#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
23/05/2012 20:47
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αναθεώρηση και τροποποίηση των πολιτικών του Μνημονίου ζήτησε ο ΣαμαράςΑναθεώρηση και τροποποίηση των πολιτικών του Μνημονίου που δεν δούλεψαν ζήτησε ο Αντώνης Σαμαράς στη σημερινή Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Μεταξύ άλλων ο πρόεδρος  ανέπτυξε τις θέσεις του για:

1.     Project bonds (Ομόλογα έργων), διότι θα δώσουν πρόσθετη ρευστότητα για μεγάλα έργα

2.     Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων – ενεργότερη παρουσία. Η εμμονή σε τόσο αυστηρά τραπεζικά κριτήρια δυσκολεύει την προσπάθεια για αναθέρμανση της οικονομίας σε αυτή την κρίσιμη φάση. Ειδικά στην Ελλάδα, χρειάζεται ενεργότερη στήριξη για τους μεγάλους αυτοκινητόδρομους και τις ΜΜΕ. Συμμετοχή, επίσης, σε ένα Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο.

3.     Ειδικό εργαλείο ρευστότητας για την Ελλάδα. Θα μπορούσε να λάβει διάφορες μορφές. Πρώτα με χρήση των επιπλέον 10 δισεκ. ευρώ για ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Επίσης, με στήριξη ενός νέου Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου μεταξύ άλλων, με κεφάλαια από το ΕΣΠΑ, την ΕΤΕπ και τις αποκρατικοποιήσεις. Με έμφαση στην χρηματοδότηση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων.

4.     Ταμείο άμβλυνσης κοινωνικών επιπτώσεων του Μνημονίου. Λόγω της πρωτοφανούς αύξησης της ανεργίας, αλλά και των επιπτώσεων που μπορεί να έχουν μελλοντικές διαρθρωτικές αλλαγές στο Δημόσιο, χρειάζεται ειδική στήριξη των πληττομένων από αδιάθετους κοινοτικούς πόρους, πέραν του ΕΣΠΑ.

5. Ειδικές Οικονομικές Ζώνες. Εξέταση δημιουργίας ζωνών με φορολογικά και άλλα κίνητρα για εγκατεστημένες επιχειρήσεις, με σεβασμό των εργασιακών δικαιωμάτων. Υπάρχει, ήδη, η περίπτωση της Πολωνίας, που διατηρεί, για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, ειδικό καθεστώς μετά την ένταξή της.

6. Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Εγγύησης Καταθέσεων. Δημιουργία ενός Μηχανισμού Εγγύησης Καταθέσεων  σε Ευρωπαϊκή κλίμακα, σύμφωνα και με τη σχετική πρόταση Μόντι, που θα αποτρέψει την «αιμορραγία» καταθέσεων από το Νότο  προς το Βορρά της Ευρώπης.

Στήριξη από ΕΛΚΣε ό,τι αφορά την προσπάθεια που πρέπει να καταβληθεί από Ελληνικής πλευράς, ο Πρόεδρος της Ν.Δ. επισήμανε ότι είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε με τις ιδιωτικοποιήσεις, να επιταχύνουμε την απορρόφηση Ευρωπαϊκών πόρων, να υιοθετήσουμε, ένα νέο, σταθερό και δίκαιο φορολογικό σύστημα, να εξαλείψουμε τη γραφειοκρατία και να δημιουργήσουμε ένα κλίμα φιλικό στις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα.

Τέλος, ο κ. Α. Σαμαράς τόνισε ότι είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε αυτό που πρέπει. Αλλά με δεδομένη την κρισιμότητα των στιγμών, χρειαζόμαστε την στήριξη των εταίρων μας. Κυρίως, ένα πολιτικό μήνυμα ότι η Ευρώπη κατανοεί τις πολιτικές και κοινωνικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Ελλάδα. Τέτοιες στιγμές πρέπει όλοι στην Ευρώπη να ενθαρρύνουν  και να στηρίξουν  τον Ελληνικό λαό

Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά, σε κείμενο συμπερασμάτων του ΕΛΚ, έγινε προσωπική αναφορά στην Ελλάδα και τον Αντώνη Σαμαρά και  εκφράστηκε η στήριξη στις προσπάθειές του, για ένα ολοκληρωμένο μείγμα πολιτικής που θα εξαλείφει το έλλειμμα, ενώ ταυτόχρονα θα αποκαθιστά την ανάπτυξη στην Ελληνική οικονομία. Όπως και την εμπιστοσύνη. Στο ίδιο κείμενο αναφέρεται  -επίσης για πρώτη φορά- ότι οι υπόλοιποι ηγέτες του ΕΛΚ, αποδέχονται τρόπους για να ενισχύσουν τις επενδύσεις, την ανάπτυξη και τις θέσεις εργασίας στην Ελλάδα, συμπληρώνοντας έτσι το σημερινό πρόγραμμα.

Η αναφορά στο κείμενο συμπερασμάτων είναι η εξής: “Στηρίζουμε τις προσπάθειες της ΝΔ και του προέδρου της Αντώνη Σαμαρά για την επεξεργασία ενός νέου μίγματος πολιτικής με στόχο την μείωση του ελλείμματος παράλληλα με την Ανάπτυξη και την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην ελληνική Οικονομία. Το ΕΛΚ δηλώνει επίσης ότι είναι έτοιμο να συμβάλει στην πολιτική αυτή της ΝΔ με την εξεύρεση τρόπων για την ενίσχυση των επενδύσεων, της ανάπτυξης και της απασχόλησης”

Δήλωση ΣαμαράΑμέσως μετά τη λήξη της Συνόδου Κορυφής του ΕΛΚ, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι στιγμές είναι κρίσιμες και για την Ελλάδα και για όλη την Ευρώπη.

Στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ζήτησα μέτρα που θα σταματήσουν την κατρακύλα. Γιατί αλλιώς η Ελλάδα δεν μπορεί να βγει από την κρίση. Ούτε να πιάσει τους στόχους της.

Ζήτησα, λοιπόν, πέρα από την προσπάθεια για δημοσιονομική προσαρμογή, αναθεώρηση και τροποποιήσεις των πολιτικών που δεν δούλεψαν. Για να σταματήσει η ύφεση. Για να μειωθεί η ανεργία. Για να δοθεί ελπίδα στους συμπολίτες μας -που μέσα σε δυο χρόνια- τα έχασαν όλα.

Για πρώτη φορά, το ΕΛΚ αναγνώρισε, σήμερα, την ανάγκη να συμπληρωθούν οι εφαρμοζόμενες πολιτικές με μέτρα που να ενισχύουν άμεσα τις επενδύσεις, άμεσα την ανάπτυξη και άμεσα τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Ταυτόχρονα ζήτησα μέτρα που θα βοηθήσουν την ανάπτυξη, όπως τα ομόλογα για έργα υποδομής, τη στήριξη των ανέργων με πρόσθετα κοινοτικά κονδύλια, τη στήριξη της ρευστότητας, την πιο ενεργή εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων για τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας, τη δημιουργία ευρωπαϊκού μηχανισμού για την εγγύηση των καταθέσεων, ώστε να σταματήσει η αιμορραγία των καταθέσεων από τον ευρωπαϊκό νότο στο βορρά.

Τώρα, σταδιακά, όλη η Ευρώπη συγκλίνει σε αυτό που επιμέναμε εδώ και δύο χρόνια  ότι, πέρα απ’ όλα τα άλλα, χρειάζεται Ανάπτυξη για να βγούμε από την κρίση.

Και τώρα που η Ευρώπη αλλάζει, δεν πρέπει να βρεθεί η Ελλάδα εκτός Ευρώπης.

Γι αυτό και δυναμώνει στην Ελλάδα η δημιουργία ενός Πατριωτικού Ευρωπαϊκού Μετώπου.

Για να μην καταστραφούν όσα κερδίσαμε τόσα χρόνια.

Είμαστε ένας λαός που αντέχουμε στα δύσκολα. Είμαστε ένα έθνος που ξέρει να σηκώνεται στα πόδια του. Να παλεύει και να αναγεννάται.

Το Μέτωπο ευθύνης είναι η μόνη εγγύηση. Γι αυτό και προχωράμε με ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, με ενότητα, με σταθερότητα, με σχέδιο και  -πάνω απ’ όλα-  με πίστη στις δυνάμεις μας».Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΕΛΚ είχε, σήμερα, κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τον Πρόεδρο του Eurogroup και πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου κ. Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ζοζέ Εμμανουέλ Μπαρόζο, τον Πρόεδρο του ΕΛΚ κ. Βίλφριντ Μάρτενς, τον πρωθυπουργό της Ιρλανδίας κ. Έντα Κένι και τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας κ. Πέδρο Κοέλιο.

Αύριο το πρωί ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας κ. Μάριο Μόντι.

Η αναφορά στο κείμενο συμπερασμάτων του ΕΛΚ: 

In relation to Greece that is faced with an economic and social crisis of an unprecedented magnitude, we declare our respect for the sacrifices that the Greek people have been through over the last two years and we acknowledge the progress made in a number of areas. We support the efforts of Nea Demokratia and its President, Antonis Samaras, to elaborate an integrated policy mix aiming to eliminate the deficit while restoring growth and confidence in the Greek economy. We are prepared to consider possible ways to strengthen investment, growth and employment complementing the necessary reform measures and respecting the commitments of the pursued programme.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. alogomiga avatar
  alogomiga 23/05/2012 20:56:12

  Έχουν ωριμάσει πλέον οι συνθήκες στην Ευρώπη ,μπορεί πλέον να γίνει επαναδιαπραγμάτευση για καλυτέρευση των όρων του μνημονίου και πιο ομαλή εφαρμογή.

  • ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ avatar
   ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ @ alogomiga 23/05/2012 21:01:30

   ναι αλλά φίλε μου αυτό το πιστώνεται ο Τσίπρας και όχι η Νεα Δημοκρατία στα μάτια του κόσμου!

   • Factorx avatar
    Factorx @ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ 23/05/2012 21:22:52

    Γιατί βρε σχολιαστή της παγκοσμιότητας; Τον τσίπρα τον έστειλαν να παίζει με τα κουβαδάκια του αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις

    • Βατάτζης avatar
     Βατάτζης @ Factorx 24/05/2012 02:06:44

     Γιατί "Ειδικές Οικονομικές Ζώνες";

   • dikefalosaitos avatar
    dikefalosaitos @ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ 23/05/2012 22:28:08

    Το μόνο που πιστώθηκε ο Άλεξ, ήταν κάτι πορτοκαλάδες που κέρασε.
    Κατά τα άλλα, πέρασε αλλά δεν ακούμπησε από τας Ευρώπας.

    • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
     Γιάννης Φαίλτωρ @ dikefalosaitos 23/05/2012 22:32:20

     Όταν τον αποπήρανε τον Αλέξη μονολόγησε:
     We sat the boat!
     Την κάτσαμε τη βάρκα.

     • dikefalosaitos avatar
      dikefalosaitos @ Γιάννης Φαίλτωρ 23/05/2012 22:36:48

      Oh my god, i came out of my clothes, alexis is for the festivals.
      To the down-down of the writing, he does the duck, but he made them sea.
      Την μετάφραση να την κάνεις εσύ που τρέχεις και στας Αγγλίας. :)

     • dikefalosaitos avatar
      dikefalosaitos @ Γιάννης Φαίλτωρ 23/05/2012 22:42:40

      Εγώ αυτό που άκουσα σε sat, ήταν μόνο το "I shot the sheriff " :)

     • TARAMAS avatar
      TARAMAS @ Γιάννης Φαίλτωρ 24/05/2012 00:03:49

      Or probably we ... shat in the boat!

   • Α avatar
    Α @ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ 23/05/2012 23:07:19

    Ένα καλό ίσως έκανε ο Τσίπρας.
    Τα έκανε μαντάρα, ώστε να μπορέσει ο Σαμαράς να διαπραγματευτεί.

 2. man8os avatar
  man8os 23/05/2012 21:18:10

  Αυτο ειναι προοδος. Μπραβο στον προεδρο!

  Υ.Γ. Καλο ειναι να κανονιστει γυρος εμφανισεων του προεδρου σε ζωντανες εκπομπες στην τηλεωραση, κατα προτιμιση πρωινες ωστε να μεταδωσει τις εμπειρειες του απο την Ευρωπη στο κοινο.

 3. arslonga avatar
  arslonga 23/05/2012 21:54:38

  Συμβαίνουν σοβαρά πράγματα στας Ευρώπας απόψε. Τα χρηματιστήρια και το ευρώ έπεσαν σήμερα λόγω σχετικής απαισιοδοξίας για τα αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Η Γερμανία βγήκε στις αγορές και δανείστηκε με επιτόκιο μηδέν !!!, πράγμα που δείχνει ότι οι επενδυτές δεν ρισκάρουν πουθενά τα λεφτά τους. Προτιμούν 10 και στο χέρι.

  Τα αποτελέσματα των πολιτικών συναντήσεων του ΕΛΚ είναι ιδιαιτέρως σοβαρά και δείχνουν ότι το μήνυμα ελήφθη και ότι πρέπει οπωσδήποτε να βγει κάτι συγκεκριμένο από το Συμβούλιο. Οι προτάσεις Σαμαρά είναι παρά πολύ ζυγισμένες και φαίνεται ότι αποτελούν βάση συζήτησης. Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ζητά ανάπτυξη με προτάσεις που δεν είναι πολύ μακριά από τον Σαμαρά. Στα ομόλογα για τη χρηματοδότηση έργων και στη συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων συναντιούνται.

  Η προσπάθεια που θα γίνει θα είναι συμφωνία επί της αρχής στο Συμβούλιο, κατόπιν συγκεκριμενοποίηση από την Επιτροπή και υιοθέτηση στο Συμβούλιο του Ιουνίου.

  Ο Θεός βοηθός.

  • Ιωάννης33 avatar
   Ιωάννης33 @ arslonga 24/05/2012 00:26:01

   Η Γερμανία ως πρότυπο οικονομικής σταθερότητας και επιχειρηματικής ανάπτυξης γιατί βγαίνει στις αγορές να δανειστεί;Εστω και με μηδενικό επιτόκιο.
   Τι πρέπει να πληρώσει και δεν έχει;Απο βίτσιο δανεισμός στέκει;

 4. Δημήτριος Κοκκαλάκης avatar
  Δημήτριος Κοκκαλάκης 23/05/2012 22:16:39

  Το μηδενικό επιτόκιο δανεισμού της γερμανίας δείχνει γιά ποιό λόγο αυτή κάνει ό, τι μπορεί γιά να τορπιλίσει την ανάκαμψη και ανάπτυξη των ευρωπαϊκών οικονομιών (πλην της γερμανικής που απομυζεί όλες τις άλλες) και να παρατείνει τον οικονομικό πανικό.

 5. ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΛΙΜΟΣ avatar
  ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΛΙΜΟΣ 23/05/2012 22:51:17

  Ο Σαμαράς να ξεκινήσει άμεσα περιοδείες ειδικά στις περιοχές που η ΝΔ έχει πρόβλημα.. Β Αθήνας, Β Πειραιά, Υπόλοιπο Αττικής, Εύβοια, Βοιωτία, Δωδεκάνησα, Δυτ.Ελλάδα, Ιόνιο, κλπ. Δεν αρκεί το καλό αποτέλεσμα από Βρυξέλλες. Πρέπει να επικοινωνηθεί σε όλη την επικράτεια.. Ειδικά στις νεαρές ηλικίες που αρέσκονται να μαγεύονται απο τις αερολογίες και τα ψέματα του Τσίπρα..Μεγάλη βαρύτητα στο λεκανοπέδιο Αττικής.

  • man8os avatar
   man8os @ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΛΙΜΟΣ 23/05/2012 23:59:52

   Αυτο θα επρεπε να το κανει η ΟΝΝΕΔ, αλλα μαλλον πολλα ζηταω...

 6. Inno avatar
  Inno 23/05/2012 23:41:24

  Το 5 δεν μ αρέσει, αχ αυτό το 5 δεν μ αρέσει...

  • Βατάτζης avatar
   Βατάτζης @ Inno 24/05/2012 02:09:02

   Ούτε εμένα, καθόλου... Οπως και το ευρωομόλογο δεν μου αρέσει...

   • dim avatar
    dim @ Βατάτζης 24/05/2012 03:05:32

    Πλάκα κάνετε και οι δύο? Είναι καταπληκτική εισήγηση, θα μειώσει την ανεργία σε περιοχές που πραγματικά μαστίζονται από τον χειρότερο εφιάλτη του κάθε ανθρώπου, που δε μπορεί να βρει δουλειά και να προσφέρει τα βασικά στην οικογένεια του...

    Τρόπους αντιμετώπισης της ανεργίας δε ζητάμε όλοι? Τι θέλετε δηλαδή? Πρόσληψη 100.000 στο δημόσιο ??

    Δε ξέρω αν έχουν γίνει ήδη μελέτες για ποιές περιφέρειες θα ενταχθούν (υποθέτω ότι στη Βόρειο Ελλάδα είναι πολύ έντονο το πρόβλημα της ανεργίας), αλλά αυτό το μέτρο πρέπει να επικοινωνηθεί έντονα στις τοπικές κοινωνίες, θα δώσει ελπίδα και προσμονή σε χιλιάδες δοκιμαζόμενους άνεργους των περιοχών αυτών...

  • φριξος avatar
   φριξος @ Inno 24/05/2012 10:34:51

   Θράκη?!?!?!?

 7. talos avatar
  talos 24/05/2012 00:05:34

  Στην επόμενη συνάντηση με Μέρκελ, θα πρότεινα να χρησιμοποιήσει τα παρακάτω στοιχεία:

  http://antikleidi.wordpress.com/2012/05/23/germany-has-no-desire-to-fix-anything-in-europe/

  Έχουμε κάνει πολλά λάθη αλλα υπάρχουν επιχειρήματα και από την δική μας πλευρά.

 8. Bulsara avatar
  Bulsara 24/05/2012 01:00:00

  Ας αναλύσουμε τι μας λέει ο μέχρι τις εκλογές ηγέτης του μετώπου ΝΔ, ΔΗΣΥ και λοιπού ΛΑΟΣ και συνυπεύθυνος για την χρεοκοπία της πατρίδος μας. Θέλει χρήματα για τους κρατικοδίαιτους μεγαλοεργολάβους (ομόλογα έργων, χρήματα για αυτοκινητόδρομους κλπ.) και επιχειρηματίες (χρήματα από ΕΣΠΑ κλπ.) περαιτέρω μείωση της φορολογίας (πάλι) των κρατικοδίαιτων επιχειρήσεων (και με Ε.Ο.Ζ.), εγγύηση των μεγαλοκαταθέσεων (αφού οι μέχρι 100.000 ανά λογαριασμό είναι πανευρωπαϊκά εγγυημένες) και, εφόσον, υπάρξουν αδιάθετοι κοινοτικοί πόροι (εάν δηλαδή μείνουν απόβλητα) να δοθεί και μία ελεημοσύνη στους νυν και στους προαλειφόμενους μελλοντικούς απολυμένους ανέργους ! Έσοδα από το εθνικό σπορ που λέγεται φοροδιαφυγή θα μαζέψεις ; Αντώνη, μην είσαι τόσο αντιμνημονιακός ! Μας ... απωθείς.

  • dim avatar
   dim @ Bulsara 24/05/2012 03:15:30

   Πως θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας? Πως θα ανέβει το ΑΕΠ ξανά, ώστε να έχει το κράτος περισσότερα έσοδα και να μηδενίσει τα ελλείμματα ώστε να μπορεί ξανά μετά να ενισχύσει τα χαμηλά εισοδήματα? Είσαι κι εσύ από αυτούς που ενοχοποιούν την επιχειρηματικότητα βλέπω...

   Οταν μιλάμε για ανάπτυξη, αυτό σημαίνει, κίνητρα για επενδύσεις, για τόνωση της επιχειρηματικότητας, ετσι δημιουργούνται θέσεις εργασίας....

   Αν όλα γίνουν με διαφάνεια τι σε χαλάει ο μεγαλοεργολάβος? Δηλαδή ένα μεγάλο έργο ποιος νομίζεις εσύ οτι μπορεί να το κάνει? Το συνεργείο της γειτονίας σου? Ο επιχειρηματίας που μπορεί να υπαχθεί σε ένα πρόγραμμα ΕΣΠΑ γιατί είναι κρατικοδίαιτος? Πως θα δοθούν κίνητρα , ώστε νέες επιχειρηματικές ιδέες να υλοποιηθούν? Αν δεν εγγυηθεί κάποιος και τις μεγαλοκαταθέσεις, πως αυτές θα μείνουν στη χώρα?

   Το βασικό πρόβλημα που μαστίζει τη κοινωνια είναι η ανεργία. Κάθε μέτρο που θα φέρει ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα πρέπει να το επικροτείς και όχι να το κατακρίνεις....

   Σε όποιον δεν αρέσει η ανάπτυξη μέσα από κίνητρα για επενδύσεις στον ιδιωτικό τομέα, και ψάχνει πάλι τη λύση στα προβλήματα του μέσα από διορισμούς στο δημόσιο ας τραβήξει προς Σύριζα μεριά. Η Ελλάδα θα προχωρήσει μπροστά, οι οπισθοδρομικές λογικές τους παρελθόντος τελειώνουν οριστικά στις 17 Ιούνη...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.