29/06/2011 23:09
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αναστέλλουν τις ωριμάνσεις των δημοσίων υπαλλήλων !!!

Μάθανε ότι με τους εκβιασμούς τα περνάν όλα και τους συνεχίζουν. Ο Βενιζέλος ανακοίνωσε ότι αναστέλλονται οι μισθολογικές ωριμάνσεις των δημοσίων υπαλλήλων από 1η Ιουλίου 2011 μέχρι να ψηφιστεί το ενιαίο μισθολόγιο!

Δηλαδή για να πιέσει την ΑΔΕΔΥ να υπογράψει το ενιαίο μισθολόγιο (που ο Ραγκούσης είχε πει ότι θα ήταν έτοιμο τον Ιούνιο) κόβει τα χρήματα των δημοσίων υπαλλήλων.

Τώρα που πέρασαν το μεσοπρόθεσμο νομοθετούν με πρωτοφανή και αντιδημοκρατικό τρόπο. Και εκβιάζουν συνδικαλιστικές οργανώσεις και εργαζόμενους την ώρα που μιλούν για εθνική ομοψυχία και συναίνεση.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
  ΝΙΚΟΛΑΣ 29/06/2011 23:22:05

  Παρακαλώ, να ισχύσει πρώτα για τους δικαστές του ΣτΕ. Αφού οι ίδιοι έκριναν νόμιμο το μνημόνιο, τις περικοπές του κτλ.

  • Sofie avatar
   Sofie @ ΝΙΚΟΛΑΣ 30/06/2011 00:08:00

   ΣΩΣΤΟΣΣΣΣΣ

  • Orestios avatar
   Orestios @ ΝΙΚΟΛΑΣ 30/06/2011 01:13:43

   +1000000

  • Chris avatar
   Chris @ ΝΙΚΟΛΑΣ 30/06/2011 08:33:44

   ΑΠΟ : Γενικό Λογιστήριο του Κράτους
   Θα ισχύσει και για τους Δικαστικούς (αναστέλλονται και οι ωριμάνσεις τους και οι μισθολογικές τους προαγωγές !). Ας πρόσεχαν να μη στήριζαν το Μνημόνιο...

 2. nik avatar
  nik 29/06/2011 23:39:15

  χαχχααχα έεεεεεεετσι!!!!

 3. ΑΓΡΟΤΗΣ avatar
  ΑΓΡΟΤΗΣ 29/06/2011 23:54:09

  Και αυτό γιατί είναι κακό? Όλοι δεν παραδέχονται ότι ο ιδιωτικός τομέας θρέφει τον δημόσιο? Δεν γνωρίζουν όσοι διαμαρτύρονται ότι υπάρχουν ιδιωτικοί υπάλληλοι που οι αμοιβές τους είναι κατώτερες και από αυτές των συλλογικών συμβάσεων και έχουν να δουν αύξηση εδώ και πολλά-πολλά χρόνια?Δεν γνωρίζουν ότι υπάρχουν ιδιωτικοί υπάλληλοι που είναι απλήρωτοι μερικούς μήνες , όχι απαραίτητα γιατί έχουν κακούς εργοδότες?
  Σιγά μην κλάψουμε για τους δημόσιους υπαλλήλους που καθημερινά συναναστρεφόμαστε και μας δυσκολεύουν την καθημερινότητα , γιατί άτυπα λέει, οι μισοί κάνουν λευκή απεργία και οι άλλοι μισοί είναι απλά ανεπαρκείς.

  • Κωστής avatar
   Κωστής @ ΑΓΡΟΤΗΣ 30/06/2011 00:15:13

   Εγώ παλι νομίζω το αντίθετο, ότι ο δημόσιος τομέας θρέφει τον ιδιωτικό, τουλάχιστον αυτόν που έχει μεγάλα και σίγουρα κέρδη.

   • ΑΓΡΟΤΗΣ avatar
    ΑΓΡΟΤΗΣ @ Κωστής 30/06/2011 00:54:47

    Συμφωνώ απολύτως με αυτό που υποθέτω ότι εννοείς - αν και δεν το λες ακριβώς δημόσιο τομέα- , αν εννοείς αυτόν τον ιδιωτικό τομέα που έθρεψαν οι τελευταίες κυβερνήσεις μαζί μα τις όποιου είδους επιδοτήσεις.

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ ΑΓΡΟΤΗΣ 30/06/2011 00:15:28

   Ποιος θα αγοράζει τις μπάμιες σου αν δεν έχουν λεφτά οι δημ. υπάλληλοι;
   Ή μήπως νομίζεις θα συνεχιστούν οι μαϊμού επιδοτήσεις για τα ανύπαρκτα στρέμματα σου επ άπειρον;
   Πασόκ ήθελες έ;

   • ΑΓΡΟΤΗΣ avatar
    ΑΓΡΟΤΗΣ @ Strange Attractor 30/06/2011 00:40:24

    Μέγα λάθος.
    Πασόκ δεν έχω ψηφίσει ποτέ και αυτό το θεωρώ βρισιά και προσβολή.
    Το επάγγελμά μου δεν είναι αγρότης αλλά πολύ θα ήθελα να ήταν-γιαυτό και το ψευδώνυμο- , γιατί έτσι θα είχα την ευκαιρία να ζω και να εργάζομαι σ΄ένα καθαρό -από πολλές απόψεις- περιβάλλον .
    Αγρότες ήταν όμως οι γονείς μου- και εγώ όταν ήμουν παιδί- και ποτέ μα ποτέ δεν έφτασε σε εμάς καμμιά επιδότηση μαιμού ή όχι. Ο πατέρας μου , άνθρωπος του μόχθου , δεν τα θεωρούσε καθαρά λεφτά, την στιγμή που για άλλους ήταν το κατέξοχή εισόδημά τους
    (25 χρόνια πριν) με ή όχι στρέμματα όπως λές και με τις ευλογίες βουλευτών , δεξιών αν δεν κάνω λάθος.
    Τώρα βέβαια έχουν χειροτερέψει τα πράγματα αφού και μια ελιά να έχεις στην γλάστρα , μπορείς να πάρεις επιδότηση τώρα ....... για να την επιστρέψουμε αργότερα όλοι μαζί πίσω.

    • (A)θανάσης avatar
     (A)θανάσης @ ΑΓΡΟΤΗΣ 30/06/2011 00:56:37

     Προφανώς "πρόκεισαι" για τίμιο καθ'όλα ιδιώτη επαγγελματία, μη φοροδιαφεύγοντα κλπ κλπ...

     Γιατί όμως να έχεις δίκιο όταν μιλάς για 50% ανεπαρκείς και 50% σε λευκή απεργία ΔΥ?
     Μονά-ζυγά δικά σου, ε?
     ΥΠΑΡΧΟΥΝ τίμιοι στον ιδιωτικό τομέα, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ όμως στο δημόσιο, ε?
     Ε όχι ρε φίλε, ο κόσμος της μεταπολίτευσης (που πέθανε χθες) χωριζόταν σε ΔΥ και Ιδιώτες. Ο πραγματικός κόσμος όμως χωρίζεται σε λαμόγια και σε τίμιους. Απλά. Και παντού έχει και τους μεν, και τους δε.

     • ΑΓΡΟΤΗΣ avatar
      ΑΓΡΟΤΗΣ @ (A)θανάσης 30/06/2011 01:40:09

      Συμφωνώ με το τελευταίο. Τίμιοι ή μή υπάρχουν παντού.
      Ζητώ συγνώμη αν προσέβαλα κάποιον που εργάζεται στο δημόσιο. Εγώ δεν είπα ότι όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι άχρηστοι και όλοι οι ιδιωτικοί εργατικοί και σωστοί. Αυτό που -θεωρώ ότι προσπαθείτε να διαστρευλώσετε- είπα είναι ότι το πρόβλημα επιβίωσης είναι μεγαλύτερο στον ιδιωτικό τομέα, κυρίως τους τελευταίους μήνες. Καλοί δημόσιοι υπάλληλοι υπάρχουν και μέσα σε αυτούς που κάνουν λευκή απεργία - γιατί βλέπουν λάθος προαγωγές , επιδόματα , αμοιβές - και σε αυτούς που είπα " ανεπαρκείς " - γιατί κάποιοι είτε τους έβαλαν σε λάθος θέση , ή οι ίδιοι βολέυτηκαν.

    • ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
     ΝΙΚΟΛΑΣ @ ΑΓΡΟΤΗΣ 30/06/2011 01:03:14

     Προφανώς σου αρέσει περισσότερο που ελέγχουν τον ιδιωτικό τομέα άνθρωποι σαν τον Λάτση και το Μπόμπολα (ανοίξαν πολλά κεφάλια στην Κερατέα και τώρα ο 2ος απολύει και κόσμο), τον Μπέο, το Μαρινάκη, τον Κορωνιά (Vodafone - παρακολουθήσεις τηλ/νου Καραμανλη), το Χριστοφοράκο, τον Λαμπράκη - Ψυχάρη, τον Αλαφούζο με τα μονοπύθμενα, τον Κοσκωτα παλιότερα κτλ.
     Καλέ μου, οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα και οι απολύσεις γίνονται γιατί οι παραπάνω το επιθυμούν, για κανένα άλλο λόγο. Κι εσύ θες να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα.

     • ΑΓΡΟΤΗΣ avatar
      ΑΓΡΟΤΗΣ @ ΝΙΚΟΛΑΣ 30/06/2011 01:11:28

      Δεν είπα καθόλου αυτό. Έχω δουλέψει και στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα και διάλεξα το πρώτο από επιλογή μου.
      Το ζητούμενο δεν είναι βέβαια τι κάνω εγώ.
      Πως από το να υποστηρίζει κάποιος τον ιδιωτικό τομέα - που δουλεύει καθαρά , σωστά και αυτόνομα , βγάζεις το συμπέρασμα ότι ασχολούμαι με την κατσίκα του γείτονα?
      Μήπως εξ ιδίων κρίνουμε τα αλλότρια ? Γιατί κάπου το έχω ακούσει αυτό με την κατσίκα , ότι τάχα εκφράζει την αξία του Έλληνα.

     • ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
      ΝΙΚΟΛΑΣ @ ΑΓΡΟΤΗΣ 30/06/2011 01:42:47

      Γιατί αναφέρεις "Δεν γνωρίζουν όσοι διαμαρτύρονται ότι υπάρχουν ιδιωτικοί υπάλληλοι που οι αμοιβές τους είναι κατώτερες και από αυτές των συλλογικών συμβάσεων και έχουν να δουν αύξηση εδώ και πολλά-πολλά χρόνια?Δεν γνωρίζουν ότι υπάρχουν ιδιωτικοί υπάλληλοι που είναι απλήρωτοι μερικούς μήνες , όχι απαραίτητα γιατί έχουν κακούς εργοδότες?"

      Μόνο που τα παραπάνω τα έφερε η κυβέρνηση με το 1ο μνημόνιο και κόντρα στις νύξεις οικονομολόγων να μην πειράξει τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα. Κι εγώ το συμμερίζομαι, ήταν τελείως ανόητο και η μόνη λογική είναι να μας οδηγεί στην μεθοδευμένη εξαθλίωση ώστε να παρακαλάμε τον κάθε διεθνή ή εγχώριο νταβατζή για ένα ξεροκόμματο. Εκδούλευση σε ξένα αφεντικά προσφέρει. Εσύ όμως συσχετίζεις τους μισθούς στο δημόσιο τομέα, που κανείς δεν τους συσχέτισε σε κανένα πλάνο. Βέβαια ήδη έκοψε η κυβέρνηση 13-14ο μισθό, το οποίο φαίνεται να αγνοείς.
      Λοιπόν αγρότη μου, εγώ δε γουστάρω να υποφέρουν ούτε οι ιδιωτικοί ούτε και οι δημόσιοι, αντίθετα με σένα που επιχαίρεις για τους δημόσιους. Και καλά διαμαρτύρονται όλοι, γιατί οσμίζονται νέους γύρους επιθέσεων στους μισθούς και εισοδήματα. Γιατί η κυβέρνηση έχει δείξει ότι τον ένα μήνα κόβει στους μεν, τον επόμενο μήνα στους δε, μη μείνει κανείς χωρίς περικοπή.

     • ΑΓΡΟΤΗΣ avatar
      ΑΓΡΟΤΗΣ @ ΝΙΚΟΛΑΣ 30/06/2011 01:59:56

      Αγαπητέ μου Νικόλα , δεν χαίρομαι καθόλου -και εγώ- με τις άδικες περικοπές , όποιον και αν αφορούν. Γιατί δεν το καταλαβαίνεις όμως ότι ο υπάλληλος μιας ιδιωτικής επιχείρησης έχει πρόβλημα επιβίωσης μεγαλύτερο , γιατί εδώ και οι θέσεις εργασίας και οι αμοιβές καθορίζονται - κυρίως - από την προσφορά και την ζήτηση.

     • ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
      ΝΙΚΟΛΑΣ @ ΝΙΚΟΛΑΣ 30/06/2011 02:02:38

      Το καταλαβαίνω και το νιώθω. Συμφωνούμε.

     • Φακ Κωστας avatar
      Φακ Κωστας @ ΑΓΡΟΤΗΣ 30/06/2011 02:18:47

      Διάλεξες ιδιωτικό τομέα?
      Μη παραπονιέσαι για την κατσίκα σου λοιπόν...
      Άκου τα τώρα...

   • sofia avatar
    sofia @ Strange Attractor 30/06/2011 09:46:35

    ΣΩΣΤΟΣ! ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ΕΝΑΣ ΚΛΑΔΟΣ ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΝ ΣΕ ΣΕΙΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ. ΣΑΝ ΝΤΟΜΙΝΟ. ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΣΤΡΕΦΕΤΑΙ Η ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΑΛΛΗΣ. ΑΥΤΟ ΜΑΛΙΣΤΑ ΒΟΛΕΥΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ, ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΜΕΝΟΥΝ ΑΛΩΒΗΤΟΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ. ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΘΑ ΑΡΠΑΞΕΙ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ?
    ΑΝ ΓΙΝΟΥΝ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ, ΠΟΙΟΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ? ΟΙ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΙ? ΜΑ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΤΙΣ "ΠΛΑΤΕΣ" ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ! ΟΙ ΑΞΙΟΙ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟΙ ΘΑ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ. ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΠΕΙΡΑ, ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΤΙΣ ΠΑΡΟΥΝ, ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΡΤΙΠΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ, ΠΟΥ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΗΝΕΙ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ. ΓΙΑ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΛΙΓΑΚΙ ΠΡΙΝ ΠΕΤΑΞΕΤΕ ΤΙΣ ΚΟΡΩΝΕΣ ΣΑΣ!

    • Αυριανιστής avatar
     Αυριανιστής @ sofia 30/06/2011 09:59:47

     Δεν βλέπουν πέρα από τη μύτη τους, αγαπητή. Θέλουν μόνο να οσφρανθούν αίμα, σαν τους καρχαρίες που το περιμένουν για να ξυπνήσει το ένστικτο της επίθεσης.

    • Φακ Κωστας avatar
     Φακ Κωστας @ sofia 30/06/2011 12:31:55

     Άρα, αν εσύ είσαι μια απο τους ΔΥ με μεγάλη εμπειρία, και στις δύο περιπτώσεις είσαι κερδισμένη...οπότε μην ανησυχείς...

     Φυσικά θα μπορέσει να πληρωθείς και έξτρα για τα μεταπτυχιακά και διδακτορικά, που πιθανόν έχεις, και στον ιδιωτικό τομέα...
     Πάντως, οι ΔΥ ζείτε σε έναν αλλον αγγελικό κόσμο...

  • Άνθρωπας avatar
   Άνθρωπας @ ΑΓΡΟΤΗΣ 30/06/2011 08:27:25

   Όταν η μια κοινωνική ομάδα στρέφεται εναντίον της άλλης τότε παίζουμε το παιχνίδι του συστήματος!! Ναι, με τους δημοσίους υπάρχει θέμα. Αλλά προς Θεού δεν είναι όλοι λαμόγια, εργαζόμενοι άνθρωποι είναι. Τα λαμόγια θα τα φροντίσουν, θα τα βάλουν σε 1-2 παραπάνω αμοιβόμενες επιτροπές και δεν θα χάσουν φράγκο. Οι υπόλοιποι θα την πληρώσουν.
   Πρέπει να μάθουμε να υπερασπίζουμε ο ένας τον άλλο αλλιώς όλοι μαζί θα οδηγηθούμε στον γκρεμό! Αν ο δημόσιος δεν πληρωθεί δεν θα μπει στο μαγαζάκι μου να ψωνίσει, εγώ δεν θα ΄μπορέσω να πληρώσω τους προμηθευτές μου κι εκείνοι δεν θα πληρώσουν τον φορτηγατζή που κάνει τις μεταφορές, τον κομπιουτερά που τους φτιάχνει τα κομπιούτερ και πάει λέγοντας. Στο τέλος θα πεινάσουμε όλοι μαζί!!!
   Λένε κάποιοι να απολυθούν 200.000 δημόσιοι υπάλληλοι. Ξέρετε που έχει φτάσει η ανεργεία; Ξέρετε πόσους γνωστούς έχω που δεν βρίσκουν δουλειά; Αν προστεθούν και 200,000 άνεργοι ακόμα ποιός θα έχει ελπίδα να βρει δουλίτσα;
   Προφανώς πολλά πρέπει να αλλάξουν στην Ελλάδα, αλλά αν αλλάξουν βίαια και απότομα όλοι μαζί θα καταρρεύσουμε. Και πρέπει να το καταλάβουμε, υπερασπιζόμενος το δίκαια του διπλανού μου, υπερασπίζομαι τα δικά μου δίκαια! Αν στραφούμε από εμπάθεια ο ένας εναντίον του άλλου, τότε αύριο δεν θα έχει επιζήσει κανένας! Ενότητα αδέλφια!!!

   • sofia avatar
    sofia @ Άνθρωπας 30/06/2011 09:48:34

    ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ, ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟ ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ. ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΛΟΓΙΑ ΛΕΜΕ. ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΔΙΔΥΜΟΙ! (ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΜΑΙ ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ!)

  • maverick avatar
   maverick @ ΑΓΡΟΤΗΣ 31/10/2012 00:49:36

   Σε ποιόν ιδιοτικό τομέα αναφέρεσε; Σ΄αυτόν που είναι για το 47% της παραοικονομίας στην Ελλάδα, ο οποίος βάσει των ετήσιων φορ. δηλώσεων εισοδήματος, φ.π. είναι επαίτες; Δεν πας να τα πεις πουθενά αλλού αυτά, σε όσους δεν ξέρουν!!!

 4. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ avatar
  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 30/06/2011 00:02:44

  ποσο προβατο εισαι ρε αγροτη

 5. Delphi avatar
  Delphi 30/06/2011 00:39:32

  Ma i dimosi ipalili einai i pelates tou Pasok, kai gia na plironoune tous dimosious ipalilous me ta 100 epidomata, plousia efapax, ftina dania, kai misthous triplasious apo tous idiotikous ipalilous, xreokopise i Ellada apo ta iperonga dania pou pername apo tin epoxi tou Andrea kai to dogma *Tsobola dosta Ola*. Kai kalounte na plirosoune i ipolipi to pelatiako kratos pou dimiourgise to Pasok kai ta fagopotia tous dekaetion. Pasok den thelane i bolemeni? Den tous lipame, lipame tous ipolipous pou den simetixan kai kalounte na plirosoun kai na boun stin anergia apo to dialimeno idiotiko tomea.

 6. Nick avatar
  Nick 30/06/2011 00:51:29

  Τώρα είναι που το ΠΑΣΟΚ θα έρθει σε σύγκρουση με τον εαυτό του. ;)

 7. patriot avatar
  patriot 30/06/2011 01:08:32

  Tous misthous apo tis DEKO pote tha tous akoumpisoun, ta prasina paidia tha synexizoun mazi me tous idious na pairnoun tous paxylous misthous tous, kai o syntaksiouxos pou krata tin elliniki agora, me tis agores, me ta xatzilikia sta paidia tha ftasei na skeftete na kopsei to daxtylo tou mpas kai rokanisei kanena kokalaki
  aisxos
  Prodotes.... kleftes.... kareklakides.....

 8. Φακ Κωστας avatar
  Φακ Κωστας 30/06/2011 01:15:07

  300-500 ευρώ φόρος επιτηδεύματος ανεξαρτητα της ύπαρξης ή όχι εισοδήματος για τον επιτηδευματία...
  Από την άλλη κατάργηση της μισθολογικής ωρίμανσης στους ΔΥ...

  Η πασοκική αντίληψη περι ισοκατανομής των βαρών συνεχίζεται...αρκεί βέβαια να μη πειραχθεί ο κομματικός στρατός...

 9. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 30/06/2011 01:20:07

  Καλώς τονε κι ας άργησε. (Στον Φακ Κώστα αναφέρομαι.) Κι είπα κι εγώ, ακόμα να μπει να ζητήσει 200.000 απολύσεις ΔΥ;

  • Φακ Κωστας avatar
   Φακ Κωστας @ Αυριανιστής 30/06/2011 01:45:20

   Εσύ αντιθέτως πανέτοιμος...
   Το ζητήσω ή όχι, έρχεται..δεν το βλέπεις?..δεν είναι βιώσιμο πλέον το πράγμα...

   Και πριν μου πεις για κατσίκες κλπ, δεν θέλω η κατσίκα του γείτονα να τρώει από το φαγητό της δικής μου..αν ψοφήσει ή όχι είναι δικό του θέμα και της κατσίκας του..

   ΔΕΝ αναγνωρίζω το χρέος που μου "αναλογεί"... Αν εσύ το αναγνωρίζεις έχεις περιέργη αντίληψη περί του δικαίου και του ορθού...

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Φακ Κωστας 30/06/2011 09:08:44

    Σε παραπέμπω απλώς στην απάντηση του "Άνθρωπα" (8:27 am), λίγο παραπάνω. Αν δεν δύνασαι να τα καταλάβεις αυτά χωρίς παρόμοιες υποδείξεις, δεν μπορώ να βοηθήσω περισσότερο.

    • Φακ Κωστας avatar
     Φακ Κωστας @ Αυριανιστής 30/06/2011 12:50:24

     Αν θεωρείς εσύ και ο "ανθρωπας" ότι η αγορά ζει από το χρήμα των ΔΥ πάω πάσο..

     Με την ίδια λογική, θα συμφωνείτε με την λογική του Συνασπισμού που είχε προτείνει την πρόσληψη ακόμα 100.000 δημοσίων υπαλλήλων, ώστε να τονωθεί η αγορά και να μειωθεί η ανεργία...
     Ας προσληφθούν όλοι οι άνεργοι...γιατί όχι?

 10. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 30/06/2011 01:24:01

  Patriot, γράψε πρώτα στη γλώσσα των συνταξιούχων (αφού τόσο κόπτεσαι γι' αυτούς) αντί για το σιχαμερό γραμματοϊδίωμα των greeklish που μας βγάζει τα ματιά, και μετά να συζητήσουμε και για παχυλούς μισθούς, και για ισχνούς, και για ό,τι θέλεις...

  • Tem avatar
   Tem @ Αυριανιστής 30/06/2011 03:09:15

   +1000000

 11. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 30/06/2011 01:45:29

  Delphi
  ΚΙ ΕΓΩ ΔΥ ΕΙΜΑΙ...ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΠΕΛΑΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, ΜΕ ΑΣΕΠ ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΑ (ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ)
  ΥΓ: ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ....

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ ΕΥΑ 30/06/2011 09:05:42

   Τους ταλιμπάν του νεοφιλελευθερισμού, δεν τους ενδιαφέρει αν διορίστηκες με ΑΣΕΠ ή όχι. Τους ενδιαφέρει μόνο το ότι είσαι ΔΥ. Και "πρέπει" να απολυθείς, επειδή εκείνοι δεν κατάφεραν με ΑΣΕΠ να μπουν στο δημόσιο.

   • Φακ Κωστας avatar
    Φακ Κωστας @ Αυριανιστής 30/06/2011 12:46:26

    Μιλώντας ως ταλιμπάν, θα σου έλεγα ότι συμφωνώ μαζί σου..αν είναι να απολυθούν κάποιοι να ξεκινήσουν με αυτούς που μπήκαν εκτός ΑΣΕΠ...εκτός αυτών βέβαια που κατοχύρωσαν συνταξιοδοτικό δικαίωμα...

    Και φυσικά εννοώ και τους 120.000 που μπήκαν με τη ρύθμιση Παυλόπουλου που αποθέωσε την κομματική συναλλαγή...και αυτοί μέσω ΑΣΕΠ μπήκαν αλλά χωρίς μόρια ή εξετάσεις, αλλά πριμοδοτούμενοι απο την παλιότερη "βυσματική" εισαγωγή στο Δημόσιο με συμβάσεις ορισμένου χρόνου..

    Για το τελευταίο που σου λεώ συμφωνείς ή το θεωρείς και αυτό ταλιμπανικό?

 12. Κοινὸς νοῦς avatar
  Κοινὸς νοῦς 30/06/2011 09:57:42

  Αὐτὸ ποὺ ἔχομε σήμερα δὲν εἶναι κράτος. Εἶναι ΒΑΘΥ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ καὶ μάλιστα Ὀθωμανικοῦ τύπου (δηλαδή, μὲ ἀπόλυτη κομματικὴ, ἐπὶ ποινῇ "θανάτου" πειθαρχία).

  Ἂν θέλομε πρόοδο στὴν χώρα μας, πρέπει νὰ διώξομε τὰ κόμματα ἀπὸ τὸ κράτος καὶ νὰ ἀποκαταστήσομε τὸ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ.

  Ποιὰ εἶναι ἡ διαφορά: Βαθύ κομματικὸ κράτος εἶναι οἱ σύμβουλοι, παρασύμβουλοι, γραμματεῖς καὶ φαρισαῖοι ὑπουργῶν καὶ παραϋπουργῶν, κομματικοὶ μικρο- καὶ μεγαλο-προμηθευτές τοῦ κρατικοδίαιτου ἰδιωτικοῦ τομέα, κομματικῶς ἐπιδοτούμενοι ἰδιῶτες (ἀπὸ ἐπιχειρηματίες μέχρι ἀγρότες, ἀπὸ πανεπιστημιακοὺς καὶ δημοσιογράφους μέχρι καλλιτέχνες...), κομματικῶς προωθηθέντες διευθυντὲς καὶ στελέχη (μέχρι καὶ στὶς ἔνοπλες δυνάμεις πρέπει νὰ ἐνταχθεῖς σὲ κόμμα γιὰ νὰ φθάσεις ψηλά...), κομματικῶς προσλαμβανόμενοι συμβασιοῦχοι (αὐτοὶ εἶναι οἱ φαντάροι τῆς ὑπόθεσης...), κλπ., κλπ.

  Κράτος δικαίου εἶναι ὁ ὑπάλληλος τῆς Πολεοδομίας ποὺ κάνει σωστὰ τὴν δουλειά του, ὁ πάσης φύσεως ἐλεγκτὴς ποὺ δὲν λαδώνεται, ὁ πιλότος τοῦ μαχητικοῦ ποὺ ρισκάρει τὴ ζωή του, ὁ νοσοκόμος καὶ ὁ γιατρὸς ποὺ μᾶς περιθάλπουν χωρὶς φακελλάκι, ὁ δικαστής ποὺ τολμᾶ νὰ ψηφίσει παράνομο τὸ μνημόνιο, κλπ., κλπ.

  Αὐτὸ ποὺ χρειαζόμαστε ἐπειγόντως εἶναι ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ. Μὲ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ. Ὄχι διάλυση αὐτοῦ καθ' αὐτοῦ τοῦ κράτους ὁπως δολίως ζητοῦν ὁρισμένοι...

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Κοινὸς νοῦς 30/06/2011 10:08:21

   Η αποκατάσταση της ιεραρχίας απαιτεί πλήρη αλλαγή των κριτηρίων για τη στελέχωση των θέσεων ευθύνης: κανένας να μη γίνεται προϊστάμενος αν δεν έχει αποφοιτήσει από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης, στην οποία όμως να έχουν δικαίωμα πρόσβασης όλοι κατόπιν εξετάσεων και να μην εξαρτώνται από το αν ο εκάστοτε προϊστάμενός τους θα συγκατατίθεται ή όχι προφασιζόμενος "φόρτο εργασίας". Απαιτεί επίσης και ριζική αλλαγή των κανονιστικών και πειθαρχικών διατάξεων, οι οποίες πρέπει να επανέλθουν σε καθεστώς προ του 1981 (σε πιο σύγχρονη εκδοχή, εννοείται). Το ξεχαρβάλωμα της δημόσιας διοίκησης ξεκίνησε, για όσους θυμούνται, από τον Κουτσόγιωργα το 1981, που εν μία νυκτί κατάργησε τους γενικούς διευθυντές και έδωσε το εναρκτήριο λάκτισμα για μια σειρά από νόμους που έφεραν την πλήρη αποσάθρωση κάθε έννοιας πειθαρχίας στο δημόσιο.

 13. Ρήγας Φερραιος avatar
  Ρήγας Φερραιος 30/06/2011 10:00:55

  Βλεπω ενα αδικαιολογητο μισος ενατιον των Δ.Υ. Δεν ειναι ολοι αγγελοι βεβαια, αλλα το κρατος μπορει να εφαρμοσει το νομο εναντιον τω παραβατων ΔΥ. Αντι τουτου ομως στοχοποιει το συνολο των ΔΥ και ο κοινωνικος εμφυλιος καλα κρατει!!! Ο κ. Παναρετος πρωην υφυπ. Παιδειας χαρακτηρησε πολυτελεια τις Ξενες Γλωσσες στο σχολειο. Οι πρωτοι που κινδυνεουν να φυγουν απο την εκπαιδευση ειναι οι καθηγητες ξενων γλωσσων, που φυσικα δεν διοριστηκαν με μεσον, ομως σε λιγο καποιοι θα πανηγυριζουν για το γεγονος!!! Σε λιγο διαστημα ετοιμαζονται να συγχωνευσουν και αλλα 2000 σχολεια και θα το επιτυχουν, κατονομαζοντας συλληβδην τεμπεληδες τους εκπαιδευτικους. Και στην Υγεια τα ιδια και χειροτερα ετοιμαζουν. Διαβαστε με προσοχη τις χθεσινες ανακοινωσεις του υπουργειου. ΜΗΝ ΒΓΑΖΕΤΕ ΧΟΛΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΥ γιατι οπως ελεγαν και οι αρχαοι προγονοι ...κοινη γαρ η τυχη και το μελλον αορατον.!!!!


  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

  Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2011

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  ΠΛΑΙΣΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΑΝΑΔΙΑΤΑΞΕΩΝ

  ΜΟΝΑΔΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ  1. Από 133 Νοσοκομεία – Δ.Σ. – Διοικητές, πάμε σε 83 Νοσοκομεία – Δ.Σ. Διοικητές.

  2. Σε καθένα από τα υπόλοιπα 50 Νοσοκομεία (που διασυνδέονται με τα 83), τοποθετείται Αναπληρωτής Διοικητής και Συμβούλιο Διοίκησης Διοικητικών στελεχών των Νοσοκομείων αυτών που θα αναφέρονται στα (83) Δ.Σ. – Διοικητές.

  3. Οι Διοικητές - Αναπληρωτές Διοικητές από 175 μειώνονται σε 144

  4. Σήμερα από 46.000 οργανικές κλίνες, λειτουργούν οι 36.000 περίπου, με κάλυψη 70%.

  5. Οι κλίνες μειώνονται σε 32.000 περίπου, ήτοι μείωση 10% με βάση το μεσοπρόθεσμο, με κάλυψη 80%, όπως σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες.

  6. Από τις σχεδόν 2.000 κλινικές μονάδες, συνενώνονται 330 και μεταφέρονται περίπου 40, έτσι ώστε 1.670 κλινικές μονάδες να λειτουργούν πιο αποτελεσματικά σε όλα τα Νοσοκομεία.

  7. Ανάλογες προτάσεις αναμένονται και στους εργαστηριακούς – απεικονιστικούς τομείς, με στόχο να υπάρχει ένα ακτινοδιαγνωστικό και ένα βιοπαθολογικό τμήμα σε κάθε Νοσοκομείο και εξειδικευμένα τμήματα (ανοσολογικό, κυτταρολογικό, κ.λπ.) στα κύρια Νοσοκομεία.

  8. Προβλέπεται ένα τουλάχιστον Κέντρο – Μονάδα Αποκατάστασης ανά Περιφέρεια, καθώς και Μονάδα διαχείρισης χρόνιων νοσημάτων στα κύρια Νοσοκομεία.

  9. Μόλις για 600 από τους 21.000 κλινικούς γιατρούς θα υπάρξει αναγκαιότητα μετακίνησης εντός των ορίων του Νομού, πλέον 80 γιατρών που θα χρειαστούν για κάλυψη ελλείψεων σε Νοσοκομεία.

  10. Οι νομοθετικές ρυθμίσεις προβλέπονται στους Ν. 3918/2011 και Ν3984/2011 για κοινά Δ.Σ. – Διοικητές, κ.λπ.

  11. Αν χρειαστούν επιπλέον ρυθμίσεις στα τμήματα που συνενώνονται αυτές θα συμπεριληφθούν σε επόμενο Νομοσχέδιο. Το Υ.Υ.Κ.Α. θα εκδώσει Υ.Α. για τις αρμοδιότητες των νέων Δ.Σ. – Διοικητών – Αναπληρωτών Διοικητών και για αλλαγές σε Δ.Σ. – Διοικητές – Αναπληρωτές Διοικητές, έως τον Αύγουστο του 2011. Οι Διοικήσεις των Υ.Πε. θα εκδώσουν τις σχετικές αποφάσεις για τα Συμβούλια Διοίκησης των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων και θα προτείνουν τροποποιήσεις οργανισμών σε 100 περίπου Νοσοκομεία για έκδοση Κ.Υ.Α. το Σεπτέμβριο.

  11. Η εξοικονόμηση το 2012 θα είναι της τάξεως των 75 εκατ. ευρώ, ποσό το οποίο θα διπλασιαστεί το διάστημα 2013 - 2015.

  12. Μικρότερου βεληνεκούς αλλαγές θα προκύψουν στα 210 Κ.Υ. της Π.Φ.Υ. του ΕΣΥ με στόχο την ορθολογική προσθαφαίρεση Κ.Υ. – ΠΠΙ – ΠΙ και την κατανομή προσωπικού τους (μετακινήσεις και πρόσθεση 45 γιατρών).

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Ρήγας Φερραιος 30/06/2011 10:11:59

   Εσύ καλά τα λες, αλλά οι κοινωνικοί αυτοματιστές δεν μπορούν να καταλάβουν ότι αν κλείσουν νοσοκομεία και απολυθούν γιατροί και νοσηλευτές, είναι οι πρώτοι που θα ψάχνουν κρεβάτι, δεν θα βρίσκουν και θα πηγαίνουν σαν το σκυλί στο αμπέλι...

   • Ρήγας Φερραιος avatar
    Ρήγας Φερραιος @ Αυριανιστής 30/06/2011 10:18:29

    Δεν μου αρεσει να κινδυνολογω αγαπητε φιλε, αλλα αυτο που ερχεται καποιοι δεν το εχουν καταλαβει ακομα.

 14. Αννίτα avatar
  Αννίτα 30/06/2011 10:15:08

  Θα συμφωνήσω με την sofia έθεσε το θέμα ακριβώς στην καρδιά της πραγματικότητας. Είναι λάθος μεγάλο να στρέφεται η μια κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης. Αυτό θέλουν και οι κυβερνήσεις, αυτό επιδιώκουν με χιλιάδες τρόπους δεν το καταλαβαίνετε; Δεν είμαστε οι.. του ιδιωτικού τομέα έλληνες και οι.. του δημοσίου τομέα αλλοδαποί, που πρέπει να φύγουν από την Ελλάδα.
  Είμαστε όλοι ΕΛΛΗΝΕΣ με κοινούς στόχους πια ΚΑΙ πάντα με κοινές αξίες ζωής.
  Αξίζει άραγε να σκοτωνώμαστε για το αν έχουν δίκιο οι εγαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα η αν έχουν δίκιο οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα; Τα ζητούμενά μας αυτά είναι τελικά;

 15. Νίκος avatar
  Νίκος 30/06/2011 11:10:28

  Aκόμα και ανάμεσα στους δημοσιους υπαλληλους υπάρχουν και καποιοι που δουλευουν...ειμαι πυροσβέστης δουλευω αργιες, σαββατοκυριακα,νυχτες,σε αντιξοες συνθήκες,εχω πει πολλες φορες δεν γυριζω σπιτι μου αποψε εδω θα τελειωσω,κι ολα αυτα για 1200 ευρω τον μηνα και με παιδι που σπουδαζει...τι αλλο να μου κοψουν ας μου παρουν την ψυχη να τελειωνουμε!!!!!!!!!

  • Φακ Κωστας avatar
   Φακ Κωστας @ Νίκος 30/06/2011 12:57:14

   Φίλε Νίκο, η δουλειά σου είναι αξιέπαινη και δύσκολη...
   Μη τσουβαλιάζεις όμως τον εαυτό σου στην ίδια κατηγορία με τους καρεκλοκένταυρους με το κλιματιστικό στο τέρμα και τα πόδια πάνω στο τραπέζι..
   Οι καλοί είστε μειοψηφία...
   Η υπηρεσία σου ειναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ...αν έκλειναν διάφορες ΑΕ του δημοσίου όπου αγράμματοι άνθρωποι πληρώνονται 3 φορές το μισθό σου, δεν θα μας έλειπε τίποτα..

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Φακ Κωστας 30/06/2011 14:53:19

    Έλα όμως που τα κτήνη της τρόικας ΔΕΝ συμμερίζονται τις ανησυχίες σου και δίνουν άλλες εντολές. Και έλα που τα ντόπια γιουσουφάκια τους έχουν ΗΔΗ ξεκινήσει τη μείωση τέτοιων νευραλγικών υπηρεσιών. Το 40% (!) των νοσοκομείων προορίζεται να κλείσει, βάλανε μάλιστα για φερετζέ ένα νεοφιλελεύθερο απολειφάδι να παριστάνει τον πρόεδρο της "επιτροπής σοφών" και να προστάζει κλείσιμο με "ορθολογικά" κριτήρια. Στο Υπουργείο Άμυνας, ο Μπεγλίτης ξεκίνησε ήδη μεθοδικά ως αναπληρωτής υπουργός το μαζικό κλείσιμο στρατοπέδων κατ' εντολή των τροϊκανών. Φαντάσου τι θα κάνει τώρα που έγινε υπουργός -ήδη δεν υπάρχει πετρέλαιο να κινηθούν οι φρεγάτες μας! Στην αστυνομία και τα λοιπά σώματα ασφαλείας, εκεί δε χρειάζεται να σου πω τίποτα, βλέπεις και μόνος σου τι γίνεται στο κέντρο από τους λάθρο, ενώ ήδη ο Παπουτσής έβγαλε φετφά να... μη δουλεύουν τα Σαββατοκύριακα οι αστυνομικοί για να μην τους πληρώνει εξαιρέσιμα!

    Κατά τα άλλα, εσύ εξακολούθησε να ζητάς "λιγότερο κράτος". Και όταν θα ψάχνεις γιατρό για το παιδί σου που έπαθε οξεία σκωληκοειδίτιδα, όταν θα ψάχνεις αστυνομικό για να επέμβει την ώρα που ο λάθρο μπαίνει στην κρεβατοκάμαρά σου, όταν θα ψάχνεις πυροσβέστη να σώσει το σπίτι σου, όταν θα ψάχνεις πιλότο της ΠΑ να αναχαιτίσει το τούρκικο μαχητικό που κάνει βόλτες πάνω από τον Παρθενώνα, τότε πήγαινε στο Μάνο και στην Ξαφά και ζήτα τους να σου στείλουν...

    • Φακ Κωστας avatar
     Φακ Κωστας @ Αυριανιστής 30/06/2011 15:03:59

     Αφού κατά βάθος συμφωνούμε...
     Είπε κανείς να κλείσουν νοσοκομεία και στρατόπεδα?
     Αν είσαι γενικά κατά των απολύσεων ΔΥ, υπερασπίζεσαι και τους 58 κηπουρούς του Ευαγγελισμού...Ποιος ζήτησε να απολυθούν γιατροί και στρατιωτικοί? Τα λαμόγια που πληρώνονται χωρίς λόγο να φύγουν...και όσοι θεμελίωσαν δικαιώματα εισαγωγής στο Δημόσιο πλαγίως...
     Αυτά γιατι δεν τα κακίζεις?
     Γνωρίζεις ότι οι "υπάλληλοι" της Αγρογής πληρώνονται ακόμα?
     Αυτά δεν σε εξοργίζουν?
     Και δικά σου λεφτά είναι....

     • Αυριανιστής avatar
      Αυριανιστής @ Φακ Κωστας 30/06/2011 15:47:11

      Αν νομίζεις ότι με τις μαζικές απολύσεις θα φύγουν οι "εξαφανισμένοι", τα λαμόγια και τα κομματόσκυλα, τότε μάλλον σε άλλη χώρα ζεις. Δεν γνωρίζεις ότι αυτοί είναι που θα έχουν φροντίσει να "μαγειρέψουν" τα στοιχεία που θα πάρει το ΑΣΕΠ (κυρίως τα πειθαρχικά και τα των αξιολογήσεων), ώστε τελικά να απολυθούν οι πραγματικά ακομμάτιστοι, εκείνοι που μπήκαν με το σπαθί τους, εκείνοι που δεν είχαν ανάγκη και δεν προσκύνησαν κανένα κομματικό παραμάγαζο;

      Εφ' όσον λοιπόν δεν θα μπορέσει υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες να υπάρξει κανένα εχέγγυο αντικειμενικότητας -και μη μου πεις "το ΑΣΕΠ", γιατί το ΑΣΕΠ κρίνει ό,τι του δίνουν- για το ποιος θα αξίζει να απολυθεί, τότε ναι, ας μείνουν όλοι. Χίλιες φορές να πληρώνω με τους φόρους μου και κάποια λαμόγια, παρά να πληρώνω μόνο αυτά και να φύγουν αυτοί που δεν θα έπρεπε.

     • Φακ Κωστας avatar
      Φακ Κωστας @ Αυριανιστής 30/06/2011 17:39:45

      Κατανοητή η θέση σου..δικαίωμα σου να τη στηρίζεις και να την ενισχύεις οικονομικά..
      Γιατί δεν εισαι ομοίως κοινωνικά ευαίσθητος και με τους ανέργους?

      Εγώ, ο κοινωνικά αναίσθητος, δεν θέλω να επιδοτώ κατά τα
      άλλα αρτιμελείς τεμπελχανάδες..δεν μου περισσεύουν...δεν με ρώτησαν..
      θέλω λύση του προβλήματος, όχι διαιώνισή του...

      Και ποιος θα κρίνει αν οι ΔΥ είναι σωστοί εργαζόμενοι ή όχι...όχι φυσικά ο ΑΣΕΠ όπως σωστά επισημαίνεις...Αλλά η ίδια η αγορά...ας βγόυν λοιπόν να ψάξουν για δουλειά, ας στήσουν επιχείρηση να δουν τη γλύκα, ώστε οι φοροι μας να πηγαίνουν ΜΟΝΟ σε αυτους που πραγματι έχουν ανάγκη...

      Ποια από τις δύο στάσεις σου φαίνεται κονωνικά σωστότερη?
      Θεωρητικά, είσαι Δεξίος, έστω της λαϊκής δεξιάς..Συνάδει αυτό με την επιδοματική πολιτική που προτείνεις? ειδικά υπέρ των φαύλων?

     • Αυριανιστής avatar
      Αυριανιστής @ Φακ Κωστας 30/06/2011 19:25:34

      Το δικαστικό θέσφατο "καλύτερα να αθωώσεις έναν ένοχο παρά να καταδικάσεις έναν αθώο", το γνωρίζεις; Ή είναι τέτοια η πλύση εγκεφάλου εκεί στη Δράση του Μάνου, που το ξεχνάτε εντελώς;

 16. ΑΓΡΟΤΗΣ avatar
  ΑΓΡΟΤΗΣ 30/06/2011 11:15:36

  Έλεος ρε παιδιά........ Συμφωνώ με τα περισσότερα που αναφέρονται, αλλά εσείς είστε που διψάτε για αίμα όπως είπε κάποιος και από την άλλη μιλάτε για κοινωνική συνοχή. Σας φταίει το γαιδούρι και δέρνετε το σαμάρι.
  Στην Δημοκρατία όμως ο καθένας δικαιούται και υποχρεούται να έχει άποψη και να την εκφράζει χωρίς να την επιβάλλει( πώς να το κάνει άλλωστε?) σεβόμενος και την άποψη των άλλων.

  • Ρήγας Φερραιος avatar
   Ρήγας Φερραιος @ ΑΓΡΟΤΗΣ 30/06/2011 12:40:09

   χα χα χα

 17. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 30/06/2011 11:27:23

  Πού ακριβώς το βλέπεις ότι διψάνε για αίμα;

 18. Νίκος avatar
  Νίκος 30/06/2011 11:28:15

  Γνωριζω πολυ καλα αυτο που λες Αννίτα..ολοι στρεφονται εναντιων μου λες και ειμαι εχθρος τους...και ας δινω την ζωη μου για ολους..επαναλαμβανω οι πυροσβεστες αγαπουν και προστατευουν ανθρωπινες ζωες και περιουσιες με κοστος την ζωη τους..και ολα αυτα γιατι αγαπουν αυτο που κανουν..αγαπουν την δουλεια τους και οι περισοτεροι εχουν αρρωστεια με αυτην!!!!

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Νίκος 30/06/2011 12:32:57

   Τι τους νοιάζει ορισμένους αν αγαπάς τη δουλειά σου ή όχι; Για ρώτα το Μάνο, τον Γεώργιο -συγγνώμη, Αλέκο ήθελα να γράψω- Παπαδόπουλο, ή τα φερέφωνά τους στα αλαφουζομέσα, να σου πουν ότι είσαι "άχρηστο και πλεονάζον προσωπικό του σπάταλου και αναποτελεσματικού κράτους" και πρέπει να απολυθείς! Πυροσβεστική υπηρεσία μπορεί κάλλιστα να είναι και ιδιωτική, τι να την κάνουμε τη δημόσια; Ή, ακόμα καλύτερα, εθελοντική, να στελεχώνεται από ανέργους προκειμένου να μην κοπροσκυλάνε!

   Άσε που είσαι και "αντιπαραγωγικός"!

 19. aristeidis avatar
  aristeidis 30/06/2011 13:19:32

  η αλήθεια είναι να πάμε όλοι στα χωριά μας από όπου έρχονται ακόμα τα καλάθια με τα καλούδια του χωριού,αλλά μάλλον κουράστηκαν να μας ταίζουν στις πόλεις καιρός να την κάνουμε δεν αντέχει πια το χωριό να ταίζει την κάθε αθήνα θεσσαλονίκη λάρισα κτλ

 20. Φακ Κωστας avatar
  Φακ Κωστας 30/06/2011 19:31:24

  @Αυριανιστη,

  Τέλειωσαν τα επιχειρήματα?
  Ποτέ δεν απαντάς...
  Μπορεί εγω να είμαι νεοφιλελεύθερος και μισάνθωπος σαν το Μάνο, εσύ σίγουρα όμως δεν είσαι δεξιός..
  Άρα μη στοιχίζεσαι με το Σαμαρά...αυτός ειναι πιο κοντά στις δικές μου απόψεις..

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.