19/06/2008 00:39
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ανασχηματισμός, ή εκλογές;

Θα γίνει ανασχηματισμός η εκλογές; Ο Γιώργος Καρατζαφέρης πάντως βλέπει εκλογές μέσα στο …καλοκαίρι. Μιλώντας στη www.zougla.gr υποστήριξε ότι η περίπτωση της Siemens, των ομολόγων και της Deutsche Telecom σε συνάρτηση με την ακρίβεια, θα οδηγήσουν στις κάλπες εντός του καλοκαιριού. Εγώ πάντως μάλλον σαν λαγό τον βλέπω. Επειδή όλα αυτά εξυπηρετούν μόνο τα παιχνιδάκια των φίλων του στη ΝΔ, που είναι κολλημένοι με την πλάτη στον τοίχο. Τώρα, ποιών ακριβώς φίλων, δεν γνωρίζω ακριβώς. Πάντως το Μαξίμου είναι σίγουρο πως δεν θέλει εκλογές. Γιατί αν γίνουν τώρα θα καταποντισθεί.

Όσο για τον ανασχηματισμό, παρά το όσα λέγονται, ο Καραμανλής δεν έχει δείξει καμία τέτοια διάθεση μέχρι στιγμής. Και ποιόν να βάλει; Η Ρηγίλλης πάντως φαίνεται ότι έχει άλλες διαθέσεις, αλλά ποιος την λογαριάζει αυτήν. Είναι άλλωστε γνωστό ότι ο Λευτέρης Ζαγορίτης έχει κουραστεί να είναι στην απ' όξω τόσα χρόνια και να «καθαρίζει»για τους άλλους στις εκλογικές αναμετρήσεις. Ακούμε ότι το τελευταίο διάστημα αναζητεί εναγωνίως αντικαταστάτη, για να υπουργοποιηθεί και αυτός επιτέλους.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. sovokai avatar
  sovokai 19/06/2008 08:15:08

  οποτε και αν τις κάνει τις εκλογές η ΝΔ με βάση τη λογική του άρθρου θα καταποντισθεί,γιατί οσο περνάει ο καιρός τόσο θα χειροτερεύει για μας η ασκηση της εξουσίας της. Ομως ο κόσμος πια βαρέθηκε και αυτοί που ασχολούνται με τα κόμματα με τον ενα η τον αλλο τρόπο θα φέρουν στην κυβέρνηση τους υπαλλήλους αυτών που εξουσιάζουν

 2. γάιδαρος avatar
  γάιδαρος 19/06/2008 09:50:48

  Εκλογές πρίν το τέλος του φθινοπώρου, με Υπηρεσιακή Κυβέρνηση, δεν γίνονται. Το συζητάμε επίσης αν έχει νόημα να γίνουν οι εθνικές πρίν τις Ευρωεκλογές. Το κυρίαρχο θέμα δεν είναι ότι η σημερινή Ν.Δ θα ζοριστεί αφάνταστα να ξαναπάρει αυτοδυναμία.
  Η καρδιά του σημερινού πολιτικού προβλήματος βρίσκεται σε μία υποβόσκουσα διαμάχη για τον επανακαθορισμό της οικονομικής στρατηγικής (μέσα στα ευρωπαικά πλαίσια) όπως συμβολικά θα γράφαμε, νεοφιλελεύθεροι εναντίον νεοκρατιστών.
  Συνεπώς πώς να γίνει ανασχηματισμός χωρίς να ξεκαθαρίσει το τοπίο στην οικονομική πολιτική;

  Το κεντρικό σημείο του ανασχηματισμού αφορά το Υπουργείο Οικονομίας και τον νέο Υπουργό.
  Η ενδεχόμενη υπουργοποίηση του Σαμαρά, ο οποίος δεν είναι καθόλου συμβατός με τα της νεοφιλελεύθερης πτέρυγας του Κοινοβουλίου (ανεξαρτήτως κόμματος) θα σημάνει μία μεγάλη ανατροπή στον πυρήνα της ΝΔ.
  Παρά την πρόσφατη μεταγγραφή στην νεοφιλελεύθερη πτέρυγα του Σημίτη, αν δούμε και την γενικώτερη Ευρωπαική αμφισβήτηση στα παγκοσμιοποιημένα οικονομικά (σικ), φαίνεται ότι οι σκεπτικιστές διαμορφώνουν πλειοψηφία.
  Ας μην ξεχνάμε επίσης ότι ΛΑΟΣ, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ είναι από καιρό πολιτικά κατασταλαγμένοι, αν στρίψει και το ΠΑΣΟΚ (μείον τους εκσυγρονιστές), τότε σε κομματικό επίπεδο μένει μόνο η μισή ΝΔ (λές για αυτό να έφυγε ο Σημίτης;).
  Σε μία αφόρητη οικονομική πραγματικότητα για τα χαμηλά και μεσαία στρώματα της κοινωνίας πολύ δύσκολα μπορείς να πείσεις τους κρίσιμους ψηφοφόρους ότι "αυτά έχει η ελεύθερη αγορα, θα αυτορυθμιστεί, κάνετε υπομονή".
  Υπάρχουν όμως χρονικά περιθώρια για να ξεκαθαρίσει το τοπίο, να παρθούν οι σωστές αποφάσεις, να ανατεθούν νέοι ρόλοι σε νέα και παλιά πρόσωπα, και να δουλέψει η κυβερνητική μηχανή;
  Δύσκολο έως ακατόρθωτο.

 3. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 19/06/2008 13:13:07

  Άν με τις εκλογές ξεχασθούν οι κλέφτες, τότε θα γίνουμε συνυπεύθυνοι όταν πάμε στις κάλπες.

  Ή μήπως έχετε κάποιον αποτελεσματικότερο τρόπο για το ξεμπρόστιασμα;

  ΠΕΛΙΑΣ

 4. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 19/06/2008 13:44:33

  Δεν έχω καταλάβει τη βλακεία του συστήματος. Είχαμε 80% κρατική οικονομία. Βόλευαν παιδιά εγγόνια δισέγγονα καθώς και τα ντουφέκια τους, συγγνώμη τα πρωτοπαλίκαρά τους ήθελα να πω. Αντί να το προσέχουν ως κόρη οφθαλμού το φάγανε με τέτοια μανία που το απαξίωσαν πλήρως. Μετά έρχονται και το ξεπουλάνε κι έτσι όπως το κατάντησαν δεν το θέλει κανείς. Τώρα βλέπουν τη βλακεία τους και το θέλουν πίσω. Ο ΟΤΕ ήταν η θρυαλλίδα της αναστροφής.

  Από την άλλη πάλι δεν έχω καταλάβει τη βλακεία των νεοφιλελεύθερων. Εντάξει μερικά κομματάκια τα φάγανε. Την πλειοψηφία όμως όχι. Γιατί λοιπόν φωνάζουν? Για να μετατραπούν σε εργαζόμενους των 700 Ευρώ?

 5. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 19/06/2008 13:55:19

  @γάιδαρος: πολύ καλό! Με δεδομένη, φίλε, την ορθότητα του συμπεράσματός σου "Δύσκολο έως ακατόρθωτο", πολύ θα ήθελα ν' ακούσω τι "βλέπεις", άραγε, να γίνεται;

  @Πελίας: σωστά, ΑΛΛΑ τι να ψηφίσουμε, ρε, φίλε; Ποιον; Μπορείς να διακρίνεις εσύ κανά χαΐρι στον νυν κομματικό ορίζοντα; Αν ναι, υποκλίνομαι στην αισιοδοξία σου. Ειλικρινά! Μακάρι να έχεις δίκιο.

 6. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 19/06/2008 14:24:51

  @Εξάκτινος: "Δεν έχω καταλάβει τη ΒΛΑΚΕΙΑ του συστήματος .. Από την άλλη πάλι δεν έχω καταλάβει τη ΒΛΑΚΕΙΑ των νεοφιλελεύθερων".

  Φίλε, υπάρχει η "Δημοκρατία των Πολιτών", που για να λειτουργήσει απαιτεί πολίτες εκπαιδευμένους στην "κριτική σκέψη", αφ' ενός, και ενημερωμένους, αφ' ετέρου.

  Η εκπάιδευσή μας, ΟΜΩΣ, μας έχει αποκλείσει από την πρώτη προϋπόθεση και τα ΜΜΕ, ή "Μέσα Μαζικού Επηρεασμού", από την δεύτερη, για όσους τυχόν ...αμόρφωτους, ή αυτοδίδακτους, απέδρασαν της πρώτης.

  Γι' αυτό και το Σύστημα στο οποίο ζούμε θα έπρεπε να ονομάζεται "ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΒΛΑΚΩΝ", -οπότε και οι εύλογες απορίες σου θα ήταν λυμένες.

 7. γάιδαρος avatar
  γάιδαρος 19/06/2008 18:39:40

  @νήπιος γέρων.
  Ευχαριστώ για το σχόλιο.
  Όσο για το τί βλέπω, κατ΄αρχήν δεν βλέπω πράξεις μέχρι το φθινόπωρο. Πώς καταλήγω σ΄αυτό το συμπέρασμα.
  Η ηγεσία της ΝΔ που ουσιαστικά σέρνει το χορό δεν είναι έτοιμη για τις απαραίτητες ρήξεις, τόσο σε πολιτικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο προσώπων (ισχνή πλειοψηφία). Παραμένει εγλωβισμένη στο σύνδρομο Καραμανλή.
  Αυτή η αδράνεια βοηθάει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ να κινείται πολιτικά (αποπομπή του αρχηγού των νεοφιλελεύθερων) αλλά κυρίως να ξεκαθαρίζει τους πάσης φύσεως εμπλεκόμενους σε ύποπτες καταστάσεις. Μεταξύ μας ο ΓΑΠ κάθε λίγο και λιγάκι κάποιον στέλνει στο σπίτι του. Όμως αυτό δεν επηρεάζει και δεν δημιουργεί γεγονότα.
  Τα υπόλοιπα κόμματα δεν μπορούν να επιβάλλουν κινήσεις.
  Συμπέρασμα:
  Καλά μπάνια, λίγες φωτιές και κατά Σεπτέμβριο θα δούμε.

 8. popolaros avatar
  popolaros 19/06/2008 21:15:42

  και εγώ διαισθάνομαι εκλογές το φθινόπωρο.
  Απλά γιατί βολεύει αρκετούς προσωπικά και όχι απαραίτητα κομματικά ή εθνικά.
  Και μην ξεχνάμε ότι βολεύουν πολύ και στις παραγραφές.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.