γνωρίζει ακόμα. Κατά τη γνώμη μας πάντως θα έπρεπε να προχωρήσει πρώτα σε ανασχηματισμό και στροφή προς τη «λαϊκή δεξιά», σε επίπεδο οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής, για να περισώσει ότι μπορεί στις εκλογές, που αργά ή γρήγορα θα αναγκασθεί να προχωρήσει. Αλλά το βλέπω πολύ δύσκολο πλέον, μετά την πρόσφατη επίδειξη πυγμής του Αλογοσκούφη. Εκτός και αν εντάσσεται κι αυτή σε μια «συμφωνία κυρίων». Σε κάθε περίπτωση πάντως, για τις μελλοντικές εξελίξεις, ισχύουν στο ακέραιο όσα γράψαμε προ καιρού:

- Το τι θα γίνει περνάει μέσα από μια εν συνειδήσει απώλεια της δεδηλωμένης και με σύντομες όσο γίνεται εκλογές, επειδή δεν αντέχουν μέχρι τις Ευρωεκλογές. Θα τους έχει ξεφωνίσει το σύμπαν μέχρι τότε.
 - Το κέρδος του Καραμανλή μπορεί να είναι η Προεδρία της Δημοκρατίας, αν δεν βαρεθεί στο μεταξύ και αν δεν τον κάνουν κι αυτόν διαπλεκόμενο.
- Αν τα βρουν στην διαδοχή, η ΝΔ δεν θα διαλυθεί σε κομμάτια και (το κυριότερο) θα υποχρεωθεί έτσι να μην διαλυθεί και το άλλο μεγάλο κόμμα (επίσης σημαντικό)
- Για να σωθεί ο τόπος από τα προβλήματα και οι πολιτικοί από τη Ζήμενς, χρειάζονται δύο κόμματα.
- Η μπουγάδα θα πλυθεί από τους κοινοβουλευτικούς όπως προβλέπεται και στο manual. Γι αυτό έβαλαν και τον Δημήτριο με το διεισδυτικό βλέμμα στο πιο ψηλό έδρανο, για να είναι πλήρως ελεγχόμενο το παιχνίδι.
- Οι πάσης φύσεως οικονομικοί παράγοντες και όμιλοι δεν έχουν να προτιμήσουν κάτι καλύτερο. Μπορεί λοιπόν να γελάει ο μεγάλος αντίπαλός τους, ο Σωκράτης, που κυβερνούσε τόσα χρόνια με μονοκρατορία.
- Το πόπολο θα δει και ανθρωποθυσίες για τα μαύρα ταμεία (ψωμί μάλλον δύσκολα)
- Οι ζημίες θα είναι μερικές προσωπικότητες (τι να κάνουμε, αυτά έχει η ζωή)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ο Χαζος του χωριου avatar
  Ο Χαζος του χωριου 13/08/2008 13:26:40

  Οσο και αν θελουν να τα βρουν για να βολευθουν ολοι στην ΝΔ νομιζω μετα τους τελευταιους καβγαδες (Γεωργια) ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ!

  Ποιες θυσιες ειναι το θεμα...

  Προεδρος ο Κ.Καρ μπορει να γινει μονο με δυνατο ΓΑΠ απεναντι, κατι που μου φαινεται χλωμο

 2. Μποτίλια στο Πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο Πέλαγος 13/08/2008 19:13:37

  Το μεγάλο ατού στην τρέχουσα φάση λέγεται Σαμαράς. Εάν επιτύχη να τον προσαιτεριστή ο Καραμανλής, θα μπορέση να αιφνιδιάση και να χειρηστή κάποια ήδη "καμένα" ιερά τέρατα της ΝΔ, στην προοπτική νέων εκλογών, που φαίνονται αναπόφευγες. Ο Σαμαράς είναι προφανώς κουρασμένος από το μανατζάρισμα μικρών σχημάτων, που θα πρέπει να τα περιμένη να δυναμώσουν, για να προτιμήση νέα πειράματα. Μια πιθανή πρωτοβουλία των Γιάννας/Βγενόπουλου στο κομματικό σκηνικό δεν φαίνεται, άν πιστέψουμε τις δημοσκοπήσεις, να συγκεντρώνη την απαραίτητη κρίσιμη μάζα, ενώ σύμφωνα με κάποια δημοσιεύματα έχουν επιχειρήσει να πλευρίσουν το Σαμαρά. Το μόνο ατού αυτής της υπό συζήτηση "πρωτοβουλίας" θα μπορούσε να είναι το χρίσμα μιας ισχυρής ομάδας, που μετέχει σε ξένο κέντρο, στην προοπτική της συμμετοχής της σε πολυσυλλεκτικό συνασπισμό. Ο προσανατολισμός της προς τις πρωτοβουλίες που εκφράζουν τους παραδοσιακούς "νταβατζήδες", όπως το "ρεύμα" ευτραφούς πολιτικάντη, αποτελεί φυσική συνέπεια.
  Εάν λάβουμε υπ΄όψει ότι ο νέος εκλογικός νόμος πριμοδοτεί τις κυβερνήσεις συνασπισμού κομμάτων, διαφαίνεται ότι καθοριστικές δεν θα είναι οι επόμενες εκλογές, αλλά μάλλον οι μεθεπόμενες, που θα ακολουθήσουν σχετικά γρήγορα.
  Εάν ο ΚΚ και ο ΓΑΠ υποστούν φθορές, που δεν θα ξεπερνάν το μέγεθος, που θα έκανε μια συγκυβέρνηση τους αριθμητικά απραγματοποίητη, θα την τολμήσουν. Σ΄αυτά τα πλαίσια ο ήδη φθαρμένος ΚΚ θα προσπαθήση να κινηθή με τη βιτρίνα ενός νέου "προοδευτικού" προφίλ, το πρώτο σκαλί της οποίας μπορεί να λέγεται Σαμαράς και το δεύτερο ΓΑΠ. Η διάρκεια όμως μιας τέτοιας κυβέρνησης, που νομίζω όμως ότι δεν διαφαίνεται γιατί μάλλον σκοντάφτει στα πιθανά αριθμητικά δεδομένα, δεν μπορεί παρά να είναι βραχύβια.
  Ο Σαμαράς αναμφίβολα γνωρίζει το βάρος που του αναλογεί στις επερχόμενες εξελίξεις. Μια πιθανή συνεργασία του με τον φθαρμένο ΚΚ μπορεί να την επιδιώξη στη βάση της μεσοπρόθεσμης σκοπιμότητας, που θα μπορούσε να προσφέρη αφ΄ενός στον ΚΚ μια αξιοπρεπή έξοδο από τα σημερινά αδιέξοδα (με συνολική έξοδο από το πολιτικό σκηνικό στη συνέχεια) και στον Σαμαρά αφ΄εταίρου την απόδοση πολιτικής βαρύτητας, για προσεχείς μελλοντικές επιλογές. Αναμφίβολα ο ΚΚ αυτή τη στιγμή μπορεί να αιφνιδιάση μόνο με ξένα δεκανίκια.
  Το Σαμαρά θα τον πλησιάζουν και θα τον πλησιάσουν περισσότεροι. Απροσπέλαστος θα μείνη ίσως απέναντι στην "αγρία οικογένεια" και τα σενάρια στα οποία αυτή θα συμμετάσχη καθοριστικά, λόγω παρελθόντος. Αν δεχθούμε ότι η Ντόρα προσανατολίζεται στον Μπένυ, η μεσοπρόθεσμη συνεργασία ΚΚ και Σαμαρά φαίνεται πολύ πιθανή, εάν συνυπολογίσουμε το δέλεαρ της μεταβίβασης του καραμανλικού ρεύματος ή ομάδας από τον ΚΚ. στον πρώτο.
  Έτσι για μία φορά ακόμη οι ευνοημένοι της στιγμής θα είναι αυτοί που μέχρι τώρα δεν έκαναν τίποτε, γιατί έτσι και κάνεις πολιτική στην Ελλάδα, το μόνο που πετυχαίνεις, πέρα από το να καταστρέφης δομές, είναι να λερώνεσαι. Ο κατάλογος είναι μακρύς: Αντρέας, Επάρατος, Σημίτης, ΚΚ, Γιωργάκης.
  Αυτοί που την έβγαλαν καθαρή, ήταν ο Καράβλαχος και η Ροζαλία. Αλλά για την πολιτική μας ωριμότητα πληρώνουμε ήδη.
  Δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται. Άλλο, το αν ο πέλεκυς βρίσκει πριν από κάθε τι άλλο τα πλευρά μας. Εμεις παρ΄ όλα αυτά έχουμε ακόμη γερά κότσια για να ονειρευόμαστε:
  Αντωνάκης, Βγενόπουλος, Τσίπρας, Μπαίνει, Βγαίνει, Μπενοβγαίνει, και εμείς ονείρωξη μέσα στον εφιάλτη. Αρκεί που το DVD είναι δώρο της εφημερίδας, που μας μορφώνει, μας διαπαιδαγωγεί, μας διασκεδάζει, μας αποκαλύπτει τα σκάνδαλα και για να ξέρουμε έγκαιρα και τα μελλούμενα βάζει και ωροσκόπιο.

 3. nik avatar
  nik 13/08/2008 19:15:10

  μονο αν ξυλώσει τον Αρη και τους υπόλοιπους κούκλούς και βάλει βουλευτές της επαρχίας ,που δεν συχνάζουν στην Μύκονο κλπ κοσμικές καταστάσεις μπορεί κάτι να γίνει.Διαφορετικά άστα να πάνε.

 4. γάιδαρος avatar
  γάιδαρος 13/08/2008 19:57:13

  ρε μποτίλια!!!!!

  προσεταιρισθεί
  χειριστεί
  αναπόφευκτες
  να κινηθεί
  αφ΄ετέρου
  να αιφνιδιάσει
  θα συμμετάσχει

 5. Africa avatar
  Africa 13/08/2008 20:17:01

  ΩΡΑΙΑ ΤΑ ΛΕΣ ΜΠΟΤΙΛΙΑ ΣΤΟ ΠΕΛΑΓΟΣ!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.