#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
31/07/2008 17:18
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αναλαμβάνει την ευθύνη ύστερα από 4 χρόνια !!!

Μια νεοεμφανιζόμενη οργάνωση αναλαμβάνει με προκήρυξή της την ευθύνη για δύο αποτυχημένες βομβιστικές επιθέσεις που έγιναν πρόσφατα στην Αθήνα αλλά και της έκρηξης στο δικαστικό μέγαρο της Λάρισας πριν από τέσσερα χρόνια. Η προκήρυξη αποτελείται από επτά σελίδες αποθηκευμένες σε CD-RΟΜ, το οποίο βρισκόταν σε φάκελο που είχε ως σφραγίδα ένα κόκκινο αστέρι. Εστάλη χθες στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» με γραφείο ταχυμεταφορών. Οι επιθέσεις στην Αθήνα σημειώθηκαν στο κτίριο που στεγάζει γραφεία των γερμανικών εταιρειών «Ζήμενς» και «Μπάγερ» στο Μαρούσι (24/6). Η δεύτερη έγινε προχθές το βράδυ στον Νέο Κόσμο σε γραφεία της ΟΚΕ (Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή). Η επίθεση στη Λάρισα (29/5/2004) σημειώθηκε σε μια περίοδο που συζητείτο η μεταφορά των κρατουμένων της 17 Νοέμβρη στις φυλακές της θεσσαλικής πόλης.

Η οργάνωση στη προκήρυξή της τονίζει ότι ήταν «πράξη αλληλεγγύης στους φυλακισμένους με στόχο την αποτροπή της σχεδιαζόμενης μεταγωγής τους». Η επίθεση στην ΟΚΕ συμβολίζει την αντίδραση στις αντιλαϊκές πολιτικές, ενώ στις «Ζήμενς» και «Μπάγερ» τη διαμαρτυρία για την ασύδοτη δράση των πολυεθνικών εταιρειών. Επίσης αναφέρεται στη λαϊκή αντίσταση απέναντι στα σκάνδαλα, τη διαφθορά και την εκμετάλλευση του νέου προλεταριάτου και των αποκλεισμένων κοινωνικών ομάδων.

Όπως διαρρέει η αστυνομία. οι δύο βόμβες της «πρωτοεμφανιζόμενης οργάνωση» , που τελικά δεν εξερράγησαν, περιείχαν πυροκροτητή και αμμωνιοδυναμίτιδα, ενώ ήταν συνδεδεμένα με κινητό τηλέφωνο, με συνδεσμολογία που δεν έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ στο παρελθόν. Ενώ όπως επισημάνθηκε χθες εδώ από αναγνώστη (Και «νέα τρομοκρατία»…) η πρώτη βόμβα που εξερράγη στην Ελλάδα συνδεδεμένη με κινητό τηλέφωνο, ήταν στα δικαστήρια της Λάρισας, στις 29-5-2004. 

Δεν ξέρω, αλλά μου φαίνονται αρκετά περίεργα όλα αυτά. Από το 2004 και να αναλαμβάνει τώρα την ευθύνη;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Suhoi avatar
  Suhoi 31/07/2008 18:29:03

  Ενδιαφέρον, μετά τις δηλώσεις-"κάρφωμα" Τζωρτζάτου, η Αστυνομία κάνει λόγο για ύπαρξη νέας τρομοκρατικής οργάνωσης που μάλιστα χρησιμοποιεί νέου τύπου εκρηκτικούς μηχανισμούς (κινητό τηλέφωνο, κ.λ.π.), και τώρα στέλενεται προκήρυξη με ΣιΝτι μέσω κούρριερ (αλα τοις εκσυγχρονισμός) με την οποία αναλαμβάνει η ... οργάνωση την ευθύνη με τέσσερα χρόνια καθυστέρηση για βόμβα στη Λάρισα, όταν είχε γίνει γνωστό ότι μπορεί να μεταφέρονταν οι συλληφθέντες της 17Ν στις φυλακές της πόλης! Συντρόφια, σταματήστε το δούλεμα. Βγάζει μάτι.

 2. Μποτίλια στο Πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο Πέλαγος 31/07/2008 19:03:31

  Και λίγη "τρομοκρατική" αποσταθεροποίηση αποτελεί το κερασάκι στην τούρτα, που έλειπε, αλλά ο ζαχαροπλάστης ήταν και παραμένει πάντοτε βασικό μέλος της ομάδος.
  Μια προσεκτική ανάγνωση της συνέντευξης του Τζωτρτζάτου, που κατά την κρίση μου είναι τρομερά βαρυσήμαντη, γιατί για πρώτη φορά τίθενται αιχμές από μέλος της 17. Ν. ως προς το σκοτεινό ρόλο που μπορεί να έπαιζαν κάποιοι άνθρωποι/μέλη της "οργάνωσης" σε συνεργασία-συμπαιγνία με τον κρατικό σκηνοθέτη, δεν μπορεί να μην διακρίνει, ότι αυτός επιχειρεί μια απόπειρα ξακαθαρίσματος της ήρας από το στάρι, των αγωνιστών και πουλημένων κατά την άποψή του, των παρασειρμένων και των λουφέδων προατευόμενων του κράτους κατά τη δική μου. Μια τέτοια συνέντευξη έχει βασικά τρεις αποδέκτες: Την κοινή γνώμη, τα άτομα του "χώρου", αλλά και το κρατικό επιτελείο που κινεί τα νήματα της τρομοκρατίας, για διαφορετικές σκοπιμότητες. Δεν είναι τυχαίο ότι, καταγγέλλοντας κάποιους, προσάπτει αποκλειστικά στον Χρήστο Τσουτσουβή το χαρακτηρισμό αγωνιστής. Όσοι γνωρίζουν κάπως καλά την πιάτσα, ξέρουν ότι ο Χρήστος αποτέλεσε διαμάντι ανθρώπινου χαρακτήρα. Μπορεί να παρασύρθηκε και να έβλαψε το λαό με την εμπλοκή του στην τρομοκρατία (δεν ήταν ο Θεοφανόπουλος αυτός που είχε θέσει θέμα δίωξης του Καραμανλή για το ρόλο του στον Αττίλα ΙΙ;) αλλά, δεν θα μπορέσει κανείς εύκολα να του αμφισβητήσει το φωτοστέφανο. Ίσως να ήταν η μεθοδευμένη εξόντωση του προϋπόθεση και για τη "στροφή" που εντοπίζεται σε προηγούμανο Ποστ. Μετά το θάνατο του έγιναν δυο απόπειρες δολοφονίας σε βάρος της αδελφής του. Ποιος και γιατί προειδοποιεί;
  Το δράμα έχει σήμερα δυο σκέλη:
  1. Αυτοί που διήυθηναν τις "στρατολογίσεις" πίνουν αυτή τη στιγμή ανενόχλητοι το καφεδάκι τους στην πλατεία Κολωνακίου και είναι σε θέση να εμπλέξουν όποτε κριθεί σκόπιμο και άλλα αθώα παιδιά. Ειδικά στη φάση που η αριστερά προσφέρει μηδενικό και μηδενιστικό όραμα, με το βασικό κορμό της νεολαίας να βρίσκεται ανοργάνωτος στα μπαρ, έχουν πλήρη επιχειρησιακή ευχέρια σε συνδυασμό με μια απόγνωση, που μπορεί σήμερα να διακατέχη κάποιους. Γιατί αντίθετα με αυτά που λέει ο Τζωρτζάτος η "οργάνωση" είχε πάντα "ηγεσία", μόνο που δεν την πήρε είδηση αυτός, με τα φούμαρα που του πουλάγανε. Από αυτή τη θέση προειδοποιώ τους "στρατολόγους", ότι αυτή τη φορά δεν θα έχουνε να κάνουνε με το κράτος, αλλά με άλλους. Αλλά πριν απ΄όλα κάθε καλόκαρδο, αλλά αφελή: Παιδιά μακρυά.
  2. Το χειρότερο που μπορεί να συμβή μέσα στη σημερινή σύγχυση είναι να προβούν άνθρωποι σε αυθόρμητες ενέργειες συγκρότησης πυρήνων, έξω από τις γνωστές ελεγχόμενες κλίκες. Τότε κυριολεκτικά θα πρέπει να συμμαζεύουμε τα ασυμάζευτα κάτω από συνθήκες εντεινόμενης καταστολής.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.