#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
28/04/2011 07:12
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αναμένοντας το "Ζάππειο 2"
Του Οδυσσέα Αρβανίτη

Η συνολική πολιτική του κ. Γιώργου Παπανδρέου πάσχει από έλλειμμα νομιμοποίησης. Η πολιτική που ψηφίστηκε το 2009 και τον έκανε πρωθυπουργό ήταν η πολιτική του «λεφτά υπάρχουν» που υποσχόταν μία διαφορετική αναδιανομή εισοδήματος προς όφελος των πολλών και έναν διαφορετικό δρόμο σύμφωνο με τις μέχρι τότε κοινωνικές και πατριωτικές παραδόσεις του ΠΑΣΟΚ. Η πολιτική που εφαρμόζει ο κ. Παπανδρέου αμέσως μετά την εκλογή του δεν έχει καμία νομιμοποίηση στο εκλογικό σώμα ώστε να τηρούνται τα ελάχιστα προσχήματα δημοκρατίας. Το κενό νομιμοποίησης επιτείνεται από την αναποτελεσματικότητα της ασκούμενης πολιτικής κρινόμενης ακόμη και σε σχέση με τα δικά της δεδομένα.

Αρχικά το έλλειμμα νομιμοποίησης έγινε προσπάθεια να καλυφθεί με την επίκληση των συνθηκών εκτάκτου ανάγκης και την απειλή της χρεωκοπίας –σύμφωνα με την θεωρεία του σοκ που περιγράφει τόσο καλά η Ναόμι Κλάιν στο βιβλίο της. Στην συνέχεια επιχειρήθηκε να συγκαλυφθεί με μία επίπλαστη κομματική συναίνεση που είχε όμως την προυπόθεση να συμφωνήσει το έτερον ήμισι του δικομματισμού. Εδώ ο Σαμαράς χάλασε τους σχεδιασμούς, είπε όχι στο μνημόνιο και επιμένει. Και γι αυτό υφίσταται και τον απηνή πόλεμο της κυβέρνησης καθώς και επιχειρηματικών και εκδοτικών κύκλων που ήδη στήνουν το σκηνικό της επόμενης ημέρας κάνοντας  και σχεδιάζοντας “business as usual”. Το έλλειμμα νομιμοποίησης και το εμφανές αδιέξοδο της μνημονιακής πολιτικής παράγει πλέον αποτελέσματα στο εσωτερικό και της κυβέρνησης με τις αντιπαραθέσεις μεταξύ των υπουργών αλλά και στο ΠΑΣΟΚ που νιώθει πια ότι στο τέλος της ημέρας δεν θα υφίσταται σαν κόμμα.

Αυτά αφορούν το ΠΑΣΟΚ και την κυβέρνηση, αλλά και η ΝΔ δεν είναι σε καλύτερη θέση. Δείχνει να ταλανίζεται ανάμεσα σε έναν Σαμαρά και μερικούς συνεργάτες του που προσπαθούν να αρθρώσουν ένα νέο όραμα και στις παλιοσειρές βουλευτών και πολιτικών που περιμένουν απλώς να επιστρέψουν στην εξουσία.

Για να μπορέσει η ΝΔ να ξεφύγει από την στασιμότητα και να μπει σε πορεία ανάκαμψης πρέπει να αρθρώσει ουσιαστική πρόταση για την έξοδο από την κρίση. Πρέπει να διατυπώσει ένα συνολικό στρατηγικό σχέδιο για την χώρα, για το πώς βλέπει την Ελλάδα στον 21ο αιώνα, στην Ευρώπη, στις σχέσεις της με τις γειτονικές χώρες. Να πει ποιο παραγωγικό δυναμικό θα αξιοποιήσει, σε ποιους τομείς της οικονομίας θα δώσει βάρος, πως θα ενεργοποιήσει δυνάμεις για να παράξει πρωτογενή πλούτο, πως θα αντιμετωπίσει την διάλυση της κοινωνίας, την απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων την κατάργηση του κοινωνικού κράτους.

Σε αυτά η ΝΔ δεν έχει δώσει ακόμα απαντήσεις και σε αυτά πρέπει να επικεντρώσει την προσοχή της. Και πρέπει εδώ να πούμε για εκείνα τα στελέχη και τους επιτελείς της που εμποτισμένοι με την νεοφιλελεύθερη ιδεολογία και νοοτροπία δεν έχουν καν αντιληφθεί ότι το νεοφιλελεύθερο μοντέλο μετά από 30 χρόνια απόλυτης κυριαρχίας σε πλανητικό επίπεδο έχει καταρρεύσει παντού έστω και αν δεν έχει γεννηθεί ακόμη εκείνο που θα το αντικαταστήσει. Ακόμη και πολιτικοί όπως ο Γκόρντον Μπράουν μιλούν για επιστροφή στις καλύτερες παραδόσεις του κευνσιανισμού αναγνωρίζοντας ότι η παγκοσμιοποίηση και οι αγορές είναι αδύνατο να λειτουργήσουν προς όφελος των κοινωνιών. Αυτά όμως είναι ψιλά γράμματα για κάποιους νεοδημοκράτες που απλώς ονειρεύονται την επιστροφή στην εξουσία.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Νίκος Θ. avatar
  Νίκος Θ. 28/04/2011 08:49:12

  Η ουσιαστική πρόταση για την έξοδο από το τέλμα είναι το ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ. Ο Αντώνης Σαμαράς θα το κάνει. Όλοι να είναι βέβαιοι γι'αυτό.

  • Κωνσταντινόπουλος Γεώργιος avatar
   Κωνσταντινόπουλος Γεώργιος @ Νίκος Θ. 30/04/2011 19:34:51

   Εάν ο κύριος Σαμαράς στο Ζάππειο 2 παρουσιάσει μία αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση εξόδου από την κρίση με παράλληλη ανάπτυξη της οικονομίας και τη δεσμευση για έξοδο από την πολιτική του μνημονίου δύο τινά θα συμβούν πολύ γρήγορα: 1)θα προηγηθεί μέσα σε σύντομο διάστημα στις δημοσκοπήσεις και, 2)θα μπορούσε να πάρει υποστήριξη ακόμα και από αριστερούς πολίτες αλλά και άλλους δημοκράτες. Προσοχή όμως: ο ελληνικός λαός θα τιμωρήσει σίγουρα το Πασοκ και θα αναζητήσει εναρμόνιση λόγων και έργων από την επερχόμενη κυβερνώσα παράταξη, όποια κι αν είναι αυτή.

 2. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 28/04/2011 09:53:12

  Συντονισμος....
  Ζαππειο ΙΙ να ειναι η Αρχη του Πολεμου.!
  Τερμα οι διαπιστωσεις και οι περιγραφες.!
  Τερμα το Πρασινο Μπακινγχαμ.!
  Στο κλαρι ολοι.!
  Θα επιμεινω την παραιτηση απο Βουλευτικη Ασυλια οσων κατεβουν με ΝΔ..!!! και παραδοση Ποθεν-Ποτε Εσχες.-
  Τερμα οι Οψιμοι με την μπλε καλουμπα και το χαρταετο.!
  ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΣΥΓΧΩΡΟΧΑΡΤΙΑ και το χαϊδεμα των ΠΑΣΟΚΩΝ. ΦΥΛΑΚΗ.

  ΠΠ

  • Κρητικός avatar
   Κρητικός @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 28/04/2011 10:06:59

   Επί πλέον μιας και θα εχουμε αναθεωριτική βουλη
   Αφαίρεση ελληνικής ιθαγένειας σε όποιον αποδεδειγμένα στο παρελθον στο παρόν η στο μέλλον καταχράσθηκε εξουσία και δημόσιο χρήμα.
   Κατάσχεση και Δήμευση κινητής και ακίνητης περιουσίας σε όποιον αποδικνύεται ότι έχει βάλει χέρι σε κρατικ'ό χρήμα με οποιονδόποτε τρόπο και αναδρομικά.

   • Εnzo avatar
    Εnzo @ Κρητικός 28/04/2011 10:09:58

    δεν γινονται αυτα, θα πρεπει να παει η μιση Ελλαδα φυλακη αμα γινει αυτο.

   • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
    ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ Κρητικός 28/04/2011 10:19:46

    και πολλα πολλα πολλα άλλα....

    ΠΠ

   • lampros avatar
    lampros @ Κρητικός 28/04/2011 15:21:58

    Καλά, περίμενε...

    Μάλλον θα χρησιμοποιηθεί η αναθεωρητική βουλή για περισσότερη αποδόμηση του ελληνικού κράτους.

  • ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
   ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 28/04/2011 15:56:27

   ΓΕΙΑ ΣΟΥ Π.Π. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ.

   • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
    ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ 28/04/2011 17:28:00

    Αληθως ο Κυριος Αγιε του Πειραια.

    ΠΠ

 3. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 28/04/2011 10:29:01

  1 Ευρώ = 1,485 $ σήμερα...
  h**p://boersen.manager-magazin.de/spo_mmo/kurse_einzelkurs_uebersicht.htm?u=0&p=0&k=0&s=EUR&l=276&b=691&n=EUR%2FUSD%20SPOT&chartzeit=0
  Το θυμίζω. Τι λέγαμε πριν μερικές ημέρες;
  Τα προσέχουν τα νούμερα εκεί πάνω, τι ανεβαίνει τι κατεβαίνει, Πράσινοι και Βένετοι;
  Πολλά ζητάω μάλλον. Εδώ είναι Νοτιοβαλκανία!

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Ο Θείος 28/04/2011 10:39:14

   Αλλά για να μην είμαι μονίμως κριτικός ή και απορριπτικός - μια και περί οικονομικών ο λόγος - θα επισημάνω ότι τελευταία με έχει εκπλήξει θετικά ο Χ. Λαζαρίδης. Αρχίζοντας από τα περί αξιοποίησης Δημόσιας περιουσίας, προχωρώντας στα περί βιωσιμότητας του δημόσιου χρέους μας (τον τιμά η εξαιρετικά η κόντρα του με τους Αγγλοσαξωνικούς και Γερμανο-ordoliberalen "κουρείς" - καννίβαλους), και καταλήγοντας στα καθαρά λόγια του για την περιβόητη "απογραφή".
   Με κίνδυνο να εκφρασθώ λυρικά (!) στο κατεξοχήν πεζό πεδίο της οικονομίας, θα πώ ότι τελικά ο Χ.Λ. αποτελεί μια πηγή ορθού λόγου στην Νεοδημοκρατική έρημο της οικονομικής σκέψης.

   • Κώστας Σταματάκης avatar
    Κώστας Σταματάκης @ Ο Θείος 28/04/2011 13:46:40

    Θείε, ο Χρύσανθος την δεκαετία του 80 και του 90 αν θυμάμαι καλά, έγραφε στον τότε Οικονομικό Ταχυδρόμο για οικονομικά αλλά κυρίως για εθνικά θέματα. Τα κείμενα του είχαν ένα σπινθηροβόλο πνεύμα και μια ευφυΐα πάνω από το μέσο όρο που μου άρεσαν και κρατούσα τα αποκόμματα για να τα μελετήσω με την ησυχία μου. Έχει γράψει και ένα βιβλίο «Αναζητώντας Στρατηγική» για τα εθνικά θέματα που το θεωρώ πολύ έξυπνο και κλάσεις ανώτερο από τα κείμενα του Βασ, Μαρκεζίνη.

    Μας αρέσει δεν μας αρέσει είναι μεγάλο ευτύχημα για την ΝΔ που ο Σαμαράς έχει φέρει τέτοιους ανθρώπους σαν τον Χρύσανθο και τον Φαήλο στο κόμμα. Φαντάζεστε την ΝΔ με τον Μίλτο Βαρβιτσιώτη, τον Χατζηδάκη, τον Σιούφα και τον Πάκη! Έλεος ούτε το δικό τους δεν θα βρούνε.

 4. Ανώνυμος avatar
  Ανώνυμος 28/04/2011 10:34:10

  Με ποιον επικοινωνιακό παράγοντα; Με τον Μιχελάκη ; Αδύνατον.
  Έσωσε το ΠΑΣΟΚ με την αηδεία του.

  • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
   ΣΟΝ ΠΕΝ @ Ανώνυμος 28/04/2011 12:23:06

   Aνώνυμε

   Χωρίς να σπάσεις αυγά δε γίνεται ομελέτα.
   Με κουβέντες στρογγυλές και το φόβο των αντιδράσεων δε γίνεται πολιτική.
   Δε μπορείς να κατηγορείς το ΠΑΣΟΚ για τα περί Τιτανικού και για την απογραφή Αλογοσκούφη να πηγαίνεις πάσο.

   • Ανώνυμος avatar
    Ανώνυμος @ ΣΟΝ ΠΕΝ 28/04/2011 16:02:41

    Πως συνδέεις την απογραφή με τα περί τιτανικού;
    Το ένα είναι καταγραφή μιας κατάστασης και το άλλο είναι έκφραση πολιτικής.
    Αλλά φοβήθηκαν τους νταβατζήδες οι οποίοι με την σειρά τους τρέμουν το Καραμανλή γιατί δεν τρώνε.

 5. Ιεροκλής avatar
  Ιεροκλής 28/04/2011 10:46:27

  Οι νέοι συνεργάτες Σαμαρά (Λαζαρίδης-Κρανιδιώτης) ενισχύουν τη φερεγκυότητά του...

 6. ο ανένταχτος avatar
  ο ανένταχτος 28/04/2011 10:53:37

  Η ΝΔ ΘΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ ΓΙΑΤΙ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ 20%.
  ΚΟΙΝΩΣ ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΥΛΙΖΕΙ.
  ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΕΨΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΓΙΑ ΜΗ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ, ΔΗΛΑΔΗ ΡΙΖΙΚΗ ΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 30 ΝΕΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΑΦΘΑΡΤΟΥΣ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΣ.
  ΜΕ ΤΑ ΦΘΑΡΜΕΝΑ ΥΛΙΚΑ ΤΟΥ ΧΘΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΥΠΕΥΘΗΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΛΥΠΑΜΑΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΚΑΜΨΕΙ ΠΟΤΕ ΓΙΑΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΠΑΨΕ ΝΑ ΤΡΩΕΙ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ.

 7. christof avatar
  christof 28/04/2011 10:54:15

  Καταπληκτικο το αρθρο. Ακουνε εκει στη ΝΔ_Το Ζαππειο 2 πρεπει να το καταλαβει ο κοσμος,και να μη το θαψουν παλι οι δημοσιογαραφοι.

  • περήφανος δεξιός avatar
   περήφανος δεξιός @ christof 28/04/2011 15:50:20

   θα υπάρχει ζωντανή μετάδοση από την ερτ??

   • φραγκι avatar
    φραγκι @ περήφανος δεξιός 30/04/2011 19:54:56

    ε ναι οπως ειχε γινει και με το ζαπειο 2

 8. Enjoy Capitalism avatar
  Enjoy Capitalism 28/04/2011 11:21:49

  Εχω την αίσθηση ότι το "Ζαππειο ΙΙ " προεξοφλείται στο Αγιο Δισκοπότηρο της Ν.Δ για να εκπληρώσει το πεπρωμένο της ....!!!

  Ωστόσο, όπως σωστά επισημαίνει ο συντάκτης η Ν.Δ δεν έχει δώσει απαντήσεις για ένα πειστικό συνολικό σχέδιο΄, ούτε - πολύ περισσότερο - με ποιούς θα το υλοποιήσει ( αν είναι οι δοκιμασμένοι και αποτυχυμένοι του "ραχατιού" Καραμανλή , τα πιάσαμε τα λεφτά μας! ) και μιλάμε για μεγάλο ξεβόλευμα πολλών μέσα στην κοινωνία και στο κόμμα!

  Βέβαια το ζητούμενο δεν είναι η επιστροφή στον κεϋσιανισμό ( που εξελίχτηκε πολλάκις στο παρελθόν της ΝΔ σε στρεβλή κρατιστική σοσιαλμανία) αλλά αν θα μπορέσει να εμφυσήσει ένα νέο όραμα για την πορεία της Πατρίδας στις σύγχρονες προκλήσεις....και αυτό κύριοι θέλει τόλμη , συνέπεια και αυτό που οι αγγλοσάξωνες λένε "lead by example" ...και σε αυτό το τελευταίο η παράταξη πάσχει πολύ !

  Όσο για την Ναόμι Κλάιν και το ευπώλητό της, διαβάστε και το παρακάτω να δείτε ότι δεν είναι ακριβώς έτσι όπως τα λέει... (γκουγκάρετε το)
  The Klein Doctrine: The Rise of Disaster Polemics
  by Johan Norberg

 9. Παναγος avatar
  Παναγος 28/04/2011 11:27:56

  Δεν μπορω να καταλαβω οτι καποιοι στην Ν.Δ ασχολουνται με τη προπαγανδα της συμμοριας πασοκ σχετικα με την .."απογραφη"!!!

  ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΛΑΘΟΣ??>
  Παρελαβε χαος στη κυριολεξια και ειπε να κανει "ταμειο"!!
  Που ειναι το λαθος???
  Θελησε το εξης απλο:
  Να δει τι αφησανε πισω τους αυτοι οι αχρειοι της συμμοριας πασοκ..

  Και φανταζομαι οτι οι αλητες επειδη ξερουν οτι θα χασουν κρατανε απο τωρα
  "πισινη". Να μην ξανατολμησει η Ν.Δ οταν γινει κυβερνηση να ξανακανει το ιδιο .."λαθος"!!!!!!
  Δηλαδη να μην βγαλει στη επιφανεια πως οι αλητες το "ελλειμα" του 7-8% τον
  Σεπτεμβριο του 2009 το κανανε 15% οι μπασταρδοι τον Δεκεμβριο,απλα γιατι μεταφερανε τα εσοδα του 2009 σε εσοδα του 2010 και χρεωσανε και την ..
  αποσυρση στα εξοδα ,ενω την πληρωσανε το 2010.
  (ειδικα του Δεκεμβριου οπου εχει τα "τελη κυκλοφοριας" και την εκαθαριση του εκαθαριστικου της εφοριας δηλαδη περιπου 12 δις ευρω)...

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Παναγος 28/04/2011 11:44:02

   Φίλε Πανάγο, σχετικά με την περιβόητη "απογραφή", έχω ήδη επισημάνει 1 -2 απλά πράματα:
   Πώς είναι δυνατόν να κάνεις απογραφή στο "μαγαζί" σου και να μην απογράψεις τι προσωπικό απασχολείς (ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων πότε μετήθηκε ; )
   Πώς είναι δυνατόν να κάνεις απογραφή στη "επιχείρηση" και να μην απογράψεις τα περιουσιακά στοιχεία της ; Ακόμα και τώρα, την ξέρουμε τη Δημόσια περιουσία, ακίνητα κτλ; Ποιά είναι, πόσο αξίζει κτλ;
   Είχαμε τα "μαïμουδένια" στοιχεία των προηγούμενων, ήρθαν οι επόμενοι και πρόσθεσαν τα δικά τους "πιθήκια". Αυτά που τους βόλευαν.
   Αυτό ήταν η "απογραφή", πάει τελείωσε.

   • Παναγος avatar
    Παναγος @ Ο Θείος 28/04/2011 12:01:07

    Θειε
    ==
    Αμα παραλαβεις ενα "μαγαζι" συνηθως ελεγχεις την οικονομικη κατασταση . Τι χρωσταει τι εχει να λαβαινει και βγαζεις καποιο συμπερασμα ,σε τι κατασταση βρισκεσαι.
    Φυσικα σε ενα απεραντο κρατος δεν μπορει να κανεις κατι τετοιο,οπως σε ενα μαγαζι.

    Ουτε και τωρα ξερει κανεις ποσοι ειναι οι Δ.Υ.
    Προπαγανδα ηταν αυτο που εκανε η συμμορια.
    Οταν τους φορτωνει 250.000 "συμβασιουχους" και ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ στα βρωμοκαναλα παιζει η .."πρεοκλογικη δεσμευση" και πρεπει να τους μονιμοποιησει κλπ τι "μετρημα" να κανει?? Ασε δηλαδη που θα ειναι και το Σ.Τ.Ε ,αρειος παγος κλπ στη μεση.

    Την περιουσια του Ελληνικου δημοσιου την ...μετρησε η συμμορια πασοκ! με το κτηματολογιο!! Φαγαν τα λεφτα της Ε.Ε οι αλητες ,
    μιλαμε εν ψυχρω!!!

    Οκ.
    Πιστευω οτι η απογραφη επρεπε να γινει. Και μαλιστα πιο επισταμενη . Και μαλιστα πιο λεπτομερης.
    Το οτι εγινε "βουκινο" στην Ε.Ε και ζητησαν πιο πολλα στοιχεια ,αυτο οφειλεται αποκλειστικα στη συμμορια πασοκ.
    Και η Ε.Ε ζητησε τοτε καποια "επιτηρηση" για τα κονδυλια που θα εδινε.
    Και ετσι η επιχειρηση "απογραφη" σταματησε .

   • ΑποΜηχανηςΦτωχος avatar
    ΑποΜηχανηςΦτωχος @ Ο Θείος 28/04/2011 22:42:49

    Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει παρακαλώ πως είναι δυνατόν να μην μπορείς να τους μετρήσεις ενώ τους πληρώνεις? Επιπλέον ακούω πως οι προϊστάμενοι όλων των υπηρεσιών υπέβαλαν μηνιαία κατάσταση πληρωμών. Υπάρχει άνθρωπος πού κρατάει ταμείο να μην ξέρει πόσους και πόσα πληρώνει? Κι αν δεν ξέρει δεν μπορεί ν ανοίξει τα χαρτιά του και να δεί? Ποτέ δεν την κατάλαβα αυτή την απογραφή.

 10. Γιάννης_Άλιμος avatar
  Γιάννης_Άλιμος 28/04/2011 11:34:08

  Μάλιστα. Και γιατί να μην υποψιαστούμε ότι το δικομματικό σύστημα εξουσίας που μας κυβερνάει εδώ και δεκαετίες, επέλεξε εξ' αρχής και συνειδητά, αυτή την εκ διαμέτρου αντίθετη συμπεριφορά (κυβέρνηση - υπερασπιστής, αξιωματική αντιπολίτευση - αρνητής ) σε σχέση με το μνημόνιο;
  Ξέροντας ή ακόμη χειρότερα έχοντας προδιαγράψει εξ' αρχής (πιθανώς και ως εντολοδόχοι άλλων...), αυτά που συμβαίνουν σήμερα ή πρόκειται να συμβούν στην χώρα μας και σε εμάς τους ίδιους, φρόντισαν να πάρουν τα μέτρα τους. Μέσα στον ορυμαγδό της καταστροφής, το (πολιτικό) "σύστημα" και οι κύριες δομές και τα συστατικά του πρέπει να παραμείνουν ως έχουν για προφανείς λόγους... Οπότε ο λαός μέσα στην απόγνωσή του, καταψηφίζοντας τον "υπερασπιστή" του μνημονίου, θα έχει ΄"καθαρή" επιλογή τον "αρνητή" του μνημονίου. Οπότε η μπόρα για το "σύστημα" θα περάσει με τις λιγότερες απώλειες... Και επειδή οι Έλληνες "...αεί παίδες..." και ξεχνάμε και εύκολα, σε 4-5 ή 6 χρόνια, η διάδοχη κατάσταση του Πασοκ θα έλθει με την σειρά της (ένας - ένας, μην σπρώχνεστε...) να πάρει ξανά την σκυτάλη της εξουσίας (όπως έγινε και το 2009, ας μην γελιόμαστε).

 11. ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
  ΣΟΝ ΠΕΝ 28/04/2011 12:39:33

  Σωστό το άρθρο.

  ΟΜΩΣ
  Απαιτούνται και νέοι Άνθρωποι.
  Το πολιτικό σύστημα και τα κόμματα αμφισβητούνται για το δεδομένο πολιτικό τους προσωπικό.
  Οι πολίτες βλέπουν ότι στην εκλογική τους περιφέρεια πάλι οι ίδιοι Άνθρωποι του χθές διεκδικούν την ψήφο τους.
  Ποιός Νέος θα αναμετρηθεί μαζί τους γνωρίζοντας ότι χωρίς προηγούμενη προβολή θα αντιμετωπίσει το γνωστό σύστημα στον αθέμιτο ανταγωνισμό των εκατομμυρίων ευρώ?
  Γνωρίζοντας ότι θα αντιμετωπίσει Τομεάρχες και αναπληρωτές Τομεάρχες του κόμματος αναβαπτισμένους μάλιστα στην εμπιστοσύνη του νέου Αρχηγού.
  Θεωρώ ότι η αντιμετώπιση με επαναστατικό τρόπο του ζητήματος της εκπροσώπησης, αποτελεί το κορυφαίο πρόβλημα της Ν.Δ και ότι το απαραίτητο ρίσκο από μια τέτοια απόφαση είναι προαπαιτούμενο τεκμήριο αξιοπιστίας για τις ικανότητές της και τις προθέσεις της.

  • rally monkey avatar
   rally monkey @ ΣΟΝ ΠΕΝ 28/04/2011 17:25:21

   Σον Πεν Το ζήτημα της εκπροσώπησης οπως το εθεσες και η έλλειψη πολιτικού προσωπικού ικανού να διαχειριστεί την κατάσταση είναι το κορυφαίο και κρισιμοτερο ζήτημα για την χώρα.

 12. George_Ch avatar
  George_Ch 28/04/2011 14:08:21

  Δεν αρκεί, μόνο, η ανακοίνωση του οικονομικού μοντέλου που θα προτείνει η Ν.Δ. στο Ζάππειο. Αν περιμένει ο Σαμαράς να φτάσουν στον απλό κόσμο αυτά που θα πεί από τις εφημερίδες και τα δελτία των τηλεοράσεων είναι γελασμένος.
  Η πρόταση για την έξοδο από την κρίση που θα παρουσιάσει στο Ζάππειο, πρέπει να μεταφερθεί με απλό και κατανοητό τρόπο στην κοινωνία. Στα καφενεία, στις συζητήσεις, στα blogs, στα forum, στα social media... Παντού.
  Και, χρειάζονται άνθρωποι που μιλάνε τη "γλώσσα" των απλών ανθρώπων για να τη μεταφέρουν.
  Κατανοώ ότι δεν πρέπει να ζητάμε από το Σαμαρά να κάνει, ότι χρόνια ολόκληρα δεν έχει κάνει η Ν.Δ. Ομως, επειδή είναι κρίσιμη η εποχή που διανύουμε και, καλώς ή κακώς ο Έλληνας έχει μάθει να αντιδρά περιμένοντας υπομονετικά τις εκλογές για να τιμωρήσει ή να επιβραβεύσει, καλά θα είναι να φροντίσει η Ν.Δ. να επικοινωνήσει με τον πολίτη στο δικό του χώρο.
  Οψόμεθα...

 13. ΓΙΑΝΝΗΣ-ΑΛΙΜΟΣ avatar
  ΓΙΑΝΝΗΣ-ΑΛΙΜΟΣ 28/04/2011 15:05:38

  Αφιερώστε μια ώρα από τη ζωή σας για να δείτε το ντοκυμαντέρ ΧΡΕΟΚΡΑΤΙΑ που κυκλοφορεί πολύ στο ίντερνετ και ανοίγει τα μάτια του Ελληνικού λαού. Ελπίζω να το έχουν δει εκει στη Συγγρού και να πουν τις αλήθειες που λέει: http://www.dailymotion.com/video/xi2b7p_debtocracy-final_news

  Αν διστάζουν να μιλήσουν με τη γλώσσα της αλήθειας θα πει πως είναι μια από τα ίδια.

 14. aggelosview avatar
  aggelosview 28/04/2011 15:13:00

  Απλά πράγματα για να κάνει τη διαφορά:
  -Μείωση βουλευτών σε 200.
  -Διαχωρισμός βουλευτή & υπουργού
  -Ιδιωτικοποιήσεις για να τελειώσουμε επιτέλους με τη συνδικαλιστική πασοκική νομεκλατούρα.
  -Να σταματήσει να χαϊδεύει αυτιά γιατί θα τα βρει μπροστά του και θα την πατήσει, όπως ο Γιωργάκης.

  • περήφανος δεξιός avatar
   περήφανος δεξιός @ aggelosview 28/04/2011 15:51:15

   +1000

 15. Ανώνυμος avatar
  Ανώνυμος 28/04/2011 16:04:10

  Ε,Ε,Ε,Ε ΕΡΧΕΤΑΙ

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Ανώνυμος 28/04/2011 17:04:20

   Όχι πάλι, έλεος!
   Το έζησα το 1956, το ξαναέζησα το 1974, το άντεξα και το 2004.
   Άν ξανασυμβεί άλλη φορά, θα πάρω δηλητήριο.
   Ή θα σαλτάρω από την ταράτσα.

   • Παναγος avatar
    Παναγος @ Ο Θείος 28/04/2011 17:13:56

    Θειε
    ==
    Αν επιμενεις τι να σου πουμε και μεις !?
    Κοιτα μονο καμμια ψηλη ταρατσα ,οχι σαν τον το ζαχοπουλο!

    Θα μας λειψεις ομως να το ξερεις..

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ Ο Θείος 28/04/2011 17:31:34

    Άχ, ο ζαχ δεν "πρόσεξε". "Βρήκε" και σε μαρκίζα. Αποδείχθηκε τελικά πολύ μάζοχ.
    Λεοπόλντ φον Ζάχερ-Μαζοχ δεν ήταν ο "αυθεντικός";
    Σ' αυτά τα πράματα, προσέχεις πώς τα κάνεις. Και δοκιμάζεις: Πετάς πρώτα μια κανάτα. Όπως στην Κέρκυρα, το Πάσχα.

    • Παναγος avatar
     Παναγος @ Ο Θείος 28/04/2011 17:52:55

     Ναι τελεια.
     Αλλα ριχνεις και μια ματια κατω ...
     Και περιμενεις να περασει κανενα πασοκοσκυλο να του ανοιξεις το κεφαλι.
     Να μην παει τζαμπα και η σταμνα..

 16. gdp77 avatar
  gdp77 28/04/2011 17:29:34

  Αν ο Σαμαράς δώσει πραγματική, ρεαλιστική και χειροπιαστή ελπίδα στο λαό, θα πάρει 35%+ και αυτοδυναμία. Αν δε μιλήσει ουσιαστικά και με πραγματικά δεδομένα στο Ζάππειο ΙΙ, τότε είναι το ίδιο ένοχος με το ΠΑΣΟΚ για την κατάρρευση της Ελλάδας.

 17. A.M. avatar
  A.M. 28/04/2011 19:22:55

  Ποιός είναι ο σκοπός της ΝΔ σήμερα;;;
  Κατά την δική μου άποψη - που δεν είναι ταπεινή μιας και γράφεται - είναι το ΝΑ ΓΊΝΕΙ ΚΥΒΈΡΝΗΣΗ.

  Ένα το κρατούμενο λοιπόν.
  Ο σκοπός

  Τι πρέπει να συμβεί για να γίνει κυβέρνηση η ΝΔ;
  Πρέπει ΝΑ ΤΗΝ ΨΗΦΊΣΟΥΝ ένα 40% των Ελλήνων πολιτών.

  Δεύτερο το κρατούμενο και το κυρίως ζητούμενο
  Η ΨΉΦΟΣ.

  Με ποιόν τρόπο μπορεί κάποιος πολιτικός να ΠΕΊΣΕΙ τους Έλληνες ψηφοφόρους να τον ψηφίσουν;
  Τι έχει δείξει η μέχρι σήμερα μεταπολιτευτική πολιτική εμπειρία;
  ΠΟΙΌΝ ψηφίζει ο Έλληνας ψηφοφόρος;;;

  Στην δική μου αντίληψη ο Έλληνας ψηφοφόρος ψηφίζει αυτόν που του τάζει ένα κάρο παραμύθια, αυτόν που του υπόσχεται ότι θα τρώει με χρυσά κουτάλια, αυτόν που τον διαβεβαιώνει με τον πιο επίσημο τρόπο ότι ..«λεφτά υπάρχουν!».

  Μήπως κάτι θυμάμαι λάθος;
  Μήπως κάτι απ αυτά που γράφω δεν είναι ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΈΝΟ;;;
  Αυτά που γράφω είναι γεγονότα αναμφισβήτητα.

  Ερχόμαστε τώρα στον Αντώνη τον Σαμαρά.
  Έχει - θέλω προσωπικά να πιστεύω και πιστεύω - τις καλύτερες προθέσεις για την Ελλάδα.
  Και είναι ίσως και απ τις λίγες φωνές - μήν γράψω η μόνη φωνή - που και δείχνει να κατέχει το θέμα και ακούγεται να έχει και συγκεκριμένες και σοβαρές προτάσεις.

  Μόνο που αυτά ΔΈΝ αρκούν για να γίνεις κυβέρνηση!
  Δέν αρκούν!
  Και δεν αρκούν για τους λόγους που προανέφερα ότι δλδ ο Έλληνας ΔΈΝ ψηφίζει τον έντιμο και ευθύ πολιτικό αλλά αυτόν που τον παραμυθιάζει!
  Τι να κάνουμε τώρα δηλ;
  αυτός είναι ο Έλληνας ψηφοφόρος!
  Και οι ψηφοφόροι που αρέσκονται στις αλήθειες είναι λίγοι δυστυχώς και δεν μπορούν να εκλέξουν κυβέρνηση.

  Όταν απευθύνεσαι σε κάποιον οφείλεις να έχεις στο πίσω μέρος του μυαλού σου το ποιός είναι αυτός ο κάποιος, πως βλέπει εσένα, τι γνώμη έχει δηλαδή για σένα την συγκεκριμένη στιγμή που σε ακούει, ΤΙ ΘΈΛΕΙ να ακούσει από σένα, τι τον ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΊ να ακούσει από σένα και κυρίως με ποιόν τρόπο με ποιόν λόγο, με ποιά επιχειρήματα ΠΕΊΘΕΤΑΙ από σένα για να αντιδράσει με τον τρόπο που εσύ επιθυμείς και εν προκειμένω ΝΑ ΣΕ ΨΗΦΊΣΕΙ.

  Ερχόμαστε λοιπόν στο Ζάππειο ΙΙ.

  Ο Αντώνης Σαμαράς ΈΝΑ μόνο πράγμα πρέπει να έχει στο μυαλό του όταν θα μιλήσει:
  Πώς θα ΠΕΊΣΕΙ τους Έλληνες να τον ψηφίσουν!
  Τελεία και παύλα._

  Γιατί;
  Επειδή αν ΔΈΝ τον ψηφίσουν όσο καλές προθέσεις να έχει, όσο τεκμηριωμένες απόψεις για την έξοδο απ το μνημόνιο και να έχει, άχρηστες θα είναι.
  Αν δεν γίνει πρωθυπουργός και η ΝΔ κυβέρνηση απλά ΔΈΝ μπορεί να τα εφαρμόσει.

  Οπότε αντί να εστιάζεται στο να παρουσιάσει τα πραγματικά του σχέδια για έξοδο απ το μνημόνιο καλύτερα θα είναι να εστιαστεί στο ΠΩΣ ΘΑ ΤΟΝ ΨΗΦΊΣΟΥΝ ΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ.

  Το πως θα το πετύχει αυτό το γνωρίζει ο ίδιος και οι σύμβουλοί του καλύτερα από μένα, προφανώς.
  Το αν θα πεί αλήθειες ή λιγότερο αλήθειες ελάχιστη σημασία έχει όταν είσαι αντιπολίτευση και πάς για κυβέρνηση.
  Η ηθική ας κάνει διακοπές για λίγο.
  Εξ άλλου εκεί που θα χρειαστεί να φανεί συνεπής και πραγματικός πατριώτης θα είναι ΌΤΑΝ ΓΊΝΕΙ πρωθυπουργός, στην αντιπολίτευση είτε συνεπής είτε ασυνεπής λίγη σημασία έχει.

  Κοινώς, δεν βλάπτει το να χρησιμοποιήσεις πασοκικές αντιπολιτευτικές μεθόδους για να γίνεις κυβέρνηση και να ξεφορτωθούμε το πασοκ.
  Γιατί βλέπετε το ΠΑΣΟΚ πείθει.
  Και ψηφίζεται.
  Και ΔΕΝ ψηφίζεται επειδή λέει αλήθειες.
  Και ΔΕΝ ψηφίζεται επειδή κυβερνάει πατριωτικά.
  Και ΔΕΝ ψηφίζεται επειδή έχει πρόγραμμα.

  Άρα;;;

  Αν θέλεις να γίνεις πρωθυπουργός λές στους ψηφοφόρους αυτά που θέλουν να ακούσουν.
  Και όταν πρώτα ο Θεός με το καλό γίνεις πρωθυπουργός εφαρμόζεις το ωραίο σου πρόγραμμα και βγάζεις την χώρα απ την κρίση.

  Έτσι απλά.

 18. akis avatar
  akis 28/04/2011 19:31:31

  Εχουμε αναγκη πιο πολυ απο ποτε μια αξιολογης προτασης στο
  αδιεξοδο που βρισκομαστε,
  αναμενουμε...

 19. yiannos avatar
  yiannos 28/04/2011 19:52:46

  μεγάλες αλήθειες.

 20. Παναγος avatar
  Παναγος 29/04/2011 10:43:16

  Ρωτα την συμμορια πασοκ που ..εκανε απογραφη των Δ.Υ.
  Ρωτα την ποσους Δ.Υ εχουμε? Κανεις δεν ξερει ακριβως.
  Πρεπει ναναι γυρω στις 800-900 χιλιαδες στο περιπου παντα.

  Και ο λογος ειναι απλος. Καποιοι πεθαινουν καποιοι προσλαμβανονται καποιοι ειναι συμβασιουχοι καποιοι βγαινουν στην συνταξη .Χαος!
  Αλλη δουλεια δεν θαχε η κυβερνηση απο του να ασχολειται με την καταμετρηση των Δ.Υ ..

  Π.χ ξαφνικα βγαινει μια αποφαση του Αρειου παγου και μονιμοποιουνται 3.000 μετα καταργειται .. Μιλαμε χαος.

  Ετσι η κυβερνηση της Ν.Δ εκεινο που προσπαθησε με την απογραφη ηταν να δει το ταμειο :Ποσα χρωσταγαμε και ποσα εχουμε ..
  Η συμμορια πασοκ φοβηθηκε οτι θα αποκαλυψει πολλες βρωμιες και κατεφυγε με διαβολες στην Ε.Ε ..
  Και η Ε.Ε αρχισε να ζηταει "επιτηρηση" στα λεφτα που δινει σαν επιδοτησεις κλπ..
  Και επειδη δημιουργησαν η συμμορια πασοκ και τα ξεπουλημενα ΜΜΕξαπατησης με την .."επιτηρηση" και καθε μερα τα σκυλια της συμμοριας γαυγιζανε ,η απογραφη σταματησε ... Οπως ακριβως και το νομοσχεδιο για το "βασικο μετοχο"..
  Ειπαμε η συμμορια πασοκ ειναι υποκοσμος....συμμορια γκαγκστερς,αλητες...

 21. ANNITA avatar
  ANNITA 29/04/2011 11:35:15

  η επιστροφή στην εξουσία για την Ν.Δ. δεν είναι πια ούτε λύση ανάγκης ούτε όνειρο για κάποιους που θέλουν να προβληθούν μέσω αυτής. Πρέπει να γίνει θέμα ουσίας και ουσιαστικών αποφάσεων και πράξεων για να μην επαναληφθούν ξανά τα ίδια προβλήματα όπως τώρα, οικονομικοπολιτικά,εθνικά,αναπτυξιακά. Ο καθένας θα προβληθεί και θα εδραιώσει την θέση του στην πολιτική κοινωνία και στην χώρα μας πράττοντας έργο, δημιουργώντας προυποθέσεις σωστές για το έργο του, το οποίο θα είναι απόδειξη της υπευθυνότητάς του ως στέλεχος η ως μελλοντικός υπουργός στον τομέα του. Ο κάθε επιτελικός παράγοντας θα πρέπει να δουλέψει για το κοινό συμφέρον του λαού και της χώρας μας αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι αξίζει να φέρει το όποιο τίτλο κατέχει, για να τον εμπιστευτεί ο κόσμος. Να αποδείξει ότι είναι υπεύθυνος και παραγωγικός. Τα λόγια που θα ειπωθούν προεκλογικά δεν θα έχουν καμμιά αξία αν δεν συνοδεύονται από πράξεις, πράξεις που σκοπό θα έχουν την Ανάπτυξη του τόπου μας σε όλα τα επίπεδα. Ειδάλως το μόνο που θα καταφέρουν πάλι μια από τα ίδια. Αν στο μυαλό τους υπάρχει ακόμα και η παραμικρή υποψία να φερθούν απαξιωτικά σε θέματα ζωτικής σημασίας για τον ταλαίπωρο λαό μας ας το ξεχάσουν. Εδώ και τώρα πρέπει να αλλάξουν τρόπο σκέψης και να περάσουν σύσσωμοι στην δράση. Την αληθινή δράση, όχι των προεκλογικών λόγων,τα λόγια τα παίρνει ο αέρας, οι πράξεις μένουν και ο λαός τις καταγράφει. Αν και ανήκω στο κόμμα της Ν.Δ. δεν μπορώ να παραβλέπω τα λάθη που γίνονται λόγω κακής νοοτροπίας και κακού σκεπτικισμού. Βέβαια ουδείς αλάνθαστος, όμως ας επανορθώσουν υπεύθυνα και σωστά με αλλαγή πορείας, τα παλιά παθήματα να τους γίνουν μαθήματα. Ο σοφός άνθρωπος δεν επαναλαμβάνει τα ίδια λάθη. Προσωπικά θα πω ο σοφός πολιτικός δεν επαναλαμβάνει τα ίδια λάθη, διότι τείνει να φανεί ανεπαρκής και ανεύθυνος.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.