#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
02/04/2008 22:16
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αναβάλλεται η πρόσκληση της ΠΓΔΜ για ένταξη στο ΝΑΤΟ

 Η πρόσκληση των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ αναβάλλεται τελικά. «Η πρόσκληση αναβάλλεται», δήλωσε διπλωμάτης ευρωπαϊκής χώρας - μέλους του ΝΑΤΟ. Ο υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας Αν .Μορατίνος δήλωσε ότι  «για την ώρα, η Ελλάδα δεν είναι σε θέση να συμφωνήσει στην είσοδο της Μακεδονίας και θα προηγηθούν η Κροατία και η Αλβανία». Αντιθέτως, οι ηγέτες των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ, αποφάσισαν να ανοίξουν την πόρτα της Συμμαχίας στην Κροατία και την Αλβανία.Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ ο κ. Καραμανλής και η κ. Μπακογιάννη ξεκαθάρισαν ο πρώτος στο επίσημο δείπνο και η δεύτερη στους υπουργούς Εξωτερικών ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να συναινέσει σε πρόσκληση για ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, εάν προηγουμένως δεν έχει βρεθεί λύση στο θέμα της ονομασία; Η ελληνική κυβέρνηση επιμένει στη θέση της ότι μη λύση σημαίνει μη πρόσκληση. Για να απευθυνθεί πρόσκληση για ένταξη σε ένα νέο μέλος απαιτείται συναίνεση, κάτι το οποίο δεν υπάρχει στην περίπτωση της ΠΓΔΜ. Για να συμφωνήσει η ελληνική πλευρά θα πρέπει να βρεθεί κοινά αποδεκτή ονομασία, που να περιέχει γεωγραφικό προσδιορισμό, να ισχύει έναντι όλων και να επικυρωθεί με απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν την Πέμπτη στην επίσημη σύνοδο των ηγετών του ΝΑΤΟ. Παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση για το κείμενο των συμπερασμάτων. Στο θέμα της ΠΓΔΜ υπήρξαν χώρες, όπως η Γαλλία, που υποστήριξαν τις ελληνικές θέσεις, υπήρξαν χώρες που ήταν εναντίον των ελληνικών θέσεων, ενώ μεγάλος αριθμός κρατών υποστήριξαν ότι θα πρέπει να πέσουν συνολικά οι τόνοι.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. AnonymOs avatar
  AnonymOs 02/04/2008 22:46:07

  Αυτά για να βλέπουν μερικοί μερικοί,
  που λένε ότι πρέπει να λέμε πάντα ναί..

 2. Anemoptero avatar
  Anemoptero 02/04/2008 23:03:54

  Μέχρι και ο Κυριάκος Μητσοτάκης χθες στην εκπομπή του Ζούλα στην ΝΕΤ τα "έχωσε" στους Αμερικανούς λέγοντας ότι ο Μπους αναζητά μια επιτυχία στην εξωτερική πολιτική στα Σκόπια. Τι άλλο να πουμε και εμείς όταν λέει αυτά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 3. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 02/04/2008 23:03:59

  Διπλωμάτης δεν είμαι. Στην ΕΤ3 κάτι σοφοί κατέληξαν ότι στο τέλος, στον ΟΗΕ, θα βαφτιστούν Μακεδονία (αλλά μπορεί και να μην κατάλαβα). Στο δε ΜΕΝΓΚΑ κάποιος δημοφιλής δημοσιογράφος στο Ξινό Νερό ή το Αμύνταιο μιλάει με "δίγλωσσους" ντόπιους. Αν συγκινήθηκα με τον Μυριβήλη και τα Μυστικά του Βάλτου, είμαι έτοιμος να παρατήσω τα μαθήματα html και να μάθω Μακεδονικά, συγνώμη, Βουλγάρικα.

  Αν στο τέλος το φάμε το Ναι, τι κερδίζουμε με την καθυστέρηση? Και cornuti και δαρμένοι.

 4. Μερόπη avatar
  Μερόπη 02/04/2008 23:04:17

  Δεν ξέρω γιατί οι Αμερικάνοι πίστευαν ότι οι Έλληνες θα υποχωρήσουν στο τέλος κι έτσι έπαυσαν να πιέζουν τους Σκοπιανούς! Να πω και γω τη μαύρη μου αλήθεια, δεν ήμουν σίγουρη ότι δεν θα υποχωρούσαν τελικά...(ο Καραμανλής + Μπακογιάννη εννοώ). Πάλι καλά που κράτησαν

 5. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 02/04/2008 23:12:46

  Συγνώμη, αλλα ο Κυριάκος είναι άσχετος. Τι επιτυχία στην εξωτερική πολιτική είναι τα Σκόπια για τον Μπους; Καμμία απολύτως. Ε, η Βόρεια Κορέα ίσως. Να έβγαζε άκρη στο Ιράκ; ;ίσως. Ο Μπους πάει διακοπές σε 8 μήνες Ο,ΤΙ και να γίνει.

  Εδώ μας ταϊζουν μπούρδες για να ομφαλοσκοπούμε και να λέμε "να ο μεγάλος ανένδοτος καταλληλότερος", ε και στην Αμερική έχει λίγο τάϊσμα περί εκδημοκρατισμού της Μέσης Ανατολής. Αλλά εκεί ασχολούνται περισσότερο με το ότι πληρώνουν φόρους για να καλύπτουν φαληριζόμενες τράπεζες, παρά με το εκδημοκρατιζόμενο Ιρακ (Σκόπια? ποιά Σκόπια?)

 6. Σιωπηλός avatar
  Σιωπηλός 02/04/2008 23:34:56

  "Δεν ξέρω γιατί οι Αμερικάνοι πίστευαν ότι οι Έλληνες θα υποχωρήσουν στο τέλος κι έτσι έπαυσαν να πιέζουν τους Σκοπιανούς!"

  Αν αναρωτηθείς ποιός (για την ακρίβεια ποιά) συνομιλούσε και συνδιαλεγόταν με τους Αμερικάνους τότε το συμπέρασμα είναι εύκολο.

  Σε κάθε περίπτωση το veto πιστώνεται στον Καραμανλή ο οποίος, μόνο με αυτή την κίνηση, κάνει ακόμη πιο σταθερή τη θέση του (και διασφαλίζει τη νίκη τους στις επόμενες εκλογές).

 7. Προφήτης avatar
  Προφήτης 03/04/2008 00:13:13

  Επιτέλους !
  Η Πτώση τής Αμερικανικής Αυτοκρατορίας άρχισε!
  Χαχαχα.

  Ο Κων. Καραμανλής Β΄ ραπίζει την Αυτοκρατορία.

  "Το ποντίκι που βρυχάται".
  Δεν είμαστε paper tiger κουφα..λες αμερικάνοι.

  Ευαγγελάτοι, Παναγιωτόπουλοι, Χρυσοχοΐδηδες, από ριζοσπαστικά κανάλια όπως ο ΑΝΤ1, αποκαλύπτουν τα σχέδια του Τσέϊνυ στα Βαλκάνια, για αγωγούς και ανάληψη τεχνικών έργων από την Bechtel.

  Ακόμα και η mainstream δημοσιογραφία, οι "ενσωματωμένοι", αποκαλύπτουν τους λόγους της στήριξης τού μορφώματος από τους Αμερικανούς.

  [Η είδηση ότι ο Σημίτης θυμήθηκε πως "εγώ, κύριε, έβαζα μπόμπες στη Δικτατορία", και πάει να ανατινάξει την Αμερικανική Πρεσβεία, ελέγχεται]

  Ταλαίπωροι αντι-εθνιστές, αντι-ρατσιστές, "εκσυγχρονιστές", τζάμπα φάγατε τα νειάτα σας στη βιοπάλη, για να υπερασπίσετε το "δικαίωμα" των σλαβοβούλγαρων να συνεχίσουν το 60χρονο ψέμμα τού Τίτο.

 8. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 03/04/2008 00:21:19

  Καλά, δεν έχω αμφιβολία, πληρώσαμε ένα σκασμό ταξίδια και ξενοδοχεία για να ανέβει ο Καραμανλής. Κάπου ο factorx λέει να γίνει κατασκευαστής... εγώ λέω να γίνω αντιαμερικάνος, πουλάει πιό πολύ (άσε που δεν θα παιδέυομαι με χώματα, γράσσα και μαρκούτσια). Πάντως, Προφήτη, και ο ΔΟΛ έφαγε μία-δύο ώρες να ανεβάζει και να κλαίει για τους σλαβο-βουλγαρο-βλαχο-αλβανούς. Γιατί λες εσύ το έκανε;

 9. Προφήτης avatar
  Προφήτης 03/04/2008 00:47:18

  Αρχαιοπτέρυξ
  Είμαι σταθερά αντι-αμερικανός, από τους ηλίθιους που δεν εισπράττουν.
  Σε σένα πάντως εύχομαι καλά κέρδη !

  Δεν είδα τον ΔΟΛ, τι ακριβώς ;

 10. Σπύρος avatar
  Σπύρος 03/04/2008 02:31:25

  Συγκινηθηκα πολύ απο την σημερινή εκπομπή τού Θεοδωρακη στο mega για τα Σκόπια..
  Εκλαψα και απο την ρομαντική,δίκην Αρλεκιν ,μουσική υπόκρουση πού ΄σχολίαζε΄τίς συνεντευξεις Σκοπιανών πού εκόπτοντο για την τρισχιλιετή ΄Ιστορία ΄τους.
  Αλλά τι να περιμενει κανείς απο τον άνθρπωο πού μαζι με τούς Τελλογλου,Βασιλάκη ,Γεωργελέ υπέγραφαν κείμενα υπέρ τών βομβαρδισμών της Γιουγκοσλαβίας στο κατάπτυστο τότε ΚΛΙΚ πού ειχε εκδοθεί με τον τίλο Do not Stop the Bombing??

  Kαι για να μην ξεχνιομαστε...
  Αλαβάνος και Παντελής Καψής μαζι με άλλους παρουσιάζουν το κουρελούργημα της Ρεπούση που το εκδίδει ιδιωτικά ,στις 10Απριλίου..
  Είπα και εγώ...
  Δεν θα τρέξει ο Αλέκος να στηρίξει την ΄ομορφιά΄τής Οθωμανικής Αυτοκρατορίας...
  Υ.Γ.
  Ο σημερινός Στάθης την κάνει ρόμπα την κυρια Γαλλικού πού υπέκλεψε ακόμα και το σχέδιο του εξωφύλλου απο τον ζωγράφο Γιώργο Λαζόγκα...
  Η αχόρταγη πέρα από ψευτο-ιστορικός θέλει να γίνει και Νταλί...

  Ιδού και η πρόσκληση...Φυσικά και ο κυριος Πεσμαζόγλου πανταχού παρόν όπως και ο Λιάκος που εξύβριζε ως ΄ψυχωτικού΄το 95% τού ελληνικού λαού..
  Σιγά μην σταματούσαν οι τύποι στούς Τσάμηδες...
  Οι εθνομηδενιστές είναι πάντα εδώ..


  Όλοι θα είναι εκεί. Στην παρουσίαση του βιβλίου που παραποιεί την Ελληνική ιστορία και γενοκτονία. Το βιβλίο που αποσύρθηκε και προκάλεσε την αντίδραση όλου του κόσμου, των Μαρίας Ρεπούση, Χαράς Ανδρεάδη, Αριστείδη Πουταχίδη και Αρμοδίου Τσιβά, επανεκδιδεται μετα την "αποβολη" του απο τα σχολεια απο τις εκδόσεις Βιβλιόραμα.

  Θα το παρουσιάσουν: Ο Αλέκος Αλαβάνος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, ο συντονιστής της παρουσίασης Παντελής Καψής, διευθυντής στα "Νέα"

  Στις 10 Απριλίου, στην παρουσίαση της επανέκδοσης του βιβλίου, θα μιλήσουν οι:

  Αλέκος Αλαβάνος, Βουλευτής και Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ

  Δώρα Κάββουρα, Λέκτορας Διδακτικής της Ιστορίας, Πανεπιστήμιο Αθηνών

  Αντώνης Λιάκος, Καθηγητής Ιστορίας, Πανεπιστήμιο Αθηνών

  Στέφανος Πεσμαζόγλου, Καθηγητής Πολιτικής Θεωρίας της Ιδεολογίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο

  Γιώργος Παπαδημητρίου, Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, Πανεπιστήμιο Αθηνών, Βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ

  Χάρης Παπαδόπουλος, Σχολικός Σύμβουλος

  Συντονίζει ο Παντελής Καψής, Δημοσιογράφος, Διευθυντής της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ.

  Η εκδήλωση θα γίνει την Πέμπτη 10 Απριλίου, ώρα 19:00 μ.μ.στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΑ(Ακαδημίας 20).

 11. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 03/04/2008 07:10:58

  Προφήτη, σέβομαι, ακούω και επηρρεάζομαι απο όλες τις απόψεις και φυσικά την δικιά σου. Αλλά σε μία χώρα αυτόνομη, το κριτήριο δεν μπορεί να είναι εάν είσαι φιλο- ή αντι-ο,τιδήποτε. Είναι λυπηρό να κάνει κάποιος πολιτική καριέρα με τέτοια κριτήρια. Φαντάσου τον Μπους να βγει στά κανάλια και να βρίσει τον Καραμανλή, 70% θα του δώσει στις επόμενες εκλογές.

  Τα "φιλοαμερικάνος", "φιλογάλλος", "φιλορώσος" είανι κατάλοιπα του ραγιαδισμού. Οι φιλογάλλοι, ή οι φιλορώσοι, (ή οι βαυαροί) έχωσαν τον φιλοάγγλο στο Παλαμήδι;

  Σκέφτεται καλύτερα όποιος σκέφτεται ελεύθερα (να ένα σλόγκαν που μου αρέσει)

 12. ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
  ΝΤΑΝΤΟΝ 03/04/2008 11:03:47

  Συγνώμη ο ΠΑΝΤΕΛΗΣ είναι ο γιος του ΓΙΑΝΝΗ Καψή ; Και εάν ναι ποια η σημειολογική εξήγηση ; Φροϋδικού τύπου Πατροκτονία ; Όπου το αγόρι για να γίνει ¨άντρας¨πρέπει να σκοτώσει τον εξουσιαστή μπαμπά που έχει και το απόλυτο προνόμιο να του πηδ...και τη μαμά !

  Μήπως είναι η επανάληψή του γνωστού οικογενειακού δράματος Αντρέας Παπανδρέου - Γιωργάκης Α. Παπανδρέου / Γιάννης Καψής - Παντελάκης Καψής ;


  Η απλά έχουμε την επιβεβαίωση της ¨ουδέτερης¨ διαμεσολαβητικής δημοσιογραφίας που ¨απλά¨ ¨παρουσιάζει¨τα γεγονότα για να κρίνουν οι υπόλοιποι ; Κάτι δηλαδή σαν παρουσιαστής/παρουσιάστρια της ¨Eurovision¨ ;

 13. Swell avatar
  Swell 03/04/2008 11:31:20

  @Ntanton:Αυτό που έχουμε είναι το μεγαλείο του νεποτισμού σε ελληνική έκδοση.

 14. Σπύρος avatar
  Σπύρος 03/04/2008 23:42:48

  Μερικές φορές ορισμένες ΄πατροκτονίες΄εμφανίζονται σάν φάρσα τού μύθου τών Ατρειδών..
  Ο Παντελής απο μικρός και όταν τόπαιζε Ρηγάς άλλα ονειρευόταν...Απο τότε ήταν λάτρης τού Σημιτισμού...
  Η μάλλον πρίν εφευρεθεί ο ολίγιστος λογιστής αυτός τόν είχε ΄δημιουργήσει΄μέ προσομοίωση..
  Αλλά και ο Ελα Αλέκο ξεθάρρεψε μετά τά γκάλοπ..
  Μόκο όμως γιά το ταξίδι στά Σκόπια όπου δεν βρήκε κουβέντα ναπεί για τον μεγαλοϊδεατισμό τών γειτόνων..
  Αλλά οι φυλλάδες δεν τού τά βγάζουν στην φόρα...
  Περνάει παρατεταμένη περίοδο μέλιτος και με τά μήντια οπότε....

 15. περιπου avatar
  περιπου 08/04/2008 10:24:33

  Τι ΔΕΝ είδε ο Θεοδωράκης του MEGA;
  Πηγή: Northmacedonians

  Στην εκπομπή «ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ» (2/3/2008) ο δημοσιογράφος κ.Σταύρος Θεοδωράκης, είδε μόνο αυτούς που εντός των ελληνικών συνόρων δηλώνουν «Μακεδόνες» και μέλη της «μακεδονικής μειονότητας». Αυτό ήθελε προφανώς να προβάλλει και δικαίωμά του.Την ίδια ευαισθησία όμως o κ.Θεοδωράκης, δεν απέδειξε περνώντας τα σύνορα, για τους Έλληνες που ζουν στην ΠΓΔΜ και κυρίως στην περιοχή του Μοναστηρίου. Εκεί αν και συναντήθηκε με άτομα ελληνικής καταγωγής, δεν ανέφερε το παραμικρό για την παρουσία ελληνικού στοιχείου στην περιοχή. Δεν έκανε τον κόπο να ρωτήσει τι είναι ο σύλλογος «ΠΕΛΑΓΟΝΙΑ» από ποιους ιδρύθηκε και με τι στόχους. Την προώθηση της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς στην περιοχή του Μοναστηρίου. Δεν μπήκε στον κόπο ο γνωστός δημοσιογράφος, να ρωτήσει τον δάσκαλο του συλλόγου, κ.Αλέκο Στράλλα, για τις ρίζες των προγόνων του. Δεν ρώτησε την κόρη του πολιτικού πρόσφυγα, την κα Εύα Κοντοκλώτση, για την επιθυμία του πατέρα της να λάβει και πάλι την ελληνική υπηκοότητα και να ταφεί με την ελληνική σημαία.Δεν αντιλήφθηκε γιατί οι βλάχοι κάτοικοι του Κρουσόβου, μιλούν και ελληνικά, γιατί ο γέροντας του είπε «γειά σου πατρίδα», για τις ελληνικές επιγραφές στα σχολεία της πόλης, δωρεές ελληνοβλάχων επιφανών του 19ου και 20ου αιώνα.Ο κ.Θεοδωράκης, περιηγήθηκε μέσα και έξω από το Μοναστήρι. Επισκέφθηκε την αρχαία Ηράκλεια, χωρίς να αναφέρει το παραμικρό για την ελληνική της προέλευση. Άκουσε απο τον τον δήμαρχο της πόλης, Vladimir Taleski, να του λέει για τα λαμπρά αρχοντικά, χωρίς να του αποκαλύπτει πότε και απο ποιούς χτίστηκαν. Όπως και για τα απομεινάρια του κοιμητηρίου της Ελληνικής Κοινότητας Μοναστηρίου, δίπλα στην αρχαία Ηράκλεια.Απολύτως τίποτα, Καμία νύξη για τον Ελληνισμό της ΠΓΔΜ και της περιοχής της Πελαγονίας.Ελπίζουμε πως την επόμενη φορά ο κ.Θεοδωράκης δεν θα «παραβλέψει» εκτός απο «Μακεδόνες» να δει και τους Έλληνες .
  ΣΗΜ.ΔΙΚΗ ΜΟΥ: Με τόσα ΔΕΝ... καταλαβαίνετε ΠΟΣΑ ΔΕΝ μάθατε από αυτή την εκπομπή! ...Δυστυχώς η ενημέρωση της μισής Ελλάδας που ζει στην Αθήνα, ειδικά για το Μακεδονικό ... γίνεται από τους ΠΙΟ ΑΣΧΕΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ οι οποίοι προσφέρουν απλόχερα όλη τη σαχλαμάρα της άγνοιάς τους όπως κάνουν συνήθως με όλα τα θέματα της ειδησεογραφίας. Από την Φραπελιά στο Μακεδονικό...κι από την πόλη έρχομαι ... κλπ κλπ

  αναδημοσίευση από το http://macedonia-greece.blogspot.com/

 16. περιπου avatar
  περιπου 08/04/2008 10:25:15

  H Παραπολιτική σας παρουσιάζει το Δελτίο Τύπου για το επικείμενο panel που θα γίνει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 17 Απριλίου με θέμα την "Μακεδονική" μειονότητα αλλά και την "Τουρκική" της Δυτικής Θράκης στην Ελλάδα.

  Περιμένουμε τις κινήσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης


  Την Πέμπτη 17 Απριλίου 2008, η Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία – Ευρωπαϊκό Πολιτικό Κόμμα σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης στην Ευρώπη (ABTTF), την Ε.Ε.Σ.– Ουράνιο Τόξο (από τη Μακεδονική μειονότητα της Ελλάδος) και την Ομοσπονδιακή Ένωση των Ευρωπαϊκών Εθνοτήτων (FUEN) οργανώνει μια διεθνή συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, με θέμα «Ανύπαρκτες Μειονότητες στην Ελλάδα:Τούρκοι Δυτικής Θράκης και Μακεδόνες.» Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στη Αίθουσα Συσκέψεων A5G2 από τις 15.00 μέχρι 18.00.

  Ομιλητές στη συζήτηση θα είναι οι: Hans Heinrich Hansen (Πρόεδρος Συζήτησης), (Πρόεδρος, Ομοσπονδιακής Ένωσης των Ευρωπαϊκών Εθνοτήτων FUEN), Halit Habipoglu (Πρόεδρος, Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης στην Ευρώπη), Nelly Maes (Πρόεδρος, Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Συμμαχίας – Ευρωπαϊκό Πολιτικό Κόμμα, Βοηθ. Καθ. Δρ. Halim Cavusoglu (Τμήμα Κοινωνιολογίας, Πανεπιστήμιο Hacettepe), Παύλος Φιλίποβ Βοσκόπουλος (Μέλος Πολιτικής Γραμματείας της ΕΕΣ – Ουράνιο Τόξο, Πολιτικό Κόμμα της Μακεδονικής Μειονότητας στην Ελλάδα), Helene Flautre ΜΕΚ* (Προεδρεύον, Υπο-Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων – Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο) Δρ.Csaba Sandor Tabajdi ΜΕΚ* (Προεδρεύον, Επιτροπής για τις Μειονότητες, τις Περιφέρειες και τις Περιφερειακές Γλώσσες) Boriss Cilevics (Μέλος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, Προεδρεύον στην Υπο -Επιτροπή για τα Μειονοτικά Δικαιώματα., Παναγιώτης Δημητράς (Εκπρόσωπος, Ελληνικού Παρατηρητηρίου Helsinki) και Mikel Irujo Amezaga Ευρωβουλευτής της Ομάδος (Πράσινοι / Ομάδα ΕΕΣ-Ε.Π.Κ.).

  Πληροφορίες σχετικά με την Τουρκική και Μακεδονική μειονότητα της Ελλάδος

  Το Ελληνικό κράτος συστηματικά κάνει διακρίσεις κατά της Τουρκικής μειονότητας και αρνείται την εθνική ταυτότητα της μειονότητας, την Τουρκική, η οποία ούτως ή άλλως αποκτιέται είτε εκ γενετής είτε μέσω ενσωμάτωσης. Η Ελλάδα προτιμά να χρησιμοποιεί τον όρο «Μουσουλμανική μειονότητα», σκεπτικό το οποίο βασίζεται στη Συνθήκη Ειρήνης της Λωζάνης και στην απόρριψη της «Τουρκικής» ταυτότητας. Η ελληνική άρνηση της αποδοχής της μειονοτικής Τουρκικής ταυτότητας έχει κυμανθεί από την απαγόρευση πολιτειακών οργανώσεων οι οποίες συμπεριλαμβάνουν το επίθετο «Τουρκικός-ή-ό» στον τίτλο τους – όπως στη περίπτωση της «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης», έως τη δίωξη ατόμων που δημόσια προσδιορίζουν την μειονότητα ως «Τουρκική»

  Η Μακεδονική μειονότητα της Ελλάδος είναι συγκεντρωμένη στο βόρειο τμήμα της χώρας. Παρόλα, που η Μακεδονική γλώσσα ομιλείται από ένα μεγάλο αριθμό ατόμων, είναι υπό απειλή εξαφάνισης αφού δεν απολαμβάνει την αναγνώριση του κράτους και για αυτό το λόγο δεν διδάσκεται ούτε έχει εισαχθεί στο εκπαιδευτικό σύστημα. Επιπλέον, οι Μακεδονόφωνοι (ή τα άτομα που μιλούν Μακεδονικά) και μάλιστα τα άτομα που εκφράζουν μια Μακεδονική εθνική ταυτότητα έχουν διωχθεί από τις Ελληνικές αρχές. Τα ελληνικά δικαστήρια σε πολλές περιπτώσεις από το 1989 έχουν αρνηθεί την εγγραφή του πολιτιστικού συλλόγου «Στέγη Μακεδονικού Πολισμού».


  Δείτε και εδώ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.