#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
16/02/2012 13:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αναστολή της δημοκρατίας στην Ελλάδα ζητά ο Σόιμπλε για να δώσει το δάνειο

Οι Γερμανοί τρέμουν στην ιδέα μιας κυβέρνησης Σαμαρά με αριστερή αντιπολίτευσηΚάθε όριο πολιτικής θρασύτητας ξεπέρασε χθε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ζητώντας ευθέως την αναστολή της δημοκρατίας στην Ελλάδα(!) και εκβιάζοντας τη Νέα Δημοκρατία να «δεσμευτεί πλήρως» στα μέτρα του δεύτερου Μνημονίου.

Σε ένα αυταρχικό παραλήρημα χωρίς προηγούμενο στη μεταπολεμική Ιστορία της Γερμανίας, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών τάχθηκε κατά της διεξαγωγής εκλογών στην Ελλάδα τον Απρίλιο, προ του φόβου να σχηματιστεί μια αντιμνημονιακή κυβέρνηση από δυνάμεις της «άκρας Αριστεράς» και της «άκρας Δεξιάς», υποδεικνύοντάς μας ως φάρμακο το ιταλικό μοντέλο:

«Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι μπορεί να εφαρμοστεί στην Ελλάδα μια λύση τύπου Μόντι, αλλά, αν δεν κάνουν αυτό οι Ελληνες, τότε θα πρέπει να βρουν μια αξιόπιστη εναλλακτική λύση. Μετά το σχηματισμό μιας κυβέρνησης τεχνοκρατών που θα εφαρμόσει τα μέτρα, στη συνέχεια θα μπορούσε να λειτουργήσει και πάλι η κανονική δημοκρατική διαδικασία (sic!!) με τις επιπτώσεις που έχουμε δει στην Ελλάδα εδώ και δεκαετίες(!)».

Την  ίδια στάση κράτησε και σήμερα ζητώντας την τήρηση των συμφωνηθέντων και μετά τις εκλογές, σε συνέντευξη του προς την Ostsee – Zeitung. Δικαιολογώντας την στάση του είπε επίσης ότι κατανοεί τους φόβους και την ανασφάλεια των Ελλήνων πολιτών, τόνισε όμως ότι και οι ίδιοι (ΣΣ. οι γερμανοί πολιτικοί) έχουν ευθύνες έναντι του γερμανικού κοινοβουλίου αλλά και των Γερμανών φορολογουμένων

Στην χθεσινή τρίωρη τηλεδιάσκεψη του Γιούρογκρουπ φάνηκε ξεκάθαρα ότι το πρόβλημα πλέον δεν είναι ούτε η ανάληψη των δεσμεύσεων από τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση ούτε η νομοθέτηση όσων ζητούν οι δανειστές για να πέσουν οι τελικές υπογραφές, συμπεριλαμβανομένων και των αποφάσεων που αφορούν την κάλυψη της «τρύπας» των 325 εκατ. ευρώ. ¨Οπως το είπε ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος σαφώς οι δανειστές αμφισβητούν εάν η επόμενη Βουλή και η επόμενη κυβέρνηση με βάση τις επιλογές και τη βούληση του ελληνικού λαού μπορούν να συνεχίσουν αξιόπιστα την εφαρμογή του προγράμματος και πάνω σε αυτή τη βάση τίθεται και η απαίτηση των Γερμανών να καθυστερήσουν οι εκλογές και το πρόγραμμα να εφαρμόσει μία κυβέρνηση τεχνοκρατών, όπως ευθαρσώς λέει ο κ. Σόιμπλε και οι απειλές των Γερμανών και των Ευρωπαίων δορυφόρων τους για έξοδο της χώρας από το ευρώ.

Με άλλα λόγια, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών μάς κάνει χάρη που ανέχεται τη Δημοκρατία στη χώρα μας (σ.σ.: μήπως και στη δική του;) θεωρώντας το συγκεκριμένο πολίτευμα έως και… επιβλαβές – για τα συμφέροντα της Γερμανίας και του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Στην απαράδεκτη συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό SWR, ο Σόιμπλε κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι δεν έχει δεσμευτεί με σαφήνεια στην απαρέγκλιτη εφαρμογή του σχεδίου περικοπών σε περίπτωση εκλογικής της νίκης («προηγείται στις δημοσκοπήσεις, αν δεν κάνω λάθος», είπε απαξιωτικά) καλώντας τη μάλιστα να μην ψαρεύει ψήφους με υπονοούμενα για χαλάρωση των σκληρών μέτρων.

Ο χερ Σόιμπλε δεν παρέλειψε να κουνήσει το δάχτυλο και στην Αριστερά, εκφράζοντας αμφιβολία «αν όλα τα ελληνικά κόμματα έχουν συνειδητοποιήσει την ευθύνη τους για τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα».

Στη γραμμή Σόιμπλε κινήθηκε και το… πρότυπό του. Σε συνέντευξη στο Sky Italia, ο Μάριο Μόντι κάλεσε την Ελλάδα να μην κάνει πρόωρες εκλογές αλλά να εξαντλήσει την τετραετία με μια κυβέρνηση τεχνοκρατών σαν τη δική του, που «θα εφαρμόσει αποτελεσματικότερα τις πολιτικές εξυγίανσης».

Όλο αυτό το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι που παίζει η Γερμανία με την Ελλάδα (κι όλοι καταλαβαίνουμε ποιος είναι ποιος) θυμίζει άλλες εποχές.

Εκείνες τις περιόδους όπου οι αποικιοκράτες έκαναν ότι ήθελαν στους ιθαγενείς, καθόριζαν τις ζωές τους, έκλεβαν το παραγωγικό τους πλούτο και ενίοτε τους «καθάριζαν» κιόλας.

Καμιά φορά τους ξεγελούσαν και με κανένα καθρεφτάκι που γυαλίζει.

Όμως, οι συνεχείς απαιτήσεις της τρόικας και ειδικά η ωμή παρέμβαση στην πολιτική κατάσταση της χώρας, δεν έχει προηγούμενο. Ή μάλλον έχει, όταν η Ελλάδα ήταν και επισήμως προτεκτοράτο των Αμερικανών. Που αποφάσιζαν πότε και ποιος θα κυβερνήσει.

Οι Γερμανοί είναι φανερό ότι τρέμουν στην ιδέα των εκλογών στην Ελλάδα διότι είναι σίγουρο ότι και η νέα κυβέρνηση και η νέα αντιπολίτευση θα είναι σφόδρα αντιμνημονιακές.

Ο μεν Αντώνης Σαμαράς θα κάνει ότι είναι δυνατό για να αλλάξει τους σκληρούς όρους του παιχνιδιού τα δε κόμματα της Αριστεράς θα σηκώσουν μπαϊράκι και θα βγάλουν τον κόσμο στο δρόμο.

Βλέπει ο Σόιμπλε τις ελληνικές δημοσκοπήσεις και τρέμει στην ιδέα να πρέπει να… συνομιλήσει με την Παπαρήγα, τον Τσίπρα ή τον Κουβέλη που θα είναι αντιπολίτευση.

Τρέμει όμως και στην ιδέα να προσπαθεί να αλλάξει μυαλά στο ξεροκέφαλο καλαματιανό κεφάλι. Γι’ αυτό και η επίθεση με έμμεσο τρόπο στον πρόεδρο της ΝΔ αλλά και η σχεδόν απροκάλυπτη προτροπή να μην πάει η Ελλάδα σε εκλογές.

Μόνο «Φερμπότεν εκλογές» δε μας έχει φωνάξει η Γερμανία. Και για όσους δεν κατάλαβαν, μπορεί ο κ. Σόιμπλε να στείλει διερμηνέα (με ή χωρίς κουκούλα) να μας το εξηγήσει.

Μια κυβέρνηση…Τσολάκογλου είναι ασφαλώς πιο καλή προοπτική για το Βερολίνο που θα αισθάνεται άνετα και θα μοιράσει και μια χαρά το παντεσπάνι.

Πόσο, όμως μπορεί εν έτει 2012 μια ανεξάρτητη χώρα να δεχθεί επιβολή εκλογών όποτε το θέλει ο Σόιμπλε; Ποιος είναι ο Σόιμπλε, που λέει και ο πρόεδρος; Σε ένα χρόνο μπορεί να μην είναι καν στη θέση του, όπως και ο Σαρκοζί σε ένα – δυο μήνες. Επομένως, πώς σχεδιάζουν το μέλλον της Ελλάδας αυτοί οι ανύπαρκτοι τοκογλύφοι;

Θα πρέπει επίσης να σημειώσουμε ότι δεν είναι καθόλου τυχαία η επίθεση από παντού που δέχεται ο Σαμαράς μετά την επίσκεψή του στη Ρωσία και τις συνομιλίες του με τον Πούτιν. Οι Ευρωπαίοι φοβούνται μήπως ο… τσάρος μπει σφήνα στη δική τους Ευρώπη.

Γι’ αυτό και η ΝΔ δέχεται συνεχείς επιθέσεις και ανοίγονται ολοένα και περισσότερα μέτωπα.

Όπως όμως είπε χθες ο Σαμαράς, το δίλημμα είναι εκλογές ή ακυβερνησία:

Το μήνυμα σαφές προς όλους: Ο λαός πρέπει να αποφασίσει την τύχη του. Και τα φερμπότεν του Σόιμπλε δεν πρέπει να περάσουν. Αφού ο Παπαδήμος κάνει την πάπια, έσπευσε να απαντήσει στους Γερμανούς ο Παπούλιας και ο Σαμαράς.

Εδώ πρέπει να μπει μια κόκκινη γραμμή που δεν πρέπει να ξεπεραστεί επ’ ουδενί: Η Ελλάδα είναι κυρίαρχο κράτος, οι Ελληνες αποφασίζουν για την τύχη τους.

Εδώ δεν είναι Άουσβιτς όπου «η εργασία απελευθερώνει».

Εδώ είναι ένας περήφανος λαός που αποφασίζει πότε θα στηθούν κάλπες και ποιοι θα εκλεγούν.

(Antinews,  μe πληροφορίες από "Ελεύθερο Τύπο")

Απάντηση στους δανειστές και εταίρους που προβληματίζονται για το εάν η επόμενη κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές θα εφαρμόσει το νέο Μνημόνιο και ειδικά στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Β.Σόιμπλε, ο οποίος τάχθηκε υπέρ κυβέρνησης τεχνοκρατών και κατά της πρόωρης διεξαγωγής εκλογών, έδωσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

«Σε λίγο θα μας πουν να καταργήσουμε τη Δημοκρατία για να μας δώσουν τα δάνεια» ή «μην ψηφίσετε Αριστερά, για να σωθεί η χώρα» δήλωσε.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Νίκος Θ. avatar
  Νίκος Θ. 16/02/2012 09:25:03

  Υστερα από καιρό, νοιώθω την αναάγκη να συγχαρώ τον factorx και τον Ελεύθερο Τύπο.

 2. Dexi Extrem avatar
  Dexi Extrem 16/02/2012 09:33:08

  Πράγματι η υπόθεση της κυβέρνησης Σαμαρά με αντιπολίτευση αριστερών είναι ένα εφιαλτικό όμως σύντομο σενάριο μιας και δεν θα κρατήσει πολύ. Το πλέον ανησυχητικό είναι το ακριβώς αντίθετο. Μια κυβέρνηση αριστερών με αντιπολίτευση Σαμαρά. Αυτό δε που τους τρομάζει είναι ότι τότε θα ακουστούν αλήθειες που πονάνε και μπορεί να χάσουν την ιδεολογική επένδυση στον γερμανικής καταγωγής κρατικίστικο σοσιαλισμό που έκαναν στην Ελλάδα.

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ Dexi Extrem 16/02/2012 13:20:56

   Τι εννοείς λέγοντας ότι το πρώτο (εφιαλτικό) σενάριο δεν θα κρατήσει πολύ? Προσπαθώ να καταλάβω αν επιλέγεις ως διαρκέστερη κάποια λύση συγκυβέρνησης.
   Το αντίθετο σενάριο χλωμό το βρίσκω, αν υπήρχε η σωστή επικοινωνιακή στήριξη οι αλήθειες μπορούσαν να ακουστούν και σήμερα. Θα αλλάξει το τοπίο στα ΜΜΕ με κυβέρνηση αριστερών και αντιπολίτευση Σαμαρά? Δεν πιστεύω ότι φοβούνται κάτι τέτοιο.

 3. Mara avatar
  Mara 16/02/2012 09:37:00

  Χθές τόλμησε απροκάλυπτα ο τρισκατάρατος Σόϊμπλε να πεί, "....το πρόβλημα της Ελλάδας είναι ότι προηγείται στις δημοσκοπήσεις το κόμμα της Ν.Δ......".
  Γι΄αυτό δεν θέλει εκλογές???
  Επίσης διέρευσε ότι την περασμένη Κυριακή θέλανε το ΟΧΙ.

  Αυτά και μόνο, είναι η πλήρης δικαίωση Σαμαρά για την στάση του ΝΑΙ στην δανειακή.
  Οι σκατόψυχοι, έψαχναν και ψάχνουν οποιαδήποτε αφορμή για να μας χρεοκοπήσουν και να την φορτώσουν στον Σαμαρά για να διαλύσουν και την Ν.Δ. μαζί με το Πασόκ.
  Οι 21 διαγραφέντες του ΟΧΙ αυτά δεν τα γνωρίζανε???
  Ο Σαμαράς δήθεν υπέκυψε ενώ αυτοί όχι???
  Ο Καραμανλής και αυτός υπέκυψε ενώ αυτοί όχι???

  • Diamond Angel avatar
   Diamond Angel @ Mara 16/02/2012 17:18:13

   Πέστα βρε Μara!!!!!

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Mara 16/02/2012 18:34:15

   Άντε να ξυπνάμε εμείς οι Ρωμιοί σιγά-σιγά και να καταλαβαίνουμε το ρόλο του καθενός! Άψογο σχόλιο!

 4. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 16/02/2012 09:46:26

  Μεγαλύτερη καρικατούρα ναζιστικού απολιθώματος από τον Σόυμπλε δεν θα μπορούσε να υπάρξει. Κερδίζει μακράν στο casting για τον ρόλο του μισότρελλου Dr Strangelove στο remake του "Χιροσίμα αγάπη μου".
  Τελικά, οι Γότθοι δεν αλλάζουν με τίποτα....Ηταν έγκλημα των Συμμάχων που δεν έφτιαξαν το 1945 την προ του 1870 Γερμανία των κρατιδίων και των πριγκηπάτων.

  • ΑποΜηχανηςΦτωχος avatar
   ΑποΜηχανηςΦτωχος @ ΒΙΣ 16/02/2012 13:09:54

   Το ερώτημα είναι: μπορεί ο Σαμαράς να ΕΠΙΒΑΛΕΙ εκλογές? Σε αυτή τη βουλή μπορεί ο Παπαδήμος να βρεί 151 ψήφους εμπιστοσύνης? Βάλτε τα κάτω και μετρήστε τα. Πασοκ 131+ Καρατζαφέρης+ Βορίδης+Ντόρα+πρόθυμοι ανεξάρτητοι+πρόθυμοι Νέας Δημοκρατίας. Σκεφτείτε δε αν οι ψήφοι της τελευταίας κατηγορίας είναι απαραίτητοι στον Παπαδήμο, τι επιπτώσεις θα έχει αυτό για τον Σαμαρά και το κόμμα.

 5. Kst avatar
  Kst 16/02/2012 09:48:50

  Ειναι σαφες πλεον οτι ΜΕΤΑ την υπογραφη του Μνημονιου 2 αρχισαν τα οργανα... Ο Σαμαρας δεν εχει πεσει τους ξενους οτι θελει να το εφαρμοσει αυτο που ψηφισε γι' αυτο δεν εχει την αμεριστη υποστηριξη τους.. Και λογικο ειναι. Ή θα αυτοκτονησει διακινδυνευοντας να φτασει σε ποσοστα ΠΑΣΟΚ ή θα βαλει μπροστα το πολιτικο συμφερον του. Το διλημμα ακομη υπαρχει στην ΝΔ, καθως θα βλεπουν τα ποσοστα των δημοσκοπησεων, για το τι απο τα δυο να επιλεξουν μετα το πισωγυρισμα που εκαναν.

  Το θεμα ομως εκτος απο μικροκομματικο εχει να κανει με το αν θα "υπακουσουμε" αναγνωριζοντας την υποτελεια μας ή θα τους πεισουμε για τα δικα μας "θελω". Ειναι καιρος να αναδειχθει η ηγετικη φυσιογνωμια και οχι το τσιρακι. Ειναι καιρος να τους υπενθυμισουμε οτι η ΕΕ ειναι Ενωση ισοτιμων χωρων κι οχι α' και β' κατηγοριας. Αραγε τι λενε οι Ελληνες πολιτικοι όχι εντος του οικου τους αλλα οταν συναντιουνται στις Βρυξελλες με τους ομολογους τους; Μηπως τους λενε αλλα απο οτι λενε σε μας; Μαλλον ναι, καθως φαινεται.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Kst 16/02/2012 18:37:33

   Πάντως για να στοχεύουν συνεχώς τον ΑΣ με τις δηλώσεις τους, μάλλον δε τους αρέσουν αυτά που τους έχει πει...

 6. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 16/02/2012 10:04:12

  Είναι αναγκαία η διαρκής ανάδειξη του θέματος αυτού και πλέον καθίσταται ακόμα πιο αναγκαία γιατί, ήδη από το πρωί της Δευτέρας, τα καθεστωτικά παπαγαλάκια λένε σε όλους τους τόνους ότι "δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνουν εκλογές".

  Αυτή την επωδό, δυστυχώς την έχω διαβάσει και εδώ μέσα, από πολλούς που δηλώνουν απογοητευμένοι από το "ναι" του Σαμαρά στη δανειακή. Και εγώ έχω δηλώσει τουλάχιστον προβληματισμένος από αυτή την απόφαση και στάση, αλλά πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι -ανεξάρτητα από το πώς αξιολογούμε το "ναι"-, τώρα περισσότερο από ποτέ απαιτείται η άμεση διεξαγωγή εκλογών. Μετά τη χθεσινή ξετσίπωτη επέμβαση του σακάτη ξεπουλητή της ανατολικογερμανικής περιουσίας, είναι προφανές ότι το "δεν υπάρχει λόγος να γίνουν εκλογές, γιατί όλοι ίδιοι είναι" εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνο τους ευρωναζί και τους ντόπιους "κουκουλοφόρους" συνεργούς τους, των οποίων στόχος -διακηρυγμένος πλέον- είναι η επιβολή ενός ολοκληρωτικού νεοφιλελεύθερου καθεστώτος δήθεν "τεχνοκρατών" που θα αναλάβουν να προωθήσουν χωρίς κανέναν ενδοιασμό, τάχιστα, όλες τις εξαθλιωτικές πολιτικές.

  Η ΝΔ, αν θέλει να έχει τύχη στις εκλογές -και να μην αφήσει χρόνο για ωρίμανση των καθαρά δοσιλογικών σχημάτων ("κόμμα Παπαδήμου") που προωθούν ανοιχτά πλέον ακόμα και πρώτης γραμμής στελέχη του ΠΑΣΟΚ (Διαμαντοπούλου)-, πρέπει να επιμένει καθημερινά στην άμεση διεξαγωγή εκλογών. Αρκετά τράβηξαν οι αναβολές: από το Δεκέμβριο στις "19 Φεβρουαρίου" και, τώρα, "πριν το Πάσχα". ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ περαιτέρω καθυστέρηση! Ο,τιδήποτε άλλο θα συνιστά εκτροπή!

 7. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 16/02/2012 10:19:03

  "Θαυμάστε" παρακάτω τις πεποιθήσεις ενός... δημοκράταρου δημοσιογράφου, που μέχρι προ τινος (και με συνέπεια, επί σειρά ετών) στήριζε με πάθος τον ΓΑΠ και τώρα εμφανίζεται γερμανοφιλέστερος των Γερμανών:

  h**p://www.i-reportergr.com/2012/02/blog-post_5452.html

  "Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας... θέλουν το καλό μας..."

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Αυριανιστής 16/02/2012 11:30:12

   Ποιο είναι αυτό το γραικύλικο πατσαβούρι; Δεν είναι υπογεγραμμένο το άρθρο.

 8. avanti avatar
  avanti 16/02/2012 11:09:34

  Απροκάλυπτα πιά μας σπρώχνουν στην χρεοκοπία είτε εντός είτε εκτός ευρώ, αυτό μένει να το δούμε. Παράλληλα κατάφεραν να κάνουν το πολιτικό τοπίο να θυμίζει ερείπια, να ανεβάσουν τα ποσοστά της αριστεράς χωρίς στην ουσία να έχουν κουνίσει ούτε το μικρό τους δακτυλάκι, να καεί η Αθήνα, να τρίζουν τα θεμέλια και της ελάχιστης οικονομικής δραστηριότητας της χώρας, να εξαθλιώνονται καθημερινά όλο και περισσότεροι πολίτες. Το ότι είμασταν μπάχαλο το ξέραμε, δεν περιμέναμε το ΔΝΤ & ΕΕ να μας το πει, το γιατί δεν αλλάζαμε επίσης το ξέραμε, αλλά σήμερα με τις αστοχίες τους γίναμε ένα πλήρες μπάχαλο που τάχιστα θα είναι και χρεοκοπημένο. Σήμερα κανένας δεν ξέρει αν είμαστε στην αρχή, στη μέση ή στο τέλος αυτής της ιστορίας και αυτό ίσως είναι το δραματικότερο.

 9. εξυπνάκιας avatar
  εξυπνάκιας 16/02/2012 11:53:23

  ΔΕ ΘΑ ΣΟΥ ΠΕΡΑΣΕΙ ΡΕ ΣΟΪΜΠΛΕ...εκλογες θα γίνουν και τα γαλαζοπράσινα ρουσφετοκόμματα θα τα στειλουμε κατα διαόλου. μη προσπαθείς να τα σώσεις με αναβολές

 10. gregory avatar
  gregory 16/02/2012 12:29:58

  MARA TA EΙΠΕΣ ΟΛΑ ΕΥΓΕ ΣΟΥ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 11. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 16/02/2012 12:34:54

  Αν πας στην κεντρική του σελίδα και επιλέξεις την καρτέλα "Blog", θα δεις ποιος είναι. Αν δεν κάνω λάθος, είναι πρώην δημοσιογράφος της Αυριανής (επί των... χρυσών ημερών της) που με συνέπεια στήριξε τον παπανδρεϊσμό, μέχρι που εσχάτως ο τελευταίος κατέρρευσε. Κι έτσι, ο εν λόγω είδε το... ("εκσυγχρονιστικό") φως το αληθινόν και γράφει τώρα όσα γράφει υπέρ των ευρωναζί.

 12. Kώστας Θ. avatar
  Kώστας Θ. 16/02/2012 13:12:22

  Toν Μόντι τον έλεγαν στις Βρυξέλλες «ο Γερμανός -Ιταλός». Καμμία έκπληξη για τις δηλώσεις του.
  Πάντως ο Σοϋμπλε κάνει ότι είναι δυνατόν για να μισήσουν την ΕΕ και οι ένθερμοι έλληνες ευρωπαϊστές, όσοι φυσικά έχουν απομείνει. Αν ήταν κανένας πιο μάγκας στην Koμισιόν από τους χαλβάδες που είναι επικεφαλής (κανένας Ντελόρ ή Πρόντι), θα του τα έσερνε κανονικά ως καταστροφέα του ευρωπαϊκού οράματος.

 13. panos-1924 avatar
  panos-1924 16/02/2012 13:32:41

  Τελικά λάθος χώρα διάλεξαν τότε οι Αμερικάνοι να ρίξουν την ατομική βόμβα . Έπρεπε να είχαν ρίξει τρεις τέσσερις και να εξαφανίσουν απο προσώπου γης τα γερμανικά φασιστικά διαβολοσπέρματα...

 14. Dexi Extrem avatar
  Dexi Extrem 16/02/2012 13:37:52

  Εννοώ ότι ακόμη και αν επαληθευτεί δε θα προχωρήσει γιατί οι αριστεριστές θα λυσσάξουν και θα βάλουν μπουρλότο.

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ Dexi Extrem 16/02/2012 14:04:40

   Συμφωνώ σ'αυτό. Μήπως οι ευρωπαϊκοί ενδοιασμοί εδράζονται και σε αυτή την πιθανότητα, όσο και στην παράλληλη αδυναμία του πειράματος Ραχόϊ?

 15. Ntinos avatar
  Ntinos 16/02/2012 13:40:49

  Αφήστε τον. Κανα δυο φορές ακόμα να κάνει δηλώσεις ο Σόιμπλε και βλέπω Αυτοδυναμία Σαμαρά...

  • Diamond Angel avatar
   Diamond Angel @ Ntinos 16/02/2012 17:26:45

   Και ξέρεις , επειδή οι Γερμανοί είναι και χοντροκομμένοι και στροφές δεν παίρνουν , αυτός θα συνεχίσει τον κατήφορο .Τώρα που νομίζει ότι έχει επιβάλλει τον απόλυτο έλεγχο , φανερώνει το πραγματικό, αυταρχικό του και βαθιά συμπλεγματικό του πρόσωπο.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Ntinos 16/02/2012 18:40:43

   Δυστυχώς το θέμα είναι πως θα επιμείνουν στη δημιουργία του ειδικού ταμείου που προδβάλλει κατάφορα τη Χώρα, κι εκεί το σμίγκολ πρέπει να φάει στη μούρη ότι και να γίνει ένα ΟΧΙ (ΝΕΙΝ)...

 16. φριξος avatar
  φριξος 16/02/2012 13:48:26

  Το θέμα είναι εάν θα γίνουν εκλογές και εάν αυτή τη περιβόητη κόκκινη γραμμή την κρατήσει ο Σαμαράς. Οι μέχρι τώρα ενδείξεις δείχνουν ότι και αυτή θα πάει στον αγύριστο όπως και οι περισσότερες άλλες. Ακόμα όμως και εάν ο Σαμαράς στυλώσει τα πόδια , είμαι σίγουρος ότι οι φίλοι μας Γερμανοί θα βρουν κάποιο τρόπο, ίσως ένα νέο εκβιαστικό δίλημμα, ώστε ο Σαμαράς να συμφωνήσει να μην γίνουν εκλογές. Από την πολυετή εμπειρία μου στον χώρο αφουγκράζομαι ότι εκλογές δεν θα γίνουν πριν την λήξη της τετραετίας. Αυτή η απόφαση όμως θα φέρει ταραχές ανάλογες με αυτές που περιγράφονται σε περίπτωση μιας άτακτης χρεωκοπίας.

 17. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 16/02/2012 14:09:57

  Εγώ λέω να αποδεχτούμε κι εμείς τη λογική των "γραπτών δεσμεύσεων". Μάλιστα, μια που το συζητάμε, και αφού το Μνημόνιο-2 δένει την Ελλάδα μέχρι το 2020, να ζητήσει κι ο Σαμαράς αντίστοιχες γραπτές δεσμεύσεις: από τη Μέρκελ ότι θα είναι Καγκελάριος μέχρι το 2020, από τον Σαρκοζί ότι θα είναι Πρόεδρος μέχρι τότε, από τα αντίπαλα κόμματά τους ότι, αν έρθουν στην εξουσία, θα συνεχίσουν να μας δίνουν τα μπικικίνια. Επίσης, να ζητήσουμε έγγραφη δέσμευση από τον Πάπα ότι θα αναβληθεί η Δευτέρα Παρουσία μέχρι το 2020. Όταν λάβουμε τις δεσμεύσεις, βάζουμε τις Τράπεζές μας να φτιάξουν ένα παράγωγο-στοίχημα ότι οι "δεσμεύσεις τους ΔΕΝ θα τηρηθούν", στοιχηματίζουμε χοντρά υπέρ του παραγώγου, και μετά καταγγέλουμε το Μνημόνιο-2, με αποτέλεσμα οι Μερκοζί να χάνουν την εξουσία μέσα σε λαϊκή γερμανο-γαλλική κατακραυγή. Εμείς εισπράτουμε το παραδάκι από το "αυτοεκπληρούμενο" παράγωγο, ξεπληρώνουμε το χρέος μας, και επενδύουμε τα ρέστα σε εκκλησίες και μοναστήρια (ας έχουμε και μια πισινή, μπας και πέσει έξω ΚΑΙ ο Πάπας). Αυτά, για να βάλω και λίγη "διαστροφή" στην κουβέντα.

 18. Κλεόστρατος avatar
  Κλεόστρατος 16/02/2012 14:16:02

  Θα ήθελα να υπογραμμίσω το εξής από αυτά που γράψατε:
  "δεν είναι καθόλου τυχαία η επίθεση από παντού που δέχεται ο Σαμαράς μετά την επίσκεψή του στη Ρωσία και τις συνομιλίες του με τον Πούτιν. Οι Ευρωπαίοι φοβούνται μήπως ο… τσάρος μπει σφήνα στη δική τους Ευρώπη."

  Όντως η λογική λέει πως ο Σαμαράς θα κάνει ανοίγματα σε δυνάμεις εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης ξεκινώντας από την Ρωσία.
  Οι γερμανοί βέβαια δεν θέλουν ούτε να ακούσουν κάτι τέτοιο. Αυτό και μόνο αρκεί για να θέλουν να αναβάλουν τις εκλογές στην Ελλάδα, γενικά να θέλουν να αποφύγουν μια κυβέρνηση Σαμαρά

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Κλεόστρατος 16/02/2012 18:41:45

   Να ήταν μόνο η γερμαναράδες που τρέμουν την αρκούδα...

 19. ΑΠΛΗ ΣΚΕΨΗ avatar
  ΑΠΛΗ ΣΚΕΨΗ 16/02/2012 15:11:36

  Όσο τσιρίζει ο Σόϊμπλε , τόσο πρέπει να είμαστε ήσυχοι και ικανοποιημένοι οτι ο Σαμαράς πάει καλά. Γιατί ξέρουν πολύ καλά, οτι δεν τα βγάζουν πέρα μαζί του, αφού δεν είναι του χεριού τους.
  Αν δω τον Σόϊμπλε να χαμογελάει , τότε θ΄ανησυχήσω.

  • dinosts avatar
   dinosts @ ΑΠΛΗ ΣΚΕΨΗ 17/02/2012 02:09:05

   Σαν άλλος Κολοκοτρώνης ή ακόμα ακόμα σαν Μαυρομιχάλης!!!

 20. ΠΕΤΡΟΣ avatar
  ΠΕΤΡΟΣ 16/02/2012 16:39:45

  Μια επισήμανση μόνο έχω να κάνω.
  Στην παρ. 4 του άρθρου αναφέρονται οι Έλληνες σαν "ΠΟΛΙΤΕΣ" και οι Γερμανοί σαν "ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ". Δηλαδή τι θέλει να πεί ο ποιητής; Οι Έλληνες Πολίτες δεν πληρώνουν φόρους; Ούτε χαράτσια; και μάλιστα σχετικά αδιαμαρτύρητα (προς το παρόν)
  Θα ήταν ενδιαφέρον να μάθουμε εάν όλα αυτά τα μέτρα και χαράτσια επιβάλλονταν σε βάρος Γερμανών Πολιτών ( συγγνώμη φορολογούμενων ήθελα να πώ)
  Οιιιιι!!!!!Οιιιιιι!!!

 21. Θύμιος avatar
  Θύμιος 16/02/2012 17:34:00

  Τον Σόιμπλε τον άφησε ανάπηρο η γυναίκα του, που τον μαχαίρωσε στην σπονδυλική στήλη, έτσι λέει τουλάχιστον ένας Γερμανός παντρεμένος μ’ Ελληνίδα, που ζεί στην Λαμία.
  Και οι Έλληνες όμως είναι μεγάλα “λαμόγια”. Ορισμένα ομόλογα, με κάποιον χ΄ κωδικό & κάποια ψ΄ εγκύκλιο, πρέπει να κουρευτούν ως και 93%, ιδίως όσα εκδόθηκαν/ πουλήθηκαν στις αρχές 2007 και έχουν απόδοση επί 12400, τα ’χουν αγοράσει δε “Έλληνες!!! Έλληνες! Έλληνες!!” βουλευτές και ιδιαίτεροί τους. Δές τι λέει ένα τρέιλερ που στάλθηκε στον Farage.

  • η Dimi avatar
   η Dimi @ Θύμιος 16/02/2012 20:01:29

   @ Θύμιος Tο ίδιο σχόλιο σε δύο μέχρι στιγμής διαφορετικά άρθρα.
   Τα κρίματα των γερμανών επαναλαμβανόμενα, εφιαλτικά, ασυγχώρητα, μεγάλα. Στα σπίτια των κρεμασμένων (W Schäuble & the rest of global desperados), δεν δικαιούνται να μάς μιλάνε για σχοινί.

 22. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 16/02/2012 18:54:57

  Έχει πέσει τόσο χαμηλά το επίπεδο της Αυγής;
  Πού νάσαι Σοφιανέ!!!

 23. Nik avatar
  Nik 17/02/2012 02:58:56

  Οι Αμερικάνοι είχαν τουλάχιστον την δικαιολογία του ψυχρού πολέμου για την στάση τους. Οι Γερμανοί τι δικαιολογία έχουν; Λάδωσαν όσο μπορούσαν για να πάρουν δουλειές, επωφελήθηκαν άμεσα και έμμεσα από την "ανάπτυξη" μας όσο κανένας άλλος. Και τώρα το παίζουν δυνάστες. Οταν μας πουλούσαν τα περισσότερα κατ'αναλογία πληθυσμού Καγιέν παγκοσμίως, που ήταν ο φινανσιέρης ο Σόιμπλε να βουήξει ότι η κατάσταση δεν είναι βιώσιμη!

  Μην νευριάζεις, εκδικήσου, είναι η μόνη λύση. Και μην ξεχνάς! Σε ατομικό και εθνικό επίπεδο αυτό είναι το αντίδοτο. Κάποια στιγμή θα επανέλθουμε σε ανάπτυξη, αυτά είναι νομοτελειακά πράματα, και τότε να το θυμόμαστε το σημερινό χουνέρι. Αν βρούμε πετρέλαια να μην δώσουμε ούτε μια δουλειά σε αυτούς. Και να μην αγοράζουμε τα προϊόντα τους ούτε να εμπορευόμαστε μαζί τους. Με οποιονδήποτε άλλο, εκτός από αυτούς.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.