#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
28/06/2008 13:28
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αναλαμβάνει την ευθύνη ο Τσουκάτος

Επτασέλιδο υπόμνημα παρέδωσε σήμερα στον εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου ο Θεόδωρος Τσουκάτος, με το οποίο υποστηρίζει ότι το 1 εκατ. μάρκα που διατέθηκαν από τη Siemens «κατέληξαν τμηματικά στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ για τις προεκλογικές ανάγκες του ‘99». Σε δηλώσεις του μετά τη δίωρη κατάθεσή του ο κ. Τσουκάτος, είπε: «Νιώθω την ηθική υποχρέωση να τονίσω ότι τα άτομα που ενεπλάκησαν στη μεταφορά δεν έχουν καμιά ευθύνη. Νιώθω ήρεμος γιατί είπα την αλήθεια σε σχέση και με το γεγονός και με τη λειτουργία του κόμματος. Νιώθω δυνατός γιατί δεν έκανα κάτι για ίδιον όφελος παρά μόνο για το κόμμα μου. Αλλά νιώθω πραγματικά και πολύ πικραμένος γιατί η παράταξη που υπηρέτησα πιστά για 30 χρόνια με εγκατέλειψε και με άφησε μόνο μου».

Ο κ. Σημίτης ακόμα να απαντήσει στα ερωτήματα που θέσαμε: Γνώριζε ή όχι για το 1.000.000 του κ. Τσουκάτου; Αν γνώριζε, αυτό σημαίνει ότι τα λεφτά ήταν ανταπόδοση της Ζήμενς για τις τόσες συμβάσεις που υπεγράφησαν χαριστικά επί κυβερνήσεών του. Αν δεν γνώριζε τότε δεν έκανε για πρωθυπουργός, επειδή δεν ήξερε τι γινόταν στο άμεσο περιβάλλον του.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
  ΝΤΑΝΤΟΝ 28/06/2008 13:39:22

  • ΝΤΑΝΤΟΝ Says:
  June 28th, 2008 at 1:02 am

  Διαρρέουσες φήμες ότι η αδέκαστη Δικαιοσύνη είναι ταξική ελέγχονται ως ανακριβείς.
  Σύμφωνα με το γνωστό λογότυπο και την γνωστή συμβολική εικόνα η κυρία Δικαιοσύνη είναι ΤΥΦΛΗ !
  Γεγονός που φαίνεται να είναι απολύτως αληθές.

  http://www.antinews.gr/?p=2561#comments
  ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Η Δικαιοσύνη και το σκάνδαλο της Siemens

  Επίθεση κατά της κυβέρνησης και συναδέλφων του που χειρίζονται την υπόθεση της Siemens και άλλες υποθέσεις σκανδάλων, με τρόπο που προκαλεί απορίες, εξαπέλυσε ο Πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ Αθανασίου, με σημερινές του δηλώσεις, ζητώντας να αφήσουν τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της.

  Οι βολές του κ. Αθανασίου είναι ευθείες, καθώς:
  Ο αρμόδιος ανακριτής είχε την υπόθεση της γερμανικής εταιρίας στα χέρια του επί 18 μήνες, χωρίς να κάνει τίποτα. Και μόνο όταν η γερμανική Δικαιοσύνη μίλησε με ονόματα, αναγκάσθηκαν οι Έλληνες χειριστές της υπόθεσης να κινηθούν.

  Ο ανακριτής ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Αθανασίου, σύμφωνα με δηλώσεις του Γιώργου Καρατζαφέρη, που δεν διαψεύσθηκαν, πήγε στη Siemens και αντί να πάρει όλο το υλικό, ζήτησε από τα στελέχη της εταιρίας να του στείλουν ότι εκείνοι θεωρούν χρήσιμο.

  Επίσης, ο ανακριτής κ. Αθανασίου έχει να απευθυνθεί στη γερμανική Δικαιοσύνη για να ζητήσει δικαστική συνδρομή, από τον περασμένο Μάρτιο, παρότι, στο μεταξύ, έχουν προκύψει νεότερα στοιχεία.

  Λόγω του ότι η υπόθεση βρίσκεται σε προανακριτικό στάδιο, ο ανακριτής υποχρεώνεται από τους προϊσταμένους του να τους ενημερώνει για όσα καταγράφει καθημερινά με βάση τις μαρτυρίες όσων καταθέτουν. Το υλικό αυτό ο κ. Σανιδάς το διοχετεύει στην κυβέρνηση και ειδικότερα στον υπουργό Δικαιοσύνης Σωτήρη Χατζηγάκη. Στη συνέχεια ενημερώνεται το επικοινωνιακό επιτελείο της κυβέρνησης, το οποίο αποφασίζει ποιες θα είναι οι διαρροές που θα γίνουν προς τον Τύπο και τα ΜΜΕ.

  ΄Εξω από τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία και τη δικαστική πρακτική, η υπόθεση παραμένει ακόμα στην προανάκριση, η οποία έχει ως μόνο έργο τη διαπίστωση διάπραξης αδικήματος. Το αδίκημα είναι ομολογημένο εδώ και πολλούς μήνες, (παραδοχή Χριστοφοράκου ότι δωροδόκησε πολιτικά στελέχη) ενώ υπάρχουν και οι εξελίξεις στη Γερμανική Δικαιοσύνη, όπου έχουν ομολογηθεί αδικήματα που έχουν διαπραχθεί στην Ελλάδα.

  Μετά τη διαπίστωση της τέλεσης του αδικήματος, η υπόθεση θα έπρεπε να περάσει αμέσως σε τακτικό ανακριτή.
  Ποια είναι η διαφορά μεταξύ προανακριτή και τακτικού ανακριτή;
  Ο πρώτος είναι υποχρεωμένος να ενημερώνει τους προϊσταμένους του και εκείνοι έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνουν την κυβέρνηση, όπως γίνεται στην υπόθεση της Siemens. Αντίθετα, αν η υπόθεση πάει σε τακτικό ανακριτή, δεν θα είναι υποχρεωμένος να ενημερώνει τον κ. Σανιδά, άρα την κυβέρνηση, η οποία θα στερηθεί της δυνατότητας να επιλέγει τι θα διοχετευθεί στον πρόθυμο (για να μη πούμε ενσωματωμένο) Τύπο και τα (επίσης ενσωματωμένα) ΜΜΕ για να διαμορφώνει όπως θέλει την κοινή γνώμη.
  Υπάρχει, μάλιστα, και προηγούμενο τακτικού ανακριτή, που εξεδίωξε τον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου από το γραφείο του, όταν πήγε και ζήτησε να ενημερωθεί.

  Ό,τι και να καταλογίζει κάποιος στον Χρήστο Σαρτζετάκη για τη συμπεριφορά του στη διάρκεια της Προεδρικής του θητείας, ως τακτικός ανακριτής της υπόθεσης της δολοφονίας του Γρηγόρη Λαμπράκη, από το δεξιό παρακράτος που ανδρώθηκε επί θητείας Κων/νου Καραμανλή του πρεσβύτερου, είχε δείξει ότι, ως δικαστικός, διέθετε… καρύδια.

  Τον είχε επισκεφθεί στο γραφείο του ο τότε Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου (ο σημερινός Σανιδάς) Κων/νος Κόλλιας και απαίτησε ενημέρωση για την πορεία της υπόθεσης, σε μια προσπάθεια της τότε κυβέρνησης Καραμανλή, η οποία σε συνεργασία με τα ανάκτορα προσπάθησαν να κουκουλώσουν την υπόθεση (κάθε φορά που η δεξιά δυσκολεύεται, βάζει τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να καθαρίσει για λογαριασμό της). Του έδειξε, κυριολεκτικά, την πόρτα, τον πέταξε έξω.
  Φαίνεται ότι "η δεξιά" μαθαίνει και γι αυτό, τώρα, προσπαθεί να ξεζουμίσει την υπόθεση σε επίπεδο προανάκρισης και να εκμεταλλευτεί στο έπακρο την υπαλληλική σχέση Παναγιώτη Αθανασίου-Γιώργου Σανιδά, για να αποφύγει, τουλάχιστον στο παρόν στάδιο, την αποκάλυψη πιθανής εμπλοκής στελεχών της στο σκάνδαλο. Ο στόχος είναι, μέσω των επιλεκτικών διαρροών, να έχει φθαρεί ο αντίπαλος σε τέτοιο βαθμό ώστε, όταν βγουν τα στοιχεία για τους υπουργούς της ΝΔ, να έχει απαξιωθεί το ΠΑΣΟΚ σε τέτοιο βαθμό, που οι αποκαλύψεις για τη ΝΔ να μη θεωρηθούν σημαντικότερες.

  Όλες αυτές οι μεθοδεύσεις, οι οποίες προφανώς παρακωλύουν το έργο της Δικαιοσύνης, φαίνεται ότι ενόχλησαν τον πρόεδρο της Ένωσης Δικαστών, ο οποίος προέβη στις γνωστές δηλώσεις του. Θα ήταν αδιανόητο, άλλωστε, ο κ. Χ. Αθανασίου να μην έχει ενοχληθεί από όλα αυτά και να ενοχλήθηκε από όσους τα επισημαίνουν.

  Γι αυτό εκτιμάται η πράξη του, καθώς είχαμε και στο παρελθόν φαινόμενα κουκουλώματος σκανδάλων, όπως στις περιπτώσεις των υποκλοπών, όταν ο προανακριτής είχε την υπόθεση στα χέρια του επί ένα χρόνο χωρίς να κάνει τίποτα και μόλις αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο, προχώρησε σε υποτυπώδη εξέταση για να μπει στο αρχείο. Κάτι ανάλογο συνέβη και με το σκάνδαλο των ομολόγων, όταν η Αρχή για την καταπολέμηση του «μαύρου χρήματος», με επικεφαλής τον Γιώργο Ζορμπά, ανακάλυψε «μαύρο χρήμα» που πήγε σε συγκεκριμένο κομματικό ταμείο, το πόρισμα της οποίας κατατέθηκε στην αρμόδια δικαστική αρχή και με εντολή του κ. Σανιδά, (ο οποίος δεν έχει εξηγήσει ακόμα πως απόκτησε παράνομο εξοχικό και πως η κόρη του βρέθηκε υπάλληλος της Βουλής) εξαφανίσθηκε.

  Όλα αυτά είναι άκρως ανησυχητικά για τη Δικαιοσύνη στην οποία προσβλέπει ο μέσος Έλληνας πολίτης και αξίζουν συγχαρητήρια στον κ. Χαράλαμπο Αθανασίου για την ευαισθησία του και την προσήλωσή του στο όρκο που έδωσε.

  http://orfni.blogspot.com/2008/06/siemens_27.html

  --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ : ¨ΝΤΑΝΤΟΝ¨

 2. exon avatar
  exon 28/06/2008 13:44:37

  άμα δώκανε μόνο 1 εκ. μάρκα για τοοοοοοσες συμβάσεις είναι όντως τσίπιδες.

 3. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 28/06/2008 14:08:33

  'Αν υπήχε η δυνατότης να πάμε μερικά χρόνια πιο πίσω, θα συναντούσαμε στο ΕΚΚΕ και πολύ κοντά στον εν συνεχεία Υπουργό Ε.Α. κάποιον Τσουκάτο, τότε όχι στρατηγό, που έστησε στην οργάνωση αυτή το προσωπικό του γραφείο.

  Κατάπληκτος πολιτικός μηχανικός απο εκεί μέσα έλεγε τότε ότι, ο Τσουκάτος είχε διαθέσει - απο πού τα βρήκε; - 80.000.000 δραχμές, όσο 2-3 γκαρσονιέρες τότε για το γραφείο του.

  Πρόκειται για μνήμες που επανέρχονται, ΜΟΝΟ όταν επαναλαμβάνονται κάποιες αντιστοιχίες.

  Απο πού λοιπόν κύριε Τσουκάτε;

  ΠΕΛΙΑΣ

 4. Xase avatar
  Xase 28/06/2008 14:30:44

  Φυσικα και γνωριζε ο κ. Σημιτης. Και ειναι απλο αυτο. Αν η Ζημενς εδωσε τα χρηματα στον ΤΣΟΥΚΑΤΟ, δεν θα σιγουρευε την τοποθετηση των χρηματων της;; Δηλ. πως θα γνωριζε η Ζημενς οτι ο Τσουκατος δεν ταβαλε στην τσεπη του. Θα φροντιζε γιαυτο λεγοντας του, φιλε γνωριζει και ταφεντικο γαι τις μοννετες προσεξε λοιπον μην τα βαλεις στο τσεπακι σου. Αλλα και η συμπαθεια της Ζημενς με τους γονους των προθυπουργων δειχνει οτι οι συναλλαγες γινονταν σε μεγαλο επιπεδο. Τωρα αν ο ΓΑΠ η ο Καραμανλης δεν "πιοαστικαν" ειναι γιατι αρχησε να βρωμαει και να βγαινουν ολα στην φορα

 5. Xase avatar
  Xase 28/06/2008 14:56:00

  Αλλα υπαρχει και το αλλο, γιατι δινει καποιος χρηματα;; Γιατι προσδοκα κατι. Αρα πρεπει να γινει και καπως γνωστο πως εδωσε καποιος τα χρηματα. και αν ο Τσουκατος εκανε την μαμουνα πως θαξεραν καποιοι να " ευχαριστησουν" την Ζημενς που ταδωσε;;Αρα ειναι σαν το μιαου μιαου στα κεραμιδια. Ο ΣΙΜΗΤΗΣ γνωριζε σιγουρα, τωρα φυσικα δεν θα αποδειχτει ποτε αυτο αλλα στα ματια των φιλων του ΠΑΣΟΚ ειναι ο χαμενος

 6. Ο Χαζος του χωριου avatar
  Ο Χαζος του χωριου 28/06/2008 16:36:11

  Γεια σας γιγαντες Γιαννο και Ακη! Εσεις τουλαχιστον φαγατε νωρις...
  Και μπορειτε να ξαπλωνετε αρειμανιως....Στην υγεια του καθε κοροιδου!!!!!

  ΠΡΩΣ ΘΕΟΥ Ο Χ Ι ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ. ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ!
  Ας βρεθει τροπος να πληρωσουν...Δεν ειναι δυνατον να γλυτωσουν...ΣΡ]

  Ο Παπανδρεου ΣΩΣΤΑ το ειπε για μια φορα οτι θα τους παρουν με τις πετρες....

 7. ataktos avatar
  ataktos 28/06/2008 19:15:38

  oοχι με πετρες
  αλλα
  με ροδοπεταλα !!!

 8. Ο Χαζος του χωριου avatar
  Ο Χαζος του χωριου 28/06/2008 20:21:47

  Μωρε μιλαμε για τετοια πορωση αναισθησιας και ξετσιπωσιας, που και Κοτρωνες να πεφτουν,οντως θα λενε μετα Ο κυριαρχος Λαος μας Αγαπαει. Εξ ου μας ραινει με ροδοπεταλα...

  Οταν ομως οι κοτρωνες δημιουργησουν καρουμπαλα - που πρεπει επιτελους - τι θα σκαρφισθουν?

  Ο ευρων κερδιζει Φωτογραφια του Πρετεντερη με αφιερωση! Χα! Χα! Χα!

 9. μανώλης avatar
  μανώλης 28/06/2008 21:56:22

  "Είπαμε να κάνη ενα δωράκι στον εαυτό του, αλλα οχι και 500.000.000 δρχ.".
  Θυμάται κανείς ποιος, πότε και για ποιον το ειπε πριν τον στείλει στό σπίτι του;
  (και ειχαν αξία οι δραχμούλες τότε...)

  Όσο για τον "Στρατηγό", παίρνωντας την υπόθεση πάνω του στην ουσία ξελασπώνει το κόμμα.
  Άλλωστε όπως φαίνεται πλημέλλημα θα βγη στο τέλος η υπόθεση (που σημαίνει οτι εχει παραγραφεί).

 10. Ο Χαζος του χωριου avatar
  Ο Χαζος του χωριου 28/06/2008 23:11:27

  Ανδρεα προχωρα (οπου Ανδρεας βαλε οτι ονομα γουσταρεις,απλα για να απαντησω στον Μανωλη)για μια ρεμουλα νεα!!!!!!!!!

  Α ρε Τσουκατο στρατηγε σε κανανε Δομαζο!οιος την χαρη σου...

  Ολα κι ολα ομως, Τσουκατος και Μαντελης ειναι Κεφαλονιτικα ονοματα και καθως τυχανω και εγω κουρλοκεφαλονιτης δεν επιτρεπω συνειρμους...

  Εξ αλλου για οσους δεν γνωριζουν ο Μεγας Κεφαλλην και Ελληνας Αντωνης Τριτσης ειχε ταραξει στην καρπαζια τον γαμπρο του,Τρεπεκλη! Και δεν επιδεχειται αμφισβητηση αυτο...Οσο για τον συνεταιρο του Τρεπεκλη στην Προφιτ,Χαρη Ιγγλεση ασε καλυτερα...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.