30/05/2011 14:25
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αναβλήθηκε το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ !

Πολιτικό συμβούλιο είχε προγραμματίσει το ΠΑΣΟΚ για το μεσημέρι της Δευτέρας προκειμένου ο πρωθυπουργός να εξηγήσει την αναγκαιότητα του νέου Μνημονίου με τα πολύ σκληρά μέτρα. Ομως, αίφνης, το Πολιτικό Συμβούλιο αναβλήθηκε μέχρι νεωτέρας και στη θέση του ο πρωθυπουργός δέχεται κορυφαίους υπουργούς για... ανταλλαγή απόψεων. Μάλιστα, από το πρωί και ο Γ. Παπακωνσταντίνου είναι κλεισμένος στο γραφείο του από το πρωί και δε μιλιέται.

Αν και θεωρείται δεδομένη η χορήγηση της 5ης δόσης, εντούτοις στην κυβέρνηση βρίσκονται σε κατάσταση έντονης ανησυχίας. Βασική αιτία είναι η αδυναμία της να περάσει τα μέτρα στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Δεκάδες βουλευτές είναι ανάστατοι με τις διαρροές για μέτρα που θα πλήξουν τα λαϊκά στρώματα.

Στο Μαξίμου φοβούνται δύο πράγματα, εξ' ου και οι συσκέψεις με κορυφαία στελέχη:

Το ένα είναι η φόβος ανταρσίας στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. Κάποιοι βουλευτές δηλαδή να αρχίσουν να λένε φωναχτά αυτά που λένε στα σπίτια τους ή στα μυστικά τραπέζια που έχουν πάρει τελευταία τη μορφή μόδας. Μπορεί οι συναθροίσεις βουλευτών να μη σημαίνουν τίποτε μπορεί όμως και να “τρώνε” τον πρωθυπουργό.

Το δεύτερο είναι η έκφραση λαϊκής οργής όπως αυτή αποτυπώνεται στις συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα και όλη την Ελλάδα. Φοβάται η κυβέρνηση μήπως γίνουν ακόμη περισσότερες κι ακόμη μαζικότερες και η αποδοκιμασία αυτή γενικευτεί σε όλο τον πληθυσμό.

Οπως και να έχει, ο κ. Παπανδρέου βρίσκεται μπροστά από ένα κρίσιμο δίλημμα. Πότε θα κάνει τον ανασχηματισμό και σε τι εύρος. Πιθανότατα να γίνει μετά την 6η Ιουνίου και την έκτακτη σύνοδο του Γιουρογκρούπ όπου θα κλειδώσει η δόση του δανείου. Μέχρι τότε, όμως, θα βλέπουμε πανικόβλητους υπουργούς και ένα χαμένο στη μετάφραση πρωθυπουργό.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
  ΝΙΚΟΛΑΣ 30/05/2011 14:35:14

  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ,
  Τί κάνουμε τώρα, αγοράζουμε ή περιμένουμε;

  • ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
   ΝΙΚΟΛΑΣ @ ΝΙΚΟΛΑΣ 30/05/2011 14:37:29

   Λεφτά υπάρχουν βρε!

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ ΝΙΚΟΛΑΣ 30/05/2011 21:14:05

   τι ?????

   ΠΠ

   • ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
    ΝΙΚΟΛΑΣ @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 30/05/2011 23:17:44

    Αναφερόμουν στο ελληνικό χρηματιστήριο. Χαζό σχόλιο ίσως.
    Φαντάζομαι θα έχει γερό κατήφορο ακόμη. Η γνώμη σου ευπρόσδεκτη καθότι φαίνεται ότι παρακολουθείς την αγορά. Καλό βράδυ.

 2. ΣΠΥΡΟΣ avatar
  ΣΠΥΡΟΣ 30/05/2011 14:42:03

  Αναβλήθηκε για να πάει ΤΟ ΓΑΠ στο γνωστό ξενοδοχείο των βορείων προαστίων
  μαζί με τον Χυτήρη και να πάρει εντολές απ' τον ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΟ-ΕΚΔΟΤΗ.

  • εΙροκλής avatar
   εΙροκλής @ ΣΠΥΡΟΣ 30/05/2011 16:10:31

   Μακάρι ο ΓΑΠ να έπαιρνε εντολές από Έλληνες κι ας ήταν και μεγαλοεργολάβοι εκδότες...

 3. Kostas avatar
  Kostas 30/05/2011 15:05:33

  Φίλε μου,
  Το ΠΑΣΟΚ δεν βρίσκεται σε «ένα» κρίσιμο δίλημμα. Βρίσκεται από ιδρύσεώς του ΜΟΝΙΜΑ σε δίλημμα. Σε κρίση ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ. Είναι τόσο θολωμένο ιδεολογικά, που δεν πιστεύω να δει φως στην άκρη, ούτε με τη βοήθεια της Νικολούλη. Γιαυτό ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να πάρει αποφάσεις, ακόμη περισσότερο, να υλοποιήσει αποφάσεις. Δεν φταίει ούτε ο ΓΑΠ ούτε οι ποικιλόμοερφες τάσεις του. Ένα μόνο πράγμα τους ενώνει : η εξουσία. Ξεχωρίζουν και κάποιοι που εκμεταλλεύομται την εξουσία προς όφελος ξένων πατρώνων. Αλήθεια : Το Γουδί είναι ακόμα δημόσια έκταση; Γιατί θα μας χρειαστεί (φοβάμαι).....

 4. Βανζέτι avatar
  Βανζέτι 30/05/2011 16:00:46

  Πληροφορίες κάνουν λόγο πως σχεδιάζει ανασχηματισμό. Για αυτό αναβλήθηκε.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.