03/08/2009 12:36
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αναστέλλεται η έκδοση οικοδομικών αδειών εντός της Ζώνης Β΄ του Υμηττού(Ανεωμένο). Απόφαση με την οποία αναστέλλεται η έκδοση οικοδομικών αδειών εντός της Ζώνης Β΄ του Υμηττού επί εννέα μήνες, εξέδωσε το ΥΠΕΧΩΔΕ. Παράλληλα, σε έγγραφό του ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ Σουφλιάς υπογραμμίζει ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία διαβούλευσης για το σχέδιο τροποποίησης του Προεδρικό Διατάγματος Προστασίας του ορεινού όγκου του Υμηττού, επισημαίνοντας ότι στο σχέδιο «συμπεριελήφθησαν οι απόψεις των φορέων».

Ωστόσο, 15 δήμοι - μέλη του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης του Υμηττού προειδοποιούν με κινητοποιήσει αν δεν σταματήσουν τα κατασκευαστικά έργα στο πρώην στρατόπεδο Σακέτα

Ειδικότερα, όπως επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωση του Συνδέσμου Προστασίας του Υμηττού «την ώρα που οι μνήμες από τις μεγάλες πυρκαγιές- καταστροφές του 1995, του 1998 και του 2007 παραμένουν νωπές, η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και οι υπηρεσίες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας επέλεξαν να προχωρήσουν στο χτίσιμο 2.000 τ.μ. στην περιοχή Σακέτα».

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, οι κατοικίες ανεγείρονται σε προστατευόμενη περιοχή και προορίζονται για τις ανάγκες των αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας

Την αντίθεσή του στο έργο εξέφρασε ο δήμαρχος Καισαριανής, Σπύρος Τζόκας, ο οποίος σε δηλώσεις του υπογράμμισε: ότι «θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να το σταματήσουμε».

Εξαιρετικά προκλητική χαρακτήρισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Άννα Φιλίνη, την ανέγερση των 36 κατοικιών για τους αξιωματικούς της Αεροπορίας στην περιοχή Σακέτα, υπογραμμίζοντας:

«Σε μια στιγμή όπου το ΥΠΕΧΩΔΕ διατείνεται με νέο Π.Δ. ότι προστατεύει τον Υμηττό, αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι οι διακηρύξεις αυτές στοχεύουν να ρίξουν στάχτη στα μάτια. Παράλληλα υπογραμμίζουμε ότι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας που τώρα για άλλη μια φορά δεν διστάζει να τσιμεντοποιήσει τον Υμηττό, ήδη κατακρατεί παράνομα 450 στρέμματα στη Β' Ζώνη Υμηττού, στην περιοχή του Πάρκου Γουδί, που όφειλε εδώ και τριάντα χρόνια να έχει παραδώσει στους Δήμους Αθηναίων, Ζωγράφου και Παπάγου και να εφαρμόσει το σχετικό νόμο».

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.