17/07/2009 21:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ανακάλεσε ο Σιούφας την διάταξη για τους βουλευτέςΜετά τις έντονες αντιδράσεις, ακόμα και βουλευτών της ΝΔ, ο Πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Σιούφας, ανακάλεσε την διάταξη με την οποία το ελληνικό κράτος θα πλήρωνε τις ασφαλιστικές εισφορές όσων βουλευτών επέλεξαν να μην επιστρέψουν στην εργασία τους και να μείνουν μόνο στην πολιτική.

 Για το θέμα γράψαμε εδώ: Γιατί να πληρώσουμε εμείς την ασφάλιση των βουλευτών;

Στην ανακοίνωσή του ο κ. Σιούφας αναφέρει πως «ύστερα από εισηγήσεις βουλευτών, από πολλές πτέρυγες του Κοινοβουλίου, ζήτησα από την Κυβέρνηση να φέρει διάταξη με την οποία θα επαναφερόταν η καταργηθείσα ρύθμιση για τις ασφαλιστικές εισφορές μόνο των Βουλευτών που επέλεξαν ή δεν μπορούν να ασκήσουν επαγγελματική δραστηριότητα.

 

Στόχος της ρύθμισης ήταν να μη βρίσκονται οι βουλευτές αυτοί σε μειονεκτική σχέση έναντι των συναδέλφων τους που επέλεξαν να ασκήσουν  την επαγγελματική τους δραστηριότητα, μετά την κατάργηση του επαγγελματικού ασυμβιβάστου.

Μετά τις σημερινές τοποθετήσεις των εκπροσώπων των κομμάτων, και σεβόμενος το θεσμικό μου ρόλο, να ακούω, κάθε φορά και να συνθέτω τις υπάρχουσες απόψεις, ζήτησα από τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών να αποσυρθεί η διάταξη αυτή από το νομοσχέδιο που εισάγεται προς συζήτηση την Τρίτη στην αρμόδια επιτροπή».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. αντί avatar
  αντί 17/07/2009 23:29:46

  Το θέμα είναι ποιος την έφερε και γιατί.
  Επίσης θα εξηγήσει σε κανέναν τους λόγους;

 2. ρan avatar
  ρan 18/07/2009 15:48:53

  Δηλαδή αν δεν τους πέρνανε χαμπάρι θα το περνάγανε κιόλα καλά.Αλλη μιά μελανή κηλίδα στην αξιοπιστία των πολιτικών μας.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.