#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
13/10/2012 22:47
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αναδρομική κατάργηση των φοροαπαλλαγών από φέτος!Καταργούνται αναδρομικά από εφέτος οι φοροαπαλλαγές, ενώ εάν δεν δοθεί η διετής επιμήκυνση, τα μέτρα που θα απαιτηθούν για τη διετία 2013- 2014 θα ανέλθουν σε 18 δισ. ευρώ.

Αυτό τόνισε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, αμέσως μετά τη συνάντηση με τους επικεφαλής της τρόικας, αποδίδοντας την αναδρομική κατάργηση των φοροαπαλλαγών, αλλά και τα όποια άλλα μέτρα ληφθούν, επίσης αναδρομικά στο σκέλος των εσόδων, στη «μαύρη τρύπα», ύψους 1 δισ. ευρώ, που προέκυψε τις τελευταίες δύο εβδομάδες στον ΕΟΠΥΥ. «Είναι ένα μεγάλο φασούλι, μη αναμενόμενο, που λέγεται ΕΟΠΥΥ», είπε χαρακτηριστικά ο υψηλόβαθμος παράγοντας, προσθέτοντας ότι για την κάλυψη αυτής της τρύπας περικόπτεται επιπλέον και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Παράλληλα, φαίνεται ότι «κλειδώνουν» για το 2013 πρόσθετα μέτρα 9,2 δισ. ευρώ, ενώ προστέθηκε και το «καυτό» ζήτημα της πλήρους ανατροπής των εργασιακών σχέσεων που ζητεί η τρόικα να ψηφιστεί ως προαπαιτούμενο, προκειμένου να εκταμιευθεί η δόση των 31,5 δισ. ευρώ. Πριν την εκταμίευση της δόσης, την οποία το υπουργείο Οικονομικών, προσδιορίζει περίπου στις 15 Νοεμβρίου, πρέπει να έχουν ψηφιστεί και το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, ο νόμος για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και η πλήρης απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων.

Στη σημερινή μαραθώνια (πάνω από 7 ώρες) συνάντηση με τους επικεφαλής της τρόικας, «άνοιξε» ουσιαστικά όλο των πακέτων των μέτρων, όπως είναι το δημοσιονομικό (τα μέτρα των 13,9 δισ. ευρώ για τη διετία), οι προαπαιτούμενες δράσεις βάσει του Μνημονίου, αλλά και οι νέες που προσέθεσε η τρόικα (εργασιακά), καθώς και το μακροοικονομικό σενάριο για το ύψος της ύφεσης στην ελληνική οικονομία. Σύμφωνα με τον υψηλόβαθμο παράγοντα του υπουργείου Οικονομικών, η τρόικα φαίνεται τώρα ότι πιστεύει πως η ύφεση για το 2013 θα είναι λίγο κάτω από το 5% της αρχικής της εκτίμησης, ενώ το υπουργείο Οικονομικών εμμένει στην πρόβλεψη του προϋπολογισμού για ύφεση 3,8%.

Ο ίδιος, ερωτηθείς για την απαίτηση της τρόικας για ριζική ανατροπή στις εργασιακές σχέσεις, τόνισε ότι κατ' αυτόν «το πρόβλημα δεν είναι η αγορά εργασίας, αλλά η αγορά προϊόντων και υπηρεσιών». Ενώ, σχετικά με το θέμα των απολύσεων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, στο οποίο εμμένει η τρόικα, ανέφερε ότι «το υπουργείο Οικονομικών προτιμά την έκφραση "διαθεσιμότητα"». Ενώ, επανέλαβε ότι τα δώρα των δημοσίων υπαλλήλων και των συνταξιούχων θα καταργηθούν από το 2013 και όχι αναδρομικά.

Πάντως, στο υπουργείο Οικονομικών, που θεωρούν ότι «νέο κούρεμα χρέους σημαίνει έξοδος από το ευρώ», εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία ότι μετά την εκταμίευση της δόσης θα αλλάξει το κλίμα στην ελληνική οικονομία, καθώς «πάρα πολλοί επενδυτές περιμένουν για να έρθουν να επενδύσουν». Και προανήγγειλε ότι, τότε «το 2013 θα είναι χρονιά έκπληξη».

Σημειώνεται, επίσης, ότι εάν δοθεί η επιμήκυνση, το πρωτογενές πλεόνασμα θα είναι μηδενικό το 2013, ενώ προσδιορίζεται σε 1,5% του ΑΕΠ το 2014, σε 3% του ΑΕΠ το 2015 και σε 4,5% του ΑΕΠ το 2016.

Στις σημερινές μαραθώνιες διαπραγματεύσεις στο κτίριο του υπουργείου Οικονομικών, στις συζητήσεις με τρόικα, παραβρέθηκαν από ελληνικής πλευράς, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, ο υπουργός αναπληρωτής Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης και ο υφυπουργός Εργασίας, Νίκος Παναγιωτόπουλος. Αύριο θα συναντηθούν με την τρόικα, ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης (13.00), ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας (14.00) και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης (16.00).

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 13/10/2012 23:18:36

  "Καταργούνται αναδρομικά από εφέτος οι φοροαπαλλαγές, ενώ εάν δεν δοθεί η διετής επιμήκυνση, τα μέτρα που θα απαιτηθούν για τη διετία 2013- 2014 θα ανέλθουν σε 18 δισ. ευρώ.
  Αυτό τόνισε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, αμέσως μετά τη συνάντηση με τους επικεφαλής της τρόικας,..."

  Μα πριν 10 ημέρες οι εταίροι, ο κ Στουρνάρας, το ΔΝΤ, ο κ Σόιμπλε και λοιποί ειδήμονες δεν ανέβαζαν το κόστος της επιμήκυνσης στα 15 δις;

  "Πάντως, στο υπουργείο Οικονομικών, που θεωρούν ότι «νέο κούρεμα χρέους σημαίνει έξοδος από το ευρώ», εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία ότι μετά την εκταμίευση της δόσης θα αλλάξει το κλίμα στην ελληνική οικονομία, καθώς «πάρα πολλοί επενδυτές περιμένουν για να έρθουν να επενδύσουν». Και προανήγγειλε ότι, τότε «το 2013 θα είναι χρονιά έκπληξη»."

  Μα δεν κατάλαβαν μόνο την τελευταία εβδομάδα πόσοι έφυγαν; από γιαούρτια έως coc...ες

  Θα είναι η επαναδιαπραγμάτευση και οι κόκκινες γραμμές. Θα είναι οι κωλοτούμπες που αν τις ξεκινάς και μάλιστα σε κατηφόρα δεν σταματάς.

  ΥΓ

  μου αρέσει που πριν ένα μήνα όλοι διαρρήγνυαν τα ιμάτιά τους για το non paper για τα εργασιακά ...τώρα "διαπραγματευόμαστε", το συζητάμε βρε αδερφέ

  Στατιστικά (απορία βρε αδερφέ) σε 15 ημέρες θα μιλάμε για τα νησιά κάτω των 150 κατοίκων;

  Παρακαλώ την υπεύθυνη κυβέρνηση και τους βολευτές του κοινοβουλίου μην διαπραγματεύονται άλλο δεν αντέχει η κοινωνία άλλο ...σώσιμο.
  Ο διχασμός και ο εμφύλιος προ των θυρών.

 2. Θάνος avatar
  Θάνος 13/10/2012 23:27:15

  Ωραία μια χαρά πάμε.

  Αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι τι διαφορετικό κάνει η καλή μας κυβέρνηση σε σχέση με τις προηγούμενες.

  Εκτός αν ο Ποιητής ενοεί ότι με κυβέρνηση Πασοκ ή Παπαδήμου θα μας έβγαζαν και τα νύχια όπως έκαναν οι καλοί μας σύμαχοι πριν απο όχι και τόσο πολλα χρόνια.

 3. πετρος avatar
  πετρος 14/10/2012 00:28:32

  Κατάργηση αφορολογήτου για παιδιά.
  Κατάργηση φορολογικών απαλλαγών.
  Κατάργηση πολυτεκνικών επιδομάτων.
  Κατάργηση φόρων.
  Νέος φόρος στα ακίνητα.
  Με απλά λόγια του χρόνου θα πληρώσω τριπλάσιο φόρο
  έχοντας απωλέσει άλλο ένα 20% του οικογενειακού εισοδήματος.
  Το φετινό φόρο τον πληρώνω μέσω πιστωτικής κάρτας σε 12 δόσεις.
  Του χρόνου δεν θα μπορέσω να πληρώσω και δεν θα πληρώσω.

  Θα πάω φυλακή με τα παιδιά μου, κι ας έρθουν οι τρεις βουλευτές της ΝΔ που ψηφίσαμε οικογενειακώς να μας βγάλουν ! Δεν μου κοβόταν το χέρι πάνω από τη κάλπη ;

 4. πετρος avatar
  πετρος 14/10/2012 00:30:55

  Κατάργηση "φόρων" και εννοούσα τη κατάργηση των δώρων Χριστουγέννων - Πάσχα! Με ληγμένα προϊόντα και γενόσημα φάρμακα Ινδίας θα πληρώσουμε το τίμημα της "συναισθηματικής" μας ψήφου. Καλά να πάθουμε !

 5. MCMLII avatar
  MCMLII 14/10/2012 12:27:28

  Φϊλε Πέτρο, το ότι οι ξένοι και τα ΜΜΕ που πέσανε επάνω σου, κατατρομοκρατώντας σε, την τελευταία στιγμή για να ψηφίσεις τον ικανότερο (συνεχιστή του προαποφασισμένου προγράμματος), δεν σε έβαλε σε υποψίες; Από πότε γερμανικά έντυπα ενδιαφέρονταν για τις κοινοβουλευτικές εκλογές των νοτίων εταίρων τους και έβαζαν ολοσέλιδες προπαγανδιστικές συμβουλές προς τους Έλληνες;

  Δεν θα πληρώσεις το τίμημα της συναισθηματικής σου ψήφου, όπως νομίζεις. Θα πληρώσεις την άμβλυνση της αυτοσυνείδησης της ταξικής σου διαφοράς από τους (μπαρουτοκαπνισμένους) τραπεζίτες και από τους μαχόμενους για το λαό δήθεν πολιτικούς (υπαλλήλους τους). Κάποιος/κάπου στα έλεγε όλα αυτά χρόνια τώρα. Επέλεξες να κρατάς τα αυτιά σου κλειστά με τα δυο σου χέρια και να τρως αμάσητη την προπαγάνδα τους με "εθνικούς" ολυμπιακούς αγώνες (των εργολάβων και των χορηγών), της eurovision και των φθηνών διακοποδανείων (από την "μεγάλη μας φίλη" τράπεζα) την ώρα που οι ταξικοί σου αντίπαλοι έτρωγαν το καταπέτασμα, στην υγειά σου και στην υγεία των παιδιών σου (κυριολεκτικά, δες τα χάλια του ΕΟΠΠΥ).

  Συντάχτηκες πίσω από ομάδες που κατάκλεψαν (και κατακλέβουν) την πατρίδα και βρίσκονται σε ευθεία αντίθεση με τα συμφέροντά σου. Τώρα θα πληρώσεις το τίμημα της ανοησίας σου (και μαζί με εσένα θα πληρώσουν και άλλοι πολλοί που ίσως δεν φταίξανε).

  Δεν σε γνωρίζω και για αυτό δεν στο λέω προσωπικά. αλλά έξω το πάθημά σου το ονομάζουν και "φόρο βλακείας"...

 6. Storm avatar
  Storm 14/10/2012 19:52:29

  Δεν ξέρουμε τι έχει μείνει πια για την επόμενη, αναπόφευκτη, διαπραγμάτευση...
  Αλήθεια τολμάει κάποιος να πει πόσα από αυτά τα "μέτρα" είναι προσωρινά ή μόνιμα;
  Κρίμα...
  Ας προσέχαμε.
  Καλό κουράγιο.
  Α ρε Όλι, καλά τα΄λεγες και σε κοροϊδεύαμε...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.