#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
29/12/2009 20:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αναγκάζεται να αλλάξει πολιτική στα τέλη κυκλοφορίας το ΠΑΣΟΚ«Λάθος» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός τα υψηλά τέλη κυκλοφορίας που έχουν επιβληθεί από το υπουργείο Οικονομικών. Ο κ. Παπανδρέου συνομιλώντας με δημοσιογράφους το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου  αναφέρθηκε στις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί για τα υψηλά τέλη κυκλοφορίας αυτή τη χρονιά. Ο κ. Παπανδρέου εξήγησε ότι δεν υπήρχε αρκετός χρόνος για να καταρτιστούν συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών και δεσμεύτηκε ότι τον επόμενο χρόνο το «λάθος» θα διορθωθεί. Επιπλέον δήλωσε ότι θα δοθεί παράταση ως τις 15 Ιανουαρίου για την πληρωμή των τελών ή την παράδοση πινακίδων.

Την ίδια ώρα, ήταν οι ιδιοκτήτες ΙΧ που σχημάτιζαν ουρές στις εφορίες προκειμένου να καταθέσουν τις πινακίδες του αυτοκινήτου τους και να απαλλαγούν από την καταβολή των αυξημένων τελών κυκλοφορίας για το 2010.

Συνολικά μέχρι την Τρίτη κατατέθηκαν 160.000 πινακίδες. Σε εφορίες των μεγάλων πόλεων της χώρας οι υπάλληλοι παραλαμβάνουν καθημερινά από 100 έως 150 πινακίδες. Πρόκειται κυρίως για κατόχους παλαιών ΙΧ που η χρονολογία τους ξεπερνά τη δεκαετία, αλλά και για ιδιοκτήτες που έχουν δεύτερο αυτοκίνητο, συνήθως παλαιό και οι οποίοι αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στο "πράσινο" χαράτσι.

Την αντίθεση του ΚΚΕ για τα απαράδεκτα -όπως τα χαρακτηρίζει- υψηλά τέλη κυκλοφορίας εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος Θάνο Μωράϊτη.

Η "πράσινη" ανάπτυξη εξελίσσεται σε "πράσινη" επιδρομή, αναφέρει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, σε ερώτηση προς τους υπουργούς Οικονομικών και Περιβάλλοντος

Παρατείνεται η προθεσμία για τα τέλη

Από το υπουργείο Οικονομικών ανακοινώθηκε ότι η προθεσμία καταβολής των τελών κυκλοφορίας για το έτος 2010 παρατείνεται από τις 31/12/2009 ως τις 15/1/2010. Η παράταση ισχύει και για την πληρωμή των τελών μέσω τραπεζών ή ΕΛΤΑ.

Για όσους ιδιοκτήτες οχημάτων επιθυμούν να καταθέσουν τις πινακίδες και την άδεια κυκλοφορίας στην αρμόδια Δ.Ο.Υ., έχουν επίσης τη δυνατότητα να το πράξουν έως τις 15/1/2010.

Σχετικά με τον υπολογισμό των τελών κυκλοφορίας, το Υπουργείο Οικονομικών διευκρινίζει ότι τα σημερινά τέλη προκύπτουν από το συνδυασμό της «ρύθμισης Σουφλιά», η οποία διαφοροποιούσε τα τέλη με βάση τον κυβισμό και την παλαιότητα των οχημάτων, αλλά και επιπρόσθετα του ειδικού τέλους στα αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού που επέβαλλε η προηγούμενη κυβέρνηση.

Με το νέο τρόπο υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας που εφάρμοσαν τα Υπουργεία Οικονομικών και Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, έγινε σημαντική προσπάθεια για τη μείωση της οικονομικής επιβάρυνσης των ιδιοκτητών οχημάτων μικρού και μεσαίου κυβισμού.

Παρά τη βελτίωση αυτή διαπιστώνεται ότι συνεχίζουν να υπάρχουν ειδικές περιπτώσεις, κατά τις οποίες η επιβάρυνση είναι σημαντική, ιδιαίτερα σε παλαιά οχήματα πολύ μεγάλου κυβισμού.

Για το λόγο αυτό, και δεδομένου ότι η καταβολή των τελών κυκλοφορίας για το 2010 ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη, το Υπουργείο Οικονομικών προτίθεται να εξετάσει το ζήτημα στο πλαίσιο της διαβούλευσης για τις αλλαγές στο φορολογικό σύστημα και να προβεί σε διορθωτικές κινήσεις για τα τέλη κυκλοφορίας του 2011.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Καππαδόκης avatar
  Καππαδόκης 29/12/2009 13:50:46

  Κάθε χρόνο τα ίδια. Αυτοί τουλάχιστον το ανακοίνωσαν και δυο μέρες πριν. Οι άλλοι, σαν ποιο έξυπνοι, το ανακοίνωναν αργά το μεσημέρι της τελευταίας μέρας και πολλές φορές αφού έκλειναν οι Εφορίες.

 2. EUROTSOPANHS avatar
  EUROTSOPANHS 29/12/2009 15:09:51

  Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΡΧΙΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΛΗΣΤΡΙΚΗ ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ...ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΤΥΧΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΧΕΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ,ΣΠΙΤΙ,ΜΑΓΑΖΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΔΕΝΔΡΑ...ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΚΛΠ.
  ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΡΕΤΖΕΟΥΣ ΝΤΑΒΕΛΗ ΚΑΙ ΓΙΑΓΚΟΥΛΑ ΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΚΑΙ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ.
  ΑΝΤΙ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΤΟ ΚΗΦΗΑΝΑΡΙΟ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ,ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΛΟΜΠΥ ΚΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΜΑΦΙΑ ΛΗΣΤΕΥΟΥΝ ΑΔΙΑΚΡΙΤΑ ΟΠΟΙΟΝ ...ΚΑΤΕΧΕΙ ΣΑΡΑΒΑΛΟ Η ΠΑΡΑΓΚΑ.

  ΑΣ ΞΕΣΤΡΑΒΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΣ ΒΑΛΟΥΝ ΧΕΡΙ ΣΤΗ ΓΑΓΓΡΑΙΝΑ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ.
  ΠΡΙΝ 20 ΧΡΟΝΙΑ Ο ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΑΒΕΡΩΦ ΣΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ Ξ.ΖΟΛΩΤΑ ΕΓΡΑΦΕ.

  : «Ο μεν λαός δεν γνωρίζει την έκταση των “διαλύσεων” –δική σας η έκφραση– όλων των τομέων, αρκετοί δε από τους επωνύμους, ή δεν έχουν ακριβή γνώση των “διαλύσεων”, ή βολεύονται με αυτές, ή και προσδοκούν να βολευτούν.
  Είμαι υποχρεωμένος να επισημάνω ότι γενική είναι η παραδοχή πως οι πολλοί διορισμοί υπήρξαν μια από τις κύριες αιτίες των ελλειμάτων του Δημοσίου και των Οργανισμών που εξαρτώνται από αυτό. Ως πότε θα γνωρίζουμε ένα από τα αίτια της φοβερής κρίσεως που περνάμε και θα διστάζουμε να το διορθώσουμε; [...] Είναι αδιανόητο να έχουμε κακή διοίκηση (λόγω πλεονασμού υπαλλήλων) και επιπλέον να δημιουργούμε εξ αυτού και άλλων αιτίων ελλείμματα που βουλιάζουν την οικονομία. Είναι αδιανόητο να λαμβάνουμε μόνο θέση θεατού έναντι του προβλήματος και να εξοικονομούμε απλώς χρήματα για να εκτελούμε πληρωμές. Αυτό, απλώς, αναβάλλει και ίσως δυναμώνει την έκρηξη της κρίσεως». ΠΕΡΑΣΑΝ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΣ ΔΙΟΡΙΖΑΝ ΣΤΡΑΤΙΕΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.
  ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΕΝΑ ΙΣΧΥΡΟ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΟ ΚΟΡΜΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΘΗΣΕΙ ΣΤΟ ΣΒΕΡΚΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ ΣΑΝ ΛΟΜΠΥ ΕΧΟΝΤΑΣ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΤΥΠΟΥ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ.
  Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΥΟ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ,ΤΩΝ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΡΑΓΙΑΔΩΝ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΠΡΑΞΕΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΙΔΡΥΣΕΩΣ ΚΡΑΤΟΥΣ.
  Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΜΑΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΙ ΚΕΦΑΛΕΣ ΤΗΣ ΕΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ.
  ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΤΕ ΕΧΟΥΜΕ ΣΑΡΑΒΑΛΟ Η 2 ΡΙΖΕΣ ΕΛΙΕΣ.
  ΑΛΛΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΧΕΙ ΟΤΙ ΤΟΥ ΑΞΙΖΕΙ......

  • Factorx avatar
   Factorx @ EUROTSOPANHS 29/12/2009 15:21:13

   Μας κουραζεις με τα ΚΕΦΑΛΑΙΑ

   • Λάκωνας avatar
    Λάκωνας @ Factorx 30/12/2009 01:37:44

    όντως κουραστικός λόγω των κεφαλαίων αλλά καυστικός στον λόγο του καθώς επίσης τη σκαπουλάρει κ απο τους τόνους που κουράζουν τον ίδιο :-)

    • EUROTSOPANHS avatar
     EUROTSOPANHS @ Λάκωνας 30/12/2009 15:01:52

     Eτσι είναι αγαπητέ Λακωνα.Απεφασισα ομως να καταργησω τους ΤΟΝΟΥΣ στον γραπτο μου λογο,αφου ΚΟΥΡΑΖΩ με τα κεφαλαια.
     Η αληθεια ειναι οτι τα κεφαλαια κουραζουν ειδικα στα μακροσκελη κειμενα.
     κατοπιν τουτου τερμα στα κεφαλαια αλλα και στους τονους.

 3. ΙΩΝΑΣ avatar
  ΙΩΝΑΣ 29/12/2009 15:28:48

  Φίλε Ευρωτσομπάνε,πολύ φοβάμαι ότι κάποτε πολύ θα θέλησες να γίνεις δημόσιος υπάλληλος,αλλά δεν τα κατάφερες και τώρα βγάζεις κακιούλες.Εν μέρει έχεις δίκιο βέβαια,αλλά ας κοιτάξει το κράτος τους μανατζαραίους και τα στελέχη των ΔΕΚΟ,με τις προκλητικές αμοιβές και όχι τους απλούς υπάλληλους,που ναι μεν αμοίβονται καλύτερα από τον ιδιωτικό τομέα,αλλά δεν ...θησαυρίζουν κιόλας.Είμαι 26 χρόνια σε ΔΕΚΟ και ακόμα με φωνάζουν νέο,επειδή έχουν να κάνουν προσλήψεις από το 1984.Έχουν βγει στη σύνταξη τα 3/4 των τότε υπαλλήλων και μέχρι τώρα καμμιά απολύτως στρατιά υπαλλήλων δεν είδα να έρχεται για να αναπληρώσει,έστω και μερικώς,τα κενά.Δεν νομίζω να ωφελεί κανένα η νοοτροπία του να φοφήσει η κατσίκα του γείτονα.Δεν νομίζω επίσης να θεωρείς πλουτοκράτες όσους εργάζονται στον δημόσιο τομέα και παίρνουν μισθό γύρω στις 2000 ευρώ.Τόσο έπρεπε να παίρνουν μίνιμουμ όλοι οι εργαζόμενοι,αλλά δεν φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι γι αυτό.

  • EUROTSOPANHS avatar
   EUROTSOPANHS @ ΙΩΝΑΣ 29/12/2009 15:52:27

   ΕΔΩ ΓΕΛΑΝΕ ΞΕΧΑΣΕΣ ΤΙΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΤΩΝ 600 700 ΕΥΡΩ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΤΥΠΟΥ,ΑΠΟΥΣΙΕΣ,ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΕΣ ΚΟΝΙΚΛΟΥ,ΦΑΚΕΛΛΑΚΙΑ,ΟΙΚΟΙΟΠΟΙΗΣΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΩΝ,ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ,ΓΡΗΓΟΡΟΣΗΜΑ,ΔΥΝΑΣΤΕΙΕΣ ΣΤΙΣ ΝΟΜΑΡΧΙΕΣ,ΑΙΩΝΙΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΚΑΙ ΑΔΕΙΕΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΣΤΙΣ ΑΚΡΟΓΙΑΛΙΕΣ,
   ΙΑΤΡΙΚΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ...ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΙΣ ΜΑΛΕΝΤΙΒΕΣ, ROLEX, ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ.
   ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ Η ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΣΕ ΕΝΑ ΕΞΑΜΗΝΟ ΤΟ ΑΡΓΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΤΟΥΣ 15 ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΜΕΣΑ ΤΑ 40 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ.
   ΑΣΕ ΙΑΣΩΝΑ ΤΑ ΣΑΠΙΑ.
   ΤΟ ΚΑΚΟ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΓΕΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΠΑΘΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΜΑΣΤΙΤΙΔΑ,ΕΠΑΘΕ ΓΑΓΓΡΑΙΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΜΕΓΜΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕ.
   ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΘΑ ΦΥΓΕΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΕ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΣΙΜΠΑΤΕ 2000 ΣΥΝ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΣΕ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΣΟΥ ΔΙΝΟΥΝ 1900 ΧΩΡΙΣ ΕΠΔΟΜΑΤΑ.
   ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΑΓΟΡΑΖΕΙΣ 92 ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΤΕ ΠΛΗΡΩΝΕΣ 103 ΚΑΙ ΒΑΛΕ.
   ΑΥΤΟ ΛΕΕΙ ΠΟΛΛΑ.

   ΥΓ.ΦΙΛΕ ΦΑΚΤΟΡΑ ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΡΧΑΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΕ ΜΙΚΡΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ;;;;;;

   • ΙΩΝΑΣ avatar
    ΙΩΝΑΣ @ EUROTSOPANHS 29/12/2009 16:05:49

    Προσπαθώντας να σου απαντήσω, στο επιθετικό ύφος που χρησιμοποιείς,ρωτάω.Αυτό που εσύ παράγεις ως εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα ποιός θα το αγοράσει?Αυτός που παίρνει 700 ευρώ στον ιδιωτικό τομέα?Μάλλον αυτός που παίρνει τα 2000 ευρώ στο δημόσιο το αγοράζει,οπότε σε ταίζει και μην είσαι αχάριστος,ούτε να πριονίζεις το κλαδί που κάθεσαι. Δες επιτέλους το δάσος,γιατί ούτε το δένδρο βλέπεις. Το μόνο που βλέπεις είναι το δάχτυλο που δείχνει.

    • ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟ avatar
     ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟ @ ΙΩΝΑΣ 29/12/2009 16:21:21

     Αυτό που έγραψες είναι επιεικώς απαράδεκτο για να μην πω τίποτε άλλο

    • bruno avatar
     bruno @ ΙΩΝΑΣ 30/12/2009 10:48:47

     Αυτό το παραπάνω του Ιωνά κερδίζει με χαρακτηριστική άνεση το βραβείο της μεγαλύτερης μ@@κιας που έχει γραφτει σ’ αυτό το σαιτ.

   • ΙΩΝΑΣ avatar
    ΙΩΝΑΣ @ EUROTSOPANHS 29/12/2009 16:13:17

    Α, και κάτι άλλο.Παίρνω βασικό 1300 ευρώ και με τα επιδόματα φτάνω τα 1800.

   • koronia96 avatar
    koronia96 @ EUROTSOPANHS 29/12/2009 16:24:35

    Αυτά είναι επιχειρήματα.
    Αφού σε ταΐζει ο πλούσιος γιατί διαμαρτύρεσαι;
    Εσύ θα παίρνεις 700 και θα λες ευχαριστώ που κάποιος παίρνει 2000 και αγοράζει αυτο που εσύ παράγεις, ώστε να μπορείς να παίρνεις 700. Γιατί αν αυτός που παίρνει 2000 πάρει 1500 δεν θα αγοράσει αυτο που παράγεις εσύ και θα χάσεις και τα 700.
    Χάσαμε και δέντρα και δάση και δάκτυλα.

    • ΙΩΝΑΣ avatar
     ΙΩΝΑΣ @ koronia96 29/12/2009 16:38:32

     Αν διαμαρτύρονταν οι ιδιωτικοί υπάλληλοι και δεν ζητούσαν να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα θα είχαν βελτιώσει κατά πολύ και τις συνθήκες εργασίας τους αλλά κυρίως τις αποδοχές τους.Είδες ή άκουσες κάποιον να διαμαρτύρεται?Και ξέρεις.Η διαμαρτυρία εκφράζεται με πολλούς τρόπους.Εγώ δεν είδα κανένα από αυτούς.Να μιλήσουμε για ιδιωτεία του ιδιωτικού τομέα μήπως?

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ EUROTSOPANHS 29/12/2009 16:25:57

    ἄνδρες κοπρολόγοι προσλάβεσθε πρὸς θεῶν,
    εἰ μή με βούλεσθ᾽ ἀποπνιγέντα περιιδεῖν

    να αρχαίο κείμενο με μικρά γράμματα... χαχαχαχα
    (από την Ειρήνη του Αριστοφάνη)

    • Eastrader avatar
     Eastrader @ archaeopteryx 29/12/2009 18:56:38

     Διαβασες τα σχολια της koronia96 και πηγε το μυαλο σου στους κοπρολογους.Δεν εξηγηται αλλιως.Τα ειδες koronia96 που τα βαζεις μαζιμου?

    • archaeopteryx avatar
     archaeopteryx @ archaeopteryx 30/12/2009 08:18:17

     Γουστάρω γουστάρω έχουμε και άλλους οπαδούς της "Ειρήνης". Η μετάφραση (του καζαντζάκη ήταν?) άρχιζε "σκατο_λα φέρε γρήγορα στον μπουρμπουλα να φάει"!

     @EUROTSOPANHS οι αρχαίοι ημών, το EUROTSOPANHS, το έγραφαν με κεφαλαία λατινικά ή με κεφαλαία ελληνικά? :-)

  • Jasmin avatar
   Jasmin @ ΙΩΝΑΣ 29/12/2009 16:17:51

   " ότι κάποτε πολύ θα θέλησες να γίνεις δημόσιος υπάλληλος,αλλά δεν τα κατάφερες και τώρα βγάζεις κακιούλες"

   Μα ήταν τόσο δύσκολο να γίνεις δημόσιος υπάλληλος;
   Αφισοκόλληση, γλίψιμο και ορθοστασία σε κομματικά γραφεία και φυσικά απολυτήριο δημοτικού.
   Ωραία προσόντα!
   Άπό τον δικό μου κύκλο, αν εξαιρέσεις νηπιαγωγούς, δάσκαλους, καθηγητές,
   όσοι έχουν τρυπώσει στο δημόσιο, είναι ανεπιθύμητα πρόσωπα στην παρέα μας:
   Λόγω της προβληματικής προσωπικότητάς τους, της παντελούς έλλειψης κοινωνικής ευθύνης και κυρίως της παρασιτικής αντίληψής του για τη ζωή.

   • ΙΩΝΑΣ avatar
    ΙΩΝΑΣ @ Jasmin 29/12/2009 16:30:40

    Το ίδιο για τις κακιούλες ισχύει και για σένα Ισμήνη με προσθήκη αρκετής δόσης κόμπλεξ.Το ότι δεν μπορώ πιθανότατα να γίνω δεκτός στον ...κύκλο σου,που μάλλον απαρτίζεται από πυρηνικούς φυσικούς και βάλε,αποτελεί για μένα ύψιστο τίτλο τιμής.Αν διαθέτατε ικανότερο εγκεφαλικό επεξεργαστή, ο ιδιωτικός τομέας δεν θα είχε τα χάλια που έχει και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι θα αμείβονταν όπως θα έπρεπε.Εσείς όμως,αντί να τα βρίσκετε μεταξύ σας,προτιμάτε να καρφώνετε ο ένας τον άλλο στο αφεντικό και να το γλύφετε ποικιλοτρόπως περιμένοντας το επιβραβευτικό του χτύπημα στην πλάτη.Πείτε τα σε κανέναν άλλο αυτά.Δούλεψα 5 χρόνια στον ιδιωτικό τομέα και ΣΑΣ ΞΕΡΩ.

    • ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟ avatar
     ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟ @ ΙΩΝΑΣ 29/12/2009 16:35:47

     Ρε ΙΩΝΑ, σύνελθε και μην γράφεις αηδίες. Στον ιδιωτικό τομέα κρινόμαστε καθημερινα σε 4 επίπεδα. Από τους συναδέλφους μας, από το αφεντικό μας, από τους πελάτες μας και από τον ανταγωνισμό.

     Εσύ από ποιον κρίνεσαι;

    • koronia96 avatar
     koronia96 @ ΙΩΝΑΣ 29/12/2009 18:52:57

     Είπα και εγώ. Οι μετανάστες δεν θα μπουν στη συζητηση. Ορίστε η λύση. Μόλις "εξισλαμιστούμε" θα αρθεί και η μονιμότητα των δημοσίων.

    • Ένας Τυχαίος avatar
     Ένας Τυχαίος @ ΙΩΝΑΣ 30/12/2009 01:51:32

     Ιωνα πόσα θέλεις να μας τρελλάνεις;

     Θα μου πεις σε παρακαλώ που βρίσκει τα λεφτά ο δημόσιος τομέας για να ζήσει τον ιδιωτικό;

     Τι παράγει και τι πουλάει ο δημόσιος τομέας για να έχει έσοδα;

     Ο δημόσιος υπάλληλος υπάρχει για να βοηθήσει τη χώρα ή τη κυβέρνηση όπως ο ιδιωτικός υπάλληλος την εταιρεία και τους μετόχους;

     Ο ιδιωτικός τομέας που ασχολείται μόνο με εισαγωγές και εξαγωγές υπάρχει;

     Η παγκόσμια οικονομία, τα κράτη το σύμπαν ολόκληρο προόδευσε εξαιτίας του δημοσίου;

    • Strange Attractor avatar
     Strange Attractor @ ΙΩΝΑΣ 30/12/2009 01:59:46

     Ξέρεις πολλούς πυρηνικούς φυσικούς στην Ελλάδα στον ιδιωτικό τομέα; Όλοι είναι στο δημόσιο. Η Τζασμίν με άλλους τύπους εργαζομένων μάλλον κάνει παρέα. Κομμωτές σκύλων, ιδιοκτήτες χαρτοπαικτικών λεσχών, λουλουδουδες, τραγουδιστές και μοντέλα. Τη σπονδυλική στήλη της οικονομίας της πατρίδας μας δηλαδή.

 4. EUROTSOPANHS avatar
  EUROTSOPANHS 29/12/2009 15:55:17

  ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΜΠΡΟΣ ΘΑ ΠΕΡΑΣΩ ΣΤΗΝ ρωμάικη γραφη

 5. Aggelos avatar
  Aggelos 29/12/2009 16:27:07

  αφου απεσυραν την αποσυσρση του Σουφλια καλα να παθουν...εμειναν τοσοι ανθρωποι με το παλιο αυτοκινητο στο χερι..

 6. Α.Κ. avatar
  Α.Κ. 29/12/2009 16:31:18

  Αγαπητοί συνομιλητές

  Ξέρει κανένας τι σημαίνουν και πως ορίζονται οι έννοιες - φράσεις "Δημόσιος Τομέας", "Δημόσιος Υπάλληλος", "Δημόσια Υπηρεσία" ;;;

  Εχω την ισχυρότατη εντύπωση ότι δεν μιλάμε για το ίδιο πράγμα.

  Επίσης, οι κατηγορίες των δημοσίων υπαλλήλων τείνουν στο άπειρο. Το ίδιο και οι κατηγορίες των επιδομάτων τους τα οποία άλλα είναι κοινά σε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους και άλλα δεν είναι.

  Οταν επιτιθέμεθα στους "καλοπληρωμένους δημ. υπαλλήλους" πρέπει να ξέρουμε τι σημαίνει δημ. υπάλληλος και ποιοι είναι οι καλοπληρωμένοι και ποιοι οι κακοπληρωμένοι.

 7. Σπύρος avatar
  Σπύρος 29/12/2009 16:32:41

  Το μέτρο ειναι καραχουντικό.Υπο το πρόσχημα τού περιβαλλοντικού φόρου υποχρεώνουν οσους εχουν παλιότερα αυτοκίνητα να πληρώνουν γερά χαράτσια...
  'Εμπρός γιά καινούριους στόλους αυτοκινήτων΄είναι το νέο ΄σοσιαλιστικό΄ σύνθημα...
  Τώρα το οτι πάμπολλοι μικρομεσαίοι δέν έχουν χρήματα να αγοράσουν καινούρια ή δεν επιθυμούν να χρεωθούν με νέα δάνεια δέν τούς αφορά...

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Σπύρος 29/12/2009 16:34:28

   ναι... αλλά είναι ΠΡΑΣΙΝΟ καραχουντικό. Κακέ φτωχέ που δεν έχεις καινούργιο αμάξι... Πολ Ποτ!

 8. ΙΩΝΑΣ avatar
  ΙΩΝΑΣ 29/12/2009 16:40:49

  Πες τα ρε φίλε,γιατί με βγάλανε από τα ρούχα μου και ξέφυγα και γω...

  • Α.Κ. avatar
   Α.Κ. @ ΙΩΝΑΣ 30/12/2009 14:49:09

   Αγαπητοί συνομιλητές

   Οσοι εδώ μέσα μιλάμε για δημόσιο τομέα, δημοσίους υπαλλήλους και τον αριθμό αυτών, μονιμότητα, αμοιβές δημοσίων υπαλλήλων, αναποτελεσματικότητα του δημ. τομέα κτλ., αγνοούμε βασικά πράγματα, στοιχεία και έννοιες Συνταγματικού Δικαίου, Διοικητικού Δικαίου, Ιστορίας του ελληνικού δημ. τομέα, Δημοσίου Μάνατζμεντ και ένα σωρό άλλες κατηγορίες του επιστητού.

   Οι περισσότεροι, για να μην πω η συντριπτική πλειοψηφία, περιορίζουμε τις "πηγές" που στηρίζουμε την άποψή μας για όλα τα παραπάνω σε α) προσωπικές εμπειρίες συναλλαγής (κάθε είδους !) με δημοσίους υπαλλήλους (και ας μην ξέρουμε ποιοι είναι αυτοί !). β) Σε συζητήσεις με φίλους και τον περίγυρό μας, γ) Σε αναφορές στα ΜΜΕ (πάντα αρνητικές).

   Δεν εξαιρώ της άγνοιας και τους ίδιους τους Δ.Υ. που γράφουν εδώ μέσα.

   Πάμε λοιπόν να γράψουμε κάποιες σκέψεις μπας και ξεκινήσει μία πραγματικά σοβαρή συζήτηση, η οποία αν δεν γίνει σε αυτό το μπλογκοσάιτ, δεν ξέρω που θα γίνει.

   1) Οι υπάλληλοι που εργάζονται στο δημόσιο τομέα δεν είναι όλοι δημόσιοι υπάλληλοι! Ακόμη, οργανισμός που έχει δημοσίους υπαλλήλους, μπορεί να μην ανήκει στο δημόσιο τομέα ! Υπέροχο ε;;

   2) Αλλο πράγμα εννοούν οι οικονομολόγοι όταν λένε δημόσιο τομέα, και άλλο οι νομικοί!! Οι δεύτεροι αναφέρονται στο άρθρο 1, παρ.6 του νόμου 1256 του 1982 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει. Οι πρώτοι, ανάλογα με τη σκοπιμότητα που θέλουν να εξυπηρετήσουν !!

   3)Οι δημόσιοι υπάλληλοι, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΙΜΟΙ !!!!! Η ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ !!! Τουλάχιστον στο βαθμό που νομίζετε. Τώρα φαντάζομαι πολλούς από σας να τραβάτε τα μαλλιά σας από την ασχετοσύνη μου ! Και όμως. Το άρθρο 103 του Συντάγματος, παρ.4 αναφέρει: "Οι δημόσιοι υπάλληλοι που κατέχουν οργανικές θέσεις είναι μόνιμοι ΕΦΟΣΟΝ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ". Αυτό σημαίνει ότι μία κυβέρνηση μπορεί να ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΜΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ και να απολύσει του υπαλλήλους της !!!! Στην πράξη δεν γίνεται ποτέ, γιατί πριν την κατάργηση όλοι οι δημ. υπάλληλοι παίρνουν μετάταξη σε άλλη δημόσια υπηρεσία και τη γλιτώνουν. Η δυνατότητα όμως υπάρχει.

   4) Η έννοια του δημοσίου υπαλλήλου. ΧΑΟΣ. Οποιον και να ρωτήσεις θα σου πει και μια απάντηση. Κατά τη γνώμη μου, δ.υ. είναι εκείνος που στο πρόσωπό του ισχύουν ΑΘΡΟΙΣΤΙΚΑ: α) Ο διορισμός του (και όχι η τοποθέτησή ή η εκλογή του) δημοσιεύεται σε ΦΕΚ, β) δίνει όρκο, γ) οι πράξεις του (ή η άρνηση προς πράξη) και η υπογραφή του ΔΕΣΜΕΥΟΥΝ το ελληνικό δημόσιο, δ) οι πράξεις του (ή η άρνηση προς πράξη) θεωρούνται ΑΥΤΟΜΑΤΑ νόμιμες και ΔΕΣΜΕΥΟΥΝ τους πολίτες στην εφαρμογή τους (άσχετα αν καταπέσουν αργότερα στα δικαστήρια), δ) πληρώνεται από χρήματα του κράτους (και δεν εννοώ από τον κρατικό προϋπολογισμό αλλά ευρύτερα), ε) διέπεται από τον Υπαλληλικό Κώδικα ή από τον Κωδικα εργαζομένων στους ΟΤΑ

   5) Αριθμός δ.υ. Από πού να ξεκινήσεις και πού να τελειώσεις! Ο αριθμός των δ.υ. εξαρτάται: α) από το τι ορίζουμε ως δημόσιο τομέα! β) τι θέλουμε ως κοινωνία να είναι ΔΗΜΟΣΙΟ και τι ΙΔΙΩΤΙΚΟ, γ) από το μέγεθος του στρατεύματος !, δ) από το πόσα είδη σχολείων θέλουμε, τι πρέπει να διδάσκεται σε αυτά και πόσοι μαθητές πρέπει να είναι μέσα σε κάθε τάξη των δημόσιων σχολείων ! Μην εκπλήσσεστε. Η μεγαλύτερη ομάδα του ελληνικού δημοσίου (όπως και να το ορίσεις) είναι οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων. Αρα, παίζουν μεγάλο ρόλο στον συνολικό αριθμό των δ.υ., ε) η τεχνολογική εξάπλωση μέσα στις δημόσιες υπηρεσίες. Κατανοητό. στ) η ΗΘΕΛΗΜΕΝΗ και ΑΘΕΛΗΤΗ γραφειοκρατία (ή καλύτερα "γραφειοκρατικά βήματα") που γεννά την ανάγκη για δ.υ. εκεί που απλά δεν χρειάζονται, ζ) Οι εργασιακές σχέσεις του ιδιωτικού τομέα. Ναι του ιδιωτικού. Οσο χειρότερες είναι αυτές οι σχέσεις τόσο περισσότερες πιέσεις υπάρχουν για "υπεράριθμους" δημοσίους υπαλλήλους. η) Τις πελατειακές σχέσεις (λιγότερο στις μέρες μας), θ) από τη θέληση της ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ να κάνει κοινωνική πολιτική (απέτυχε ή δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο, δεν πειράζει, βάλτον στο δημόσιο να φάει ένα πιάτο φαΐ). Επίσης μειούμενο στις μέρες μας. Πάντα μιλάμε για μόνιμους δημοσίους υπαλλήλους.

   6) Από ΙΔΡΥΣΕΩΣ ελληνικού κράτους (σύμφωνα με το γαλλικό πρότυπο και λιγότερο το γερμανικό), ο δημόσιος υπάλληλος και το δημόσιο γενικότερα, προσανατολίστηκαν στην τήρηση της ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ των πράξεων (που και εκεί απέτυχαν) και όχι στα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ. ΒΑΣΙΚΟΤΑΤΟ πρόβλημα, χαρακτηριστικό γνώρισμα, όπως θέλετε πείτε το, το οποίο εξηγεί πολλές παθογένειες της χώρας μας εν γένει.

   7) Διαφθορά δ.υ.: υπάρχουν χιλιάδες δημόσιες υπηρεσίες. Σύμφωνα με τις εκθέσεις του Συνηγόρου του Πολίτη, τα μεγαλύτερα προβλήματα παρουσίαζονται σε νοσσοκομεία, δήμους, πολεοδομίες, εφορίες. Μένουν απ' έξω εκατοντάδες χιλιάδες δ.υ. που ΔΕΝ τα παίρνουν. Ακόμα και έτσι όμως το πρόβλημα είναι απίστευτο. Μία από τις λύσεις είναι η άρση της μονιμότητας με συνταγματική αναθεώρηση. Λάθος. Εφόσον θέλουμε συνταγματική αναθεώρηση ούτως ή άλλως, ας κάνουμε κάτι πιο απλό. Τα πειθαρχικά συμβούλια των δ.υ. να αποτελούνται κατά πλειοψηφία από δικαστές ΚΑΙ ΟΧΙ από δ.υ. όπως είναι τώρα.

   8) Συμπεριφορά δ.υ. προς πολίτες. Μέγιστο θέμα. Μεγάλη η ευθύνη της παιδείας μας, του κάθε δ.υ. ατομικά. Μετά ΑΣΕΠ αυτό αλλάζει.

   9) Με τα προηγούμενα συνδέονται ο ΦΑΤΡΙΑΣΜΟΣ των δ.υ., ο κακός εννοούμενος "συναδελφισμός", η έλλειψη ενός διαχρονικά σφυριλατημένου esprit de corps και το όραμα της κονής αποστολής, η έλλειψη ποινών (έστω και μικρών αλλά συχνών), η απουσία ή η υποστελέχωση νομικού συμβούλου ή τμήματος σε πολλές υπηρεσίες (!!), η πολυδαίδαλη νομοθεσία ακόμα και για τους ίδιους τους δ.υ., το "σβήσιμο" από τη συλλογική μνήμη του δημ. οργανισμού των γνώσεων ενός δ.υ. που συνταξιοδοτείται ή αποχωρεί........

   Οπως καταλαβαίνετε, η συνθηματολογία είναι εύκολη. Οταν όμως θέλουμε να συζητάμε σοβαρά, τότε πρέπει και να εντρυφίσουμε λίγο περισσότερο.

   Αναμένω σχόλιά σας.

   • (Α)θανάσης avatar
    (Α)θανάσης @ Α.Κ. 30/12/2009 22:03:03

    Μπράβο που ξεκαθαρίζεις κάποια πράγματα στο ευρύ κοινό (αν και θάπρεπε να τα γνωρίζουν όλοι)...

    Απλά να διευκρινίσω ότι με τον όρο μονιμότητα έχει καθιερωθεί να εννοούμε το γεγονός ότι δεν μπορεί κανεις να σε διώξει χωρίς λόγο (ή για τον λόγο ότι δεν είσαι αρεστός)... Βέβαια υπάρχει η περίπτωση της κατάργησης της οργανικής θέσης, που όπως είπες δεν έχει εφαρμοστεί ακόμη. Κάτι μου λέει όμως ότι σύντομα θα το δούμε κι αυτό...

 9. koronia96 avatar
  koronia96 29/12/2009 16:49:00

  Δηλαδή ότι έχουν "κατακτήσει" οι δημόσιοι είναι επειδή διαμαρτύρονται. Άσε που είναι πολύ εύκολο να διαμαρτύρεσαι κάτω από τη ασφάλεια και τη μονιμότητα του δημοσίου.

 10. ΙΩΝΑΣ avatar
  ΙΩΝΑΣ 29/12/2009 16:53:23

  Φίλε κομματόσκυλο,μόνο εσείς του ιδιωτικού τομέα έχετε αφεντικό-προιστάμενο,συναδέλφους και πελάτες? Μόνο εσείς κρίνεστε?Μπράβο σιγουριά... Και με τίποτα δεν πρόκειται να σου πω ότι λες αηδίες.Πρέπει να κρατήσουμε κάποιο επίπεδο στο blog και να μην υποτιμούμε ο ένας τον άλλο. Άλλο πράγμα είναι η εκφορά γνώμης και η αντιπαράθεση επιχειρημάτων και άλλο είναι το υβρεολόγιο,έστω και συγκαλυμένο.Τώρα, για το αηδίες που μου έγραψες,ίσως και να ξέφυγα,αλλά όταν κάποιος δέχεται ανοίκεια επίθεση, την ώρα που εξηγεί και υπερασπίζεται τις θέσεις του,επειδή κάποιοι αρνούνται να σκεφτούν ότι τα πράγματα μπορεί να είναι διαφορετικά απ ότι φαντάζονται,ε τότε είναι πιθανό να ξεφύγει σε ακρότητες.Αν τα γραφόμενά μου σε μείωσαν σαν εργαζόμενο και σε πρόσβαλαν σαν άνθρωπο,σου ζητώ συγνώμη.

  • ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟ avatar
   ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟ @ ΙΩΝΑΣ 29/12/2009 18:54:55

   ΙΩΝΑ οποιαδήποτε κρίση η οποία δεν επιφέρει συνέπειες απλώς δεν είναι κρίση. Είναι ακρισία και πολύ συχνά υπο-κρισία

 11. Jasmin avatar
  Jasmin 29/12/2009 16:58:32

  Τουλάχιστον ό,τι και αν κάνουμε,
  όσο κομπλεξικοί και άχρηστοι και αμόρφωτοι
  και αν είμαστε,
  δεν παίρνουμε τα χρήματα από την τσέπη του διπλανού μας,
  με το ζόρι, με ελεεινή κρατική βία.

  Όσο για τη συμπεριφορά μας,
  σίγουρα είναι ευγενέστερη,
  από την εξυπηρέτηση του κοινού στις δημόσιες υπηρεσίες.

  Και ναι, ίσως και να καρφώνουμε όσους βλέπουμε ότι πάνε να κλέψουν ή βλάπτουν την επιχείρηση.
  Κάτι που δεν κάνετε εσείς. Και η σιωπή σας ισούται με συνενοχή.

  Και αυτό που είναι θλιβερό, όντως, είναι ότι ακόμα και σήμερα, δεν παραδέχεσαι ότι ο ιδιωτικός τομέας στην Ελλάδα, έχει στραγγαλιστεί συστηματικά από το κράτος.
  Και επιβεβαιώνεις τα λόγια μου, με την απάντησή σου.
  Δεν είναι δυνατόν να κάνω ούτε παρέα με τους περισσότερους δημοσίους υπαλλήλους, λόγω αντιδιαμετρικής ηθικής στάσης.

  Μόνο που νομοτελειακά τα πάντα επιστρέφουν πίσω σε εμάς. Κάτσε να νομιμοποιηθούν οι νέοι φτηνοί ψηφοφόροι και πάμε ένα στοιχηματάκι ότι η μονιμότητά σας είναι θέμα χρόνου να αρθεί;

 12. ΙΩΝΑΣ avatar
  ΙΩΝΑΣ 29/12/2009 17:00:59

  Μήπως επειδή συνεννοούνται στοιχειωδώς μεταξύ τους? Αντί να αλληλοκαρφώνονται όπως στον ιδιωτικό τομέα και να καταδίδουν στο αφεντικό όποιον προτίθεται να φτιάξει ένα ρημάδι σωματείο?Άσε που αν κάποιος πει ότι θα πάει στην επιθεώρηση εργασίας,το μαθαίνει το αφεντικό πριν ξεκινήσει ο φουκαράς...Είναι ψέμματα αυτά φίλη μου?

 13. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 29/12/2009 17:06:48

  Κόψε κάτι βρε Τζάζμιν. Αν δηλαδή προτιμάς τους εμπόρους και τους πασης φύσης κερδοσκόπους του ιδιωτικού τομέα από τους Δ.Υ. για παρέα σου, δεν είναι δα και για παίνεμα. Και παρεμπιπτόντως, υπάρχουν Δ.Υ. με μεταπτυχιακά... μαγαζάτορες υπάρχουν πολλοί; Βέβαια αν η παρέα σου εξαντλείται στο να μιλάει για Αράχωβα, Βανδή και Μπε εμ βε, σε καταλαβαίνω απόλυτα.

  • Jasmin avatar
   Jasmin @ Strange Attractor 29/12/2009 19:41:34

   Ναι, υπάρχουν Δ.Υ. με μεταπτυχιακό και μετά με διδακτορικό (αυτό το θέλω και εγώ),
   διότι πληρώνονται κανονικά τον μισθό τους, ενώ παίρνουν άδειες για να τα παρακολουθούν.
   Έχεις απόλυτο δίκιο.

   Ευτυχώς που ο καθένας αυτο-προσδιορίζεται.
   Οπότε τα ειρωνικά σχόλια περί του επιπέδου μου,
   σου επιστρέφονται αυτούσια.
   Εγώ δεν πρόσβαλα κανέναν. Αλλά είπαμε, οι ανόητοι νομίζουν ότι οι χαρακτηρισμοί είναι επιχειρήματα...

   Και να που μάθαμε ότι τα κοματόσκυλα και τα τρωκτικά του δημοσίου δεν ακούνε Βανδή...
   Που και στατιστικά να το πάρεις, δεν στέκει το σκεπτικό σου.
   Αφού έχουμε τραγικά μεγάλο ποσοστό δημοσίων υπαλλήλων.
   Και εσένα αυτό δε σε ενοχλεί διόλου.

   Τα πάντα είναι νομοτελειακά, όπως ξανα-είπα.
   Εγώ σας εύχομαι ολόψυχα να συνεχιστεί η χαλαρή και άνετη παραμονή σας στο Δημόσιο. Σίγουρα, δεν είσαι πιλότος που ριψοκινδυνεύει για ψίχουλα. Δεν είσαι καν δάσκαλος.
   Γατζωθείτε καλά, λοιπόν, στα γραφειάκια σας.
   Για όσο. Γιατί για πολύ, δε θα είναι

  • (Α)θανάσης avatar
   (Α)θανάσης @ Strange Attractor 29/12/2009 22:09:30

   Με το να λέμε "όλοι οι ΔΥ είναι τρωκτικά", "όλοι οι ΙΥ ή Ιδιώτες είναι λαμόγια, κλέφτες και δηλητηριαστές", βγαίνει τίποτα? Πολύ ανόητος είναι όποιος κανει τον διαχωρισμό ΔΥ-Ιδιωτών, ενώ θα έπρεπε να υπάρχει ο δια χωρισμός έντιμων και ηθικών εργαζόμενων - καθαρμάτων... Και καθάρματα έχει παντού...

  • Jasmin avatar
   Jasmin @ Strange Attractor 30/12/2009 02:08:53

   Ναι, θα μπορούσατε να έχετε απόλυτο δίκιο.
   Μόνο που έχω περάσει στον μοναδικό ΑΣΕΠ που έδωσα.
   Με μια μέρα διάβασμα μόνο.
   Διότι και χαρτιά έχω και επειδή δεν έχω μεγαλώσει στην Ελλάδα, δεν είμαι το ηλίθιο παπαγαλάκι,
   οπότε ό,τι ξέρω το ανασύρω, το ανασυνθέτω και το εμπλουτίζω με ευκολία, οποιαδήποτε στιγμή.

   Και έχω δουλέψει στο Δημόσιο και έχω φύγει διότι η μούχλα και η βρώμα με πνίγει. Εμένα. Όπως άλλους τους τρέφει.
   Τώρα, θέλετε να συμφωνήσω ότι το δημόσιο είναι η επιτομή της αξιοκρατίας;
   Και να το δεχθώ εγώ, δεν το δέχονται οι παγκόσμιες εκθέσεις για τη διαφθορά...
   Και να το δεχθώ εγώ, η φουνταρισμένη οικονομία σας, το ίδιο χρεωκοπημένη θα παραμείνει.
   Και γιατί πρέπει να με βρίζετε για αυτά που λέω;
   Πως με χαρακτηρίσατε: Χαζή-βλαμένη-κομπλεξική;
   Γιατί σας ενδιαφέρει λοιπόν η γνώμη μου;

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ Strange Attractor 30/12/2009 02:18:23

   Τζαζεμέν, αν όντως πέρασες και μετά παραιτήθηκες από το δημόσιο (άν, λέω), τότε είσαι μια σπάνια περίπτωση ψυχοπαθολογικής και μάλλον αυτοκαταστροφικής προσωπικότητας, ή απλά είσαι "βλαμμένη" όπως μάλλον παραδέχεσαι εμμέσως πλην σαφώς.
   Επίσης δεν καταλαβαίνω το συνεχές δεύτερο πρόσωπο που χρησιμοποιείς. Γιατί αυτή η αποστασιοποίηση; Σουηδέζα είσαι; Δεν ανήκεις και συ σε εμάς; Δεν έχεις χαμηλό κ..ο και μουστάκι; Και τέλος, πρέπει να είσαι πραγματικό τσακμάκι, αν κρίνω ότι απ όλα όσα διάβασες να λέμε, έβγαλες το συμπέρασμα πως πιστεύουμε πως υπάρχει αξιοκρατία στο ελληνικό δημόσιο. Σπίρτο βρεγμένο είσαι.

  • Jasmin avatar
   Jasmin @ Strange Attractor 30/12/2009 02:43:20

   Μπορείς να βρίζεις όσο θέλεις.
   Δεν προσβάλλομαι.
   Διότι ο καθένας είναι καλός σε κάτι. Εσύ στις βρισιές. Εγώ σε άλλα.
   Και ο διάλογος δεν μπορεί ποτέ να είναι το πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι η ανικανότητά σου για διάλογο.
   Το δεύτερο πρόσωπο είναι λόγω του διαχωρισμού
   που εσείς πρώτοι βάλατε: οι υψηλά αμοιβόμενοι του Δημοσίου που καταναλώνετε ό,τι παράγει ο ιδιωτικός και οι "γλείφτες" και όλα τα άλλα απαξιωτικά που είπατε για τον ιδιωτικό τομέα...
   Αν έχεις κάποια αμφιβολία ξαναδιάβασε όλα τα σχόλια.
   Και εντάξει, τραγούδα όσο θέλεις, αλλά
   δε νομίζεις ότι από τη στιγμή που υπάρχει άτομο στην κορυφή της ιεραρχίας του Υπουργείου Παιδείας που δεν έχει καν πτυχίο, αυτομάτως "καίγονται" και απαξιώνονται όλοι οι πανεπιστημιακοί τίτλοι που έχουν οι υφιστάμενοι του;

  • Jasmin avatar
   Jasmin @ Strange Attractor 30/12/2009 02:49:23

   Και τώρα που το σκέφτομαι, χμ! άστο καλύτερα!
   Σε θυμάμαι από ένα παλιό σχόλιο που είχα κάνει
   για το Sky News και δεν είχες καταλάβει καν τί έγραφα... Μου είχες κάνει και παρατήρηση κιόλας, :D

   Άστο το, φίλε μου, δεν πρόκειται να συνεννοηθούμε. Καλή νύχτα, με χαμόγελο και καλή διάθεση πάνω από όλα!

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Strange Attractor 30/12/2009 08:19:53

   Παράξενε Ελκυστή, η ποιότητα του λόγου μου θυμίζει την ...Λάρα.

 14. EUROTSOPANHS avatar
  EUROTSOPANHS 29/12/2009 17:07:21

  Εαν δεν καταργηθει η ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑ των δημοσιων υπαλληλων το ελληνικο κράτος θα εξακολουθει να απορροφά τον ιδρωτα όλων μας για να δίνει ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ και προνομια στους δημοσιους ....λειτουργους...αργόσχολους κατα πλειονότητα.

  • ΙΩΝΑΣ avatar
   ΙΩΝΑΣ @ EUROTSOPANHS 29/12/2009 17:13:05

   Τουλάχιστον το κατά πλειονότητα που γράφεις,είναι κάποια πρόοδος. Η ισοπέδωση των πάντων αποτελεί τουλάχιστον ήσσονα προσπάθεια και αδικία.Για την άρση της μονιμότητας συμφωνώ και γω.

   • τηλέμαχος αναγνώστου avatar
    τηλέμαχος αναγνώστου @ ΙΩΝΑΣ 29/12/2009 17:33:22

    "Μήπως επειδή συνεννοούνται στοιχειωδώς μεταξύ τους? Αντί να αλληλοκαρφώνονται όπως στον ιδιωτικό τομέα και να καταδίδουν στο αφεντικό όποιον προτίθεται να φτιάξει ένα ρημάδι σωματείο?Άσε που αν κάποιος πει ότι θα πάει στην επιθεώρηση εργασίας,το μαθαίνει το αφεντικό πριν ξεκινήσει ο φουκαράς…Είναι ψέμματα αυτά φίλη μου?"

    Αν αρθεί η μονιμότητα δεν θα συμβαίνει το ίδιο και στο δημόσιο τομέα; Είναι "άλλη πάστα" οι άνθρωποι εκεί;

  • (Α)θανάσης avatar
   (Α)θανάσης @ EUROTSOPANHS 29/12/2009 22:32:25

   Αυτό που δεν καταλαβαίνουν τα πάσης φύσεως κομματόσκυλα είναι ότι η όποια τσάτρα-πάτρα λειτουργία του κράτους στην Ελλάδα γινεται από το μικρό ποσοστό των ΔΥ που εν γνώση τους ότι πιάνονται κορόϊδα: εργάζονται, δείχνουν κατανόηση και ελαστικότητα ρισκάροντας το κεφάλι τους, επεμπολούν δικαιώματά τους όπως άδειες, ωράριο κλπ, και τελικά ακούν και τα σχολιανά... Ευχαριστώ ποτέ δεν θα περίμεναν να ακούσουν, λίγο λιγότερη χολή και βρισιές όμως θα τους έδινε λίγο περισσότερο κουράγιο να συνεχίσουν τον (μάταιο) αγώνα τους ενάντια στον αιώνιο κρετίνο Νεοέλληνα, είτε αυτός είναι συνάδελφός τους είτε όχι...

   • (Α)θανάσης avatar
    (Α)θανάσης @ (Α)θανάσης 29/12/2009 23:09:47

    Και για να τελειώσω, λέω ότι υπάρχουν συμπολίτες μας επαγγελματίες ιδιώτες, που όταν πχ το φαγητό που πουλάνε χαλάσει, δεν το πήζουν στο μπαχάρι και το ξαναταΐζουν αλλά απλά το πετάνε, εν γνώσει τους ότι "χάνουν". Αυτό, οι διάφορες Jasmin ίσως να μην μπορούν να διανοηθούν ότι θα μπορούσε να συμβαίνει, όπως και το ότι ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΥ που δουλεύουν...αλλά συμβαίνει. Αλλού λοιπόν είναι το πρόβλημα.
    Α, και δεν διορίστηκαν όλοι οι ΔΥ με γλύψιμο... Ν'αγιάσουν τα χεράκια του Πεπονή, υπάρχουν ανησυχητικά πολλοί αξιοκρατικά διορισμένοι με τον ΑΣΕΠ, που όσο και αν νομίζουν οι κομματόμυαλοι ότι τον διέβρωσαν έχει πάνω από 90% αντικειμενικότητα. Τι άλλο στην Ελλάδα λειτουργεί τόσο αντικειμενικά, ας μας πει κάποιος αν γνωρίζει...

    • Jasmin avatar
     Jasmin @ (Α)θανάσης 30/12/2009 02:27:54

     Ότι πλένουμε τον δρόμο μπροστά στο σπίτι μας οι ίδιοι γιατί όλη η πόλη είναι μέσα στη βρώμα δε σε συγκινεί; Τα σχολεία που υπολειτουργούν; Ότι είμαστε η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που έχει φροντιστήρια από το δημοτικό δε σου λέει κάτι; Τα δικαστήρια που έχουν φρακάρει; Τα φακελάκια στα δημόσια νοσοκομεία; Τα θύματα από τα τροχαία; Ποιες λοιπόν είναι οι επιτυχίες του μεγαλύτερου δημοσίου πανευρωπαϊκά;

     Και για ποιόν Ασεπ μιλάς;
     Στην Ιταλία όταν δίνεις για το δημόσιο και πετύχεις, το κράτος δεν ξανακάνει διαγωνισμό μέχρι να απορροφήσει όλους τους επιτυχόντες. Εδώ γνωρίζω παιδιά που έχουν πετύχει 3-4 φορές και δεν έχουν ακόμα διοριστεί. Και ξανα-ταλαιπωρούνται και ξανα-διαβάζουν και ξανα-πληρώνουν παράβολα.

     Και εσύ μιλάς για το σάπιο φαγητό;
     Πάντως δεν ήξερα ότι υπάρχει Αγορανομία στην Ελλάδα. Μπράβο!

    • (Α)θανάσης avatar
     (Α)θανάσης @ (Α)θανάσης 30/12/2009 08:46:28

     Εντάξει, δεν υπάρχει λόγος αντιπαράθεσης. Ο'τι πεις. Αλλά στο ίδιο μοτίβο, αν αρχίσει κανείς να απαριθμεί τις αμαρτίες του ιδιωτικού τομέα στην Ελλάδα,...
     άστο, πες τα δικά σου και ξέσπασε και καλή χρονιά νά'χεις καλή μου...
     Το να εξισώνω όμως την καντίνα της γειτονιάς με την Vivartia είναι το ίδιο με το να χρηξσιμοποιώ συλλήβδην και άκριτα την καραμελλολέξη ΔΥ...

 15. EUROTSOPANHS avatar
  EUROTSOPANHS 29/12/2009 17:09:09

  κόπια μοναστηριώτικη ειναι ταλαιπωρε

 16. ΙΩΝΑΣ avatar
  ΙΩΝΑΣ 29/12/2009 17:10:07

  Ισμήνη μου,με κανένα τρόπο δεν σου ζήτησα να κάνεις αυτοκριτική.Μακριά από μένα κάθε τέτοια πρόθεση.Εμένα προσωπικά,δεν με πειράζει καθόλου άν αρθεί η μονιμότητα.Έχω εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μου σαν υπάλληλος, μετά από 45 τουλάχιστον ευχαριστήριες αναφορές πελατών στους εκάστοτε προισταμένους μου για τις υπηρεσίες μου. Τώρα,μήπως εκτός από το κράτος,τον ιδιωτικό τομέα τον πνίγουν και οι ιδιώτες - αφεντικά?Οι κοινώς αρπαχτάκηδες λεγόμενοι...Και να μην ξεχνάμε ότι όλοι οι μεγαλοκαρχαρίες ανήκουν στον ιδιωτικό τομέα και λυμαίνονται και το δημόσιο.

 17. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 29/12/2009 17:13:50

  Δ.Υ. είναι ο κλητήρας των πάλαι ποτέ κρατικών ΚΤΕΟ που σου βγάζει το αίμα σαδιστικώ τω τρόπω, Δ.Υ και ο πυρηνικός φυσικός στο Δημόκριτο... και πάει λέγοντας. Υπάρχει διαφοροποίηση τόσο σε επίπεδο τυπικών προσόντων και αντικειμένου εργασίας, όσο και σε επίπεδο αμοιβών. Και για το μπάχαλο δεν φταίνε οι ΔΥ αλλά το εκάστοτε κράτος που δεν εφαρμόζει τον κώδικα των ΔΥ όσον αφορά σε θέματα πειθαρχίας κλπ. Υπάρχει το ακαταδίωκτο,NSR κυρίως διότι το κράτος είναι κομματικό και οι ΔΥ (άσχετα αν είναι ακόμη και ποινικοί εγκληματίες) χρησιμοποιούν τα κόμματα εξουσίας και μη, για να κάνουν ότι κάνουν. Όσο είμαστε έρμαια των κομμάτων ως λαός γενικότερα, θα υπάρχει και στρεβλή δημόσια διοίκηση.

  • (Α)θανάσης avatar
   (Α)θανάσης @ Strange Attractor 29/12/2009 22:14:50

   Ακαταδίωκτο δεν υπάρχει... Απλά, όποιος είναι κομματόσκυλο, ΕΙΤΕ ΙΔΙΩΤΗΣ ΕΙΤΕ ΔΥ δεν διώκεται. Και για την περιβόητη μονιμότητα, είναι το κλουβί που προστατεύει όποιον (προσπαθεί να) κάνει τη δουλειά του από τους καρχαρίες - και τους κομματικούς τέτοιους. Αν καταργηθεί η μονιμότητα το κράτος θα καταρρεύσει. Μπορείς να φανταστείς έναν μηχανικό του δημοσίου να επιβλέπει εργολάβους (και δη Έλληνες) ΧΩΡΙς ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ? Τότε όλοι αυτοί που κελαηδάνε άνωθεν θα ψάχνουν "τον αρμόδιο" για τα τραγικά λάθη και παραλήψεις...

   • TopGunZ avatar
    TopGunZ @ (Α)θανάσης 30/12/2009 09:29:28

    ΟΚ, άκυρο πρώτο. Το αντίθετο συμβαίνει: λόγω μονιμότητας μπορεί ο καθένας να υποκύψει στις Σειρήνες της λαμογιάς και της εξυπηρέτησης, λέγοντας ένα "'ντάξει μωρέ, τι θα μου κάνουνε". Ο μηχανικός που ανέφερες θα πάρει μια ωραία μεταταξούλα ή μεταθεσούλα στην Πέρα Κουτρουβάλα, καμιά 500 χλμ. από το σπίτι του να επιβλέπει καμιά στρούγκα.

   • (Α)θανάσης avatar
    (Α)θανάσης @ (Α)θανάσης 30/12/2009 09:52:15

    Πίστεψέ με, έχεις άδικο. Δεν μίλησα για λαμογιά κατ'αρχάς. Αλλά είπα ότι όποιος πάει να κάνει τη δουλειά του, και σφίγγει τα λουριά στους εργολάβους, αν δεν είναι μόνιμος, αύριο το πρωί θα έχει πάρει πόδι και στην θέση του θα κάθεται το λαμόγιο. Απλούστατα.
    Το λαμόγιο, και μόνιμο και μη, λαμόγιο θα είναι.
    Ο έντιμος όμως, όταν θα μπορεί να κοιμάται ήσυχος ότι δεν θα τον σουτάρουν μόλις δυσαρεστήσει τους "ημέτερους" θα δουλέψει άφοβα. Αν ρισκάρει το ψωμί του όμως, θα ΣΕ γράψει και θα αφήσει τις εργολαβάρες να σου σκάβουν τον τάφο με ανεπίβλεπτα δημόσια έργα...

 18. Ο ΒΟΥΝΙΣΙΟΣ avatar
  Ο ΒΟΥΝΙΣΙΟΣ 29/12/2009 17:41:48

  το σωστό είναι να πληρώνονται μέσα στο πρώτο
  εξάμηνο κάθε έτους

 19. koronia96 avatar
  koronia96 29/12/2009 18:45:17

  Ψέμματα δεν είναι αλλα στο ξαναλέω, με την ασφάλεια που σου παρέχει η μονιμότητα ειναι αλλιώς. Τα αλληλοκαρφώματα είναι αποτέλεσμα της ευκολίας με την οποια μπορεί να βρεθεί καποιος στο δρόμο απο τη μια μέρα στην αλλη.

 20. Nike Tras avatar
  Nike Tras 29/12/2009 19:22:27

  Δημόσιοι Ακατάλληλοι Αιδώς!

 21. stelios avatar
  stelios 29/12/2009 19:56:48

  ΙΩΝΑ,
  διαβασα προσεκτικα τις αναρτησεις σου γιατι δεν θα'θελα να σε αδικησω.
  Ομως νομιζω οτι εχεις την αναισθησια του μονιμου,και δεν καταλαβαινεις οτι τα λεφτα που παιρνεις παραπανω απο τον ιδιωτικο τομεα,ειναι τα δανεικα που εκλιπαρουμε απο τους δανειστες μας.
  Το αν μπορουσε ο καθενας να διεκδικησει περισσοτερα στον ιδιωτικο τομεα απο μαγαζια που κλεινουν,επιχειρησεις που μειωνουν προσωπικο και σε λιγο θα πτωχευσουν γιατι επιβαρυνονται με ελλειμα ανταγωνιστικοτητας που προκαλουν οι αργομισθοι συναδελφοι σου,δε μπορεις να το γνωριζεις.
  Εσεις διεκδικειτε και κατακτατε απο ξεμες τσεπες και με υπογραφη γραμματιων που θα τα πληρωσουν τα παιδια των ανεργων και οχι τα δικα σας.

  • Α.Κ. avatar
   Α.Κ. @ stelios 30/12/2009 20:38:48

   Αγαπητέ Στέλιο

   Είναι τουλάχιστον ανιστόρητο να κατηγορούμε τους δ.υ. για το μεγαλύτερο κομμάτι του δανεισμού του Δημοσίου, στην χώρα που:
   1) Τα μεγάλα δημόσια έργα υπερτιμολογούνται πολλαπλάσιες φορές από την αξία τους εδώ και δεκαετίες, με τα επιπλέον ποσά να πηγαίνουν σε κόμματα, πολιτικούς και ελβετίες !
   2) Τα μικρά δημόσια έργα π.χ. στους δήμους, κατακερματίζονται από τους δημάρχους για να δοθούν σε ημετέρους, ή συνεννοούνται οι εργολάβοι μεταξύ τους για να καταθέσουν "μιλημένες" προσφορές και να καταλήξει το έργο σε αυτόν που πρέπει.
   3) Από τη δεκαετία του '50 τα αποθεματικά των ταμείων χρησιμοποιήθηκαν για την ανάπτυξη της χώρας. Δόθηκαν ως δάνεια σε επιχειρήσεις και πολλά από αυτά, μην τα είδατε !
   4) Εξοπλιστικά προγράμματα! Το πάρτυ των αιώνων. Τρελά δάνεια!
   5) Δάνεια του αγώνα της ανεξαρτησίας (ναι του 1821 !), των πολέμων 1897, 1904-1908, βαλκανικών, μικρασιατικής καταστροφής, παγκοσμίων πολέμων, αναγκαστικά κατοχικά δάνεια της Γερμανίας. Μέχρι τώρα τα πληρώνουμε.
   6) Ολυμπιακοί αγώνες. Κανένας δεν ξέρει πόσο κόστησαν.
   7) Η άστοχη χρησιμοποίηση των Κοινοτικών Πλαισίων Στήριξης. Αυτό λειτούργησε έμμεσα γιατί δεν δημιούργησε υγιείς κλάδους οικονομίας ανταγωνιστικούς, το οποίο οδήγησε σε τομείς της οικονομίας που είχαν συνεχώς ανάγκης στήριξης άρα και νέου δανεισμού του κράτους.
   8) Οι συνεχείς, για χρόνια χαριστικές ρυθμίσεις σε κακοπληρωτές φόρων, εισφορών ασφάλισης κτλ. Θα έπεφτες από την καρέκλα σου αν μάθαινες π.χ. για τα τελευταία 25 χρόνια πόσα τέτοια ποσά χαρίστηκαν στις Ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρείες.
   9) Η πώληση κάτω της πραγματικής αξίας άπειρων εταιρειών του Δημοσίου, Οργανισμών κτλ.

   Εάν θέλουμε να συνδέσουμε ευθέως τους δ.υ. με τμήμα του δημοσίου χρέους πρέπει να αναφέρουμε τις προμήθειες των νοσοκομείων, με π.χ. την ίδια γάζα να αγοράζεται εδώ 100€ και στην Ιταλία 5€, καθώς και τη συνταγογράφηση φαρμάκων. Το απόλυτο πάρτυ ! Επίσης, οι μεγάλες αυξήσεις των μισθών (και των δ.υ και των ιδιωτικών και των συντάξεων των αγροτών) της δεκαετίας του '80.

 22. stelios avatar
  stelios 29/12/2009 20:42:43

  Ο επιθετικος προσδιορισμος Χαοτικος,εμπιπτει στους προσβλητικους και υβριστικους αρα και κολαστεους δια του baning,η μπορει να χρησιμοποιειται εφεξης?
  (Οποιαδηποτε ομοιοτης και ταυτοποιηση με οποιονδηποτε ειναι τυχαια και αυθεραιτη)

 23. koronia96 avatar
  koronia96 29/12/2009 20:45:54

  Ἑτέραν ἑτέραν δός, παιδὸς ἡταιρηκότος
  τετριμμένης γάρ φησιν ἐπιθυμεῖν

 24. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 29/12/2009 20:49:32

  Jasmin, κουβαλάς πολλά συμπλέγματα κορίτσι μου. Είχες καμιά ερωτική απόρριψη από Δ.Υ. μήπως, ή απλά δεν τα κατάφερες στο ΑΣΕΠ; Θέλουν πολλά χαρτιά, βλέπεις.

 25. Hase avatar
  Hase 29/12/2009 21:18:21

  Εχω ακουσει και χειροτερα, συνεχισε δημοσιε υπαλληλε, ουτε το κρατος θα σε διωξει ουτε και απο το αντινεα θα φυγεις.

 26. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 29/12/2009 21:23:38

  Άγνωστο γιατί η κουβέντα κατέληξε σε σύγκρουση δημόσιων-ιδιωτικών υπαλλήλων. Μια και αναφέρθηκε παραπάνω, ο δημόσιος τομέας περιλαμβάνει το δημόσιο (το κράτος με τη στενή έννοια), του οποίου οι υπάλληλοι λέγονται δημόσιοι, και άπειρο πλήθος δημόσιων νομικών προσώπων, δημόσιου δικαίου ή και ιδιωτικού ενίοτε, του οποίου οι υπάλληλοι συνήθως απολαμβάνουν δικαιωμάτων παρόμοιων με αυτά των δημόσιων υπαλλήλων. Η μονιμότητα θεσπίσθηκε το 1911 για να προστατεύσει τους δημόσιους υπαλλήλους από την αυθαιρεσία της εκάστοτε κυβέρνησης και για να προσδώσει συνέχεια στο έργο της διοίκησης. Προϋποθέτει θέση οργανική και νομοθετημένη, δηλαδή θέση που εξυπηρετεί πάγιες και διαρκείς ανάγκες και είναι θεσμός απαραίτητος. Είναι όμως λάθος να μην αναγνωρίζουμε ότι έχει εδώ και πολλά χρόνια καταστεί άλλοθι για χιλιάδες υπαλλήλους που παράγουν πολύ λιγότερο από όσο πληρώνονται. Αυτό δεν είναι μόνο κοινωνικά άδικο. Είναι και οικονομικά βλαβερό, όχι μόνο για τους φορολογούμενους που χρηματοδοτούν τουτς μισθούς τους αλλά και για τους εργατικούς και αποδοτικούς δημόσιους υπαλλήλους, οι οποίοι αφενός δεν πληρώνονται ανάλογα με την αξία τους (στην Ελλάδα έχουμε τη μικρότερη διαφορά μισθών στη διοικητική ιεαραρχία από όλες τις χώρες της ΕΕ) κι αφετέρου κινδυνεύουν να βρεθούν κάποτε σε θέση όπου το κράτος θα τους πει 'λυπάμαι, δεν έχω να σας πληρώσω, έχω πνιγεί από τα ελλείμματα'. Οι μελετητές της ελληνικής δημόσιας διοίκησης συγκλίνουν στην άποψη ότι αποτελεί το μεγάλο ασθενή της χώρας. Υπάρχουν υπηρεσίες που στελεχώνονται πληθωρικά και με ακατάλληλο προσωπικό κι άλλες που υποφέρουν από έλλειψη στελεχών. Η κατάσταση επιδεινώνεται από το γεγονός ότι το σύστημα μεταθέσεων των υπαλλήλων, παρόλο που είναι βέβαια αναγκαίο να τους προσφέρει κάποια ασφάλεια, είναι δύσκαμπτο και δε λαμβάνει επαρκώς υπόψη τις ανάγκες των υπηρεσιών. Είναι επίσης γνωστό ότι τα κόμματα έχουν από καιρό ορθώσει τα οχυρά τους στο δημόσιο τομέα (όπως και στα πανεπιστήμια). Οπότε ο συνδικαλισμός των δημόσιων υπαλλήλων δε μένει ανεπηρέαστος από κομματικά συμφέροντα. Το ότι καμιά κυβέρνηση δεν έχει αντιμετωπίσει το πρόβλημα δεν οφείλεται στο ότι αυτό δεν υπάρχει ή είναι ήσσονος σημασίας. Οφείλεται στο ότι πρόκειται για ένα πρόβλημα γιγαντιαίων διαστάσεων, που διαρκώς επιδεινώνεται (ξεκινώντας από τη 'χρυσή' δεκαετία του 1980) και είναι αδύνατο να λυθεί χωρίς να προκληθούν εντονότατες αντιδράσεις από αυτούς που εκμεταλλεύονται την παθολογική αυτή κατάσταση.

 27. nefeli7 avatar
  nefeli7 29/12/2009 21:36:09

  Ο κ. Παπανδρέου εξήγησε ότι δεν υπήρχε αρκετός χρόνος για να καταρτιστούν συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών και δεσμεύτηκε ότι τον επόμενο χρόνο το «λάθος» θα διορθωθεί.

  Αμα δεν υπήρχε αρκετός χρόνος τότε να άφηνε τα τέλη όπως ήταν τις προηγούμενες χρονιές, και του χρόνου, αφού έχει αναγνωρίσει το λάθος του, να κάνει σωστές δουλειές η κυβέρνηση του, που θα το χρόνο. Ο λαός δεν φταίει σε τίποτα για τα λάθη τα δικά τους.

 28. o aristos avatar
  o aristos 29/12/2009 21:46:10

  Σε 1 χρόνο ΘΑ κάνουμε όσα ΔΕΝ έχουν γίνει σε 200....


  http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2009/12/100-200.html

 29. Hase avatar
  Hase 29/12/2009 21:58:16

  Εφοσον ο πρωθυπουργος αναγνωριζει οτι ηταν λαθος η μεγαλη αυξηση των τελων κυκλοφοριας γιατι δεν δινει την εντολη να επιστραφουν τα χρηματα στους δικαιουχους που τα πληρωσαν. Εκτος και αν και για το κρατος ισχυει το "ουδεν λαθος αναγνωριζεται μετα την απομακρυνση εκ του ταμειου."
  Καποιος που αναγνωριζει το λαθος τουτο διορθωνει κιολας.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Hase 30/12/2009 00:51:06

   Είναι... λογιστικό το θέμα. Φέτος, που πρέπει ΑΜΕΣΑ να δείξουν "καλή διαγωγή" στους εξ Εσπερίας υψηλούς κριτές τους, χρειάζονται εύκολο χρήμα. Και τι πιο εύκολο, από το να αρμέξεις την αγελάδα που λέγεται ΙΧ; Του χρόνου όμως, που θα μας τα πάρουν με τη φοροεπιδρομή που απεργάζονται, θα τους παίρνει να αρχίσουν τα (δήθεν) χουβαρνταλίκια με τον "εξορθολογισμό" των τελών κυκλοφορίας.

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Αυριανιστής 30/12/2009 00:52:22

    Σαν την παραβολή του Χότζα δηλαδή, που συμβούλευε να βάλουν ένα-ένα τα ζώα μέσα στο σπίτι και κατόπιν να τα βγάλουν ένα-ένα, ώστε να τους φανεί... παράδεισος.

 30. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 29/12/2009 22:36:45

  Εγκρίνω και επαυξάνω.
  Και επαναλαμβάνω πως, αν δεν υπήρχε κομματική κάλυψη, δεν θα υπήρχαν τόσα λαμόγια δημόσιοι υπάλληλοι. Είναι λυπηρό πως ένας συνταγματικά κατοχυρωμένος θεσμός όπως είναι τα πολιτικά κόμματα, έρχεται και εν γνώσει του καταστρέφει κυριολεκτικά τη μια από τις τρεις εξουσίες. Για μικροψηφοθηρικούς λόγους!

 31. JOHN avatar
  JOHN 30/12/2009 01:10:57

  Αληθεια αυτοι οι ανθρωποι εχουν σχεδιο για την εξοδο απο τη κριση η απλα πειραματιζονται απελπισμενα στις πλατες μας?Με το κυνηγι μαγισσων που ετοιμαζουν δεν θα φερουν κανενα αποτελεσμα.Σκεφτητε τωρα τη καθε γιαγια να μαζευει αποδειξεις απο το μπακαλι το μαναβι το καφετζι να ψαχνει το ΑΦΜ του να σημειωνει το ποσον και αυτο καθημερινα και στο τελος καθε φορολογικου ετους να συμπληρωνει το αναλογο εντυπο!!Ποιο το ωφελος απο ενα τετοιο μετρο.Υπαρχουν αλλοι τροποι να πιαστει η μεγαλη φοροδιφυγη πολυ πιο αποτελεσματικοι αρκει να δημιουργηθουν οι μηχανισμοι και να υπαρχει θεληση για υπερβασεις χωρις να υπολογιζεται η πελατεια και το πολιτικο κοστος.

 32. Ένας Τυχαίος avatar
  Ένας Τυχαίος 30/12/2009 01:12:55

  - Πως λέγεται αυτός που κάνει το προφανές λάθος και μετά λέει έκανα λάθος;.....ΑΝΟΗΤΟΣ ΠΑΣΟΚΟΣ
  - Πως λέγονται αυτοί που τον ψηφίζουν;......ΘΥΜΑΤΑ

  Είναι δυνατόν να μην είχανε καταλάβει ότι το σύστημα υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας θα είχε αποτέλεσμα τα τέλη να είναι ακριβότερα από όχημα;
  Επίτηδες έγινε η εφαρμογή του μέτρου έτσι ώστε και τα παλαιότερα οχήματα να ακινητοποιθούν για να προστατευθεί το περιβάλλον και χρήματα να οικονομήσει το δημόσιο για βελτίωση της χρηματοροής.

  Βάζω στοίχημα ότι το συγκεκριμένο μέτρο ήταν ιδέα της Μπιρμπίλη!

  Βέβαια ίσως τελικά τα χαμένα έσοδα από την παράδοση των πινακίδων να είναι περισσότερα από τις εισπραχθείσες προσαυξήσεις.

  Ποιός θα μπορούσε να μας βρεί αυτό το στοιχείο;

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Ένας Τυχαίος 30/12/2009 01:23:14

   Για να αποδίδουμε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι, του Σουφλιά ήταν η ιδέα. Απλώς η Μπιρμπίλω την... εμπλούτισε, καταργώντας την απόσυρση (η οποία ήταν απλώς το καρότο μπροστά από το μαστίγιο των τελών).

   Μάλλον δεν έχει γίνει κατανοητό ότι (διακομματικά) οι κυβερνήσεις μας αποφάσισαν να εφαρμόσουν το αγγλοσαξονικό και αμερικανικό δόγμα, που καθιστά τη χρήση του αυτοκινήτου επαχθέστερη οικονομικά από την αγορά του (και εκεί πλέον να δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος, γιατί με τα δάνεια των 72 δόσεων γεμίσαμε τζιπούρες). Αν τα μέτρα συνεχίσουν να εφαρμόζονται έτσι για 5-10 χρόνια, περιμένετε και θα δείτε σταδιακά ελάφρυνση πολλών κυκλοφοριακών παραμέτρων που οφείλονται στην αύξηση του σχετικού αριθμού των ΙΧ, γιατί σιγά-σιγά ο σχετικός αυτός αριθμός θα βαίνει μειούμενος όσο πολλοί θα διαπιστώνουν ότι δεν θα αντέχουν να συντηρούν 4 αυτοκίνητα ανά τετραμελή οικογένεια...

   • Ένας Τυχαίος avatar
    Ένας Τυχαίος @ Αυριανιστής 30/12/2009 01:35:20

    Ο Σουφλιάς καλά το πήγαινε!
    Θα έδινε λεφτά για την απόσυρση και έτσι σήμερα αντί για πινακίδες θα παρέδιδαν οχήματα.
    Μετά θ'αγόραζαν καινούργια ή μεταχειρισμένα και ο ΦΠΑ που θα εισέπρατε το κράτος θα ήταν μεγαλύτερος της επιδότησης απόσυρσης!
    Το μοναδικό πρόβλημα ήταν ότι αυτό το σενάριο δεν έχει διευκόλυνση της χρηματοροής! Και το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται μετρητό άμεσα!

 33. Orestios avatar
  Orestios 30/12/2009 01:28:23

  Oooops I did it again, λάθος! Ο Πρωθυπουργός λέει πως ήταν λάθος! Για αυτόν τον λόγο είναι και ο καταλληλότερος να το διορθώσει.
  Τόσα υπουργικά συμβούλια έκανε, αυτό δεν το συζήτησαν? Εδώ προσπάθησαν να μας πείσουν ότι κυβερνά την ελλάδα με το λάπτοπ και μια "βόλτα" στο ιντερνετ δεν μπορεί να κάνει για να δει τί γίνεται?
  Πόσο καιρό ακόμα νομίζουν ότι θα κοροϊδεύουν τον κόσμο?

  • Blimblomblim avatar
   Blimblomblim @ Orestios 30/12/2009 09:24:34

   Αν από τώρα άρχισαν να κάνουν αυτά που έκανε ο Καραμανλής στις αρχές του 2009, δεν θα τον κοροϊδεύουν για πολύ ακόμη.

 34. ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
  ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 30/12/2009 09:10:06

  Καλά αναλώνεσθε σε θέματα για τους δημοσίους υπαλλήλους την ώρα που το θέμα είναι Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ που υφίστανται όλοι οι Ελληνες από ένας πρωθυπουργό με δείκτη ευφυίας συζητούμενο; Αντί όλοι να κάνουμε επίθεση σ΄έναν άνθρωπο που με τις μπαρούφες του "Λεφτά υπάρχουν" και τα "τα λεφτά δεν είναι πρόβλημα" πήρε την εξουσία και τώρα συνεχίζει το δούλεμα με τις ηλεκτρονικές διακυβερνήσεις κλπ. την "αξιοκρατία και τη διαφάνεια" για να οδηγήσει το άβουλο ποίμνιο στο ζητούμενο δηλ. την παροχή ιθαγένειας στους μετανάστες, ώστε να του δίνουν άνετα την εξουσία, καθόμαστε και βλέπουμε το δάχτυλο που δείχνει τον ουρανό.....

  • Blimblomblim avatar
   Blimblomblim @ ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 30/12/2009 09:27:22

   Δεν είναι μόνον αυτό. Έχουμε έναν πρωθυπουργό που πήγε να το παίξει blogger στην ιστοσελίδα του πρωθυπουργικού γραφείου με διαφάνειες και όλα τα σχετικά και τελικά αποδεικνύεται ότι κι εκεί έχουμε να κάνουμε με μια απίστευτη, για το έτος 2009, πολιτική απάτη τύπου Μαυρογυαλούρου. Κάπου πήρε το μάτι μου σε ένα blog μια φωτογραφία του Κωνσταντάρα-Μαυρογυαλούρου να λέει "σε ένα χρόνο θα κάνουμε όσα δεν έγιναν σε 200". Ο άνθρωπος δεν παίζεται πια, και από ό,τι ακούω, ήδη οι πασόκοι τον κοιτάζουν με μεγάλη καχυποψία πια.

   Η ιστορία με το σβήσιμο και την επιλεκτική ανάρτηση σχολίων στο opengov νομίζω ότι έπληξε την αξιοπιστία της "ανοιχτής" διακυβέρνησης και της ρητορικής περί διαφάνειας, περισσότερο από ο,τιδήποτε άλλο, τουλάχιστον στα δικά μου μάτια.

 35. nobody avatar
  nobody 30/12/2009 09:56:41

  Η Jasmin καλα σας τα...'χωνει'

  ...αλλα, βεβαια ο ε8ισμος στην παρακμη της Δημοσιας κρεατομηχανης, στην αφασια της ελασσονος προσπα8ειας ειναι too good to be true

  ιδιαιτερα το σχολιο περι Πυρηνικων Φυσικων 'δενει' απολυτα με το κλιμα το γιορτινο...χαχαχαχ

  Ποια ειναι η προστι8εμενη αξια που παραγει η χωρα;;;;.....να βοη8ησω λιγο..λεγεται ιδιωτικη καταναλωση......αντε τωρα πισω στα γραφεια σας...δουλευταραδες μου εσεις......

 36. (Α)θανάσης avatar
  (Α)θανάσης 30/12/2009 10:14:26

  Αν δεν διοχέτευαν στην αγορά τον μισθό τους, αν δεν πρόσφεραν τον (πάνω απ'τον μισό συνολικά) φόρο τους οι ΔΥ, τι θα γινόταν ρε Εγκέφαλε? Αλλά δε βαριέσαι, κάνε το κομμάτι σου, και όταν κλέβεις σφύριζε αδιάφορα...
  Δεν έχουμε μόνο τον χειρότερο Δημόσιο τομέα στον κόσμο, φιλαράκο.
  Έχουμε και τον χειρότερο Ιδιωτικό...
  Και ξέρεις τι φταίει? Ότι είμαστε κρετίνοι κατά πλειοψηφία από γεννησιμιού μας.

  • greekpoliticalreview avatar
   greekpoliticalreview @ (Α)θανάσης 30/12/2009 11:07:12

   Αν δεν διοχέτευαν τον μισθό τους και δεν "πρόσφεραν" (???) τον μισό τους μισθό ως φόρο σημαίνει ότι δεν θα είχαν μισθό δηλαδή δεν θα ήταν Δ.Υ , δηλαδή τα έξοδα του προυπολογισμού ετησίως για δημόσιες μισθολογικές δαπάνες θα ήταν λιγότερα, δηλαδή τα προσδοκούμενα έσοδα θα ήταν λιγότερα , δηλαδή οι δανειακές ανάγκςες της χώρας λιγότερες , δηλαδή μικρότερο έλλειμα , δηλαδή καλύτερη ανταγωνιστικότητα για τον Ιδιωτικό τομέα και μικρότερη εξάρτησή του από τον πελάτη Κράτος.

   Δε τα λέω γω , η θεωρία τα λέει αλλά στην Ελλάδα θεωρία=αμπελοφιλοσοφία για τους Νεοελληνάρες...

   • (Α)θανάσης avatar
    (Α)θανάσης @ greekpoliticalreview 30/12/2009 12:01:55

    Δηλαδή θα αλώνιζε ο Μέγας Ιδιώτης, δηλαδή ο (έστω μίνιμουμ) κρατικός έλεγχοςτης ασυδοσίας πάπαλα, δηλαδή η κλασσική νεοφιλιλεύθερη ζούγκλα, δηλαδή εκεί που θα πλατσουρίζεις στα νεοφιλελεύθερα ρηχά θα σε σκίσει επιτόπου ο μεγαλύτερος από σένα καρχαρίας, και τότε θα θυμηθείς την αθάνατη νεοελληνική ατάκα:

    "Πού είναι το Κράτος? Τι κάνει?"

   • greekpoliticalreview avatar
    greekpoliticalreview @ greekpoliticalreview 30/12/2009 12:20:18

    (Α)θανάση λαικίζεις και σ' έχω σε πολύ υψηλότερη εκτίμηση.

    1) Μικρότερος δημόσιος τομέας δε σημαίνει επουδενί πως ο ιδιωτικός μπορεί να αλωνίζει.

    2) Η ποιότητα του κρατικού ελέγχου , πιστεύω θα το ξέρεις κι εσύ , δεν εξαρτάται από την ποσότητα των ελεγκτών αλλά κυρίως από την "ποιότητά" τους.

    3) Όταν μιλάς για Ιδιωτικό τομέα , εξ ορισμού , μιλάς και για ανταγωνιστικότητα που σημαίνει πως εξαρτάσαι από τους κανόνες της αγοράς και της ζήτησης.

    Υ.Γ Μπορώ να σου πω πολλές ιστορίες για εταιρίες μαριδάκια που έκαναν τον καρχαρία να πει το δεσπότη Παναγιώτη αλλά αυτές οι ιστορίες γίνονται best seller μόνο στις νεοφιλελεύθερες ζούγκλες.

   • (Α)θανάσης avatar
    (Α)θανάσης @ greekpoliticalreview 30/12/2009 14:00:10

    Τώρα (ΤΩΡΑ όμως) συμφωνούμε...
    Οι εταιρείς μαριδάκια που νικάνε τους καρχαρίες υπάρχουν, όπως υπάρχουν και οι ΔΥ που δουλεύουν.
    Αλλά το να θέτεις το σκηνικό ως ΔΥ VS ΙΤ είναι θεμελιώδες λάθος.
    Το πραγματικό είναι Έντιμοι VS Λαμόγια.
    Η ιδιότητα του λαμόγιου είναι που υπερισχύει, όχι του ΔΥ ή ΙΥ. Απλά το ποσοστό των "τεμπελχανάδων" ΔΥ, και το ποσοστό των "αδιάφορων-ληστών" ΙΥ-ΙΕ (ω του θαύματος) συμπίπτει με το ποσοστό των νεοελλήνων που έχουν τη λαμογιά στο αίμα τους...

   • greekpoliticalreview avatar
    greekpoliticalreview @ greekpoliticalreview 30/12/2009 14:20:50

    Το να ζητάς συρίκνωση του Ελληνικού δημοσίου τομέα από που κι ως που είναι σκηνικό Δ.Υ vs Ι.Υ ?

    Μάλλον παρεξήγησες.

  • nobody avatar
   nobody @ (Α)θανάσης 30/12/2009 17:51:31

   Ξεκινησε την επανασταση χωρις εμενα, (Α)θαναση, οεο

   αν και με καλυψε ο gpr, αυτο το Cramer vs Cramer, πολυ στεναχωρο αγαπητε...ειδικα η αποστροφη 'και οταν κλεβεις σφυριζε αδιαφορα'

   ΥπονοΑς οτι η κρατικη μηχανη, και οι συν αυτη, αποτελουν ρυ8μιστικο/ελενχτικο/αποτρεπτικο/κοκ παραγοντα;!΄...ουτε ο Keynes, δεν ελεγε τετοια νουμερα

   Δεκαετιες, αναξιοκρατιας, κρατικου παρεμβατισμου,μηδενικης αξιολογησης, κακος εννοουμενου συνδικαλισμου και κομματικων 'ταμπελων', ΜΗΔΕΝΙΚΗΣ προστι8εμενης αξιας, σε ενα περιβαλλον ημιμα8ιας, ωχαδερφισμου και μονιμοτητας εχουν παραξει εναν Δημοσιο Τομεα, που δεν υφισταται ουτε σε χωρες του πρων υπαρκτου σοσσιαλισμου (με τις οποιες εχω επιχειρηματικα ενδιαφεροντα)

   • (Α)θανάσης avatar
    (Α)θανάσης @ nobody 30/12/2009 22:05:07

    Καλά...

 37. «Κασσάνδρα» avatar
  «Κασσάνδρα» 30/12/2009 10:28:42

  Πρόλαβε να καταργήσει την απόσυρση όμως αλλά δεν πρόλαβε να μειώσει τα ΤΕΛΗ, αλλού αυτά, μας δουλεύει χοντρά και από πάνω.

 38. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 30/12/2009 11:03:07

  Νομίζω ότι η κουβέντα καλοί/κακοί ιδιωτικοί/δημόσιοι υπάλληλοι, έχει πάρει λάθος τροπή. Υπάρχουν καλοί και κακοί και στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα. Με καλούς και κακούς προϊσταμένους ή οργάνωση και εδώ και εκεί. Με παραγωγικούς και μή παντού.

  Το θέμα είναι άλλο. Στον ιδιωτικό (μη κρατικοδίαιτο) τομέα, τα καλά και τα κακά τα νέμεται και τα πληρώνει ο ιδιώτης που έχει το όνομά του στο κουδούνι. Στο δημόσιο είναι, εξ ορισμού, other people's money, τα καλά χάνονται και τα κακά τα πληρώνει ο ιδιωτικός τομέας.

  Έχω μάθει και άλλο ένα πράγμα: όταν ΔΕΚΟ όπως η ΔΕΗ (ή ο πάλαι ποτέ ΟΤΕ δεν πάνε καλά, δεν οφείλεται αμειγώς στο δημόσιο του χαρακτήρα τους αλλά σε διαφθορά. Στις δύο αυτές εταιρίες η διαφθορά δεν ήτασν ο υπάλληλος που πήγε στον ιδιώτη επιχειρηματία, αλλά ο επιχειρηματίας στον υπάλληλο, με πλάτες πολιτικής ηγεσίας.

  Μια χαρά είναι οι υπάλληλοι. Οι αλήτες στην πολιτκική ηγεσία και οι απατεώνες τσιφλικάδες είναι και ήταν το πρόβλημα. Μην αφήνουμε προβοκάτορες να δημιουργήσουν διχόνοια ανάμεσα σε ιδιωτικούς και δημόσιους υπαλλήλους.

 39. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 30/12/2009 11:06:10

  Ας μην τα ισοπεδώνουμε τα πράγματα.
  Δεν είναι όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι άχρηστοι, ούτε μπορεί να καταργηθεί ο δημόσιος τομέας εντελώς. Υπουργεία, ευαίσθητοι εθνικοί τομείς στις αερομεταφορές, στις επικοινωνίες, σώματα ασφαλείας. Δεν γίνονται αυτά.

  Στις οργανικές θέσεις του δημοσίου έχω συναντήσει πολύ ικανά άτομα, εργάζομαι στην ελεύθερη οικονομία, και γι’ αυτό μπορώ να μιλήσω για την εφορία, όπου το επίπεδο των εφοριακών με τους οποίους συναλλάσσομαι είναι πολύ υψηλό, όσον αφορά την κατάρτισή τους.
  Σε ακτινογραφούν φορολογικά σε χρόνο dt.

  Το θέμα του χρηματισμού είναι τελείως διαφορετικό.
  Όμως δεν έτυχε να συναντήσω παρά ελάχιστους, μετρημενους στα δάχτυλα του ενός χεριού που να πρότειναν ευθέως χρηματισμό.
  Ειδικά στις εφορίες έχουν νόμιμο μπόνους απόδοσης και αύξησης των δημοσίων εσόδων, το οποίο το μοιράζονται μεταξύ τους.

  Εκεί που είναι πολύ άσχημα τα πράγματα είναι στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, ΟΤΑ, Νομαρχίες, φορείς και οργανισμούς που συστήνονται με σκοπο αποκλειστικά την κομματική εξυπηρέτηση

  • nobody avatar
   nobody @ αλλενάκι 30/12/2009 17:57:59

   ευαίσθητοι εθνικοί τομείς...χαχαχαα...ακομα σχολειο πηγαινεις;!;

   get real...κα8ε εκφανση του Δημοσιου Τομεα...ακομα και...στους τομεις που ανεφερ8εις, συγκρινεται με τον επαγγελματισμο παιδικης χορωδιας στο..Ζαιρ...

   ενα μπ*****λο ειμαστε, ενα μπ*****λο ειμαστε, οεο

   Τελος, οσον αφορα το 'Το θέμα του χρηματισμού είναι τελείως διαφορετικό.' - τι διαφορετικο;;...αμα η8ελα μονο την γνωση, 8α προσελαμβανα την wikipedia

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ nobody 30/12/2009 18:36:03

    φίλε @nobody τα ρουφιανάκια του ιδιωτικού τομέα τα γνωρίζω από την καλή και από την ανάποδη, τα λαμόγια του δημοσίο τα γνωρίζω επίσης, αλλά δεν μηδενίζω, ειδικότερα όσον αφορά την κατάρτιση.
    Κάθε μέρα δε που περνά μαθαίνω καινούργια πράγματα.
    Διάβασε και τους παραπάνω σχολιαστές για να ξεστραβωθείς.
    Γκέγκε?

    • yangoolas avatar
     yangoolas @ αλλενάκι 30/12/2009 18:48:13

     μην δίνεις σημασία αλλενάκι

    • nobody avatar
     nobody @ αλλενάκι 31/12/2009 04:20:55

     'μην δίνεις σημασία αλλενάκι'..χαχααχαχα...να σε κερασω μια Lacta;!; - ολοι οι γαμπροι εδω μαζευτηκανε;!;

     χου λεμε..... η Αυστρια με παραπλησιο ΑΕΠ, εχει περι τις 180Κ Δ.Υ (http://www.bka.gv.at/DocView.axd?CobId=14631) με ΜΟΝΟ το 65% σε κα8εστως μονιμοτητας, και στα8ερα μειουμενους αρι8μους

     Επιπλεον, περα απ το γεγονος της συνεχους μειωσης των Δ.Υ στην Αυστρια (σελιδα 3), οι 'Ι8αγενεις' πιστευουν οτι 'In recruiting and retaining high quality employees, public employers are in competition with free enterprises' (σελιδα 3)...χαχαχαχαχαχα

     ειναι δε τοσο.... βλαμμενοι οι ανβρωποι εκει που πιστευουν οτι 'Special public services are in competition with private services. The low quality of these public services might lead to their cancellation' (http://www.oecd.org/dataoecd/37/27/1937532.pdf)

     Εδω, αλλενακι, μηπως εχεις κοντα στο μυριο;!;....με μονιμοτητα 'μπετον-αρμε' και απολαβες εκτος ελενχου - με παραγομενο εργο υποπολλαπλασιο και πολλες φορες αμφισβητουμενης η8ικης/πρακτικης/νομικης ωφελειας;

     Α ρε Βατοπεδια που χρειαζεστε ρε......

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.