#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
28/05/2012 16:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ανακάλυψαν επιτέλους τις δολοφονίες στην Ρωσία για τους TOR του ΆκηΎστερα από οκτώ χρόνια (αρ.8) τα ελληνικά ΜΜΕ ανακάλυψαν ότι οι Ρώσοι αξιωματούχοι που έψαχνα τις μίζες του Άκη δολοφονήθηκαν.

Ιδού λοιπόν τι γράφαμε εμείς επί … οκτώ χρόνια από το "Αντί" και το Antinews γι αυτά που ανακάλυψαν σήμερα:

 

Όσα διαδραματίστηκαν με αφορμή την πώληση των ΤΟΡ στην Ελλάδα ξεπερνούν τελικά ακόμα και τη φαντασία του Τζων Λε Καρρέ, ο οποίος έχει περιγράψει εκπληκτικά τις διαμάχες που ξέσπασαν στην πρώην σοβιετική αυτοκρατορία μετά την κατάρρευση του κομμουνισμού.

Ο άνθρωπος που έβαλε ο Βλαντιμίρ Πούτιν να ξεκαθαρίσει την «Αλμάζ – Αντέϊ», την εταιρεία δηλαδή που μας πούλησε τους ΤΟΡ, δολοφονήθηκε εν ψυχρώ, όταν άρχισε να ερευνά ορισμένους τραπεζικούς λογαριασμούς. Δολοφονήθηκαν επίσης ο Ι. Κλίμωφ και ο βοηθός του, μια ημέρα (!!!) μετά την επιστροφή τους από την Ελλάδα, όπου είχαν έρθει για να ερευνήσουν την υπόθεση των αντισταθμιστικών. Ο Ιγκόρ Κλίμωφ, που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ έξω από το σπίτι ήταν άνθρωπος του Πούτιν και γενικός διευθυντής της εταιρείας «Αλμάζ – Αντέϊ» της  εταιρείας που κατασκευάζει τους ΤΟR-M1 . Όπως λέγεται στη Μόσχα τον έφαγαν επειδή πήγε να ελέγξει κάποιες οικονομικές δοσοληψίες που αφορούσαν μεσάζοντες. Λίγο πριν τη δολοφονία του είχε πει: «Δεν είμαστε ικανοποιημένοι από τον τρόπο που εξελίσσονται σήμερα οι εξαγωγές». Εννοούσε φυσικά τις εξαγωγές προς Ελλάδα και Κύπρο.

Αργότερα δικάστηκε και καταδικάστηκε στη Μόσχα και ο Μιχαήλ Βορομπιόφ, ο άνθρωπος δηλαδή που υπέγραψε τη συμφωνία αγοράς των TOR-M1 με  τον Γιάννη Σμπώκο (διευθυντή εξοπλισμών τότε του υπουργείου Εθνικής Άμυνας) κατόπιν εντολής του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Ο πόλεμος των μεσαζόντων για τον έλεγχο της  «ΑΛΜΑΖ – ΑΝΤΕΥ» άρχισε από τη δεκαετία του 90 ακόμα. Στην  αρχή ήταν δύο ξεχωριστές εταιρείες και τις διεκδικούσαν, μεταξύ άλλων ο «ολιγάρχης» Ποτάνιν της «Ιντερός» και ο Ηλία Κλεμπανόφ, πρώην αντιπρόεδρος της ρώσικης κυβέρνησης και αναπληρωτής πρωθυπουργός. Ο Κλεμπανόφ ήθελα να πάρει την «Αλμάζ» και στη συνέχεια την «Αντέϊ» και να τις θέσεις υπό τον έλεγχο της «Αμπαρανίτελνε Συστέμι» (OC) , στην οποία ήταν μέτοχοι ο ίδιος και ο Ποτάνιν. Ο πραγματικός στόχος ήταν βέβαια να θέσουν όλη την Πολεμική Βιομηχανία της Ρωσίας υπό τον έλεγχό τους.Αντέδρασε όμως ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ο οποίος προχώρησε στην συνένωση των δύο εταιρειών υπό τον άμεσο έλεγχο της κυβέρνησής του. Το 1994 η Αντέϊ είχε ήδη υπογράψει το πρώτο μεγάλο συμβόλαιο για την πώληση των S-300 στην Κίνα και την Κύπρο (780 εκ $). Την ίδια χρονιά κατοχυρώνεται στο Ληξιαρχείο Κύπρου και η γνωστή μας Drumilan Offset Program Ltd.

Ο άνθρωπος που έβαλε ο Πούτιν να διοικήσει το ενιαίο συγκρότημα ήταν ο επίσης γνωστός μας Βίκτωρ Ιβανώφ. Το 2000, ο Ιβανώφ προχώρησε επίσης στην συνένωση της «Ροσβαρουζένιε» με την Προμεξπόρτ, σε μια νέα εταιρεία , την «Ροσαμπαρόν – Εξπορτ» (ROSOBORONEXPORT) την εταιρεία δηλαδή που μας πούλησε τους  ΤΟR-M1.

Στην Ελλάδα η σύγκρουση συμφερόντων για τους ΤΟΡ άρχισε πριν ακόμα την υπογραφή της σύμβασης. Στην τελευταία φάση του διαγωνισμού για την προμήθεια των SHORADS («Συστήματα Βραχέως Βεληνεκούς») κύριος αντίπαλός των ρωσικών συστημάτων ήταν τότε οι καναδικοί ADATS της OERLICON AEROSPACE. Οι ADATS  ήταν κατά 12,6 δισεκατομμύρια δραχμές φθηνότεροι και για να αποφύγει το σκόπελο ο Άκης  Τσοχατζόπουλος επέλεξε την οδό της απ΄ ευθείας ανάθεσης και στις 1111/1998 ενέκρινε την προμήθεια 21 ρωσικών συστημάτων με δικαίωμα προαίρεσης άλλα 29. Άλλος αντίπαλος των ΤΟΡ ήταν οι γαλλικοί Crotale.

Η κάθε πλευρά έχει βεβαίως τα επιχειρήματα της για το ποιο σύστημα ήταν το καλύτερο για τις ελληνικές συνθήκες. Οι Ρώσοι ειδικοί υποστηρίζουν ότι «είναι αδιανόητο» να συγκρίνουν τους TOR-M1 με τους Crotale, ή άλλου είδους συστήματα. Και τους θεωρούν, μαζί με τους ADATS «απλοϊκά» οπλικά συστήματα. Δηλώνουν επίσης ότι οι TOR-M1 είναι όπλο «τέταρτης γενιάς» , ενώ οι άλλοι «δεύτερης». Από την άλλη μεριά η επιλογή των ρωσικών συστημάτων προκάλεσε από την πρώτη στιγμή τις έντονες αντιδράσεις του «κατεστημένου» των αντιπροσώπων οπλικών συστημάτων που «περιφέρονται» στους διαδρόμους του υπουργείου. Κύριο επιχείρημα αυτής της πλευράς είναι ότι οι ΤΟΡ δεν είναι συμβατοί με την υπόλοιπη ελληνική αεράμυνα.

Στο κέντρο της σύγκρουσης βρίσκεται ο Φουάτ Αλ Ζαγιάτ ο Σύρος έμπορος όπλων που κρυβόταν  πίσω από την «Drumilan Offset Program Ltd και την  «DrumilanInternational  (Hellas) Α.Ε » στις οποίες μεταφέρθηκαν καταρχήν τα 25.000.000 δολάρια των offsets από την «Αντέϊ». Συνεταίρος του Φουάτ στην Ελληνική «Ντρουμίλαν» ήταν ο Βλάσης Καμπούρογλου.

Έχουν γραφεί πολλά για τις υπόγειες και επίγειες σχέσεις του Φουάντ. Από όλα όσα εντοπίσαμε σημειώνουμε τη σχέση του με τον Μάρκο Σιαπάνη, παλαιό συνεταίρο του Σωκράτη Κόκκαλη στην υπόθεση του ρωσικού ΛΟΤΤΟ. Ο Σιαπάνης είναι από τους μεγάλους μεσάζοντες μεταξύ Ελλάδας – Ρωσίας με έδρα την Κύπρο.

Διαβάστε κι αυτά:

Οι έμποροι όπλων, οι TOR, το ΠΑΣΟΚ και ο Άκης

Όλα όσα κρύβουν για τον Άκη και το σκάνδαλο των TOR

ΣΧΟΛΙΑ

 1. juliet avatar
  juliet 28/05/2012 17:10:57

  Ισως μετά από κάποια χρόνια το κουβάρι ξετιλυχτεί...αλήθεια πόσους θα πάρει η μπάλα;
  Πολλά τα λεφτά ,μεγάλη σαπίλα .
  Η μαφία των εξοπλιστικών εν δράση με διασυνδέσεις σε διεθνές επίπεδο .Οι μίζες που φτίαχνουν κοινωνικές τάξεις .Και υποδουλώνουν έθνη ...και κλείνουν στόματα και εξαφανίζουν ίχνη .

  • ex-lamogios zivagos laliotius gapomalakius pasokus-pasokus!! avatar
   ex-lamogios zivagos laliotius gapomalakius pasokus-pasokus!! @ juliet 28/05/2012 18:10:30

   Καί αναδύονται σκ........!!!!!

 2. ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ avatar
  ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ 28/05/2012 21:47:34

  ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΚΑΤ'ΑΝΑΘΕΣΗ ΤΑ TOR-M1 ΕΒΑΛΑΝ ΤΟΝ "ΑΠΑΡΑΒΑΤΟ" ΟΡΟ ΝΑ ΔΙΑΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ S-300 (ΑΓΝΩΣΤΟ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΗΛΘΕ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΑΥΤΗ ΑΠΑΙΤΗΣΗ), ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΤΙΣ ΔΥΟ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΝΑ ΔΕΣΜΕΥΤΟΥΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ. ΕΤΣΙ ΕΜΕΙΝΑN ΤΑ TOR-M1 ΤΗΣ ΠΟΛ. ΑΕΡ. ΑΠΟΘΗ-ΚΕΥΜΕΝΑ ΣΤΟ ΤΥΜΠΑΚΙ ΕΠΙ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥΣ (100 ΑΤΟΜΑ) ΜΑΘΑΙΝΑΝ ΝΑ ΨΑΡΕΥΟΥΝ. ΤΕΛΙΚΑ ΕΓΙΝΑΝ ΑΠΟΔΕΚΤΑ ΜΕ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ 30 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΤΗΚΑΝ ΜΕ ΤΡΙΤΗ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΜΙΑΣ ΥΠΟΤΥΠΩΔΟΥΣ ΜΟΡΦΗΣ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ. ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ (ΕΑΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΟ). ΒΕΒΑΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΤΩΝ CROTALLE (ΑΣ ΨΑΞΟΥΝ ΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΗΣ ΤΟΤΕ ΗΓΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ) ΠΟΥ Η ΔΙΑΘΕΣΙ-ΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩ ΤΟΥ ΜΗΔΕΝΟΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Ο ΕΚΣΥΓ-ΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΒΕΛΟΣ (OERLICON CONTRAVES)

 3. Αιζενχάουερ avatar
  Αιζενχάουερ 28/05/2012 21:49:11

  Ερώτησις αδαούς:
  Γιατί πρέπει όλες οι αγορές όπλων να γίνονται μέσω μεσαζόντων και εμπόρων όπλων και όχι με απευθείας ανοικτές διαπραγματεύσεις μεταξύ εταιρειών και υπουργείου άμυνας;...

  • juliet avatar
   juliet @ Αιζενχάουερ 28/05/2012 22:48:24

   Ρώτα τον Ακη ,πιστεύω ότι θα πάρεις πλήρη ενημέρωση .

 4. Κώστας Τ avatar
  Κώστας Τ 28/05/2012 23:55:50

  Ένα βασικό επιχείρημα για την απ'ευθείας ανάθεση και αγορά ρωσικών οπλικών συστημάτων,ήταν η απαγόρευση από πλευράς δυτικών κατασκευαστών της χρησιμοποίησης των όπλων στην Κύπρο!!!
  Ξέρετε ότι τα τούρκικα οπλικά συστήματα βρίσκονται νόμιμα στην Κύπρο(στρατός κατοχής), ενώ τα δικά μας (δυτικής προελεύσεως) είναι παράνομα κατά τους "συμμάχους" μας!!!
  Έχω υποστεί εξευτελιστική επιθεώρηση από "φίλους" για εξακρίβωση νομιμότητας οπλικών συστημάτων επί υπ. εξ. ΓΑΠ!!!!
  Εκεί λοιπόν πάτησε ο Άκης και εισέπραξε μυθικά ποσά,εκμεταλευόμενος την κατάσταση!!!Ενήργησε σωστά όσον αφορά τις συνθήκες,αλλά εκμεταλεύτηκε την περίπτωση προς όφελος του!!!Τελικά μόνος του τα έφαγε;;;

  • juliet avatar
   juliet @ Κώστας Τ 29/05/2012 08:51:14

   Τελικά όλα σ'αυτό το κράτος έχουν τιμή ...σε ευρώ ,γιατί η άλλη έχει χαθεί.Αλοίμονο σ'όσους τους έλαχε να φυλάνε Θερμοπύλες .Ν'έρχεσαι αντιμέτωπος με συνείδηση και επιβίωση .....και κάποιοι να ....δεν τ'έφαγε μόνος του ,μπορεί να τους έριξε στη μοιρασιά και να αυτό να πληρώνει τώρα.

 5. ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΛΗΜΝΟΣ avatar
  ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΛΗΜΝΟΣ 29/05/2012 13:22:23

  Ένας εισαγγελέας δεν υπάρχει σε αυτή την χώρα να τους μαζέψει όλους αυτούς μετά από αυτές τις καταγγελίες ? Πριν από λίγο πήρα τα φάρμακα για την άρρωστη μητέρα μου και τα πλήρωσα γιατί το κράτος δεν έχει χρήματα να πληρώσει του φαρμακοποιούς . ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΗΤΕΣ ΟΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ . ΑΜΕΣΑ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΑΖΕΨΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΧΕΙ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΟ ΤΟΥΣ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΔΙΟΤΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΥΡΙΟ.

 6. sirios avatar
  sirios 08/10/2012 15:26:57

  "Οι ADATS ήταν κατά 12,6 δισεκατομμύρια δραχμές φθηνότεροι και για να αποφύγει το σκόπελο ο Άκης Τσοχατζόπουλος επέλεξε την οδό της απ΄ ευθείας ανάθεσης".
  Επομένως προς το παρόν έχουμε 20 δισ επιβάρυνση του Ελληνικού δημοσίου χρέους απο τα Γερμανικά υποβρύχια και 12,6 δίς απο τους ΤΟR = 32,6 δισ.
  Αρα δικαιώνονται πανηγυρικά ο Τσίπρας και η Σακοράφα όταν υποστηρίζουν οτι τα 2/3 τουλάχιστο του χρέους είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ και έγινε με συμφωνίες όπως οι παραπάνω μεταξύ "έντιμων δανειστών", "έντιμων πολιτικών" και "έντιμων εργολάβων" και όποιος Ελληνας τολμάει να αμφισβητήσει τη νομιμότητα του χρέους είναι τεμπέλης Αριστερός που θέλει να τον ταίζει το κράτος, ή πολύ νέος πρόεδρος δεκαπενταμελούς με άγνοια του ισχύοντος πρωτοκόλλου εις τας Ευρώπας.
  Αν μάλιστα γίνει επίσημη αμφισβήτηση του χρέους, θα τρέχουν να κρυφτούν όλοι αυτοί οι μεγαλοσχήμονες που ζέχνουν απο απόσταση απ' τον βούρκο του εγλήματος στον οποίο είναι χωμένοι ως το λαιμό για το ΧΡΗΜΑ...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.