#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
04/06/2013 19:47
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αναδίπλωση Σκορδά μετά τις δηλώσεις για την άρση αναστολής των πλειστηριασμών στα ακίνηταΈνα θέμα καυτό, που απασχολεί χιλιάδες πολίτες, άνοιξε ξαφνικά ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Θ. Σκορδάς. Πρόκειται για το θέμα της αναστολής πλειστηριασμών ακινήτων για χρέη με τον υφυπουργό να ζητά τις θέσεις των κομμάτων και να εκφράζει την άποψη ότι ίσως πρέπει να ξαναδούν το θέμα, υπαινισσόμενος ότι από 1.1.2014 ίσως θα έπρεπε να αρθεί η αναστολή. Ο υφυπουργός επέσεισε τον κίνδυνο, αν το καθεστώς του παγώματος των πλειστηριασμών παραταθεί για καιρό ακόμα, με το τέλος της οικονομικής κρίσης να γίνουν μαζικοί πλειστηριασμοί, που θα έχουν ως συνέπεια να πέσει δραματικά η αξία της ακίνητης περιουσίας του πολιτών.

«Αυτό που συζητάμε σήμερα είναι το καλύτερο πλαίσιο» είπε για το προωθούμενο νομοσχέδιο ο υφυπουργός Ανάπτυξης και συνέχισε: «Μόνο το πρώτο τρίμηνο του 2013 στην Ισπανία έγιναν 42.000 κατασχέσεις σε δανειολήπτες. Εδώ δεν έγινε καμία. Αυτό έτσι το περνάμε; Άνευ αξίας;

Και εδώ, αν θέλετε, επειδή δεν φοβάμαι και να πω αλήθειες, θα σας πω ότι έχουμε και έναν πολύ μεγάλο προβληματισμό. Ξέρετε ότι εμείς δώσαμε παράταση στην αναστολή των πλειστηριασμών, μέχρι τέλος του 2013. Αλλά θα πρέπει από τώρα, και το λέω για να το βάλουμε στο μυαλό μας και να το δούμε σε επόμενες αφορμές, ότι όσο θα βγαίνει η οικονομία από την κρίση τι θα κάνουμε με τις αναστολές πλειστηριασμών, που σωρεύονται από το 2008 και το 2009. Γιατί κάποια στιγμή θα μπει αναγκαστικά ένα τέλος στην αναστολή των πλειστηριασμών. Μα σε πέντε χρόνια, μα σε δεκαπέντε χρόνια. Ξέρετε τι θα έχει γίνει τότε; Θα έχει μπουκώσει το σύστημα με ένα πολύ μεγάλο αριθμό ακινήτων, που αν βγουν μαζικά έξω από το καθεστώς της αναστολής, τότε θα μηδενίσουμε την ακίνητη περιουσία του κάθε Έλληνα πολίτη. Αυτό θέλετε να συμβεί; Ή θέλετε έγκαιρα να έρθουμε να το συζητήσουμε όλο το καλοκαίρι και όλο το φθινόπωρο».

Ο κ. Σκορδάς σχολίασε και τις ανησυχίες που διατυπώνονται ότι θα περάσουν ενυπόθηκα δάνεια σε distressed funds. «Ποιος σας είπε ότι τα distressed funds θα πάρουν ενυπόθηκα δάνεια; Ποια τράπεζα θα δώσει σε distressed funds ενυπόθηκα δάνεια; Τα ενυπόθηκα δάνεια είναι τα πιο καλά δάνεια. Το 80% των ενυποθήκων δανείων, και μιλάμε για 800.000 στεγαστικά δάνεια αυτής της μορφής, εξυπηρετούνται σήμερα που μιλάμε. Ποια από αυτά θα πάνε; Στα distressed funds θα πάνε αυτά που είναι επιχειρηματικά δάνεια και έχει πτωχεύσει η εταιρεία, ή είναι απλά δάνεια από πιστωτικές κάρτες που δεν πληρώνονται και ο έχων την πιστωτική κάρτα δεν έχει κανένα περιουσιακό στοιχείο για να του κάνει διαταγή πληρωμής η τράπεζα» είπε ο κ. Σκορδάς.

Το ζήτημα που ανοίγει έξι μήνες πριν τελειώσει η προθεσμία απαγόρευσης των πλειστηριασμών, είναι εξαιρετικά κρίσιμο και ήδη προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ οι οποίοι αποκρούουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Η θύελλα αντιδράσεων ανάγκασε τον κ. Σκορδά , ύστερα απο παρέμβαση και του Μαξίμου,να κλείσει το θέμα με νέα ανακοίνωση και να πει ότι ο προβληματισμός αφορά την περίοδο μετά την έξοδο από την κρίση.

Πράγματι, μπορεί να υπάρξει πρόβλημα με τα σπίτια που θα βγουν στο σφυρί. Χιλιάδες ακίνητα σε πολύ χαμηλότερες τιμές από τις ισχύουσες στην αγορά θα τινάξουν στον αέρα την κτηματαγορά και θα μειώσουν σημαντικά την αξία της περιουσίας όλων μας.

Από την άλλη, όμως, χιλιάδες άνθρωποι θα κινδυνεύσουν να μείνουν στο δρόμο καθώς ένα στα τέσσερα στεγαστικά δάνεια δεν πληρώνεται. Και χιλιάδες άλλοι με επιχειρηματικά δάνεια και άλλα χρέη θα δώσουν το σπίτι τους για ένα κομμάτι ψωμί.

Χρειάζεται, επομένως, μεγάλη προσοχή όταν ανοίγονται τέτοια θέματα που αγγίζουν όλους τους Ελληνες. Αν πέσει και το τελευταίο οχυρό προστασίας των δανειοληπτών τότε θα οδηγηθούμε σε ζούγκλα. Κάτι που κανείς δεν το θέλει. Πολύ περισσότερο η κυβέρνηση.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αρχιμήδης avatar
  Αρχιμήδης 04/06/2013 20:38:23

  Mε 7,5 δις χρέος του κράτους προς ιδιώτες και με την αφόρητη πίεση για πλειστηριασμούς ακινήτων και τα distressed funds να καραδοκούν, όχι βέβαια για τις πιστωτικές κάρτες όπως λέει το ανέκδοτο του κ. Σκορδά, για ποιό success story μιλάμε ακριβώς?

  • Απλός πολίτης avatar
   Απλός πολίτης @ Αρχιμήδης 06/06/2013 04:26:48

   Επιτέλους! Γιατί βαρέθηκα να ακούω για σαμποτάρισμα του "success story"

 2. panos avatar
  panos 04/06/2013 20:42:32

  Για να το ανοιγει ο Σκορδας και ο καθε σκορδας...........να ειμαστε σιγουροι οτι θα γινει. Μου θυμιζει τις κυριακες των καταστηματων, οπου εγινε το χατιρι........των ολιγων μεγαλων ωστε να σβησουν οι μικροι. Τι αλλο μας περιμενει να δουμε απο το καθε ΦΕΡΕΦΩΝΟ των μεγαλων και των χαρτογιακαδων..................

 3. Ιωάννης Κιαπέκος avatar
  Ιωάννης Κιαπέκος 04/06/2013 20:56:31

  Η γνωστή μέθοδος του "λαγού".

 4. Α avatar
  Α 04/06/2013 21:22:43

  Φτάνει επιτέλους με τις τράπεζες. Βαρέθηκα να λέω ότι από αυτές δημιουργήθηκε η κρίση, η διάσωσή τους έφερε τα βάρη στους πολίτες όλων των χωρών του Ευρωπαϊκού νότου.
  Στην Ελλάδα το κράτος με νέο δανεισμό τις ανακεφαλαιοποιεί (που σημαίνει ότι οι φορολογούμενοι αναλαμβάνουν το φορτίο) με μια και μόνη συμφωνία , να μην πειραχτεί η πρώτη κατοικία.
  Δεν θα τις λυπηθούμε τις τράπεζες που στο μόνο που κάνουν πίσω είναι η πρώτη κατοικία, τη στιγμή που σε κάθε άλλο δάνειο επιχειρηματικό ή καταναλωτικό με εκβιασμό και εκφοβισμό του δανειολήπτη, τον αναγκάζουν να τους βάλει πρόσθετη προσημείωση και άλλων ακινήτων τους. Στη συνέχεια λόγω υποτίμησης των εμπορικών αξιών προχωράνε στους πλειστηριασμούς πολύ περισσότερων ακινήτων από αυτούς που είχαν αρχικά εγγράψει.
  Έτσι πολλοί με επιχειρηματικά δάνεια βρίσκονται με τη θηλειά στο λαιμό και χάνουν ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ.
  Αυτά κάνουν οι ... αγαπημένες μας τράπεζες ....

 5. Zame avatar
  Zame 04/06/2013 21:27:51

  .. 'λαγος' με κατευθυνση & επιτάχυνση..προς το μακελειο !

 6. mara M. avatar
  mara M. 04/06/2013 21:35:43

  Yπάρχουν οι σκέψεις σε δύο υπουργεία να γίνουν κατασχέσεις σε ωραίες κατοικίες με πισίνες που οι κατοχοί τους αδυνατούν να πληρώσουν και να πωληθούν σε γερμανούς συνταξιούχους τσάμπα.

 7. Kostas nikolaou avatar
  Kostas nikolaou 04/06/2013 21:40:17

  ανοιξε το λοιπόν κ. σκορδά
  τουλάχιστον θα τα πάρουν οι αγαπητοί τραπεζίτες και οχι οι κομμουνιστές. μετά ανοίξτε και τον πολιτικό σας '''ταφο''. η κατοικία είναι αδιαπραγμάτευτη για τον Έλληνα.
  κρίμα ρε σαμαρα και εσυ μια από τα ιδια είσαι. αλλοίμονο στους δικαστικούς κλητήρες λέω εγώ

 8. Καβαλιώτης avatar
  Καβαλιώτης 04/06/2013 22:52:33

  Εάν α) αποκτήσουμε πρωτογενές πλεόνασμα και β) δεν μεταφερθούν τα 50 δισ. της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών από το δημόσιο χρέος στον ESM,
  τότε θα έχουμε το εξής "ωραίο" σχήμα:

  Οι δανειολήπτες θα χάσουν την πρώτη τους κατοικία λόγω αδυναμίας εξυπηρετήσεως των δανείων τους προς τις τράπεζες, αδυναμία η οποία εν πολλοίς θα έχει δημιουργηθεί εξ αιτίας των ταυτόχρονων αυξημένων υποχρεώσεών τους ως φορολογουμένων πλέον, οι οποίες (αυξημένες φορολογικές υποχρεώσεις), με τη σειρά τους, θα οφείλονται εν μέρει στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών εις βάρος του δημοσίου χρέους.
  Πολύ "καλό"!

 9. LV avatar
  LV 04/06/2013 23:06:41

  Άχρωμος, αγέλαστος, μάλλον ξενέρωτος... σε έχει χάσει με μια ματιά, χωρίς κουβέντα. Ο πολιτικός πρέπει να είναι καλός αλλά οπωσδήποτε πρέπει να ξέρει να το δείχνει...

 10. QQ avatar
  QQ 05/06/2013 00:47:06

  Καλά λέει, πως θα έρθει η ανάπτυξη αν δεν βγουν ακίνητα στην αγορά ώστε να βρεθεί το σημείο νέο σημείο ισορροπίας στις τιμές χαμηλά.
  Από που θα αντλούν κεφάλαια οι τράπεζες αν δεν μπορούν να ρευστοποιήσουν ?
  Τι θα γίνει δηλαδή, πάγωμα των κατασχέσεων για πάντα ?
  Το είπε και ο Βορίδης πριν λίγο καιρό.
  Εγώ συμφωνώ.
  Ευκαιρία να πάρω και σπίτι με 60.000.

  • leak avatar
   leak @ QQ 05/06/2013 13:10:35

   Το λες λίγο ειρωνικά. Θα διαπιστώνεις και εσύ πάντως την αδικία μεταξύ των "ιδιοκτητών" που δεν πληρώνουν πλέον εδώ και 2 χρόνια τη δόση του στεγαστικού τους δανείου και των ενοικιαστών (σαν εμένα) που αναγκαστικά καταβάλω το νοίκι.
   Όσοι βιάστηκαν να πάρουν σπίτι με στεγαστικό δάνειο, αν δεν μπορούν να το αποπληρώσουν, είναι δίκαιο να το χάσουν, άλλα ως εκεί. Εκεί να σταματά η υποχρέωσή τους στην τράπεζα. Εξάλλου για την διαφορά της τιμής των ακινήτων τότε και τώρα, έχουν εκτεθεί οι τράπεζες και για να μην καταρρεύσουν πλέον ανακεφαλαιοποιούνται.

  • Απλός πολίτης avatar
   Απλός πολίτης @ QQ 06/06/2013 04:34:32

   Ε άμα το είπε και ο Βορίδης!! Αυτός ο τεράστιος πολιτικός άνδρας της χώρας, που ξέχασε από που προέρχεται και κατηγορεί τώρα ιδεολογίες για τις οποίες έριχνε και ξύλο!!
   Επένδυση στον πόνο και την δυσκολία του άλλου δεν στεριώνει. Τελικά κοράκια υπάρχουν πολλά ανάμεσά μας. Δεν είναι μόνο οι τράπεζες!! Καλές αγορές.... λυπάμαι....

 11. cresswell avatar
  cresswell 05/06/2013 00:58:13

  Έξοχος!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 12. blue nile avatar
  blue nile 05/06/2013 02:02:39

  Κάποια πράγματα είναι ακατανόητα...

  Φορτωθήκαμε στις πλάτες, τις δικές μας και των παιδιών μας, όλοι οι Έλληνες 40 δις πρόσθετο χρέος για να τα δώσουμε στις τράπεζες , χρήματα που πήραμε δεχόμενοι επιπλέον περιοριστικά μέτρα ύψους 11 δις που ερημώνουν τη χώρα, τα οποία οι τράπεζες δεν τα διαθέτουν στην πραγματική οικονομία αλλά τα κρατούν στα θησαυροφυλάκια τους, οπότε εμείς δεν πρόκειται να βγούμε ούτε σε δέκα χρόνια από την Κρίση, και τώρα οι ίδιες οι τράπεζες θα κατάσχουν περιουσίες συμπολιτών μας που αδυνατούν να πληρώσουν τα χρέη τους λόγω της ύφεσης που προκλήθηκε από το μνημόνιο, που οι τραπεζίτες φανατισμένα υποστήριξαν και ουσιαστικά επέβαλαν.

  Χρυσή Αυγή που χρειάζεται σε πολλούς... μα σε πάρα πολλούς...

  • leak avatar
   leak @ blue nile 05/06/2013 13:18:01

   Ανακεφαλαιοποιούνται οι τράπεζες γιατί δίνοντας ένα στεγαστικό δάνειο 300,000 ευρώ αναμένουν, σε βάθος χρόνου, συνολικά περίπου 500.000. Αν σκάσει το δάνειο, και να πλειστηριάσει το σπίτι με σημερινές τιμές θα λάβει πίσω το πολύ 200 χιλιάρικά, συν κανά 3οάρι που εισέπραξε ήδη από τις έως τώρα δόσεις.
   Η ζημία του ισολογισμού της είναι 500-200-30=270 χιλιαρικά.
   Αυτά τα "λεφτά" ανακεφαλαιοποιούνται.

   Η δικαιότερη λύση θα ήταν: κλείσιμο των εκτεθειμένων τραπεζών, δέσμευση των ακινήτων των οποίων τα δάνεια δεν εξυπηρετούνται και αποζημίωση με αυτά των καταθετών που χάνουν τα λεφτά τους.
   Και έτσι θα γινόταν η επανεκκίνηση με τους δικαιότερους όρους.

   • Απλός πολίτης avatar
    Απλός πολίτης @ leak 06/06/2013 04:42:47

    Και τα bonus που πήραν οι διάφοροι των τραπεζών γιατί να μην μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Καταλαβαίνω ότι σε εποχές που ο άλλος είχε δουλεία αλλά αδιαφορούσε να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του γιατί ήθελε να κάνει τη μεγάλη ζωή το να του κατασχέσουν το σπίτι ακούγεται κάπως δίκαιο. Αλλά τώρα σε τέτοια κατάσταση που ο άλλος δεν μπορεί να πληρώσει όσο και να θέλει, που είναι η δικαιοσύνη?? Προσοχή, μην χάσουμε την ανθρωπιά μας!!! Αρκετά κοράκια μας περιτριγυρίζουν!!!

    • leak avatar
     leak @ Απλός πολίτης 06/06/2013 11:31:33

     Είναι δικαιοσύνη ως προς τούτο: Oι ενοικιαστές πληρώνουν κανονικά το νοίκι...(αν όχι οι ιδιοκτήτες τους πετάνε στο δρόμο).

  • Απλός πολίτης avatar
   Απλός πολίτης @ blue nile 06/06/2013 04:36:23

   Προσοχή θα σε χαρακτηρίσουν χρυσαυγίτη!!!

 13. Αθώρ avatar
  Αθώρ 05/06/2013 07:17:54

  Δε φταίει τελικά ο κάθε τυχάρπαστος αξιωματούχος, που πετάγεται απ΄ το πουθενά και λέει τη βλακεία του. Η απάθεια, η δειλία, η παθητικότητα και η απεριόριστη(;) ανοχή των πολιτών-θυμάτων, οπλίζουν την ασημαντότητα των αδίστακτων υπηρετών που κορδώνονται και απειλούν την υπό διάλυση ζωή μας. Όσο αισθάνονται οτι έχουν περιθώριο, δεν πρόκειται ούτε να διστάσουν, ούτε φυσικά να ντραπούν.
  Άξιοι της απραξίας μας.

  • Αθώρ avatar
   Αθώρ @ Αθώρ 05/06/2013 07:29:48

   '' Γιατί κάποια στιγμή θα μπει αναγκαστικά ένα τέλος στην αναστολή των πλειστηριασμών. Μα σε πέντε χρόνια, μα σε δεκαπέντε χρόνια. Ξέρετε τι θα έχει γίνει τότε; Θα έχει μπουκώσει το σύστημα με ένα πολύ μεγάλο αριθμό ακινήτων, που αν βγουν μαζικά έξω από το καθεστώς της αναστολής, τότε θα μηδενίσουμε την ακίνητη περιουσία του κάθε Έλληνα πολίτη.''
   Να εκδιωχθεί ΣΗΜΕΡΑ ο κ. Σκορδάς από την κυβέρνηση, γιατί με την κινδυνολόγα και λαϊκίστικη Συριζαίϊκη προφητεία του, αμφισβητεί τις υποσχέσεις-δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού. Σε 3-5-15 χρόνια, δε θα έχουμε 30% ανεργία, ούτε μνημόνια, θα δανειζόμαστε απ΄τις αγορές, θα έχουμε ανάκαμψη, ανάπτυξη, θα έχουμε φυσικό αέριο, μπορεί και πετρέλαιο. Άρα, αν αυτά ισχύουν (και γιατί όχι), ας κρατηθούν οι πλειστηριασμοί για 5 χρονάκια και οι δανειολήπτες σίγουρα τότε, θα είναι σε θέση να αποπληρώσουν τα χρέη και να κρατήσουν τα σπίτια τους.
   Τι παιχνίδι παίζει λοιπόν ο κ. Σκορδάς; Γιατί σκοπίμως σπέρνει τον πανικό, υποσκάπτει το έργο της κυβέρνησης και τορπιλίζει το κλίμα ευφορίας που επιχειρείται να δημιουργηθεί;

   • Μεγάλες στιγμές avatar
    Μεγάλες στιγμές @ Αθώρ 05/06/2013 09:23:42

    Σιγά ρε παιδιά,μη βαράτε όλοι μαζί.
    Δεν είπε θα τα πάρει τα σπίτια,ούτε οτι ξεκλειδώνουν οι κατασχεσεις.Δηλαδή οταν ενας πολιτικός σκέφτεται την μεθεπόμενη μέρα και καλεί σε συζήτηση τα κόμματα για να προλάβουμε τις εξελίξεις,αυτό μας ενοχλεί;
    Ακόμα και για ενα θέμα που ''καίει'' τόσο κόσμο δεν πρέπει να υπάρξει σχέδιο για το αύριο;Πώς καταλάβατε οτι σκέφτεται τις τράπεζες και μόνο;
    Μάλλον συνηθισαμε στους πολιτικούς που κοιτούν το σήμερα και τα ποσοστά τους και για το αύριο...δεν βαριέσαι!

    • Αθώρ avatar
     Αθώρ @ Μεγάλες στιγμές 05/06/2013 11:29:52

     Μην υποκρίνεστε τον Εξωγ'ηϊνο !!!
     Τη ....μεθεπόμενη μέρα, μετά από όλα αυτά που υφιστάμεθα στο όνομα της επιτυχούς εξόδου μας από τη λάσπη μέω απάνθρωπων θυσιών, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΝΕΙΣ από αυτούς που ψήφισαν τα μνημόνια και ...εργάζονται με βάση τις επιταγές τους, να μας το παρουσιάζει μαύρο. Αν βλέπει οτι ΔΕΝ θα υπάρξει ανάκαμψη, ανάπτυξη και μείωση της ανεργίας, τότε ας το παραδεχτεί και ΑΣ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ. Να μένει εκεί, να τον ΧΡΥΣΟπληρώνουμε για να διαχειρίζεται τη μελλοντική μας καταστροφή που δεν μπορεί να αποτρέψει, δεν δικαιούται. ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΣ.

     • Μεγάλες στιγμές avatar
      Μεγάλες στιγμές @ Αθώρ 06/06/2013 11:48:54

      Δάκρυσα..

 14. Α avatar
  Α 05/06/2013 10:23:29

  H πρώτη κατοικία με ενυπόθηκο δάνειο :
  1. Δεν είναι στην κυριότητα του δανειζομένου.
  2. Υπόκειται σε φόρους όπως χαράτσι μέσω ΔΕΗ
  3. Αποτελεί τεκμήριο, που παράγει φόρους ενώ δεν προσδίδει εισόδημα, ακόμα και για ανέργους.
  4. Ενδέχεται να την χάσει ο δανειζόμενος, αφού προηγουμένως έχει πληρώσει φόρους και φόρους ....
  5. Οι περιβόητες ρυθμίσεις κάθε άλλο παρά ρυθμίσεις είναι. Με τόσους περιορισμούς αμφιβάλλω αν αφορούν κανέναν που το δάνειό του έχει κοκκινίσει.

  Αυτά τα ολίγα, του παραλογισμού μέσα στη δίνη της κρίσης.
  Επιτέλους ας ΕΞΑΙΡΕΘΟΥΝ αυτά τα ακίνητα με ενυπόθηκα δάνεια από τους φόρους, αφού ακόμη δεν βρίσκονται στην πλήρη κατοχή των δανειζομένων.

  • Καβαλιώτης avatar
   Καβαλιώτης @ Α 05/06/2013 11:54:34

   Ενώ συμφωνώ με το πνεύμα των σχολίων σας, επιτρέψτε μου να σημειώσω ένα λάθος που κάνετε:
   Ο δανειολήπτης - αγοραστής αποκτά την πλήρη κυριότητα (και φυσικά την κατοχή) του ακινήτου. Αν δεν συνέβαινε αυτό και η κυριότητα παρέμενε στον πωλητή, το ακίνητο δεν θα μπορούσε να κατασχεθεί για οφειλή του αγοραστή.

   • Α avatar
    Α @ Καβαλιώτης 05/06/2013 15:08:46

    Η κυριότητα δεν ανήκει στον πωλητή (π.χ. εργολάβος), αλλά από την στιγμή που το ακίνητο είναι υποθηκευμένο υπέρ της τράπεζας , μέχρι να εξοφληθεί , δεν έχεις πλήρη κυριότητα, αφού δεν μπορείς να το πουλήσεις ή να το μεταβιβάσεις. Ανά πάσα στιγμή μπορεί να το κατάσχει η τράπεζα.

    • Καβαλιώτης avatar
     Καβαλιώτης @ Α 05/06/2013 18:28:14

     Συγχέετε ορισμένες έννοιες.
     1. Η ύπαρξη εμπράγματης ασφάλειας, αυτή καθ' αυτή, δεν συνεπάγεται απαγόρευση διαθέσεως.
     2. Όταν έχει εκτελεστό τίτλο, ο δανειστής σου δικαιούται "ανά πάσα στιγμή" να κατάσχει (σχεδόν) ό,τι βρει.
     Στην περίπτωση που έχει εμπράγματη ασφάλεια, η διαφορά είναι ότι θα ικανοποιηθεί προνομιακά.

 15. Zame avatar
  Zame 05/06/2013 12:29:00

  Ανατροφοδοτούμενος πραγματικός παραλογισμός.. χωρίς τέλος..
  Τα δάνεια ειδικά αυτά πού έγιναν την επίμαχη χρονική περίοδο πχ.μεταξύ 8-9 αλλά και προηγούμενα..
  να ΠΑΓΩΣΟΥΝ ΑΤΟΚΑ τουλάχιστον αν δεν ακυρωθούν.-
  Δεν φτάνει πού ΕΚΑΝΑΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΑ τα δάνεια μας..
  κατέστρεψαν οικογένειες, όνειρα και ζωές..
  βυθίζοντας στην απελπισία & στην κατάθλιψη κόσμο & κοσμάκη..
  'βγάζουν γλώσσα & απειλούν' ..!!!
  Η ΑΝΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΑ της αξίας του χρήματος+τοκισμός πού τρέχει..
  (σαν να μην συμβαίνει τίποτα).
  με την επιτηδευμένη κατρακύλα στην αξία του ακινήτου σήμερα έτσι όπως την διαμόρφωσαν..
  συνιστά & διεκδικεί
  ότι ποιό χυδαία ανέντιμο & ανήθικο .. στην σύγχρονη ιστορια..

  ο Αl.Kapone ωχριάει μπροστά σε αυτά τα νεα 'καλουδια' & πολύ ειξιδικευμένα & 'καινοτόμα προϊόντα' & ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΑ τερτίπια τους..που έπνιξαν τον κόσμο στα χρέη.
  & τώρα στην revans..βγαίνουν ακόμα ποιό επιθετικά..!!!..τροχιοδεικτικά
  προφασιζόμενοι την μαζικότητα των κατασχεθέντων & μαζικών πλειστηριασμών μην & ρίξει περαιτέρω τις ίδει πολλαπλώς υποτιμημένες τιμές..

  τέχνασμα ΥΠΕΡΠΗΔΗΣΗΣ του ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ που ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ..?

  Το λιγότερο πού θα πάρουν θα είναι μπάζα..& διάφορα δωράκια..
  Ας προχωρήσουν -μολων λαβε-
  έτσι & αλλιώς δεν έμεινε και τίποτα άλλο να χαθεί..
  το πολύ -πολύ να απαλλάξουν ορισμενους & από αυτή την μίζερη & άκρως καταθλιπτική διαβίωση..

  Γιατι αν θεωρούν ότι λόγω νόμου και παροχής προστασίας..
  υπάρχουν πολίτες πού δεν πληρώνουν, αν και έχουν τη δυνατότητα..
  ΝΑ ΨΑΞΟΥΝ ΝΑ τους ΒΡΟΥΝ.αυτούς..

  Γιατί να χρειάζεται διαχείριση αυτή η & ανθρωπιστική καταστροφή..
  μήπως ίσως είναι τόσο κραυγαλέα ένοχη.?

 16. Τακης avatar
  Τακης 05/06/2013 16:21:42

  Και μόνο που του επιτέθηκε ο Κυριάκος, με κάνει να πιστεύω ότι ο Σκορδάς έχει δίκιο. Ο Μητσοτάκης δεν το έχει χωνέψει ακόμα ότι βρίσκεται εκτός κυβέρνησης και επιτίθεται χωρίς να ξέρει το θέμα σε όποιον έχει χαρτοφυλάκιο που θα ήθελε ο ίδιος. Όποιος διάβασε προσεκτικά τις δηλώσεις του Σκορδά, μπορεί να καταλάβει ότι στόχος του δεν είμαστε όλοι εμείς οι ταλαιπωρημένοι, αλλά τα γνωστά και άγνωστα λαμόγια, που έχουν πάρει δάνεια 150 και 180 χιλιάδων "δήθεν" για πρώτη κατοικία και τώρα μένουν στις σπιταρόνες που δεν πληρώνουν και κρύβονται πίσω από τις δικές μας δυσκολίες. Πιστεύω ότι ο Σαμαράς έχει καταλάβει τι εννοούσε ο Σκορδάς, γι αυτό και δεν δίνει συνέχεια. Όσο για τον Κυριάκο, τον βλέπω να παραμένει για πολύ καιρό έξω, στο αγιάζι, και να κοιτάζει από το παράθυρο τι γίνεται μέσα.

  • Αθώρ avatar
   Αθώρ @ Τακης 05/06/2013 17:19:28

   '' στόχος του δεν είμαστε όλοι εμείς οι ταλαιπωρημένοι, αλλά τα γνωστά και άγνωστα λαμόγια, που έχουν πάρει δάνεια 150 και 180 χιλιάδων “δήθεν” για πρώτη κατοικία..''
   Ποιός μπορεί- όσο και να το επιθυμεί- να είναι τόοοοσοοοο καλοπροαίρετος και αθώος, όταν αυτοί οι υπάλληλοι, ΔΕΝ είναι ικανοί (ή δεν επιθυμούν) να τσακώσουν ούτε έναν μεγαλοφοροφυγά; Όλα δυστυχώς συνηγορούν στο οτι αν ανοίξει τελικά ο ασκός του Αιόλου, θα την πληρώσουν τα γνωστά θύματα. ΕΜΕΙΣ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.