#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
02/03/2010 18:02
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αναστασιάδης του ΔΗΣΥ «αδειάζει» ΝτόραΤο υπουργείο Εξωτερικών κανονίζει τα ραντεβού της κ. Μπακογιάννη;

Με σημερινή επιστολή του προς τον Αντώνη Σαμαρά ο πρόεδρος του ΔΗ.ΣΥ Νίκος Αναστασιάδης εκφράζει την έκπληξή του για χθεσινά δημοσιεύματα και διευκρινίζει ποτέ δεν προσκάλεσε για επίσημη επίσκεψη την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη. Όπως γράψαμε χθες από την πλευρά της κ. Μπακογιάννη εμφανίσθηκε ότι μεταβαίνει στην Κύπρο προσκεκλημένη της Οργάνωσης Νέων Επιστημόνων του ΔΗ.ΣΥ. και ότι στο πλαίσιο της επίσκεψης αυτής θα έχει συναντήσεις με τον κ. Αναστασιάδη και την κυπριακή ηγεσία.

Στην επιστολή του προς τον κ. Σαμαρά, ο κ. Αναστασιάδης «αδειάζει» την κ. Μπακογιάννη και δηλώνει ότι τη συνάντηση μαζί του κανόνισε η ελληνική πρεσβεία (!!!).Προσθέτει δε ότι προσεκλήθη από μία γυναικεία οργάνωση της Λεμεσού και από τον Σύλλογο Νέων Επιστημόνων, για να μιλήσει με αφορμή την ημέρα της γυναίκας.

Ο κ. Αναστασιάδης, αναφέρει ακόμη ότι «δεν ανέχομαι πολιτικά παιχνίδια σε βάρος μου και σε βάρος του κόμματός μου, προέχει η άδολη σχέση των δύο κομμάτων» και δηλώνει ότι  επιτρέπει τη δημοσιοποίησή της.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες από τον Κύπρο, η συνάντηση Αναστασιάδη – Μπακογιάννη ενδέχεται τελικά να μην πραγματοποιηθεί.

Πήγε δηλαδή για μαλί και βγήκε κουρεμένη

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κώστας Θ. avatar
  Κώστας Θ. 02/03/2010 17:43:29

  Πω πω, ρεζίλι των σκυλιών.
  Λέω και γω. Ο Αναστασιάδης είναι ξύπνιος-δεν μπορεί να έκανε τέτοια γκάφα.

 2. anonymous avatar
  anonymous 02/03/2010 17:46:02

  το θέμα είναι αν το ΠΑΣΟΚ έδωσε εντολή στην πρεσβεία να κλείσει το ραντεβού. Γιατί πλέον έχουμε σαφή υπονόμευση του Σαμαρά από το ''συγκάτοικο''

 3. ΜΗΤΣΟΣ avatar
  ΜΗΤΣΟΣ 02/03/2010 17:47:30

  Η Ντόρα δεν αλλάζει ποτέ.
  Αύριο την ώρα που θα ξεσπά η καταιγίδα με τις εξαγγελίες των μέτρων αυτή θα είναι για διακοπές στην Κύπρο.Τα ίδια έκανε προεκλογικά όταν το έπαιζε άρρωστη,τα ίδια με τη ζίμενς όταν ο έφαυγαν οι ύποπτοι στο εξωτερικό.Έτσι έχει μάθει τόσα χρόνια και έτσι ενεργεί και τώρα.
  Καλύτερα πάντως που θα λείπει για να μην έχουμε το νου μας σε υπονομευτές και εντός του σπιτιού μας.Οι εξωτερικοί μας φτάνουν.

 4. DrNo avatar
  DrNo 02/03/2010 17:49:41

  Για πόσο ακόμη θα ανέχονται στη ΝΔ την Αγία Οικογένεια? Για μήνες? Για χρόνια?

 5. χελιδόνι avatar
  χελιδόνι 02/03/2010 17:53:41

  Εγώ το είπα ...ότι πάει να κανονίσει το πανωπροίκι με τον κύπριο συμπέθερο...

 6. socrates avatar
  socrates 02/03/2010 18:04:50

  Πραγματικό ρεζιλίκι για την κυρία Μητσοτάκη.
  Μετά από τέτοιο χουνέρι θα κάνουμε καιρό να την ξαναδούμε.

 7. otipoukeitos avatar
  otipoukeitos 02/03/2010 18:05:12

  Από την εφημερίδα Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ της Λεμεσού, σημερινό φύλλο:


  Εκδήλωση ΟΝΕ - ΔΗΣΥ για τη Γυναίκα
  Η Οργάνωση Νέων Επιστημόνων του Δημοκρατικού Συναγερμού, σε συνεργασία με τη Γυναικεία Οργάνωση του ΔΗΣΥ Λεμεσού, διοργανώνει εκδήλωση με την ευκαιρία της Ημέρας της Γυναίκας, αύριο Τετάρτη, και ώρα 18.00, στο ξενοδοχείο Four Seasons στη Λεμεσό. Κύρια ομιλήτρια της εκδήλωσης είναι η τέως Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Ντόρα Μπακογιάννη. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου του ΔΗΣΥ Νίκου Αναστασιάδη. Τιμή εισόδου €15.
  Για πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε με τα τηλέφωνα 99467047 και 99800606.

  • B.K.Σ. avatar
   B.K.Σ. @ otipoukeitos 02/03/2010 19:04:00

   εγώ παραμένω στο "τιμή εισόδου"... ε, ρε νέα ήθη!!
   Τουλάχιστον ο Μπλερ και ο Γκορ είχαν διατελέσει πρωθυπουργός και αντιπρόεδρος αντίστοιχα...

 8. otipoukeitos avatar
  otipoukeitos 02/03/2010 18:26:37

  Κατά τα άλλα, όταν ακούτε τον Αναστασιάδη να μιλάει για αδελφά κόμματα, θυμηθείται πως αυτός αντιλαμβάνεται την αδελφική αγάπη (προσέξτε την ημερομηνία, λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές):

  Κριτική Αναστασιάδη για την στάση της ΝΔ στο Κυπριακό
  «Πότε ακούσαμε, τα τελευταία πέντε χρόνια, οτιδήποτε για το Κυπριακό;»
  27/09/2009


  Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Νίκος Αναστασιάδης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καθημερινή» της Κύπρου, ασκεί κριτική για τη στάση του Έλληνα πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, στο Κυπριακό.

  «Με λύπη μου, γιατί η Νέα Δημοκρατία είναι αδελφό κόμμα, θα έκανα την εξής παρατήρηση: Δεν υπήρξε το αναμενόμενο ενδιαφέρον από ελληνικής πλευράς τα τελευταία πέντε χρόνια και δεν αισθανθήκαμε αυτό που επιβαλλόταν να υπήρχε στην πολιτική της», δήλωσε ο κ. Αναστασιάδης και διερωτήθηκε: «Πότε ακούσαμε, τα τελευταία πέντε χρόνια, οτιδήποτε για το Κυπριακό;».

  «Το να γίνεται διάλογος σε μια τηλεμαχία και το μόνο που κάνουμε είναι να αποδίδουμε ευθύνες στον αντίπαλό μας για το αν είπε "ναι" ή "όχι" το 2004, δεν νομίζω ότι αποτελεί εκδήλωση συμπαράστασης, όταν μάλιστα διαπιστώνεις ότι μέρα με τη μέρα τσιμεντώνεται το "στάτους κβο" και τα τετελεσμένα δημιουργούν τέτοια δεδομένα, που δεν θα επιτρέπουν δικαιότερη για τον κυπριακό ελληνισμό λύση», κατέληξε.

  Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ αναφέρει ότι μπορεί «αυτό να βόλευε τον κ. Καραμανλή, γιατί τον άφηνε έξω από τα καυτά θέματα, αλλά στην ουσία ήταν μια στάση, που δεν βοηθούσε να συνειδητοποιήσουμε την δημογραφική αλλοίωση των κατεχομένων και τον αναβαθμισμένο ρόλο της Τουρκίας».

  Για το αν έθεσε το θέμα στον ίδιο τον Έλληνα πρωθυπουργό, ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι το έθεσε «δεκάδες φορές, αλλά η απάντηση του κυρίου Καραμανλή, - ο οποίος ενδεχομένως να είχε δίκαιο - ήταν: "τι θα ήθελες από εμένα; Να διεκδικήσω περισσότερα απ' ό,τι οι Ελληνοκύπριοι;"».

  • Κουρέλι avatar
   Κουρέλι @ otipoukeitos 02/03/2010 18:46:11

   Ο Αναστασιάδης φίλε ήταν και είναι "νενέκος" γι΄αυτό δεν χώνευε τον Καραμανλή και τη στάση του στο Σχέδιο Ανάν.

 9. Κώστας Θ. avatar
  Κώστας Θ. 02/03/2010 18:27:36

  Από dorabak:

  Η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, την Τρίτη 2 Μαρτίου θα μεταβεί στην Κύπρο ως προσκεκλημένη της Οργάνωσης Νέων Επιστημόνων του ΔΗΣΥ. Η Ντόρα Μπακογιάννη θα συναντηθεί την Τρίτη με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια. Την Τετάρτη θα συναντηθεί με τον Γ.Γ του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού, τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ κ. Νίκο Αναστασιάδη, τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Μάριο Κάρογιαν και τον υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου κ. Μάρκο Κυπριανού. Το απόγευμα της ίδιας μέρας θα μιλήσει σε εκδήλωση του Δημοκρατικού Συναγερμού με θέμα: «Ευρωπαϊκοί θεσμοί και οικονομία: Τι μας αποκάλυψε η οικονομική κρίση».

  Ποιός μας δουλεύει τελικά?

 10. Κουρέλι avatar
  Κουρέλι 02/03/2010 18:48:09

  Γιατί δεν την "αδειάζει" πρώτα ο Σαμαράς;

 11. Κώστας Θ. avatar
  Κώστας Θ. 02/03/2010 18:56:54

  Πάντως πρέπει να την έκανε την κουτσουκέλα ο Αναστασιάδης και το κόμμα του και τώρα τρέχει να δικαιολογηθεί. Δεν μπορεί η Ντόρα να έβγαλε τέτοια ανακοίνωση στο άσχετο. Και επειδή σίγουρα δεν είναι ηλίθιος, κάτι παίχτηκε.
  Θέλει ψάξιμο.

 12. «Κασσάνδρα» avatar
  «Κασσάνδρα» 02/03/2010 19:00:09

  συνάντηση μαζί του κανόνισε η ελληνική πρεσβεία

  τετοιες δουλειές κάνει η Θοδώρα!!!

  Τεσπα ας συνεχίσει να εκτίθεται η Θοδώρα, πρέπει να διαγραφεί με την πρώτη ευκαιρία πακέτο με τον Κούλη.

 13. χελιδόνι avatar
  χελιδόνι 02/03/2010 19:04:30

  Την ίδια απορία έχουμε!
  Πάντως ανιδιοτελή είδηση από τον Παπαγιάννη έχεις ακούσει;
  ...εκτός κι αν του την ψιθύρισε η Τρέμη!!!!

 14. Σπάρτακος avatar
  Σπάρτακος 02/03/2010 19:09:09

  Τη φάγατε τη γυναίκα παληολυσσάρηδες.Την γκαντεμιάσατε.Απλά πετάχθηκε μέχρι τη Λεμεσό γιά την Αντρούλα την καφετζού και την Αφρούλα την χρυσοχέρα κομμώτρια,μετά τις προτροπές της κολλητής της,της βεργολυγερής Ελσας(φανατικής αναγνώστριας του Ciao, όταν ο αρχηγός της αγορεύει από το βήμα της βουλής).

 15. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 02/03/2010 19:18:53

  Νομίζω ότι αυτό που παίζεται είναι άλλο.

  Ο Δη.Συ. είναι το κόμμα των Ελλήνων στην Κύπρο. Αυτών που ακόμη πιστεύουν στην Ένωση με την Ελλάδα. Αυτών που μίσησαν το Μακάριο γιατί υπονόμευσε την Ένωση με την Ελλάδα. Αυτών που πρώτοι προσπάθησαν να τα βρουν με τους Τούρκους, όταν ένιωσαν την εγκατάλειψη από την Ελλάδα, το 1974, διότι αισθάνθηκαν (δικαίως ή αδίκως δεν εξετάζουμε) ότι η υπόθεση "ελληνική Κύπρος" είχε τελειώσει με την ουσιαστική άρνηση της Ελλάδας να υπερασπιστεί στρατιωτικά την Ελλάδα. Κοινώς: Ο Δη.Συ. είναι το κόμμα αυτών που βλέπουν τη μοίρα της Κύπρου απόλυτα συνδεδεμένη με αυτήν της Ελλάδας.

  Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η τσαντίλα Αναστασιάδη με τον Καραμανλή. Στην ουσία, αυτό που του λέει, σε απλή μετάφραση, είναι: "Εμείς ζούμε και αναπνέουμε για την Ελλάδα, και εσείς δεν έχετε ούτε μια κουβέντα να πείτε για την Κύπρο;". Όμως εμείς εδώ είμαστε εγκλωβισμένοι στο ανόητο δόγμα "η Κύπρος αποφασίζει και η Ελλάδα συμπαρίσταται". Αν ήταν η Κύπρος να αποφασίσει αυτό που θα ήθελε, θα ήθελε ένα πράγμα: απελευθέρωση των κατεχομένων! Στρατιωτική ή απελευθέρωση των κατεχομένων! Πού δεν είναι ανάγκη να προέλθει με κανονική μάχη, αλλά μπορεί να γίνει και με απλή πίεση στρατιωτική επί της Τουρκίας με διάφορους τρόπους. Αυτό περιμένει η Κύπρος από την Ελλάδα. Οπότε το "η Κύπρος απόφασίζει", από τη στιγμή που η Ελλάδα δεν θα ανακαταλάβει ποτέ τα κατεχόμενα (που η ίδια επέτρεψε να γίνουν κατεχόμενα), είναι μια μπούρδα. Ο Δη.Συ. αυτό το ξέρει καλύτερα από όλους, οι άλλοι δεν το έχουν καταλάβει και τόσο καλά, οι μεν μακαριακοί (Δη.Κο. και ΕΔΕΚ) επειδή ζουν με την ψευδαίσθηση ότι ο Μακάριος υπήρξε εθνάρχης (ενώ είναι ο κύριος υπαίτιος της καταστροφής), το δε ΑΚΕΛ επειδή είναι φύσει ανθελλαδικό κόμμα και μαθαίνει στα ΕΔΟΝόπουλα (τα παιδιά της νεολαίας του) ότι είναι "Κύπριοι και όχι Έλληνες".

  Όταν τώρα έρχεται ο Σαμαράς και λέει "διαφωνούμε με τις (ενδοτικές) θέσεις σας" στον Δη.Συ., αυτό είναι επανάσταση για τα Συναγερμικά δεδομένα! Ο Δημοκρατικός Συναγερμός (Δη.Συ.) είχε μάθει την Ελλάδα να "συμπαρίσταται" σε όσα αποφασίζει η Κύπρος! Αυτή η στάση Σαμαρά μπορεί να αλλάξει πάραυτα τα δεδομένα στην Κύπρο, διότι η πολιτική Άγγλων-Τούρκων-Αμερικανών αυτή τη στιγμή βασίζεται καίρια στον ενδοτισμό του Δη.Συ., που στηρίζει τον ενδοτισμό Χριστόφια. Ο Σαμαράς τους χάλασε το κόλπο με τη διαφωνία του με τον Δη.Συ.! Οπότε τώρα, οι Αγγλο-αμερικανοί, σου λέει, τι κάνουμε; Ας στείλουμε τη Ντόρα που είναι "δικιά μας" για να ξανααλλάξει μυαλό στο "αδελφό" κόμμα του Δη.Συ. Και την έστειλε μέσω... ελληνικής πρεσβείας! Αυτό δείχνει ότι ο Παπανδρέου (ο Υπουργός Εξωτερικών, μην ξεχνούμε), έχει συγκεκριμένη αποστολή να υπονομεύσει τη διάθεση αντίστασης των Κυπριών, και γι' αυτό δέχθηκε να "βοηθήσει" τη Ντόρα να κάνει αντίπραξη στην πατριωτική κίνηση Σαμαρά.

  Ο Αναστασιάδης όμως, αν και ναιναίκος, είναι πολύ πιο πατριώτης από τον κάθε Ελλαδίτη ενδοτικό. Τώρα με την κίνηση Σαμαρά, άρχισε να το σκέφτεται πολύ σοβαρά να αλλάξει στάση, κι αυτός και όλος ο Δη.Συ. Διαβάστε εδώ: http://www.sigmalive.com/simerini/columns/antistaseis/242882, να δείτε ξαφνική διαφορά πολιτικής, που ο αρθρογράφος εντοπίζει, αλλά ίσως δεν ερμηνεύει. Εγώ είμαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ ότι αυτή η διαφορά οφείλεται στην επίσκεψη Σαμαρά και στην αγωνιστική στάση του Αντώνη, που συγκίνησε τους Κυπρίους και τους έδειξε ότι υπάρχει ελπίδα από Ελλάδα μεριά.

  Οπότε, τώρα ήρθε και άδειασε τη Ντόρα κανονικά. Είναι πολύ εντυπωσιακό αυτό που συνέβη. Είμαι αισιόδοξος. Ο Θεός θα μας βοηθήσει για μια ακόμη φορά!

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Επώνυμος 02/03/2010 19:19:38

   *Ουσιαστική άρνηση της Ελλάδας να υπερασπιστεί στρατιωτικά την Κύπρο.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Επώνυμος 02/03/2010 20:11:43

   Eδω η Ελλαδα εχει χρεωκοπησει και ακομη πιστευουμε οτι μπορει να απελευθερωσουμε την Κυπρο.
   Οσο εξωπραγματικοι ειναι οι πασοκοι στην οικονομια τοσο εξωπραγματικοι ειναι πολλοι στη ΝΔ για την εξωτερικη πολιτικη.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Επώνυμος 02/03/2010 20:18:55

   Ψυχραιμία, θυμήθηκες το επάγγελμά σου; Ε, ναι ρε, θα την απελευθερώσουμε. Θέλουν δε θέλουν τα αφεντικά σου.

  • anonymous avatar
   anonymous @ Επώνυμος 02/03/2010 20:26:41

   Η ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα δε συμφέρει ούτε την Ελλάδα ούτε την Κύπρο ούτε τον Ελληνισμό ως σύνολο.
   Αν ποτέ γίνει ένωση, που δεν το κόβω, τότε θα πρέπει να έχει καθεστώς αυτονομίας με κύπριο κυβερνήτη.
   Πάντως είναι δεδομένο ότι οι Κύπριοι δε μας πάνε στους Έλληνες που βρίσκονται στην Αγγλία είναι άκρως επιθετικοί και γενικότερα είναι άλλης νοοτροπίας.

  • B.K.Σ. avatar
   B.K.Σ. @ Επώνυμος 02/03/2010 20:30:40

   Ψυχραιμία...
   πάλι με χρόνους με καιρούς, πάλι δικά Της θά ΄ναι....

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Επώνυμος 02/03/2010 20:34:40

   Το επαγγελμα μαυ ε;Οταν τα λεω στους πασοκους που νομιζαν οτι θα εκαναν την σοσιαλιστικη ανατροπη του Μααστριχτ και θα αλλαζαν τη δομη της Ευρωπης καλα ειναι.Τωρα που λεω οτι η ανακαταληψη ενος μερους οπου υπαρχει απολυτη στρατιωτικη υπεροχη της Τουρκιας απο τους χρεωκοπημενους ειναι της ιδιας εμβελειας σχεδιο κανω επαγγελμα.
   Δε βαριεσαι.Ιδιος λαος ειμαστε με τους πασοκοαριστερους,απλως αλλες εξωπραγματικες χιμαιρες εχουμε.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Επώνυμος 02/03/2010 20:52:04

   Ακριβώς. Το επάγγελμά σου. Η εμφύσηση ηττοπάθειας για τα εθνικά μας και για πολλά άλλα. Τα οποία μετά από τις συνεχείς καταγγελίες μου περιόρισες, αλλά ποτέ δεν ξέχασες. Απόδειξη, ότι μόλις βρεις την ευκαιρία, σπευδεις να ενσπείρεις ηττοπάθεια για όλα αυτά τα "ανέφικτα", τα οποία δεν πρέπει ποτέ να προσπαθήσουμε.

   Θα πω ένα παράδειγμα, όχι για σένα (μια που εσύ είσαι από ανέκαθεν εγκάθετος της γνωστής πρεσβείας), αλλά για τους υπόλοιπους: Όταν το 1956 η Τουρκία έβαζε στόχο της την "ανάκτηση της Κύπρου" με το ομώνυμο έγγραφο του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας (που ακόμη αποτελεί την οδηγό της στο Κυπριακό), πόσο εφικτό φάνταζε αυτό στο συγκεκριμένο νησί με τη συντριπτική ελληνική πλειοψηφία, όλην την Ελλάδα να υποστηρίζει τον αγώνα της ΕΟΚΑ και τον ανίκητο Διγενή να ρεζιλεύει τους Άγγλους;

   Και όταν το 1964 έφτανε η ελληνική μεραρχία και συλλαμβανόταν ο Ντενκτάς και έγραφε ο Τζόνσον τη γνωστή επιστολή προειδοποιώντας την Τουρκία μην τολμήσει να εισβάλει, πόσο "εφικτό" ήταν για την Τουρκία να ανατρέψει εκείνη τη δυσμενή, πολιτικά, διπλωματικά και στρατιωτικά κατάσταση, ώστε να μπορέσει το 1974 να κάνει την εισβολή με αμερικανική υποστήριξη;

   Τότε ήταν τα πράγματα λιγότερο εφικτά για την Τουρκία. Τώρα για εμάς, που έχουμε ουσιαστική αεροπορική υπεροπλία, λόγω του ότι παίρνουμε 9 στις 10 αερομαχίες (άρα σε δύο ημέρες δεν θα υπάρχει τουρκική αεροπορία, αν γίνει ένα μπαμ), πόσο πιο εφικτό είναι να υπερσπιστούμε την Κύπρο και να τελειώνουμε επιτέλους και με την αμφισβήτηση του Αιγαίου; Και μιλάμε με τα σημερινά δεδόμένα, χωρίς να σοβαρέψει η πολιτική μας και να ορθοποδήσουμε ως κράτος. Πού να γίνει δηλαδή κι αυτό.

   Αλλά όταν οι Ψυχραιμίες ως άλλοι πεμπτοφαλαγγίτες, επιδιώκουν να κερδίζουν την εμπιστοσύνη ενός πατριωτικού αναγνωστικού κοινού και να μπορέσουν στη συνέχεια να του υπονομεύσουν το ηθικό του, ενσπείροντας έντεχνα την ηττοπάθεια με τις κατάλληλες, μικρές μόνον, κουβέντες, τότε πραγματικά δεν υπάρχει ελπίδα. Τα κάστρα πάντοτε πέφτουν από μέσα. Ξέρεις εσύ καλά. Από αυτό.

   Η μόνη μας ελπίδα είναι τότε να αναδείξουμε και να καταγγείλουμε τους κάθε είδους Ψυχραιμίες που αναλαμβάνουν τους επιτηδευμένους αυτούς ρόλους.

   Επώνυμος

  • anonymous avatar
   anonymous @ Επώνυμος 02/03/2010 20:57:06

   @ Επώνυμος
   Πόσο χρονών είσαι και πόσα παιδιά έχεις; Αν δεν έχεις πάνω από 4 παιδιά μη δε δικαιούσαι να ομιλείς. Από 4 και πάνω θα μας ενημερώνεις για τα εθνικά θέματα.

  • B.K.Σ. avatar
   B.K.Σ. @ Επώνυμος 02/03/2010 20:58:52

   Ψυχραιμία, έζησες πολλά και ξέρεις πως ο χρόνος είναι και απέραντος και λίγος -πενήντα χρόνια μπροστά στους αιώνες των γηγενών πληθυσμών είναι ένα φου, δες τους Αρμένιους πως το παλεύουν και στέκονται παρά το πνίξιμο από παντού, μέσα κι έξω....
   ...κι όπως λέει ο Ερντογάν αυτοί έχουν 21 χάντρες στο κομπλόϊ τους, εμείς 33, άρα τον μετράμε κι αλλιώς... ;)

  • αχαβαχ avatar
   αχαβαχ @ Επώνυμος 02/03/2010 21:00:48

   Καθαρίζουμε με τους ηττοπαθείς ψυχραιμίες και κατόπιν καταλαμβάνουμε την Κύπρο. Σα να έχει ξαναδοκιμαστεί αυτό το σχέδιο Επώνυμε. Από τον Ιωαννίδη.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Επώνυμος 02/03/2010 21:17:04

   Η διαφορά είναι ότι ο Ιωαννίδης πίστευε ότι δεν θα τον πουλήσουν οι Αμερικανοί. Νόμιζε ότι είναι μαζί του. Η διαφορά είναι ότι ο Ιωαννίδης είχε γαμπρό τον Αλαζράκη που τον παρέσυρε πρώτα προς την ανατροπή Παπαδόπουλου-Μαρκεζίνη και μετά προς την ανατροπή Μακάριου, τέλος δε προς την παραίτηση από τον αγώνα υπέρ της Κύπρου.

   Ξέρεις, δεν ήταν πολύ δύσκολο να πετύχει το σχέδιο του Ιωαννίδη. Λίγες τορπίλες να έριχναν μόνον τα υποβρύχια που ανακλήθηκαν. Μόνον να μην σύναπτε την εκεχειρία στις 22 Ιουλίου. Μόνον να μην έφερνε τον Καραμανλή και να άφηνε κυβέρνηση Κανελλόπουλου-Μαύρου. Μόνον να είχε καθαρίσει εγκαίρως και αποφασιστικά με τους Μπονάνο - Αραπάκη. Μόνον να είχε αποφασίσει να καταρρίψει τα αγγλικά και αμερικανικά αεροσκάφη που έφραζαν το δρόμο στα δικά μας που πήγαιναν να βομβαρδίσουν τους Τούρκους εισβολείς (και που τα "είχαν" οι δικοί μας να τα καταρρίψουν, αλλά ποτέ δεν πήραν εντολή να πατήσουν το πυρ, αλλά πήραν εντολή να γυρίσουν πίσω).

   Δεν λέω ότι κάτι αντίστοιχο θα πετύχαινε τώρα ντε και καλά, υπό απείρως δυσκολότερες συνθήκες. Αυτό που λέω όμως είναι ότι πρέπει να ξεκινήσουμε να μετράμε αντίστροφα και να σταματήσουμε να παραιτούμαστε από την Κύπρο. Η Κύπρος είναι έδαφος ελληνικό που κατέχεται από τους Τούρκους. Κι εμείς απαντούμε παραίτηση; Ε, είμαστε άξιοι της μοίρας μας τότε. Εσείς δηλώστε ότι θέλετε. Παραίτηση εγώ ΔΕΝ δηλώνω. Κι ο Θεός βοηθός.

  • B.K.Σ. avatar
   B.K.Σ. @ Επώνυμος 02/03/2010 21:19:06

   και ακολουθούν οι αμετροεπείς του η Κύπρος είναι μακράν...

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Επώνυμος 02/03/2010 21:29:50

   Ο Ιωαννιδης πιστευε αυτα και ο ΓΑΠ πιστευε τους νομπελιστες οικονομολογους του Δημοκρατικου Κομματος γυρω του και νομιζε οτι θα κανει την ανατροπη του Συμφωνου Σταθεροτητας στην Ευρωπη.
   Τωρα παει να κλαφτει στον Ομπαμα μηπως και τον ελεησει αφου προκαλεσε πανευρωπαικη κριση που θα τη θυμουνται ολοι οι εταιροι μας για καιρο.
   Η πιστις κινει ορη.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Επώνυμος 02/03/2010 21:36:00

   Και φυσικά είναι ακριβώς το ίδιο, ε; Συγκρίνεις ανόμοια πράγματα.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Επώνυμος 02/03/2010 21:39:56

   Ανομοια με ενα κοινο σημειο : την ελλειψη ορθολογικης κρισεως και την αποδοχη των επιθυμιων μας ως πραγματικοτητα.
   Απλως η Μεγαλη Ιδεα των αριστερων ειναι η επανασταση,ο σοσιαλισμος ή κατι παρομοιο και ειναι ανορθολογικοι σε αλλο τομεα απο τους δεξιους.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Επώνυμος 02/03/2010 21:46:01

   Ακριβώς εκεί είναι το ζήτημα: Ότι το σχέδιο του Ιωαννίδη δεν φαινόταν να έχει πρόβλημα, με τη διαφορά το δούλεμε που έτρωγε από τους Αμερικανούς και που υπήρχε προηγούμενο υπόβαθρο. Στον ΓΑΠ δεν υπάρχει τίποτε που να συνηγορεί υπέρ της πολιτικής του.

  • αχαβαχ avatar
   αχαβαχ @ Επώνυμος 02/03/2010 21:52:47

   Επώνυμε, από τα γραπτά σου σε φανταζόμουν άνθρωπο μιας κάποιας ηλικίας, αλλά απ' αυτά που γράφεις για τις πιθανότητες επιτυχίας του σχεδίου Ιωαννίδη, συμπεραίνω ότι δεν έζησες την επιστράτευση. Δεν έχεις γευτεί τον απόλυτο εξευτελισμό της πατρίδας.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Επώνυμος 02/03/2010 21:58:05

   Πως δεν ειχε προβλημα;Εχεις καταλαβει οτι παραβιαζε τις συνθηκες;
   Εσυ μπορει να πιστευεις οτι η Κυπρος ειναι ελληνικη οπως και οι πασοκοι πιστευαν οτι η Γερμανια ειχε υποχρεωση να πληρωνει αλλα η ΣΥΝΘΗΚΗ της Ζυριχης ελεγε οτι ειναι ανεξαρτητο κρατος και η Τουρκια ειχε δικαιωμα επεμβασης αν καποιος ανετρεπε τη κυβερνηση της Κυπρου και αυτο εκανε η Ελλαδα γιατι ο Μακαριος ηταν η κυβερνηση.
   Για τους Ελληνες βεβαια ολων των πολιτικων χώρων οι ΣΥΝΘΗΚΕΣ απο τη Ζυριχη ως το Μααστριχτ και τη ΚΑΖΕΡΤΑ που υπεγραψαν οι κομμουνιστες το 1944 ειναι απλως συμβουλευτικες.Πρωτα υπογραφουν και μετα τις παραβιαζουν γιατι νομιζουν οτι εχουν δικιο.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Επώνυμος 02/03/2010 22:03:17

   Τον ελληνικό στρατό τότε τον ΠΑΡΕΛΥΣΑΝ. Υπήρχε οργανωμένο σχέδιο αποτυχίας κάθε πολεμικής προσπάθειας. Αυτό δεν καταστρώθηκε σε μία ημέρα. Οι Αμερικανοί είχαν προαναγγείλει με αρκετούς τρόπους την εισβολή, αλλά οι δικοί μας εδώ δεν ήθελαν να καταλάβουν. Για να επιτύχει ανεξάρτητη ελληνική πολιτική στην Κύπρο έπρεπε να συνυπολογιστεί ο αμερικανικός παράγοντας. Δεν συνυπολογίσθηκε. Δεν ήταν ανίκητος ο αμερικανικός παράγοντας, απλώς δεν συνυπολογίσθηκε. Ο Ιωαννίδης έκανε την εξής απλοϊκή σκέψη: αφού το πρόβλημα των Αμερικανών είναι ο Μακάριος, κι εγώ θα τους γλιτώσω από το Μακάριο, ποιος ο λόγος να μην με υποστηρίξουν; Ο λόγος ήταν απλός και ήταν ότι ήδη είχαν κάνει διαφορετικά σχέδια. Αν με λίγη, ΜΟΝΟΝ ΛΙΓΗ προσπάθεια και ορθή εκτίμηση των αμερικανικών σχεδίων έκαμνε η ελληνική κυβέρνηση να αποτύχουν τα αμερικανικά σχέδια (αν επέτρεπε π.χ. εισβολή στη Θράκη, για να συμπληρώσω τα παραπάνω, την οποία απαγόρευσαν οι προδότες με κάθε τρόπο), τότε θα αναγκάζονταν οι Αμερικανοί να τα αλλάξουν. Στο τσαφ πέτυχαν, δεν ήθελε πολύ για να αποτύχουν. Αλλά πήγαν όλα στραβά για την ελληνική πλευρά. Όλα. Γι' αυτό δεν πιστεύω ιδιαίτερα ότι ήταν κάποια οικτρή αποτυχία, αντικειμενικά. Υποκειμενικά ήταν τεράστια η αποτυχία, αλλά η κύρια αποτυχία ήταν η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ του Ελληνισμού από τη μάχη. Όπως ακριβώς και το 1922. Μας είπαν οι ξένοι "μην πολεμήσετε" κι εμείς είπαμε "εντάξει". Πάντοτε εκεί οφείλονταν οι ήττες μας, ενώ οι νίκες μας ήρθαν όταν αποφασίσαμε να πολεμήσουμε, ασχέτως του τι θα πουν οι ξένοι.

   Ξέρω, κάποιοι θα πουν πάλι για το 1897, που όμως αν δεν ερχόταν, δεν θα είχαμε ποτέ την εθνική ανάταση των επομένων 15 ετών και δεν θα φτάναμε ποτέ στο 1912. Ούτε στο 1904. Και οι ήττες χρειάζονται, γιατί από αυτές μαθαίνουμε και φτάνουμε στις νίκες. Αλλά το βασικό που χρειάζεται είναι φρόνημα, επιθυμία για νίκη. Αν δεν υπάρχει αυτό, τότε η ήττα είναι βέβαιη.

   Για αυτό ακριβώς με εξοργίζει η ηττοπάθεια που ενσπείρει συστηματικά ο Ψυχραμία, γιατί είναι το τέλειο μέσο για βέβαιη ήττα.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Επώνυμος 02/03/2010 22:10:32

   Καμία σχέση το ένα με το άλλο. Επιμένεις να συγκρίνεις τελείως ανόμοια πράγματα. Η μία είναι μια οικονομική συνθήκη στην οποία μπήκαμε με τη θέλησή μας και με επίγνωση του τι σήμαινε. Η άλλη ήταν συνειδητή προδοσία ελληνικού εδάφους, άρνηση της ελληνικής ταυτότηας της νήσου, άρνηση του νικηφόρου αγώνα της ΕΟΚΑ, άρνηση των πόθων των Ελλήνων σε Ελλάδα και Κύπρο, άρνηση του αυτονόητου δικαιώματος στην αυτοδιάθεση. Γι' αυτό και οι συνθήκες Ζυρίχης-Λονδίνου δεν ήταν αποδεκτές από ΚΑΝΕΝΑΝ Έλληνα, ούτε σε Ελλάδα, ούτε σε Κύπρο, και θρηνήθηκαν και σε Ελλάδα και σε Κύπρο.

   Οι συνθήκες αυτές, οι συνθήκες Ζυρίχης-Λονδίνου είναι ένα κουρέλι. Πάνω στη χρυσή φορεσιά του νικηφόρου αγώνα της ΕΟΚΑ και του ελληνικού χαρακτήρα της νήσου, το κουρέλι αυτό φαντάζει βρώμικο, φαντάζει αυτό που πραγματικά είναι: ένα κουρέλι. Πάνω στη γύμνια που έφερε η εγκατάλειψη της Κύπρου το 1974, το κουρέλι αυτό είναι το μόνο ρούχο που μπορεί να κρύψει κάπως τη σημερινή γύμνια του Ελληνισμού στο Κυπριακό ζήτημα. Δεν ασχολούμαι λοιπόν με κουρέλια. Με νοιάζει η χρυσοποίκιλτη στολή του Διγενή. Που νίκησε Άγγλους, Τούρκους κι εσωτερικό εχθρό μαζί. Του ξέφυγε μόνον ένας, ο αρχηγός του αγώνα, ο Μακάριος, που τελικά τον πούλησε όλον τον αγώνα. Αλλά θα ξανανικήσουμε. Αρκεί να το θελήσουμε και να μην παραιτηθούμε.

   Κατά τα λοιπά, η προσέγγισή σου είναι καθαρά νομικίστικη ("τηρούμε τις συνθήκες, όποιες και να είναι") και διαστρεβλώνει πλήρως την πραγματικότητα. Που είναι τελείως διαφορετική στη μία περίπτωση και τελείως διαφορετική στην άλλη.

   Αλλά δεν είναι τυχαίο ότι η Ελλάδα είναι από τις ελάχιστες χώρες που στο Σύνταγμά της απαγορεύει στον εαυτό της να παραβιάζει τις διεθνείς συνθήκες... Όταν μας τη φορέσουν μια φορά, να μείνει για πάντα. Πόσα ξέρεις εσύ, Ψυχραιμία!

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Επώνυμος 02/03/2010 22:15:48

   Πως νικησε η ΕΟΚΑ;Απελευθερωσε μηπως τη Λευκωσια;τη Λεμεσο ή την Αμμοχωστο;καποιο χωριο ισως;
   Απο οτι ξερω το 1960 ο Αγγλοι ειχαν ακομη ολες τις πολεις και κωμοπολεις της Κυπρου.Απλως υφισταντο πολεμο φθορας και ειδοποιησαν οτι αν δε βρεθει λυση θα προχωρουσαν σε διχοτομηση καλωντας τους Τουρκους απο τοτε.Αν η Αγγλια ζητουσε απο την Τουρκια να στειλει στρατο στην Κυπρο απο το 1960 ποιος θα τον σταματουσε;

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Επώνυμος 02/03/2010 22:23:45

   Η νίκη του Διγενή ήταν ότι επιβίωσε και κατάφερε να αναγκάσει τους Άγγλους να φύγουν. Δυστυχώς ο αγώνας του προδόθηκε από τον Καραμανλή και το Μακάριο. Οι Άγγλοι δεν μπορούσαν, τότε, να φέρουν ανοικτά τουρκικό στρατό στο νησί, αν και πολλοί θα ήθελαν, γιατί με δεδομένο το κλίμα στην Ελλάδα, θα γινόταν επανάσταση και ήδη οι Αμερικανοί είχαν βάλει χοντρό χέρι στην Αγγλία για τις πατάτες που έκαναν με την αποικιακή πολιτική τους (χαρακτηριστικότερη η περίπτωση του Σουέζ). Αν λυνόταν το κυπριακό με το να φέρουν τουρκικό στρατό, δεν θα το είχαν κάνει τέσσερα χρόνια που είχαν την ΕΟΚΑ να τους πετσοκόβει; Δεν γινόταν αυτό, κυρίως πολιτικά, αλλά δεν ήταν καθόλου σίγουρο ότι γινόταν και στρατιωτικά, εκτός κι αν οι Τούρκοι άρχιζαν εθνοκάθαρση, που ήταν αδύνατον να το κάνουν με αγγλικές πλάτες. Άλλωστε, οι Άγγλοι στρατό είχαν, και πολύ καλύτερο από τον Τουρκικό, δεν ήταν το πρόβλημα ο στρατός.

   Το σχέδιο Μακμίλλαν ήταν ένας απεγνωσμένος αγγλικός εκβιασμός στον οποίον υπέκυψε ανοήτως η ελληνική πλευρά. Η Ελλάδα μπορούσε τότε να απειλήσει με αποχώρηση από το ΝΑΤΟ, κλπ. Αλλά δεν ήθελε και, κυρίως, δεν ήθελε ο Μακάριος.

   Αν δεις όμως τώρα, σήμερα, το χάρτη της Κύπρου, θα δεις το σχέδιο Μακμίλλαν σε πλήρη εφαρμογή... Αν από τότε είχαμε αναπτύξει σοβαρή πολιτική ενάντια στο σχέδιο αυτό, πολύ πιθανόν να τα είχαμε καταφέρει. Όμως δεν αναπτύξαμε και τελικά το πέτυχαν, αυτό, που ήταν από τότε ο στόχος τους να γίνει, η τριχοτόμηση...

  • Μάρκο Τ avatar
   Μάρκο Τ @ Επώνυμος 03/03/2010 11:35:23

   Για την Κύπρο, η μόνη εφικτή και συμφέρουσα τον ελληνισμό λύση είναι μία:
   Διαπραγμάτευση με τους Τούρκους με στόχο την παραχώρηση εδαφών στους Ελληνοκύπριους και με όρο τη ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ. Καμία συνομοσπονδία ή ομοσπονδία, αυτό μελλοντικά θα σημάνει την έμμεση ή και άμεση τουρκοποίηση του συνόλου του νησιού.
   Η λύση είναι μία ελληνική Κυπριακή Δημοκρατία, που θα περιλαμβάνει όσο το δυνατόν περισσότερα εδάφη από αυτά που έχει σήμερα και μελλοντικά μία συνένωση με την Ελλάδα με μορφή ομοσπονδίας.

   Ας πάνε οι Τουρκοκύπριοι-Έποικοι στα τσακίδια ή στην ευχή του Θεού ή όπου θέλουν. Είναι καταδικασμένοι να απορροφηθούν από τους Εποίκους και να γίνουν αυτό που κατά βάθος πάντοτε ήθελαν: Σκέτοι Τούρκοι. Με τις υγείες τους. Ας κρατήσουν ένα ποσοστό στον Βορρά και ας το ενώσουν με την Τουρκία, με το Μπαγκλαντές ή με την Ινδονησία ή με το Τατζικιστάν. Κάθε μορφή συνομοσπονδίας με ένα γίγαντα - και δημογραφικά - απέναντι από την Κύπρο, εννοώ την Τουρκία, είναι καταστροφή για την ελληνικότητα του νησιού.

 16. περαστικός avatar
  περαστικός 02/03/2010 19:19:46

  Ο Αναστασιάδης δεν ξέρω αν είναι "ξύπνιος", και δε με ενδιαφέρει άλλωστε. Ξέρω ότι ο ρόλος του στο Κυπριακό είναι από ύποπτος μέχρι υπονομευτικός. Γι' αυτό να τον προσέξει πολύ ο Σαμαράς.

  Τα στενά κομματικά κριτήρια δεν ισχύουν στην Κύπρο. Ψήφιζα Πολιτική Άνοιξη το 93, το 96 και το 99 στις ευρωεκλογές, αλλά ουδέποτε θα ψήφιζα Κληρίδη (για 2η θητεία) ή Αναστασιάδη στην Κύπρο.

 17. Factorx avatar
  Factorx 02/03/2010 19:30:30

  effie B: Δηλαδη προβαλλεις ως κριτηριο της φερεγγυοτητας σου το φιμωτρο; Ο, τι %$#@( ειναι ειδηση;

 18. Καππαδόκης avatar
  Καππαδόκης 02/03/2010 19:33:23

  Μην μπλέκετε το ΠΑΣΟΚ με το ραντεβού της Πρεσβείας μας στην Κύπρο. Ο Πρέσβης κύριος Βασίλης Παπαϊωάνου τοποθετήθηκε στην Πρεσβεία το 2009 από την τότε ΥΠΕΞ Ντόρα, θεωρείται έμπιστος της και για χάρη του η Ντόρα αντικατέστησε τον επιτυχημένο Πρέσβη κ.Δημήτρη Ράλλη με τον άνθρωπο της.
  Κατόπιν αυτού πολλές πτυχές αυτής της περίεργηςιστορίας εξηγούνται.

  Η Κεντρική Κυβέρνηση εδώ ούτε πήρε πρέφα για το "φόνο".

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ Καππαδόκης 02/03/2010 19:37:14

   χμ, δεν τολμούσα να το γράψω αλλά το φαντάστηκα πως κάτι τέτοιο...

 19. Καππαδόκης avatar
  Καππαδόκης 02/03/2010 19:39:01

  Αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες επισκεφείτε ην Κυπριακή ιστοσελίδα SIGMALIVE της σχετική περιόδου:
  http://www.sigmalive.com/news/politics/107398

 20. ΜΗΤΣΟΣ avatar
  ΜΗΤΣΟΣ 02/03/2010 19:48:58

  Να δούμε τι θα πει ο επίτιμος σήμερα στο μεγκα.
  Αντώνη πάρε αρμαθιά με σκόρδα και πέραστει στο λαιμό.

 21. effie B. avatar
  effie B. 02/03/2010 20:15:35

  Φακτορα: Οχι βεβαια, αλλα ο σχηματισμος εντυπωσεων δεν μου αρεσει...

 22. χελιδόνι avatar
  χελιδόνι 02/03/2010 20:22:27

  ...είδηση στο φίμωτρο είναι μόνο ..ότι ΔΕΝ αναφέρεται εκεί!

 23. ΙΔ avatar
  ΙΔ 02/03/2010 22:02:51

  Λοιπόν ο Ιωαννίδηs εγνώριζε τιs κινήσειs του τουρκικου αποβατικού στόλου.Είχε στα χέρια του εκτενείs αναφορέs τηs ΚΥΠ .Οι δε άμεσοι συνεργάτεs του στρατιωτικοί τον επίεζαν να πάρη μέτρα.Αυτά προs αποκατάσταση τηs αλήθειαs.

  • αχαβαχ avatar
   αχαβαχ @ ΙΔ 02/03/2010 22:13:40

   Φυσικά ήξερε τις κινήσεις των Τούρκων. Αλλά επρόκειτο για έναν μπουνταλά παρανοϊκό. Και για να μην ξεχνιόμαστε, έχει καταδικαστεί για εσχάτη προδοσία. Δικαίως.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ ΙΔ 02/03/2010 22:14:13

   Αυτό είναι αλήθεια. Ο Ιωαννίδης μέχρι τελευταία στιγμή δεν ήθελε να πιστέψει ότι τον δούλεψαν οι Αμερικανοί. Του έλεγαν ότι οι Τούρκοι κάνουν ασκήσεις για τα μάτια της κοινής τους γνώμης και ότι τελικά δεν θα εισβάλουν. Και αυτός ήθελε να τους πιστέψει και τους πίστευε. Καμία ιστορική μαρτυρία εκείνων των ημερών δεν υπάρχει που να πείθει ότι ο Ιωαννίδης συνειδητά ανέτρεψε το Μακάριο για να δώσει πρόσχημα στους Τούρκους να εισβάλουν. Έφαγε το δούλεμα και το έφαγε μέχρι τέλους. Αν είχε το στοιχειώδες θάρρος να παραδεχθεί το λάθος του μία ώρα, έστω, πριν την εισβολή, όλα θα ήταν διαφορετικά.

   Ακόμη ένα "αν" για το πώς θα μπορούσαν να είχαν αποτύχει τα αμερικανικά σχέδια...

 24. ΙΔ avatar
  ΙΔ 02/03/2010 23:03:33

  Εν πληρη συνειδήση αυτόs ο επίορκοs στρατιωτικόs επρώδωσε την πατρίδα του.Εγνώριζε για την απόβαση και προσπαθούσε να καθεισυχάσει τουs προσφέυγοντεs σε αυτόν στατιωτικούs και οι οποίοι φέρουν και εκείνοι άμεση ευθύνη γιατί δεν τον εξετέλεσαν αφού κατάλαβαν ότι επρόκειτο περι προδότου.Και ακόμη και την ύστατη στιγμή του απόπλου του Τούρκικου στόλου έιχε αναφορέs.Και εκείνη την στιγμή μπορούσε να αποτρέψη την απόβαση αλλά δεν το έκανε.Αυτά για τον Ιωαννίδη.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ ΙΔ 03/03/2010 00:50:56

   Δεν είχε συνείδηση για το πού οδηγείται το πράγμα μέχρις ότου αποβιβάστηκαν πραγματικά οι Τούρκοι. Δεν ήμουν βέβαια εκεί για να ξέρω τις αντιδράσεις του, απλώς δεν υπάρχει μαρτυρία για κάτι αντίθετο. Επρόκειτο για αυτό που λέει ο αχαβάχ: ένας παρανοϊκός μπουνταλάς. Στο πρόσωπό του πιάστηκε κορόιδο ολόκληρη η Ελλάδα, δυστυχώς.

   Αντιθέτως, είχε πλήρη συνείδηση για το τι έκαμνε όταν σύναπτε την προδοτική εκεχειρία στις 22 Ιουλίου και σταθεροποιούσε τους Τούρκους από το πουθενά. Πρόδωσε στρατιωτικά ο Ιωαννίδης, αλλά πρόδωσε στις 22 Ιουλίου και όχι στις 19-20 Ιουλίου, ούτε στις 15 Ιουλίου (μιλάμε για στρατιωτική πάντοτε προδοσία). Υπάρχει, όμως, ξέρεις, ένα μεγάλο αλλά και μια μεγάλη διαφορά, μεταξύ των ημερομηνιών αυτών: Η Ιωαννίδεια προδοσία της 22 Ιουλίου συνεχίστηκε από τον Καραμανλή. Ενώ, αν σταμπαριστεί ως προδότης για τις 15 και για τις 19-20, τότε η "δημοκρατία" του Καραμανλή τη βγάζει καθαρή. Ενώ στην πραγματικότητα είναι εξίσου υπεύθυνη με τον Ιωαννίδη...

 25. ΣΒΕΤΛΑΝΑ avatar
  ΣΒΕΤΛΑΝΑ 03/03/2010 00:32:00

  ΞΎΠΝΑ ΑΝΤΩΝΗ... Τέλειωνε με τη συναίνεση... Προχώρα μπροστά... Υποσχέθηκες ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ και ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ... Αλλαξέ τους όλους... Καλύτερα μόνος σου και "καθαρός" παρά με τη σάρα, τη μάρα και το κακό συναπάντημα...

 26. ΙΔ avatar
  ΙΔ 03/03/2010 01:13:56

  Για τον Καραμανλή έχειs δίκαιο.Ομωs επιμένω ότι ο Ιώαννίδηs εγνώριζε για την απόβαση.Στο στενό του κύκλο δεν είχε μόνο Έλληνεs αν καταλαβαίνειs τι θέλω να πώ.

  • man8os avatar
   man8os @ ΙΔ 03/03/2010 01:25:48

   Συμφωνα με τα Αμερικανικα αρχεια του Department of State επιστολη Σισκο στην Dia Βινσεντ ντε Ποιξ,26 Ιουλιου 1974 Ο Ιωαννιδης ενημερωθηκε για την αποβαση στις 19 Ιουλιου, δεν το πιστεψε και αιφνιδιασμενος υπεγραψε την ανακωχη στις 22. Ο κισινγκερ δεν εκανε τιποτε για να σωθει η Κυπρος αλλα αφησε τον Ελληνα τρελο να κανει τα λαθη του.

 27. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 03/03/2010 01:35:00

  Ο σταθμάρχης της CIA στην Αθήνα, τον διαβεβαίωνε ότι δεν θα γίνει απόβαση και ότι είναι μόνον ασκήσεις. Ο Ιωαννίδης ενημερώθηκε από τις ελληνικές υπηρεσίες για τις τουρκικές κινήσεις, αλλά πίστεψε (ήθελε να πιστέψει) το σταθμάρχη της CIA. Δεν υπάρχει μαρτυρία ότι πίστεψε τις αναφορές και αρνήθηκε συνειδητά την άμυνα. Όλες οι μαρτυρίες λένε το αντίθετο. Το ζήτημα δεν είναι ασήμαντο, διότι η δαιμονοποίηση του Ιωαννίδη είναι πολύ βολική για να ξεχνιούνται οι υπόλοιπες ευθύνες. Όχι βέβαια ότι δεν έχει ο Ιωαννίδης. Αλλά έχουν και οι Μακάριος, Καραμανλής, Μαύρος. Και ο Ανδρέας που δεν κατήγγειλε την προδοσία και δεν γύρισε στην Ελλάδα παρά τη μέρα που τελείωνε και ο Αττίλος 2, αφήνοντας να βγάλουν άλλοι τα κάστανα της προδοσίας από τη φωτιά...

 28. man8os avatar
  man8os 03/03/2010 01:47:13

  Ο Καραμανλης εχει απειρα ελαφρυντικα ομως. Ο Ιωαννιδης κανενα, εκτος μαλλον απο την βλακια του. Ο Ανδρεας δεν ηλθε παρα μετα την πτωση της χουντας, δεν τολμουσε το παλικαρι αποσω μπορω να καταλαβω.
  Ο Καραμανλης επρεπε να θυσιασει κατι. Θυσιασε την Κυπρο. Ηταν πολυ δυσκολες εκεινες οι ωρες, τα αρχεια που εχω διαβασει λενε οτι ειχε απανωτες συσκεψεις εκεινες τις μερες.Αποφασισε να φερει την δημοκρατια στην Ελλαδα, να κινητοποιησει τον στρατο και να σταθεροποιησει την κατασταση στην Κυπρο. Αλλα θεωρουσε οτι η Ελλαδα δεν ηταν ετοιμη για να κανει πολεμο με την Τουρκια.

  Ο Ιωαννιδης ηταν Τρελος, οι Αμερικανοι λενε οτι δυσκολευονταν να συννενοηθουν μαζι του, αλλα ηταν πειθηνιος, ιδιαιτερα ο σταθμαρχης της CIA τα εβρισκε καλα μαζι του.

  Για τον Αντρεα γιατι μιλαμε?Αυτος ελειπε και απο την Ελλαδα εκεινη την στιγμη!Ηρθε αφου τα πραματα ειχαν ομαλοποιηθει σαν βασιλιας η σαν νικητης απο το εξωτερικο (δεν ξερω πως ειχε φυγει,μαλλον παρομοια οπως ο Χριστοφορακος σημερα)

 29. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 03/03/2010 01:51:47

  Ποια ελαφρυντικά είχε ο Καραμανλής. Το παραμύθι ότι δεν μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε την Τουρκία προσπάθησε να το πουλήσει και τότε, και πολλοί το χάψανε γιατί ήθελαν να το χάψουν, αλλά ας σκεφτούμε μόνον ότι η Ελλάδα είχε τότε 18 Φάντομ που ήταν τελευταίας τεχνολογίας αεροπλάνα για τα τότε δεδομένα. Γιατί δεν έστειλε τα υποβρύχιά μας να χτυπήσουν τον ανυπεράσπιστο και χωρίς ανθυποβρυχιακή άμυνα τουρκικό στόλο, που ξεφόρτωνε συνεχώς καινούργιο στρατό στην Κύπρο; Γιατί δεν διέταξε στο κρίσιμο χρονικό διάστημα μεταξύ 24 Ιουλίου και 6 Αυγούστου (πριν δηλαδή τη διεύρυνση του τουρκικού προγεφυρώματος) να ρίξει ΜΙΑ πυροβολαρχία από τον Πενταδάκτυλο προς την Κερύνεια όπου αποβιβαζόταν ο Τουρκικός στρατός σε περιορισμένο σημείο και θα τον διέλυε; Δεν ήθελε πάνω από μερικές βολές πυροβολικού για να τα μαζέψουν και να φύγουν; Άσε, μην το ψάχνεις. Κι αυτά είναι μόνον όσα ξέρουμε. Γιατί αν πιάσουμε κι όσα δεν ξέρουμε, δεν θα τελειώσουμε ποτέ...

 30. Προφήτης avatar
  Προφήτης 03/03/2010 01:52:16

  Καααααλά. Σιγά μη 'ρχόταν στην κρίση ο Ανδρέας.
  10 χρόνια, από το 1940 έως το 1949, η Ελλάδα κάηκε. Ο Ανδρέας έκανε ολιγόμηνη θητεία νοσοκόμου στο Αμερικανικό Ναυτικό.
  Αλλά το βασικό ήταν πως ζούσε από το 67 ώς το 74. Με τι πόρους; Από ποιον; Από ...τα μέλη του ΠΑΚ; Γι' αυτό έμειναν ... άγνωστα;

 31. man8os avatar
  man8os 03/03/2010 01:55:39

  Οκ, δικιο εχεις.Αν με ρωτησεις εμενα, θα σου λεγα οτι η καλυτερη ωρα για να κανουμε ξεκαθαρισμα λογαριασμων με τους τουρκους ηταν το 1974.Αλλα ο Καρμανλης δεν μπορουσε να προβλεψει το μελλον.Με τα τοτε δεδομενα επελεξε την μικρη λυση. Εκανε λαθος,αλλα ο ιδιος δεν νομιζω οτι μπορουσε να το ξερει.Ισως πολυ αργοτερα σε μεγαλη ηλικια να το συνειδητοποιησε.

 32. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 03/03/2010 02:00:40

  Με την τότε νοοτροπία (όχι την σημερινή) η Κύπρος ήταν καθαρά ελληνικό έδαφος. Ο Καραμανλής το εγκατέλειψε και επέτρεψε την προσφυγοποίηση 200.000 Ελλήνων, του 1/3 του πληθυσμού του νησιού. Το έκανε εντελώς συνειδητά. Δεν είναι καθόλου μικρό. Είναι τεράστιο. Και είναι η ρίζα του σημερινού κακού.

  Και κάτι ακόμη, άσχετο με αυτή τη συζήτηση. Αν δεν είχε βάλει την Ελλάδα στην ΕΟΚ, ο Ανδρέας δεν θα μπορούσε να είχε κάνει τα εγκλήματα κατά της χώρας που έκανε, γιατί δεν θα μπορούσε να βασιστεί στο ευρωπαϊκό χρήμα και να χρεώσει την Ελλάδα όσο τη χρέωσε. Εντωμεταξύ, στην ΕΟΚ κάποια στιγμή θα μπαίναμε, γιατί τελικά μπήκαν όλοι. Σιγά το κατόρθωμα του Καραμανλή.

 33. Προφήτης avatar
  Προφήτης 03/03/2010 02:11:30

  Ο γέρος Καραμανλής ήταν οππορτουνιστής και εξουσιομανής. Τυπικά χαρακτηριστικά πολιτικών ηγετών σε αντιπροσωπευτικές δημοκρατίες. Η περίσταση απαιτούσε "εθνικό" ηγέτη, από τα σπλάχνα του λαού, κινηματικό.
  Δεν υπήρχε. Τελεία.
  Όταν ανέλαβε ο Ναπολέων η νεόκοπη Γαλλική Δημοκρατία ήταν διαλυμένο κράτος. Αλλά μετουσίωσε τον επαναστατικό ενθουσιασμό σε στρατιωτική ισχύ και κυριάρχησε στην Ευρώπη την επόμενη 15ετία, μένοντας ανεξίτηλα και στην Ιστορία.

  Αλλά και γιατί δεν λέμε το γνωστό. Η Ελλάδα θεμελίωσε την μεταπολιτευτική πολιτική της σταθερότητα στα συντρίμμια της Κύπρου. Το "η Κύπρος είναι μακριά" δεν είναι Καραμανλικό "ατόπημα" αλλά η κυνική και ψυχρή επιλογή να επιζήσει ο ηπειρωτικός κορμός του ελληνισμού σε βάρος των "απομακρυσμένων" αδελφών. Από τότε δημιουργήθηκε το ψυχικό "χάσμα", πήγε να απαλειφθεί με τον "ενιαίο αμυντικό χώρο" και ξαναχειροτέρεψε.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Προφήτης 03/03/2010 02:18:31

   Γιατί δεν θα μπορούσε να επιζήσει χωρίς να θυσιάσει την Κύπρο; Τι την εμπόδιζε η Κύπρος;

   Όχι μόνον θα επιζούσε, αλλά θα καλοζούσε. Με πολλαπλάσιο γεωστρατηγικό βάρος, χωρίς προβλήματα στο Αιγαίο, εκμεταλλευόμενη τα πετρέλαια του Αιγαίου και της ενσωματωμένης στο ελληνικό κράτος Κύπρου.

   Σήμερα, αντιθέτως, έχουμε χαμηλό ηθικό, διάγουμε μια συνεχή πορεία παρακμής, δώσαμε αυτοπεποίθηση στην Τουρκία που κοντεύει να γίνει τοπική υπερδύναμη και εμείς πάμε από το κακό στο χειρότερο.

   Ειλικρινά δεν βλέπω πώς "επιζήσαμε" που δεν θα επιζούσαμε αλλιώς. Αν κάποιος επέζησε, αυτό είναι το προ του 1967 πολιτικό σύστημα που επέστρεψε παραλλαγμένο, πιο ισχυρό, χωρίς την πατρωνεία του παλατιού, λιγότερο δημοκρατικό και περισσότερο ανεξέλεγκτο παρά ποτέ. Διέλυσε και τις τελευταίες μη ελεγχόμενες από το κράτος δυνάμεις του Ελληνισμού. Επέζησε ο Καραμανλής και οι τρεις οικογένειες που μας κυβερνούν, ενώ η χώρα πάει από υποχώρηση σε υποχώρηση.

   Όχι, δεν μπορώ να δεχτώ αυτή την άποψη.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Προφήτης 03/03/2010 10:23:43

   Και για να μην παρεξηγηθώ: Στην προ του 1967 κατάσταση, τις αντίθετες με τη δημοκρατία δυνάμεις εκπροσωπούσαν το παλάτι και το παρακράτος, ενώ το πολιτικό σύστημα εκπροσωπούσε τη δημοκρατία πολύ περισσότερο από ό,τι μετά το 1974. Μετά το 1974 είχαμε εξάλειψη της παραεξουσίας του παλατιού και του παρακράτους, όμως έγινε τελικά το ίδιο το πολιτικό σύστημα ένα είδος παραεξουσίας εις βάρος όλων μας, καταχρώμενο την εξουσία που υπάρχει, υποτίθεται, υπέρ του λαού και του έθνους. Από αυτή την άποψη είναι λιγότερο δημοκρατικό το πολιτικό μας σύστημα σήμερα σε σχέση με πριν το 1967 και όχι συνολικά. Τότε εκπροσωπούσε υγιές αίτημα για δημοκρατία, σήμερα το αίτημα αυτό υπάρχει εκτός του πολιτικού συστήματος, που περιορίζει και μειώνει τη δημοκρατία, θέλει όλη την εξουσία για τον εαυτό του και όχι για το λαό.

 34. αχαβαχ avatar
  αχαβαχ 03/03/2010 02:30:50

  Παιδιά, νομίζω ότι η αντίληψη ότι μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε την Τουρκία το 74 είναι εκτός πραγματικότητας. Η χούντα είχε διαλύσει τη χώρα, η επιστράτευση ήταν ένα τεράστιο φιάσκο. Επικρατούσε μια ατμόσφαιρα ολοκληρωτικής διάλυσης. Η ηγεσία είχε ξεφτιλιστεί παντελώς στα μάτια όλων. Ότι οι Αμερικάνοι κορόιδεψαν τον κακομοίρη Ιωαννίδη είναι ένας ευφημισμός. Ο ίδιος ο Ιωαννίδης ήταν πράκτορας της CIA, όπως και ο Παπαδόπουλος άλλωστε. Τι να συζητάμε περαιτέρω... Οι πολιτικοί, Καραμανλής, Ανδρέας, Μακάριος μπορεί να είχαν ευθύνες αλλά είναι εντελώς άλλης τάξης απ' αυτές των στρατιωτικών. Πώς το λένε, παρέδωσαν την Κύπρο στους Τούρκους. Γι' αυτό και κατέρρευσαν.

 35. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 03/03/2010 07:50:22

  Το ότι ήταν από τους ανθρώπους της CIA στην Ελλάδα δεν σημαίνει από μόνο του ότι έθετε υπέρτερα τα αμερικανικά από τα ελληνικά συμφέροντα. Στο μυαλό πάρα πολλών δεξιών της μετεμφυλιακής περιόδου, η Αμερική ταυτιζόταν με το "καλό" και τα ελληνικά συμφέροντα με τα αμερικανικά. Εδώ είναι ο πυρήνας της πλάνης, καθότι στην περίπτωση της Κύπρου αποδείχθηκε περίτρανα ότι αυτό δεν ίσχυε - αυτό είναι και η ρίζα του αντιαμερικανισμού στην Ελλάδα.

  Από κει και πέρα, η αντίληψη ότι τάχα δεν μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε την Τουρκία το 1974 είναι το ψέμα που διέδωσε επιτήδεια ο Καραμανλής για να καλύψει τα νώτα της προδοσίας του. Αυτό είναι όλο. Αν δεις τις αναφορές στρατιωτικών της εποχής, όσες έχουν ξεφύγει τη λογικρισία του συστήματος, για το πώς οι Μπονάνος και Αραπάκης ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ

 36. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 03/03/2010 08:03:41

  Το ότι ήταν από τους ανθρώπους της CIA στην Ελλάδα δεν σημαίνει από μόνο του ότι έθετε υπέρτερα τα αμερικανικά από τα ελληνικά συμφέροντα. Στο μυαλό πάρα πολλών δεξιών της μετεμφυλιακής περιόδου, η Αμερική ταυτιζόταν με το “καλό” και τα ελληνικά συμφέροντα με τα αμερικανικά. Εδώ είναι ο πυρήνας της πλάνης, καθότι στην περίπτωση της Κύπρου αποδείχθηκε περίτρανα ότι αυτό δεν ίσχυε – αυτό είναι και η ρίζα του αντιαμερικανισμού στην Ελλάδα.

  Από κει και πέρα, η αντίληψη ότι τάχα δεν μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε την Τουρκία το 1974 είναι το ψέμα που διέδωσε επιτήδεια ο Καραμανλής για να καλύψει τα νώτα της προδοσίας του. Αυτό είναι όλο. Αν δεις τις αναφορές στρατιωτικών της εποχής, όσες έχουν ξεφύγει τη λογικρισία του συστήματος, για το πώς οι Μπονάνος και Αραπάκης ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ παρέλυσαν το στράτευμα, μαζί με άλλους εγκαθέτους των ΗΠΑ στο στράτευμα, θα φρίξεις. Η διάλυση-παράλυση του στρατού προήλθε όμως όχι μόνον από την ευθεία αμερικανική ανάμειξη, αλλά και από την έλλειψη στιβαρής ηγεσίας, χεριού ηγεσίας που θα έδινε τη δυνατότητα στις ένοπλες δυνάμεις να εκδιώξουν και τον αμερικανικό δάκτυλο ακόμη.

  Έχεις δει, ας πούμε, τι συνέβη με τα δύο υποβρύχια, Γλαύκος και Νηρέας; Πώς τα γύρισαν πίσω στη Ρόδο ενώ είχαν σχεδόν στα περισκόπιά τους τα 38 αποβατικά σκάφη τού χωρίς ιδιαίτερη ανθυποβρυχιακή άμυνα τουρκικού στόλου; Δικός μου άνθρωπος ήταν στο Διδυμότοιχο για μια εβδομάδα με την επιλαρχία του, κατασκήνωση μπροστά στο ποτάμι, πριν έρθει απέναντι τουρκικός στρατός. Δεν θα μπορούσε να είχε περάσει αυτή η επιλαρχία άπέναντι, να κάνει προγεφύρωμα και για τον υπόλοιπο στρατό; Υπάρχουν αδιάψευστες μαρτυρίες ότι ελληνική μονάδα είχε προχωρήσει 75 χιλιόμετρα μέσα στην Ανατολική Θράκη στα παράλια. Και, γενικώς, αν δεις την εκπομπή που έκανε σχετικώς ο Χαρδαβέλας, το καραμανλίδικο ψέμα σχετικά με τη δήθεν αδυναμία μας να αντιμετωπίσουμε την Τουρκία στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο, καταρρέει πλήρως. Η υπόθεση εγκατάλειψη της Κύπρου ήταν καθαρή ΠΡΟΔΟΣΙΑ. Και δεν ήταν προδοσία επειδή η χούντα διέλυσε δήθεν το στρατό (που δεν ίσχυε αυτό, μέχρι τις 20 Ιουλίου, που άρχισαν μετά εντέχνως να παραλύουν το στρατό, τις ένοπλες δυνάμεις οι Μπονάνος-Αραπάκης), ήταν προδοσία για όλα τα άλλα που είπαμε: επειδή από κάποια στιγμή και μετά, τόσο ο Ιωαννίδης, όσο και ο Καραμανλής, ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ συνειδητά τη στρατιωτική υπεράσπιση της Κύπρου.

  Επαναλαμβάνω ότι για το ποιόν του Ιωαννίδη λίγη σημασία έχει αν πρόδωσε στις 19 Ιουλίου ή στις 22 Ιουλίου. Πρόδωσε. Αυτό δεν αμφισβητείται. Έχει όμως τεράστια σημασία το πότε πρόδωσε για το ποιόν του Καραμανλή. Διότι αν η προδοσία έγινε στη δεύτερη ημερομηνία, τότε είναι άμεσος συμμέτοχος και συνεχιστής της προδοσίας ο Καραμανλής. Όταν το καταλάβουμε και το χωνέψουμε αυτό, τότε θα ανατρέψουμε το άγος της Μεταπολίτευσης, μιας Μεταπολίτευσης που την πληρώνουμε μέχρι σήμερα με ελληνικό έδαφος κατεχόμενο από τον βάρβαρο κατακτητή.

 37. Eleutheros avatar
  Eleutheros 03/03/2010 10:44:19

  Το παλατι δεν αποτελουσε το παρακρατος, αυτο το αποτελουσε η Αμερικανικη αποστολη στην Ελλαδα, η οποια και δεν ηθελε τον Βασιλια ουτε το πολιτικο συστημα που εφτιαξαν οι Αγγλοι και το οποιο ανταποκρινοταν με τον καλυτερο τροπο στις Ελληνικες αναγκες. Ο Βασιλιας Παυλος με αξιεπαινες προσπαθειες καταφερε μεχρι και τον θανατο του να υπερασπιστει τον Θρονο και την σταθεροτητα του πολιτικου συστηματος. Ο θανατος του και η ανοδος του απειρου διαδοχου Κωσταντινου, επετρεψαν στο παρακρατος το οποιο ηλεγχε σε μεγαλο βαθμο τον Ε.Σ, με την οργανωση ΕΕΝΑ να εκμεταλλευτει την ανικανοτητα των πολιτικων δυναμεων και του Βασιλια με αποτελεσμα την προδοσια της 21ης Απριλιου.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Eleutheros 03/03/2010 10:51:53

   Το παρακράτος ήταν στο στράτευμα, στην ασφάλεια κλπ. Το παλάτι δεν ήταν το παρακράτος, παλάτι και παρακράτος όμως ήταν η παραεξουσία, διότι έπαιρνε και θεσμικό ρόλο που δεν είχε, μέσω της άσκησης επιρροής στην καθημερινή πολιτική.

 38. Eleutheros avatar
  Eleutheros 03/03/2010 10:52:36

  -Ο Κωνσταντινος ηξερε την αιτια του κακου και για αυτο επεμενε εντονα στον Γεωργιο Παπανδρεου να ονομαστει ο Ε.Σ. Βασιλικος Στρατος, αλλα σειρα ατυχων χειρισμων και λογω της κακιστης και καταστροφικης επιρροης διαφορων συμβουλων του Βασιλεως, ο τελευταιος ηρθε σε ρηξη με τον Παπανδρεου, ενω η μοιρα και των δυο ηταν αρρηκτα δεμενη.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.