11/10/2008 14:16
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αναθεωρείται ο Προϋπολογισμός του 2009 !!!

Όπως γράφει σήμερα το ΒΗΜΑ ο Πρωθυπουργός προσανατολίζεται στην αναθεώρηση του προϋπολογισμού (!!!) την μείωση των φόρων που έχει επιβάλει ο κ. Αλογοσκούφης και την λήψη μέτρων για την στήριξη των αδυνάτων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Πρωθυπουργός δεν κρύβει πλέον την ανησυχία του για την εξέλιξη των γεγονότων και αναμένει ενημέρωση του υπουργού Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφη από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, για να προχωρήσει και σε νέα μέτρα στήριξης των νοικοκυριών και των οικογενειακών εισοδημάτων, έχοντας προηγουμένως εξασφαλίσει την κάλυψη και τη συμφωνία των ισχυρών της Ευρώπης.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, αλλά και τις εκτιμήσεις κορυφαίων κυβερνητικών πηγών, ο κ. Καραμανλής δεν θα διστάσει να διατάξει τον επανασχεδιασμό του προϋπολογισμού πριν από την οριστική κατάθεσή του στη Βουλή στα τέλη Νοεμβρίου, έτσι ώστε να είναι πλέον ρεαλιστικοί οι στόχοι που θέτει, ιδίως στα έσοδα, αλλά και για να υπάρχει η δυνατότητα διορθωτικών κινήσεων εφόσον η κατάσταση ξεφύγει από τον έλεγχο του οικονομικού επιτελείου για να στηριχθούν τα χαμηλά εισοδήματα, έστω κι αν αυτό κοστίσει την ανατροπή του προγράμματος δημοσιονομικής εξυγίανσης.

Σε ρεπορτάζ του απεσταλμένου της εφημερίδας στην Μάλτα (όπου βρίσκεται από χθες ο πρωθυπουργός) αναφέρεται επίσης ότι «απαισιόδοξος ο Κ. Καραμανλής, άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι αναμένει πτώση του ρυθμού ανάπτυξης και αύξηση της ανεργίας». Για μια ακόμα φορά δηλαδή επιλέγεται η μέθοδος της διαρροής από το Μαξίμου προς φίλια προσκείμενες δυνάμεις, προκειμένου να προαναγγελθούν σοβαρότατα μέτρα.

http://www.tovimadaily.gr/Article.aspx?d=20081011&nid=10039969&sn=&spid=

Κατά τα άλλα επισημαίνουμε ότι: Πρώτοι είχαμε γράψει ότι ο κατατεθείς προϋπολογισμός είναι απλώς ένα «σχέδιο». Ενώ ο συνεργάτης μας ΔΠ επέμεινε σε σειρά άρθρων του ότι δεν μπορεί σε εποχές ύφεσης να στραγγίζεις τους ελεύθερους επιχειρηματίες και τα νοικοκυριά με φορομπηχτικά μέτρα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Τσε avatar
  Τσε 11/10/2008 14:30:39

  Σήμερα έστειλε σχετική επιστολή η Κα Μπεζεντάκου στον Πρωθυπουργό...το πανελλήνιο με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί τις εξελίξεις.
  Σύμφωνα με πηγές του Μαξίμου ο Κος Καραμανλής θα κάνει όπως πάντα δεκτές τις προτάσεις της Στέλλας.

 2. ΔΠ avatar
  ΔΠ 11/10/2008 14:43:19

  αφού το κατάλαβαν και το παραδέχονται, πάλι καλά.

  Χωρίς καμια αντιπολιτευτική διάθεση σε αυτό που λέω, «προϋπολογισμός» σε τέτοιες συνθήκες είναι κάτι διαφορετικό: περιλαμβάνει αποτιμήσεις εβδομαδιαίες ή μηνιαίες, προσοχή στο ταμείο, παγωμα επενδύσεων, επιδοτήσεων (ιδίως κάτι περίεργων που εξυπηρετούν μόνο τον Γενικό Γραμματέα που τις ενέκρινε), μείωση κάθε πολυτέλειας από τα έξοδα.

  Ο προϋπολογισμός τώρα πρέπει να είναι μόνο για την άμυνα της Χώρας και την διατήρηση του κοινωνικού ιστού. Δεν υπάρχει ντροπή στην αναθεώρηση, ούτε στην επόμενη αναθεώρηση, ούτε στην μεθεπόμενη.

 3. γάιδαρος avatar
  γάιδαρος 11/10/2008 14:45:08

  Μήπως ήρθε η ώρα να δούμε ποίοι κουμαντάρουν τις Τράπεζες, με ποιών τα λεφτά δουλεύουν οι Τράπεζες και ποιοί είναι αυτοί που παρακαλουθούν αυτούς που κουμαντάρουν τις Τράπεζες ;
  Δεν πιστεύω να έμεινε και κανένας που δεν κατάλαβε ότι το τραπεζικό σύστημα στην Αμερική το διάλυσαν τα ανώτατα στελέχη του με στόχο τον προσωπικό τους πλουτισμό.
  Θα βγάλουμε άραγε μερικά συμπεράσματα για την λέγόμενη "εποπτεία" ;
  Και για τον ναό του εμπορίου μήπως ήρθε η ώρα των ελέγχων ;

 4. Le canard avatar
  Le canard 11/10/2008 15:03:07

  Και πάλι για τα Ομόλογα

  Το θράσσος τους δεν έχει όρια (τα'γραφες Φάκτορ προ ημερών).

  «Το ΤΕΑΔΥ όχι μόνο δεν ζημιώθηκε από τις σχετικές συναλλαγές, αλλά βγήκε και πολλαπλά ωφελημένο».Αυτό ισχυρίζεται σε επιστολή του απαντώντας σε σχετικό δημοσίευμα του «Εθνους», της περασμένης Δευτέρας 6 Οκτωβρίου, ο συνήγορος των βασικών μετόχων και μελών του ΔΣ της χρηματιστηριακής «Ακρόπολις», Ζαχαρίας Σαλούστρος.

  Με αφορμή την επικείμενη δίκη -την ερχόμενη Τετάρτη 15 Οκτωβρίου- στο Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας μεταξύ «Ακρόπολις» και ΤΕΑΔΥ, αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι, όταν είχε ανακύψει η υπόθεση των ομολόγων, ο Τύπος αλλά και κρατικοί αξιωματούχοι είχαν σπεύσει να καταδικάσουν την «Ακρόπολις» πριν καν την ακούσουν, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να υπάρχει μείζον θέμα δίκαιης δίκης.

  Ενώ επισημαίνεται ότι «από την αλλαγή του χαρτοφυλακίου, στην οποία προέβη, το ΤΕΑΔΥ έχει σήμερα σαφώς βελτιωμένη περιουσιακή κατάσταση από αυτήν στην οποία θα βρισκόταν χωρίς τις συναλλαγές αυτές. Εάν στην πραγματικότητα είχε ζημιωθεί, αναρωτιέται κανείς γιατί εξακολουθεί να κρατά τα ομόλογα στο χαρτοφυλάκιό του και δεν επεδίωξε, όταν του είχε υποδειχτεί, είτε την αναστροφή της σχετικής συναλλαγής, είτε τη ρευστοποίηση των ομολόγων με αποκόμιση σημαντικού κέρδους από πλευράς του».

  Και καταλήγει μεταξύ άλλων: «Η "Ακρόπολις" πραγματοποίησε πλήρως νόμιμες συναλλαγές, που ελέγχθηκαν από τους νόμιμους εκπροσώπους του ΤΕΑΔΥ και την Τράπεζα της Ελλάδας, καθώς όλα τα στοιχεία των συναλλαγών γνωστοποιούνταν σε αυτούς».

 5. γέροντας Παϊσιος avatar
  γέροντας Παϊσιος 11/10/2008 15:06:54

  Τις ελληνικές τράπεζες τις κουμαντάρουν δύο ιδιώτες ο Χ και ο Ψ. Ο Χ πιο παλιός και μοιάζει να έχει παραδώσει το πνεύμα, ο Ψ νεώτερος αλλα το έχει κάνει σφηκοφωλιά. Υπάρχει και ο Ζ με τον μεγαλοδιαπλεκόμενο από πίσω. Ο Χ έκανε κουμάντο μέχρι του βρεθηκε ο Ψ και ποιος ξέρει τι καταλαβαίνει ο Ζ. Ο καινούργιος, ο Μ, ή βιτρίνα είναι ή μπορεί να επιφέρει αλλαγές -- δεν έχω καταλάβει.

  Καρτέλ, όχι προς θεού, απλά υπαγορεύουν τιμολογιακή πολιτική στην Εθνική για να μπορούν να επιζούν κατω απο την ομπρέλα

  Η Αμερική είναι λίγο διαφορετική, «γάϊδαρε». Σωστά περιγραφεις αυτό που περιγραφεις αλλά είναι
  «συνέπεια» «αιτιατό» και όχι η αιτία.

  Τρεις είναι οι αιτίες:

  1. Η ανάμειξη των εμπορικών τραπεζών σε επενδυτικά (κατάργηση Glass Steagall)

  2. H χαλάρωση των διεθνών λογιστικών προτύπων που επέτρεψε την νόμιμη παρέκκλιση από την αναγκασική αποτίμηση των πάντων σε lower of cost or market.

  3. O συμβιβασμός και η μείωση της παντοδυναμίας των rating agencies

  Αυτά τα τρία είναι οι αιτίες. Η ανθρώπινη απληστία και η ματαιοδοξία ήταν πάντα αχαλίνωτες, αλλά αυτά τα τρία επέβαλαν σύνεση ΘΕΣΜΙΚΑ, όχι με διοικητικά μέτρα. Καταργήθηκαν σταδιακά από το τέλος της δεκαετίας του 80 μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του '90. Γράψτα αυτά τα τρία, θα τα ξαναδούμε, ινσαλλάχ, σύντομα (αν αφήσουν οι μεγαλοτράπεζες)

 6. αγανάκτηση avatar
  αγανάκτηση 11/10/2008 17:47:59

  Αν ισχύουν οι πληροφορίες, θα παρακολουθήσουμε μια ακόμη, την πιο μεγαλοπρεπή μέχρι τώρα, κωλοτούμπα. Κωλοτούμπα που πρέπει να συνοδευτεί με απόλυση του κυρίου Αλογοσκούφη. Κωλοτούμπες κάνουν οι παλιάτσοι.

 7. γάιδαρος avatar
  γάιδαρος 11/10/2008 20:06:22

  Συμφωνώ, γέροντα και διευκρινίζω.
  Κακώς λέμε και γράφουμε γενικώς Τράπεζες.
  Κατ΄αρχήν εκ του νόμου είναι εμπορικές επιχειρήσεις. Η διαφορά βρίσκεται στο "προνόμιο" αυτών των εμπορικών επιχειρήσεων να αποδέχονται καταθέσεις.
  Εχω προσωπική άποψη ότι η κατάθεση είναι δάνειο και όχι διαπίστευμα, και η διαφορά είναι τεράστια.
  Συνεπώς άλλο πράγμα οι Τράπεζες με το ταμείο τους γεμάτο με τα λεφτά του κόσμου σαν δανεικά, και άλλο πράγμα τα Κερδοσκοπικά Κεφάλαια του καθενός τυχάρπαστου που για να "ζήσουν" διακινούν άδεια κουτιά με υποσχέσεις (παράγωγα) κι΄ ότι τους κάτσει.
  Και γιατί αφήνουν τον κάθε ιδιώτη να ανοίγει Τράπεζα και να μαζεύει καταθέσεις ;
  Και τι εκπροσωπεί ο κάθε manager που κουμαντάρει την κάθε Τράπεζα με 10 μετοχές και τις υπόλοιπες τις αφήσαμε να τις παίζουν στα Χρηματιστήρια.
  Εχουμε λοιπόν πρόβλημα ορισμού.
  Και εδώ έχουμε το κομβικό θέμα.
  Γιατί όλο αυτό το επιχειρείν κινείται σε ένα ενιαίο χώρο;
  Γιατί κτίζεται ντόμινο με το καλημέρα; Μήπως για να έχουμε το βασικό άλλοθι του εκβιασμού των κυβερνήσεων, δηλαδή της τσέπης μας, όταν καλή ώρα τα golden boys αφού ξεσκίσουν την επιχείρηση σε bonus μετά παρακαλάνε για "κρατικοποίηση".
  Και πώς τους ξέφυγε ο μάγκας στο Χρηματιστήριο Αγαθών της Νέας Υόρκης που αγόρασε πετρέλαιο ίσο με τις ανάγκες της Αμερικής για 6 μήνες και έστειλε την τιμή πάνω από τα 150 USD ;
  Κανένας δεν κατάλαβε τίποτε ;
  Συνεπώς, ορίζουμε το πρόβλημα σωστά και μετά η λύση προκύπτει.
  Διαχωρίζουμε τις αγορές, δηλ. Τράπεζες με καταθέσεις, Τράπεζες χωρίς καταθέσεις, Κερδοσκοπικές εταιρείες παντός τύπου και κατά περίπτωση τα Χρηματιστήρια λόγω πολυπλοκότητος.
  Δηλαδή σπάμε το ντόμινο στην γέννεση του.
  Η με άλλα λόγια κάθε ζώο στο μαντρί του. Οχι τους λύκους με τα πρόβατα στο ίδιο μαντρί.

  ΥΓ
  Οι βουλευτές εξαιρούνται.

 8. Factorx avatar
  Factorx 11/10/2008 20:45:26

  Προσέξτε πως "σχολίαζαν" την διαρροή του ΒΗΜΑΤΟΣ, το ΑΠΕ, ο ΕΤ κλπ κυβερνητικοί αργότερα:

  "Είμαστε έτοιμοι να παρέμβουμε, αν χρειαστεί. Έχουμε αποθέματα» τόνισε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, μιλώντας αργά το βράδυ της Παρασκευής στους δημοσιογράφους, στη Μάλτα, αναφερόμενος στις εξελίξεις στη διεθνή χρηματοπιστωτική κρίση. Ο πρωθυπουργός έστειλε για μια ακόμη φορά μήνυμα ασφάλειας προς τους Έλληνες πολίτες, λέγοντας ότι «στην Ελλάδα δεν έχουμε πρόβλημα με τις τράπεζες, ούτε με τις μικρές».
  Προσέθεσε δε, ότι στο εξής «πρέπει να επικεντρωθούμε στην πραγματική οικονομία, δηλαδή σε ικανοποιητικούς ρυθμούς ανάπτυξης και στον περιορισμό της ανεργίας».

  Ο κ. Καραμανλής στη συνομιλία του με τους δημοσιογράφους αναφέρθηκε στον προϋπολογισμό και ανέφερε ότι δεν θεωρεί σημαντικό πρόβλημα μια πιθανή αναπροσαρμογή στο τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού.

 9. γέροντας Παϊσιος avatar
  γέροντας Παϊσιος 11/10/2008 20:57:55

  μαζί σου «γάϊδαρε», οι λύκοι με τους λύκους, τα πρόβατα με τα πρόβατα, απαγορυέονται οι προβειές και οι ζυγαριές σωστές.

  Η απληστία δεν νομοθετείται ούτε ελέγχεται σε μια ελεύθερη κοινωνια. Η λύση δεν είναι να χάσουμε τις ελευθερίες μας, όπως πολλοι θα πούνε τις επόμενες μέρες.

  Η λύση είναι τα χωριστά μαντριά. να μην μπερδέυονται τα πρόβατα και να ζητάνε αίμα. Γιατί αυτό έγινε. Ζήτησαν οι μαμούχαλοι και άσχετοι να γίνουν «golden boys» με εμπειρία μηδέν. Νόμισαν ότι η κίτρινη γραβάτα κανει τον τρέηντερ. Νόμισαν ότι με μπαρμπούτι διαχειρίζεσαι λεφτά. Αυτό πληρώνουμε.

 10. γάιδαρος avatar
  γάιδαρος 11/10/2008 22:04:26

  θα το γράψω γιατί έχει διαχρονική αξία και επιπλέον τάχω δεί και με τα μάτια μου.

  Το golden boy της τράπεζας καβάλα στην κουρσάρα με τα 4000 κυβικά, φτάνει στην στάνη του τσομπάνη για να πουλήσει παλιά και νέα χρηματοοικονομικά προιόντα ειδικά σχεδιασμένα για την "αγορά των τσομπάνηδων".
  Στήνει το φορητό στο τραπέζι στην αυλή, βάζει την δορυφορική κεραία, συνδέεται με τα κεντρικά, βάζει δεδομένα βγάζει πίνακες, τυπώνει έγχρωμα χαρτιά, και εξηγεί στο άφωνο τσομπάνη πόσα αρνιά νέας γενιάς πρέπει να αγοράσει, πόσα κατσίκια, τι επενδύσεις θα γίνουν από το μαλλί, τι χρώμα πρέπει να έχει το τυρόγαλο, ποιός είναι ο χημικός τύπος της μυζήθρας και σε ποιά δομημένα προιόντα πρέπει να επενδύσει τα κέρδη από το κατίκι.
  Ο τσομπάνης αφού έχει μείνει άφωνος από αυτά που άκουσε και είδε, ξύνει το κεφάλι του, κοιτάζει με προσοχή το boy και του λέει:
  - Καλά, απόψε θα το σκεφτώ και θα έρθεις αύριο για να σου πώ τι θα κάνουμε. Τώρα φεύγοντας πάρε ένα ζωντανό για να σε φιλέψω για τον κόπο σου.

  Μέσα στην χαρά του ο boy ορμάει βουτάει ένα ζώο, το ρίχνει στο πόρτ μπαγκάζ της λιμουζίνας και πάει να φύγει.

  Αλτ φωνάζει ο τσομπάνης. Ελα δώ ρε μαλάκα.
  Πρώτον, τα ζώα δεν βάζουμε πίσω και δεύτερον άσε τον σκύλο κάτω !!!!!!

 11. γάιδαρος avatar
  γάιδαρος 11/10/2008 22:07:47

  Λέτε η μικρή αναπροσαρμογή στον προυπολογισμό να γίνει στην τελευταία σελίδα, εκεί που έχει το όνομα και την υπογραφή ;

 12. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 11/10/2008 23:24:30

  Τι έχουν δει και σένα τα μάτια σου, γαϊδαράκο μου!

 13. boudalas avatar
  boudalas 13/10/2008 09:54:22

  Φαντάσου να είχαμε τα επιπόλαια πράσινα ανθρωπάκια να κυβερνάνε τη χώρα. Μπερδεμένα μυαλά επιπόλαιων ανθρώπων.
  Η Διεθνής κρίση, βρε άσχετοι, οφείλεται στο κράτος πάλι. Ο ανεύθυνος ο Μπούς εγγυάτο τα δάνεια των ημικρατικών Fannie Mae και Freddie Mac (7 τρισ. δολάρια εκταμιεύσεις), που έδιναν αφειδώς δάνεια για να δίνει την ψευδαίσθηση ότι ακόμη και ένα υπαλληλάκι μπορεί να αγοράσει βίλα, προφανώς για περνάει το μήνυμα όλα πάνε καλά, γιαυτό ξαναψηφίστε μας.
  Εάν σε αυτή την ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΕΛΕΓΧΩΝ προσθέσεις τη δίψα για προμήθειες των στελεχών των τραπεζών φτάσαμε στην κατάρρευση όλου του συστήματος.
  Εάν λειτουργούσαν οι κρατικοί έλλεγχοι ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΦΤΑΣΕΙ ΕΔΩ.
  Το πρόβλημα λοιπόν είναι ο καπιταλισμός ή ο κρατισμός;
  Εάν οι δύο ανωτέρω εταιρίες ΔΑΝΕΙΖΑΝ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΛΕΦΤΑ θα τα σκόρπαγαν αφειδώς όπως έκαναν;
  Ο καπιταλισμός φίλε μου ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟΣ αλλά είναι το καλύτερο σύστημα που έχουμε!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.