#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
30/11/2012 20:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αναστέλλονται οι διαδικασίες χορήγησης ελληνικής ιθαγένειαςΑναστέλλεται οποιαδήποτε διαδικασία για τη χορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας, σύμφωνα με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Χαράλαμπου Αθανασίου.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση, ο λόγος της αναστολής οφείλεται στην επικείμενη δημοσίευση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, που αφορά στον έλεγχο της συνταγματικότητας των σχετικών άρθρων του νόμου 3838/2010.

Με την απόφαση αυτή, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών καλεί τις υπηρεσίες να αναστείλουν τις διαδικασίες: υποβολή νέων αιτημάτων, εξέταση φακέλου, δημοσίευση απόφασης, ορκωμοσία, εγγραφή στα δημοτολόγια κ.λπ.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας ο πρωθυπουργός είχε δώσει εντολή προς την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών να προωθήσει νέα νομοθετική ρύθμιση.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. απων avatar
  απων 30/11/2012 20:42:10

  Στη Γαλλία, αν γεννηθείς απο οποιασδήποτε εθνικότητας γονείς παίρνεις τη Γαλλική Ιθαγένεια αυτομάτως, έστω κι αν έμεινες στη χώρα μόνο τις μέρες του τοκετού. Προχθές η κυβέρνηση Ολλάντ αποφάσισε ουσιαστικά την χορήγηση ιθαγένειας και στους τελευταίους 400-500.000 λαθρομετανάστες ανεβάζοντας τον συνολικό τους αριθμό στα 6.500.000, ήτοι 10% του πληθυσμού.
  Οπότε δεν θα υπάρχουν πλέον "λάθρο" στη Γαλλία αφού θα είναι όλοι Γάλλοι σαν τον Ζιντάν και τον Σισέ , θα υπηρετούν στο Γαλλικό στρατό και θα πολεμούν για τη Γαλλία στη Λιβύη στο Αφγανιστά κ.α. Η Γαλλία διαπίστωσε οτι οι μετανάστες προσφέρουν στή Γαλλία περισσότερα απ' όσα παίρνουν. Γι αυτό τους δίνει χαρτια ώστε να τους ελέγχει καλύτερα. Δίνοντάς τους χαρτιά έχουν και δείγμα DNA τους και δακτυλικά αποτυπώματα βεβαίως...

  • Νικος Β avatar
   Νικος Β @ απων 30/11/2012 21:06:55

   θα υπηρετούν στο Γαλλικό στρατό και θα πολεμούν για τη Γαλλία στη Λιβύη στο Αφγανιστά κ.α...... Δεν νομιζω. Οι μουσουλμανοι Γαλλοι θα πολεμησουν για το Ισλαμ, οχι για τη Γαλλια

   • απων avatar
    απων @ Νικος Β 01/12/2012 18:02:10

    Αυτοί που σκοτώθηκαν μέχρι τώρα πολεμώντας το Ισλάμ κάτω απ' τη Γαλλική σημαία το έκαναν. Αν πρίν τους φάνε οι Ταλιμπάν προσευχόντουσαν στον Αλλάχ που δεν τους άκουσε,δεν τους κάνει να γυρίσουν πίσω..

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ απων 30/11/2012 21:58:00

   "Σαν τον Ζιντάν και τον Σισέ". Να τους κάνουμε όλους τους λάθρο ποδοσφαιριστές; Και όσοι περισσέψουν, τραγουδιστές στην παραλιακή;
   Θα ήσασταν για γέλια οι αριστεροί με την επιχειρηματολογία σας (επιπέδου δημοτικού σχολείου), αν δεν θέλατε πραγματικά να εφαρμόσετε τα εγκληματικά σας σχέδια...

  • Bixiou avatar
   Bixiou @ απων 30/11/2012 23:58:36

   Συγνωμη απων αλλα δεν τα λες καλα. Η Γαλλια δεν εχει 500.000 ατακτοποιητους λαθρομεταναστες γιατι εχει φροντισει να μαντρωνονται οι λαθρομταναστες στην Ελλαδα (βλ. Δουβλινο ΙΙ). Τα 5-6 εκατ. "Γαλλων" αλλοδαπης καταγωγης ειναι οι περισσοτεροι μεταναστες δευτερης και τριτης γενεας που καταγονται απο τις πρωην και νυν γαλλικες αποικιες. Δεν θα σε συμβουλευα σε προσεχες ταξειδι σου στη Γαλλια να πας βολτα στις περιφημες "cités" οπου κατοικουν, ιδιως στη Μασσαλια και στα υποβαθμισμενα προαστεια του Παρισιου. Ουτε η αστυνομια δεν τολμα συχνα να πλησιασει.

  • Βατάτζης avatar
   Βατάτζης @ απων 01/12/2012 02:08:02

   ΚΑΘΟΛΟΥ δεν ισχύει στη Γαλλία αυτό!!!

 2. Επισκέπτης avatar
  Επισκέπτης 30/11/2012 20:47:06

  Καλό αυτό. Δεν μένει, παρά να αποσυρθεί τελείως αυτό ο εκτρωματικός νόμος και οι προϋποθέσεις χορήγησης ιθαγένειας να γίνουν ακόμη αυστηρότερες απ' ό,τι ήσαν πριν. Η Ελλάδα, αν και για όσο ζήσει, πρέπει να παραμείνει κράτος εθνικό, όπως ήταν και πριν την λαίλαπα της λαθρομεταναστεύσεως. Επειδή, όμως, υπάρχει υπογεννητικότητα, εν αντιθέσει προς τους λαθρομετανάστες και δη τους μουσουλμάνους, οι οποίοι γεννοβολάνε σαν κουνέλια, αν θέλουμε να παραμείνουμε κράτος εθνικό, ο νόμος χορηγήσεως ιθαγενείας πρέπει να γίνει ακόμη πιο αυστηρός.

  "Στον 5ο αιώνα π.Χ. οι αρχαίοι Αθηναίοι αντιμετώπισαν ένα παρόμοιο πρόβλημα. Λόγω της τότε οικονομικής και πολιτικής ευρωστίας των αρχαίων Αθηνών είχαν μεταναστεύσει στην Αθήνα πολλοί κάτοικοι άλλων ελληνικών πόλεων (μέτοικοι). Επίσης Αθηναίοι πολίτες παντρευόντουσαν γυναίκες ακόμη και από βάρβαρες φυλές όπως από την Σκυθία. Τέθηκε τότε το θέμα του επαναπροσδιορισμού της έννοιας του Αθηναίου Πολίτη. Μέχρι τότε, Αθηναίος Πολίτης θεωρούνταν αυτός που είχε τουλάχιστον ένα γονέα Αθηναίο πολίτη. Ο Περικλής αδιαφιλονίκητος τότε ηγέτης της Δημοκρατικής παράταξης και έχοντας αποκτήσει υιό από τον γάμο του με μη Αθηναία (την Ασπασία) πρότεινε στον Δήμο των Αθηναίων όχι την διεύρυνση της ιδιότητας του Αθηναίου πολίτη αλλά αντιθέτως την συρρίκνωσή του. Μετά την υιοθέτηση της πρότασης του Περικλή από τον Δήμο των Αθηνών, Αθηναίος Πολίτης θεωρούνταν αυτός που είχε και τους δύο γονείς του Αθηναίους Πολίτες (Αμφοίν Αστοίν). Πιθανόν αυτή η απόφαση του Δήμου των Αθηναίων να ήταν το γεωπολιτικό Λάθος και η αιτία που η Αθήνα έχασε την ιστορική ευκαιρία να επικρατήσει στον τότε γνωστό κόσμο αν και είχε όλα τα εχέγγυα. Αργότερα άδραξαν αυτή την ευκαιρία η Μακεδονία με τους μικτούς γάμους των στρατιωτών του Μ. Αλεξάνδρου και μετέπειτα η Ρώμη με την συνεχή διεύρυνση της ιδιότητας του Ρωμαίου πολίτη." (εδώ).

  • Yoryos avatar
   Yoryos @ Επισκέπτης 30/11/2012 21:55:19

   Φίλε Επισκπεπτη, η περιγραφή του προβλήματος που κάνεις είναι σωστή αλλά βγάζεις λάθος συμπεράσματα. Ακριβώς γι όλους τους λόγους που αναφέρεις, μια πολιτική πολιτισμικού επεκτατισμού είναι η μόνη διέξοδος. Και στα πλαίσια μιας τέτοιας μακροχρόνιας πολιτικής η αφομοίωση στον Ελληνικό κορμός ατόμων άλλης καταγωγής είναι προαπαιτούμενο εθνικής επιβίωσης.

   • Επισκέπτης avatar
    Επισκέπτης @ Yoryos 01/12/2012 18:07:41

    Πώς θα αφομοιώσει σήμερα η Ελλάδα 4.000.000 λαθρομεταναστών; Πολλοί το λένε αυτό, χωρίς πολύ σκέψη.

    Κάποτε η Ελλάδα είχε την δυνατότητα να αφομοιώνει ξένους πολιτισμούς, διότι υπερείχε πολιτισμικά. Σήμερα; Η Ελλάδα δεν παράγει πια πολιτισμό, εκτός του ότι είναι ένα μπατιρισμένο κράτος.

    Δεν πρέπει να είμαστε μονάχα θεωρητικοί, διότι θα το χάσουμε το παιχνίδι.

 3. Επισκέπτης avatar
  Επισκέπτης 30/11/2012 20:50:43

  "Στη Γαλλία, αν γεννηθείς απο οποιασδήποτε εθνικότητας γονείς παίρνεις τη Γαλλική Ιθαγένεια αυτομάτως, έστω κι αν έμεινες στη χώρα μόνο τις μέρες του τοκετού. "

  Αυτό που γράφεις είναι η αρχή εδάφους (jus solis), που δεν ίσχυε στην Γαλλία, όσο τουλάχιστον ήξερα εγώ. Από πότε ίσχυσε;

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Επισκέπτης 30/11/2012 21:04:17

   Εχει καταργηθεί εδώ και χρόνια, από τότε που ήμουν φοιτητής εκεί, δεκαετία του '90. Αλλά όταν ο άλλος έχει το μυαλό καμμένο από τον αριστερισμό, δεν υπάρχει λογική. Το επόμενο στάδιο είναι να αφοδεύει στα αμφιθέατρα και να νομίζει ότι το να αφοδεύεις σε δημόσιους χώρους είναι επανάσταση.
   Να συμπληρώσω βεβαίως ότι άνω του 90% των μουσουλμάνων με γαλλική υπηκοότητα ψηφίζουν σοσιαλιστές. Ο Σύριζα ξέρει τι κάνει: Αντικατάσταση του εκλογικού σώματος, για να εκλέγεται εσαεί....

   • απων avatar
    απων @ ΒΙΣ 01/12/2012 17:58:44

    "Ο Σύριζα ξέρει τι κάνει: Αντικατάσταση του εκλογικού σώματος, για να εκλέγεται εσαεί"….

    Και μετά τον κατηγορείς οτι έχει το μυαλό καμμένο από τον αριστερισμό, και δεν υπάρχει λογική...

  • απων avatar
   απων @ Επισκέπτης 01/12/2012 17:56:05

   Στην περίπτωση συγγενικού μου προσώπου που γέννησε στη Γαλλία κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών της και ο γιός της πήρε αυτομάτως τη Γαλλική υπηκοότητα ήταν το 1989. Γνωστός μου φίλος ναυτικός που γεννήθηκε απο Ελληνες γονείς στη Μασσαλία το 1955 και έζησε στη Γαλλία 1 χρόνο, την πήρε με καθυστέρηση το 1985. Εχω την εντύπωση οτι πρέπει να ισχύει μετα το 1980 . Εχει σημασία?

 4. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 30/11/2012 21:01:34

  Προφανώς ΔΕΝ έχεις ζήσει στη Γαλλία για να δεις τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με όλους τους μουσουλμάνους που έχουν κουβαληθεί με τον νόμο περί επανένωσης οικογενειών, αυτό το εγκληματικό λάθος που ξεκίνησε τη δεκαετία του 1970. Οταν σοβαροί γάλλοι διανοούμενοι μιλάνε για ¨αντικατάσταση πληθυσμού", εσείς της ιδεοληπτικής Αριστεράς, τον χαβά σας.
  Γράφω κάτι που έχω ξαναγράψει: Πόσα εκατομμύρια λάθρο νομίζετε ότι μπορεί να φιλοξενήσει και να αφομοιώσει η Ελλάδα από τα 180 εκατομμύρια πληθυσμού που έχει ΜΟΝΟ το Πακιστάν;
  Μία Ελλάδα με 2 εκατομμύρια νόμιμους Αφροασιάτες, με αυξητική τάση, θα είναι ή όχι Λίβανος;
  Θέλετε κοινωνικό σεχταρισμό εσείς της Αριστεράς; Δηλαδή να υπάρχουν de facto περιοχές μουσουλμάνων Αφροασιατών και περιοχές γηγενών Ελλήνων;
  Σε αυτή την περίπτωση, εσείς οι αριστεροί, πού θα κατοικείτε; Προφανώς εκεί που οι περισσότεροι από εσάς μένετε και τώρα, στις "καλές", "καθαρές" γειτονιές...
  Ειλικρινά, πιστεύω ότι όσοι υποστηρίζετε όσα υποστηρίζεις εσύ, είστε συνειδητοί προδότες της πατρίδας σας, αν την αναγνωρίζετε ως πατρίδα και όχι απλά ως ένα μεγάλο οικόπεδο...
  Παίζετε με τη φωτιά, αλλά να ξέρετε: Δεν θα καθήσουμε με σταυρωμένα χέρια να μας κάψετε με τα παιχνίδια σας. Τα όμορφα αριστερά παιχνιδάκια όμορφα καίγονται...

  • tilt avatar
   tilt @ ΒΙΣ 01/12/2012 12:34:30

   Εσεις πάτε να καταργήσετε όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα σιγά σιγά...πολλά βήματα πίσω μας πάνε τέτοιες πολιτικές.

   • sos avatar
    sos @ tilt 01/12/2012 13:48:35

    Η παράνομη μετανάστευση δεν είναι ανθρώπινο δικαίωμα.

 5. nik avatar
  nik 30/11/2012 21:08:37

  O Nομος Παυλόπουλου που ίσχυε πριν το Νόμο Ραγκούση ήταν και δικαιότερος και αυστηρότερος και σύμφωνος με τα Ευρωπαϊκά δεδομένα... Η άποψή μου είναι οτι πρέπει όχι μόνο να ακυρωθεί ο Νόμος Ραγκούση αλλά και να επανεξετασθούν όλες οι χορηγήσεις Υπηκοότητας που δόθηκαν με τον νόμο αυτό ως προς την νομιμότητά τους με βάση την πρόσφατη απόφαση των δικαστηρίων.

  • Bixiou avatar
   Bixiou @ nik 30/11/2012 23:42:04

   Θα πρεπει να γινει και ελεγχος της γνησιοτητας των πιστοποιητικων και αλλων εγγραφων που υποβληθηκαν απο τους ενδιαφερομενους.

   • sos avatar
    sos @ Bixiou 01/12/2012 13:53:09

    Σωστά. Τα πιο πολλά πιστοποιητικά είναι πλαστά.

 6. Γεωργία avatar
  Γεωργία 30/11/2012 21:22:30

  Καιρός ήταν!!

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ Γεωργία 30/11/2012 21:34:05

   Τὄ ΠΑΣΟΚ ἀντέδρασε σφόδρα! Προχώρα κ. Σαμαρά, εἴμαστε ὅλοι δίπλα σου.

 7. helios avatar
  helios 30/11/2012 21:29:56

  Τι θα κάνει η Ν.Δ. με αυτούς που απέκτησαν την ιθαγένεια βάσει του νόμου Ραγκούση; Θα τις ακυρώσει;
  Eπίσης θα ζητήσει επανάληψη των δημοτικών εκλογών λόγω της συμμετοχής αλλοδαπών από τρίτες χώρες;

 8. Yoryos avatar
  Yoryos 30/11/2012 21:52:38

  'Οσο παραπάνω άνθρωποι κάθε καταγωγής θέλουν να γίνουν 'Ελληνες τόσο καλύτερα για την κουλτούρα μας, το δημογραφικό μας, την εθνική θωράκιση. Σορυ, η πολιτική Σαμαρά / Νέας Δημοκρατίας στο θέμα αυτό είναι ουραγός των απόψεων της Χρυσής Αυγής.

  • Bixiou avatar
   Bixiou @ Yoryos 01/12/2012 00:14:43

   Σε παρακαλω πολυ Yoryos, εξηγησε μου γιατι δεν το επιασα αυτο. Με ποιο τροπο θα ενισχυσουν την θωρακιση της αμυνας μας οι Τουρκοι, οι Αλβανοι, οι Σκοπιανοι, οι Βουλγαροι, οι Πακιστανοι, οι Μπαγλαντεσιανοι, οι Αφγανοι και οι διαφοροι αλλοι φιλλεληνες;

   • Yoryos avatar
    Yoryos @ Bixiou 01/12/2012 00:23:59

    'Οταν οι Τούρκοι, Αλβανοί, Σκοπιανοί, Βούλγαροι, Πακιστανοί, Μαγκλατεσιανοί και Αφγανοί γίνουν Έλληνες, τότε είναι ΄Ελληνες, όχι Τούρκοι, Αλβανοί, Σκοπιανοί, Βούλγαροι, Πακιστανοί, Μαγκλατεσιανοί και Αφγανοί.

    • ΒΙΣ avatar
     ΒΙΣ @ Yoryos 01/12/2012 01:00:17

     Με ποια έννοια θα γίνουν Έλληνες; Θα βαπτιστούν χριστιανοί ορθόδοξοι; Ή εννοείς ότι θα τους δώσουμε απλά μία ελληνική ταυτότητα και στη συνέχεια θα πάνε να αυτομαστιγωθούν με λάμες στην Ασούρα;
     Δεν μας εξηγείς καθόλου, γεγονός που με βάζει σε σκέψεις....
     Μετά τα αριστερά φρούτα, προέκυψαν τώρα και τα ελευθεριακά, τα lilis (libéraux-libértains) που λένε στη Γαλλία...

     • Επισκέπτης avatar
      Επισκέπτης @ ΒΙΣ 01/12/2012 18:15:44

      ΒΙΣ, άδικα κουράζεσαι. Ο άνθρωπος δεν αντιτείνει επιχειρήματα, δεν απαντά καν σε ερωτήσεις. Επιμένει μονότονα στις ίδιες θεωρητικές παρλαπίπες. Δεν γίνεται διάλογος έτσι.

    • Μικρασιάτης avatar
     Μικρασιάτης @ Yoryos 01/12/2012 02:06:44

     Nα δω Πακιστανο να υπηρετει στον Ε.Σ , ολμιστης σε ΛΥΤ , και νοιωσω ασφαλης οτι εχω πλεον αξιους ...διαδοχους. Ειδικα αν εχουμε παρει πλεον τους 120 mm, γιατι εγω εχω μεινει στους 4,2 inc. Οπως και να ΄χει... το ''Νικη- Δοξα ...Πακιστανικο Πεζικο'' θα ειναι το νεο συνθημα...

     Πλακα πλακα τα Πακια μπορει να ειναι και μαχιμια, αφου αν θυμαμαι καλα τους κυβερνουσε ενας στρατηγος (Ουλχακ ή καπως ετσι) για πολλα χρονια, οποτε κατι θα μαθανε. Αν και στο Κασμιρ δεν σκιζουν vs Ινδια....

     Τωρα χωρις πλακα, ειναι γενικα υπουλη φαρα. Στη Βρετανια μονο αν ειναι 15 vs 2 εμπαιναν σε καυγα, αλλοιως λαγοι...

    • Bixiou avatar
     Bixiou @ Yoryos 01/12/2012 12:36:07

     Αγαπητε Yoryos, καποιος που ισχυριζεται οτι οι Τουρκοι, οι Αλβανοι, οι Σκοπιανοι, οι Βουλγαροι, οι Πακιστανοι, οι Μπαγλαντεσιανοι, οι Αφγανοι και οι λοιποι Θα αφησουν τον τουρκισμο τους κ.ο.κ για να γινουν Ελληνες, η μας δουλευει αγριως η ειναι αφελης. Το μονο που επιθυμουν αυτοι (και οχι ολοι) ειναι να παρουν ελληνικη υπηκοοτητα, να γινουν δηλαδη χαρτοελληνες, για να κανουν τις υποπτες (κυριως οι νεοαφιχθεντες) δουλειες τους. Οι δε Πακιστανοι και Μπαγλαντεσιανοι δηλωνουν καθαρα οτι ειναι φιλοι και συμμαχοι των Τουρκων. Για να μη μιλησουμε για τους Αζεριους και αλλους συγγενεις με τους Τουρκους λαους απο το Καυκασο και τη Κεντρικη Ασια, που ευτυχως ειναι πιο λιγοι.

    • BLACK QUEEN IN STORM avatar
     BLACK QUEEN IN STORM @ Yoryos 01/12/2012 18:24:35

     Αυτές τις ακροβατικές, υπερβατικές, εξωπλανητικές, ανεδαφικές θέσεις επί των Εθνικών θεμάτων να μην είχαν οι σφετεριστές της αριστερής ιδεολογίας κ. Yoryos, και τότε ίσως να μην βρίσκονταν και κολλημένοι σε ποσοστά ξεφτίλας τόοοσα χρόνια!!!! Από τη μία οι νεφελώδεις, ανόητες διεθνιστικές κορώνες, από την άλλη η έλλειψη πειστικής, εφαρμόσιμης πρότασης, μονίμως στον πάγκο οι επίδοξοι ''αριστεροί'' που καταφέρνουν μόνο να υποκρίνονται άνευ ταλέντου, αυτό που δεν κατορθώνουν ποτέ να εκφράσουν.... Έλληνα ουσιαστικά, δε σε κάνει ούτε η ταυτότητα, ούτε οι σφραγίδες. Έλληνα σε καθιστά η πλήρης επίγνωση της Ιστορικής διαδρομής του έθνους σου, ο σεβασμός των θυσιών των προγόνων σου και η υπόσχεση οτι θα προσπαθήσεις σε όλη την πορεία της ζωής σου, να φανείς αντάξιός τους. Όλα τα υπόλοιπα, είναι μονάχα τυπικότητες κι ανούσια γραφειοκρατία.

  • sos avatar
   sos @ Yoryos 01/12/2012 13:55:59

   Τι άλλο θα ακούσουμε! Εθνική θωράκιση εκατομμύρια γιαχαμπίμπιδων!

   Πες το αυτό στους συγγενείς θυμάτων που τους σφάξαν τα πάκια στο γόνατο.

 9. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 30/11/2012 22:20:35

  Καλό σημαδι. Θα υποχρεωθούν να το ψηφίσουν οι ΧΑ και Ανελ τότε. Αν δε θέλουν να χάσουν πελατεία βεβαίως-βεβαίως. Γιατί αν δε το ψηφίσουν, αποδεικνύουν πως είναι εγκάθετοι ή πράκτορες με μόνη αποστολή τη διάλυση της χώρας και το διχασμό του λαού...

  • Θησειώτης avatar
   Θησειώτης @ Γεώργιος Τ. 02/12/2012 08:59:35

   Το σαράκι σε τρώει, κακομοίρη.

 10. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 30/11/2012 22:22:26

  9 στους 10 Έλληνες συμφωνούν με το να φύγουν ΟΛΟΙ οι λαθραίοι και να γίνεται πολύ συγκρατημένες σε ποσότητα αποκτήσεις ιθαγένειας από αλλοδαπούς. Και ευτυχώς ακόμη έχουμε δημοκρατία. Εκτός αν η αριστεροί όταν δε τους βολεύει το γυρνούν στο φασισμό του Στάλιν όπως έχω καταλάβει...

 11. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 30/11/2012 22:47:14

  Μπορώ να δεχτώ ότι ο βαλκάνιος Αλβανός θα αφομοιωθεί μακροπρόθεσμα, ειδικά αν είνα χριστιανός Ορθόδοξος ή, έστω, άθρησκος.
  Ο Πακιστανός μουσουλμάνος πώς θα αφομοιωθεί;
  Εχεις αντίληψη των πληθυσμιακών μεγεθών; Είναι εντελώς αδύνατο να γίνει αφομοίωση όταν έχεις αναλογία πληθυσμού 1 (χώρα υποδοχής) προς 18 (χώρα προέλευσης), που αν προσθέσεις και τις άλλες χώρες προέλευσης φτάνει στο 1 προς 40, τουλάχιστον!
  Αν θέλετε χωριστές κοινωνίες μέσα στον ίδιο χώρο, δηλαδή την Ελλάδα εν προκειμένω, να είστε τίμιοι και να το πείτε. Διότι προς το παρόν, εσείς οι αριστεροί που υποστηρίζετε τέτοιες ανερμάτιστες πολιτικές είστε συνειδητά απατεώνες και ψεύτες.

  • Yoryos avatar
   Yoryos @ ΒΙΣ 01/12/2012 00:29:56

   Καταρχήν δεν είμαι αριστερός, δεξιός είμαι. Ξαναλέω, η περιγραφή σου είναι σωστή, αλλά το συμπέρασμα σου είναι λάθος. Για τους λόγους και τις δημογραφικές αναλογίες που αναφέρεις η Ελλάδα έχει δυο επιλογές. 1. Αργός δημογραφικό, και εν το βάθος χρόνου, γεωπολιτικός θάνατος. 2. Κάποιου βαθμού αναζωογόνηση δημογραφική και πολιτισμική με πολιτική πολιτισμικής επέκτασης.

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ Yoryos 01/12/2012 00:57:34

    Και σε ξαναρωτάω, για να είμαστε σαφείς: Να δώσουμε υπηκοότητα σε ευρωπαϊκής καταγωγής ενταγμένους μετανάστες, ή σε αφροασιατικής καταγωγής μουσουλμάνους; Στο κρίσιμο αυτό ερώτημα, δεν απαντάς, αλλά αναμασάς τα ίδια. Αν πιστεύεις ότι η "πολιτισμική επέκταση" αφορά στο ισλαμικό Πακιστάν, λυπούμαι, αλλά είσαι όσο δεξιός είναι ο Μανδραβέλης...

   • helios avatar
    helios @ Yoryos 01/12/2012 05:40:34

    ''Για τους λόγους και τις δημογραφικές αναλογίες που αναφέρεις η Ελλάδα έχει δυο επιλογές. 1. Αργός δημογραφικό, και εν το βάθος χρόνου, γεωπολιτικός θάνατος. 2. Κάποιου βαθμού αναζωογόνηση δημογραφική και πολιτισμική με πολιτική πολιτισμικής επέκτασης.''

    ΛΑΘΟΣ.Αυτό που χρειάζεται είναι:
    Ισχυρά κίνητρα για προσέλκυση Ελλήνων από το εξωτερικό(στα πρότυπα του Ισραήλ), τόσο αυτών που έφυγαν πρόσφατα όσο και αυτών που έχουν φύγει εδώ και 20 - 30 χρόνια αλλά και Ελλήνων που έχουν γεννηθεί και μεγαλώσει στο εξωτερικό οποιαδήποτε γενιάς. Παράλληλα κίνητρα για να μπορούν οι Έλληνες και Ελληνίδες να ξανά δημιουργήσουν οικογένειες καθώς με τους μισθούς πείνας και την επαίσχυντη φορολογική επιδρομή οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια σε μια αναίμακτη γενοκτονία.

   • sos avatar
    sos @ Yoryos 01/12/2012 13:51:18

    Α μάλιστα. Η αντικατάσταση πληθυσμού ονομάζεται δημογραφική αναζωογόνηση.

  • helios avatar
   helios @ ΒΙΣ 01/12/2012 09:02:57

   ''Μπορώ να δεχτώ ότι ο βαλκάνιος Αλβανός θα αφομοιωθεί μακροπρόθεσμα, ειδικά αν είνα χριστιανός Ορθόδοξος ή, έστω, άθρησκος.''

   Τα περί αφομοίωσης δεν μου λένε απολύτως τίποτα, βλ. Ευρώπη, Ηνωμένες πολιτείες Αμερικής, Αυστραλία κ.λπ. … όπου παρατηρείται τα τελευταία χρόνια μια συνεχόμενη αποτυχία της αφομοίωσης καθώς όλο και περισσότερο οι νεότερες γενιές μεταναστών επιστρέφουν στις ρίζες τους (οι παλαιότερες ούτως ή άλλως δεν τις έχουν ξεχάσει ποτέ). Μάλιστα πολλοί εξηγούν αυτό το φαινόμενο λόγω της χρήσης των νέων τεχνολογιών που τους επιτρέπει να βρίσκονται πολύ κοντά στις μητέρες πατρίδες τους (διαδίκτυο, δορυφορική κεραία κ.λπ.). Επίσης οι αποστάσεις λόγω της βελτίωσης και του εκσυγχρονισμού των μεταφορών δεν θεωρούνται πλέον τόσο εξωπραγματικές όπως τα παλαιότερα χρόνια, οι εποχές έχουν κατά πολύ αλλάξει. Ακόμη όμως και να ήταν εφικτή η αφομοίωση δεν επιθυμώ με τίποτα να αλλοιωθεί πληθυσμιακά η πατρίδα μου με Αλβανούς.
   Αυτοί οι "νέοι Έλληνες" θα είναι και τα νέα αφεντικά αυτού του τόπου,κυρίως οι αλβανοί οι οποίοι έως τα επόμενα είκοσι χρόνια θα επικρατήσουν πληθυσμιακά σε όλα τα Βαλκάνια και αυτός είναι και ο κυριότερος λόγος που οι άρρωστες φαντασιώσεις τους μπορούν να γίνουν και πραγματικότητα .

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ helios 01/12/2012 10:39:18

    Eιναι πολυ απλη η λυση του προβληματος.
    Εχουμε δημογραφικο ελλειμμα γεννησεις - θανατος λιγες χιλιαδες κατ ετος.
    Η λυση ειναι η εισοδος 50.000 μεταναστων απο τις χριστιανικες χωρες της τεως ΕΣΣΔ και Α.Ευρωπης με ποσοστωσεις : 10.000 Αρμενιοι,10.000 Ουκρανοι,10.000 Γεωργιανοι,10.000 Μολδαβοι κλπ.
    Παρα την κριση η διαφορα βιοτικου επιπεδου ειναι ακομη μεγαλη ωστε θα υπαρξει ενδιαφερον.
    Ταυτοχρονα η κοινη θρησκεια (ορθοδοξια) και ο ρολος της Ελλαδος σε αυτην,ο μικρος αριθμος ανα εθνοτητα,η μη υπαρξη εθνικων διαφορων εγγυωνται την ομαλη ενσωματωση τους.
    Φυσικα αυτο ειναι κατι που ΔΕΝ θελουν οι πολυπολιτισμικοι του διαιρει και βασιλευε.
    Αυτοι θελουν Πακιστανους για να κανουν την Ελλαδα μια μεγαλη Κυπρο.

    • Karenin avatar
     Karenin @ ψυχραιμια 01/12/2012 15:46:34

     Αυτό ακριβώς γίνεται τώρα. Απο τις 9.400 ελληνοποιήσεις του 2010 το 64% ηταν Αλβανοί το 8% Γεωργιανοί 6% Αρμένιοι 4% Ρώσοι και Ουκρανοί.
     Δινουμε και τις λιγότερςες υπηκοότητες στην ευρώπη, και για λόγους ασφάλειας ακολουθείται η παραπάνω λογική. Μην σας παρασύρει ο ΒΙΣ με τον γνωστό φανατισμό και προκατάληψη. Το γράφω μια φορά ακόμη το πρόβλημα δεν είναι η υπηκότητα που δίνεται με σταγονόμετρο, αλλά η άδεια παραμονής και εργασίας. Εκει κόλησε και ο Ξένιος Δίας.

     • ΚΜ avatar
      ΚΜ @ Karenin 01/12/2012 18:58:10

      Οι Αλβανοί είναι χριστιανοί; Το 64% δεν υπερβαίνει την ποσόστοση του 10% που αναφέρει ο ψυχραιμία;

     • Karenin avatar
      Karenin @ ΚΜ 01/12/2012 20:38:40

      Απο αυτούς που έχουμε είναι οι ποιο αφομοιόσιμοι. Πρόβλημα υπάρχει με όλους αυτούς που λήγει η προσωρινή άδεια και οι αρχές δεν ξέρουν τι να κάνουν. Στην Π. Ράλλη ειναι υπηρεσία ξεφτίλα και η ντροπιαστική επιτροπή παραχώρηση ασύλου συνεδριάζει σχεδόν ποτέ. Ολα σε εκρεμότητα λοιπόν και επειδή ο ξένιος απέτυχε πήραν αυτό τό μέτρο. Θέλει μέθοδο και σοβαρότητα η αντιμετώπηση του θέματος, Η ενασχόληση με την υπηκοότητα είναι η παρωνυχίδα του θέματος.

     • ΚΜ avatar
      ΚΜ @ ΚΜ 02/12/2012 22:08:30

      Μην είσαι τόσο σίγουρος ότι είναι οι πιο αφομοιώσιμοι. Πχ υπάρχουν οι αραβόφωνοι ορθόδοξοι (οι οποίοι δεν θα έπρεπε καν να θεωρούνται ξένοι). Ακόμα κι έτσι όμως να είναι όπως μας τα λες, όταν έχεις τόσους αλβανούς όσους μας φόρτωσαν η αριστερά με την «πρόοδο» (και το αδερφάκι τους εν εθνομηδενισμώ, ο πασοκικός εκσυγχρονισμός) , ακόμα και το 1% εξ αυτών να μην είναι αφομοιώσιμο, συνιστά κρίσιμη μάζα. Γι'αυτό λέμε πλαφόν 10% σε κάθε εθνότητα (αλλά εσύ αγρόν ηγόραζες).

      Αλλά για την Αριστερά την ντροπής και της ξεφτίλας (την οποία εθελοντικά εκπροσωπείς στην κουβέντα μας) αυτά είναι παρονυχίδες. Το σημαντικό είναι οι άδειες παραμονής (ως δούρειος ίππος για την μαζική πολιτογράφηση, στην πρώτη ευκαιρία).

 12. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 30/11/2012 22:50:13

  Θες την Ελλάδα κουρελού, προφανώς, με 3-4 εκατομμύρια αφροασιάτες μουσουλμάνους με ελληνική υπηκοότητα. Ξέρεις, σε μία τέτοια περίπτωση, ο πόλεμος ίσως είναι και μία λύση...Δεν τον ονομάζω εμφύλιο, γιατί δεν είναι. Απλά, εσείς θα είστε με τους Αφροασιάτες, μία ασήμαντη μειονότητα ελληνόφωνων αριστερών μέσα στην πλημμυρίδα...

  • Γιώργος avatar
   Γιώργος @ ΒΙΣ 01/12/2012 00:36:01

   Φίλε, εάν ο πληθυσμός μια χώρας εκπαιδεύεται, μαθαίνει, σκέφτεται και δουλεύει ελληνικά, ποσώς με ενδιαφέρει το χρώμα του δέρματος και το αν ο παπούς τους ήταν ο Περικλής του χρυσού αιώνος ή κάποιος Αιγύπτιος Φαραώ. Αυτό που αποκαλείς 'Αφροασιάτες' προϋποθέτει ότι ένας μετανάστης που ζει, δουλεύει, παντρεύεται, στρατεύετε, κηδεύει και πέθαίνει στην Ελλάδα θα συνεχίσει να είναι πάντοτε και εσαεί αναφομοίωτος. Αυτό είναι μια παραδοχή που δε στέκει, και για τους πρώτους γενιάς μετανάστες, και πολύ περισσότερο για τα παιδιά τους. Τώρα, αν υπάρχει μια χρυσαυγίτικη πολιτική τραμπουκισμού κάθε μετανάστη φυσικά η αφομοίωση θα είναι πολύ πιο αργή και προβληματική - αλλά αυτός που χάνει κατα τη γνώμη μου από τη μη αφομοίωση είμαστε εμείς οι ίδιοι.

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ Γιώργος 01/12/2012 01:09:15

    Φυσικά και στέκει. Οι παράλληλες κοινωνίες των μουσουλμάνων είναι πραγματικότητα στη Δύση. Το ότι θα δουλέψει εδώ ή ότι θα κηδευτεί εδώ, δεν μου λέει τίποτα.
    Ας παραβλέψω την εξής απορία μου: Γιατί να συζητάμε για αφομοίωση ανθρώπων που μπήκαν παράνομα; Κανονικά, μόνο για απέλαση θα έπρεπε να συζητάμε.
    Και ας ρωτήσω το εξής: Ειλικρινά, έχεις να προτείνεις κάποιο εργαλείο για την αφομοίωση του μουσουλμάνου Αφροσιάτη; Ειδικά όταν μιλάμε για μαζική εισροή; Δεν έχεις ακούσει Πακιστανούς να λένε ότι "αυτή τη χώρα θα την κάνουμε μια μέρα δική μας;". Ξέρω δύο τέτοιες περιπτώσεις, το έχουν πει σε ανύποπτο χρόνο σε γνωστούς μου και έμειναν άναυδοι... Και ειπώθηκε φιλικά....Είναι φυσικό, 180 εκατομμύρια εναντίον 10...
    Ειδικά για τους μουσουλμάνους Αφροασιάτες, το να πιστεύει κανείς ότι ως μάζα θα αφομοιωθούν, σημαίνξει ότι είτε είναι μειωμένης αντιλήψεως ο ίδιος, είτε η άποψή του υποκρύπτει δόλο και θέλει τη διάλυση του κοινωνικού ιστού της χώρας και τη δημιουργία γκέτο. Για τους αριστερούς που μπαίνουν στον κόπο να υποστηρίξουν δημοσία τέτοιες απόψεις, πιστεύω το δεύτερο: Είναι δόλιοι και θέλουν με πάση θυσία να υπηρετήσουν την ιδεοληψία τους.

 13. kat avatar
  kat 01/12/2012 08:56:16

  Mια ματιά στο Βερολίνο,στην Στοκχόλμη ,στη Δανία ,στην Ολλανδία θα σας πείσει για την ενταξη των μουσουλμάνων...Βρίζουν δασκαλες και καθηγήτριες ως
  "σουλτάνες" γιατί δουλεύουν και δεν κάθονται σπίτι,πετάνε τα κορίτσια τους σε
  άσυλα για κακοποιημένες κοπέλες γιατί εκαναν το λάθος να κοιτάξουν αγόρι μη μουσουλμάνο ή να αρνηθούν να παντρευτούν στα 12...Και αυτές ειναι και τυχερές.

 14. Sthlh Allatos avatar
  Sthlh Allatos 01/12/2012 11:46:27

  Η απόφαση αναστολής χορήγησης της ελληνικής ιθαγένειας έχει μεγάλη εθνική σημασία γιατί πλέον, θα υπάρχει αντι-κίνητρο για την είσοδο νέων λαθρομεταναστών ή για την παραμονή όσων εισήλθαν. Σε συνδυασμό με την ενεργοποίηση του Ξένιου, τη λειτουργία κέντρων κράτησης, και την γενικότερη εντατικοποίηση της Δημόσιας Τάξης, σίγουρα θα έχουμε πολύ σημαντική βελτίωση στο πρόβλημα.

  Επιπλέον, η συγκεκριμένη απόφαση αναστολής χορήγησης της ελληνικής ιθαγένειας, λαμβάνοντας υπόψη και την ακριβή χρονική συγκυρία, (δηλαδή, μετά την υπερψήφιση του μεσοπρόθεσμου και τη θετική έκβαση για την εκταμίευση), αποτελεί και ένα σοβαρό μήνυμα συνέπειας, σε ότι αφορά τις προεκλογικές δεσμεύσεις του Αντώνη Σαμαρά. Η κατάργηση του νόμου-κράχτη του Ραγκούση, ήταν υπόσχεση του Πρωθυπουργού, και με χαρά βλέπουμε να γίνεται πράξη, στο συντομότερο χρονικό διάστημα που αυτό ήταν εφικτό, δεδομένων των περιορισμών από την πλευρά των κυβερνητικών εταίρων.

 15. Φανη avatar
  Φανη 01/12/2012 12:11:09

  ......κλαινε τα χανια γι αλογα και τα τζαμια γι αγαδες....
  Ε ρε τι κλαμα εχει πεσει στους λαθρο για την αναστολη, ειχανε ηδη βαλει δικηγορους να φροντισουν.Εγω απορω που βρισκουν τα λεφτα.
  Πτωχευμενοι ξεπτωχευμενοι αλλα ολοι εδω θελουν να ζησουν.

 16. Θέμις avatar
  Θέμις 01/12/2012 14:39:34

  Με απόφαση του δημάρχου Αθηναίων, κ. Γιώργου Καμίνη, ο Δήμος Αθηναίων θα εξακολουθήσει να εφαρμόζει κανονικά τις ισχύουσες διατάξεις του νόμου περί παροχής ιθαγένειας.

  «Τυχόν δικαστική απόφαση που χαρακτηρίζει τις εν λόγω διατάξεις ως αντισυνταγματικές δεν παράγει έννομα αποτελέσματα, παρά μόνον αφού δημοσιευτεί. Συνεπώς, δεν είναι δυνατόν να εφαρμοστούν οι οδηγίες που περιέχονται στο έγγραφο που απέστειλε στους δήμους ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, στο οποίο οι δήμοι εντέλλονται να μην εφαρμόζουν τις ισχύουσες περί απονομής ιθαγένειας διατάξεις μέχρι τη δημοσιοποίηση της σχετικής απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη λειτουργία της Δημοκρατίας, είναι ο σεβασμός στις αποφάσεις των δικαστηρίων, αφού όμως αυτές δημοσιευτούν κανονικά» αναφέρει ο δήμος σε σχετική ανακοίνωσή του.

  Μάλιστα, ο κ. Καμίνης απέστειλε στον γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης την παρακάτω επιστολή:

  «Απαραίτητη προϋπόθεση για τη λειτουργία της Δημοκρατίας είναι ο σεβασμός όλων απέναντι στις αποφάσεις των δικαστηρίων, οι οποίες αναπτύσσουν τα έννομα αποτελέσματά τους από τη δημοσίευσή τους. Ο Δήμος Αθηναίων αδυνατεί, συνεπώς, να εφαρμόσει το ανωτέρω έγγραφο του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, το οποίο παραγγέλλει, πριν από τη δημοσίευση της απόφασης του ΣτΕ, η οποία κρίνει τη συνταγματικότητα διατάξεων του ν. 3838/2010, τη μη τήρηση του εν λόγω νόμου.

  Ως εκ τούτου, ο Δήμος Αθηναίων θα συνεχίσει να τηρεί τη διαδικασία απονομής της ιθαγένειας σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

  Όλως επικουρικώς σας ενημερώνω ότι το εν λόγω έγγραφο, ακόμη και αν μπορούσε να εκληφθεί ως εγκύκλιος δεν έχει αναρτηθεί στον ιστοχώρο “Διαύγεια” και, συνεπώς, δεν μπορεί να εκτελεστεί σύμφωνα με τον νόμο 3861/2010».

  • Επισκέπτης avatar
   Επισκέπτης @ Θέμις 01/12/2012 18:18:37

   Τι ζόρι τραβά κι αυτός ο Καμίνης;

   • Θησειώτης avatar
    Θησειώτης @ Επισκέπτης 02/12/2012 09:04:27

    Εκτελεί τις οδηγίες των εντολέων του (τσύριζα κ.λ.π.).

 17. vagmyl avatar
  vagmyl 01/12/2012 15:52:33

  Ο υφυπουργός-δικαστής που εκδίδει εγκύκλιο βάσει μιας μη δημοσιευμένης απόφασης του ΣτΕ, απλώς δεν σέβεται τον ισχύοντα νόμο και τις νόμιμες διαδικασίες.
  Δείγμα κακό, παράδειγμα κάκιστο. Με πολιτική εντολή ή από προσωπική αντίληψη περί νομιμότητας;
  Κι αν για την εξεταστκή για το πως φτάσαμε στο Μνημόνιο ήρθε το "όχι" για να μην δυσαρεστηθεί ένα από τα συνεταιράκια, τώρα γιατί η κίνηση που δυσαρεστεί και τα δύο συνεταιράκια;

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ vagmyl 01/12/2012 18:35:26

   Φοβάστε μήπως χάσετε τη μοναδική ευκαιρία να αυξήσετε την εκλογική σας πελατεία με ελληνοποιημένα Πακιστάνια; Να προσέξετε, διότι σε περίπτωση που αγριέψουν κάπως τα πράγματα (...), τα Πακιστάνια θα σας αφήσουν μοναχούλια σας και αυτά θα την κάνουν με μικρά πηδηματάκια για το ωραίο Πουντζάμπ....Και δεν είστε πολλά.....

 18. Μικρασιάτης avatar
  Μικρασιάτης 01/12/2012 17:56:04

  Η ουσια ειναι τα 7 χρονια το νομου Ραγκουση, να γινουν 10 ή 11 , και να αυξηθουν τα απαιτουμενα ημερομησθια σε τουλαχιστον 150 το χρονο. Τοτε κατι κανουμε...

 19. ANNA FOTIOY avatar
  ANNA FOTIOY 01/12/2012 21:43:44

  Τα προηγούμενα χρόνια η κατάσταση στην Ελλάδα ήταν καλή , έτσι τα παιδιά των αλλοδαπών που είχαν γεννηθεί εδώ πήραν καλή παιδεία και βάσεις . Με αυτές λοιπόν τις σπουδαίες γνώσεις μπορούν τώρα που δυσκόλεψαν τα πράγματα εδώ, να γυρίσουν στις πατρογονικές εστείες και να μεταλαμπαδέψουν εκεί ό,τι έμαθαν εδώ, έτσι ώστε να φωτιστούν και οι πατριώτες τους.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.