02/02/2010 16:31
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αναμένεται δραματικό διάγγελμα Παπανδρέου - και βαρυσήμαντη δήλωση Σαμαρά

Διάγγελμα με δραματικούς τόνους θα απευθύνει μάλλον σήμερα  ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου, μετά  τις συναντήσεις που θα έχει με τους πολιτικούς αρχηγούς. Ο κυβερνητικόε εκπρόσωπος κ. Πεταλωτής προανήγγειλε ουσιαστικά το περιεχόμενο του διαγγέλματος λέγοντας ότι εάν δεν επαρκούν τα ήδη ληφθέντα μέτρα, θα ληφθούν και πρόσθετα. Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι ενεργοποιείται άμεσα το σχέδιο Β που προβλέπει μέτρα τύπου Ιρλανδίας, δηλαδή μεγάλες περικοπές  αποδοχών στο Δημόσιο Τομέα, πάγωμα στους μισθούς άνω 1.600 ευρώ,  αύξηση της φορολογίας της μεγάλης ακίνητης περιουσίας κλπ.

Βαρυσήμαντη δήλωση αναμένεται να κάνει και ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς ο οποίος στο πνεύμα της χθεσινής τους ομιλίας στη Βουλή αναμένεται να στηρίξει τα μέτρα εφόσον είναι κοινωνικά δίκαια και αναγκαία ενώ θα κάνει κριτική όπου θεωρεί ότι είναι αναποτελεσματικά ή κοινωνικά άδικα. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές της Ρηγίλης, ο κ. Σαμαράς εκτιμά οτι η κατάσταση είναι δραματική και επιδεινώνεται καθημερινά . Γι αυτό το λόγο πιέζει την κυβέρνηση να "ξεκολλήσει", επειδή τα μέτρα που θα πάρει αύριο θα είναι χειρότερα απο αυτά που θα έπαιρνε χθες.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. «Κασσάνδρα» avatar
  «Κασσάνδρα» 02/02/2010 16:41:24

  γιατί 1600 πάνω από χιλιάρικο πάγωμα μια 4ετία και όποιον ΔΥ αρέσει αλλιώς ας πάει να τα βρει αλλού.

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ «Κασσάνδρα» 02/02/2010 16:57:17

   Ρε παιδιά ηρεμήστε ορισμένοι: η πλειοχηφία των ΔΥ δεν παίρνει μισθούς εφοριακών, τελωνειακών, υπαλλήλων της Βουλής, του Χημείου κλπ
   Μετά από 22 χρόνια παίρνω 1922 € συνολικές αποδοχές με 1426 € καθαρά ως ΠΕ με δύο παιδιά, με όλα τα επιδόματα και το
   -2008 είχα μείωση με το 1/3 της απόδοσης
   -2009 δεν πήρα αύξηση με τον Κ Καραμανλή
   Αρα είμαι "παγωμένος" μισθολογικά στο 2007 και μου μιλάνε για πάγωμα και μη αύξηση;
   Να συμφωνήσω λοιπόν, γιατί είμαστε σε κρίση που αυτοί δημιούργησαν αλλά:

   -να καταργήσει την αυτοτελή
   -να κλείσει πχ σταθμούς με εικονικά τιμολόγια ή ασφαλιστικές με ψεύτικες εγγυητικές
   -να φορολογήσει την αυτοτελή μηχανικών, τους ελεύθερους επαγγελματίες που έχουν εξ - οικονομικό προσδιορισμό εισοδήματος κλπ
   -να πιάσει έναν όχι παραπάνω έναν φοροδιαφυγά και να τον κλείσει μέσα
   -να ανοίξει τα κλειστά επαγγέλματα
   Να κάνει δηλαδή τα αυτονόητα και όχι να ακούω για τυφλούς που βλέπουν τα επιδόματα, για 100πλάσιο κόστη στα Δημόσια έργα, για συνδικαλιστές των 100000, κλπ κλπ κλπ
   Προσωπικά λοιπόν του λέω να πάει να ....συναινέσει αλλού, δεν μπορεί ορισμένοι μόνιμα να πληρώνουν .

  • «Κασσάνδρα» avatar
   «Κασσάνδρα» @ «Κασσάνδρα» 02/02/2010 17:04:06

   Δεν είπα ότι όλοι παίρνουν τριχίλιαρα, αλλά αυτή την στιγμή δεν γίνεται αλλιώς, μήπως προτιμάς απολύσεις; βρισκόμαστε σε έκτακτη ανάγκη αν δεν το ρυθμίσουμε εμείς θα ρυθμιστεί από την ΕΕ.

   Έτσι για μένα πάνω από 900-1000€ πρέπει να παγώσουν οι μισθοί για 4-5 χρόνια, με μια προσαύξηση και 150-200 € για κάθε παιδί.

   Αν μιλάς με τα 1400 τι να πουν όσοι παίρνουν 400, 500, 600, 700 το μήνα.

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ «Κασσάνδρα» 02/02/2010 17:17:40

   Συγνώμη αλλά η ισοπέδωση και η εξομοίωση είναι το χειρότερο είδος φασισμού.
   Προσωπικά όπως σου είπα ας μην μου δώσει αύξηση το 2010.
   Έτσι και αλλιώς έχει να μου δώσει ως τεμπέλη Δ Υπάλληλο από το 2007, έτσι και αλλιώς προτιμώ να του χαρίσω τα δύο πτυχία και να πάω να εκτελώ χρέη καθαρίστριας στο Οικονομικών για να παίρνω διπλάσια.
   Αλλά μην λέμε και μπαρούφες είτε οι πολιτικοί μας είτε ως πολίτες.
   Κατανοώ ότι υπάρχει κρίση, ότι κάποιος παίρνει 700 €, ότι επιλογή μου ήταν οι σπουδές και το Δημόσιο αλλά ο καθένας σε μια Δημοκρατία (υποτίθεται) συνεισφέρει αναλογικά.
   Δέχομαι να υποστώ θυσίες αλλά όχι πάλι μονόπλευρες.
   Τόσο απλά.

   ΥΓ

   Ας κάνει κάποιος τα αυτονόητα, ας αρχίσει από την τσέπη του.
   Οταν οι ελεύθερος επαγγελματίες φοροδιαφεύγουν, ο πολιτικός ο δικαστικός και οι κολλητοί έχουν αυτοτελή, οι κάστες του Δημοσίου επιδόματα, οι αγρότες επιδοτήσεις για ανύπαρκτα κιλά και οι συνταξιούχοι συντάξεις για εισφορές που δεν κατέβαλαν χαίρομαι που είμαι το πρόβλημα.

   Εγώ έχω και μια καλύτερη πρόταση :

   ας απολύσει όλους τους Δ Υπαλλήλους το έλλειμμα θα πάει στα 250 δις, έχει αναρωτηθεί κάποιος ότι οι Δ Υπάλληλοι με όλες τις στρεβλώσεις που οι πολιτικοί έχουν κάνει στοιχίζουν με όλες τις αμοιβές 15 δις που οφείλονται τα άλλα 250; γιατί η φοροδιαφυγή ορισμένων όχι όλων των ...ιδιωτών ξεπερνά τα 25 δις ετησίως....

  • (Α)θανάσης avatar
   (Α)θανάσης @ «Κασσάνδρα» 02/02/2010 19:35:45

   Απορώ ρε Ιθαγενή που επιμένεις κιόλα... Δεν βλέπεις τι ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ συγκροτούν τον ευγενή κλάδο των Ιδιωτών επαγγελματιών τόσα χρόνια?

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ «Κασσάνδρα» 02/02/2010 19:44:43

   Όσο μασάτε την καραμέλα "οι ιδιώτες φοροδιαφεύγουν" μην περιμένετε να ακούτε τπτ καλύτερο από το "τεμπέληδες Δ.Υ.". Όπως εγώ δεν ξέρω τι κάνεις αυτά τα 22 χρόνια με τα πτυχία σου και που είσαι στο δημόσιο, έτσι και εσύ δεν ξέρεις όλα αυτά τα χρόνια με τα γ' κατηγορίας βιβλία μου κατά πόσο φοροδιαφεύγω, ή πόσο χαίρομαι να δίνω ένα δεύτερο μισθό σε ΙΚΑ και Επικουρικό. Όπως εσείς θεωρείτε ότι ο μέσος επιχειρηματίας είναι ένας χοντρομπαλάς με μερτσεντέ που κάθετε σπίτι του και έχει κάποιον να μαστιγώνει τον υπαλληλάκο του, έτσι και η πλειονότητα του κόσμου θεωρεί ότι Δ.Υ. ισούται με πρωταθλητή στο ξύσιμο και ότι η μόνη ευκαιρία που δράττει για "ξέπιασμα" είναι για να ζητήσει κανά επίδομα παραπάνω.

   Καταλαβαίνεις ότι δεν επιρρίπτω κάτι από τα παραπάνω σε εσένα, απλά να καταλάβεις ότι είναι δρόμος δύο κατευθύνσεων...

 2. panagiotis avatar
  panagiotis 02/02/2010 16:48:12

  ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΣΟΙ ΨΗΣΦΙΣΑΝ "ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ..." ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΠΙΔΑ. ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ. ΚΑΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΠΟΡΕΙ !!

  • ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
   ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ @ panagiotis 02/02/2010 18:18:16

   .....Και μάλιστα ότι "το πρόβλημα δεν είναι τα λεφτά....". Εξάλλου, ο κύριος που θα κάνει τα δραματικά διαγγέλματα αν δεν κάνω λάθος μετείχε στην κυβέρνηση Σημίτη που έφαγε τα λεφτά του λαουτζίκου. Γιατί ότι και να λένε για τον Κ.Κ. εγώ δεν είδα να μας φάει τα "ζωντανά" λεφτά μας, το υστέρημά μας που είχαμε αποθηκεύσει για την κακιά ώρα. Αυτός λοιπόν ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου ο Β΄(κατηγορίας), που ήταν μέσα στα πράγματα όταν γινόταν οι μίζες του αιώνα θα ξέρει που είναι τα λεφτά και παρακαλώ να τα ζητήσει 1) από τον φίλο του τον Τρεπεκλή 2) από τον Τσουκάτο που ήταν ομόσταυλοι στο ίδιο κόμμα και 3) από όπου εκείνος ξέρει κι εμείς όχι. Μετά δε ας πάει στην Ελληνοφρένεια και στην Ράδιο-Αρβύλα να τραβήξει κι ένα διάγγελμα . Ουφ , με σύγχισες Φάκτορα με την ανάρτησή σου!

 3. enas avatar
  enas 02/02/2010 17:11:45

  Συμφωνω με Κασσανδρα. Φίλε ιθαγενή, λίγα αλλά... μηνας μπαίνει-μήνας βγαίνει, δουλέψεις-δε δουλέψεις το χρήμα πεφτει. Ο κόσμος (μη δημοσιοι υπάλληλοι) έχει αηδιασει με τη σταλινική εξουσία των δημοσίων υπαλλήλων που τον βασανιζουν με μια σφραγιδα στο χέρι. Άσε τις προτάσεις γιατί στο φινάλε η δουλεια βγαίνει άνετα με τους μισούς από εσάς και οι υπόλοιποι θα έπρεπε να πάτε να βρείτε δουλειά στην "αγορά", όπως γίνεται σε όλη την Ευρώπη, ή αν δεν μπορείτε (επειδή έχει αποβλακωθεί το μυαλό σας από τη ρουτίνα και τις χαμηλές απαιτήσεις του Δημοσίου) να γυρίσετε πίσω στα χωριά σας να γίνετε αγρότες.
  Αν γίνει κάποτε οικουμενική Κυβέρνηση (που δεν θα τη νοιάζουν οι ψήφοι σας) μη σου φαίνεται εξωφρενικό το σενάριο: να πάρετε δρόμο οι μισοί βολεμένοι, ζαμανφου Δ.Υ.

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ enas 02/02/2010 17:25:39

   Εγώ ως είμαι λοιπόν ένας τεμπέλης αποβλακωμένος Δ Υπάλληλος.
   Μήπως μπορείς να μου πεις το ποσοστό του ενεργού πληθυσμού που απασχολούνται στο Δημόσιο Τομέα στην Ελλάδα σε σχέση με τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες; (μπες στον ΟΟΣΑ)
   Το πρόβλημα φίλε μου δεν είναι εκεί, αλλά:

   -ότι αν σου δώσω κλήση θα πας να την σβήσεις
   -αν σου κατεδαφίσω το αυθαίρετο θα πας στο μέσο σου
   -το ίδιο και για στρατό, σπουδές, δουλειά κλπ.
   Στην ποιότητα της δουλειάς λοιπόν και στον έλεγχο είναι το πρόβλημα.

   ΥΓ

   Για να το καταλάβεις ο επίορκος ΔΥ που κάνει χαρούλες σε πολιτικά σημειώματα θα έπρεπε να μοιράζεται μαζί με τον αιτούντα το κελί.
   Ο τεμπέλης να είναι σπίτι του, μόνο που δεν συμφέρει κανένα, απλά γιατί αν οι εφοριακοί πχ δεν έπαιρναν ΔΥΒΕΤ, αλλά ποσοστό επί των εισπράξεων σε όσα φοροδιαφεύγουν θα κλαίγανε μανούλες.
   Όλους βολεύει και βολεύονται στην σάπια Ελλάδα απλά τώρα μας πήραν οι ξένοι χαμπάρι...και το πάρτυ πήρε τέλος.

  • άστεγος avatar
   άστεγος @ enas 02/02/2010 18:11:26

   Να σου το πώ εγώ λοιπόν φίλε ιθαγενή για να συνειδητοποιήσεις την τρέλλα που βιώνουμε από το 1981.
   Με προσέγγιση +-3% έχουμε τρείς χώρες τηε Ευρωζώνης με παρόμοιο πληθυσμό:
   Σου αναφέρω, προσεγγιστικά, τον αριθμό των άμεσα ή έμμεσα απασχολούμενων στο δημόσιο (κάθε φύσεως Δ.Υ., Νομαρχίες, Τοπική αυτοδιοίκηση, σώματα ασφαλείας - μόνιμοι που δεν μπορούν να απολυθούν):
   Αυστρία: 100.000
   Πορτογαλία: 300.000
   Ελλάδα: 1.150.000
   Πίστεψέ με, δεν είναι τυχαίο που έχουν πάρει ανάποδες με το γελοίο "σχέδιο" που κατέθεσε το Γενάρη το παιδάκι ο Πακωνσταντίνου, που έδινε έμφαση στη φοροδιαφυγή (άκουσον άκουσον προέβλεπε αύξηση εσόδων από φοροδιαφυγή 4,5 δισ σε μια οικονομία που είναι σε ύφεση) και όχι στην περικοπή δαπανών.
   Ρεζίλι των σκυλιών έχουμε γίνει στην Ε.Ε. με τέτοια "σχέδια".

 4. ΠΑΝΑΓΟΣ avatar
  ΠΑΝΑΓΟΣ 02/02/2010 17:16:46

  ok ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΥΠΟΙΚ..ΕΑΝ ΟΜΩΣ ΟΥΤΕ ΕΤΣΙ ΛΥΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΙ ΑΠΟΜΕΝΕΙ??
  ΕΔΩ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΑΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ,ΚΑΝΑΜΕ ΤΟΥΣ "ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ" ΟΛΥΜ.ΑΓΩΝΕΣ,ΕΧΟΥΜΕ ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΟΝΙΑ,ΔΩΣΑΜΕ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ,ΔΩΣΑΜΕ 28ΔΙΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ,ΞΕΣΚΙΣΑΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ 700 ΕΥΡΩ,ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ,ΚΑΝΑΜΕ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΜΕ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΣΤΑ ΑΣΦ/ΚΑ ΤΑΜΕΙΑ...ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΑΙΜΑ, Ω!!ΠΑΝΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ...ΜΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΞΥΛΙΝΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ Η ΠΑΤΡΙΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ..Η΄ ΜΗΠΩΣ ΤΟ 4ο ΡΑΙΧ?
  ΛΑΜΟΓΙΑ....... ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΣΑΣ.?

 5. ΚΠ avatar
  ΚΠ 02/02/2010 17:19:57

  Αγαπητέ Ιθαγενή, ως ΠΕ με δύο παιδιά και μεταπτυχιακό και "τελειωμένο" διδακτορικό και "μεγάλα" εργοληπτικά πτυχία, με 25 έτη εργασίας, παίρνω στον ιδιωτικό τομέα 2800 ευρώ ή μάλλον έπαιρνα διότι οι φήμες που έρχονται κατά κύματα την τελευταία εβδομάδα αναφέρονται σε μαζικές απολύσεις. Έχοντας στεγαστικό δάνειο και τις πάγιες ανάγκες των πιτσιρικιών που καλά γνωρίζεις, θα παρακαλούσα για άμεση πρόσληψη μου στο Δημόσιο με 1800-1900 ευρώ, "παγωμένα". Και επειδή όπως επίσης καλά γνωρίζεις κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει σε αυτήν την ζωή, ετοιμάζω σιγά - σιγά τα μπογαλάκια μου δια την αλλοδαπή όπου έχει ακόμη δουλειά, όπως είχε κάνει κάποτε και ο παππούς μου. Τουλάχιστον εσύ θα συνεχίσεις να βλέπεις καθημερινά τα παιδάκια σου._Κ.Π.

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ ΚΠ 02/02/2010 17:30:55

   Δώσε στον ΑΣΕΠ και έλα με 1400 λοιπόν, επιλογές είναι.
   Δεν υπάρχουν 1800 - 1900 στο Δημόσιο βρε παιδιά.
   Επιδόματα υπάρχουν που οι πολιτικοί έδιναν σε κολλητούς.
   Αυτά πρέπει να καταργηθούν και αυτό λέω, όχι γιατί δυστυχώς εγώ δεν τα παίρνω, απλά γιατί δεν μπορεί να γίνει αξιολόγηση και δουλειά όταν για την ίδια δουλειά υπάρχουν 15 κατηγορίες αμοιβών.
   Αντί να εξορθολογιστεί το σύστημα και να λειτουργήσει όλοι θέλουν να το παγώσουν.
   Ας μην δώσει αύξηση αλλά ας καταμερίσει τα βάρη.

   ΥΓ

   ...δεν πιστεύω να είσαι μηχανικός γιατί τα 2800 τότε έχουν αυτοτελή για να μην μιλήσουμε για Δ έργα...πονάει.

 6. niko avatar
  niko 02/02/2010 17:34:22

  Δεν καταλαβαίνετε τίποτα. Το πρόβλημα δεν είναι οι Υπάλληλοι, ούτε δημόσιοι ούτε ιδιωτικοί. Μεταξύ μας χάλια υπηρεσίες προσφέρουν έτσι και αλλιώς και το δημόσιο και ο ιδιωτικός τομέας και όποιος αμφιβάλλει να του θυμίσω καμιά 10ρια μικρές μεγάλες ή μεγαλύτερες εταιρίες (για το δημόσιο δε χρειάζεται καν παραδείγματα). Το πρόβλημα είναι -κουμμουνιστής θα γίνω- η εργοδοσία. Οι κλέφτες στα Υπουργεία, τα ΔΣ των ιδιωτικών εταιριών, οι "μάγκες" ιδιοκτήτες κτλ... Κατά τα άλλα σταματήστε να το παίζετε παρθένες οι ΔΥ και κομπλεξικοί οι ιδιωτικοί. Άλλο είναι το ζητούμενο.

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ niko 02/02/2010 17:39:48

   Συμφωνώ απόλυτα.

   Η χώρα χρειάζεται στόχο - έλεγχο - αξιολόγηση, αλλά μπλε΄κουν τα κεκτημένα που έχει η κάθε ομαδούλα στην κοινωνία μας.
   Όταν πχ μιλώ για άρση μονιμότητας γίνεται χαμός στο γραφείο ή όταν μιλάω για ...ΡΙΚΟΜΕΞ ή ΣΑΜΙΝΑ στην παρέα ουρλιάζουν για τους τεμπέληδες ΔΥ.

   Προσωπικά η μόνη λύση που βλέπω είναι η χάραξη μιας γραμμής ως αφετηρίας και όλα από την αρχή, δεν διορθώνονται τα φάρμακα με ασπιρίνες, η χώρα σε όλα τα επίπεδα έχει σαπίσει και το πάρτι τελείωσε.

  • «Κασσάνδρα» avatar
   «Κασσάνδρα» @ niko 02/02/2010 18:22:00

   Πως δεν είναι πρόβλημα οι Δ. υπάλληλοι αναλογικά είναι πολλοί περισσότεροι από όσους χρειαζόμαστε, για αυτό αντί για απολύσεις προτείνω πάγωμα μισθών δεν το θέλετε καλός, όταν έρθει η ΕΕ και πει ή -20% ή δρόμο 100.000 κόσμος να δω τι θα λέτε.

   Στο κάτω κάτω σε όποιον ΔΥ αρέσει, αυτά είναι αν δεν του αρέσει ας πάει να βρει καλύτερα.

  • niko avatar
   niko @ niko 02/02/2010 18:28:18

   Μπράβο. Ώριμη αντιμετώπιση του ζητήματος. Άμα δε σας αρέσει να πάτε αλλού. Και δημοκρατική επίσης. Ας έρθει η ΕΕ να διώξει 200.000 καλύτερα. Τουλάχιστον θα έχουμε κέρδος τον "εξορθολογισμό" (έτσι δε το λένε?) του δημόσιου τομέα.

   (και πολύ χώρο για νέα ρουσφέτια!!)

  • 308qv avatar
   308qv @ niko 02/02/2010 18:55:27

   Το πρόβλημα δεν ειναι οι ΔΥ σαν άτομα αλλά ο αριθμός τους η χαμηλή παραγωγικότητα τους και η διαφθορά.

   Πως θα παει μπρος μια κοικονομία οπου κάθε μακάκας βουλευτης αν δεν διορίσει στο Δημόσιο δεν θα τον ξαναψηφίσουν ?

   Αλήθεια γιατι πρέπει να ειναι μόνιμοι οι Δημόσιοι Υπάλληλοι ? - και μην ακουσω τις ανοησιες περι ρεβανσισμου. Απο την στιγμή που οι περισσοτεροι μπήκαν εκλιπαρώντας ας είναι ετοιμοι να φύγουν.

 7. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 02/02/2010 17:42:31

  Φίλε Ιθαγενή, υπάρχει κάτι βασικό που δεν θέλεις να καταλάβεις στην παρούσα συζήτηση και σε κάθε συζήτηση περί Δημοσίων Υπαλλήλων. Φοροδιαφεύγουμε ξε-φοροδιαφεύγουμε, εμείς όλοι οι υπόλοιποι του δημοσίου τομέα είμαι ΚΑΘΑΡΟΙ ΠΛΗΡΩΤΕΣ προς το Δημόσιο, ενώ εσείς οι δημόσιοι υπάλληλοι είστε ΚΑΘΑΡΟΙ ΕΙΣΠΡΑΚΤΕΣ από το Δημόσιο Ταμείο. Δηλαδή, παίρνετε ένα μισθό, πληρώνετε φόρους για αυτό το μισθό, αλλά αυτά που γυρίζετε μέσω αυτών των φόρων είναι βέβαια πολύ λιγότερα από το σύνολο του μισθού που σας καταβάλλει το δημόσιο.

  Θα μου πεις, δουλεύεις. Θα σου πω, ναι, αλλά ο εργοδότης σου είμαι εγώ, που αιμοδοτώ το δημόσιο τομέα ως καθαρός πληρωτής. Αν λείψει αύριο ο ιδιωτικός τομέας, που, ναι, σήμερα φοροδιαφεύγει εν μέρει, τι θα κάνετε τότε εσείς οι Δ.Υ., μάγκα μου; Τρέφεται το δημόσιο μόνον με τους φόρους από τους μισθούς των Δ.Υ.; Σαφώς και όχι. Πόσο λοιπόν θα μας ζορίσετε να πληρώσουμε για έναν δημόσιο τομέα που πάσχει; Πόσο θα μας ζορίσετε να πληρώνουμε για έναν δημόσιο τομέα που δεν μας έχει πείσει πλήρως για τη χρησιμότητά του;

  Και, άντε, να δεχτώ ότι εσύ που δουλεύεις στο Υπουργείο Πολιτισμού, από ότι μας έχεις πει, προστατεύεις κάπως τον πολιτισμό, κάποια αρχαία ίσως, κάποια βυζαντινή Εκκλησία, ίσως να βοηθάς τον αθλητισμό που είναι μια υγιή δραστηριότητα. Να δεχτώ ότι όσοι μαζεύουν τους φόρους κάνουν και αυτοί μια υγιή δραστηριότητα. Ο πυροσβέστης είναι αναγκαίος, σίγουρα και ο αστυνομικός, δεν θα πω όχι στους στρατιωτικούς. Όμως πόσοι είναι πεπεισμένοι ότι μας χρειάζεται το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων; Υπάρχουν αυτή τη στιγμή, έτος 2010, ολόκληροι δημόσιοι οργανισμοί χωρίς μηχανοργάνωση! Το διανοείστε;

  Το ζήτημα δεν είναι μόνον ότι δεν έχετε πείσει συνολικά για τη χρησιμότητά σας. Το ζήτημα δεν είναι ότι, όσο και να φοροδιαφεύγουμε, πάλι εμείς είμαστε αυτοί που σας πληρώνουμε. Το ζήτημα είναι ότι αυτή τη στιγμή ο εργοδότης σας, το κοινό ταμείο δηλαδή, έχει ΠΡΟΒΛΗΜΑ. Σοβαρό πρόβλημα. Για αυτό λοιπόν, εμείς που δεν δουλεύουμε οκτάωρο στον ιδιωτικό τομέα, που δεν έχουμε μονιμότητα και εξασφαλισμένη σύνταξη, που ζούμε μέσα στην καθημερινή αβεβαιότητα για το αν θα πληρωθεί η δόση του δανείου, το δάνειο του μαγαζιού, η επιταγή που σκάει μεθαύριο, όλοι εμείς λοιπόν που δουλεύουμε δεκαεξάωρο και βάλε για να μπορείς εσύ να είσαι άνετος και να γκρινιάζεις για τη δήθεν φοροδιαφυγή μας (που επαναλαμβάνω ότι όσο και αν γκρινιάζεις, δεν παύουμε να είμαστε ΚΑΘΑΡΟΙ ΠΛΗΡΩΤΕΣ προς αυτό το κράτος), σου επαναλαμβάνουμε, γιατί μάλλον δεν το κατάλαβες καλά αυτό που σου είπε παραπάνω η Κασσάνδρα στο πρώτο ποστ:

  ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΑΜΑ Σ' ΑΡΕΣΕΙ! ΑΝ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ, ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ ΚΙ ΕΛΑ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ!

  Και μην συγχέεις το έλλειμμα με το χρέος: Οι μισθοί των Δ.Υ. είναι ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ 15 δις, ενώ το χρέος είναι 250 δις συνολικά, όσα έχουμε δανειστεί από καταβολής ελληνικού κράτους. Είναι, για να το πουμε αλλιώς, οι μισθοί σας 14 ετών.

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ Επώνυμος 02/02/2010 17:59:47

   ή 5 Ολυμπιάδες.
   Φίλε μου μηχανοργάνωση δεν θα γίνει ποτέ στο Ελληνικό Δημόσιο γιατί μηχανοργάνωση σημαίνει τυποποίηση άρα δυνατότητα ελέγχου.
   Δεν το θέλει κανένας λοιπόν ούτε οι πολιτικοί ούτε οι ιδιώτες και δυστυχώς ούτε κατηγορίες Δημοσίων Υπαλλήλων είτε λόγω άγνοιας είτε λόγω συμφέροντος.
   Το Ταμείο λοιπόν έχει πρόβλημα λοιπόν και φταίει ο υπάλληλος για αυτό; ΑΠΟΛΥΣΗ εγώ έτσι είχα μάθει στον ιδιωτικό τομέα που είχα εργαστεί, αλλά όταν ο εργοδότης κάνει τα στραβά μάτια γιατί βολεύεται έχει κάποιες ευθύνες νομίζω;
   Οταν λοιπόν μια στρεβλή κατάσταση οδηγεί σε παθογένεια το σύστημα:

   -είτε την διορθώνεις
   -είτε την αλλάζεις

   Αλλά θα πρέπει να θιχτεί όλο το σύστημα, τόσο εγώ που εισπράττω τον μισθό όσο και ο ιδιώτης που εισπράτει σύνταξη για εισφορές που δεν κατέβαλε, για υπερτιμολογήσεις έργων για λαμογιές κλπ.
   Όταν το χιλιόμετρο στην Ελλάδα στοιχίζει 100πλασιο από την Γερμανία, δεν ευθύνεται ο μηχανικός του Δημοσίου μόνο, αλλά και αυτός.
   Εκεί είναι η διαφορά μας.
   Να σου φέρω λοιπόν ένα απλό παράδειγμα:

   στο εν λόγω Υπουργείο τους έχουμε αναφέρει τρόπους για μείωση των ανελαστικών δαπανών έως 30%.
   Αλλά δεν θέλουν.
   Ούτε οι προηγούμενοι ούτε οι νυν, γιατί θίγονται οι επώνυμοι φίλοι, οι όμιλοι και κατηγορίες υπαλλήλων.
   Οταν λοιπόν τα μέτρα αφορούν τα ΔΥΒΕΤ πχ (σωστό και θα έπρεπε να είχε γίνει χρόνια πριν από το 2008 το γράφω εδώ και όχι επειδή εγώ δεν τα παίρνω), γελάω είναι ψίχουλα τα 650 - 700.000.000 που αφορούν οι περικοπές επιδομάτων μπροστά σε επιχορηγήσεις που δίνονται και σε ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ και ΑΕ και Οργανισμούς που έχουν Προέδρους και ΔΣ.

   Εν κατακλείδι δεν διαφωνώ με τα λεγόμενά σου, αλλά σας δουλεύουν, αντί για το φεγγάρι σας λένε να δείτε το νύχι του δαχτύλου.
   Δεν το παίζω έξυπνος απλά είμαι από μέσα και τα βλέπω (για 3 γραμμές ΜΕΤΡΟ πχ έχουμε 2 ΔΣ) έχουμε χιλιάδες Προέδρους και ΔΣ κολλητών και μας μιλάνε για κατόρθωμα το 20% της περικοπής των επιδομάτων.
   Μα δεν θα έπρεπε να υπάρχουν επιδόματα, άρα συζητούμε και παίρνουμε μέρος στο παιχνιδάκι τους.

  • niko avatar
   niko @ Επώνυμος 02/02/2010 18:19:21

   Και τι ακριβώς θα πει καθαροί πληρωτές? ότι πληρώνετε φόρους (ενώ φοροδιαφεύγετε όπως λές)? Ότι πληρώνετε περισσότερους φόρους ή ότι αγοράζετε πιο ακριβά τρόφιμα και ρούχα?
   Όσο για το τι θα κάνει ο δημόσιος τομέας χωρίς τον ιδιωτικό να σου πω εγώ: ότι και ο ιδιωτικός δίχως τον δημόσιο (δημόσια έργα, επιδοτήσεις).
   Δεν είναι άγιος ο δημόσιος τομέας. καταστροφή σκέτη είναι. Αλλά, για να καταλάβω, ποια είναι η πρόταση? Να πληρώσουν όσοι κάθονται (οπότε συμφωνώ 10%) ή να πληρώσουν όσοι είναι ΔΥ, οπότε πάλι να συμφωνήσω, αλλά εξήγησέ μου τη λογική.
   Εγώ πάντως το ξαναλέω: να πληρώσουν όσοι έχουν. Εταιρίες, τράπεζες. Εύκολο είναι. Παίρνεις τους ισολογισμούς του 2009 και 2008. Όσοι τα έχουν αρπάξει χοντρά (και οι μέτοχοί τους) να περάσουν ταμείο. Λέω ότι πιο πολλά θα μαζέψουμε. Δε φτάνουν? Κάνε μία βόλτα Πλατεία Κολωνάκι (και αλλού). όσοι παρανομούν με τα μαγαζιά (τραπέζια, καρέκλες) πρόστιμο. Όσα ξενοδοχεία παρκάρουν τα κάρα των λεφτάδων απέξω, πρόστιμο.
   Α! και να μαζέψουμε και τα προστίματα των ΜΜΕ και των εργολάβων. Άμα αυτά γίνουν και δε φτάνουν εγώ να μην πληρώνομαι και για 2 χρόνια!!

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Επώνυμος 02/02/2010 18:28:17

   Ιθαγενή μου, κι αυτά σωστά είναι που λες.

   Να πούμε λοιπόν ότι δεν είναι το ζήτημα μονοι οι Δ.Υ. με τη στενή του όρου έννοια, αλλά όσοι έχουν επιπέσει στο κρατικό ταμείο. Ακόμη περισσότερο αυτοί για τους οποίους μιλάς.

   Σε συνθήκες υγιούς οικονομίας, είμαι υπέρ του να ζητάει και να παίρνει το δημόσιο τους καλύτερους διαθέσιμους εργαζόμενους της πιάτσας. Για να γίνει αυτό, πρέπει να δώσει και αντίστοιχες παροχές, ελκυστικές για να τραβήξει καλούς και όχι άχρηστους.

   Το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι όμως ότι όλος ο κρατικός τομέας είναι ένας μηχανισμός αναδιανομής του πλούτου υπέρ των πιο "έξυπνων" που αποφάσισαν να ζήσουν εις βάρος μας. Και, ναι, σε αυτό το σύνολο ανθρώπων που ζουν από το δημόσιο ταμείο, το σύνολο των καθαρών Δ.Υ., προσφέρουν περισσότερα και δικαιούνται περισσότερα από αυτούς τους άλλους.

   Αυτό όμως δεν αλλάζει τη μορφή του κράτους μας. Δεν αλλάζει το πόσο λίγο δουλεύουμε (και αυτό πιάνει και τον ιδιωτικό τομέα, το σύνολο εργασιακό ήθος αυτής της χώρας).

   Είμαστε λίγο πολύ έθνος τεμπέληδων, στη σύγχρονη εποχή, στη μετά-ΠΑΣΟΚ εποχή και αυτό ακριβώς είναι που πληρώνουμε αυτή τη στιγμή.

   Ας ελπίσουμε η σημερινή κρίση να δώσει σε όλους μας ένα καλό μάθημα και να μάθουμε να δουλεύουμε πολύ περισσότερο και πολύ καλύτερα.

   Μιλούν σήμερα οι οικονομολόγοι ότι "δεν καλύπτεται το έλλειμμα ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας παρά με μείωση των μισθών". Έτσι λέει η σημερινή Wall Street Journal. Καλά, τι σόι οικονομικά μάθανε; Δεν τους έχουν πει ότι το έλλειμμα ανταγωνιστικότητας καλύπτεται με αύξηση της παραγωγικότητας; Θέμα παιδείας, όχι μόνον επιμόρφωσης, αλλά γενικότερης παιδείας. Φιλότιμου, να το πούμε αλλιώς.

   Ας ελπίσουμε να γίνουμε όλοι μας καλύτεροι από την κρίση αυτή, αυτό μόνον θέλω να επαναλάβω.

   Επώνυμος

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Επώνυμος 02/02/2010 18:40:30

   Φίλε niko, καθαρός πληρωτής σημαίνει ότι αν εγώ βγάζω 20 από τη δουλειά μου και πληρώνω φόρους για 10, έστω ότι πληρώνω φόρους 3 για αυτά τα 10, αντί για 6 ή 7 που θα έπρεπε για τα 20, πάλι το κράτος κέρδος έχει από εμένα. Του δίνω 3, δεν του παίρνω τίποτα. Ο Δ.Υ. Παίρνει 10 και πληρώνει 3. Διαφορά, 7. Μείον 7 το κράτος από τον Δ.Υ., συν 3 από εμένα. Αυτό σημαίνει καθαρός πληρωτής. Αντιλαμβάνομαι ότι είναι μια λογική που δεν σε βολεύει, αλλά τι να κάνουμε. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Και να σου ξαναπώ ότι δεν πλήρωνα όσους φόρους πληρώνω εγώ ο υποτιθέμενος φοροφυγάς του ιδιωτικού τομέα, τότε δεν θα υπήρχαν λεφτά για να πληρωθείς εσύ.

   Θέλεις να βάλεις προστίματα στα τραπεζάκια στα πεζοδρόμια; Μα νομίζεις ότι δεν μπαίνουν; Να σε ρωτήσω όμως εγώ πόσο πάει το τετραγωνικό στην Πανεπιστημίου και στην Τσιμισκή; ΠΟΣΑ ΡΕ NIKO ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΝΙΓΗΡΙΑΝΟΣ, ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΣ, ΚΛΠ. που απλώνει την πραμάτειά του στην Πανεπιστημίου και στην Τσιμισκή; Όταν ο δημόσιος τομέας που πληρώνεται για να εφαρμόσει τους νόμους, δεν εφαρμόζει τους νόμους και πλήττεται ο νόμιμος μικροέμπορος από το λαθρεμπόριο και το παραεμπόριο, τι να μου πει εμένα μετά στον καταστηματάρχη που αφήνω κάποια χιλιάρικα το μήνα ενοίκιο για τις πέντε καρέκλες, αν βάλω και έκτη καρέκλα; Πόσο θα πρέπει να πληρώσω εγώ αυτή την καρέκλα και πόσο ο Νιγηριανός τη χρήση της Πανεπιστημίου και της Τσιμισκή;

   Μίλησε ο Ιθαγενής παραπάνω για υπερτιμολογήσεις. Αν δεν έπαιρνε τη μίζα του ο Δ.Υ. για να δεχτεί τις υπερτιμολογήσεις, απολύτως τίποτε δεν θα συνέβαινε. Του δώσαμε μονιμότητα όχι για να κάααααθεται όλη μέρα και να εισπράττει μίζες από τη μη χρήση της κρατικής εξουσίας που διαθέτει, αλλά για να μην έχει ανάγκη τον κάθε πολιτικό από πάνω του που του λέει "κάνε". Να μπορεί να πει "όχι".

   Μου έλεγε εφοριακός τις προάλλες ότι δεχόταν τεράστιες πιέσεις για ένα ζήτημα πολλών εκατομμυρίων ευρώ και σημαίνοντος προσώπου. Κάποια στιγμή του έρχεται ένα φαξ από το Υπουργείο Οικονομικών με "εντολή" να κάνει αυτό που του ζητούσαν, στρόγγυλη σφραγίδα του Υπουργείου και φαρδύ-πλατύ το όνομα: Υφυπουργός, Φωτιάδης (ο τελευταίος Υφυπουργός Οικονομικών του Σημίτη, για όσους δεν θυμούνται). Λεπτομέρεια: Υπογραφή του Υφυπουργού ΔΕΝ υπήρχε! Κατασκεύασαν το φαξ, πήραν μια σφραγίδα από ένα γραφείο, δακτυλογράφησαν το όνομα του Υπουργού κοπάνησαν και τη σφραγίδα από πάνω και του το έστειλαν! Ο γνωστός μου γέλασε και τους είπε να πάνε από εκεί που ήρθαν. Δεν έκανε βέβαια τίποτα. Φυσικά δεν τόλμησαν να του κάνουν κι αυτοί τίποτα, γιατί ήταν απόλυτα καλυμμένος.

   Αν λοιπόν μπορεί αυτός ο γνωστός μου, γιατί να μην μπορεί να παραλάβει νόμιμα και ο υπάλληλος της τεχνικής υπηρεσίας για το δημόσιο έργο;

   Η διαφθορά θέλει δύο και αν δεν υπάρξει συνέργεια από την πλευρά του κράτους, δεν υπάρχει διαφθορά.

  • niko avatar
   niko @ Επώνυμος 03/02/2010 07:52:42

   Φίλε Επώνυμε εγώ μαθηματικά κουμπούρας είμαι και όσα λες καλά μου φαίνονται. Αλλά δλδ, για να καταλάβω, αν εσύ πληρώνεις φόρους για 3 από τα 10 που θα έπρεπε (δλδ γλιτώνεις 8) και αυτά τα παίρνεις είτε από έργα του δημοσίου (το 70% της ελληνικής οικονομίας) ή από μένα που αγοράζω είδη και υπηρεσίες σου και πληρώνω και αυτά που εσύ κρύβεις για τα ταμεία σου, πάλι εγώ φταίω?
   Όσο για τα προστίματα μόνος σου τα λες παρακάω κ για τις πιέσεις και για τις μίζες. Αυτά μόνοι τους τα κάνουυν οι υπάλληλοι? Κάποιος (ιδιώτης) δε τα ζητάει? Ως γνωστόν για να δωροδοκηθεί κάποιος, κάποιος άλλος πρέπει να του τα δώσει... και ξέρεις, και αυτό αδίκημα είναι!!
   Πάντως όσα και να λέμε άκρη δε θα βγάλουμε ποτέ, γιατί όπως και εσύ και πολλοί άλλοι έχουν επισημάνει εδώ το πρόβλμα είναι η νοοτροπία μας και ακόμα περισσότερο η σχέση πολίτη κράτους που έχει διαλυθεί εδώ και δεκαετίες όπως και η συλλογική συνείδηση. όλοι μας (ΟΛΟΙ όμως) μόνο για τον κ*** μας ενδιαφερόμαστε και τίποτα άλλο. Δεν πιστεύουμε στο κράτος μας και γι αυτό το κλέβουμε ή το εκμεταλλευόμαστε. Και γι αυτό πιστεύω ότι απλώς δεν υπάρχει Ελπίδα...

 8. Orestios avatar
  Orestios 02/02/2010 17:42:37

  Τί ώρα είναι το show?
  Να ξέρουμε να μην χάσουμε το μεγάλο performer και entertainer GAP.
  Θα δούμε κροκοδείλια δάκρυα και κοπετό στην ΤV? Θα προταθεί για όσκαρ? Αγωνιώ. Το κοστούμι θα είναι μαύρο? Το ίδιο και η γραβάτα?
  Όμως αν η ερμηνεία του είναι χάλια θα χουμήξω.

 9. ΠΑΝΑΓΟΣ avatar
  ΠΑΝΑΓΟΣ 02/02/2010 17:44:43

  (…) Ο νεαρός Αλέξανδρος υπόταξε τις Ινδίες.
  Μονάχος του;
  Ο Καίσαρας νίκησε τους Γαλάτες.
  Δεν είχε ούτ’ ένα μάγειρα μαζί του;
  Ο Φίλιππος της Ισπανίας έκλαψε όταν η Αρμάδα του βυθίστηκε. Δεν έκλαψε, τάχα, άλλος κανένας; Ο Μέγας Φρειδερίκος κέρδισε τον Εφτάχρονο τον Πόλεμο. Ποιος άλλος τόνε κέρδισε;

  Κάθε σελίδα και μια νίκη.
  Ποιος μαγείρεψε τα νικητήρια συμπόσια;

  Κάθε δέκα χρόνια κι ένας μεγάλος άντρας.
  Ποιος πλήρωσε τα έξοδα;

  Πόσες και πόσες ιστορίες.
  Πόσες και πόσες απορίες.

  απόσπασμα από το ποίημα του Μπρεχτ “ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΕΝΟΣ ΕΡΓΑΤΗ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙ”

 10. PAmizensSOK avatar
  PAmizensSOK 02/02/2010 17:45:11

  Aντι να μειωθουν οι μισθοι των ΔΥ,πρεπει να απαιτηθει να αυξηθουν οι μισθοι των ΙΔ.Αυτη η 30χρονη ΠΟΛΙΤΙΚΗ της ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΔΕΝ οδηγησαι πουθενα ολα αυτα τα χρονια.ΟΠΟΙΟΣ πιστευει οτι η θα οδηγησει τωρα ΖΕΙ σε μια ΟΥΤΟΠΙΑ.

  • «Κασσάνδρα» avatar
   «Κασσάνδρα» @ PAmizensSOK 02/02/2010 18:24:58

   Οι μισθοί στην Ελλάδα είναι δυσανάλογοι για αυτά που παράγουμε.

   Αν το καταλάβουμε έχει καλώς αλλιώς ας ετοιμαστούμε για επιτήρηση από την ΕΕ χωρίς ευαισθησίες η αποβολή του € και Αργεντινοποίηση της χώρας.

 11. Mara avatar
  Mara 02/02/2010 17:50:54

  Ωραία... να στηρίξει ο Σαμαράς αφού είμαστε έτσι κι αλλιώς στο χείλος του γκρεμού, αλλά πρέπει και κάποιοι επιτέλους να πληρώσουνε για τα λεφτά που φάγανε. Πώς θα γίνει? Έτσι θα γλιτώσουνε αυτοί?
  Όσο για το νομοσχέδιο περί ιθαγένειας των μεταναστών, κ. Σαμαρά πρέπει να είστε αμείλικτος. Δεν πρέπει να περάσει με καμμία δύναμη.

 12. ΠΑΝΑΓΟΣ avatar
  ΠΑΝΑΓΟΣ 02/02/2010 17:54:06

  ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ...ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ.
  Κάποτε συνέλαβαν τους ομοφυλόφιλους αλλά εγώ δεν πήγα να τους συμπαρασταθώ γιατί δεν ήμουν ομοφυλόφιλους. Μετά συνέλαβαν τους Εβραίους αλλά και πάλι δεν πήγα γιατί δεν ήμουν Εβραίος. Έπειτα συνέλαβαν τους κομμουνιστές και ούτε και τότε πήγα επειδή δεν ήμουν κομμουνιστής. Ύστερα ήρθε και η δική μου η σειρά και τότε δεν ήρθε κανένας να μου συμπαρασταθεί. (Μπέρτολ Μπρεχτ)

  • LEON avatar
   LEON @ ΠΑΝΑΓΟΣ 02/02/2010 18:26:45

   Αδερφέ δίκιο έχεις αλλά...τί έκαναν τόσα χρόνια οί τού δημόσιου τομέα γιά τούς συναδέλφους τού part time,τών απολύσεων καί τών 400-500-600-700 άντε 800 ευρώ ???

   Έ..τώρα χτυπάνε καί τή δική τους πόρτα

  • κοψοχέρης avatar
   κοψοχέρης @ ΠΑΝΑΓΟΣ 02/02/2010 18:54:51

   Σιγά μην σιγοντάρουν οι μαύροι ιδιωτικοί υπάλληλοι, που ζούν μέσα στην ανασφάλεια και το χαμαλίκι, τους καλοθρεμένους δημόσιους με τα επιδόματα, τις πλαστές υπερωρίες και οδοιπορικά, τα εφάπαξ και τη συνταξιοδότηση από τα 50.
   Έχετε παραφρονήσει παιδάκια.

  • άστεγος avatar
   άστεγος @ ΠΑΝΑΓΟΣ 02/02/2010 18:58:38

   Πανάγο, να σου θυμήσω ότι τα ελλείμματα τα δημιουργεί ΜΟΝΟ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ.
   Όταν μία ιδιωτική επιχείρηση έχει ελλείμματα κλείνει, οι δε εργαζόμενοι σε αυτή παθαίνουν σόκ από την ανασφάλεια.
   Εσύ πότε ένιωσες πραγματική ανασφάλεια;

 13. Νικόλας avatar
  Νικόλας 02/02/2010 17:54:18

  Χρειάζομαι για να βγάλω διαβατήριο πιστοποιητικό γέννησης από το ωραίο χωριό που γεννήθηκα στον Καναδά. Το έκανα λοιπόν από την Ελλάδα κάνοντας χρήση μόνο του διαδικτύου χωρίς να απασχολήσω κάποιον δημόσιο υπάλληλο εκεί ή την πρεσβεία της χώρας εδώ στην Αθήνα. Τόσο απλά. Να δω πότε θα γίνουν όλα αυτά εδώ από το να περιμένεις ώρες σε ουρές για μία σφραγίδα όπως λέτε.

 14. ΣΟΦΙΑ avatar
  ΣΟΦΙΑ 02/02/2010 17:54:35

  Προσπαθούν τα Μέσα που καθολικά στηρίζουν την κυβέρνηση, να στρέψουν τον εργαζόμενο ενάντια στον άλλο! Δε φταίμε εμείς για τις πολιτικές που κάναν τόσα χρόνια πίσω από τις πλάτες μας! Θα είναι λάθος να μπούμε στη διαδικασία να στοχοποιούμε τους εαυτούς μας τη στιγμή που λίγο πολύ όλοι βράζουμε στο ίδιο καζάνι. Αυτό θέλει η κυβέρνηση για ευνόητους λόγους. Την επιδοματική ,οικονομική πολιτική την εφάρμοσε το ΠΑΣΟΚ δημιουργώντας ανισότητες ανάμεσα στους εργαζόμενους και συγχρόνως ελέγχοντας μάυτό τον τρόπο τα συνδικάτα που ξεπουλούν ξενδιάντροπα τις ιδέες τους στο βωμό της κομματικής (ΠΑΣΟΚ) πειθαρχίας και στην ψευδαίσθηση της εξουσίας αυών που θέλουν να ονομάζονται ηγέτες τους!

 15. εναςάσχετος avatar
  εναςάσχετος 02/02/2010 17:55:53

  Δηλαδή, εάν κατάλαβα καλά, η κρίση θα ξεπερασθεί εάν μειωθούν οι μισθοί των Δ.Υ.
  Τόσο απλό ήταν τελικά?

 16. ΚΠ avatar
  ΚΠ 02/02/2010 17:57:17

  Αγαπητέ Ιθαγενή, με την αυτοτελή, δηλώνω τον ανώτατο συντελεστή κέρδους (72%) την στιγμή που οι περισσότεροι συνάδελφοι μου δηλώνουν κέρδη... 26%! Φυσικά τα έξοδα μου (κυρίως καύσιμα, ανταλλακτικά, διόδια, στάθμευση για το FIATάκι μου) δεν μου αναγνωρίζονται (πάλι καλά που ως σήμερα ίσχυσε η αυτοτελής, δύσκολο να τα φέρεις πέρα διανύοντας 120-180km/ημέρα). Επίσης, αν γνωρίζεις όντως από Δημόσια Έργα, θα ξέρεις ότι τουλάχιστον την τελευταία 5ετία ισχύουν οι περίφημες "τιμές Σουφλιά" που απλώς κλείνουν την μια μετά την άλλη τις μικρές εργοληπτικές επιχειρήσεις, καθώς οι περισσότερες τιμές των προϋπολογισμών των μεσαίων έργων είναι κάτω του κόστους (ειδικά αν δεν λαμβάνεις ενεργά μέρος στο σύγχρονο δουλεμπόριο αλλά εργάζεσαι σε κλάδο έντασης κεφαλαίου και γνώσεων). Επίσης "δυστυχώς", ανήκω στην μικρή μειοψηφία που προσπαθεί να εργασθεί χωρίς να λαδώνει και να εκμαυλίζει τους υπαλλήλους του Δημοσίου, χάνοντας τρομακτικά πολύτιμο χρόνο ακόμη και για μια απλή ηλεκτροδότηση εργοταξίου (δεν τολμώ να αναφερθώ σε Αρχαιολογικές, Δασαρχεία, ΟΤΑ, Νομαρχίες και ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ). Είναι όμως αμαρτία αν βγάλεις "καθαρό" κέρδος 10% να κάνεις πανυγήρι και από την άλλη το Κράτος να σου ζητά συνεταιριλίκι με τριπλάσιο ποσοστό για να χρηματοδοτεί όλη την κουστωδία των "πολιτικών", τα λαμόγια των νοσοκομείων και του Αμύνης, τους ψηφοφόρους - δ. υπαλλήλους και τον κάθε "αλεξιπτωτιστή" στυλ "αγρότη". Τέλος, ξανά επίσης "δυστυχώς" γνωρίζω τα προβλήματα του Δημοσίου εκ των έσω, καθότι η σύζυγος μου εργάζεται στο Δημόσιο και έτσι είμαι κοινωνός των προβλημάτων σας. Αυτή ακριβώς η γνώση με αποτρέπει να δώσω ΑΣΕΠ (που όπως γνωρίζεις, με PhD είναι τρομερά εύκολο να τις περάσω "νύχτα") και προτιμώ να ασχολούμαι με κάτι αληθινά δημιουργικό (χωρίς ειλικρινά να θέλω να σε θίξω). Πάντως η συζήτηση έχει παρεκτραπεί, καθώς το ζητούμενο είναι να συμπιεστεί το κόστος του όλου "πακέτου" που λέγεται Ελλάδα και όχι να φαγωθούμε μεταξύ μας._Κ.Π.

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ ΚΠ 02/02/2010 18:06:30

   Οπως απάντησα και στον φίλο Επώνυμο, λέμε τα ίδια, αλλά με λάθος (επί προσωπικού) αφετηρία:
   μας δουλεύουν όχι γιατί δεν ξέρουν αλλά γιατί δεν θέλουν.

   Τα προβλήματα θα μπορούσαν να λυθούν με την εφαρμογή των αυτονόητων, αλλά έτσι θα θιχτούν οι τσέπες φίλων και οι ..δικές τους.

   Διάβαζα το ΠΣΑ, πανηγυρίζουν για την εξοικονόμηση 650,000,000 από περικοπές επιδομάτων, όταν δεν θα έπρεπε να υπάρχουν επιδόματα αλλά αμοιβές σε συνάρτηση με το έργο και όταν με την κατάργση ΔΣ και Προέδρων σφραγίδων θα γλίτωναν πενταπλάσια.
   Αλλά πρέπει να βολευτούν οι χρωματικοί φίλοι της εκάστοτε εξουσίας και δεν τους νοιάζει η λογική.

   Αντιδρώ λοιπόν στο δούλεμα και στην κοροϊδία της εξουσίας και όχι στα μέτρα της πλάκας.

 17. Χρήστος avatar
  Χρήστος 02/02/2010 18:02:39

  Είμαι ήρεμος ο ΓΑΠ ξέρει τι κάνει... ηρεμήστε κι εσείς αγαπητοί μου είμαστε σε καλά χέρια...
  Εντάξει!!! μην βαράτε...ένα αστείο έκανα...

 18. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 02/02/2010 18:17:23

  Όχι, δεν είναι "ο ένας εργαζόμενος ενάντια στον άλλον". Λυπούμαι, δεν είναι έτσι. Οι δημόσιοι υπάλληλοι πληρώνονται από εμάς. Από όλους τους υπόλοιπους. Είναι υπόλογοι απέναντί μας για το πόσα βγάζουν και το πόσα δεν βγάζουν. Θα επαναλάβω ότι εμείς του ιδιωτικού τομέα, όσο και να φοροδιαφεύγουμε, εμείς τους πληρώνουμε. Ίσως και να φοροδιαφεύγουμε, όσοι τέλος πάντων φοροδιαφεύγουμε, επειδή ακριβώς δεν θέλουμε να τους πληρώνουμε.

  Το 1990, νομίζω (δεν θυμάμαι καλά τη χρονιά), η Βουλή είχε εκατόν τόσους υπαλλήλους. Ο Σημίτης την άφησε με 800. Ο Καραμανλής με 1600! Σήμερα κάτι είπαν για να κοπεί ο δέκατος πέμπτος και ο δέκατος έκτος μισθός και απείλησαν με απεργία.

  Υψηλόμισθη φίλη του δημοσίου τομέα μου έλεγε χθες ότι αν τα τρία χιλιάρικα (καθαρά) του τα κάνουν δύο, θα παραιτηθεί από το δημόσιο. Της λέω, μιλάς εκ του ασφαλούς, μη μου το παίζεις τόσο άνετη, τι θα κάνεις αν παραιτηθείς. Μου λέει, θα δω. Αλλά δεν κάθομαι, λέει, να δουλεύω για δύο χιλιάρικα. Να κάθομαι δηλαδή εγώ να ξεζουμιστώ στους φόρους για να έχει η φίλη μου τη χλίδα της. Εντωμεταξύ έχει και τρία παιδιά η φίλη, πράγμα που σημαίνει ότι επί έξι χρόνια τα τρία χιλιάρικα το μήνα, συν δώρα και λοιπά, έπεφταν χωρίς να δουλεύει! Ναι, δε λέω, να στηρίξουμε τη μητρότητα, αλλά μήπως έχει πάρει ήδη πολλά και καιρός να δώσει και κάτι;

  Αν το καλοσκεφτούμε, ο δημόσιος τομέας είναι ένα τεράστιος μηχανισμός επιδοτησης της μητρότητας. Μα τέλος πάντων, οι προγιαγιάδες μας που είχαν δέκα παιδιά η κάθε μία και καμία από τις σημερινές ανέσεις, πώς τα έβγαζαν πέρα χωρίς δημόσιο και οι σημερινές πελαγώνουν με ένα-δυο παιδιά, το δημόσιο να χρηματοδοτεί αφειδώς και μάνα και πεθερά να σπεύδουν να την εξυπηρετήσουν σε πρώτη ζήτηση;

  Αν τους πεις να πάρουν σύνταξη στα 65 σου λένε, όχι, είμαστε γυναίκες. Βρε χρυσές μου, τα παιδιά σας μεγάλωσαν όταν ήσασταν 35 και 40. Ποιος ο λόγος να βγεις στα πενήντα επειδή έχεις ανήλικο παιδί; Άν ζήσεις μέχρι τα ενενήντα, είναι λογικό να σε πληρώνω σαράντα χρόνια επειδή μου δούλεψες (σε εμένα δούλεψες, το σκλάβο του ιδιωτικού τομέα) θεωρητικά είκοσι και κάτι χρόνια, μείον τα χρόνια που ήσουν έγκυος και είχες άδειες ανατροφής τέκνου;

  Και για να μην φαίνομαι μισογύνης, να θυμηθούμε ότι τώρα παίρνει και ο άντρας άδεια ανατροφής τέκνου. Φίλος έχει σύζυγο που δεν εργάζεται (υπάρχει ακόμη το είδος) και πήρε και... άδειας ανατροφής τέκνου και για τα δυό του παιδιά! Πληρώνω εγώ ο... φοροφυγάς! Φυσικά, ο φίλος σχεδιάζει και ιστοσελίδες στον "ελεύθερο χρόνο" του, αλλά για τη δική του φοροδιαφυγή, που δεν επιτρέπεται καν το δεύτερο επάγγελμα, κουβέντα.

  Δεν είναι να στρέφεται ο ένας εργαζόμενος εναντίον του άλλους. Είναι ότι κάποια στιγμή εμείς που ταϊζουμε όλο αυτή τη μεγάλη μάζα των βολεμένων στο δημόσιο ξεσπούμε. Εμείς τους ταϊζουμε και δεν θέλουν καν να λογοδοτήσουν. Επαναστατούν στην ιδέα και μόνον της βλάβης των προνομίων τους. Νομίζουν ότι είμαστε υποχρεωμένοι να τους ταϊζουμε. Δεν είμαστε!

  Δεν είναι επιτρεπτό να χαίρεσαι για την κατάρρευση που έρχεται και δεν θα χαρώ αν την πρώτη Απριλίου ή την πρώτη Μαϊου 2010 δεν μπει μισθός στο λογαριασμό των Δ.Υ. Αν έρθει όμως η καταστροφή (που απευχόμαστε, που είμαστε υποχρεωμένοι παρά γινάτι μας για τη λεηλασία του ελληνικού πλούτου από το δημόσιο τομέα, να απευχόμαστε) θα χαρώ για ένα πράγμα και μόνον: Διότι ο δημόσιος αυτός τομέας γιγαντώθηκε και έγινε αυτοκαταστροφικός από αυτό ακριβώς το ΠΑΣΟΚ που έρχεται σήμερα με το θράσος χιλίων καρδιναλίων να μας πείσει ότι δεν φταίει για τίποτα και που η βόμβα που δημιούργησε ο πατέρας του ΓΑΠ θα σκάσει στα χέρια του υπερφίαλου γιου του.

  Το ΠΑΣΟΚ που βόλεψε το μεγαλύτερο μέρος των ψηφοφόρων του στο Δημόσιο, θα δει να γυρίζουν το βλέμμα οι βολεμένοι του Δ.Υ. και λοιποί υπάλληλοι του ευρύτερου δημόσιου τομέα και δεν θα έχει να τους δώσει πια ΤΙΠΟΤΑ. Τα δάνεια που θα δώσει η Ε.Ε. θα είναι για να ξεπληρώσουμε τα άλλα δάνεια και δεν θα πάνε σε μισθούς.

  Η Ελλάδα του ΠΑΣΟΚ καταρρέει. Ο μύθος που τόσο επιδέξια σερβιρόταν επί 30 χρόνια καταρρέει. Αν θέλω κάτι, πέρα από την ταχεία και σωστή ανάρρωση της χώρας μου, είναι η κατάρρευση αυτή να γίνει με όσο μεγαλύτερο ΠΑΤΑΓΟ γίνεται, ώστε να αποτελέσει διαχρονικό και αξέχαστο δίδαγμα για τις επερχόμενες γενεές.

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ Επώνυμος 02/02/2010 18:37:09

   Αρα μου μιλάς για το Δημόσιο ή για το Κράτος;

   Γιατί:

   -η Εμπορική και η Ιονική δεν ήταν Δημόσιο
   -ούτε η Κρήτης
   -ούτε η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ
   -ούτε τα ναυπηγεία
   -ούτε ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ
   -ούτε η ΕΥΔΑΠ
   -προσπαθούμε δηλαδή να μειώσουμε το έλλειμμα στο 8,7% με 4 δις ενώ 5,5 δις είναι το πρόστιμο στην ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ....
   -ούτε τα θαλασσοδάνεια στις προβληματικές της δεκαετίας του 1980, αλλά όποτε ο θαυμάσιος ιδιωτικός τομέας (αφού το θες επί αντιπαραθέσεως) τα έκανε ρόιδο ερχόταν ο πατερούλης να σώσει τον ιδιώτη τον πετυχημένο.

   Μετά απαιτούσε δασμούς για να είναι οι μπανάνες είδος πολυτελείας και να πουλάνε τα σαπάκια τους.
   Μετά ο "γίγαντας" Ανδρέας κατάλαβε την "ανωτερότητα" της φυλής και αγόραζε ψήφους με δανεικά.

   Θα μπορούσα για ώρες να λέω επιχειρήματα ποιος κλάδος είναι χειρότερος ο ιδιωτικός ή ο δημόσιος μόνο που ορισμένοι χαμένοι στη νιρβάνα της ανωτερότητας δεν καταλαβαίνουν ότι είναι οι ίδιες όψεις της ίδιας κάλπικης λίρας που αποκαλείται Ελλάδα.
   Εγώ δεν μιλώ για μείωση των επιδομάτων κατά 20% που λέει πχ η Κασσάνδρα αλλά για κατάργηση επιδομάτων και σύνδεση αμοιβής με εργασία, αλλά ορισμένοι φοβούνται ότι μετά θα εφαρμοστεί ο νόμος σε όλους.
   Ορισμένοι δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι σας δουλεύει το Κράτος γιατί έχουν βρει τον ένοχο.
   ΟΚ λοιπόν το πρόβλημα είναι οι Δ Υπάλληλοι

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Επώνυμος 02/02/2010 18:44:21

   Σου μιλάω και για το Δημόσιο και για το Κράτος.

   Το πρόβλημα δεν είναι μόνον οι Δ.Υ., το πρόβλημα έιναι ΚΑΙ οι Δ.Υ. και όπως όταν μια επιχείρηση που έχει προβλήματα, θα γίνουν περικοπές στις αμοιβές του προσωπικού, έτσι και τώρα που η επιχείρηση "Ελλάς" έχει προβλήματα, θα κάνουμε περικοπές στις αμοιβές του προσωπικού.

   Εν πάση περιπτώσει, άμα θέλετε. Εμείς που σας πληρώνουμε δεν θέλουμε να σας πληρώνουμε αυτά που σας πληρώνουμε σήμερα, για τον απλούστατο λόγο ότι δεν γίνεται να δανειζόμαστε για να σας πληρώνουμε. Είναι πολύ απλό.

   Και όταν μας μιλάτε, σε εμάς τους σκλάβους του ιδιωτικού τομέα, που δεν μας έχει σώσει ποτέ κανένα κράτος, θα μας μιλάτε με περισσότερο σεβασμό. Γιατί ΕΜΕΙΣ σας πληρώνουμε. Βάλτε το καλά στο μυαλό σας!

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ Επώνυμος 02/02/2010 19:21:00

   Περικοπές λοιπόν σε όλους.
   Αν μιλάς λοιπόν για σεβασμό, προσωπικά σέβομαι τον πολίτη του Κράτους που αντιπροσωπεύω, αλλά απαιτώ σεβασμό και στους νόμους του Κράτους που εκπροσωπώ και όχι εξυπνάδες για τα οφέλη της ...φοροδιαφυγής (αυτή είναι Βουλγαράκιος λογική).
   Οι Δ Υπάλληλοι δεν είναι τίποτα άλλο από υποσύνολο της κοινωνίας και παράγωγα της παιδείας.
   Εγώ σου μιλώ για κατάργηση των επιδομάτων και εσύ μου μιλάς για το γεγονός ότι είσαι το αφεντικό μου που ωφελείς το κράτος όταν φοροδιαφεύγεις.
   Συμφωνώ λοιπόν οι ΔΥ είναι το πρόβλημα της οικονιμίας και της κοινωνίας και άσε το κράτος να σε δουλεύει αφού το πιστεύεις.
   Έχεις δίκαιο

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Επώνυμος 02/02/2010 19:30:06

   Δεν μίλησα για τα οφέλη καμιά φοροδιαφυγής. Απλώς είπα ότι, παρά την αναμφισβήτητη και σαφώς καταδικαστέα φοροδιαφυγή, εξακολουθούμε να είμαστε εμείς αυτοί που σας πληρώνουμε, γιατί όσο και αν φοροδιαφεύγουμε, πάλι κάποιους φόρους πληρώνουμε και το δημόσιο ταμείο από εμάς είναι πάντοτε στο συν, όσο και να φοροδιαφύγουμε (εκτός αν ανήκουμε στις κατηγορίες λαμογιών που προανέφερες, που είναι άλλο θέμα, μιλούμε για το γενικό κανόνα), ενώ από εσάς είναι πάντοτε στο πλην, όσο νομοταγείς και να είστε. Αυτή είναι η ουσία των λεγομένων μου. Και αυτό είναι κάτι που πρέπει να εκτιμάται και δεν εκτιμάται. Αυτή ήταν η ουσία της προτροπής για "σεβασμό". Να θυμάστε δηλαδή ότι ως προς το Δημόσιο Ταμείο θα είμαστε πάντα στο συν, ενώ εσείς πάντα στο πλην.

 19. ΜΗΤΣΟΣ avatar
  ΜΗΤΣΟΣ 02/02/2010 18:38:39

  Τα Χριστούγεννα που μας πέρασαν σε συζητήσεις στην αγορά άκουγες:Περιμένουμε να πάρουν το δώρο οι ΔΥ για να ζεσταθεί η αγορά.
  Τώρα βλέπουμε αγρότες να περιμένουν για ακόμη μια φορά τις κρατικές ενισχύσεις και τις επιδοτήσεις για να ζήσουν.
  Τα τεχνικά γραφεία επιδιώκουν την ανάληψη δημοσίων έργων για να ξελασπώνουν από την καθίζηση της οικοδομής.
  Οι γονείς σπρώχνουν κάθε χρόνο τα παιδία τους ,όταν συμπληρώνουν τα βιογραφικά,σε σχολές που έχουν εύκολη εισαγωγή στο δημόσιο.Μη μιλήσω για τις στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές που οι βαθμολογίες έχουν εκτιναχθεί.
  Τελικά μήπως θέλουμε να γίνουμε σοβιετική ένωση και όλοι λιγο πολύ ΔΥ;
  Γιατί κατάντησε αυτός που συμβιβάστηκε με μια θέση στο δημόσιο να είναι μάγκας και οι επιχειρηματίες οι ανόητοι.Και αυτοί που φταίνε για την κατάσταση είναι κατα κύριω λόγω οι κυβερνήσεις του Πασοκ με τις ατελείωτες προσλήψεις του 80 και 90.Αυτοί τώρα οι άχρηστοι γίναν προϊστάμενοι αλλά δυστυχώς δεν έμαθαν να δουλεύουν ποτέ.
  Μην κατηγορουμε λοιπόν κανέναν.Όλοι με τον τρόπο μας αποδομούμε το κράτος καθημερινά.Η συμπεριφορά μας θυμίζει πλιάτσικο σε ξένη περιουσία.Το ελληνικό κράτος είναι δικό μας!
  Παιδεία μας λείπει και όχι απολύσεις.

 20. ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
  ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 02/02/2010 18:52:00

  Το spread επί Καραμανλή ήταν στις 29 μονάδες και μπορούσαμε να δανειστούμε από όπου θέλουμε με μικρό επιτόκιο. Μετά τον Οκτώβριο το spread κοντεύει να φτάσει τα ....400 κι εμείς ανεχόμαστε αυτόν τον πρωθυπουργό με ύφος χιλίων καρδιναλίων και την αλαζονεία του εκλεγμένου με ικανή κοινοβουλευτική πλειοψηφία να βγάζει λόγους απελπισίας, ότι τάχατες η Ελλάδα θα φαληρίσει. Μ΄αυτό που ήθελε ο Γιωργάκης , δηλ. να κάνει παιχνίδι με το ευρώ υπερ του δολλαρίου και να αναγκαστούμε κάποια στιγμή να στραφούμε στις ΗΠΑ δανειοληπτικά, δανειζόμενοι ακριβά, σιγά-σιγά το πετυχαίνει. Και μας έχει και στην τσίτα. Γι΄αυτό αλλάξτε κανάλι. Δείτε λίγο Μενεγάκη. Ε, είναι κι αυτό ένα από τα εθνικά μας θέματα σε κρίσιμη κατάσταση...

 21. ΙΩΝΑΣ avatar
  ΙΩΝΑΣ 02/02/2010 18:52:41

  Να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα ε? Το να αποκτήσουν όλοι μια κατσίκα σαν του γείτονα, είναι δύσκολο να το σκεφτείτε κομπλεξάρες ε? Από αύριο,όποιος δολοφονεί έναν δημόσιο υπάλληλο, μήπως θα ανακηρύσσεται εθνικός ήρωας?

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ ΙΩΝΑΣ 02/02/2010 19:00:01

   Μη μας βάζεις ιδέες, και έρχονται δύσκολες μέρες.

  • άστεγος avatar
   άστεγος @ ΙΩΝΑΣ 02/02/2010 19:06:10

   Και που να τον βρεί, αφού είναι στο σπίτι του σε μόνιμη άδεια (ειδικά εάν είναι αποσπασμένος δάσκαλος ή καθηγητής).
   Πχ.οι δάσκαλοι λένε ότι υπάρχουν 2000 κενές οργανικές θέσεις τη στιγμή που πάνω από 11.000 δάσκαλοι και καθηγητές είναι αποσπασμένοι σε άλλες υπηρεσίες του δημοσίου (που κανείς δεν ξέρει, βέβαια).
   Η μισθοδοσία όμως είναι εκεί, κάθε μήνα και απαρέκλιττα.

 22. exomatiakaivlepo avatar
  exomatiakaivlepo 02/02/2010 18:59:01

  Κατά την γνώμη μου το ερώτημα-θέμα είναι:

  "Πόσο ρεαλιστικοί είναι οι προϋπολογισμοί στην Ελλάδα;;"

  http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2010/02/blog-post_4530.html

 23. ΙΩΝΑΣ avatar
  ΙΩΝΑΣ 02/02/2010 19:05:35

  Επώνυμε, δεν αμφέβαλλα ποτέ για την πολιτική ωριμότητα των Ελλήνων.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ ΙΩΝΑΣ 02/02/2010 19:08:06

   Κάνουμε και λίγη πλάκα, μαύρο χιούμορ βρε αδερφέ, μην τα παίρνεις όλα τοις μετρητοίς.

 24. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 02/02/2010 19:06:44

  Είναι λάθος και εκ του πονηρού εκ μέρους της Κυβέρνησης να καλλιεργεί κλίμα ότι το πρόβλημα είναι οι Δημόσιοι Υπάλληλοι. Ή οι Υπάλληλοι γενικώς. Ναι, μέρος της συνταγής έχει περικοπές και οικονομίες, αλλά στον πραγματικό κόσμο αυτό λύνει το 10% του προβλήματος. Το 40% είναι βλακώδη έργα και προγράμματα, επιδοτήσεις για ημέτερους, και σπατάλες από την διάρθρωση των πραγμάτων. Αν δεν το καταλάβουν αυτό, χάνουν τον καιρό τους (και απλά βάζουν εμάς να αλληλοβριζόμαστε)

  Το άλλο 50% είναι τα έσοδα.

  Γιατί είναι τόσο δύσκολο;

  • ΙΩΝΑΣ avatar
   ΙΩΝΑΣ @ archaeopteryx 02/02/2010 19:08:32

   Πεσ τα χρυσόστομε Αρχαιοπτέρυγα.

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ archaeopteryx 02/02/2010 19:15:36

   Γιατί πειράζει τις τσέπες των ιδιωτών και ιδιαιτέρα των επωνύμων.
   Δεν είναι δύσκολο απλά αδιανόητο για την Ελληνική πραγματικότητα.
   Οπότε φταίνε οι κακοί Δ Υπάλληλοι (που φταίνε σε περιπτώσεις αλλά όχι γενικεύσεις) και επιδοτούμε κολλητούς και πράσινα άλογα.
   Δημιουργία θορύβου για απροσανατολισμό από την εικόνα με την δημιουργία εικονικής πραγματικότητας (κυβερνοπάνκ και νευρομάντης)

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ archaeopteryx 02/02/2010 19:18:47

   Χωρίς πλάκα τώρα, Αρχαίε, με εκνευρίζει πολύ το θράσος των συνομιλητών μας Δημοσίων Υπαλλήλων, αλλά επί της ουσίας έχεις δίκιο, αλλωστε το είπα και στον Ιθαγενή ότι συμφωνώ με τις παρόμοιες διαπιστώσεις του.

   Αν και από γινάτι και μόνον πολύ θα ήθελα να μειωθούν οι μισθοί των φωνασκούντων Δ.Υ., ωστόσο πιστεύω ότι είναι λάθος και ο λόγος είναι αυτός που ειπώθηκε παραπάνω από κάποιον συνομιλητή μας που ανέφερε κάτι για το τζίρο τα Χριστούγεννα: Οι εξασφαλισμένοι μισθοί των Δ.Υ. είναι το μοναδικό εχέγγυο για τη διατήρηση της κατανάλωσης σε αποδεκτά επίπεδα, ώστε να μην επέλθει ασφυξία στην αγορά. Κακά τα ψέματα, την περίοδο της (διεθνούς) κρίσης την ελληνική αγορά την κράτησαν οι Δ.Υ. και το μαύρο χρήμα. Θα έλεγα όμως, κυρίως οι Δ.Υ. Ενώ λοιπόν είμαι υπέρ του παγώματος για τρία-τέσσερα χρόνια, ωστόσο είμαι αντίθετος με οποιαδήποτε ονομαστική μείωση, έστω και κατά ένα ευρώ. Δεν πρέπει να νιώσει φτωχότερος ο Δ.Υ., διότι αυτό θα του ανατρέψει τον οικογενειακό του προγραμματισμό και θα τον οδηγήσει να ξοδεύει πολύ λιγότερα από όσα θα του κόψουν.

   Αν δηλαδή ο Δ.Υ. εισπράττει σήμερα 100 ξοδεύει σήμερα 60, 30 πηγαίνουν στο στεγαστικό του και 10 στην αποταμίευσή του, αν αύριο του κόψουν 10, τότε αύριο θα έχουμε την εξής κατάσταση: Δεν θα συνεχίσει να ξοδεύει 60 και να πληρώνει 30 στο στεγαστικό, οδηγούμενος σε μηδέν αποταμίευση, αλλά θα ξοδεύει 45, θα πληρώνει πάντοτε 30 στο στεγαστικό και θα αποταμιεύει 15! Όσο κι αν φαίνεται παράδοξο αυτό, ωστόσο αποτελεί στοιχειώδη παραδοχή της οικονομικής επιστήμης ότι η αποταμίευση σε περιόδους κρίσης αυξάνεται. Πόσο μάλλον όταν σε ζορίζουν. Βλέπεις ότι έρχονται δύσκολες μέρες (είναι ήδη εδώ), οπότε λες "να βάλω κάτι στην άκρη". Έτσι την "πάτησε" και η Γερμανία και είχε μεγαλύτερη ύφεση από τις ΗΠΑ, διότι ο φύσει συντηρητικός Γερμανός, μείωσε υπερβολικά την κατανάλωση.

   Το κακό είναι Αρχαίε ότι αυτό έπρεπε να έχει γίνει τον Οκτώβριο. Να είχε πει ο ΓΑΠ "παγώνω μισθούς Δ.Υ., αυξάνω δύο μονάδες τον ΦΠΑ για όσα χρόνια χρειαστεί, βάζω 10 λεπτά φόρο το λίτρο στη βενζίνη, κόβω τις κάθε είδους επιχορηγήσεις, καταργώ άχρηστους οργανισμούς σφραγίδες παραβλέποντας το πολιτικό κόστος". Το κυριότερο, θα έπρεπε να δανειστεί τότε που μπορούσε για να εξοφλήσει το σύνολο των χρεών του κράτους που υπήρχαν στην αγορά. Ούτε που μπορείτε να φανταστείτε τι ορμή προς τα εμπρός θα έφερνε να έριχνε το κράτος τα πέντε, έξι, δέκα δις ευρώ που χρωστάει (ούτε ξέρει κανείς πόσα είναι) σε μια αναιμική αγορά. Θα εξοφλούνταν και τα ιδιωτικά χρέη, δεν θα έσκαγαν επιταγές και ο κόσμος θα σταματούσε να μιλάει για την "κρίση", διότι θα υπήρχε η εμπιστοσύνη ότι "το κράτος πληρώνει".

   Εξακολουθώ, οικονομολογικά μιλώντας, να είμαι υπέρ του να μην μειωθούν καθόλου ονομαστικά οι μισθοί των (κανονικών) Δ.Υ., αλλά δεν ξέρω τώρα πια αν γίνεται. Αν και το τι θα έπρεπε να συμβαίνει ορθολογικά, δεν ξέρω αν έχει και πολλή σχέση με την πραγματικότητα του σήμερα.

 25. ΙΩΝΑΣ avatar
  ΙΩΝΑΣ 02/02/2010 19:11:03

  Δεκτό Επώνυμε.Απλά, με το λέγε λέγε άρχισε νάρχεται κι ο φόβος σιγά σιγά.

 26. sotos avatar
  sotos 02/02/2010 19:15:43

  Μαλλον μας δουλευουνε διακομματικα!
  Ας συμπαρασταθουμε 4-5 Φλεβαρη στην απεργια των εφοριακων: Ουτε μια αποδειξη, ουτε ενα τιμολογιο αυτες τις μερες!

 27. Μαύρος Ιάκωβος avatar
  Μαύρος Ιάκωβος 02/02/2010 19:27:03

  Για τα εκατομμύρια ευρώ που χρωστάνε οι τηλεοπτικοί σταθμοί γιατί δεν γίνεται κουβέντα;Για τους φόρους που δεν έχουν πληρώσει οι Λαμπράκηδες,Μπόμπολες,Κοκκαλίνοι,Βαρδινογιάννηδες,Λάτσηδες;Για την υπερκοστολόγηση των δημοσίων έργων που εμπλέκονται όλως τυχαίως οι ίδιοι τύποι;Για τα λεφτά που φαγώθηκαν στη διεξαγωγή της Ολυμπιάδας;Για το έγκλημα του Χρηματιστηρίου;Για τους διαγωνισμούς των εξοπλιστικών προγραμμάτων(γειά σου Γιάννο κ Άκη);Εκεί βρίσκονται τα λεφτά που μας υπολείπονται κύριοι και όχι στο πάγωμα των μισθών των Δημοσίων Υπαλλήλων.Τα κόμματα έχουν πάρει τις επιδοτήσεις-χορηγίες απο το κράτος μέχρι το 2016 και ζητάτε ρε λαμόγια πολιτικοί να μειωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις;Να πάνε που;Καμία συναίνεση στα ασφυκτικά μέτρα,αν δεν μπορεί ο ΓΑΠ ας φύγει.Ανοχή τέλος......

 28. ΙΩΝΑΣ avatar
  ΙΩΝΑΣ 02/02/2010 19:37:11

  Το κακό είναι ότι κανένας δεν λέει να πληρώσουν αυτοί που τα έκλεψαν.Απλά όλοι μας δείχνουμε οποιονδήποτε άλλο,εκτός από τούς ένοχους.

 29. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 02/02/2010 19:37:44

  Επειδή ορισμένοι είτε λόγω σκοπιμότητας είτε λόγω άγνοιας υιοθετούν κορώνες θα ήθελα να αναφέρω ότι:

  δεν υποστηρίζω ότι δεν θα πρέπει να μειωθούν και να φορολογηθούν επιδόματα.Οι παλαιότεροι θα θυμούνται ότι το υποστήριζα από το 2008 (ΔΕΤΕ και ΔΥΒΕΤ)και ...έβριζα τον Αλογοσκοφούφη
  Η μείωση όμως είναι ασπιρίνη για τον καρκίνο.
  Θα πρέπει να γίνει εξορθολογισμός αμοιβών με κατάργηση επιδομάτων και ανισοτήτων και όχι γιατί εγώ δεν λαμβάνω, αλλά γιατί είναι αδιανόητο να έχει αφορολόγητες αμοιβές η καθαρίστρια Υπουργείου και μεγαλύτερες μάλιστα από χειρούργους ή πιλότους.

  Η μείωση αυτή όμως δεν είναι τίποτα, μιλάμε για 700,000,000 όταν τόσες είναι οι αμοιβές επιτροπών πχ ή ΔΣ και Πρόεδροι ανύπαρκτων συμβουλίων και συνεδριάσεων.
  Το αληθινό πάρτι όμως είναι τα άχρηστα έργα με τις ανύπαρκτες πληρωμένες μελέτες και ακόμα περισσότερο οι επιδοτήσεις και οι επιχορηγήσεις.
  Αναλώνονται πχ ο φίλος Επώνυμος ή η φίλη Κασσάνδρα σε πάγωμα μισθών όταν η οικονομία μας μπορεί από αύριο το πρωί να έχει μονοψήφιο έλλειμμα αν καταργήσει Οργανισμούς και μειώσει κατά 50% τα λεφτά σε ΜΚΟ, ΑΕ, ΝΠΙΔ κλπ
  Αυτό προσπαθώ να σας πω τόσο καιρό το Κράτος σας δουλεύει:
  μιλάει για μειώσεις 20% επιδομάτων όταν έχει κενά σε εκπαιδευτικούς αλλά 5000 αποσπασμένους ή όταν ο Χ ή ο Ψ συνδικαλιστής έχουν πενταψήφιες και εξαψήφιες απολαβές από ΔΣ.
  Ερωτώ λοιπόν γλιτώνω περισσότερα από:

  -700,000,000 από περικοπές επιδομάτων
  ή
  -8,000,000,000 από νέο μισθολόγιο χωρίς επιδόματα και καμία πρόσληψη για 5 χρόνια με κατάργηση σφραγίδων και μετατάξεις προσωπικού;
  ή από μη επιχορήγηση Μεγάρων, ΜΚΟ και φίλων, Ιωνίας, οραμάτων Σουφλιά κλπ;

  Το θέμα λοιπόν δεν είναι ότι δεν ξέρουν οι εκπρόσωποί μας αλλά δεν θέλουν και μας δουλεύουν.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Ο Ιθαγενής 02/02/2010 19:45:31

   Επί της ουσίας συμφωνούμε και είπα και πριν ότι περισσότερο από γινάτι είναι η αντίδρασή μου, δηλαδή εκνευρίζομαι επειδή εκνευρίζονται οι Δ.Υ. για την παραμικρή πιθανότητα να τους κοπεί έστω και ένα ευρώ, τη στιγμή που υπάρχει πραγματικό πρόβλημα και σύντομα ορισμένοι δεν θα έχουν πραγματικά να φάνε και δεν θα είναι μπλα-μπλα του Τσιαμτσίκα.

   Εγώ μάλιστα σου λέω, από απόψεως οικονομολογικής λογικής, ΟΥΤΕ ΔΕΤΕ και ΔΙΒΕΕΤ να κόψει (ΔΙΒΕΕΤ είναι το σωστό, Δικαιώματα Βεβαίωσης και Είσπραξης Εσόδων υπέρ Τρίτων). Το είπε μια φορά κάπου Οκτώβριο-Νοέμβριο και αυτό που έγινε είναι ότι οι Δ.Ο.Υ. κάνουν έκτοτε λευκή απεργία. Σου λέει, άμα θες ρε φίλε να μας κόψεις τα επιδόματα, τράβα να μαζέψεις τους φόρους μόνος σου.

   Θα πέσει πολύ γέλιο όταν ανακοινωθούν τα έσοδα τριμήνου... Ή κλάμα. Θα δείξει.

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ Ο Ιθαγενής 02/02/2010 19:57:57

   ...βάζω ΔΥΒΕΤ γιατί τα έχω παραφράσει:

   Δικαιώματα
   Υμετέρων
   Βολεμένων

   YG

   ο προσωπικός εκνευρισμός είναι γιατί η χώρα καταρρέει και ασχολούνται με ασπιρίνες ...
   Δεν ανέχομαι πλέον να με κοροϊδεύουν με έλλειμμα 250 ή 260 ή +55 δις ακόμα, ασχολούνται όλοι με 700,000,000
   Ψάχνουμε πχ 4,5 δις για να είμαστε το 2010 στο 8,7% και χαρίζουμε δεκάδες δις σε επιχορηγήσεις...

 30. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 02/02/2010 19:38:42

  Τό Δημόσιο διογκώθηκε γιατί αυτό εξυπηρετούσε τούς πολιτικούς.
  Τά χρήματα πού χρειαζόμαστε γιατί δέν μπορούν νά βρεθούν,
  1ον.από τούς λάθρα πού έχουν κάνει τήν Αθήνα καί τίς γειτονιές τσαντίρ-μπερντέ,πουλώντας ό,τιδήποτε χωρίς νά πληρώνουν φόρους;
  2ον.από τήν κατάργησι τών χρηματοδοτήσεων τών ΜΚΟ;
  3ον.από τήν ματαίωσι τού σχεδίου Καλλικράτης,πού θά στοιχίση,Κύριος οίδε πόσο;
  4ον.από τήν κατάργησι τού λαθρονομοσχέδιου(είπε ό Σαμαράς τίποτα;),πού καί αυτό θά μάς στοιχίση,εκτός τού αφανισμού μας;
  5ον.από τήν αναζήτησι τών χρημάτων από τούς κλέφτες ή κακοδιαχειριστές;καί νά πάη καί κάποιος φυλακή τέλος πάντων,
  καί τέλος,ΠΟΣΑ παίρνουν οί βουλευτές γιά τήν συμμετοχή τους στίς εξεταστικές;Μπορεί νά απαντήση κάποιος;Πληρώνονται μέ τήν ώρα;τήν ημέρα;
  Καί πολλά άλλα πού δέν μπορώ τώρα νά σκεφθώ.
  Εν ολίγοις,καί νά μάς αφαιμάξουν θέλουν καί νά μάς αντικαταστήσουν μέ τούς λαθρομετανάστες αισθανόμενοι τά μένεα πού πνέουν εναντίον τους οί Ελληνες,οί οποίοι σέ μεγάλο αριθμό(τά πρόβατα πάντα υπάρχου)δέν θά τούς ξαναψηφίσουν.

 31. ΠΑΝΑΓΟΣ avatar
  ΠΑΝΑΓΟΣ 02/02/2010 19:42:05

  Επώνυμε δεν είσαι σκλάβος του ιδιωτικού τομέα αλλά σκλάβος γενικώς,εκτός εάν δεν είσαι υπάλληλος και σε συμφέρει ο διχασμός των μισθωτών για να μειώνονται και άλλο οι μισθοί και να κερδίζεις κιάλλο.
  Εάν συμβαίνει το πρώτο είσαι απλώς θύμα.
  Εάν συμβαίνει το δεύτερο κοιτάς απλώς το συμφέρον σου.
  ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ ΠΑΝΑΓΟΣ 02/02/2010 19:57:03

   Σκλάβος είμαι σου λέω. Παρά το ότι, αν και τυπικά είμαι μισθωτός, έχω ελευθερία κινήσεων μη μισθωτού στη δουλειά μου.

   Και θα σου εξηγήσω γιατί μέ ένα παράδειγμα από την αμερικανική ιστορία. Μέχρι το 1913, ο φόρος εισοδήματος απαγορευόταν αυστηρά στις ΗΠΑ από το Σύνταγμά τους! Ο λόγος; Θεωρουνταν, ως θεσμός, κληρονομιά της φεουδαρχικής κολληγιάς (δουλοπαροικίας). Τι σημαίνει αυτό; Ο δουλοπάροικος ή κολλήγος, εργαζόταν για το φεουδάρχη στη γη του φεουδάρχη και του έδινε ένα μέρος του εισοδήματός του (το εν τρίτο ή περισσότερο). Σταδιακά, ο θεσμός της δουλοπαροικίας καταργούνταν μετά την αναγέννηση, σε συνδυασμό και με την εκ νέου ανάπτυξη της δουλείας που έφερε η αποικιοκρατία. Το 1776, οι νεότευκτες ΗΠΑ υιοθέτησαν πρωτοποριακές αρχές κατά των συνθηκών φεουδαρχικού κλπ. τύπου, μεταξύ αυτών απαγορεύθηκε αυστηρά και η δουλοπαροικία. Συνακόλουθα, απαγορεύτηκε και ο φόρος εισοδήματος. Η απαγόρευση αυτή αντανακλά τη γενικότερη αντίληψη για το φόρο εισοδήματος, ως παράγοντα δουλοπαροικίας και υποταγής σε αφεντικό φεουδαρχικού τύπου.

   Στη συνέχεια, με την υπερανάπτυξη των κρατικών δραστηριοτήτων του δυτικού τύπου κράτους (ειδικά με την ανάπτυξη των στρατιωτικών δράσεων και της κάθε είδους γραφειοκρατίας), αυξάνονταν οι ανάγκες για κρατικά έσοδα και σταδιακά όλα τα κράτη άρχισαν να επιβάλουν φόρο εισοδήματος. Έτσι ήρθε και η αλλαγή του Συντάγματος το 1913 στις ΗΠΑ.

   Φτάσαμε έτσι σε ένα σημείο το κράτος να διεδικεί σήμερα να πάρει περισσότερο από το εν τρίτο του εισοδήματός μας για να το δίνει σε Δ.Υ. και σε κολλητούς του (και οι Δ.Υ. που διορίζονται ρουσφετολογικά, εν ευρεία εννοία κολλητοί του είναι). Ξεπερνώντας η ευθεία φορολογική επιβάρυνση το εν τρίτο του εισοδήματός μας, σημαίνει ότι ήδη έχουμε μεταπέσει στην κατάσταση του δουλοπάροικου της φεουδαρχικής περιόδου. Με τη διαφορά ότι πλέον δεν πηγαίνει το εισόδημά μας στα σεντούκια του φεουδάρχη, αλλά στους κάθε είδους κολλητούς και ευνοούμενους του κράτους.

   Αχ και να μπορούσαμε να φτιάχναμε σωστό κράτος! Θα ήταν όλα τόσο διαφορετικά! Θα δίναμε όλοι τότε και το υστέρημά μας για να συντηρηθεί αυτό το κράτος! Αλλά δυστυχώς αυτό δεν είναι εφικτό με τις ανθρώπινες μόνον δυνάμεις μας.

 32. Παναγιώτης avatar
  Παναγιώτης 02/02/2010 19:46:09

  Κατά τα άλλα Ο κ.Πρωθυπουργός λίγες εβδομάδες πριν μας έλεγε ότι δεν θα την πληρώσουν και δεν πρέπει οι χαμηλόμισθοι, υπάρχει πρόβλημα θεσμών και πολιτικό μάλιστα όταν ο ίδιος ο Πρωθυπουργός άλλα λέει τον Δεκέμβρη και άλλα τον Ιανουάριο.Περαστικά μας!

 33. (Α)θανάσης avatar
  (Α)θανάσης 02/02/2010 19:55:33

  Έκκληση προς κάθε ΔΥ λοιπόν:
  Από αυριο, ΕΦΑΡΜΟΣΤΕ Ο΄ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ στο πόστο σας ο καθένας.
  ΜΗΝ είστε ελαστικοί, μην δείχνετε κατανόηση, μην ρισκάρετε τον (υπόλοιπο) μισθό σας για να είστε εξυπηρετικοί. Εφαρμόστε τον νόμο ψυχρά, να δούμε αν μας αρέσει να έχουμε "ευρωπαίους" ΔΥ.

  Και μην αφήσετε ούτε βίδα χωρίς απόδειξη, ως καταναλωτές.
  Και τα ψώνια, απ'΄το ίντερνετ από το εξωτερικό (φτηνότερα και καλύτερα είναι).

  Μπας και δούμε πόσα απίδια παίρνει ο σάκκος, έτσι?

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ (Α)θανάσης 02/02/2010 19:59:58

   Αν εφαρμοστούν όσα λένε οι άχρηστοι ελληνικοί νόμοι, τότε θα καταρρεύσει το σύμπαν την άλλη στιγμή. Κατανόηση χρειάζεται να δείχνουν σε πολλές περιπτώσεις, γιατί αλλιώς δεν μπορεί να λειτουργήσει τίποτα, τέτοιο που είναι το σύστημα της τερατώδους νεοελληνικής γραφειοκρατίας.

   Κάνεις ένα βασικό λάθος, θεωρείς το νόμο εξ ορισμού σωστό. Το πρόβλημα είναι ακριβώς ότι υπάρχουν νόμοι που εξ ορισμού είναι λάθος. Ευτυχώς που κάποιοι ήρωες Δ.Υ. κάνουν τα στραβά μάτια με προσωπικό ρίσκο. Αυτοί είναι και οι λίγοι που τηρούν τους σωστούς νόμους, αυτούς που πρέπει να τηρούντοι. Οι υπόλοιποι είναι οι ακριβοί στα πίτουρα και φτηνοί στο αλεύρι.

  • (Α)θανάσης avatar
   (Α)θανάσης @ (Α)θανάσης 02/02/2010 21:47:57

   Ααααα, τώρα συννενοούμαστε!
   Όταν λοιπόν βριζοκοπάτε συλλήβδην, αυτούς τους "ήρωες" προσβάλλετε. Οι υπόλοιποι σας έχουν γραμμένους ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ.
   Και για πες μου, όταν δει ο ήρωας ότι τελικά απλά τη θεσούλα του ρισκάρει, θα φταίει αυτός να σου φέρει το νόμο στο κεφάλι?

 34. Orestios avatar
  Orestios 02/02/2010 20:34:25

  Μέχρι τώρα έκθεση ιδεών.
  Καταστροφική επιλογή του παρελθόντος είναι η συνεχής άρνησή του για συναίνεση ως αρχηγός της αντιπολίτευσης?

 35. popolaros avatar
  popolaros 02/02/2010 20:38:17

  Τι καλά, τι καλά.
  Μας έχουν βάλει να πλακωνόμαστε μεταξύ μας.
  Οι ιδιωτικοί με τους δημόσιους.
  Οι ψηλοί με τους κοντούς.
  Οι αδύνατοι με τους χοντρούς.
  Ο στόχος δεν είναι το δημόσιο, αλλά το σκοπίμως δημιουργημένο σάπιο κομμάτι του.
  Αυτό πρέπει να καθαρίσει.
  Ας το καθαρίσουν αυτοί οι βρωμοπολιτικοί που το λέρωσαν.
  Και να μην ξεχνάμε ότι για κάθε δημόσια επιχείριση που κλείνει, μια πολυεθνική αναλαμβάνει τη δουλειά.
  Νεοφιλευθερισμός οεοοο

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.