01/04/2010 10:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αναγκάστηκε να υποχωρήσει ο Παπακωνσταντίνου κάτω από την πίεση της Αντιπολίτευσης

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:  

«Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συζήτησης του φορολογικού νομοσχεδίου της Κυβέρνησης στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής, κάτω από την έντονη πίεση του εισηγητή και Βουλευτών της Ν.Δ., αλλά και Βουλευτών των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης, ακόμη όμως και κυβερνητικών Βουλευτών, μετά το μπαράζ κατακραυγής από όλους σχεδόν τους εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων, κατά την ακρόαση φορέων στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής, ο Υπουργός Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου, αναγκάσθηκε να υποχωρήσει και να δηλώσει ότι τις προσεχείς ημέρες θα καταθέσει τροπολογίες για μια σειρά προβληματικών διατάξεων του υπό συζήτηση φορολογικού νομοσχεδίου, όπως:

-          την πιθανή απόσυρση της απαράδεκτης παρακράτησης φόρου με συντελεστή 8% στο εισόδημα από εμπορικές επιχειρήσεις για την παροχή κάθε είδους υπηρεσιών, που σε μια στιγμή “στεγνώματος” της αγοράς, απειλεί να δημιουργήσει ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα ρευστότητας.

-          την επιβολή αυστηρότερων  τεκμηρίων για τα πολύ μεγάλα εισοδήματα, τα οποία, με το προτεινόμενο νομοσχέδιο, σκανδαλωδώς ευνοούνται.

Δεσμεύτηκε ακόμη ότι:

-          θα επανεξετάσει την απαράδεκτη αύξηση φορολόγησης των Ελλήνων Ναυτικών, που τόσα προβλήματα θα δημιουργούσε σε  εργαζόμενους ενός βασικού πυλώνα ανάπτυξης  της Ελληνικής Οικονομίας, της Ναυτιλίας.

-          θα επανεξετάσει το πρόβλημα που δημιουργείται με την υποχρέωση έκδοσης Αποδείξεων Παροχής Υπηρεσιών (ΑΠΥ)  με την ολοκλήρωση της υπηρεσίας και όχι με την είσπραξη της αμοιβής.

Τις επόμενες ημέρες, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του φορολογικού νομοσχεδίου, θα προσπαθήσουμε, με συνεχή πίεση της κυβέρνησης και με την κατάθεση συγκεκριμένων  προτάσεων, να την αναγκάσουμε να προχωρήσει και σε άλλες αλλαγές, μήπως τουλάχιστον κάτι μπορεί να διορθωθεί, σε ένα νομοσχέδιο πολύ  κατώτερο των περιστάσεων, αντιαναπτυξιακό, άτολμο, γραφειοκρατικό και -όπως αποδεικνύεται- πολύ πρόχειρο».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. sim avatar
  sim 01/04/2010 11:09:34

  όποιος προσέχει τις λεπτομέρειες μπορεί να καταλάβει τα λόγια του ΓΑΠ όταν πήγε στον Ομπαμα ,
  είπε είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ μαζύ με τα μέλη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας στην οποία ανήκω και εγώ.
  αγόρια μου ο άνθρωπος έτσι και το μπάχαλο που δημιούργησε το φτάσει στο απροχώρητο ,θα την κάνει για εκεί που ανήκει και εδώ θα μείνουμε εμείς οι ηλήθιοι που ανήκουμε εδώ σε αυτή την χώρα που αγαπάμε και δεν την αλλάζουμε με τίποτα να ψωμολυσάμε.
  ΜΑ ΠΟΣΟ ΠΛΥΣΗ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝΕ ΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΦΩΣΤΗΡΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΜΕ ΠΟΥ ΤΟΝ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΜΕ 11 ΜΟΝΑΔΕΣ ΔΙΑΦΟΡΑ ? ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΦΗΝΕ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙ ΟΥΤΕ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΑ ΤΗς ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΜΑΣ ΨΗΣΑΝΕ ΟΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΜΠΙΡΜΠΙΛΟΣΑΧΙΝΙΔΕΣ ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ ΜΑΖΥ ΤΟΥ

 2. Κεραυνός avatar
  Κεραυνός 01/04/2010 12:32:20

  Κι'όμως παρόλα αυτά η διαφορά στις δημοσκοπήσεις έχει ανέβει στις 20 άσχετα με όλα αυτά που κάνει ο ΓΑΠ και άσχετα με το οτι η ΝΔ απέκτησε έναν πολύ λογικότερο αρχηγό.
  Και εμένα μου φαίνεται παράξενο αλλά είναι η πραγματικότητα.

  • πολίτης avatar
   πολίτης @ Κεραυνός 01/04/2010 17:52:20

   Ερώτηση: Υπάρχουν δημοσκοπήσεις που να μη γίνονται τηλεφωνικά; Απλά σκέφτομαι ότι υπό την απειλή των απολύσεων, είναι μάλλον απίθανο να σου τηλεφωνήσουν για να σε ρωτήσουν για πρόθεση ψήφου και να απαντήσεις ειλικρινά. Έτσι λεω...

 3. nasos avatar
  nasos 01/04/2010 15:13:05

  Όσον αφορά τους Ναυτικούς,στην Δανία-που τόσο θαυμάζει ο ΓΑΠ- ο φορολογικός συντελεστής είναι 0%,με το σκεπτικό ότι η εισροή νέων στο ναυτικό επάγγελμα θα φέρει μακροπρόθεσμα πολύ περισσότερα έσοδα στην δανέζικη οικονομία απ'ότι η απευθείας φορολογηση του εισοδήματος του Ναυτικού.
  Στη Δανία του Νότου(!) όμως οι ανεπάγγελτοι που κυβερνούν θέλουν να υπερφορόλογήσουν τον Ναυτικό,δεν κάνουν τίποτα για να τραβήξουν νέους ανθρώους στη Ναυτιλία,έφτασαν μέχρι και στο σημείο να καταργήοσυν το Υπορυγείο Εμπορικής Ναυτιλίας.
  Δεν είναι τυχαίο πως οι Δανοί με 3,5 φορές μικρότερο στόλο από το ελληνικό,έχουν μεγαλύτερα κατά κεφαλήν έσοδα από την ναυτιλία,που έφτασαν τα 25 δισ ευρώ,το 10% του δανέζικου ΑΕΠ,σε σχέση με την Ελλάδα,που είναι γύρω στο 7%.

 4. Κρής II avatar
  Κρής II 01/04/2010 17:20:59

  Βρε συ Νάσο,
  αυτοί νομίζουν ότι ναυτιλία είναι μόνο η ΕΕΕ και είπαν να την φορολογήσουν ανάλογα. Ξέχασαν όμως βασικούς νόμους, ειδικά επενδυτικούς που πάνω τους βασίζεται η ναυτιλία και τώρα δεν τους βγαίνουν τα κουκιά.
  Με το έκτρωμα που συζητούσαν ανάγκαζαν, ειδικά τους καπετάνιους και μηχανικούς Α', να μην δουλεύουν πάνω από 4-5 μήνες κατ' έτος σε πλοία με ελληνική σημαία (όριο των 40 χιλ) ή να φεύγουν με ξένη σημαία και να δηλώνουν άνεργοι, οπότε ο μόνος τρόπος φορολόγησης θα ήταν τα τεκμήρια.

  Ας τους εξηγήσει κανείς τι είναι ναυτιλία!

  ΥΓ Οι Δανοί έχουν μεγαλύτερα καθαρά έσοδα απο την ναυτιλία γιατί πολύ απλά έχουν περιφερειακή βιομηχανία που υποστηρίζει την ναυτιλία τους. Φτιάχνουν σωστικές λέμβους, σωσίβια, ραντάρ, πυροτεχνήματα, αυτοματισμούς, εργαλεία, αντλίες, ηλεκτρονικές συσκευές, μπογιές κτλ κτλ. Εμείς το μόνο που φτιάχνουμε είναι κάτι navtex τις κακιάς ώρας.
  τα υπόλοιπα είναι τα μηνιάτικα των ναυτικών, οι αμοιβές των πρακτόρων και τα μεροκάματα των εργαζομένων στο πέραμα και Σκαραμαγκά.

 5. sim avatar
  sim 02/04/2010 00:11:14

  Ο ένας μετά τον άλλον οι οικονομολόγοι σκίζουν τα πτυχία τους έχοντας ακούσει τον Παπακωνσταντίνου στη Βουλή σήμερα να προσπαθεί να «εξομαλύνει» την αποτυχία των δύο τελευταίων δημοπρασιών.

  Είπε ο υπουργός Οικονομικών: «Η συγκεκριμένη αγορά ομολόγων, η επταετής, έχει ειδικό κοινό, που... είναι επενδυτικά ταμεία, είναι ειδικοί άνθρωποι και άρα δεν έχει ποτέ την υπερκάλυψη που έχουν άλλες διάρκειες, πενταετίας, δεκαετίας. Δανειστήκαμε κάτω από 6%.

  Ήταν μια σημαντική βελτίωση από προηγούμενες φορές και είναι μεγάλο λάθος, όσοι νομίζουν πως η τεχνική έκδοση που έκανε χτες η Ελληνική Δημοκρατία, που είχε να κάνει με το άνοιγμα ενός ομολόγου εικοσαετίας, με το οποίο δανείστηκε για 12,5 χρόνια σε 5,9%, που είναι ένα εξαιρετικό επιτόκιο, αυτό καθ' οιονδήποτε τρόπο μπορεί να ερμηνευθεί ως μη υπερκάλυψη αυτού που ζητήσαμε»!

  Πρέπει να πούμε κι ευχαριστώ δηλαδή που δανειστήκαμε με 6% στα 7ετή αφού αν βγαίναμε στα 10ετή δεν θα αγόραζε κανένας, ενώ ανάλογο ευχαριστώ πρέπει να πούμε και για το ότι ζητήσαμε 1 δις ευρώ στα 20ετή και μας δόθηκαν μόλις 390 εκατ. ευρώ! Πετάξτε στη θάλασσα τα πτυχία

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.