13/12/2008 03:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αναζητείται νέος ... Περικλής

Εξακολουθούν να με εντυπωσιάζουν οι ομόφωνες σχεδόν διαπιστώσεις του διεθνούς Τύπου περι της ανάγκης αμέσου αντικαταστάσεως της ιθαγενούς πολιτικής ηγεσίας. Και δεν είναι μόνο ότι με πιάνει το εθνικιστικό μου και εκνευρίζομαι με τις υποδείξεις που μας κάνουν οι ξένοι συνάδελφοι για το πώς θα αντιμετωπίσουμε την κρίση - λες κι εμείς είμαστε κάφροι και δεν ξέρουμε που πάει η τύφλα μας. Είναι κυρίως αυτή η ομοφωνία, αυτή η σύμπνοια απόψεων και διαπιστώσεων που μου δίνει στα νεύρα.

Η Monde για παράδειγμα, όπως σας έλεγα τις προάλλες, τα βάζει με την οικογενειοκρατία στο Μαξίμου και διαπιστώνει ότι καμία από τις παρατάξεις που έχουν κυβερνήσει μέχρι σήμερα δεν κατάφερε τίποτα - όχι βεβαίως ότι έχει άδικο αλλά αλλού είναι το θέμα. Τα ίδια και η Liberation τα ίδια και οι Times. Πιο συγκεκριμένη η βελγική «Le Soir» γράφει ότι όπως πληροφορείται από τους δρόμους της Αθήνας « L'après-Caramanlis  a débuté » ( η μετα - Καραμανλή εποχή άρχισε).

Εκείνος όμως που κτυπάει ρέστα είναι ο βρετανικός «Economist». Απελπισμένος προφανώς τελείως από το υπάρχον πολιτικό προσωπικό διαπιστώνει ότι μας χρειάζεται ένας νέος ....Περικλής για να μας σώσει. Συγκεκριμένα, κάτω από τον υπότιτλο «Freedom depends on being courageous» (!!!) γράφει: Αναζητείται «μια νέα μορφή Περικλή, με αρκετό θάρρος για να ασχοληθεί με τις βαθύτερες αιτίες του χάους στην Ελλάδα». (Διαβάστε όλο το πόνημα εδώ: http://www.economist.com/opinion/displaystory.cfm?story_id=12773095)

Εντύπωση μου κάνουν επίσης οι βαθιές οικονομικές και κοινωνικές αναλύσεις του ξένου τύπου για όσα μας συμβαίνουν. Τόσο εμβριθείς όσο και εκείνη της γερμανικής Die Zeit που εξηγεί στο κοινό της ότι στην Ελλάδα βρίσκεται εν εξελίξει μια «επανάσταση των καλομαθημένων» (!) το κοινωνικό υπόβαθρο της οποίας έχει ως εξής: «Πολλοί από τους Έλληνες που βρίσκονται τώρα στους δρόμους απέκτησαν το πολυπόθητο πτυχίο τους με φροντιστήρια που πληρώθηκαν ακριβά από τους γονείς τους. Απέκτησαν ελληνικό πτυχίο, μάστερ στην Αγγλία, ξέρουν δύο με τρεις ξένες γλώσσες και πέντε διαφορετικά προγράμματα στο κομπιούτερ. Έφτασαν στα 35 τους, ζουν ακόμη στο πατρικό τους σπίτι, δεν βρίσκουν δουλειά, και αν έχουν, δεν μπορεί να ζήσουν απ' αυτή. Τους καλούς βαθμούς ακολούθησαν κακοπληρωμένες δουλειές. «απαράδεκτες». Κατόπιν αυτών βγήκαν στους δρόμους.

Πως εξηγούνται όλα αυτά;  Πως τα καταφέρνουν άραγε οι ξένοι ανταποκριτές και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα καταλήγουν όλοι μαζί στο συμπέρασμα ότι χρειαζόμαστε επειγόντως άλλη ηγεσία; Για σκεφτείτε το και το ξανασυζητάμε. Διαβάστε και το προηγούμενο post.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Νικόλας avatar
  Νικόλας 13/12/2008 04:12:57

  Για την πάρτη τους ανησυχούν όλοι αυτοί για αυτό και ξεκίνησαν ομαδική ψυχανάλυση. Πέρα από τα κόμπλεξ του καθενός από αυτούς οι αναλύσεις τους είναι αρκετά τεκμηριωμένες. Δηλαδή μας ενοχλεί να λένε και οι ξένοι αυτό που είναι προφανές για εμάς: Η κυβέρνηση είναι αμήχανη και τελειωμένη.
  Οι νέοι είναι οργισμένοι. Είναι μια γενιά που καλείται να ζήσει μια ζωή χειρότερη από των γονιών της. Δεν θα το κάνει αδιαμαρτύρητα. Έχουν λιγότερα πράγματα να ρισκάρουν για αυτό και εξεγείρονται πιο εύκολα. Δεν έχουν αποκτήσει το Παβλόφιο αντανακλαστικό της απελπισίας και της υποταγής μετά την σφαλιάρα.

 2. Orestios avatar
  Orestios 13/12/2008 04:14:46

  Αν και το κείμενο έπρεπε να αναφέρεται στην αναζήτηση νέας πολιτείας, με βάση το πνεύμα του ρωτώ και δεν θα σταματήσω να ρωτώ.
  ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο GAP (mind the)? ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΤΑΙ?
  ΒΓΑΛΤΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΠΕΡΙΚΛΗ (να και ο τίτλος του από την Δυτική Λιβύη) να κάνουμε καινούργιο συκώτι από τα γέλια (θα φύγει και η χοληστερίνη). Πείτε του να μας αναλύσει το νόημα της λέξης "ευτετέστετε".
  Βγάλτε τον τα κοιτάξει ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑ τα παιδιά, με τον λαό μαζί, και να πει "Φτάνει πχια" (το λέει τόσο καλά)
  ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ (THE MIND) gap?
  Ας εκφωνήσει στον Άρειο Πάγο τον "Επιτάφειο" μπροστά στον λαό, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΑΒΑΖΕΙ. Χαλάλι του ο Άρειος Πάγος και η Πνύκα μαζί. Χώροι υπάρχουν αρκετοί. Το κείμενο του "Economist" θέτει τον πήχη ψηλά. Πολύ ψηλά όμως.
  ΦΕΡΤΕ ΤΟΝ GAP (mind the) ΣΤΟ ΛΑΟ. ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΡΥΒΕΤΕ????? ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΩΝ???????????
  είμαι απαίσιος.

 3. Orestios avatar
  Orestios 13/12/2008 04:22:37

  Ακόμα και στον “Economist” αναρρωτιούνται.
  ΠΡΟΣ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ GAP:
  Που είναι ο GAP? OEO?
  Γιατί δεν βγαίνει στον λαό να του μιλήσει?
  Υπάρχει κάτι που τον εμποδίζει? Ποια είναι τα κολλήματα του? Γιατί είναι ΑΠΩΝ?

 4. Χριστόφορος avatar
  Χριστόφορος 13/12/2008 04:28:00

  Αγαπητοί ΦάκτορεςΧ, με όλον τον σεβασμό, βαρέθηκα τόσες μέρες να διαβάζω από εσάς (και άλλους) αναδιατυπώσεις υποψιών (τις οποίες πάντως δεν απαξιώνω προκαταβολικά).
  Επαγγελματίες δημοσιογράφοι (νομίζω) είστε, πηγές έχετε... Πατάτε και στην καθόλου αμελητέα παρακαταθήκη του περιοδικού "Αντί". Ελπίζω ότι θα θελήσετε, και θα μπορέσετε, να γίνετε περισσότερο συγκεκριμένοι. Αλλιώς (γνώμη μου...) αφήστε το εδώ. Η μια υπόθεση θα φέρνει την άλλη, και θα νομίζουμε ότι συζητάμε ενώ βαυκαλιζόμαστε.
  >Καλό το να έχουμε μια εικόνα της ξένης αρθρογραφίας, αλλά η αναγωγή σε υποθέσεις υποθέσεων αξιώνει μια κάποια τεκμηρίωση, με στοιχεία, των αρχικών (υποθετικών;) δεδομένων.

 5. Orestios avatar
  Orestios 13/12/2008 04:36:38

  @ Χριστόφορος
  Για να μην βαριέσαι φέρε ένα φανάρι και ως άλλοι Διογένηδες να αναζητήσουμε τον άνθρωπο GAP(mind the).
  Τον αναζητούν μέχρι και οι ξένοι δημοσιογράφοι. Από το επιτελείο του κουβέντα.
  ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο GAP(mind the)?
  ΦΑΝΕΡΩΣΤΕ ΤΟΝ. ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ θέλουν και να ακουστεί ως την αγγλετέρα. Γιατί ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙ από την πολιτκή σκηνή?

 6. Χριστόφορος avatar
  Χριστόφορος 13/12/2008 04:40:32

  Καλά, Ορέστιε, άμα τον δω θα σου πω.

 7. factorx avatar
  factorx 13/12/2008 04:41:08

  Αγαπητέ Χριστόφορε, υλικό για σκέψη δίνουμε και περιμένουμε ερμηνείες απο τους αναγνώστες μας. που βλέπεις την καχυποψία; Σε συγκεκριμένα γεγονότα αναφερόμαστε (τα γραπτά). Και πες μου ειλικρινά για να δω αν περιτολογούμε: είδες πουθενά αλλού ένα άρθρο που να επισημαίνει την ομολογουμένως περίεργη ταύτιση απόψεων για την αλλαγή συλλήβδην της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας; Το σκέφτηκαν μόνοι τους οι συντάκτες;

 8. ant avatar
  ant 13/12/2008 04:49:59

  Έχω σοβαρές ενστάσεις για το συγκεκριμένο θέμα.

  Με το συμπάθειο, αλλά "ναι, είμαστε κάφροι και δεν ξέρουμε πού πάει η τύφλα μας" δεν βρίσκω κανέναν λόγο να το αρνούμαστε. Εξάλλου η παραδοχή της ασθένειάς μας μπορεί (αν και αμφιβάλλω) να φέρει και τη θεραπεία (κάποτε και σίγουρα όχι σύντομα).

  Λες και εσύ Factorx "όχι βεβαίως ότι έχει άδικο αλλά αλλού είναι το θέμα". Πού είναι το θέμα τότε; Γιατί δεν βλέπουμε τη αλήθεια κατάματα και να πούμε "όχι, δεν υπάρχουν σκοτεινά σενάρια, όχι δεν υπάρχουν συνωμοσίες, είμαστε αποτυχημένοι και εμείς και οι πολιτικοί μας".

  Η ανάλυση της Die Zeit είναι πολύ καλή και αναφέρει αλήθειες που τσούζουν-αν και φυσικά περιγράφει μόνο μια μερίδα των "επαναστατημένων".

  Και σκέφτηκα και την τελευταία παράγραφο με τις ερωτήσεις σου και σκέφτηκα και προσπαθώ να βρω άλλη Ευρωπαϊκή χώρα όπου το κυβερνητικό κόμμα έκανε εκλογές για να καταθέσει προϋπολογισμό (!) μετά από μια εθνική τραγωδία, νίκησε σχετικά εύκολα (δεν μιλάω για αυτοδυναμία αλλά για διαφορά από τους δεύτερους) και για τον επόμενο ένα, ενάμιση χρόνο έχουμε "Το Σκάνδαλο Του Μήνα", απομακρύνσεις υπουργών και τώρα το απόλυτο χάος. Ε, λοιπόν δεν βρήκα άλλη Ευρωπαϊκή κυβέρνηση με τέτοιες λαμπρές περγαμηνές όπως η δική μας, λογικό δεν είναι οι ξένοι ανταποκριτές να λένε το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ;

 9. Χριστόφορος avatar
  Χριστόφορος 13/12/2008 05:04:47

  Εσύ Φάκτορα, ως δημοσιογράφος (εγώ δεν είμαι), πες μου:
  1. Από πού μπορεί να πέσει τόσο μεγάλο σύρμα; Πώς;
  2. Μήπως αξίζει να διερευνηθεί ποιοι είναι αυτοί οι δημοσιογράφοι των οποίων οι απόψεις "ομολογουμένως ταυτίζονται περίεργα";
  3. Αν έχει πέσει τόσο μεγάλο σύρμα, φαντάζομαι ότι οι κάτοχοι και διακινητές πληροφοριών (σοβαροί) δημοσιογράφοι είναι σε θέση να το μάθουν. (Λάθος φαντάζομαι;)

  >Τα γραπτά είναι πράγματι γεγονότα. Θυμάσαι τι έργαφαν οι ξένες εφημερίδες περί ανικανότητας της κυβέρνησης Καραμανλή όταν καιγόταν η Ελλάδα; (Διάβαζα συστηματικά αγγλόγλωσσες και γαλλόγλωσσες: όλες επέμεναν στην αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης.) Είναι "περίεργη" και αυτή η σύμπτωση απόψεων;

  >Εφόσον έχει (κατά τη γνώμη μου) τεκμηριωθεί για πολλοστή φορά η υποκίνηση και διάπραξη βανδαλισμών από την αστυνομία, θα πρέπει να πάει ο νους μου σε ανάμειξη ξένου δακτύλου; Ή βγάζουμε μόνοι τα μάτια μας;

  >Έχω (παραλίγο να πω: εκ γενετής...) την τάση, με διάφορες αφορμές, να υποψιάζομαι αμερικανικό δάκτυλο (έχω κι εγώ τη βίδα μου). Δεν έχω όμως τρόπο να διερευνήσω το θέμα -δεν είμαι επαγγελματίας, δεν έχω πηγές. Παρακαλώ τους επαγγελματίες της πληροφορίας (γενικά, όχι μόνο τους φάκτορες) να δουλέψουν συστηματικότερα, στο μέτρο βέβαια του εφικτού, για να φωτίσουν πιθανές υπόγειες σχέσεις και κρυφούς συνδέσμους (με ό,τι και με όποιον). Θεωρώ ότι μέχρι στιγμής δεν το έχουν κάνει (πάντα με το δεδομένο ότι υποθέσεις κάνω και μόνος μου...).

 10. Orestios avatar
  Orestios 13/12/2008 05:06:27

  @ ant
  Παραδέξου ως λαός ότι είσαι αποτυχημένος και θα σου φορέσουν κανένα Σλεσβιχ-Χολστεϊν για να σε σώσει από την αποτυχία σου. Κάποτε τον Όθωνα έτσι έφεραν μετά την δολοφονία Καποδίστρια. Και όχι μόνο αυτόν τον βασιλέα. (αναρρωτιέμαι αν ΚΑΙ ο Κοκός κοιτάζει προς το παλάτι).
  Όμως γιατί εκπλήσσεσαι από την αναζήτηση που έκανες για ανάλογες καταστάσεις? ίσως χρειάζεται να πάς πιο πίσω στο παρελθόν. Σίγουρα θα βρείς κάτι. Η ευρωπαϊκή ιστορία είναι μεγάλη.

 11. Χριστόφορος avatar
  Χριστόφορος 13/12/2008 05:06:30

  Μόλις διάβασα το παραπάνω σχόλιο του ant και μου φάνηκε απολύτως λογικό. Όχι;

 12. Orestios avatar
  Orestios 13/12/2008 05:20:47

  @ χριστόφορος
  Σου φάνηκε ή όχι? πάρε μια θέση τέλος πάντων.

 13. Χριστόφορος avatar
  Χριστόφορος 13/12/2008 05:21:18

  Τι πίνεις;

 14. Orestios avatar
  Orestios 13/12/2008 05:27:17

  Φίλε χριστόφορε δεν πίνω κάτι, δεν είναι της αγωγής μου. εγώ προσωπικα ενοιωσα να κάνεις βήματα μπρος πίσω και να ρωτάς φοβικά στο τέλος: όχι?
  σαν να μην ήσουν σίγουρος κι εσύ ακόμα για αυτό που είπες πριν.

 15. Χριστόφορος avatar
  Χριστόφορος 13/12/2008 05:30:11

  Τότε πρέπει να αρχίσεις να πίνεις. Ξεκίνα με τα μαλακά. Καληνύχτα και καλή επιτυχία.

 16. Orestios avatar
  Orestios 13/12/2008 05:32:16

  Σύστησε μου τα καλύτερα μιας και τα γνωρίζεις καλύτερα. Αλλα από τα ακριβά, όχι τα φθηνά.

 17. ant avatar
  ant 13/12/2008 05:38:53

  Orestios, δεν λέω ότι είμαστε αποτυχημένοι για να έρθει η χούντα, ο βασιλιάς, ή οποιοσδήποτε μεσσίας για να μας σώσει αλλά για να είμαστε ειλικρινείς με τον εαυτό μας και να μη ζούμε σε συννεφάκια-ίσως έτσι γίνουμε καλύτεροι. Αν κάνω λάθος για την αποτυχία μας θα σε παρακαλέσω να μου βρεις ένα τομέα στον οποίο μπορείς να πεις "ναι, εδώ δεν έχουμε αποτύχει".

  Καλά, αν πάμε και στην εποχή των δεινοσαύρων θα βρούμε σίγουρα ομοιότητες με τη σημερινή εποχή. Αφού μιλάμε για το τώρα, 2008, πες μου επίσης μια Ευρωπαϊκή χώρα με τα πολιτικά χάλια της Ελλάδας. Δηλαδή τί περιμένουμε να πούνε οι ξένοι αναλυτές;

 18. Ξένος Δάκτυλος avatar
  Ξένος Δάκτυλος 13/12/2008 05:49:06

  Συμφωνώ με τον ant. Την άποψή μου για την Liberation βέβαια την εξέφρασα στο ανάλογο post. Αλλά στο συγκεκριμένo κείμενο, μου έρχεται στο μυαλό το ανέκδοτο με τον τύπο που μπήκε σε αντίθετο ρεύμα με το αυτοκίνητο και αναρωτιόταν γιατί πάνε όλοι ανάποδα. Συνομωσίες και κοράκια σίγουρα ενυπάρχουν και ελλοχεύουν, δεν είμαστε αιθεροβάμονες όλοι εδώ. Αλλά τόσες πολλές μαζεμένες δημοσιεύσεις και αναλύσεις επί αναλύσεων, δεν θα έπρεπε να προκαλούν τόσο καχυποψία, όσο ειλικρινή προβληματισμό και αυτοκριτική. Δεν είναι στραβός ο γιαλός ούτε πραγματοποιήθηκε (ακόμη έστω) το «1984» του Όργουελ. Ας ακούσουμε και ας διαβάσουμε με νηφαλιότητα, πως βλέπουν τα πράγματα οι ξένοι δημοσιογράφοι. Και φυσικά η γνώμη τους θα έχει κάποια σημεία ενοχλητικών μορφών υπόδειξης. Δεν γίνεται όταν μας τσαμπουκαλεύονται οι Τούρκοι στα σύνορα να φωνάζουμε στους Ευρωπαίους «τα σύνορά μας είναι και δικά σας, ξυπνήστε!» αλλά σε ένα τόσο σοβαρό θέμα που αφορά ΚΑΙ την Ευρώπη, να τους πούμε «κουμάντο στις χώρες σας». Τους αφορά και τους παρά-αφορά. Δεν είναι ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία φορά που τους απασχολούμε με αρνητικό τρόπο. Έχουμε δεχθεί δηλητηριώδη σχόλια και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς σε τόσα άλλα –ίσως σημαντικότερα- θέματα όπου τους έχουμε δώσει δικαιώματα.

 19. Orestios avatar
  Orestios 13/12/2008 05:54:35

  @ ant
  H χώρα είναι διαλυμένη, πράγματι, και αυτό δεν το αμφισβητεί κανείς πια. Δεν πετώ σε συννεφάκια, ούτε ψάχνω την Νεφελοκοκκυγία. Και κάτι οφείλει να γίνει.
  Το άρθρο δηλώνει ότι ένας από τους 2 πρέπει να το κάνει αυτό. Το θέμα είναι γιατί τώρα? Γιατί στην αρχή της υπερκρίσης για την χώρα? Γερμανικά δεν γνωρίζω και δεν μπορώ να διαβάσω το κείμενο.
  Και είναι προτροπή για τον ΚΚ να προχωρήσει κάνοντας τομές ή να αποχωρήσει?
  στο 2ο σενάριο ποιός θα πιάσει την καυτή πατάτα της κρίσης και θα πεί στον κόσμο ότι θα κάνει τομές? Οι αριστεροκεντρώοι στους αριστερούς? όπως το 93 που άρχισαν και ξεπουλούσαν τον οτε και λοιπά τιμαλφή? Ο GAP είναι έτοιμος να σταυρωθεί και να μην τους δώσει ότι έχουν μάθει οι αριστεροί απο το ΠΑΣΟΚ? Αυτά σκέφτομαι. Αναρρωτιέμαι αν αργότερα προκύψει νέο άρθρο που θα τους ακυρώνει ως φορείς πολιτικής όλους και προτείνει αναδιανομή του σκηνικού.

 20. Προμηθέας avatar
  Προμηθέας 13/12/2008 06:22:38

  Δηλαδή Χριστόφορε, εσύ πιστεύεις ότι αυτή η κυβέρνηση είναι ικανή;

 21. Kalopistos avatar
  Kalopistos 13/12/2008 07:28:27

  Πάλι συνωμοσιολογία; όλοι αυτοί οι ξένοι κατευθύνονται από ποιόν; Λένε απλά το αυτονόητο. Πως GAP και Κωστάκης είναι για πέταμα. Λένε πως υπάρχει ανεργία, λένε πως υπάρχει και τάξη καλομαθημένων καλοσπουδαγμένων άνεργων, λένε πολά ακόμα αυτονόητα. Δεν χρειάζεται μαέστρος για να φτιαχτεί συμφωνία για τη νεοελληνική πραγματικότητα.

 22. + avatar
  + 13/12/2008 07:47:10

  ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΟ

  Ελληνας
  Γλοιώδης
  Δικηγόρος
  Κερατάς
  και Πούστης

  (με 7 γράμματα)

  Κούγιας

 23. Greco avatar
  Greco 13/12/2008 08:01:48

  xaxaxa καλο αυτο γ τον κουγια

  @Ορεστιε τον γαπ τον κρυβουν για να μη μιλαει ρε.Καθε λεξη χανει και 10 ψηφοφορους

  (Φτανει πια!Η κυβερνηση ειναι ενα καραβι που βουλιαζει!να πεσει η Δεξια!)

 24. ammodytes vipera meridionalis avatar
  ammodytes vipera meridionalis 13/12/2008 08:19:51

  Χωρίς να ξέρω κίνητρα, παρασκήνιο ή άλλες δολοπλοκίες, νομίζω ότι ο ξένος τύπος δεν λέει κάτι που εμείς οι ίδιοι (άλλος με αυτή την απόχρωση και άλλος με την άλλη) δεν έχει πει κατ' επανάληψη.

  Περισσότερο από αλλους «Ευρωπαϊκούς» λαούς έχουμε Κυβερνήσεις που μοιάζουν με μεσαιωνικούς τσιφλικάδες. Αλλάζουμε φορολογικά συστήματα 1-2 φορές τον χρόνο, βγάζουμε φωτογραφικούς νόμους για να βολέψουμε ημέτερους, και αλλάζουμε το σύνταγμα για το κέφι της κυρίας απέναντι.

  Περισσόερο από άλλους «Ευρωπαϊκούς» λαούς, αμυνόμενοι κατά, και εκπαιδευμένοι από αυτήν την αηδία, έχουμα αναπτυγμένη την φοροδιαφυγή, την κομπίνα και την αρπαχτή. Ίσως τα δύο, Κυβέρνηση, και εμείς πάμε πακέτο. Με την παράδοση του τούρκου καδή, αγά, ζαπτιέ και με το μπαξίσι καθοριστικό παράγοντα επίβίωσης. Ή ξεκίνησε το κακό από τους Περσικούς πολέμους και τους μηδίσαντες, και συνεχίστηκε στους Πελοπονησιακούς; Εμφύλιος από το 600 π.Χ. Ή ξεκίνησε το 1100 π.Χ. με τους «Δωριείς» που μάλλον ήταν καταπιεσμένοι αυτόχθονες;

  Η αποτέλεσμα αυτού του άρρωστου πλέγματος μας έχει αρκετά χαμηλά στην κακοδιαχείριση, έμφυτη και εσκεμμένη, στην διαφθορά και στο παραμέλημα της πατρίδας μας και των παιδιών μας.

  Το πρόβλημα περιπλέκεται από την έφεση για διχόνοια, γλείψιμο και προδοσία. Δύο Έλληνες σε ένα δωμάτιο, τρεις γνώμες, αδυναμία διαλόγου, προσφυγή στον ξένο νταβαντζή, αν ο εγχώριος δεν φτάνει. Και φυσικά, οι ξένοι δεν έχουν πρόβλημα να εξυπηρετήσουν.

  Ας μην ξεχνάμε ότι οι Ξένες Μεγάλες Δυνάμεις μας «βοήθησαν» από το 1820-1830 και εκμεταλλευόμενοι την έφεσή μας για δουλοπρέπεια και εφιαλτισμό, εξακολουθούν να μας «βοηθούν». Αλλά πρώτα φταίμε εμείς, εμείς, εμείς.

  Ίσως είναι τελικά απορίας άξιον που υπάρχουμε, και θα έπρεπε να μαζευτούμε μια μέρα στην Πνύκα και να το συζητήσουμε σοβαρά αυτό το θέμα.

  Ή πηγαίνετε μόνοι σας, γιατί θαρρώ πως σας ακούω να λέτε ότι φταίει η ΝΔ ή το Πασόκ ή ο Σύριζα ή δεν ξέρω τι άλλο.

  Καλημέρα

 25. ammodytes vipera meridionalis avatar
  ammodytes vipera meridionalis 13/12/2008 08:31:57

  Ο κάθε Καραμανλής, δεν θα είχε τίποτα να φοβηθεί από τους «ξένους» αν δεν ήταν (1) εκβιαζόμενος (2) μεμπτός για τις επιλογές του και (3) όχι ιδιαίτερα ικανός. Τα είχε σκατώσει από πριν αναλάβει. Εκτός αν πουμε ότι οι αόρατες χείρες επιλέγουν τρωτούς πρωθυπουργούς.

 26. t avatar
  t 13/12/2008 08:32:16

  Από cnn, χωρίς υπογραφή
  edition.cnn.com/2008/WORLD/europe/12/08/explainer.greece.riots/index.html
  ………..
  ………..
  Is there a wider political context to the unrest?
  Greece has endured a tumultuous 18 months. Karamanlis called a snap election in mid-2007 to back his proposals for reforming Greece's social and economic system, including the privatization of ailing public institutions such as Olympic Airlines.
  He has argued that such reforms are necessary if Greece is to compete with the rest of Europe and the wider world.
  Karamanlis assured workers -- one in five of whom lives below the poverty line according to government statistics -- that massive layoffs would not result from the reforms.
  What happened?
  Just weeks before the September election, forest fires ravaged much of Greece, leaving at least 70 people dead.
  Many blamed Greece's slow bureaucracy for not responding quickly enough to the disaster.
  For his part Karamanlis suggested that the blazes might have been set by political extremists ahead of the vote
  -- a claim that his left-wing rivals claimed was made to destabilize the nation.
  Karamanlis was re-elected for a second term
  -- but only by a slim majority.
  How have the reform plans fared?
  Not well. Union leaders -- who represent around half the Greek workforce to a union -- have argued that planned pensions reforms, which would end most forms of early retirement, fail to protect workers.
  "It is unjust and unfair to all categories of workers, mainly working mothers and young people entering the labor force," Yiannis Panagopoulos, head of GSEE, one of the two main labor unions, said in March.
  The government has argued that such reforms are especially necessary, given how the nation's low birthrate will likely impose a burden on future generations.
  There have been several strikes during the past year that at various times have hit all transport networks, including international airports, schools, courts, banks, public offices, hospitals, utilities and media organizations. At times garbage has been left uncollected and homes and offices have suffered power blackouts.
  A demonstration in Athens during the latest general strike during October descended into skirmishes as protesters confronted police, who responded with tear gas.
  The worldwide financial crisis has hit Greece hard as well. The government has been forced to cut ambitious growth targets, despite a projected GDP growth of about 3 percent -- above fellow Eurozone nations.
  Flagging revenues have also forced the government to impose new taxes on capital gains and the self-employed, and also to bring forward plans for privatization.
  Is there a history of unrest in Greece?
  Greece gave the world the word and ideal "democracy" and has itself enjoyed a period of political stability since the mid 1970s.
  A member of NATO and the European Union, it became a parliamentary democracy in 1952 following civil unrest after the end of World War II.
  But a coup in 1967 saw the army take control, ban elections and institute a repressive right-wing junta that eventually abolished the monarchy in 1973.
  Civil unrest saw the overthrow of the regime and the introduction of a republic in 1975.
  Since then Greece has gradually sought to redefine and modernize its image, especially during the past decade, staging the Olympics in 2004 and attempting to forge stronger ties with Turkey, its traditional rival.
  But Greece has not been without civil strike beyond street demonstrations.
  For more than two decades the November 17 terror group carried out at least 25 murders against Greeks and other nationals, including the assassinations of U.S. CIA chief Richard Welch in 1975 and British diplomat Brigadier Stephen Saunders in 2000. The remaining members of the group were eventually caught in 2002.

  What next for Greece?
  Even if the street violence subsides, the political pressure on Karamanlis is unlikely to subside -- more so given how he has staked his name on economic reform.
  His administration survived a turbulent 2007
  - and 2008 has given Greece more of the same

 27. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 13/12/2008 08:42:06

  t

  και το 2009, θα φέρει χειρότερα... Η κακοδιαχείριση και η τσαπατσουλιά δεν καλοφαίνονται όταν υπάρχει ο άρτος και τα θεάματα. Έχω ξαναϋπάρξει μαντης κακών και το ξαναλέω. Το 2009, όλοι εμείς οι κατεργάρηδες θα πάμε στον πάγκο μας, ελπίζω να μην πονέσει πολύ

 28. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 13/12/2008 08:46:34

  και αφού θίγεται το θέμα της πηγής της κακοδαιμονίας μας, γιατι να μην τεθεί ανοιχτά και απλά το ερώτημα:

  Ποιόν εξυπηρέτησε η 17Ν; Τους Αμερικάνους; Τους Ρώσσους; τους Γερμανούς; τους Τούρκους;

  Ή εξυπηρέτησε 4-5 εγχώριους τσιφλικάδες,και έφαγαν και τρεις ξένους για να δώσουν αντιαμερικανική, αντιαγγλική, ή αντιτουρρκική χροιά;

  Παρακαλώ να μου πει κάποιος ποιον εξυπηρέτησε η 17Ν. Καιρός να κοιτάξουμε τους εφιάλτες μας στα μάτια.

 29. Νίκος avatar
  Νίκος 13/12/2008 08:51:25

  Ο,τι λενε οι ξενοι (μπρρρ! τι θα πουν οι ξενοι, μια ζωη καθρεπτης μας ειναι οι μισητοι-μιμουμενοι ξενοι ΣΕ ΟΛΑ -ποσοι εξ ημων δεν χρησιμοποιουν ΞΕΝΙΚΑ ονοματα, παραγωγα μιας κουλτουρας μισοραγιαδισμου, υποτελειας και αισθηματων κατωτεροτητας; Μεχρι και τεχνητο κληρικαλισμο ανακαλυψαν οι μεταπρατες διεθνιστες.
  Αλλα, ολα αυτα τα κοινοτυπα ειναι γνωστα και οπως ειπεο #26 πιο πανω εχουν αναλυθει επαρκως.

  συμπερασματικα η ελληνικη κοινωνια δυστυχως ειναι ΔΙΧΑΣΜΕΝΗ. Τωρα ο διχασμος εχει παρει αλλες μορφες και εκφανσιες. Ωρισμενα ψηγματα.

  1: Συνεχεια στο φαναταστικο πεδιο των αλληλομισούμενων κομματικών θιάσων, παραγωγων του εμφυλιοπολεμικου συνδρομου. Οι παλιοι αριστεροι να βελπουν σε καθε γωνια Μακρονησους και δεξια (τρομαρα της, δεν υπαρχει δεξια, ΜΟΝΟ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ ΑΧΑΛΙΝΩΤΟΣ.
  2: Η χρονια διαφθορα μιας ανυπαρκτης και μαλλον αφελληνισμενης κλεπτοκρατικης ελιτ και αστικης ταξης που τα παιδια της πηγαινουν στο Κολλεγιο-Χαρβαρντ, και μετα επιστρεφουν για να "διοικησουν" τους "ἁτιθασους" ιθαγενεις, τους οποιους βλεπουν με οικτο για την "κατωτερωτητα τους". Τα αγγλικα ειναι το δειγμα της ανωτερωτητας της και το ψωνιο το εχουν και οι "λαικοι", δειγμα ανωτερωτητας γαρ. Μαλιστα μερικοι εχουν μισος για ο,τι ελληνικο (Δημου κ.α), αλλοι εχουν στρατευθει επι χρημασι στα ξενα συμφεροντα, ψευτοακαδημαικοι αλητες με ελληνικα ονοματα 9Ρεπουση, κ.α.).
  3: Η ανυπαρξια ανεξαρτητης δικαιοσυνης, το αλφ ακι ωμεγα πραγματικης δημοκρατιας.
  4: Η ουσιαστικη ανυπαρξια ανεξαρτητης δημοσιογραφιας. Η υπαρχουσα μαζα ειναι για τα παναγυρια. Πλειστοι οσοι χαμηλου επιπεδου και λαικιστες, υστερικα καυγαδιζοντες αυτεπαγγελτοι εισαγγελεις, δικαστες και εκτελεστες των παντων. ΦΑΣΙΜΟΣ με προβεια δημκρατιας. Ξαι φυσικα “σωτήρων” των αδυνάτων!
  5: Μιας ανυπαρκτης και μεταπρατικης "πνευματικής" (πανεπιστημιακής) ηγεσίας "ιστορικων",με υποπτες χρηματοδοτησεις.
  7 Ενος ελεεινου, κατακερματισμένου και από πολιτικά κόμματα καπελωμένου και ξεπουλημένου συνδικαλιστικού κινήματος.
  9: Μιας σάπιας και αναποτελεσματικής Δημόσιας Διοίκησης,δυναστη του πολιτη.
  10: Και μιας οργισμένης νεολαίας του "φέρε, δώσε και παράτα μας" – γέννημα-θρέμμα και εικόνα μιας εκφυλισμένης και τα πάντα εκφυλίζουσας υλιστικής κοινωνίας και εγωκεντρικής κουλτούρας – που πιστεύει πως έχει μόνο δικαιώματα, μη αναγνωρίζοντας κανένα χρέος και σεβασμό προς το σύνολο και την πατρίδα, που λοιδωρουνται απο τα σκυλια που χρηματιζονται απο ξενα συμφεροντα, συγχρονοι. Μιας νεολαίας που στο σχολείο πάει για χαβαλέ και (σ)καταλήψεις και στο φροντιστήριο πληρώνει για να περάσει την τάξη, που μετα καταστρεφει τα πανεπιστημια που φτειχτηκαν με τα λεφτα των γονιων τους. Και που φτιαχνει "ἁριστερο" κομματικο βιογραφικο για να γινει τμημα της ελεεινης πλουτοκρατικης νομενκλατουρας που μισει τ στο βαθος την Ελλαδα και την εννοια Ελλαδα. Ποιος λογικος καταστρεφει το σπιτι του; ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ.
  Γι'αυτο και θα μας ξανακυβερνησουν ξενοι.

  Μιας νεολαίας που πιστεύει ότι ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ!

 30. Οδυσεας-Νικος avatar
  Οδυσεας-Νικος 13/12/2008 08:53:53

  οτι αφορα τον Αθανασιαδη σημερα εχουμε στο Στρατονη το Ελληνικο Χρυσο του Μπομπολα

 31. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 13/12/2008 08:55:56

  που τον είδες «Νίκο» τον νεοφιλελευθερισμό; Στην πιο αντι-νεοφιλελεύθερη χώρα που ξέρω. Που είδες «αγορά» στην Ελλάδα; Παράτα τις ταμπέλες και κοιτα τον καθρέφτη. Θές μισθό με βάση τις ικανότητές σου ή με βάση τα μόριά σου;

  Στην τιμή του καφέ; του τσιμέντου; του δημοσιογρφικού χαρτιού; της βενζίνης; της ιατρικής περίθαλψης; του γάλατος; Που είδες νεφιλελευθερισμό; Πες μου ΕΝΑΝ ΚΛΑΔΟ της ελληνικής οικονομίας που είναι «ελεύθερος» και θα σου στείλω μία μπουγάτσα. Αμάν με τις πιπίλες.

 32. tiramola avatar
  tiramola 13/12/2008 08:57:13

  @archaeopteryx Τι εννοεις εξυπηρετησε η 17Ν?
  Το κανεις πιο λιανα?

 33. αγανάκτηση avatar
  αγανάκτηση 13/12/2008 08:59:26

  factorx, θα σου θυμίσω κάποια στιγμή αυτό και το προηγούμενο ποστ.

 34. t avatar
  t 13/12/2008 09:00:19

  @ 30 archaeopteryx:
  Σωστος.

  Ποιόν εξυπηρέτησε η 17Ν;
  Μήπως σχετίζεται με το δικό μας βαθύ κράτος.

 35. Νίκος avatar
  Νίκος 13/12/2008 09:02:00

  Αρχαιε φιλε, η πιπιλα με ηρεμει. Τωρα ειμαστε "εναντια" σε διανοητικες ιδαιτεροτητες;

  Χαχαχαχαχα.

  Να εισαι καλα, δεν αντιλεγω, εχεις δικιο, δεν μπορουσα να τα πω πιο λιανα.

 36. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 13/12/2008 09:02:17

  τιραμόλα, να το ξαναρωτήσω.

  Η μεταπολεμική και όχι μόνο ιστορία είναι αυτή που είναι. Η «17Ν» έκανε εγκλήματα. Η «17Ν» είναι σύμπτωμα της μεταπολεμικής μας ιστορίας. Αν πιστεύεις ότι εκιχνηάστηκε, πάσο, το ρώτημα μου δεν απευθύνεται σε σένα.

  Ρωτάω: Μιά σειρά από εγκλήματα που ακόμα και σήμερα αναφέρονται από τους «ξένους κύκλους», μας στιγματίζουν. ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΟΦΕΛΗΘΕΙ; ΠΟΙΟΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΑΝ; Αν υπάρξει απάντηση στο ερώτημα, θα είναι το 80% της απάντησης στο ερώτημα: Γιατί έχουμε φτάσει εδώ που είμαστε. Έτσι, για να ξέρω πριν ξαναπάω για ύπνο.

 37. ΑΤΑΚΤΟΣ avatar
  ΑΤΑΚΤΟΣ 13/12/2008 09:04:11

  tiramola - απλα σημερα εχεις αποδηξεις!!!!
  Ρωτα "ποιον εξυπηρετησαν η εκτελεσεις της 17ν" τι ποιο απλο .Τους δικους μας νταβλαντορους αγαπητε !!!!.
  Ο μακαρητης Αντωνης και Οδυσσεας το απαντησαν τοτε.

 38. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 13/12/2008 09:04:24

  Το βαθύ κράτος...

  Το αντιληφθηκα σαν έννοια από τον Εξάκτινο, πριν μερικούς μήνες... Το βαθύ κράτος είναι η σκόνη στα μεταλλικά γραφεία. Δεν είναι ο προϊστάμενος αυτών που κάθεται στα γραφεία.

 39. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 13/12/2008 09:04:53

  καλημέρα άτακτε

 40. Πολυβώτης avatar
  Πολυβώτης 13/12/2008 09:05:32

  Φάκτορα, όταν σε πιάνει το εθνικιστικό σου θολώνεις. Ξέρεις κανένα διεθνές θέμα που το 90% του τύπου της Δύσης να μην το ανέλυσε πάνω κάτω με τον ίδιο τρόπο; Το BBC και οι NYTimes να γράψουν την ίδια ανάλυση, πάει, την αντέγραψαν όλοι. Εδώ όλη η Ελλάδα λέει ότι η κυβέρνηση πρέπει να φύγει, σε πειράζει που το έγραψαν οι ξένοι; Πάλι θα κληθούμε να καλύψουμε τη γύμνια μας επειδή μας βλέπουν απ' έξω;

 41. tiramola avatar
  tiramola 13/12/2008 09:11:38

  Πιστευω οτι εκσιχνηαστηκε....
  Μπορει καποιοι λογω παλαιοτητας να την γλυτωσαν...
  Το αν μας διαφευγουν καποιες λεπτομεριες μικρη σημασια εχει...
  Το παρελθον και η εν γενει συμπεριφορα των μελων της οργανωσης εμενα προσωπικα με καλυπτει ως προς την γενικη εικονα.
  Αν και ποιος εξυπηρετηθηκε για αυτους καμμια αξια δεν ειχε...
  Εκτος αν εννοεις κατι αλλο...

 42. ΑΤΑΚΤΟΣ avatar
  ΑΤΑΚΤΟΣ 13/12/2008 09:12:09

  παμε Tiramola παρακατω ποιον εξυπηρετη το χαος στην σημερινη εποχη .Αυτος που ως σωτηρας θα μας βανει στο ψυγειο και θα ελεγξει την ΔΕΗ το τελευταιο κρατικομονοπολιο .Αρα τιραμολα διαβασε το antinews.gr με τα ματακια σου .Καλημερα !!

 43. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 13/12/2008 09:13:39

  αν αυτοί οι 4-5, άντε και άλλοι τόσοι τύποι μας έκαναν έτσι άνω κάτω, τι να πω εγώ... έτσι θα είναι.

 44. ΑΤΑΚΤΟΣ avatar
  ΑΤΑΚΤΟΣ 13/12/2008 09:14:46

  τιραμολα - ο συντροφος δασκαλος Ανεστης μας ελεγε "με το φτιαρη κανεναν μυαλο δεν βαζουν" .

 45. neoinileias avatar
  neoinileias 13/12/2008 09:14:50

  Είναι αλήθεια ότι η εκπαίδευση είναι το μέσο υλοποίησης των στόχων της κοινωνίας και μέσω αυτής επιδιώκεται η δημιουργία της κοινωνίας του μέλλοντος. Οι αξίες και τα πρότυπα που μεταδίδει η σημερινή γενιά στη γενιά που ακολουθεί θα είναι και οι αξίες και τα πρότυπα της κοινωνίας του μέλλοντος.

  Ωστόσο, σε μια πολυσύνθετη πραγματικότητα με ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον όπως το σημερινό το περιεχόμενο και ο τρόπος λειτουργίας της εκπαίδευσης είναι απαραίτητο να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της εποχής.
  Στη χώρα μας όμως εδώ και αρκετά χρόνια το εκπαιδευτικό σύστημα είναι αφημένο στην τύχη του. Σε ο,τι άφορα τον τρόπο λειτουργίας χαρακτηρίζεται από μια «κρυμμένη» και συνεχής αναβλητικότητα στη λήψη των αναγκαίων αποφάσεων. Παράλληλα, υπάρχει ένα τεράστιο πλέγμα από νόμους, διατάξεις, αποφάσεις και προεδρικά διατάγματα, που πολλές φορές, είτε συγκρούονται, είτε δεν εφαρμόζονται ή εφαρμόζονται κατά το δοκούν με αποφάσεις τις στιγμής. Η «μπερδεμένη» κατάσταση αποτελεί άλλοθι να μη γίνεται τίποτα, εκτός αυτού πολλά απ’ όσα γίνονται στο χώρο της παιδείας δεν μπορούν να εξηγηθούν λογικά.

  Από την άλλη πλευρά οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές , οι φοιτητές εδώ και 2 δεκαετίες βρίσκονται στους δρόμους με μηδενικό αποτέλεσμα. Οι μαθητές είναι όλη τη μέρα ανάμεσα στους 4 τοίχους του σχολείου και του φροντιστηρίου. Καθώς λένε, στο σχολείο, ειδικά στο λύκειο δεν κάνουν μάθημα, πηγαίνουν για να πηγαίνουν, το λύκειο έχει γίνει συμπληρωματικό του φροντιστηρίου. Η διαρροή του οικογενειακού εισοδήματος στην παραπαιδεία είναι τεράστια. Το σύστημα εισαγωγής στην 3βαθμια εκπαίδευση «εξαναγκαστικό». Τα πανεπιστήμια υπολειτουργούν εδώ και καιρό, χιλιάδες είναι και οι νέοι που ξενιτεύονται για να σπουδάσουν, αρκετοί από αυτούς δεν ξαναγυρίζουν για μόνιμη εγκατάσταση στην πατρίδα κτλ.
  Η μέχρι σήμερα πολιτική νοοτροπία δείχνει ότι τα προβλήματα δεν έχουν γίνει κατανοητά, είναι εμφανές ότι δεν υπάρχει «επαρκές κίνητρο» να προβούν σε μέτρα που θα καταπολεμήσουν στη ρίζα τους τα αίτια που αναπαράγουν τα προβλήματα. Έτσι, μέχρι στιγμής η αλλαγή νοοτροπίας που επιζητάει το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας στα δρώμενα της παιδείας, δυστυχώς, ακόμη δεν έφτασε.

  Συμπερασματικά θα μπορούσαμε να πούμε ότι το ανεπαρκές θεσμικό πλαίσιο σε συνδυασμό με τη χρόνια υποχρηματοδότηση έχει συσσωρεύει μεγάλα προβλήματα και ελλείψεις. Χωρίς αμφιβολία, το σύνολο των προβλημάτων έρχονται από το χθες, η λύση τους όμως είναι υπόθεση του σήμερα. Όλα τα παραπάνω είναι διαπιστώσεις, με διαπιστώσεις, όμως, δεν λύνονται τα προβλήματα

 46. tiramola avatar
  tiramola 13/12/2008 09:17:30

  Τα ματακια μου βλεπουν οτι η βαρβαροτητα ειναι επακολουθο του τροπου ασκησης της πολιτικης με συνεπειες τραγικες για τους πολιτες μελλοντικα.

  Και επιτελους ρε παιδια...
  Εχουμε προβλημα στην εταιρεια...
  Εργαζομενοι παιρνουν το δρομο προς την εξοδο με σκυφτα κεφαλια...
  Δεν εχω περιθωρια να σεναριολογω...

 47. t avatar
  t 13/12/2008 09:18:35

  @ 45
  Βαθύ κράτος στην Ελλάδα, Βαθύ κράτος στην Τουρκία.
  Ας αρχίσουμε από Τουρκία.
  What is Ergenekon?
  It is above the General Staff, the MİT and the Prime Minister. There are generals, heads of police departments and businessmen within this organization.
  The first person to publicly talk about "Ergenekon" was retired naval officer Erol Mütercimler
  General Ünlütürk told Mütercimler that Ergenekon was founded with the support of the CIA and the Pentagon
  General Memduh Ünlütürk, was murdered by Dev Sol militants on 7 April 1991.
  A Taraf writer said that Ergenekon is a derivative of a psychological warfare branch of the NSA.
  Structure
  Based on documents prepared by one of the prosecutors, an article in Sabah says that the organization consists of six cells with the following personnel
  • Secret and civil cells liaisons: Veli Küçük and Muzaffer Tekin.
  • Lobbyists: M. Zekeriya Öztürk, Kemal Kerinçsiz, İsmail Yıldız, and Erkut Ersoy.
  • NGO head: Sevgi Erenerol. Kemal Kerinçsiz (assistant).
  • Theory, Propaganda, and Disinformation Department head: Doğu Perinçek.
  • Mafia structuring head: Veli Küçük. Muzaffer Tekin (assistant).
  • Underground contacts: Ali Yasak, Sami Hoştan, Semih Tufan Gülaltay, and Sedat Peker.
  • Terrorist organizations heads: Veli Küçük and Doğu Perinçek.
  • University structuring: Kemal Yalçın Alemdaroğlu, Emin Gürses, Habib Ümit Sayın.
  • Research and information gathering head: Mehmet Zekeriya Öztürk.
  • Judicial branch heads: Kemal Kerinçsiz, Fuat Turgut, and Nusret Senem.
  Of those, the structure of only the "Theory" department has been revealed as of September 2008

 48. Νίκος avatar
  Νίκος 13/12/2008 09:19:51

  Μα να μην θελουν μερικοι να αντιληφθουν ποιοι θα ωφεληθουν, αν φυγει ο ΚΚ.

  Θα ερθει ο ΓΑΠ (Θεε μου) και θα αρχισουν τα ζειμπεκικα. Ως μη αταβιστης θα ειναι "έυελικτος" στα εθνικα και μαζι με το τσιπροαλαβανισταν θα κανουν "προοδευτικη"πολιτικη. Αλλα και ακομα δεν θα μπορει να ψελλισει ελληνικα διχως να τα τα βλεπει γραπτα.
  Μα να ειστε τοσο τυφλοι στην ελλαδα!
  Τους αμερικανους δεν τους νοιαζουν οι φτωχοι της Ελλαδας, αλλωστε η παγκοσμοιοποιηση τους τους δημιουργησε, με πρωτο τον διεθνοφασιστα Σορο, στο payroll του οποιου βρισκονται αρκετοι "ημετεροι". Μα να να ειστε τοσο πια τυφλοι απο την ιδεολογια σας.
  Ρωτηστε τα τ σιρακια τους τους "ιστορικους" μας Κουλουρη και ΣΙΑ απο ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥΣ; Οσοι πιστευουν οτι ο χωρος Ελλαδα δεν εχει σημασια για τα ξενα συμφεροντα ειναι ή τυφλοι απο τοπικιστικο ελληνικο μυωπισμο ή συνειδητοι πρακτορες ἠ αφελεις.

 49. tiramola avatar
  tiramola 13/12/2008 09:20:31

  Τι εννοεις archaeopteryx μας εκαναν ανω κατω?
  Εχεις δει πουθενα καποια χωρα που να δρα τρομοκρατικη οργανωση και να μην γινεται ανω κατω?
  Να μην αναφερω παραδειγματα...

 50. t avatar
  t 13/12/2008 09:28:14

  @ archaeopteryx
  Πάμε τώρα, αντίστοιχα, στο Βαθύ κράτος στην Ελλάδα, υποθετικά!!!!!
  Structure
  • Secret and civil cells liaisons: ????
  • Lobbyists: ????
  • NGO head: ?????.
  • Theory, Propaganda, and Disinformation Department head: ????.
  • Mafia structuring head: ?????.
  • Underground contacts: ?????.
  • Terrorist organizations heads: 17N etc..?????.
  • University structuring: ?????.
  • Research and information gathering head: ?????.
  • Judicial branch heads: ???????
  • Police: ???????

 51. neoinileias avatar
  neoinileias 13/12/2008 09:36:03

  Νίκος@, βασικά και απ όσο φαίνεται τα προβλήματα έχουν ξεπεράσει τα πρόσωπα. Εν τω μεταξύ πολλά από τα σημερινά προβλήματα της εκπαίδευσης δρομολογήθηκαν επί θητείας του ΓΑΠ στο υπουργείο παιδείας.

 52. KaryID avatar
  KaryID 13/12/2008 09:44:30

  To βαθύ κράτος το αντιλήφθηκα τυχαία το περασμένο καλοκαίρι σε ένα σουπερμάρκετ ψωνίζοντας μπρόκολα. Δεν κάνω χιούμορ, καλά να είμαστε να τα πούμε κάποτε πιο αναλυτικά.
  Είναι ψιλοεμετικοί οι σχολιασμοί του ξένου τύπου, ιδίως αυτή των ΚΑΙΡΩΝ (die Zeit), Εconomist, 'φχαριστώ δεν θα πάρω.
  Δεν μου χρειάζονται οι αφ' υψηλού αναλύσεις αποστασιοποιημένων κοσμοπολιτών Ευρωπαίων κονδυλοφόρων, αρκετούς από δαύτους έχουμε και 'δω. Και στην τελική τις υποδείξεις και τις λύσεις να τις εφαρμοσουν στις χώρες τους στις επιχειρήσεις που τη Δευτέρα θα ανακοινώσουν το λουκέτο. 200.000 κεφάλια σε πρώτη φάση.
  Τα γνωρίζουμε πολύ καλά τα του οίκου μας. Απλώς τα γεγονότα τα έβαλαν με δραματικό τρόπο στο καθημερινό μας τραπέζι. Η αντιπαράθεση, η συζήτηση, η κατανόηση, η σύγκρουση, θα δώσουν τη λύση. Ώρα για χειρουργείο λοιπόν.
  Επίσης ξεμύτισαν για τα καλά όσοι έχουν συμφέροντα να διαγραφεί η πατρίδα μας από τον χάρτη, και είναι πολλοί αυτοί. Αυτό είναι καλό, γιατί τους μάθαμε. Ευτυχώς υπάρχει το διαδίκτυο, αλλά υπάρχει και το στόμα σε στόμα. Διαδώστε το.
  Αυτό είναι μια πολύ θετική πλευρά όλης αυτής της τραγωδίας.
  Προς το παρόν όμως θα πρότεινα το εξής: αφήνουμε τα πληκτρολόγια και βγαίνουμε έξω να πιούμε καφεδάκι στο ευρύτερο κέντρο, να δώσουμε ζωή, κουράγιο και συμπαράσταση στους ανθρώπους που ζουν εργάζονται κινουνται εκεί καθημερινά.
  Ο κόσμος το έχει πάρει το μήνυμα και έχει ήδη απομονώσει αυτούς που μόνο στόχο έχουν να επωφεληθούν παντοιοτρόπως από αυτή την κατάσταση.
  Σας χαιρετώ προς το παρόν, παίρνω το σκυλάκι μου και κατηφορίζω.

 53. popolaros avatar
  popolaros 13/12/2008 09:46:53

  Le Monde = Rothschild
  Liberation = EADS-Rafalle
  Times = Murdoch
  κ.α
  --------------
  Άραγε τους έπιασε ο καημός για την Ελλάδα και τα προβλήματα της, έτσι ξαφνικά;;
  Με απευθείας μεταδόσεις διεθνών πολυεθνικών καναλιών με το νεκροταφείο του Π.Φαλήρου;;

  Πότε έχει ξαναυπάρξει τέτοιο διεθνές ενδιαφέρον για την Ελλαδίτσα μας;;

  Παιδιά-μαθητές ΜΗΝ ΤΣΙΜΠΑΤΕ!!
  To διεθνές 'Matrix' και ο θείος Αλαβάνος, έχουν σχέδια για εσάς.

  Προσωπικά πιστεύω, ότι δεν δίνουν δεκάρα για την Ελλαδίτσα.
  Ο στόχος τους είναι η ευρωζώνη και συγκεκριμμένα το euro ως νόμισμα.

  Με αυτούς τους ηλίθιους και ανίκανους κυβερνήτες που ψηφίζουμε, είμαστε πλέον ο Αδύναμος Κρίκος της Ευρωζώνης και εύκολος στόχος.

 54. Ν.Λ. Θεσσαλονίκη avatar
  Ν.Λ. Θεσσαλονίκη 13/12/2008 09:47:31

  Ακόμα κι αν όλοι οι ξένοι μας βρίζουν από το πρωί ως το βράδυ, πάλι δεν θα πλησιάσουν καν στο περιγράψουν το χάλι στο οποίο βρισκόμαστε, ως κοινωνία. Κι όποιος προσπαθεί να δικαιολογηθεί λέγοντας ότι κι εκείνοι στα ίδια βρίσκονται, είναι απλώς ηλίθιος. Όταν πνίγεσαι, καθόλου δεν σε βοηθάει αν ο διπλανός (ή μακρινός) σου πνίγεται κι αυτός.

 55. tiramola avatar
  tiramola 13/12/2008 09:48:10

  @53....
  Μιλαμε για πληρη διαστρεβλωση της πραγματικοτητας...
  Τοση εμπαθεια?????

 56. popolaros avatar
  popolaros 13/12/2008 09:49:53

  Θα συμφωνήσω με την KaryID.
  Αισιοδοξία.

 57. Μεταναστευση avatar
  Μεταναστευση 13/12/2008 09:53:43

  Factora, Συγχαρητηρια πολυ ωραιο αρθρο!

 58. popolaros avatar
  popolaros 13/12/2008 09:55:34

  Θα πρέπει να γραφτεί και κάποιο άρθρο για την ενορχηστρωμένη σκηνοθεσία όλων των μεγάλων εγχώριων Μ.Μ.Ε

  Μου θυμίζει την οργάνωση,φρασεολογία την περίοδο της 11/9 (δίδυμοι πύργοι)

 59. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 13/12/2008 09:57:30

  t

  για την Τουρκία έβαλες λίστα με ονοματα... για την Ελλάδα.

  Όσο για τα μπρόκολα, KaryID χαίρομαι που τρως υγιεινά και παγκοσμιοποιημένα... Τα μπρόκολα που τρως είναι μάλλον ισπανικά ή βέλγικα, οι πατάτες Αιγύπτου, και για όλα μας τα καλά και όλα μας τα κακά φταίει ο Rothschild, o Soros, klp

  πάω για ύπνο.

 60. Αμομφάρετος avatar
  Αμομφάρετος 13/12/2008 10:01:37

  Αγαπητοί φίλοι, οι σκέψεις που παρατέθηκαν στο άρθρο αυτό (και στο παλιότερο δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας) έχουν βέβαια ενδιαφέρον και πιθανότατα αρκετά ψήγματα αληθείας. Ωστόσο, θα πρότεινα να μην τις εισάγουμε κάν ως παράμετρο στο σκεπτικό μας. Για να κάνω μια απλοϊκή παρομοίωση, και μάλιστα με ποδοσφαιρικούς όρους, οφείλουμε να παίζουμε τόσο καλά ώστε να κερδίζουμε τον αντίπαλο ακόμα και με εχθρική διαιτησία. Το ζήτημα όμως είναι ποιός πραγματικά είναι ο αντίπαλος.
  Κατά την ταπεινή μου άποψη, ο αντίπαλος είμαστε εμείς οι ίδιοι. Το γεγονός ότι παρά την αναμφισβήτητη μεγάλη άνοδο του μορφωτικού μας επιπέδου, ειδικά τις τελευταίες δεκαετίες, δεν αποκτήσαμε ποτέ πολιτική παιδεία και δεν πάψαμε να σκεπτόμαστε και να συμπεριφερόμαστε ως υπήκοοι και όχι ως πολίτες.
  Αναλώνουμε τις δυνάμεις μας σε κομματικές αντιπαραθέσεις και όχι σε πολιτική συζήτηση. Νομίζουμε ότι τα δεινά της χώρας θα πάρουν τέλος όταν θα απαλλαγούμε από μια ανίκανη κυβέρνηση (και οι μισοί τουλάχιστον από μας θεωρούν πάντοτε ανίκανη την εκάστοτε κυβέρνηση) και εναποθέτουμε τις ελπίδες μας στην επόμενη. Και όταν αυτή η επόμενη αποδεικνύεται εξίσου ανίκανη με την προηγούμενη, ανοίγουμε πάλι τον φαύλο κύκλο των άκριτων απογοητεύσεων και των παράλογων ελπίδων.
  Επειδή είχα την τύχη ή την ατυχία να υπηρετήσω σε θέσεις του κρατικού μηχανισμού από αυτές που ονομάζουμε "πολιτικές θέσεις", να ασκήσω δηλαδή δημόσια εξουσία, θα ήθελα να διατυπώσω την ακόλουθη άποψη, στην οποία κατέληξα από την, εκ των έσω, προσωπική μου εμπειρία: αν η κύρια αποστολή των πολιτικών είναι να παράγουν πολιτική, η δημόσια διοίκηση είναι το εργαλείο μέσω του οποίου οι αποφάσεις τους (σωστές ή λανθασμένες) θα μετουσιωθούν σε πράξη. Το εργαλείο αυτό δεν λειτουργεί. Έχει στρεβλωθεί σε τέτοιο βαθμό ώστε να μπορεί να ακυρώσει και να καταστρέψει τις προσπάθειες ακόμη και των πιο έντιμων και ικανών πολιτικών, ανεξαρτήτως κόμματος και ιδεολογίας. Το έζησα προσωπικά (όχι ως πολιτικός) και το καταθέτω στην ομήγυρή μας μετά πλήρους λόγου γνώσεως.
  Και οι μεν αστοχίες στην οργανωτική και λειτουργική δομή του κράτους είναι βέβαια ευθύνη των πολιτικών συνολικά. Από κει και πέρα όμως, αρχίζει η ατομική ευθύνη όλων μας. Αν είμαστε δημόσιοι υπάλληλοι, βουλιάζουμε με απόλαυση στην γενικευμένη μικρή ή μεγαλύτερη διαφθορά, από το να θεωρούμε πια κεκτημένο δικαίωμα τις πλασματικές υπερωρίες έως το να ζητάμε αδιάντροπα το φακελάκι μας για να ικανοποιήσουμε πιο γρήγορα ένα νόμιμο αίτημα ή ακόμα και να ανεχθούμε και να συμπράξουμε στην ικανοποίηση ενός παράνομου αιτήματος. Αν δεν είμαστε δημόσιοι υπάλληλοι, δεν διστάζουμε να πάρουμε μέρος σ' αυτό το άθλιο παιγνίδι, με την αφελή δικαιολογία ότι "δεν θα φτιάξουμε εμείς τα κακώς κείμενα". Σε κάθε μεγάλο "πολιτικό σκάνδαλο" αντιστοιχούν εκατομμύρια μικρότερα "ιδιωτικά σκάνδαλα" που κανείς δεν τους δίνει σημασία, γιατί μάθαμε πια να τα θεωρούμε ως φυσιολογικά.
  Η συλλογική μας κουλτούρα μας ωθεί να πετάμε τα αποτσίγαρά μας στον δρόμο, να κλέβουμε την σειρά κάποιου άλλου στην ουρά του λεωφορείου, να θεωρούμε την κατάληψη δημόσιων κτιρίων ως νόμιμη μορφή διαμαρτυρίας, να φοροδιαφεύγουμε όπου και όπως μπορούμε και να έχουμε αναγάγει τον νόμο της ήσσονος προσπαθείας σε καθολική σχεδόν στάση ζωής.
  Τα παιδιά μας, που μας αρέσει τώρα να πιστεύουμε ότι "επαναστατούν" εμφορούμενα από τα ιδανικά της νιότης, δεν ξέρουν κάν να μιλούν ελληνικά! Η αναλυτική και συνθετική ικανότητα της σκέψης τους απομειώνεται συνεχώς από γενιά σε γενιά. Υπό το πρόσχημα του "εκσυγχρονισμού της εκπαίδευσης" διεκδικούν συνεχώς όλο και λιγότερο κόπο στην απόκτηση της γνώσεις. Ποιός φταίει γι' αυτό; Τα ίδια τα παιδιά; Όχι βέβαια. Οι δάσκαλοι; Αυτοί θα σας απαντήσουν ότι φταίει το ... σύστημα. Εγώ απαντώ ότι ασφαλώς φταίνε και οι δάσκαλοι, δηλαδή κάποιοι από μας. Και άν τα παιδιά δεν ξέρουν πια ποιός ήταν ο Λεωνίδας ή ο Κολοκοτρώνης φταίνε μόνον οι δάσκαλοι; Εγώ απαντώ ότι φταίνε και οι γονείς, δηλαδή κάποιοι από μας. Από όποια μεριά και να προσπαθήσω να δω το ζήτημα, καταλήγω πάντα στο ίδιο συμπέρασμα: η κατάσταση στην χώρα μας είναι αποτέλεσμα της δικής μας ΑΤΟΜΙΚΗΣ ευθύνης.
  Οταν κανείς αισθάνεται, σκέπτεται και συμπεριφέρεται ως υπήκοος, δικαιούται να αποδίδει όλα τα δεινά στις πράξεις και παραλείψεις του "άρχοντος". Δεν θέλω να είμαι υπήκοος. Δεν είμαι υπήκοος. Είμαι ΠΟΛΙΤΗΣ, με όλα τα γράμματα κεφαλαία, και για ο,τιδήποτε συμβαίνει στην πατρίδα μου φταίω εγώ! Όχι ο ΚΚ, όχι ο ΓΑΠ, όχι το σύστημα, όχι τα ξένα κέντρα. ΕΓΩ!
  Ξέρω ότι πιθανότατα κανείς δεν θα συμφωνήσει μαζί μου. Αισθάνθηκα όμως την ανάγκη να καταχεριάσω και μιά φορά αυτόν που θεωρώ τον μόνο πραγματικά υπεύθυνο για όλα: ΕΜΕΝΑ. Χωρίς άλλοθι, χωρίς ψευδαισθήσεις, χωρίς δικαιολογίες. De profundis.

  Παρακαλώ όλους τους φίλους να με συγχωρήσουν για την μακρυλογία.

 61. Greco avatar
  Greco 13/12/2008 10:05:03

  ρε παιδια μια που μιλαμε για συμωνοσιες με τον αλφα τι παιζει και εχει λυσσαξει κατα του ΚΚ

  εχεις ποσταρει τπτ φακτορα?

 62. ΑΤΑΚΤΟΣ avatar
  ΑΤΑΚΤΟΣ 13/12/2008 10:05:13

  οι λεηλασίες είναι το ασφαλέστερο παρακολούθημα κάθε κενού εξουσίας

 63. neoinileias avatar
  neoinileias 13/12/2008 10:08:48

  tiramοla 57@ δεν κατάλαβα τι θες να πεις!

  Αν όμως παρατηρήσεις διαχρονικά την εξέλιξη των γεγονότων καταλήγεις στα παραπάνω και σε αλλά συμπεράσματα. Πώς να εξηγήσεις διαφορετικά τα φαινόμενα,

 64. fxc avatar
  fxc 13/12/2008 10:10:11

  Ποιον Καραμανλή κατατρέχουν μωρέ? Γιατί βλέπετε παντού συνομωσίες, απλά οι ξένοι έχουν το θάρρος να πουν τα πράγματα με το όνομά τους. Αυτην την ξεφτίλα που όλοι οι εγχώριοι βλέπουμε αλλα δεν τολμούμε να ομολογήσουμε ότι είμαστε τόσο κάφροι που επιλέξαμε αυτήν την ηγεσία, που έχει χάσει τον έλεγχο, που από φόβο πολιτικού κόστους αφήνει να κάψουν την Αθήνα, μας κακοφαίνεται να μας το λένε οι ξένοι και θεωρούμε ότι επεμβαίνουν στα εσωτερικά μας. Μήπως θυμάστε οι παλαιότεροι εκείνη την περίφημη φωτογραφία του ΤΙΜΕ που έδειχνε τον Ανδρέα πίσω από τα κάγγελα? Τέτοια λύσσαλέα επίθεση δεν αντιμετώπισε ο Καραμανλής αυτά που λένε γι αυτόν είναι χαδάκια.Περαστικά μας...

 65. DAN avatar
  DAN 13/12/2008 10:22:56

  Οι μαθητές, ως μη συμμετέχοντες στην παραγωγική διαδικασία, ΔΕΝ μπορούν να κάνουν ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ και ν΄ ανατρέψουν το καθεστώς : το …απαγορεύει ο ΜΑΡΞ !

  Κι όμως το παρόν, (τρόπος προετοιμασίας τους) και το μέλλον τους, (τρόπος ενσωμάτωσής τους) μπορούν να τ΄ αμφισβητήσουν και το κάνουν, εξεγειρόμενοι...
  Η διεθνής καθεστυκυία τάξη, ποσώς ανησυχεί γι΄ αυτά και ποσώς την ενδιαφέρει η τύχη του Καραμανλή. Είναι, πολύ καλά σε θέση, να βλέπει πίσω από τα πράγματα και να παίρνει τα μέτρα της...
  Την αμφισβήτηση που υποβόσκει στην ελληνική κοινωνία, ενάντια στα (ΕΟΚικα και Ε.Εικά), πλαίσια που έχουν διαμορφωθεί, μετά το 1990, και τ΄αποτελέσματά τους, (κοινωνία των 2/3, μεγάλη ανισοκατανομή εισοδήματος, νεόπτωχοι κλπ), φοβούνται και την πιθανή ΕΚΡΗΞΗ...
  ΄Ενας φθαρμένος ηγέτης σαν τον Καραμανλή, δεν μπορεί να παίξει το ρόλο του κυματοθραύστη και δεν είναι αξιόπιστος, ως προωθητής μιας πολιτικής - αμορτισέρ, η οποία θα δράσει απομειωτικά και εκτονωτικά...
  Μάλλον, αποδεικνύεται από τα πράγματα, πως η εναλλαγή στην Ελλάδα δεν μπορεί να γίνεται με τη συχνότητα μία σου και μία μου ή δύο σου και δύο μου, (τετραετίες). Η Δεξιά δεν έχει κατακτήσει τη δυνατότητα και τις προϋποθέσεις, για κυβερνητική θητεία 2 τετραετιών...
  Είναι κι αυτό - για μένα - μια πρόοδος...

 66. neoinileias avatar
  neoinileias 13/12/2008 10:33:54

  62@

  Πολλά από αυτά που αναφέρεις έχουν όπως λες κ εσύ ψήγματα αλήθειας, θα διαφωνήσω όμως ΚΑΘΕΤΑ σε ένα βασικό στοιχείο , αυτό των ατομικών ευθυνών.
  Ατομικές ευθύνες φυσικά και υπάρχουν, μέχρι ενός σημείου όμως, από κι και πέρα ο βασικός ένοχος είναι το πολιτικό σύστημα που αναπαράγει συνεχώς μια θολή κουλτούρα για να συνεχίσει τη βολή του. Η κοινωνία έχει γίνει το «θύμα» και το πολιτικό σύστημα «τρέφεται» από αυτή την κατάσταση.

  Μη ξεχνάς επίσης ότι, ο σημερινός γονιός πριν λίγα χρόνια ήταν και αυτός μαθητής, φοιτητής (οι φοιτητές δεν μπορούν να κάνουν οικογένεια επειδή όταν αποφοιτούν είναι άνεργοι για χρόνια) κτλ.
  Ο αποπροσανατολισμός είναι εξαιρετικό εργαλείο αδρανοποίησης, εκτροχιαζοντας όμως τη σκέψη της κοινωνίας ναρκοθετείται συνολικά το πεδίο. Στο τέλος θα δημιουργηθεί ένα ιδιαίτερα σαθρό κοινωνικό και πολιτικό περιβάλλον και όλα θα καταρρεύσουν, έτσι τουλάχιστον μας έχει διδάξει η ιστορία.

 67. alone avatar
  alone 13/12/2008 10:38:02

  Aντι δεν σταματατε ποια με τις αηδιες και τα υπονοουμενα;Σιγα δηλαδη μη χρειαζοταν να εκπονησουν και ολοκληρα σχεδια για να ριξουν την λαοφιλη κυβερνησητης ΝΔ. Να αποσταθεροποιησουν τι; Την ηδη
  ζαλισμενη κυβερνηση καιτην διαλυμενη ελλ.κοινωνια;
  Ασε που και οταν υπηξαν πραγματικα σχεδια αποσταθεροποιησης στις ευθυνες της ελληνικης πολιτικης βασιστηκαν

 68. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 13/12/2008 10:47:07

  Η κατάσταση έχει ως εξής : Το κοινό σημείο και η βασική προτροπή των ξένων εντύπων είναι ο δυτικού τύπου εκσυγχρονισμός της Ελλάδος με την πλήρη προσαρμογή της στην πολιτική αυτή.
  Ο λόγος για τον οποίο ο Καραμανλής αποκλίνει είναι επειδή αυτό περιλαμβάνει όχι μόνο υποχωρήσεις σε εθνικά θέματα αλλά και τη μετατροπή και θεσμικά της Ελλάδος σε πολυπολιτισμική κοινωνία,πράγμα αντίθετο στην ιδεολογικοπολιτική συγκρότηση της δεξιάς και αναζητεί στηρίγματα στις πρώην κομμουνιστικές Ρωσία και Κίνα που πλέον έχουν το δόγμα της εθνικής συνοχής.
  Επομένως ο δυτικός εκσυγχρονισμός πρέπει να γίνει από αριστερά.Εκεί όμως υπάρχουν άλλα προβλήματα,υπάρχει αντίσταση στο οικονομικό μοντέλο της Δύσης λόγω ισχυρών καταλοίπων της νοοτροπίας του υπαρκτού σοσιαλισμού στον προοδευτικό χώρο.
  Η εξέγερση δεν έχει τίποτε να προτείνει και απλώς μπορεί να χρησιμεύσει για την άνοδο του ΠΑΣΟΚ ή του ΠΑΣΟΚ + ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.Αυτό όμως μετά από σκαμπανεβάσματα και με την βεβαιότητα ότι δεν υπάρχει ελληνική κυβέρνηση που να μπορεί να αποχωρήσει από το ευρώ ενώ εξαρτάται από τον τουρισμό και τη ναυτιλία που δεν προσφέρονται για κρατικισμούς μπορεί να δώσει καλύτερη λύση για τα δυτικά συμφέροντα ανεξάρτητα από τις προθέσεις των δικων μας -φθάνει να γίνει πριν εδραιωθούν τα ρωσοκινεζικά συμφέροντα στη χώρα.

 69. Νίκος avatar
  Νίκος 13/12/2008 10:50:58

  Φιλε #52, ναι, ο ΓΑΠ ηταν υφυπουργος ἠ υπουργος αν θυμαμαι καλα το 81-82. Αντι να ανεβασουν το μεσο ορο στο επιπεδο του λαου τον κατεβασαν. Αλλα γιατι να νοιαζεται ο ΓΑΠ ειδικα; δεν εχει ελληνικη συνειδηση, τι να λεμε. Και τα διελυσαν ολα (επετηριδα, ιεραρχια, ελεγχο κλπ) και το μονιμο αθλημα τους ειναι το παιγνιο μηδενικου αθροισματος. Ακουγοντας τους τελευταια, ειδικα με τα επεισοδια, η αγρια χαρα ειναι χαραγμενη στα ελεεινα τους προσωπα, αρκει να πεσει ο ΚΚ, και οχι δεν ειμαι ΝΔ, αλλα η αληθεια να λεγεται ο ΚΚ προσπαθησε να κανει εθνικη πολιτικη (αγωγοι, Σκοπια, κ.α.). Τα ανθρωπακια που περιμενουν να αναρριχηθουν στην εξουσια, θα το κανουν κυριολεκτικα πανω στο πτωμα της ελλαδας. Ειθε να βγω ψευτης, αλλα πιο σοβαρα κρατη, π.χ. η Τουρκια, θα επωφεληθουν και μπορει να εχουμε αλλη μια εθνικη τραγωδια. Και δεν θελω να ακουσω αρχιδιες απο κανενα οτι ειμαστε στην ΕΕ κλπ, κλπ.

 70. sotos avatar
  sotos 13/12/2008 10:52:41

  @62:
  ΣΩΣΤΟΣ !!!!!!
  Ισως η καλλιτερη αναλυση της ελληνικης πραγματικοτητας.
  Ελεος πια, δεν ειναι δυνατον για ολα να φταινε:
  Η τουρκοκρατια, ο Βενιζελος, ο εμφυλιος, η χουντα, οι αμερικανοι, οι κομμουνιστες, το παρακρατος, το βαθυ κρατος, το ρηχο κρατος, οι φουσκες, το χρηματιστιριο, οι σιωνιστες, οι παπαδες............................
  Κοινος παρονομαστης ολων: παντελης ελλειψη ΠΑΙΔΙΑΣ !!!!!!

 71. Νίκος avatar
  Νίκος 13/12/2008 11:04:17

  Εγω θελω να αναφερθω στα εντος ελλαδας οργανα των ξενων συμφεροντων οπως τα INDYMEDIA.
  Ακουσατε λεξη απο κανενα ελληνικο ΜΜΕ για την σφηκοφωλια αυτη των νεοταξιτων; Ουτε καν εδω μεσα, κανω λαθος ΠαραγοντεςΧ; Εβαλα κειμενα αλλα ...ακρα του ταφου σιωπη. Επειδη δεν θελω πλεον να καταχραστω το χωρο, πηγαινετε στο http://macedonia-greece.blogspot.com/
  Δεν χρειαζεται και πολυ σκεψη για να συνδεση κανεις μερικα γεγονοτα.
  "..Φυσικά το Indymedia φιλοξενείται στους server του Πολυτεχνείου το οποίο οι Πρυτανικές Αρχές ΛΑΤΡΕΥΟΥΝ να το βλέπουν να καίγεται προκειμένου να ξανατσεπώσουν ΜΙΖΕΣ για τον καινουργιό εξοπλισμό που αγοράζεται σε ετήσια βάση πλέον".

 72. o βουνισιος avatar
  o βουνισιος 13/12/2008 11:21:51

  Νίκος, ο ΓΑΠ νομίζω ήταν 2 φόρες υπουργός παιδείας.

  την περίοδο 1988-89 και ιουλ1994- σεμτ1996

 73. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 13/12/2008 11:30:13

  "ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟΥΣ ΝΕΟΥΣ"

  "O αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου που προσπάθησε να αναβάλει τη δίκη της «ζαρντινιέρας» πρέπει να ένιωθε σαν τον πιλότο που προσπαθεί μάταια να αποτρέψει την επικείμενη συντριβή του αεροσκάφους. Ομως, ο αυτόματος πιλότος της ατιμωρησίας ήταν πανίσχυρος. Σήμερα, λοιπόν, που είναι νωπό ακόμη το αίμα ενός παιδιού, οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί του κτηνώδους εκείνου βασανισμού στη Θεσσαλονίκη μπορούν να ελπίζουν ότι θα απαλλαγούν. Οπως συμβαίνει και με όλους, τους ελάχιστους ένστολους βασανιστές και δολοφόνους που φτάνουν στα δικαστήρια.

  Πριν από 23 χρόνια, ο επίλεκτος σκοπευτής Μελίστας γονάτισε ψύχραιμα και πυροβόλησε τον Μιχάλη Καλτεζά, ένα παιδί 15 ετών, πυροδοτώντας ένα κύμα λαϊκής αντιβίας. Ετσι η κρατική βία και ατιμωρησία γεννά την αντιβία. Ετσι και κάθε εποχή αντιδρά με τον τρόπο της. «Τυφλά» ή στοχευμένα. Πρωτόδικη απόφαση για Μελίστα: 2 χρόνια. Εφετείο: αθώος. Εγινε πρότυπο των ένστολων, των ειδικών φρουρών, των λιμενοφυλάκων, των μπάτσων των τυχαίων εκπυρσοκροτήσεων. Μακρύς ο κατάλογος: δεκάδες οι επίσημοι νεκροί, άγνωστο πόσοι οι αδήλωτοι στα βουνά, στη θάλασσα, στα αζήτητα. Και σήμερα άλλο ένα κτύπημα των πραιτώρων: ο έφηβος Αλέξης, ένα παιδί, τυχαία, στο σωρό, μέσα σε μια παρέα παιδιών, ζωντανών κι ανυποψίαστων.

  Αυτή τη φορά, όμως, τα πιο ευαίσθητα κομμάτια της κοινωνίας αντέδρασαν στο αποτρόπαιο έγκλημα με αυθόρμητη εξέγερση, τέτοια που δεν έχει άλλη να δείξει η πρόσφατη ιστορία της χώρας. Σε όλους σχεδόν τους νομούς, σε όλες τις πόλεις, ακόμη και στις πιο μικρές, οι νέοι, πρώτα απ΄ όλα, ξεσηκώθηκαν. Και μαζί τους άνεργοι, εργαζόμενοι με το φάσμα της αβεβαιότητας μπροστά τους, ακόμη και μεσαία στρώματα, πρόωρα θύματα της κρίσης που πλησιάζει με άγριες δρασκελιές. Και δεν ήταν πουθενά «ειρηνική». Η δίκαιη οργή μεταφράστηκε σε βία. Σε κείνο το απειροελάχιστο κομματάκι βίας, αντιγύρισμα στον τεράστιο όγκο της βίας όλων των ειδών, που δέχονται από τη στιγμή που ένιωσαν τον εαυτό τους, από ένα άγριο κοινωνικό σύστημα που μόνον θεό έχει τον ανταγωνισμό και το κέρδος. Πρώτος στόχος η ασύδοτη αστυνομία, αυτό το όργανο του ασύδοτου κράτους. Υστερα, ό,τι συμβολίζει το κράτος, ό,τι αποτελεί κράτος. Το κράτος της βίας, της αδικίας, της διαφθοράς, της σαπίλας. Και έπειτα, τα σύμβολα του κεφαλαίου, πολυεθνικές και πρώτα απ΄ όλα τράπεζες, αυτοί οι νόμιμοι ληστές και δολοφόνοι.

  Τώρα είναι η ώρα της ΟΡΓΗΣ, της ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΗΣ, της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ, τώρα ο νους μας κι η καρδιά είναι εκεί, ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ που δίνουν το μεγάλο μάθημα. Αύριο, που θα κατακάτσει ο κουρνιαχτός, μπορούμε να μιλήσουμε για τα άλλα. Γι΄ αυτήν την κορυφαία σύγκρουση, την ΑΥΘΟΡΜΗΤΗ αντιπαράθεση με το σύστημα, που έγινε ΕΞΩ από σχήματα κι από μοντέλα, ΕΞΩ κι από τα πλαίσια των υπαρχόντων πολιτικών σχηματισμών, απέναντι σ΄ ένα πολιτικό σύστημα που δεν θέλει να τους καταλάβει, που δεν μπορεί να τους μιλήσει. Για εκείνο το κοινωνικό υποκείμενο που χρειάζεται να ξαναναστηθεί.

  Να μιλήσουμε, πέρα από τις άναρθρες κραυγές των υποκριτών και των Ταρτούφων, για εκείνες τις οδυνηρές συνέπειες κάθε εξέγερσης, που μπορεί να κτυπούν τη δουλειά ή τον κόπο κάποιων ανθρώπων. Μακριά από τις κραυγές εκείνων που, αφού μεθόδευσαν τον θάνατο του εμποράκου και οδήγησαν στο κλείσιμο χιλιάδες μαγαζιά, οδύρονται τώρα υποκριτικά.

  ΤΩΡΑ, ΟΜΩΣ, στεκόμαστε δίπλα στους εξεγερμένους νέους. Που πονούν για τον άδικο χαμό ενός δικού τους. Που αντιστέκονται απέναντι στους συναίτιους. Που τολμούν και αγωνίζονται απέναντι σ΄ αυτούς που τους προετοιμάζουν ένα μέλλον χωρίς μέλλον. Σ΄ αυτούς που δολοφονούν το μέλλον.

  ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΝΙΑΤΑ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ",

  11-12-08, Δημήτρης Σουφλιαντίνας.

 74. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 13/12/2008 11:39:59

  Εγώ επιμένω; Περικλή θα βρούμε, πολίτες (παιδεία δηλαδή) έχουμε?
  Να βγει οποιοσδήποτε σωτήρας, σε ένα από τα κόμματα εξουσίας (πχ ο Σαμαράς ή ο Δήμας που προσωπικά συμπαθώ ή να βγει ο ΓΑΠ ή ο Τσίπρας κλπ) ή να γίνει νέο κόμμα, δεν θα στηριχθεί σε σαθρό κομματικό μηχανισμό που θα εφορμήσει για την κατάληψη της καρέκλας και του ταμείου?
  Εγώ επιμένω η μόνη λύση είναι κοινή συμφωνία στην παιδεία ανεξάρτητα από κόμματα και ηγεσίες ( για να δημιουργηθεί το υπόβαθρο για την κοινωνία και την οικονομία) και ας επιλέγουμε μετά σωτήρες κουνώντας την πλαστική σημαία της αρεσκείας μας ο καθένας.

 75. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 13/12/2008 11:43:58

  ...και για να μην παρεξηγήσει κανείς παιδεία δεν είναι μόνο τα σχολεία μας και οι σχολές αλλά και η στάση ζωής που έχουμε και ο σεβασμός που έχουμε στο περιβάλλον και στους νόμους

 76. Διοτίμα avatar
  Διοτίμα 13/12/2008 11:49:30

  @ Ιθαγενής

  Μέχρι τώρα λέγαμε σε τί κόσμο θ' αφήσουμε τα παιδιά μας. Από 'δώ και στο εξής θα πρέπει ν' αναρωτιόμαστε: σε τί παιδιά θ' αφήσουμε τον κόσμο μας.

 77. donaE avatar
  donaE 13/12/2008 11:51:03

  Ειναι θεμα προσωπικης προσπαθειας και επιλογης.Ψηφο εχουμε σε ολα ,απο την στιγμη που καταναλωνουμε κυριως.

 78. comment avatar
  comment 13/12/2008 11:58:43

  Aυτό το blog αλλά και το σύνολο του τύπου έχουν δυο μήνες που κάθε ανάλυση συνοδεύεται και με μια υπόθεση για την "μετά-Καραμανλή" εποχή. Αν δηλ. γράφουν τα ίδια οι ξένοι αναλυτές, είναι δηλαδή "ύποπτο";

  Νομίζω ότι πέφτει και η σχετική "αντιγραφή" του ενός από τον άλλο. Μέχρι στιγμής μόνο ο Guardian έπεσε πάρα πολύ σε επίπεδο με αστήρικτα/άσχετα σχόλια (μέχρι και το ....μονοπώλιο του ΟΠΑΠ θυμήθηκε ένας τύπος που έγραψε για την Βρεττανική εταιρεία στοιχημάτων που δεν μπορεί να μπει στην Ελληνική αγορά). Οι υπόλοιποι γράφουν ό,τι ακούν, ό,τι τους λένε εδώ οι φίλοι τους ντόπιοι δημοσιογράφοι (οι οποίοι, επαναλαμβάνω, λένε ό,τι λέει ο τύπος τόσες μέρες/μήνες "δεν υπάρχει κράτος", "τέλειωσε η κυβέρνηση" κλπ.)

  Γενικά πόσες αναλύσεις ξένου (και δικού μας) τύπου έχετε διαβάσει που να αγγίζουν την καρδιά ενός προβλήματος σε άλλη χώρα; Για αναπαραγωγή στερεοτύπων πρόκειται σε κάθε περίπτωση.

  Τώρα αν κατέβηκαν οι καλομαθημένοι, οι κακομαθημένοι, οι φτωχοί, οι άσχετοι, οι πράχτορες των Αμερικάνων, οι προβοκάτορες της ΧΑ αυτό ακόμα δεν έχουμε καταλήξει εμείς, θα καταλήξει ο ξένος που απλά πρέπει να παραδώσει 100 λέξεις για να βγάλει την υποχρέωση;

  Δε θέλω να τα ισοπεδώσω όλα, απλά το παίζω συνήγορος του διαβόλου γιατί νομίζω ότι υπάρχουν και πιο βατές εξηγήσεις από το ότι όλοι αυτοί έχουν κεντρική πηγή πληροφοριών. Εκτός κι αν υπονοεί κάτι άλλο το αρχικό post - αν ναι, θα χαρώ πείτε μου τι ακριβώς υποννοεί.

 79. Νικόλας avatar
  Νικόλας 13/12/2008 11:59:22

  βγάζει και η ελλάδα μπρόκολα.
  Οι ξένοι έχουν και αυτοί μεγαααάλο πρόβλημα. Όταν σε καμιά βδομάδα θα ανακοινωθούν 20000 απολύσεις σε κάποια βιομηχανία οι εργάτες θα έχουν νωπές στο μυαλό τους τις εικόνες της Αθήνας. Αυτό τρέμει όλη η Ευρώπη.

 80. Διοτίμα avatar
  Διοτίμα 13/12/2008 12:04:07

  Σε τί περιβάλλον να υπάρξει μια ιθαγενής παιδεία, Ιθαγενή. Ο Ελευθέριος Βενιζέλος (που έχει μεταφράσει και τον Θουκυδίδη) έσπευδε κάθε βράδυ από τα έδρανα τής Βουλής στο σαλόνι τής Πηνελόπης Δέλτα. Και ο συντηρητικότατος «βλάχος» πολιτικός Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε ανάγκη, χωρίς να το καταλαβαίνει ίσως, να έχει φίλους τον Χατζηδάκη και τον Χόρν. Οι επίγονοί τους, "προοδευτικοί" αυτοί, έτρεχαν στα σκυλάδικα. Πού είχαν σπουδάσει άραγε οι οξυδερκείς πολιτικοί, δικοί μας και ξένοι, αν όχι σε κύκλους ποιητών (πνευματικών ανθρώπων)

 81. donaE avatar
  donaE 13/12/2008 12:09:11

  @ Διοτίμα Το εθεσες σωστα το θεμα.Αυτο που προτεινετε ειναι υποκουλτουρα σαν αποτελεσμα του λαικισμου τοσων χρονων.Επισης και η μιμηση ξενων προτυπων και μεθοδων που ανηκουν ομως σε κοινωνιες διαφορετικα φτιαγμενες.

 82. Διοτίμα avatar
  Διοτίμα 13/12/2008 12:13:01

  «Με τη βοήθεια των πνευματικών μας ηγετών, εύκολα κατανοεί κανείς, γιατί η νεώτερη Ελλάδα, με φανταστική άρχουσα τάξη, με φανταστικό προλεταριάτο, με φανταστική ιστορία και με παρασιτική οικονομία (αδήλων πόρων, καθώς ονομάζεται), ζεί κυριολεκτικά μια εφιαλτική ζωή. Εγκλωβισμένη μέσα σ’ ένα γεωγραφικό, ιστορικό, πολιτικό, οικονομικό και γλωσσικό γκέττο, χωρίς ουσιαστικά καμία παραγωγή και χωρίς αληθινή διακίνηση ιδεών... Το βαθύτερο Είναι της νεοελληνικής κοινωνίας αποκαλύπτει με σπάνια καθαρότητα και ειλικρίνεια ο σπαραχτικός Μίλτος Σαχτούρης (Ο Νεκρός της Ζωής μας...):

  Ο Ιωάννης Βενιαμίν δ’ Αρκόζι που πέθανε
  -εν ζωή- και αναστήθηκε, μόλις νυχτώσει
  κάθε βράδυ σφάζει τα κοπάδια του -γίδια, βόδια και
  πρόβατα πολλά- πνίγει όλα τα πουλιά του, αδειάζει
  τα ποτάμια του και πάνω στον κατάμαυρο σταυρό
  πού ’χει στημένο καταμεσίς στο δωμάτιο του
  σταυρώνει την αγαπημένη του. Ύστερα κάθεται μπρος
  στ’ ανοιχτό παράθυρο καπνίζοντας την πίπα του
  φτωχός και δακρυσμένος και σκέφτεται νά ’χε
  και αυτός κοπάδια βόδια, γίδια και πρόβατα πολλά
  να θαύμαζε κι’ αυτός το φτερούγισμα των πουλιών
  να χαίρονταν κι αυτός τη ζεστή ανάσα της γυναίκας».

  (Γιάννη Γεράση, «Νεοελληνική ταυτότητα», Εκδ. «Ροές», Αθήνα 1989, σελ. 280/281).

  Δεν ξέρω τί ιδεολογικό καπνό φουμάρει ο Γ.Γ., αλλά δεν βρίσκω καλύτερη και πιό σπαρακτική περιγραφή απ' αυτή, μαζί με τον ποίημα του Σαχτούρη, για την νεοελληνική κοινωνία.

 83. ataktos avatar
  ataktos 13/12/2008 12:14:40

  Χθες στην Κοζάνη καταδικάστηκε σε 8 μήνες με αναστολή το γδαρμένο παιδί που σας έλεγα του σχολίου προχθές .Το παιδί γδαρμένο καταδικασμένο και σε ομηρία από τον ΚΥΡΙΟ Εισαγγελέα Κοζάνης .Αυτών που ποτέ δεν τόλμησε να καταδικάσει κανέναν υπαίτιο η υπεύθυνο ρύπανσης της περιοχής ,αυτός δεν έχει δει και διαβάσει την καταδίκη της Ελλάδος ,αλλά και αυτού του ίδιου για το γεγονός αυτό(δεν είναι διορισμένος εκεί από το κράτος?). Αυτά ζούμε και αυτά βλέπουν τα παιδία ,μετά μου λέτε εδώ μερικοί για ξένες δυνάμεις και σουξου μουξου . Το βαθύ κράτος του Ελλαδισταν να βγάζουμε καθημερινά στην φόρα ονόματα επίθετα, θυμάστε πόσες μέρες περιμέναμε το επίθετο του «ήρωα φρουρού» .
  Ας θαυμάσουμε με αυτήν την ευκαιρία και το http://kozani.net/news2.php?page_module=news&p_id=11939

 84. Παπαγεωργίου Ε avatar
  Παπαγεωργίου Ε 13/12/2008 12:17:16

  Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει αν έχει πέσει σύρμα ή όχι, κάτι που, μεταξύ μας, δεν το πιστεύω...
  Με ενδιαφέρει αν αυτά που γράφουν για την Ελλάδα ισχύουν. Ναι δυστυχώς ισχύουν..αυτό έχει σημασία!

 85. Giorgos avatar
  Giorgos 13/12/2008 12:24:49

  όχι βρε Φακτορα. Δε χρειάζεται ως ευρωπαίος να κοιτάς με υστεροβουλία το ελληνικό πολιτικό συστημα για να διαπιστώσεις τα χάλια του.
  Εμείς ως έλληνες δεν έχουμε έστω και μια γενική εικόνα για την κατάσταση που επικρατει στην υπόλοιπη ευρώπη? Όταν για παράδειγμα ΑΝΑΦΕΡΌΜΑΣΤΕ στο βαθύ κράτος της Τουρκίας, Ανατροπή πολιτικού σκηνικού ζητάμε?

  Απλά είναι τα πράγματα βρε παιδιά. Μας είχαν που μας είχαν για υπανάπτυκτους οι ευρωπαίοι, ήρθε και το -εν τη γενέσει του- διεφθαρμένο καθεστός της ΝΔ και βγήκαν και μας κράζουνε. ΄
  Λένε εξάλλου κάτι που αποτελεί συκοφαντία?

 86. Μποτίλια στο πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο πέλαγος 13/12/2008 12:26:59

  Στγχαρητήρια στο μπλογκ για την ανάρτηση.
  ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΩ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΜΑ ΤΟΥΣ:
  Μη μένουμε μόνο στα στοιχεία και τα δεδομένα. Διότι αυτά τα στοιχεία καταδεικνύουν ότι υπάρχει ΧΟΝΤΡΟΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ, όχι μόνο στα δυτικά μαζικά μέσα, αλλά κύρια στα κυκλωματα που τα χρηματοδουούν και τα ελέγχουν.
  Ενώ οι ευρωπαϊκοί λαοί είναι φιλέλληνες, συμπαθούν και σέβονται το Ελληνικό Πνεύμα και τον λαϊκό πολιτισμό, που σήμερα κατατραυματισμένος ψυχαραγεί, οι εξουσιαστές στη Ευρώπη, μασοναριά και πολυεθνικές, μισούν την Ελλάδα. Πάνω από όλα την Ελληνική Γλώσσα, τον Πολιτισμό και το Πνεύμα.
  Ο σχολιαστής Αμομφάρετος αναφέρεται μόνο στη μια πλευρά του ζητήματος. "Φταίνε τα τραγούδια του, φταίει κι ο λυράρης. Μα φταίει και ο ίδιος ο λαός, που είναι μαραζιάρης".
  Τι γίνεται κύριε Αμομφάρετε με τον "λυράρη"; Ποιός ανακάλυψε τα κόμματα από καταβολής ελλαδικού κρατιδίου; Εγώ ή εσείς; Εννοώ το ΓΑΛΛΙΚΟ το ΑΓΓΛΙΚΟ και το ΡΩΣΣΙΚΟ κόμμα. Μήπως έχετε ακούσει κάτι αναφορικά με τις επεμβάσεις των ξένων δυνάμεων στην Ελλάδα; Μήπως ακούσατε τίποτε για τις λίρες που πέφτανε με το τσουβάλι για να φτειαχτεί το χαφιεδαριό; Για αυτούς που εμπόδισαν να γίνει διανομή των "εθνικών γαιών" στους αγρότες, για να μπορέσει να λάβει χώρα "πρωταρχική συσσώρευση" και να οικοδομηθεί παραγωγικός καπιταλισμός, όταν μπορούσε αυτό ακόμη να γίνη και ήταν εθνικά και κοινωνικά απαραίτητο. Ποιός άφησε την έγγειο ιδιοκτησία στους τουρκόσπορους τσιφλικάδες και την εκκλησία, τα μεγάλα οικονομικά τσιμπόυρια πάνω στις πλάτες του Έυνους; Από που νομίζετε ότι πέσανε τα Βατοπέδια;
  Ποιός οικοδόμησε την αγροτική έξοδο, την άκρατη αστικοποίηση σε μια χώρα χωρίς δευτερογενή τομέα, το πελατιακό σύστημα του κομματοσκυλισμού που μοιραία ακολούθησε, το πολεοδομικό τέρας των τρογλοδυτών του μπετόν; Από που έπερνε εντολές ο επιλεγόμενος "εθνάρχης", μπάρμπας του σημερινού σούπερ ανίκανου, όταν έφτυνε μπετόν, όπου έβρισκε, "για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας";
  Ποιός διέλυσε την παιδεία με τις αλλεπάλληλες "εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις"; Από ποιούς έπερναν εντολές αυτοί οι κύριοι;
  Ποιός λέει μια ζωή το "στρατηγέ μου ιδού ο στρατός σας"; Ποιοι κονομάνε ενώ τα οικονομικά του κράτους βυθίζονται, για την αγορά των δέκα ελικοπτέρων απάτσι, που καθηλωμένα στο έδαφος τα έφαγαν στην κυριολεξία τα ποντίκια, ώστε να μην μπορούν να πετάξουν;
  Άλλο πράγμα η νουθεσία αγαπητέ και άλλο η οικοδόμηση συμπλεγμάτων στο λαό. Διότι το ίδιο δεδομένο μπορεί να ιδωθεί από τελείως διαφορετικές οπτικές.
  Σε καιρούς χαλαιπούς, ο πολιτικος ΑΝΔΡΑΣ και ο ΕΝΤΙΜΟΣ πολίτης διακρίνεται από την προσωπική μαρτυρία του ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΑ ΑΝΤΙΠΑΡΕΡΧΕΤΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ. ΠΡΑΞΕΙΣ. ΑΠΟ ΛΟΓΙΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ.

 87. Μπάμπης avatar
  Μπάμπης 13/12/2008 12:32:05

  @φακτωρ

  ευτυχως που παιρνεις το μερος των διαδηλωτων, οπως λες σε προηγουμενο ποστ. αλλα για να μην πας στη κολαση, οπως λες σε προηγουμενο ποστ, αν δε παρεις θεση,

  εισαι με τιο καθεστως. σα το χατζηνικολαου που βλεπει 'εξαγριωμενους πολιτες', ενω ολος ο κοσμος (πρακτορες της σια ειανι, ξερω ξερω)βλεπει τη γενια των 700

  ξεφτιλες

 88. Αμομφάρετος avatar
  Αμομφάρετος 13/12/2008 12:33:20

  Με αφορμή το post του φίλου νηπίου γέροντος, θέλω να σχολιάσω κάτι το οποίο με ενοχλεί εδώ και πολλά χρόνια: την ευκολία με την οποία βγάζουμε συμπεράσματα, χωρίς γνώση των γεγονότων, των στοιχείων και του νόμου, για πολύ σοβαρά ζητήματα.

  Ο κ. Μελίστας αθωώθηκε από ένα δικαστήριο του οποίου την πλειοψηφία αποτελούσαν ένορκοι δικαστές. Ποιός από μας γνωρίζει καλά την δικογραφία; Ποιός παρακολούθησε λεπτό προς λεπτό την δίκη και άκουσε όλες τις καταθέσεις, τα στοιχεία και τα ένθεν κακείθεν επιχειρήματα; Ποιός από μας μπορεί να βάλει το χέρι του στο ευαγγέλιο και να βεβαιώσει ότι αν ήταν και εκείνος ένορκος στην δίκη αυτή και είχε προσωπική γνώση όλων των αποδείξεων, δεν θα είχε ρίψει κι' εκείνος αθωωτική ψήφο;

  Πολύ πιο πρόσφατα, στην δίκη για την κατάρρευση του κτιρίου της RICOMEX με τους 39 νεκρούς, οι κατηγορούμενοι αθωώθηκαν από μικτό ορκωτό δικαστήριο, ορισμένοι μάλιστα απ' αυτούς με ψήφους 7 - 0. Ποιός απ' όλους εμάς που μιλήσαμε τότε για δικαστικό σκάνδαλο ξέρει καλά την δικογραφία, παρακολούθησε λεπτό προς λεπτό την δίκη και μπορεί να κρίνει υπεύθυνα την απόφαση των δικαστών; Και άν υποθέσουμε ότι "πιάστηκαν" οι τακτικοί δικαστές, μπορούμε να πούμε το ίδιο και για τους ενόρκους, που κληρώνονται τυχαία από έναν μεγάλο κατάλογο την στιγμή που αρχίζει η δίκη; Πως να το πούμε αυτό; Με τι στοιχεία; Κι' αν είχαμε απέναντί μας κάποιον από τους ενόρκους αυτούς, με τι μούτρα θα τον κατηγορούσαμε ότι εξαγοράστηκε ή πιέστηκε; Ή αν τον κατηγορούσαμε ότι είναι ηλίθιος και δεν κατάλαβε τι του γινόταν, τι θα του λέγαμε όταν θα μας απαντούσε "Φίλε μου, εγώ κάθησα τρεις μήνες στην έδρα του δικαστή, άκουσα εκατό μάρτυρες, διάβασα ολόκληρη την δικογραφία και έτσι έφθασα στην απόφαση που πήρα. Εσύ, που μου λές τώρα ότι είμαι βλάκας και ότι έκανα λάθος, τι ακριβώς γνωρίζεις για την υπόθεση; Αυτά που έγραψαν οι εφημερίδες; Αυτά που είπαν τα κανάλια; Συγκρίνεται η γνώση σου με την δική μου;".

  Κι' όμως, στην συλλογική κοινωνική μνήμη, αυτές και πολλές άλλες αποφάσεις έγιναν ορόσημα της αντίληψης περί ατιμωρησίας! Πως έγινε αυτό; Γιατί έγινε;

  Η υπόθεση που συγκλονίζει σήμερα την επικαιρότητα αποτελεί ένα καλό παράδειγμα. Υποθέστε φίλοι μου, για τις ανάγκες της συζήτησής μας, ότι από τα επιστημονικά στοιχεία (ιατροδικαστική έκθεση, βαλλιστική έρευνα κλπ) αποδεικνύεται αδιάσειστα, με τρόπο που να μην αμφισβητείται ούτε από την ίδια την οικογένειά του, ότι η σφαίρα που σκότωσε το καϋμένο το παιδί είχε εξοστρακιστεί κάπου ψηλά (σε έναν φανοστάτη, στο κάγγελο ενός μπαλκονιού).
  Θα πρόκειται βέβαια για εξ αμελείας έγκλημα και θα τιμωρηθεί ως τέτοιο με ποινή φυλάκισης ως 5 χρόνια. Και έτσι θα είναι το σωστό! Τι θα πούμε όμως τότε, όλοι εμείς που κραυγάζουμε σήμερα περί στυγνής δολοφονίας; Θα παραδεχθούμε άραγε ότι βιαστήκαμε, ότι δεν έπρεπε να είχαμε σπεύσει να βγάλουμε συμπεράσματα; Ασφαλώς όχι. Θα πούμε για άλλη μια φορά ότι πρόκειται για σκάνδαλο, ότι η δικαιοσύνη είναι υποταγμένη στην εκτελεστική εξουσία και τα λοιπά και τα λοιπά, και θα εδραιώσουμε ακόμα στην συνείδησή μας τις γνωστές φοβίες μας και τις συνακόλουθες θεωρίες συνομωσίας. Και οι πιο "μαχητικοί" από μας θα πουν πως, ακόμα κι' έτσι να έχουν τα πράγματα, πάλι για δολοφονία πρόκειται και ο δράστης έπρεπε
  να τιμωρηθεί με ισόβια!

  Ο δόλος και η αμέλεια χωρίζονται από τεράστια απόσταση και για τον λόγο αυτό οι προβλεπόμενες ποινές είναι διαφορετικές. Αυτό όμως λίγο μας ενδιαφέρει. Δεν μπαίνουμε στον κόπο να σκεφθούμε ότι όλοι μας, όλοι ανεξαιρέτως, δημιουργούμε καθημερινά με τις πράξεις ή τις παραλείψεις μας κινδυνώδεις καταστάσεις που μπορεί να καταλήξουν στον θάνατο κάποιου άλλου. Ποιός από μας δεν έχει οδηγήσει με μεγαλύτερη ταχύτητα από το νόμιμο όριο; Ποιός δεν έχει παραβιάσει την προτεραιότητα;
  Αν τύχει η κακιά στιγμή, δεν μπορεί να σκοτώσουμε κάποιον χωρίς να το θέλουμε; Θα μας αρέσει τότε να μας χαρακτηρίζουν και να μας συμπεριφέρονται ως δολοφόνους; Και όταν δεν φάμε ισόβια αλλά μια ποινή φυλάκισης για ανθρωποκτονία από αμέλεια, θα μας αρέσει να κραυγάζει η κοινωνία ότι πρόκειται για δικαστικό σκάνδαλο;

  Πολλοί από σας φίλοι μου θα θεωρήσουν ότι τα παραδείγματα που χρησιμοποίησα είναι ατυχή και άσχετα με την παρούσα υπόθεση. Σας βεβαιώνω ότι δεν είναι καθόλου έτσι. Ο δράστης εδώ είναι ένας εκπαιδευμένος αστυνομικός που παρά τους κανονισμούς της υπηρεσίας του έβγαλε το πιστόλι του και πυροβόλησε στον αέρα (σας θυμίζω ότι μιλάμε πάντα με βάση αυτό το υποθετικό σενάριο) γνωρίζοντας ότι δεν έπρεπε να το κάνει. Στα παραδείγματά μου ο δράστης είναι ένας εκπαιδευμένος οδηγός που γνώριζε τις διατάξεις του ΚΟΚ και τις παραβίασε, γνωρίζοντας ότι δεν έπρεπε να το κάνει. Και τις δύο περιπτώσεις υπήρξε θανατηφόρο αποτέλεσμα. Και στις δύο περιπτώσεις υπάρχει αμέλεια. Όχι δόλος.

  Σας ρωτώ φίλοι μου, σε τι μας βλάπτει να περιμένουμε; Γιατί πρέπει για όλα τα πράγματα να σχηματίζουμε εδραία γνώμη αμέσως;

 89. Μπάμπης avatar
  Μπάμπης 13/12/2008 12:33:44

  1. ΑΜΑΝ ΝΙΣΑΦΙ!!!
  θεωρίες συνομωσιας για κυβερνητικές πράξεις και ‘πράξεις’των νταβατζήδων, να τις πιστέψω.
  Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΓΡΙΩΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΠΟΥ ΥΠΟΚΙΝΕΙΤΑΙ Η ΟΡΓΗ ΤΟΥ; ΜΕ ΤΗΛΕΠΑΘΕΙΑ;
  ΚΑΙ ΤΙ ΕΚΑΝΕ Ο ΚΑΡΑΜ…ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ? ΕΙΧΕ Η ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΣΥΝΝΕΝΟΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΨΥΧΑΡΗ(ΠΟΥ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΧΕΙ ΡΟΛΟ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙ-ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΗΤΑΝ ΣΑΝ ΣΤΟΑ) ΜΕΣΩ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ?
  ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΓΗΚΕ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΤΙΣ ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ ΤΙΣ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ-ΣΙΑ? ΓΙΑΙΤ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ?
  ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΤΑ ΕΔΩΣΕ ΟΛΑ????????? Ο Λ Ο Ι ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΠΙΑΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΛΕΥΡΕΣ. ΧΡΩΣΤΑ Ο ΚΟΚΚΑΛΗΣ? Ο ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ? Ο ΔΟΛ ΠΙΘΑΝΟΝ, Ο ΚΟΥΡΗΣ ‘ΑΘΩΩΘΗΚΕ’ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΑΙΞΕΡΕΣΗ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ.
  ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΠΡΑΞΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ. ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΒΑΡΥΠΟΙΝΙΤΕΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ‘ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ’ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΟ ΤΩΝ ΑΧΡΗΣΤΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΠΙΕΣ.
  1. Ο ΓΑΠ ΦΩΝΑΞΕ, ΟΤΙ ΤΟΝ ΤΡΩΕΙ Ο ΨΥΧΑΡΗΣ, ΣΤΗΡΙΧΤΗΚΕ (ΑΛΛΩΣΤΕ ΟΤΙ ΠΟΛΕΜΙΕΤΑΙ ΑΠΟ ΝΤΑΒΑΔΕΣ ΝΙΚΑΕΙ ΠΛΕΟΝ- ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΙ ΟΙ ‘ΑΣΣΥΜΕΤΡΕΣ ΝΤΑΒΤΖΗΔΙΚΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ - ΘΑ ΤΑ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΟΛΑ ΣΤΟΥΣ ΝΤΑΒΑΔΕΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΛΕΜΕ ΑΚΟΜΑ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΑΕΙ)ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ?ΤΕΛΙΚΑ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΙΧΑΜΕΡΟΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΤΟΥΣ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΕΣ, ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ, ΚΑΙ ΝΟ 2 ΤΟΥ. ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ? ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΣΤΟΑ?

  1. ΠΟΛΛΑ ΦΟΥΜΑΡΑ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ. ΒΡΗΚΑΜΕ ΤΩΡΑ. ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ,’ΑΛΒΑΝΟΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝΕ’, ΑΜΕΣΩΣ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ SMS ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΑΠΟΨΗ.Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΠΙΣΤΕΥΤΗ. ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΓΡΑΦΙΣΤΑΣ. ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΣ ΑΠΟΤΑΝΘΕΙ ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΑ.
  http://grbloopers.blogspot.com/2008/12/sms.html
  ΝΙΣΑΦΙ!
  ΥΓ. ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΓΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ ΠΟΛΙΤΩΝ – ΑΝ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΧΥΛΟ

 90. αιμίλιος avatar
  αιμίλιος 13/12/2008 12:35:44

  "Το κακό δεν είναι που επηρεαζόμαστε από ξένικές ιδέες στην Ελλάδα (και πώς να γίνει αλλιώς;) - το κακό είναι που δεν είμαστε έτοιμοι για τις φρέσκιες ιδέες. Τις προτιμούμε σιτεμένες ή συντηρημένες στο ψυγείο, όταν γίνουν αντικείμενο μαζικής εξαγωγής. Αυτό είναι το άσκημο: η αστόχαστη στρέβλωση από τον νεκρόν αυτόν όγκο"

  Γ. Σεφέρης, Ημερολόγια, 7 Μάη 1950

 91. Factorx avatar
  Factorx 13/12/2008 12:43:39

  Καλημέρα σε όλους.
  1. Μια ξένη εφημερίδα όταν θέλει να δημοσιεύσει αναταπόκριση απο την Ελλάδα κάνει δυο πράγματα: ή διαβάζει ο αρμόδιος συντάκτης τα διεθνή πρακτορεία κάνει και κανα δυο τηλέφωνα στην Ελλάδα και κάνει μια σούμα (σωστα το είπε ένας φιλος προηγουμενως) ή στέλνει ανταποκιτή εδώ.

  2. Κανένας απο αυτούς δεν μπορεί στην περίπτωσή μας να καταλήγει μόνος του σε τέτοια συμπεράσματα σε τρεις ημερες. Προυποθέτει γνωση που δεν την έχει. Ή του το είπαν (συνάδελφοι, πολιτικοί που μίλησε εδώ), ή υπάρχει γραμμή

  3. Πως μπορεί να περάσει γραμμή. Σωστα το είπε κάποιος προηγουμενω. Αρκει πχ να το πει πρωτο το CNN.

  3. Κάθε σοβαρός αναγωνιστής του Καραμανλή έχε πιάσει τον ξένο Τύπο

  3. Τι ήταν προηγουμένως ο Αντώναρος; Πρόεδρος της Ενωσης Ξένων Ανταποκριτών και ο κόσμος όλος ήξερε για τον Κόκκαλη και την .....Σταζι

  4. Αποφευγω σαν τον διάολο να αναφερθω σε συγκεκριμένους συναδελφους. Ετσι που παμε δεν θα το αποφυγω.

  5. Ανταποκριτής πολύ μεγάλου ξένου δικτύου - που εγω τον έβαλα στο επάγγελμα και ξέρω πολυ καλά - παίρνει γραμμή απο την αγία οικογένεια

  6. "πολλές μικρές συνωμοσίες και μια μεγάλη ανικανότητα"

 92. ataktos avatar
  ataktos 13/12/2008 12:44:29

  Πες τα μποτιλα γιατί θα σκάσω ο Μπουλης μας (ΤΙΤΑΝ α.ε.) παίρνει την Τέφρα από λιγνίτη της ΔΕΗ με τρία 3 Ευρώ ,την μεταφέρει με «γουρούνες» στην Σαλονικη την ξανά αλέθει και την πουλά σε όλους σχεδόν μονοπωλιακά Χ Ευρώ . Η τέφρα αυτή είναι επιβεβαιωμένα ραδιενεργή και ακατάλληλη για κατοικήσιμα από ανθρώπους σπίτια ,άρα τα σπιτάκια μας ,μας σκοτώνουν!!!! . Λέτε να λέω μπούρδες .Αφού μας διαβάζουν ,αν είναι ΑΝΤΡΑΣ ας μου κάνει μήνυση .Τον προκαλώ ???????Έχει κόλο??? Που να ξέρω??

 93. Μπάμπης avatar
  Μπάμπης 13/12/2008 12:47:59

  ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ

  ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ

  ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

  ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΣΑΡΕΤΕ ΩΣ 'ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ' ΠΤΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

  ΑΛΛΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΕ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΕΝΤΑΣΗ

  ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΒΑΖΟΥΝ ΣΕ ΥΠΟΨΙΕΣ

  ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΣΑΣ - ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΗΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΕΣ

  ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΤΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΥΜΑ
  ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΨΕΤΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΣΑΠΙΛΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

  ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΡΙΕΣ ΠΕΡΙ ΣΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

  ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ - ΟΣΟΙ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΟΥΣ 'ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΣΑΣ' ΑΝΤΙΛΑΝΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΦΑΝΕΣ

 94. Μποτίλια στο πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο πέλαγος 13/12/2008 12:50:50

  @Αμομφάρετος 90
  Κάνεις ρητορικές ερωτήσεις και προβάλεις συμπεράσματα. Αυτά μπορούν να βγαίνουν από μόνο από συγκεκρμένη παράθεση δεδομένων και όχι "πείρα ειδικού".

  @Anonymous 92
  Η Ελλάδα δεν αποτελεί κλειστό σύστημα, φίλε. Και οι δομές που πρέπει να σπάσουν πρώτες, είναι αυτές της ξενοδουλείας, για να μπορέσουμε να οικοδομήσουμε μετά σαν κοινωνία.

 95. Μπάμπης avatar
  Μπάμπης 13/12/2008 12:52:03

  @Factorx

  ΚΑΙ ΟΙ ΒΕΛΓΙΚΕΣ
  ΚΑΙ ΟΙ ΓΑΛΛΙΚΕΣ
  ΚΑΙ ΟΙ ΙΤΑΛΙΚΕΣ
  ΚΑΙ ΙΟΙ ΙΣΠΑΝΙΚΕΣ
  ΚΑΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ
  ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΒΕΤΙΚΕΣ
  ΚΑΙ ΟΙ ΟΛΛΑΝΔΙΚΕΣ
  ΚΑΙ ΟΙ ΒΡΕΤΑΝΙΚΕΣ
  ΚΑΙ ΟΙ ΙΡΛΑΝΔΙΚΕΣ
  ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΚΕΣ

  ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΓΡΑΜΜΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ CNN???

  ΣΑ ΔΕ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ!

  ΕΒΑΛΕ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΤΟ ΤΣΑΤΣΟ ΤΟΥ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΙΚΟΓΕΝΙΕΟΚΡΑΤΙΑ ????????????

 96. ataktos avatar
  ataktos 13/12/2008 12:53:09

  μπαμπης - Χαμπο και εσυ τεκνω μας φλωγα εισε!!!

 97. Γιώργος avatar
  Γιώργος 13/12/2008 12:58:13

  Ο ΓΑΠ πήγε στο περιστέρι,
  και άναψε λαμπάδες.
  Μπέρδεψε τα Χριστούγεννα με το Πάσχα.

  Τώρα κρύωσε, πήγε σπίτι.
  Τα ξαναλέμε!
  Ο Περικλής ξανάρχεται - εντός ολίγου!!

 98. Μπάμπης avatar
  Μπάμπης 13/12/2008 12:59:50

  @ΦΑΚΤΩΡ
  2. Κανένας απο αυτούς δεν μπορεί στην περίπτωσή μας να καταλήγει μόνος του σε τέτοια συμπεράσματα σε τρεις ημερες. Προυποθέτει γνωση που δεν την έχει. Ή του το είπαν (συνάδελφοι, πολιτικοί που μίλησε εδώ), ή υπάρχει γραμμή

  Η ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΠΑΕΙ ΚΟΚΚΑΛΑ.

  ΑΦΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ, ΑΦΟΥ ΤΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΛΑ ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ, ΟΤΙ ΣΕ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ -ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ- ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΤΟ ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΜΕ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΤΟ ΧΑΤΖΗΚΟΥΡΗΛΑΟΥ, ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ? ΣΗΚΩΝΟΩΝΤΑΙ ΤΟ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΠΑΝΕ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΣΧΕΤΟΙ? ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΕΡΓΑΣΙΑ?

  ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΑΝΩΤΑΤΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ Π.Χ. Ο ΓΚΑΡΝΤΙΑΝ ΚΑΙ Ο ΙΝΤΙΠΕΝΤΕΝΤ ΕΧΕΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΑΠΟ ΟΞΦΟΡΔΗ ΚΑΙ ΚΕΜΠΡΙΤΖ Η ΤΕΤΟΙΟΥ ΒΕΛΗΝΕΚΟΥΣ ΙΔΡΥΜΑΤΑ.

  ΠΟΣΟ ΚΑΛΑ ΤΑ ΞΕΡΕΙΣ? ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΩΤΕΡΟ ΑΠΟ ΠΟΥ ΤΑ ΕΒΓΑΛΕΣ ΑΥΤΑ...

 99. Αθωος Περαστικος avatar
  Αθωος Περαστικος 13/12/2008 13:00:11

  @archaeopteryx
  Δεν υπάρχει εγχώριος οικονομικός παράγοντας τόσο ισχυρός που να μπορεί να στήνει οργανώσεις τύπου 17 Νοέμβρη ή να επηρεάζει σε τόσο μεγάλο βαθμό τις πολιτικές εξελίξεις. Αλλά ούτως ή άλλως το (οικονομικό)διακύβευμα είναι σχετικά μικρό ώστε να δικαιολογεί τέτοιου είδους δράσεις.
  Το βαθύ κράτος από την άλλη δε θεωρώ ότι υπάρχει στην Ελλάδα, τουλάχιστονμε τη μορφή που έχει στη Τουρκία ή στις ΗΠΑ ας πούμε. Το βαθύ κράτος συνήθως προέρχεται και ανατροφοδοτείται απο εγχώριες μυστικές υπηρεσίες, όταν αυτές έχουν μεγάλη ισχύ και αυξημένες αρμοδιότητες. Από αυτές ξεκινάει και η διάχυση "στελεχών" κατάλληλα προσανατολισμένων και στην υπόλοιπη δημόσια διοίκηση, ώστε να συσταθεί αυτό που αποκαλούμε "βαθύ κράτος". Τέτοιου είδους οργανωμένες μυστικές υπηρεσίες η χώρα μας δεν έχει.
  Γιατί ψάχνεις να βρείς έναν καινούργιο παίχτη και να τον φέρεις στο προσκήνιο και δεν ανατρέχεις στη πρόσφατη ιστορία για να δείς το ρόλο του ξένου παράγοντα στις πολιτικές εξελίξεις.
  Πιστεύεις ότι ο Αμερικανός παρακολουθεί αμέτοχος τα πολιτικά δρώμενα στο σημείο αυτό του χάρτη?
  Μετά του Χούντα αποφάσισε να μας αφήσει στις επιλογές μας?
  Δεν υπάρχει χώρα στο κόσμο που να έχει κάποια γεωστρατηγική σημασία για την Υπερδύναμη και να μην προσπαθεί ο Αμερικανός να ελέγξει τα πράγματα προς όφελος του. Είναι πλέον παράδοση για τις ΗΠΑ αυτό, ακόμα και σε χώρες με γεωστρατηγική θέση που ίσως δεν αξίζει την επένδυση. Βλέπε πραξικόπημα στη Βιρμανία πέρσυ και στην Ταυλάνδη πρόσφατα.
  Δεν αφήνει τίποτα η υπερδύναμη στη τύχη, να σαι σίγουρος.
  Φυσικά και δεν μπορούν οι ΗΠΑ να πάρουν εμένα από το χέρι να ψηφίσω. Όμως με τους μηχανισμούς τους επηρεάζουν ένα κρίσιμο 2-5% και σε οριακές πολιτικές συνθήκες παίρνουν αυτό που θέλουν.
  Ακόμα και αν δεν τους βγεί έχουν πάντα μια ισχυρή αντιπολίτευση να χρησιμοποιήσουν.
  Φυσικά ο Καραμανλής και ο κάθε Καραμανλής λίγο έχει να φοβάται όταν έχει ισχυρή λαική στήριξη και αποδοχή. Στη περίπτωση αυτή η υπερδύναμη παίζει συνήθως "πάσο" και προτιμά ή να τον "συνετίσει" ή απλά να περιμένει τις κατάλληλες συνθήκες για να φέρει τον επόμενο.
  Αυτό που συνέβη τώρα είναι ότι ο ίδιος ο ΚΚ με τους χειρισμούς του σε κρίσιμα κοινωνικά ζητήματα αλλά και η οικονομική κρίση, συνδυαστικά, τον αποκαθηλώνουν γρηγορότερα από το αναμενόμενο.
  Αυτό δεν κάνει τον ΚΚ λιγότερο ανίκανο κατ΄εμέ. Κάθε σοβαρός πολιτικός οφείλει να γνωρίζει το ρόλο του Αμερικανικού παράγοντα και να τον χειρίζεται με
  έξυπνο και δεξιοτεχνικό τρόπο, ώστε και πολιτική συμφέρουσα για τη χώρα να ασκήσει, αλλά και να περιορίσει κατά το δυνατό τον αμερικανικό παράγοντα να πιάσει το "κρίσιμο" (πολιτικά) μέγεθος (βλ ΚΚ τον παλαιότερο και ΑΓΠ).
  Απεδείχθει κατώτερος των περιστάσεων. Μάλλον το γονίδιο των προγόνων τους (και ΚΚ και ΓΑΠ) εκφυλίστηκε...χαχα

 100. Αμομφάρετος avatar
  Αμομφάρετος 13/12/2008 13:00:39

  @ μποτίλια στο πέλαγος:

  Αγαπητέ φίλε, η ιστορική αναδρομή που κάνατε είναι στα περισσότερα σημεία της σωστή, το ίδιο άλλωστε και οι ερμηνείες που δίνετε στα γεγονότα. Ωστόσο, νομίζω ότι δεν καταλάβατε (και ασφαλώς φταίω εγώ γι' αυτό) το πνεύμα των όσων έγραψα. Κατ' αρχάς, η υπαινικτική αναφορά μου στο ότι πρέπει να κερδίζουμε ακόμα και όταν η διαιτησία μας αδικεί, υπονοεί όσα και σεις αναφέρατε.
  Παρ' όλα αυτά, ας μην ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε πια στον 21ο αιώνα. Η κοινωνία μας αποτελείται από σκεπτόμενους ανθρώπους, σας κι' εσάς και τους υπολοίπους φίλους που παραθέτουν εδώ τις απόψεις τους. Η παρουσία τόσων αξιόλογων ανθρώπων δεν μου επιτρέπει να δεχθώ ότι οι σοβαροί λόγοι στους οποίους αναφερθήκατε πρέπει να αφεθούν να έχουν διαχρονική ισχύ. Μπορείτε να ισχυρισθείτε αγαπητέ μου φίλε ότι έχετε κάνει, ως πολίτης, ό,τι θα μπορούσατε να κάνετε για να διορθώσετε τα κακώς κείμενα στον τόπο μας; Εγώ δεν μπορώ να το ισχυρισθώ για τον εαυτό μου. Πολλές φορές απέφυγα να αναλάβω το κόστος. Δεν όρθωσα το ανάστημά μου. Δεν φέρθηκα ως ΠΟΛΙΤΗΣ.
  Μιλάμε όλοι για κάποιο ... σύστημα, λες και πρόκειται για κάτι νεφελώδες. Το σύστημα αποτελείται από φυσικά πρόσωπα, ανθρώπους σαν κι' εμάς. Να ένα, υπεραπλουστευμένο ίσως, παράδειγμα. Αν εντοπίσουμε ότι ο κ. τάδε είναι μέρος αυτού του συστήματος, δεν έχουμε νομίζετε τα μέσα να τον τιμωρήσουμε γι' αυτό; Ασφαλώς κάτι θα πουλάει. Ας μην το αγοράσουμε. Ας μην επιλέξουμε να "ενημερωνόμαστε" από την εφημερίδα που εκδίδει. Ας μην βλέπουμε το κανάλι του οποίου είναι ιδοκτήτης. Ας μην χρησιμοποιούμε τα προϊόντα και της υπηρεσίες που εμπορεύεται.
  Μα δεν έχει κόστος αυτό για μας; και βέβαια έχει. Το αναδεχθήκαμε ποτέ αυτό το κόστος; Κατά την δική μου προσωπική άποψη, όχι.
  Δεν κλείνω τα μάτια, αγαπητέ μου φίλε, στην πραγματικότητα που περιγράψατε. Απλώς ψέγω τον εαυτό μου γιατί δεν κάνω πραγματική χρήση της δύναμής μου. Και τίποτε σε όσα λέω δεν ενέχει διάθεση προσωπικής αντιπαράθεσης ή αντιδικίας με οποιονδήποτε συμπολίτη μου, πολύ δε περισσότερο με σας. Ελπίζω ότι τουλάχιστον αυτό το τελευταίο δεν απέτυχα να το κάνω σαφές.

 101. Μποτίλια στο πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο πέλαγος 13/12/2008 13:01:14

  @μπάμπης
  Όχι. Τις εφημερίδες που αναφέρεις τις εκδίδει το λαϊκό κίνημα. Τα μόνα συμφέροντα που βρίσκονται από πίσω, είναι αυτά μαθητών του παιδικού σταθμού, που έχουνε συγκροτήσει επαναστικό πυρήνα.
  Κόλυβα για το πτώμα της ενημέρωσης πού μοιράζουνε;

 102. ΣΑΣΑ avatar
  ΣΑΣΑ 13/12/2008 13:03:15

  Οι καναλάρχες με τα κανάλια τους
  είναι και αυτοί υπεύθυνοι για το χάλι της κοινωνίας μας.

  Σπουδαία 'διαπαιδαγώγηση' μας κάνουν.
  Θα πρέπει κάποτε οι πόροι του δημοσίου
  - εν προκειμένω οι συχνότητες που χρησιμοπούν -
  να μην δίδοναται σε υπόδικους, κατάδικους,
  φαταούλες εργολάβοι κλπ.
  Θα πρέπει ο κόσμος να μπορεί να ασκήσει
  έλεγχο.
  Άλλο ελευθερία τύπου και λόγου και άλλο
  προπαγάνδα!

 103. Μπάμπης avatar
  Μπάμπης 13/12/2008 13:07:04

  @σασα

  ΝΑ ΓΕΙΑΣΕΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ ΚΟΥΚΛΑ ΜΟΥ!

 104. νικος avatar
  νικος 13/12/2008 13:08:33

  Φαίνεται καθαρά- εκτός των άλλων- ότι
  η οικογένεια περνάει την δική της μεγάλη κρίση
  και την χαλάρωσή της.

  Γιατί πως αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί ότι
  15-χρονα κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα στο κέντρο
  των Αθηνών πετροβολώντας αστυνομικούς.

  Που είναι οι γονείς τους; Ενδιαφέρονται
  για την ποιότητα και την πορεία των παιδιών τους.

  Και μη μου πείτε ότι με το να βρίζουν και πετροβολούν τους αστυνομικούς ανοίγουν το μέλλον τους.
  Εδώ ισχύει το 'αμαρτίες γονέων παιδεύουσι τέκνα'.

 105. ataktos avatar
  ataktos 13/12/2008 13:08:59

  σασα- ειναι πολυ απλο μια φορολογεια να τους κανουν οπως εσενα και εμενα για υπεραξια !!!!

 106. ataktos avatar
  ataktos 13/12/2008 13:13:57

  και μην αστοισουν τον Κοκο μας ,σας (της Φρειδερικης μωρε) ε...παιδες στην Ε.Ε. ΖΟΥΜΕ η Αφγανησταν ?

 107. Μπάμπης avatar
  Μπάμπης 13/12/2008 13:14:15

  Μποτίλια στο πέλαγος

  ΤΟ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΟΙΙ ΝΜΙΟΥ ΓΙΟΡΚ ΤΑΙΜΣ ΛΕΝΕ 'ΝΑ ΠΕΣΕΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ', ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΩ

  ΑΛΛΑ ΜΗ ΜΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΕΤΕ ΞΕΡΟΛΕΣ ΟΤΑΝ ΠΑΣΑΡΕΤΕ ΑΜΑΣΗΤΕΣ ΧΑΖΟΜΑΡΕΣ!!

  ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΑΡΚΟΖΙ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ ΠΕΡΙΛΑΒΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗ ΜΟΝΤ, ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ΝΑΙ Η ΟΧΙ? ΕΙΝΑΙ Ο ΣΑΡΚΟΖΙ ΦΙΛΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ????ΕΔΩ ΕΙΠΕ ΣΤΟΝ ΚΑΡΑΜ...ΟΤΙ ΕΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΣ ΚΑΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ, ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ???

  Η ΛΕ ΣΟΥΑΡ ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ, ΣΤΗ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΕΕ, ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ? ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΑΤΕ ΓΙΑ ΓΑΩΡΓΙΑΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ? ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΕΧΕΙ ΕΙΣΧΩΡΗΣΗ Η ΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ?

  Η ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ, Η ΛΙΜΠΕΡΑΣΙΟΝ, ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ?

  ΣΙΑ ΟΛΕΣ? ΕΙΝΑΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΦΙΛΟΕΥΡΩΠΑΙΚΗ Η ΦΙΛΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ?

  ΟΟΟΟΟΟΛΟΟΙΙΙΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΛΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΑΡΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΗΝΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ?

  ΤΙ ΚΑΛΟ ΡΕ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΟΙ ΒΑΡΩΝΟΙ ΤΩΝ ΜΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ? ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ???? ΓΙΑΙΤ ΤΑ ΕΔΩΣΕ ΟΛΑ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΣΤΟΥΣ ΝΤΑΒΑΔΕΣ?

  ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ????Η ΘΑ ΣΠΕΡΝΕΤΕ ΦΗΜΕΣ ΑΒΑΣΙΜΕΣ ΑΜΑΣΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΕΣ?

 108. amerikanaki avatar
  amerikanaki 13/12/2008 13:14:33

  @μπαμπης: ρε φιλάρα γιατί δεν είσαι στους δρόμους και μας απασχολείς εδώ; Διάλειμα έχετε, η ανέλαβες να αντιμετωπίσεις τις συνωμοσίες των μπλογκς; Το πόσο ενημερωμένος είναι φαίνεται που κατηγορείς αυθτό το μπλογκ για φιλομητσοτακικό. θα πεθάνουμε στο γέλιο.συνεχισε. "Οτι πάρετε μ΄ενα ευρώ", ο Μπαμπης

 109. Μποτίλια στο πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο πέλαγος 13/12/2008 13:15:55

  @Αμομφέρατος
  Σας ζητώ συγγνώμη, που σας παρεξήγησα.
  Φυσικά δεν είμαι αυτός, που οφείλετε να λογοδοτήσετε για τις επιλογές σας και τη δραστηριότητα σας, που είναι απολύτως σεβαστή.
  Το σχόλιο μου δεν αποσκοπούσε να σας καλέσει σε "απολογισμό δράσης". Δεν είμαι επαγγελματίας αγενής. Επί πλέον σέβομαι το λειτούργημα σας, στο οποίο, όπως συνάγεται από τις τοποθετήσεις σας, προφανώς έχετε προσφέρει κοινωνικά.
  Ήθελα μόνο να τονίσω ότι η αυτοκριτική, που ορθώς κάνατε και συφωνώ με αυτή, δεν θα πρέπει να καταλήγει σε μεμψιμοιρία.
  Εξ άλλου η συμμετοχή σας στη συζήτηση, με τον τρόπο που γίνεται, αποτελεί συγκεκριμένη προσφορά.
  Επιτρέψτε μου να μην αναφερθώ στην πρακτική και τη δράση μου, διότι εδώ δεν βρισκόμαστε για να κάνουμε μεταξύ μας συγκρίσεις, αλλά για να συνδυάσουμε την κριτική μας προσπάθεια.
  Όσο αφορά τη συμβολή των ανθρώπων στην κοινωνία, θεωρώ, ότι κάθε προσπάθεια είναι αξιοσέβαστη, αποτελεσματική - όταν έχει ανιδιοτελή και στοχασμένο χαρακτήρα - και ζωτικά αναγκαία. Δεν χωρίζω τη μετοχή σε μικρή και μεγάλη. Η μεγάλη ίσως μπορεί να γεμίσει το ποτήρι. Η μικρή επενεργεί ίσως αυτό που κάνει το ποτήρι να ξεχυλήσει.
  Ζητώ συγνώμη που σας αδίκησα.

 110. Μπάμπης avatar
  Μπάμπης 13/12/2008 13:17:04

  @νικος

  ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΑΝΙ ΤΟ ΑΥΤΑΡΧΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΟ ΠΟΥ ΒΑΡΑΝ ΑΛΥΠΗΤΑ ΛΙΝΤΣΑΡΟΥΝ!!!!!!14ΧΡΟΝΑ, ΜΑΣ ΛΕΣ ΟΤΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΝΕΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΤΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ.

  ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕΡΙΚΟΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ. ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΝΑΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΓΡΑΦΟΥΝ

 111. ataktos avatar
  ataktos 13/12/2008 13:18:33

  καλα νεοεπαγγελματιες με το συμπαθειο ποτε εχεται ανακαλυψει το ANTI και τωρα το www.antinews.gr Τωρα ???? Αι αι αι .

 112. Μπάμπης avatar
  Μπάμπης 13/12/2008 13:22:02

  @Amerikanaki

  ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΟΣΩΝ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ. ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΣΕ ΤΑ

 113. ataktos avatar
  ataktos 13/12/2008 13:23:04

  και ο Στελιος Καζαντζιδης ελληνικα τραγουδα π.χ. Υπαρχω !!!!.στο σπιτακη μου ??Καλη σας μερα !!!!

 114. ataktos avatar
  ataktos 13/12/2008 13:26:55

  http://video.google.com/videosearch?q=%CE%A5%CF%80%CE%B1%CF%81%CF%87%CF%89&ie=utf-8&oe=utf-8&rls=org.mozilla:el:official&client=firefox-a&um=1&sa=X&oi=video_result_group&resnum=4&ct=title#

 115. amerikanaki avatar
  amerikanaki 13/12/2008 13:27:18

  Φίλε Μπάμπη σε παρακαλώ να απαντήσει στα εξής ερωτήματα:

  1 Η ανταποκρίτρια του CNN, που τόσο το προβάλουν εδώ συγκεκριμένα κανάλια είναι ταυτόχρονα και ανταποκρίτρια των NY TIMES, INTERNATIONAL HERALD κλπ;

  2. Απασχολείται ταυτόχρονα και στο Reuter;

  3. Έχει καμία σχέση με την Αγία Οικογένεια;

  3. Μένει σε βιλάρα στην Εκάλη μεγαλύτερη από το Πολυτεχνείο από όπου παρακολουθεί τον παλμό των γεγονότων;

  3. Έχει αμερικανικό διαβατήριο;

  4. Ο μπαμπάς της είναι μόνιμος κάτοικος Αμερικής;

  5. Η κ. Ευτέρπη τάδε που υπογράφει το δημοσίευμα της LE SOIR είναι υπαρκτό πρόσωπο;

  6. Υπάρχουν ξένοι ανταποκριτές στα pay roll υπουργείων;

 116. amerikanaki avatar
  amerikanaki 13/12/2008 13:28:05

  για βόδια που τρωνε κουτόχορτο μας περνας;

 117. X avatar
  X 13/12/2008 13:28:17

  Πρὶν τὸν «Περικλῆ», χρειάζεται νὰ βροῦμε ἕναν «Σόλωνα»...

 118. amerikanaki avatar
  amerikanaki 13/12/2008 13:29:13

  ρε Φάκτορα επι Περικλεόυς δεν εξοστρακίζαν τους ανίκητους απο τα μπλογκς;

 119. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 13/12/2008 13:30:29

  @αρχαιοπτέρυξ: Καλημέρα!

  Καλά κάνεις και ανοίγεις το θέμα της 17Ν. ΑΝ δεν γίνει σοβαρή συν-ζήτηση για το γεγονός -και όχι φαινόμενο- της 17Ν, δεν πρόκειται η ΠΟΛΙΤΙΚΗ εν Ελλάδι να κινηθεί ούτε εκατοστό μπροστά. 27 χρόνια ΑΚΡΑΙΑΣ πολιτικής δράσης είναι πάρα πολλά, για να τα "σπρώχνουμε κάτω από το χαλί". Αν θα προσέξεις, ΜΟΝΟ δεξιοί ανοίγουν το θέμα, -καλή ώρα. Γιατί αυτοί έχουν πολιτικά την ...πιο "καθαρή φωλιά"!

  Γιατί μόνο οι δεξιοί δεν έχουν κανένα ΠΟΛΙΤΙΚΟ "σύνδρομο κατωτερότητας" προς την 17Ν, που είναι και το κρίσιμο, και ωθούνται και από έναν δικαιολογημένο Θυμό μέχρι και Οργή, για τους ανθρώπους τους: ΔΕΝ υπάρχει κεντροαριστερός εκτελεσμένος από την 17Ν, -έστω και από τύχη με τον Πέτσο.

  Οι υπόλοιποι του πολιτικού φάσματος έχουν κόμπλεξ απέναντι στην 17Ν, γιατί μπορεί να κατηγορηθούν διαλεκτικά ως προδότες της ιδεολογίας τους. Ότι, δηλαδή, δεν ακολούθησαν το κάλεσμα της οργάνωσης για συσπείρωση δίπλα της, με τελικό στόχο την ΕΝΟΠΛΗ ανατροπή του Πολιτεύματος. Βάζω και τους σοσιαλιστές- "κεντροαριστερούς" στην ίδια πολιτική μοίρα με τους Κομμουνιστές, ΔΙΟΤΙ δεν υπάρχει "σοσιαλισμός" χωρίς "κομμουνισμό", (προσπαθήστε να μεταφράσετε τις λέξεις). Είναι κάτι σαν το ότι δεν θα υπήρχε «Χριστός»- «Υιός», αν δεν υπήρχε ο «Θεός»- «Πατήρ». Γιατί αυτοί που είναι σοσιαλιστές, παραδέχονται, κατ' αρχάς και κατ' Αρχήν, τον κομμουνισμό σαν θεωρία. Δεν θα υπήρχαν, αν δεν υπήρχε. Φθάνουν μέχρι ένα σημείο παραδοχής της μαρξιστικής Ιδεο-λογίας.

  Για όσους, βέβαια, δηλώνουν Κομμουνιστές, όλων των διαμετρημάτων και εκτοπισμάτων, η 17Ν τους έχει ρίξει από το 1975 μια "ροχάλα" στην πολιτική τους ιδεολογική φάτσα, που δεν βγαίνει, η πόρνη!, ούτε με ...πλαστική. Εξ ού και το "τουμπεκί ψιλοκομμένο" στην κριτική της κριτικής κριτικής τής 17Ν. Οπότε, οι επί 27 χρόνια «ξένοι και ντόπιοι πράκτορες και προβοκάτορες» έγιναν εν μια νυχτί, 30η Ιουνίου 2002, απλώς και …ξεφορτοτικώς, «γκάνγκστερ»- «ληστές»- «κοινοί εγκληματίες του ποινικού Δικαίου», ή μια μέρα ξύπνησαν κάποιοι πονηρίες κακοποιοί και είπαν: «Ρε, σεις, δεν κάνουμε μια δήθεν Οργάνωση Αντάρτικου Πόλης για «μπουζουριέρα», αντί να ληστεύουμε σαν κοινή ληστροσυμμορία, ώστε, αν μιας πιάσουν, να έχουμε το ελαφρυντικό του «ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ εγκλήματος», και με τον Γιακού να "καθαρίσουμε την μπουγάδα";;;

  ΑΝ η 17Ν έπρεπε να δικαστεί σαν «Οργάνωση προώθησης- προπαγάνδισης της ανάγκης για Ένοπλη Εξέγερση, ως μόνης προϋπόθεσης για την άνοδο του Λαού στην Εξουσία», έχουμε κατά συρροή παράβαση του Συντάγματος. ΚΑΙ από την νομοθετική, ΚΑΙ από την εκτελεστική, ΚΑΙ, πάνω απ’ όλα, από την δικαστική Εξουσία. Δηλαδή, οι οιμωγές μας, τώρα, για την μη ύπαρξή τους, -όπως αποδεικνύουν αδιάψευστα, πλέον, τα σκάνδαλα που ξεσπούν καταιγιστικά το ένα μετά το άλλο-, είναι ..."για κλάματα", "για τα μπάζα", "για πέταμα", "για τον φούτσο"!

  Καλά, τι στην ευχή ήταν αυτοί οι «τύποι», και συνωμότησαν όλοι εναντίον τους;

  Και πώς κατάφεραν τα κλεφτρόνια και οι ληστές Τραπεζών να μείνουν ασύλληπτοι επί 27 συναπτά έτη; Και δεν τους έψαχνε o …Αρκουδέας, ο Μποσινάκης και ο Τσίμας, ε; CIA, Intelligence Service, (what a name!- oi koufales oi Egglezoi), Mossant, KGB, STAZI, MIT ήταν αυτές. Μεμονωμένα και συνδυασμένα, μάλιστα.

  Είμαστε, προφανώς, πολύ πιο φαιδροί τω πνεύματι από Πολύδωρες, Χρυσοχοΐδηδες, Κωστακογιωργάκηδες και Αλαβανοπαπαρηγαίους, συν την κουστωδία των διανοητικών Κουασιμόδων των ΜΜΕ, ή «Α-Ρ-Δ», -που «τα παίρνουν» για να μην λένε πως τα αφεντικά τους «τα παίρνουν», και «τα πάρει» ο Λαός «στην κράνα».

  Διότι όλοι αυτοί τη δουλειά τους κάνουνε: ΚΟΝΟΜΑΝΕ, «εις υγείαν των κορόιδων»! ΕΜΕΙΣ, γιατί τους πιστεύουμε; Τόσο «μαλάκες» είμαστε; Αν είμαστε, δεν είναι κακό να το συνειδητοποιήσουμε. Τουναντίον, ευεργετικότατο είναι. Επειδή η «ΑΥΤΟ-ΊΑΣΗ» είναι η μόνη δυνατή θεραπεία της …«αυτό-ικανοποίησης». Γιατί, απλά, κανείς δεν μπορεί να σε πείσει ότι …είσαι «μαλάκας», παρά ο/η …«ΕΓΩ-ίσταρος» μέσα σου. Αλλιώς θα πεθάνουμε τέτοιοι…

  Παραλίγο να το ξεχάσω: Οι πιτσιρικάδες μας δεν βλέπουν τηλεόραση ούτε διαβάζουν εφημερίδες, εδώ και κάποια χρόνια, ΠΛΕΟΝ…

 120. Βασιλική Σ. avatar
  Βασιλική Σ. 13/12/2008 13:31:12

  Αμομφάρετε,
  συμφωνώ εγώ μαζί σου. Και εάν δεν με απατά η μνήμη μου δεν είναι η πρώτη φορά. Θα μπορούσα να το είχα γράψει κι εγώ εάν είχα βάλει σε πρώτη προτεραιότητα την διατύπωση των σκέψεών μου, μάλλον είμαι βραδύνους και όλη μου την ζωτικότητα την διοχετεύω στην σκέψη αυτή καθ΄ αυτή [απολογούμαι στον εαυτό μου που με συμμάζεψα πολλές φορές να μη σχολιάσω και ζητώ συγνώμη για το εξαντλητικόν του θέματος, ας όψεται η σημειο-μανία μου]
  Φάκτορα,
  επέτρεψέ μου, είπα να βγάλω και το τσούχτρικο και να γίνω πάλι πρόσωπο- μια παρατήρηση αισθητικού χαρακτήρα προς τους σχολιαστές: το ξ όταν γράφεται κσ είναι άλλο πράγμα όπως και ψ όταν γράφεται πσ. καταλαβαίνω πως κάποιοι γράφετε από το εξωτερικό, αλλά σας παρακαλώ πολύ προσπαθήστε τουλάχιστον γι΄ αυτά τα δύο γράμματα -μιας και για τους τόνους δεν τολμώ πλέον να το θέσω....

 121. Ευτέρπη Πολυξένους avatar
  Ευτέρπη Πολυξένους 13/12/2008 13:36:52

  Να ξεκαθαριζόμαστε, εγώ δεν έχω καμμία σχέση με τον Μητσοτάκαρο, ούτε στην αρσενική του φαλακρή εκδοχή, ούτε στην θηλυκή του, με το μαλλί.

  Ξένοι ανταποκριτές στο payroll υπουργείων υπάρχουν. Στον επιχειρηματικό κόσμο που κυκλοφορώ εγώ ως καθαρίστρια,, τους (και τις) έχω δει να ανακατεύονται σε επιλογές συμβούλων, εκβάσεις διαγωνισμών, βιομηχανική κατασκοπεία

  Οι γύφτοι που μας πήραν χαμπάρι ότι απαφτονόμαστε είναι κάθε χρώματος και φυλής.΄Όσο για τους Μητσοτάκαρους το ράδιο αρβύλα λέει ότι θέλουν και εξουσία και δόξα και λεφτά. (Αλλά τι ξέρω εγώ η έρμη απο αυτά??)

  Κάποιος προηγουμένως έγραφε για εφιάλτες.

 122. Μπάμπης avatar
  Μπάμπης 13/12/2008 13:42:02

  1 ονομαζεται xxxxxxxxx, ναι.

  2 οχι http://news.yahoo.com/s/nm/20081212/ts_nm/us_greece_unrest_16

  3 δενξερω αν γνωριζει το μητσοτακεικο, πιθανολογω πως μενει εκαλη, για μπαμπα κ διαβατ ισως ναι, δ.ξ

  για le soir ειμαι σιγουρος πως ναι, παρτε τους τηλεφωνο http://www.lesoir.be, βεβαιωθητε και

 123. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 13/12/2008 13:43:26

  νήπιε γέροντα, και εσείς όλοι οι γνωστοί εδώ μέσα:

  Ότι κάτι είναι παράδοξο ή παράλογο στην μεταπολεμική Ελλάδα, δεν το αμφισβητεί κανείς. Ούε η πολιτική μας είναι φυσιολογική, ο΄΄υτε υπάρχει σοβαρός ή σκεπτόμενος που ναμηξν αναρωτιέται, "μα τι διάολο έχει αυτή η χώρα".΄Σε κάθε τομέα. Εθνικά? οικονομικά? νομικά? πολιτειακά? Πολλή φαγωμάρα για αμφίβολο λουφέ. Αμφίβολο για μας τους πληβείους εν άσει πειπτώσει.

  Εχω μάθει στην σύντομη ζωή μου ότι τα τρελά και τα ανεξήγητα κρύβουν κάποιο συμφέρον (ή συμφέροντα). Στην Ελλάδα, έχουμε αρκετούς δοσίλογους, πουλημένος, προδότες και λιγούρια, να ικανοποιήσουν κάθε πιθανό ξένο δάκτυλο από αυτόν και όλους τους άλλους πλανήτες. Παζλ.

  Η 17Ν, κατά την ταπεινή μου άποψη είναι κομμάτι του παζλ.

 124. ammodytes vipera meridionalis avatar
  ammodytes vipera meridionalis 13/12/2008 13:47:47

  εννοείται ανώνυμε 32, ότι εμείς, εμείς, πρώτα εμείς.

  Και το 21 εμείς, και τον Καποδίστρια, εμείς. Ίσως οι εν δυνάμει πουλημένοι προδότες είμαστε εμείς, 10.000.000 σύνολο.

  Γι αυτό να διαβάσουμε το τέλος το Υμνου στην Ελευθερία. Τα ίδια έλεγε και ο Σολωμός το 1823

 125. Αλεξάνδρα avatar
  Αλεξάνδρα 13/12/2008 13:48:49

  Επι τέλους η συζήτηση εστρωσε και το χαβαλέ του σκυλοκαυγά εκλεισε.(ελπίζω)
  Φίλε αμομφάρετε δεν θα διαφωνήσω οτι οι στρεβλώσεις ισως υπάρχουν σε επίπεδο Δημόσιας Διοίκησης, νομίζω ομως οτι οι προσπάθειες να κρατηθούν οι ισρροπίες στις πελατειακές σχέσεις των βουλευτών και κάθε ειδους αναρριχητών, υπονόμευσε το ίδιο το κράτος και την λειτουργία του.Ετσι δημιουργήθηκαν μηχανισμοί εξουσίας που αλληλουπονομευόντουσαν και άφησαν χώρο για διαφθορά καιπροσωπικές πολιτικές, ακόμη και σε επίπεδο λειτουργίας τοπικών Οργανισμών. Κανένας ποιοτικός ελεγχος,κανένας έλεγχος απόδοσης και "τιμωρίας" για λόγους που στην αρχή καταλαβαίναμε -τα φοβικά σύνδρομα ενός λαού που έζησε δικτατορία και εμφύλιο ήταν έντονα και δεν πειστήκαμε τα τελευταία χρόνια κυρίως οτι κάτι θα άλλαζε γιατί ήταν και πολλά τα λεφτά- , αλλα τελικά ο προστατευτισμός και ο κουτσαβακισμός ειχαν αποτέλεσμα να λειτουργούν ολα στρεβλά. Ποιός εφταιγε;
  Γνώρισα Συνδιακλιστές ή Γενικούς Γραμματείς σε Υπουργείο που με αφορά. Απορησα με το πως αυτοί οι άνθρωποι ειχαν τέτοιες θέσεις στην Ανώτατη Διοίκηση του Κράτους, ή πως διάολο ατάλαντοι και ανεπαρκείς συνδιακλιστές ηγούντο μεγάλων παρατάξεων. Οχι οτι ήταν κακοί.Και καλές προθέσεις είχαν και εντιμοι ήταν. Λίγοι όμως, παπαγάλοι των θέσεων του κομματικού μηχανισμού και ερασιτέχνες. Ελλειπε το υπόστρωμα που σε επειθε οτι ήξεραν τι έκαναν, οτι οι πολιτικές ήταν αποτέλεσμα σοβαρών διεργασιών και οχι συντεχνιακών συμφερόντων που οι Τ.Ο. τα περνούσαν τεχνηέντως ως αναπόδραστες λύσεις.Κράτος διοικούσαν οχι το μπακάλικο της γωνίας: κάνω, έρχεται ο άλλος, ξεκάνει. Αλλα άντ΄άλλων. Και ο πήχυς χαμήλωνε ολο και πιο πολύ.
  Ο ΓΑΠ, ειναι ενας πολιτικός διαφορετικός. Δεν τον παρακολουθώ σαν πολιτικό γιατί με ξενίζει το στύλ του και ο λόγος του, ισως και να μην με πείθει γιατί άλλο ειναι το μοντέλο του πολιτικού που έχω στο μυαλό μου αλλα...τον εχω δεί σαν Γραμματέα Νέας Γενιάς, σαν Υπουργό Παιδείας -που πραγματικά θα συμφωνήσω οτι αυτά που έγιναν ήταν το αντίθετο απο αυτά που περίμενα, απο εναν άνθρωπο της δικής του τουλάχιστον κουλτούρας,ήταν σαν να μην έλεγχε το Υπουργείο γιατί ήταν αλλού. Οι αντ΄αυτού ομως του διναν να καταλάβει.Μακρυά απο μένα κρίσεις του στύλ δεν ειχε ελληνική συνείδηση,πιστεύω απλά οτι πέρασε έτσι, θέλοντας να ειναι αλλού.Και δεν με έπεισε.Και δεν ειδα εργο, και ετσι τον κρίνω. Ειναι πολιτικός, δεν ειναι ομως ο ηγέτης που θα ειμαι ήσυχη οτι ξέρει τι κάνει, και εχει την κακή τύχη να ειναι ο γυιός του Ανδρέα Παπανδρέου,με ότι σημαίνει αυτό για ενα κόμμα που ψάχνει την συνοχή του, το στίγμα του και τον βηματισμό του σε έναν περιβάλλον αλλοιώτικο. Δεν πρέπει να απογοητεύσει τον Ανδρεικό οπαδό, ούτε τον εκσυγχρονιστή που τον περιμένει στην γωνία,ούτε τους απογοητευμένους που του φώναζαν "άλλαξέ τα όλα", ούτε τον παλιό αριστερό που αισθάνεται ανέστιος και περιμένει απο το ΠΑΣΟΚ. Αν ήταν απλώς ένας άνθρωπος χωρίς επίθετο που δημιουργούσε συνειρμούς θα κρινόταν διαφορετικά και ίσως θα ήταν και άλλη η τύχη του.

 126. Μπάμπης avatar
  Μπάμπης 13/12/2008 13:50:32

  ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ, ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΞΕΝΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΧΟΥΝ ΜΟΝΙΜΕΣ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ.

 127. Factorx avatar
  Factorx 13/12/2008 13:51:40

  @μπάμπης: Ονόματα δεν αποκαλύπτουμε. Δεν θα το κανουμε δικαστήριο εδώ. Γι αυτό έσβησα το όνομα ποιυ έγραφες.

 128. αιμίλιος avatar
  αιμίλιος 13/12/2008 13:56:09

  Πρός αρχαιοπτέρυγο

  Μήπως η 17Ν έχει τα τελευταία χρόνια μεταλλαχθεί σε κάτι άλλο;;;

 129. ataktos avatar
  ataktos 13/12/2008 13:57:16

  http://www.youtube.com/watch?v=YHiwt8G7fZw&feature=related

 130. Μπάμπης avatar
  Μπάμπης 13/12/2008 13:57:50

  ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΝ ΟΙ ΝΥ ΤΙΜΕΣ 'ΚΑΤΩ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ' ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΩ. ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΟΜΩΣ Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΕΩΝ Κ ΑΝΑΛΥΣΕΩΝ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΜΙΛΟΥΝ ΟΧΙ ΓΙΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΜΟΝΟ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ, ΝΕΠΟΤΙΣΜΟ, ΣΑΠΙΛΑ, ΦΑΥΛΟΤΗΤΑ, Ο ΕΚΟΝΟΜΙΣΤ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΕΧΩ ΣΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΓΕΝΙΚΑ, ΑΠΟ ΤΟ 2004 ΣΕ ΤΕΥΧΟΣ ΜΕ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΙΛΟΥΣΕ ΓΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΙΕΟΚΡΑΤΙΑ. ΛΟΙΠΟΝ?

  ΣΑΣ ΑΚΟΥΩ

 131. Μποτίλια στο πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο πέλαγος 13/12/2008 13:58:14

  @Μπάμπης
  Τώρα πράγματι έβαλες το θέμα στην εν τέλει προβληματική του. Την συγκεκριμένη ερώτηση έπρεπε, νομίζω, να απευθύνεις στον συγγραφέα της ανάρτησης, εξ αρχής, αν θέλουμε να είμαστε πιστικοί. Διότι με το πρώτο σου σχόλιο, φάνηκε να επιχειρείς μια πολεμική, η οποία βεβαίως είναι κατανοητή, στο ποσοστό που η ανάρτηση έγινε αφορμή να θυμώσεις. Όμως, ο ήπιος λόγος είναι αποτελεσματικότερος και μας βοηθάει όλους να ελέγξουμε την αντοχή των επιχειρημάτων μας και ίσως την οπτική μας.
  Η διαπίστωσή σου είναι σωστή μόνο οσο αφορά την επιφάνεια των πραγμάτων. Εγώ δεν έκφρασα την άποψη ότι ο Καραμανλής βάλεται για κάποιο του ατόπημα, ή συγκεκριμένη επιλογή του που μπορεί να ενόχλησε, από τους "Αμερικάνους". Ισχυρίστηκα ότι το κατεστημένο μεθοδεύει την αποπομπή του, για λόγους που παραθέτω σε σχόλιο μου στην προήγουμενη ανάρτηση. Τόσο οι ρωσικοί αγωγοί, όσι και το Βέτο στο Βουκουρέστι, βρίσκονται μέσα στη λογική του συστήματος. Οι Αμερικάνοι δεν βρίσκονται σήμερα σε ψυχρό πόλεμο με τους Ρώσους, αλλά έχουν κάνει συγκεκριμένες συμφωνίες και για τα ενεργειακά θέματα. Οι Ρώσοι πλήρωσαν με το αντίτιμο του πετρελαίου της Κασπίας, δίπλα σε άλλες παραχωρήσεις, για να μπορέσουν να έχουν καλύτερη πρόσβαση σε δυτικές αγορές. Το βέτο, αναμφίβολα αποτελεί και σωστή και τολμηρή ενέργεια από πλευράς του Πρωθυπουργού. Ουσιαστικά όμως εντάσσεται άθελά του στα πλαίσια της μεθόδευσης του διαμελισμού των Σκοπίων και τη δημιουργία "μεγάλης αλβανίας".
  Όσο αφορά τις Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις αυτές εκπροσωπούν συγκεκριμένους συσχετισμούς δυνάμεων. Μια κυβέρνηση είναι από τη φύση της προϊόν συμβιβασμών, ώστε να καταστούν εφικτές και οι αντίστοιχες συνεργασίες. Οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν συνυφασμένα συμφέροντα τόσο μεταξύ τους, όσο και με τις ΗΠΑ. Είναι λάθος να θεωρήσουμε ότι ο Σαρκοζί κάνει Ντεγκολική πολιτική. Αναμφίβολα η πολιτική του έχει σοβαρή απόκλιση από αυτή του Ντε Βιλπέν και εκφράζει τον πλέον αμερικανόφιλο συσχετισμό, που συγκροτήθηκε ποτέ στη Γαλλία. ς Αρέσκεται και στην ηθοποιεία. Δεν είναι όμως εδώ ο κατάλληλος χώρος, για να επεκταθούμε.
  Ο τύπος δεν ταυτίζεται με τις κυβερνήσεις. Δεν είναι τυχαίο ότι χαρακτηρίστηκε σαν τέταρτη εξουσία. Η πέμπτη είναι το χρηματοπιστωτικό κατεστημένο. Εκεί γίνεται διακριτός, για τον έμπειρο παραρητή, ο διεθνής χαρακτήρας της χρηματιστικής ελίτ.
  Οι κυβερνήσεις εχουν παροδικό χαρακτήρα. Ο τύπος και οι τράπεζες μένουν. Το ίδιο και το βασικό σώμα των μυστικών υπηρεσιών. Αυτό που μπορεί να αλλάξει γρήγορα από μια κυβέρνηση είναι τα διευθηντικά στελέχη. Η "άλλωση" τους απαιτεί χρόνο.
  Κάποιοι μιλάμε για "υπερεξουσία". Οι λέσχες τύπου Μπίλντερμπεργκ αποτελούν χαρακτηριστικά φόρα, χωρίς να ταυτίζονται μαζί της, ή να την εκφράζουν απόλυτα.
  Επιπλέον για να μιλήσουμε για τις δομές της εξουσίας, χρειάζεται να προηγηθεί προηγουμένως θρησκειολογική ανάλυση, την οποία χρωστάω, επειδή προανείγγειλα, αλλά δεν έκανα. Διότι η εξουσία κατά τη γνώμη μου αποτελεί θρησκεία.
  Δεν υπάρχει σκληρότερη ιεραρχία από τη θρησκευτική. Διότι οι θεοί δεν επιτρέπουν αντιρρήσεις.

 132. archaeoptetyx avatar
  archaeoptetyx 13/12/2008 14:06:20

  Αθώε περαστικέ,

  σε ευχαριστώ για τον χρόνο και την απάντησή σου. Όσα λές έχουν και λογική και νόημα. Δεν θα με εξέπληττε αν οι Αμερικανοί έχουν και ελέγχουν τα στρατηγικά τους ενδιαφέροντα εδώ.

  Είμαι καχύποπτος στο κατά πόσο είναι μόνο οι Αμερικάνοι. Το "Αμερικάνοι" και το "Ρώσοι" και παλιότερα επί ...Κωλέττη, το "Γάλλοι" ακούγεται.

  Δύο πράγματα με τρώνε.

  1. Το προφανές, η δικιά μας συνεισφορά στην "προδοσία". Τον Κολοκοτρώνη τον έβαλαν μεσα οι Βαυαροί, αλλά Έλληνες τον κουβάλησαν. Ελληνικά συμφέροντα ταυτίστηκαν και χρησιμοποιήθηκαν με το αζημίωτο τότε.

  2. Συνειδητά ανέφερα τους Βαυαρούς. Αφ' ενός είναι παλιά ιστορία, αφ' ετέρου, ότι ξέρω για τον Διχασμό, από το 21 μέχρι σήμερα, είναι μάλλον μεταξύ Αγγλόφιλων και Γερμανόφιλων (χωρίς φυσικά να ξεχνάω τον Εμφύλιο που έβαλε και τους Ρώσους. Και κοίτα ποιος εχει ωφεληθεί: Πολύ ο Γερμανός, λιγότερο ο Ρώσος.

  Γελάω με την ιδέα ότι οι Αμερικανοί ζορίζουν τον ΚΚ τον β', αν και γνωστός μου μου επεσήμανε ότι το Tufts έδωσε masters στην κυρία, ο Γείτονας της έκανε την εκδούλευση. Επομένως φταίει η κυρία? Ή φταίει το Tufts και το ...Πασοκ για το αστειάκι με την χειρουργο μας.

 133. Στελιος avatar
  Στελιος 13/12/2008 14:07:21

  Μπραβο ρε Μπαμπη, απο εχθες διαβαζω αυτα που γραφεις και χαιρομαι που δεν φορας παρωπιδες.

  ΒΓΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΛΗΝΑ!

  Οχι αλλες καταγραφες των αιτιων. Τις ξερουμε ολοι.

  Τωρα τι κανουμε? Φτανει πιο η αναμονη για το μαννα εξ'ουρανου.

 134. Μπάμπης avatar
  Μπάμπης 13/12/2008 14:08:36

  @Μποτίλια στο πέλαγος

  ΔΗΛ. Ο ΣΑΡΚΟΖΙ ΘΑ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΠΕΣΕΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΤΗΝ ΟΠΟΙΣ Η ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΕΕ ΕΧΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ;ΔΗΛ ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΕΞΗΣ ΔΥΣΚΟΛΟ

  Η ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΜΑ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΩΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ. ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΙΔΕΤΑΙ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΣΙΧΑΙΝΕΤΑΙ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΟΤΕ ΤΟΣΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΠΟΛΛΟΙ ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΡΟΗΜΕΝΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΣΠΕΡΙΑΣ.

  ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΠΙΑ? ΜΙΣΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΕΧΟΥΝ ΦΤΙΑΞΕΙ. ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΝ ΕΙΤΕ ΕΤΣΙ, ΕΙΤΕ ΑΛΛΙΩΣ. ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΧΩΝΕΨΕΤΕ, ΕΧΕΙ ΚΑΛΩΣ.

  ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ. ΚΑΙ ΟΣΟ ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ (ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΘΕΣ ΟΙ 'ΥΠΟΨΙΕΣ') ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΡΜΗ ΚΑΙ Η ΟΡΓΗ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ.
  ΕΜΠΕΔΩΣΤΕ ΤΟ!! ΘΑ ΣΑΣ ΧΡΗΣΙΜΕΥΣΕΙ ΣΤΟ ΕΓΓΥΣ ΜΕΛΛΟΝ!

 135. Βασιλική Σ. avatar
  Βασιλική Σ. 13/12/2008 14:09:20

  Mποτίλια στο πέλαγος με σένα αν συμφωνώ! και σίγουρα δεν μου κάνει καθόλου εντύπωση που με διαβάζω και σε σένα! Όμως, πέρασαν εκατονεβδομήντα χρόνια, ή θα το αγαπήσουμε αυτό το κράτος, θα το στηρίξουμε ΕΜΕΙΣ, ή θα χαθούμε μαζί του... κάποιων τους τρέχουν τα σάλια ήδη. Και δεν είναι το φοβερό της γεωπολιτικής μας θέσης, αυτό αφορά τα καρτέλ, διότι ο Γκάρντιαν απευθύνεται στον μέσο αναγνώστη του, που πολύ θα ήθελε να έχει ένα οικοπεδάκι στην Κρήτη, ή που το έχει ήδη και θέλει να νοιώθει ασφαλής αλλά και να μη χάσει τις ατραξιόν που τους προσφέρουμε ως μερακλήδες και φιλότιμοι άνθρωποι... Συγνώμη για την κατάχρηση δύο απανωτών σχολίων.

 136. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 13/12/2008 14:17:13

  Δεν μπορώ να καταλάβω μερικούς που μόλις ακούσουν για ξένη παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας κάνουν σαν να τους χτύπησε ηλεκτροσόκ. Δηλαδή νομίζετε/νομίζουμε ότι δεν υπάρχουν ξένες παρεμβάσεις στα εσωτερικά της χώρας; Αν το νομίζετε αυτό, είστε εκτός πραγματικότητας. Από την άλλη όμως, καταλαβαίνω ότι είναι και υγιής η αντίδρασή σας (όσοι από εσάς δεν είστε προβοκάτορες), διότι το να τα αποδίδεις όλα στον ξένο παράγοντα είναι και βλακώδες, αλλά και ομοίως εκτός πραγματικότητας και, άρα, αποπροσανατολιστικό. Θα ήθελα εδώ να ρίξω ένα ανάνθεμα στον Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος πήρε τη μεταπολιτευτική, ώριμη και κατασταλαγμένη γνώση των ξένων παρεμβάσεων και τη συνακόλουθη λαϊκή οργή και κατόρθωσε να την εξευτελίσει αποδίδοντας το κάθε πλήγμα που δεχόταν οι κυβερνήσεις του σε "ντόπια και ξένα κέντρα". Οπότε, οι υπαρκτές ξένες παρεμβάσεις, κατάντησαν έκτοτε συνωμοσιολογία.

  Η αλήθεια είναι βέβαια ότι ορισμένες ξένες παρεμβάσεις είναι μόνον συνωμοσιολογικές θεωρίες, ενώ ορισμένες άλλες είναι πραγματικές. Δουλειά μας είναι να προσπαθούμε να δούμε ο καθένας μας πού υπάρχει η αλήθεια και πού το ψέμα.

  Αυτό που λες, FactorX, για τις πολλές μικρές συνωμοσίες και τη μεγάλη κυβερνητική ανικανότητα είναι σωστό. Όμως θέλω να επισημάνω το εξής: Η παρέμβαση του ξένου παράγοντα είναι μεν μικρή, συγκριτικά, παρέμβαση. Ο αμερικανικός παράγοντας δεν έχει π.χ. τη δύναμη που έχει (είχε) ο Λαμπράκης. Όμως ο αμερικανικός παράγοντας έχει μια σταθερότητα που δεν έχει κανένας άλλος. Γι' αυτό και, μακροπρόθεσμα, τα πράγματα πηγαίνουν προς την κατεύθυνση που υποστηρίζει.

  Υπάρχει και κάτι άλλο. Δεν είναι μόνον η ισχύ που έχει ο αμερικανικός παράγοντας. Είναι και η ισχύς που ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ότι έχει, που του ανοίγει πολλές πόρτες. Έχει δημιουργηθεί ένας μύθος γύρω από τους "Αμερικανούς". Πιστεύουμε ότι μπορεί να κάνουν τα πάντα. Κατά βάθος, το πιστεύουμε σχεδόν όλοι. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι δεν είναι έτσι, γιατί τυχαίνει να γνωρίζω ότι δεν το πιστεύουν αυτοί. Αυτό που συμβαίνει, όμως, είναι όταν κάποιος ζητάει κάτι από έναν ισχυρο παράγοντα, π.χ. το Λαμπράκη, αυτός πειθήνια κάνει το χατήρι. Ή όταν ζητούν από τον Αλαφούζο να κάνει τον Παπαχελά διευθυντή στην εφημερίδα του.

  Θα σας δώσω ένα παράδειγμα. Ο ισχυρότερος και δημοφιλέστερος παράγοντας που πέρασε ποτέ από τη χώρα τα νεώτερα χρόνια ήταν χωρίς αμφιβολία ο Αριστοτέλης Ωνάσης. Μύθος γύρω του. Και για το χρήμα του, και για τις διασυνδέσεις του, και για τα όλα του. Όλοι γνωρίζουμε ότι το πραγματικό τέλος του Ωνάση ήταν ο μυστηριώδης θάνατος του γιου του σε αεροπορικό δυστύχημα υπό εντελώς αδιευκρίνιστες συνθήκες. Κανένας ποτέ δεν πίστεψε ότι ήταν ατύχημα, πρώτος από όλους ο ίδιος ο Αρ. Ωνάσης. Το ερώτημα υπάρχει μέχρι σήμερα: ποιος σκότωσε τον Αλέξανδρο; Η μόνιμη φήμη είναι "οι Αμερικανοί". Ξέρουμε ότι δεν είναι αλήθεια; Ξέρουμε αν είναι θεωρία συνωμοσίας; Απάντηση: όχι. Κατά βάθος όλοι μέσα μας φοβόμαστε ότι μπορεί να είναι όντως οι Αμερικανοί.

  Ας έλθουμε τώρα στο Λαμπράκη. Όπως δεν μπορώ να το αποκλείσω εγώ, έτσι δεν μπορεί να το αποκλείσει και ο Λαμπράκης, που έχει δει και πέντε πράγματα περισσότερα στη ζωή του από ό,τι εγώ. Όταν λοιπόν του απαιτήσουν κάτι οι Αμερικανοί, ο ενδόμυχος φόβος που δημιουργεί, π.χ., η ενδεχόμενη (αν και μη αποδεδειγμένη) δολοφονία του Αλέξανδρου ή άλλα αντίστοιχα περιστατικά, δημιουργούν έναν μύθο γύρω από την ισχύ και την εκδικητικότητα των "Αμερικανών", με αποτέλεσμα η επιρροή τους να πολλαπλασιάζεται.

  Να το πούμε διαφορετικά: Θέλει να είσαι λίγο Τάσσος Παπαδόπουλος για να πεις όχι στους Αμερικανούς. Και τότε φαίνεται η πραγματική γύμνια τους. Μπαρούφες όλα όσα έλεγαν περί καταστροφής της Κύπρουν αν πούν όχι. Ένας Τάσσος τους νίκησε. Όμως, προσοχή: Τελικά η αγγλοαμερικανική προσπάθεια κατόρθωσε ο Τάσσος να χάσει εκείνο ακριβώς το ποσοστό που έπρεπε ώστε μην επανεκλεγεί Πρόεδρος. Λίγες χιλιάδες ψήφοι ήταν και τόση επιρροή έχουν. Μπορούν να τις επηρεάσουν. Για να γίνεις Τάσσος πρέπει να μην σε νοιάζει αν θα χάσεις την Προεδρία στις επόμενες εκλογές. Μπορεί φυσικά να τους έστελνε και να επανεκλεγόταν. Όμως δεν επανεξελέγη και αυτό ήταν ένα ρίσκο που πήρε, ίσως συνειδητά. Για να το κάνεις αυτό θέλει να είσαι λίγο ήρωας και τέτοιοι σπανίζουν σήμερα στην πολιτική και οικονομική σκηνή. Πού είναι οι καραβοκύρηδες της επανάστασης που έδωσαν τα εμπορικά τους για να γίνει ελληνικός πολεμικός στόλος. Είναι τέτοιοι οι σημερινοί εφοπλιστές; Κάποιοι σκυλοπνίγουν καράβια αύτανδρα για να εισπράξουν την ασφάλεια.

  Εν πάση περιπτώσει, για να μην μακρηγορούμε πέραν του δέοντος, θέλω να σημειώσω την απόλυτη συμφωνία μου με τον Αμομφάρετο για την ατομική ευθύνη. Πράγματι, εμείς φταίμε, ο καθένας στο χώρο του. Μια ζωή μας φταίνε οι άλλοι, αμάν πια. Για τη δική μας ευθύνη ποτέ! Και μην νομίζεις ότι μόνον εσύ τα σκέφτεσαι αυτά. Τα σκεφτόμαστε πολλοί. Θα ήθελα μάλιστα να ανταλλάσσουμε απόψεις και εκτός antinews και θα ήθελα να σε παρακαλέσω να μου δώσεις ένα ανώνυμο e-mail να σου στείλω τα δικά μου στοιχεία, ώστε αν μετά θέλεις να αποκαλυφθείς κι εσύ, να έχουμε και προσωπική επικοινωνία.

  Όσο για το κεντρικό ποστ, η γνώμη μου είναι ότι αποκαλύφθηκε στα δικά μου μάτια κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Γεωργία ότι ορισμένα διεθνή μέσα είναι προπαγανδιστικά όργανα της κυβέρνησης των ΗΠΑ. Έρριξαν πολύ συνειδητό ψέμα κατά τη διάρκεια του πολέμου τότε. Καθαρή πολεμική προπαγάνδα. Αυτά δεν τα κάνει ένα μέσον αν δεν είναι πραγματικά πλήρως ελεγχόμενο. Το Reuters είναι καθαρά τέτοιο μέσο, και άλλα είναι. Πέρα από αυτό όμως έχουμε και άλλα μέσα μερικώς ελεγχόμενα από εντεταλμένους ανθρώπους. Ο στόχος του αμερικανικού παράγοντα είναι ο συνολικός έλεγχος του ισχυρού τύπου. Ας δούμε και την απόλυση Δελαστίκ από την Καθημερινή πώς έγινε.

  Πολύ έγκυρος ανεξάρτητος σχολιαστής, που έγραφε ελεύθερα τη γνώμη του, μου έχει εκμυστηρευθεί πρόσφατα ότι ο διευθυντής μεγάλης εφημερίδας των Αθηνών που φιλοξενούσε τακτικά τα σχόλιά του, τον είχε προειδοποιήσει παλιότερα (περίπου την αρχή της εποχής Σημίτη): "δεν ξέρετε με ποιους τα βάζετε. Θα εξαφανιστείτε από όλα τα μέσα ενημέρωσης, τις βιβλιοκριτικές και τους εκδοτικούς οίκους". Όντως και αυτός που μου το είπε και άλλοι που έγραφαν σαν κι αυτόν "εξαφανίστηκαν" σιγά σιγά. Έτσι επιτυγχάνεται ο έλεγχος του τύπου. Με τη λίγη δύναμη που διαθέτει ο αμερικανικός παράγοντας και με την πολλαπλασιαστική ισχύ που αποκτά η σταθερότητα και η επιμονή των παρεμβάσεών του, δια του μύθου που έχει δημιουργήσει.

  Κατά τα λοιπά, ισχύει αυτό που πολλοί εδώ ανέφεραν, περιλαμβανομένου του FactorX: ο ξένος τύπος αναπαράγει με ευκολία αυτό που θα γράψουν ένας δύο αρχικά. Δεν το κάνει επειδή είναι μέρος της συνωμοσίας, το κάνει επειδή είναι εύκολο. Όταν αυτός ο πρώτος είναι το Reuters ή άλλα ελεγχόμενα μέσα, τότε καήκαμε. Για όποιον μίλησε για Τουρκία, να πούμε ότι κι εκεί υπάρχει σχέδιο αποσταθεροποίησης και διαμελισμού, άλλο ότι το τελευταίο μας βολεύει. Το είδος των σχολίων πάντως για την κρίση στην Ελλάδα, για μένα αποτελεί απόδειξη του σχεδίου αποσταθεροποίησης που βρίσκεται σε εξέλιξη. Ας μην κλείνουμε τα μάτια μας στην πραγματικότητα. Το σχέδιο υπάρχει, αλλά η αδυναμία των εκτελεστών του έχει ήδη αποδειχθεί από το μεγάλο νεκρό των ημερών μας, Τάσσο Παπαδόπουλο. Αρκεί να το πάρουμε απόφαση να ρισκάρουμε λιγάκι τη ζαχαρένια μας. Τι κι αν δεν επανεξελέγη ο Τάσσος; Ποιος από όλους αυτούς που δεν ρίσκαραν ποτέ την επανεκλογή τους θα περάσει στο πάνθεον της ελληνικής ιστορίας; Κι ας τους είπανε εθνάρχες. Ο Τάσσος ήταν ήρωας σε μια αντι-ηρωική εποχή. Τέτοιους ήρωες χρειαζόμαστε στην καθημερινότητά μας, στην ατομική μας ευθύνη ο καθένας τέτοιος πρέπει να είναι, όπως λες Αμομφάρετε.

  Να ανάψουμε τα φώτα να δούμε την πραγματικότητα! Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα. Και μετά χρειάζεται πρώτα Σόλων, όχι Περικλής. Δεν θυμάμαι ποιος από όλους το είπε, αλλά έτσι ακριβώς είναι.

 137. ΑΤΑΚΤΟΣ avatar
  ΑΤΑΚΤΟΣ 13/12/2008 14:20:30

  στελιω μας
  http://www.youtube.com/watch?v=GWqBTdXAX0I

 138. Factorx avatar
  Factorx 13/12/2008 14:20:32

  Δείτε κι αυτό για να έχουμε όλες τις απόψεις:

  Forum Διεθνούς Επικοινωνιακής Πολιτικής: Η Ελληνική Κοινωνία και η Διεθνής Εικόνα της

  Είναι προφανές ότι πρόσφατα γεγονότα στην Αθήνα επιδέχονται πολλές ερμηνευτικές προσεγγίσεις πολιτικού χαρακτήρα: από την απόδοσή τους στην υπερβολική ελευθερία και ανυπαρξία κανόνων στην ελληνική κοινωνία, έως τον ευθύ συσχετισμό τους με ζητήματα οικονομικών και κοινωνικών ανισοτήτων. Επίσης με πολλούς τρόπους ο λόγος για τα γεγονότα σχετίζεται με το αίτημα μεταρρυθμίσεων στην ελληνική κοινωνία καθώς και με το ζήτημα της πολιτικής κατεύθυνσης αυτών των μεταρρυθμίσεων...

  Η κάλυψη των γεγονότων από τα διεθνή ΜΜΕ παραμπέμπει επίσης σε αντίστοιχες εκτιμήσεις: αφενός τα γεγονότα συσχετίζονται με την ένταση και το είδος των κοινωνικών ανισοτήτων στην Ελλάδα και την αδυναμία των κατάλληλων μεταρρυθμίσεων, αφετέρου με στοιχεία όπως η ανεργία των νέων, η εκτεταμένη διαφθορά και ανομία, καθώς και η ροπή των Ελλήνων να εξεγείρονται [η οποία σε κάποιες περιπτώσεις επαινείται].

  Πως λοιπόν θα μπορούμε/πρέπει να μιλήσουμε σε ξένα κοινά για την ελληνική κοινωνία και τα προβλήματα της?

  Περισσότερα: www.icp-forum.gr / www.publicdiplomacy.gr

 139. επανασταση avatar
  επανασταση 13/12/2008 14:43:58

  επανασταση ειναι το μεσο για την ανατροπη του υπαρχοντος οικονομικου συστηματος δηλαδη του καπιταλισμου και αντικατασταση του απο αλλη μορφη οικονομικης οργανωσης.
  εδω εχουμε θα εχουμε την εξεγερση των κατεστραμενων απο την κριση του καπιταλισμου μικροαστων.
  αυτοι δεν αμφισβητουν το συστημα,απλα διαμαρτυρονται γιατι καταστρεφονται.
  αυτη ηταν η βαση,της μαζικης λαικης υστεριας,στην γερμανια του μεσοπολεμου που οδηγησε στον φασισμο.
  δεν ειναι τυχαιο οτι το συμβολο του "αγωνα" δεν ειναι προλεταριος,αλλα παιδι του ψυχικου...

 140. ataktos avatar
  ataktos 13/12/2008 14:48:30

  με το συμπαθειο αλλα αυτην την anglo --ελληνικη γλωσσα δεν καταλαβα ποτε της Ανουλας ΠΑΣΟΚ .
  Μια πρωτασει του Αντωνη Τριστση επαναφερα της ελληνικης σε ολες τις βαθμιδες και αρχαιας γλωσσας μας .
  Δεν μου καθονται τα EGLISH poland,greeck ,tsech ,deutsh ,rusish,franch ,ispanish klp .
  αι συχτηρ γερασα τωρα θα τα μαθω??????

 141. donaE avatar
  donaE 13/12/2008 14:53:35

  @ επανασταση Σωστη παρατηρηση.Η βια ομως μπορει να γεννησει νεα πραγματα,και να τα βγαλει απο το περιθωριο.Η να δουμε υον αλλο μας εαυτο,και να μην μας αρεσει.

 142. οκτώ avatar
  οκτώ 13/12/2008 15:03:08

  @επανάσταση
  Ο φασισμός στην Γερμανία εμφανίστηκε την εποχή του μεσοπολέμου όταν :
  1. Η Αμερική ζήτησε να της αποπληρωθούν τα δάνεια που είχε δώσει μετά τον Α’ Παγκόσμιο πόλεμο, αφού αντιμετώπιζε οικονομική κρίση μετά το κραχ του ’29.
  2. Η Γερμανία έζησε εποχές πείνας με αρκετές χιλιάδες πολίτες να πεθαίνουν καθημερινά.
  3. Εμφανίστηκε ένας τρελός με μουστάκι που έλεγε κάποια ακατανόητα πράγματα για ανώτερες φυλές, αφού πρώτα είχε εξασφαλίσει χρηματοδότηση για τον εξοπλισμό του Γ’ Ράιχ από τα Αμερικάνικα τραπεζικά λόμπυ.

 143. Μπάμπης avatar
  Μπάμπης 13/12/2008 15:31:43

  @επωνυμος

  ΣΕ ΚΑΛΩ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙ ΤΩΝ ΥΠΟΨΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΝΟΙΩΝ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ 'ΜΟΛΙΣ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΓΙΑ ΞΕΝΟ ΔΑΚΤΥΛΟ'. ΚΑΤ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΑΜΑΥΡΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΥΠΟΨΙΕΣ ΚΑΙ ΑΣΤΗΡΙΚΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ Ο ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΜΕ ΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΙΛΙΚΑ..ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΑΣΚΤΟΡΟΛΟΓΙΕΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΚΚΚΑΛΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΜΠΡΑΚΗ?ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΕΙΝΑΙ? ΚΑΙ Ο ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ ΤΟ ΙΔΙΟ?

 144. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 13/12/2008 16:21:02

  Φίλε Μπάμπη, δεν μιλούμε με υπόνοιες, αλλά με γεγονότα. Για ποιον ξεσηκωμό μιλάς; Η μόνη ψύχραιμη ανάλυση του ξένου τύπου, αυτή της γερμανικής Zeit του πρώην καγκελάριου Helmut Schmidt, μας είπε αυτό που πραγματικά συμβαίνει. Έχουμε την επανάσταση των καλομαθημένων. Ποια επανάσταση δηλαδή;

  Η λαϊκή συνείδηση έχει καταδικάσει αυτό που συμβαίνει. Δεν χρειαζόμαστε "πρακτοριλίκια" για να καταδικαστεί η κακοποίηση της χώρας. Και, αν θέλεις να μου πεις γιατί δεν λέω εγώ, τουλάχιστον, τίποτα για αυτούς όλους που αναφέρεις, Κόκκαλη κλπ., θα σου πω ότι αν ξέρω κάτι δεν το λέω κιόλας. Δεν έχω να πω τίποτα αν δεν ξέρω κάτι για αυτό που μιλάω.

  Εν πάση περιπτώσει, όπως λέω πάντα, αν δεν έχεις να πεις τίποτε συγκεκριμένο ως αντεπιχείρημα, καλό είναι να αποφεύγεις τον απαξιωτικό λόγο. Δεν προσφέρει.

 145. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 13/12/2008 17:12:51

  "ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗΣ"


  Δώδεκα μέτρα από την πόρτα σας και σας πέρα βρέχει
  με το γνωστό τροπάριο του λόγος δε πέφτει

  κι ο μήνας εννιά να 'στε καλά
  κι ας πάει αν φάει τα μούτρα της κι ΕΤΟΥΤΗ Η ΓΕΝΙΑ

  Βρασίδα Λούλη και Τέλη αρκεί να τρώτε απ’ το μέλι
  της μόδας δε ρεμπέτ ασκέρι
  αρκεί να τρώτε καλά

  Δώδεκα μέτρα από την πόρτα σας φωτιά στο χημείο
  μα σεις μου ξεχαστήκατε στο πολυτεχνείο
  φαντάσματα ΠΙΑ, αντιστασιακά
  πλανιέστε στην πλατεία των ΕΑΤ παύλα ΕΣΑ

  Βρασίδα Λούλη και Τέλη μπορεί να τρώτε απ’ το μέλι
  ΜΑ που και που να σας μέλλει κι αν κάτι πάει στραβά

  Δώδεκα μέτρα από την πόρτα σας κι ο νους ταξιδεύει
  μπουχτίσατε από αντίσταση και δε σας περισσεύει (παύση)

  «Επληροφορήθειν, ότι ομάς, ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ, ενεκλείσθη εις το Ποπυτεχνείον, με σκοπόν, τη δημιουργία ψευδών εντυπώσεων,όσον αφορά την τάξην, ασφάλειαν, και ήπιον κλήμα των πολιτών. Δεν ημπορεί μία μικρά πλειοψηφία...»

  ΕΓΩ ΔΙΕΤΑΞΑ – σκέψη καμιά
  ΕΓΩ ΔΙΕΤΑΞΑ – ούτε μιλιά

  και να μη ξανακούσουμε ποτέ πια για σας

  Βρασίδα, Λούλη και Τέλη αφού η μαμά σας το θέλει
  να φάμε απ’ το ίδιο καρβέλι με τη γενιά του ΕΑΜ

  =========

  Χαίρε, Παυλή, χαίρε!

 146. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 13/12/2008 18:40:06

  .."πλανιέστε στην πλατεία των ΕΑΤ παύλα ΕΣΑ".

  Δεν το είχα συνειδητοποιήσει αυτό! Για το "Μέγαρο Μουσικής" μιλάει!

  ΥΓ. Πάω να ανάψω καντηλάκι για το φιλαράκι... (Στο Σκάι έχει τώρα την Νικολακοπούλου)

 147. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 13/12/2008 18:54:17

  Στο "Μελωδία"

 148. Μπάμπης avatar
  Μπάμπης 13/12/2008 20:40:03

  @ επωνυμος

  α)δεν γνωριζεις για τον ρολο που επαιξε ο ΔΟΛ κατα την αποσατσια? δεν ειχες γεννηθει? και μη μου πεις οτι δεν εχεις για τα αρχεια της σταζι...για τους τραμπουκισμους του κοκκαλη...για τη ζιμενς-κοκκαλη. α ναιαιαια πρεπει αν αποδειχθει νομικα...σε ποιους απευθυνεσαι;
  β)χαχαχααα για τον Χελμουντ Σμιτ για καλο το αναφερεις; απο τις 50 μεγαλες εφημεριδες μονο μια ειναι σωστη, αφου μιλαει για καλομαθημενους (η γενια των 700 Ευρω ντε)και αυτη ανηκει σε καγκελαριο; χαχαχαχαχα
  γ)το 60%πιστευει οτι τα γεγονοτα ειναι κοινωνικη εξεγερση... το 60%!!!!!! ξερεις τι σημαινει αυτο πριν ερθει καν η κριση απο εξω???

  μαντεψε...μαντεψε...

  μαλλον εσυ, ο δολ και ο αντινιουζ θα μεινετε να λετε αυτα που λετε σε λιγο.

  και οι του κομματικου σωληνα

  ακου κει 'χελμουτ σμιτ'

  χαχαχαχααααααααα

 149. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 13/12/2008 20:59:23

  @156 επανάσταση καλομαθημένων;

  χμμμ... Δεν ξέρω τι κυκλοφορέι στους δρόμους, αλλά δεν είναι όλοι «καλομαθημένοι». Εκτός εάν εννοεί ο καλός Γερμανός ότι θα έπερεπ να είναι αγωγιάτες στην Σαντορίνη ή βοσκοί στην Κρήτη, ή αγρότες στην Θράκη. Και ενώ μπορεί να έχει δίκιο, ποιός θα τους το πει αυτό; Εγώ, εσύ, ή ο Helmut?

 150. 6EDGD avatar
  6EDGD 14/12/2008 00:27:37

  Χρειάζεται να πάει κανείς στη Γερμανία για να διαπιστώσει ότι η Μέρκελ και Μπεκενμπάουερ είναι ηλίθιοι. Πρέπει κανείς να πάει στο Λονδίνο για να διαπιστώσει ότι το πολυπόθητο μετρό είναι για τις κατώτερες τάξεις.
  Είναι αναγκαίο να πάει κανείς στο Παρίσι για να καταλάβει γιατί έβριζε τους Γάλλους ο Μπωντλαίρ κτλκτλπ...
  Ας αναλογιστούν όλοι αυτοί ότι οι εξεγέρσεις στις πρωτεύουσές τους -για ελληνικά ζητήματα - είναι μία προειδοποίηση -για εσωτερικά ζητήματα-
  και ότι χωρίς την εκμετάλλευση των αποικιών θα ήταν τελείως μηδενικά.

 151. Orestios avatar
  Orestios 14/12/2008 05:58:35

  @ Χριστόφορος
  Για τις απαντήσεις στα ερωτήματά σου πάρε στο επιτελείο GAP (mind the). Δώσε και σε μας τις απαντήσεις. Πρώτα και καλύτερα στο ερώτημα:
  ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο GAP (mind the)?????????
  Γιατί ειναι ΑΠΩΝ????

 152. Χαιδω η πονεμενη avatar
  Χαιδω η πονεμενη 15/12/2008 17:13:29

  +Δε μου λετι μωρη, εσεις που γραφιτε ιδω, (παλιοπαιδα the), τι εινι αυτο το (mimd the)?? ΕΕεε? Οσο γι αυτο (μου φυγε η αποστροφα στο γι η ρουφιανα, δεν την βλεπω )αυτο το GAP,,,,και γκαπ και γκουπ, = G = Gorgos, A= Andreos, P = Papandreos , ετσι δεν ειναι? αυτο το "Mind the " με εχει πριξει πια. Τι ειναι? Αν δεν μου απαντησιτε, θα σας πιασω με το μπαστουνι και θα σας κανω τα κωλομερια καρουλες. Δεν προλαβα, να παρω κι αυτο το LOWVER ,στε να ξερω κι εγω λιγα αγγλικα, αλλα τωρα που φτανω τα 90 δεν γυριζω εγω στο θρανιο. Αλλα τι σας εκανε ο GAP και ΓΚΟΥΠ? Γιατι δεν πιανετε αυτον τον πρωκτομουρη,Κ.Κ. ε? τον β! εννοω. Ετσι μουρχεται να μαζεψω ολους τους 90αρηδες και να κατευουμε στους δρομους και κει να δεις που θα παν τα ΜΑΤ και τα ΜΑΤια τους, θα τους κανουμι εμεις του αλατιου με τα μπαστουνια μας . ΖΗΤΩ Η ΜΠΑΣΤΟΥΝΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΤΩΝ 90αρηδων.

 153. Tom avatar
  Tom 22/04/2009 11:31:31

  Πράγματικά είναι υπανάπτυκτοι και διανοητικά καθυστερημένοι οι Έλληνες, όταν (μοναδικό φαινόμενο στον κόσμο!) τελειώνει η κατασκευή ενός σταθμού του προαστιακού σε μια περιοχή (εννοώ τη Μεταμόρφωση Αττικής) όπου εργάζονται πάνω από 50.000 άνθρωποι από κάθε σημείο του λεκανοπεδίου και μετά από 8 μήνες από τότε που τελείωσε η κατασκευή του, για λόγους καθαρής ηλιθιότητας, δεν λειτουργεί.

  Μήπως ακόμη δεν είναι διανοητικά καθυστερημένοι οι Έλληνες, όταν σε όλο τον κόσμο εκμεταλλεύονται την ηλιακή ενέργεια κι εμείς που έχουμε τον ήλιο τόσο μπόλικο πάμε και στήνουμε εκατοντάδες πανάκριβες ανεμογεννήτριες, που λόγω έλλειψης αέρα στις περισσότερες από τις περιοχές που στήνονται δεν παράγουν τίποτε άλλο, παρά μόνο μίζες και δισεκατομμύρια χρέη (και καταστρέφοντας το ήπιο τοπίο, καταστρέφουν ταυτόχρονα και όσο τουρισμό μας απόμεινε!).

  Σε μια χώρα που ζει μόνο από δανεικά και οι κυβερνήσεις έχουν βάλει χέρι στα ταμεία και στις συντάξεις, δεν νοιάζεται κανείς για οικονομική ανάπτυξη και σε λίγο με τέτοια κατάντια δεν θα έχουμε ούτε μισθούς, ούτε συντάξεις. Δεν είναι αυτό απόδειξη ότι εδώ κυβερνώντες και κυβερνούμενοι δεν είναι παρά διανοητικά καθυστερημένοι και κάφροι; Έλεος!!!...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.