07/09/2010 18:04
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ανασκευάζει τώρα ο Καρακώστας

Αν και ο μάρτυρας Παντελής Καρακώστας προσήλθε σήμερα στην εξεταστική επιτροπή με απολογητικό υπόμνημα που κατέθεσε και γνωστοποιεί το δικαίωμά του να μην καταθέσει δεδομένου ότι ήδη έχει καταστεί κατηγορούμενος- από την πρώτη φορά που κατέθεσε – εν τούτοις, υπέπεσε σε μια ομολογία με την οποία αποδεικνύεται η ενεργός συμμετοχή του στην υπόθεση.

Στο υπόμνημά του ο κ. Καρακώστας αναφέρει ότι η κατάσταση της υγείας του όταν είχε πρωτοέρθει στην επιτροπή ήταν «ψυχολογικά και σωματικά τραγική», ότι «αιφνιδιάστηκε» και ότι σε αυτό οφείλεται και το ότι η πρώτη κατάθεσή του «να μην ανταποκρίνεται πλήρως στην πραγματικότητα» και ότι επειδή πλέον έχει καταστεί κατηγορούμενος, κάνει χρήση του δικαιώματός του και δεν επιθυμεί να τίποτα παραπάνω στην επιτροπή, παρά μόνο στον Εισαγγελέα όταν τον καλέσει να καταθέσει.

Στη συνέχεια ο κ. Καρακώστας ανασκεύασε όλα όσα αρχικώς είχε καταθέσει, υποστηρίζει ότι δεν κατέβαλε χρήματα σε κανένα πολιτικό πρόσωπο, γνώριζε τον Ηλία Γεωργίου λόγω της προηγούμενης εργασίας του στη Γερμανία στον τομέα της Ενέργειας και ότι δεν κατέβαλε τα χρήματα σε κάποιο άγνωστο Γερμανό αλλά το είπε για να δικαιολογήσει χρήματα που δεν είχε δηλώσει στην εφορία.

Να σημειωθεί ότι προτάθηκε του κ. Καρακώστα από τους βουλευτές για να ελαφρύνει τη θέση του, να κάνει χρήση του δικαιώματος που του παρέχει η νέα νομοθεσία για την προστασία μαρτύρων και να δώσει στοιχεία για εταιρείες που διενήργησαν τους κοστολογικούς ελέγχους και ζημιώθηκε το δημόσιο.

Για να κάμψει την «αντίσταση» με τη συνεχή άρνηση του κ. Καρακώστα να απαντά στις ερωτήσεις των βουλευτών, ο Κ. Τζαβάρας του υπέβαλε ένα έξυπνο «επαγγελματικό» ερώτημα, ζητώντας δηλαδή από τον μάρτυρα να δηλώσει αν αναγνωρίζει ή όχι σε συγκεκριμένο έγγραφο τον γραφικό του χαρακτήρα. Ο μάρτυρας απάντησε καταφατικά, ομολογώντας έτσι και την εμπλοκή του στην επιστολή που απέστειλε ο ίδιος προς τον επιχειρηματία Σ. Κόκκαλη το 2001, ζητώντας να του αποδοθούν 450.000 ευρώ ως αμοιβή: «Πληρώστε με», γράφει στον Σ. Κόκκαλη, «τα 550.000 ευρώ που μου χρωστάτε, καθ' ότι μου έχετε δώσει μόνο 70.000 ευρώ, ενώ η Siemens με εξόφλησε»...

«Το δικαίωμα της σιωπής μπορεί να καλύπτει μόνο όσα ζητήματα άπτονται του κατηγορητηρίου» σχολίασε ο κ. Τζαβάρας υποστηρίζοντας ότι με τη νέα αυτή παραδοχή του, ο μάρτυρας αποδίδει με τις συγκεκριμένες επιστολές προς τον κ. Κόκκαλη την καταγραφή πραγματικών γεγονότων και αυτό αποτελεί ουσιαστική ένδειξη συμμετοχής, καθιστώντας τις επιστολές αποδεικτικά έγγραφα.

Ιδιαίτερη εντύπωση μάλιστα έχει κάνει στους βουλευτές το συνθηματικό «Θερμοσίφωνας off» που αναγράφεται σε κάποια από τα κατασχεθέντα έγγραφα του Π. Καρακώστα και που το αποδίδουν στην ολοκλήρωση μια «αποστολής εξόφλησης ή  πληρωμής».

Από τα κατασχεθέντα έγγραφα και τις αναφορές του Π. Καρακώστα, οι βουλευτές προσανατολίζονται μετά το τέλος των εργασιών της επιτροπής να ζητήσουν από τη δικαιοσύνη τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης της σύμβασης 8004 της ΙΝΤΡΑΚΟΜ με τον ΟΤΕ προκειμένου να διερευνηθούν οι όποιοι «χειρισμοί» για την εξουδετέρωση της ρήτρας του κοστολογικού ελέγχου και που είχε ως αποτέλεσμα τη ζημία του δημοσίου.

Ν α σημειωθεί επίσης ότι από το κατασχεθέν υλικό στο γραφείο και την κατοικία του Π. Καρακώστα, υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία για σχέσεις στελεχών της ΔΕΗ με επιχειρηματίες στο χώρο της ενέργειας αλλά και οπτικοακουστικό υλικό όπου σύμφωνα με τους βουλευτές ο κ. Καρακώστας κατέγραφε τις επαφές του.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 07/09/2010 20:01:58

  ...η ψυχολογία της τσέπης και η ταραχή της κατάθεσης...

  ή είμαι κουρασμένος και δεν ξέρω ποιον γνωρίζω ποιον πληρώνω και που καταθέτω χρήματα...

 2. παραέλλην avatar
  παραέλλην 07/09/2010 20:43:02

  δύναται κάποιος σύγχρονος θουκυδίδης να μεριμνήσει επιτέλους διά το ΠΑΚ και να οργανώσει μία πραγματεία επ'αυτού και περί πασών των υποχθονίων ανθέων αυτού; ερωτώ κύριοι.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.