04/12/2008 18:26
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αναστέλλονται οι εργασίες για το Mall Βοτανικού

Προσωρινή διαταγή αναστολής των εργασιών ανέγερσης του νέου Mall στο Βοτανικό από τον κατασκευαστή Μπ. Βωβού εξέδωσε σήμερα το Συμβούλιο της Επικρατείας. Η προσωρινή διαταγή ισχύει μέχρις ότου εκδοθεί από την επιτροπή αναστολών του ΣτΕ η απόφαση για την αίτηση που υπέβαλαν σήμερα 130 κάτοικοι του Δήμου Αθηναίων και η Επιτροπή Αγώνα για τον Ελαιώνα. Οι 130 κάτοικοι του Δήμου Αθηναίων και η Επιτροπή Πολιτών, ζητούν να ανασταλούν και να ακυρωθούν οι αποφάσεις των συναρμόδιων υπουργών, με τις οποίες εγκρίθηκε η έκδοση οικοδομικής άδειας, για την κατασκευή και λειτουργία του νέου εμπορικού κέντρου, από την εταιρεία «Μπάμπης Βωβός-Διεθνής Τεχνική Α.Ε.».

Διαβάστε και τι γράψαμε για το θέμα χθες:

Ποια κρίση; Πήξαμε στα εμπορικά κέντρα

Περι Ελαιώνα, υπουργικών συζύγων και κατασκευαστών

ΣΧΟΛΙΑ

 1. λυκος avatar
  λυκος 04/12/2008 19:07:49

  ΨΑΞΤΕ ΛΙΓΟ ΤΗΝ ΣΧΕΣΗ ΒΩΒΟΥ ΠΑΠΑΔΩΝ ΚΑΙ ΜΟΝΑΧΩΝ ΓΙΑΤΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΑΓΡΙΟΥΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑ ΜΑΥΡΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥ.
  ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΒΟΤΑΝΙΚΟ ΕΧΕΙ ΣΤΗΘΕΙ ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΑΡΚΟΥΔΑΣ ΠΟΥ ΤΟ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ.
  ΛΟΓΩ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΘΑ ΤΟ ΜΑΘΕΙ Ο ΛΑΟΣ ,ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕΓΑΛΟΚΑΡΧΑΡΙΑΣ ΣΤΡΙΜΩΧΤΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΒΓΑΛΕΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΓΙΑ ΕΚΔΙΚΗΣΗ –ΤΥΠΟΥ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑ /ΒΑΤΟΠΕΔΙ –ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΑΚΡΑ ΤΟΥ ΤΑΦΟΥ ΣΙΩΠΗ.
  ΜΙΛΑΜΕ ΕΧΟΥΝ ΞΕΦΤΙΛΙΣΕΙ ΤΑ ΕΚΑΤΑΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΟ ,ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΠΟΛΥΣ ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΛΟΓΩ ΚΡΙΣΗΣ ,ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΔΟΥΛΕΙΑ ,ΤΑ ΧΡΕΗ,ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΛΠ,ΚΛΠ
  ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ,ΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΟΥΣ,ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΑΔΕΣ,ΚΛΠ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ;ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ;
  ΤΟ ΩΡΑΙΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ,ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ,ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΤΑΤΕΣ,ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ.
  ΟΥΣΤ ΡΕ

 2. Le canard avatar
  Le canard 04/12/2008 20:13:48

  @Anonymous

  Κοντολογίς ανώνυμε μας λές ότι και οι τελευταίοι ελεύθεροι χώροι της Αθήνας -φιλέτα για κατασκευαστές και ριαλ εστεϊτ- πρέπει να δοθούν στους κάθε λογής Βωβούς, Βαρδινογιάννηδες, Μπόμπολες, κ.ο.κ. Και κάτι ακόμα. Αυτή δήθεν για σένα επιτροπή δεν διεκδικεί ματαίωση των σχεδίων. Απλά να μην βγάζουν μάτι οι παρανομίες που γίνονται εκεί ζητάνε οι άνθρωποι. Ας αποφασίσουμε τέλοις πάντων, τι θέλουμε. Εμπορικά κέντρα που θα πήζουν τις περιοχές με κίνηση και γήπεδα που επίσης θα έχουν το ίδιο αποτέλεσμα (αν και, εν πάση περιπτώσει, πιστεύω θα φτιάξουν και κάποιους περιβάλλοντες αθλητικούς χώρους για άθληση των νέων), ή ανθρώπινους τόπους κατοικίας, πολιτιστικής και αθλητικής ανάπτυξης. Να σημειωθεί ότι πλέον η κατοικία στην Αθήνα (Δήμο Αθηναίων) θεωρείται παρείσακτη. Εκτοπίζεται από τις τεράστιες ζώνες της νύκτας (Ψυρρή, Θησείο, Γκάζι, Πειραιώς -τώρα- Συγγρού, και πολλές άλλες περιοχές), τα γραφεία (φυσικόν βέβαια) και άλλες δραστηριότητες. Τι θέλεις δηλαδή; Να φύγουν και οι τελευταίοι από το κέντρο για τα Βόρεια Προάστια; Αυτό είναι το "όνειρό" μας; Αν είναι έτσι να το πούν. Απο τους απεροελάχιστους τελευταίους ελέυθερους χώρους είναι ο Ελεώνας. Να μην σωθεί; Τι άλλο έχει μείνει στην Αθήνα, εκτός από κάποια "ελέυθερα" τετράγωνα; Ο Ελεώνας, η Πειραιώς (παλιές βιομηχανικές εγκαταστάσεις, αποθήκες -σήμερα ξενυχτάδικα- εύγε μας!), οι ολυμπιακές εγκαταστάσεις (κι'αυτές όλες στη διαπλοκή και όχι στον λαό που τις πλήρωσε -βλέπε κτίσματα Βωβού και Βίλατζ στο Φάληρο δίπλα στις Ολυμπιακές, μαρίνα στον Λατση, κ.λ.π.), Ιππόδρομος (Καλλιθέα, δόθηκε κι'αυτή για τη Λυρική) και βέβαια ο ελεύθερος χώρος ανάμεσα σε ολυμπιακές εγκαταστάσεις Φαλήρου και κλειστό στάδιο ειρήνης, ο οποίος, αν δεν έχει ακόμα δοθεί, αναμένεται μεγάλη σφαγή μεταξύ των διαπλεκομένων.

  Και μετά ρε ανώνυμε μου μιλάς για χαλάσματα και αρουραίους; Λές δηλαδή, ότι οι μόνοι που έχουν το ποντοκοφάρφμακο για τους αρουραίους είναι οι Βωβοί και οι Βαρδήδες; Εμείς δεν μπορούμε λές να το βρούμε;

 3. Factorx avatar
  Factorx 04/12/2008 22:20:01

  Ο Δήμαρχος Αθηνάιων Ν. Κακλαμάνης έχασε την ψυχραιμία του λέει η Επιτροπή Κατοίκων και συνεχίζει:

  Μετά τη συνέντευξη τύπου της Επιτροπής Πολιτών για τη Διάσωση του Ελαιώνα, o Δήμαρχος Αθηναίων εξέδωσε εσπευσμένα μια ανακοίνωση που όσο κι αν ψάχνουμε δεν μπορούμε να βρούμε, το γιατί την εξέδωσε. Η ανακοίνωση αυτή τον μόνο που εκθέτει είναι τον ίδιο, αφού οι υπερβολικές υπερβολές της είναι τόσο πολλές που την καθιστούν ανέκδοτο, αλλά και εμφανώς προδίδουν τον πανικό του. Δεν είναι απλά ότι γράφει ανακρίβειες και ψέματα, αλλά ότι δεν υπάρχει και καμία συνοχή, πέραν της αγωνιάς να του υπερασπιστεί την τσιμεντοποίηση του Ελαιώνα.
  Σε μια τέτοια ανακοίνωση είναι και δύσκολο να απαντήσει κανείς, όπως δύσκολο είναι να κάνεις διάλογο με έναν άνθρωπο που έχει χάσει μαζί με την ψυχραιμία του και τη λογική. Και όπως είναι γνωστό ο «βρασμός ψυχής» αποτελεί αποδεκτό ελαφρυντικό οδηγώντας κάποιες φορές και στο ακαταλόγιστο. Από πλευράς μας να πούμε στο Δήμαρχο και γιατρό, ότι επειδή όπως ήδη ξέρει η ζωή είναι μικρή και εύθραυστη, καλό είναι να μην τα παίρνει όλα τόσο βαριά. Έχουμε και εμείς μια άποψη που διαφέρει από τη δικιά του. Δεν πειράζει. Άλλωστε το κυβερνητικό μοτίβο των ημερών που διανύουμε, δηλαδή των ημερών Βατοπεδίου, τον δικαιώνει. «Μπορεί να είναι ανήθικο, αλλά είναι νόμιμο».

 4. Factorx avatar
  Factorx 04/12/2008 22:20:17

  Και η δήλωση του Δημάρχου από το site του Δήμου

  02-12-2008: “Αντιδράσεις για την ανάπλαση στο Βοτανικό: Άλλοθι οπισθοδρομικών σκοπιμοτήτων"
  Οι μάσκες έπεσαν !
  Πίσω από τους "αγανακτισμένους" πολίτες, αποκαλύφθηκε ο κατασκευαστής κ. Καραμάνος. Πίσω από τον κ. Καραμάνο παρουσιάζονται τώρα οι πραγματικοί μηδενιστές της πόλης. Μέσα από ένα παραλήρημα ασυνάρτητων τοποθετήσεων και αυθαιρέτων συμπερασμάτων οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ πείθουν και τον τελευταίο καλόπιστο ότι δεν επιθυμούν τη Διπλή Ανάπλαση, δεν επιθυμούν 135 στρέμματα πρασίνου στον Ελαιώνα, δεν επιθυμούν 35 στρέμματα πρασίνου στους Αμπελοκήπους, δεν επιθυμούν νέο σύγχρονο γήπεδο για την ομάδα της πόλης τον Παναθηναϊκό, δεν επιθυμούν οτιδήποτε έχει να κάνει με την πρόοδο της πόλης μας και την ποιότητα ζωής των Αθηναίων.

  Αναφέρονται στις χθεσινές απαλλοτριώσεις από το Δημοτικό Συμβούλιο για τις οποίες υποτίθεται ότι κόπτονται, αλλά αποσιωπούν ότι ψηφίστηκαν από τους εκπροσώπους του 80% των Αθηναίων πολιτών. Υποτίθεται ότι ενδιαφέρονται για υπόγεια παρκινγκ και καταγγέλλουν αυτούς που τα φτιάχνουν.

  Υπενθυμίζουμε ότι ο νόμος για τη Διπλή Ανάπλαση ψηφίστηκε από τη μεγάλη πλειοψηφία των Βουλευτών της Βουλής των Ελλήνων και ότι ο Δήμαρχος ως γιατρός, ούτε έργα κατασκευάζει, ούτε παράνομες αρχιτεκτονικές μελέτες υπογράφει.

  Τέλος το κοινωνικά ευαίσθητο κόμμα που ενδιαφέρεται για την εργατιά και τους νέους των 500 ευρώ, λέξη δεν είπε για το ότι αν δεν πραγματοποιηθεί το πρόγραμμα της Διπλής Ανάπλασης, 2.500 εργαζόμενοι θα οδηγηθούν στο Ταμείο Ανεργίας, αφού θα χαθούν 2.500 θέσεις εργασίας.

 5. Ο Χαζος του χωριου avatar
  Ο Χαζος του χωριου 05/12/2008 00:26:42

  Μηπως φταιει ο Κοκκαλης?

 6. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 05/12/2008 01:44:10

  @Ο Χαζος του χωριου: Όχι! Η ...Αλεξία Μπακογιάννη, της ΑΕΚ!

 7. ratoswer avatar
  ratoswer 16/12/2008 16:03:27

  apo tous 130 zhthma einai na menoun ekei 2-3 atoma kai ayta sthn euriterh perioxh ...

  h perioxh einai upovathmismenh oso den pernei
  alla pou mialo gia tetia ANHSH MIA ZOH einai kapioi

 8. tenten avatar
  tenten 18/12/2008 12:05:26

  apo tous 130 mono 2 menoun sthn euriterh perioxh

  oi idioi 130 pou ekanan prosfigh sto ste gia to ghpedo toy PANATHINAIKOU stis arxes ths xronias

  oi idiooi pou katapsifisan to psifisma tou dhmou gia dhmiourgia tou ghpedou tou pao sto votaniko

  oi idioi pou prin 2 mhnes kanane eperotiseis th boulh gia themata asfalias tou ghpedou kai phrane apantish apo thn UEFA kai balane thn oura sta skelia

  kai xthes o alexis mas leei oti emeis eimaste yper tou ghpedou ... PSEFTES!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.