31/03/2009 20:02
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ανάστατη η ελληνική κοινότητα στο Μόναχο

Ανάστατη είναι η μεγάλη ελληνική κοινότητα στο Μόναχο. Κι αυτό, διότι χθες Δευτέρα και ώρα 10.15 το πρωί, 24 ελληνόπουλα που φοιτούν στο 1ο Δημοτικό Σχολείο, παρουσίασαν συμπτώματα δύσπνοιας και δυσφορίας και μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα σε κλινικές για εξετάσεις. Η πυροσβεστική υπηρεσία εκκένωσε το σχολείο και το σφράγισε. Οι γονείς, με ανακοίνωσή τους επιρρίπτουν την ευθύνη στους αρμόδιους του (ελληνικού) υπουργείου Παιδείας, αφού, όπως επισημαίνουν, παρά το γεγονός ότι το κτίριο είχε κριθεί ακατάλληλο (ύστερα από πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει εκεί) ο εκπρόσωπος του υπουργείου επέμενε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και ότι τα ελληνόπουλα μπορούν να συνεχίσουν να φοιτούν εκεί. Το θέμα απασχόλησε και τον τοπικό γερμανικό Τύπο (http://www.merkur-online.de/lokales/nachrichten/kinder-klinik-erneut-giftalarm-griechischer-schule-122271.html).

Πριν από δύο μήνες, στο κτίριο στο οποίο στεγαζόταν το 1ο Δημοτικό, στο υπόγειο γκαράζ εκδηλώθηκε πυρκαγιά, με αποτέλεσμα να καούν αυτοκίνητα και οι αναθυμιάσεις να προκαλέσουν σοβαρότατη μόλυνση σε ολόκληρο το οίκημα. Σύμφωνα με μελέτες πραγματογνωμόνων που ζήτησαν οι γονείς το κτίριο έπρεπε να ανακαινιστεί εκ θεμελίων. Παρόλα αυτά σε πρόσφατη επίσκεψή τους, ο ειδικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας και ο αρμόδιος συντονιστής της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Βαυαρίας, αποφάσισαν να λειτουργήσει κανονικά από τις 27.03.2009. Οι δε γονείς εκλήθησαν να στείλουν τα παιδιά τους, γιατί αλλιώς οι μαθητές θα χάσουν την σχολική χρονιά από αδικαιολόγητες απουσίες.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Factorx avatar
  Factorx 31/03/2009 20:03:30

  Η ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων έχει ως εξής: «Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων μαθητών Μονάχου και Περιχώρων καταγγέλει τον κ. Κώτση, Συντονιστή Αʼθμιας Εκπαίδευσης Βαυαρίας για την ανάλγητη συμπεριφορά του στο θέμα που έχει προκύψει με το 1ο Δημοτικό σχολείο Μονάχου. Ο κ. Κώτσης ενεργώντας για άλλη μια φορά, τρίτη κατά σειρά, αυθαίρετα και χωρίς όπως πάντα να συνεργασθεί με τους γονείς προκειμένου να βρεθεί μια κοινώς αποδεκτή λύση έδωσε εντολή και μάλιστα σε μια ημέρα που τα σχολεία ήταν κλειστά λόγω της εθνικής εορτής να εισέλθουν τα παιδια στο σχολείο ταχύτατα δηλαδή την επόμενη ημέρα και χωρίς η εντολή του να επιδέχεται καμμιά αντίρρηση. Το αποτέλεσμα ήταν πάνω από είκοσι παιδιά να παρουσιάσουν προβλήματα έντονης δυσφορίας, να καταφθάσουν ασθενοφόρα και πυροσβεστικά οχήματα και τελικά η πυροσβεστική υπηρεσία να εκκενώσει το σχολείο. Όπως πάντα επικαλείται τα πορίσματα των εμπειρογνωμώνων. Στην πράξη όμως κάθε φορά που εισέρχονται τα παιδιά και παραμένουν για αρκετή ώρα στους χώρους του σχολείου πολλά από αυτά εμφανίζουν προβλήματα έντονης δυσφορίας. Μέχρι πότε κ. Κώτση θα παίζετε με την υγεία των παιδιών; Τι άλλο θα πρέπει να συμβεί για να συμπεφερθείτε τελικά σαν υπέυθυνος εκπρόσωπος του Ελληνικού Κράτους; Επειδή οι γονείς δεν είναι πλέον διατεθειμένοι να παρακολουθούν σαν θεατές τις εξελίξεις που αφορούν πρωτίστως στην υγεία των παιδιών τους καλούν τον Υπουργό Παιδείας να πάρει θέση και να δώσει λύση στο πρόβλημα που εδώ και δυο μήνες ο εκπρόσωπός του κ. Κώτσης αδυνατεί να δώσει .Σε αντίθετη περίπτωση ο αγώνας των γονέων του 1ου δημοτικού σχολείου θα γίνει αγώνας για όλους τους γονείς των ελληνικών σχολείων του Μονάχου».

 2. Orestios avatar
  Orestios 31/03/2009 20:14:43

  Δηλαδή το ενδεχόμενο κάποιος φιλοναζιστής να πέταξε αέριο μέσα στο σχολείο δεν υπάρχει?
  Πως μετά από 2 μήνες καπνίζει το σχολείο, ενώ εχθές δεν κάπνιζε?

 3. Factorx avatar
  Factorx 31/03/2009 20:25:59

  Αμαν ρε Ορέστιε

 4. εναςάσχετος avatar
  εναςάσχετος 31/03/2009 20:34:28

  Αυτά παθαίνει κανείς όταν θέλει να κρατήσει επαφή με την πατρίδα, ενω της πατρίδας...να!!
  Πάντως εδώ στο Ελλάντα, είμαστε σκληροτράχηλοι και κάτι τέτοια τα μασάμε.

 5. Orestios avatar
  Orestios 31/03/2009 20:51:38

  Φάκτωρα, απορίες εκφράζω. Δεν γνωρίζω γερμανικά για να διαβάσω το άρθρο. Όχι πως δεν πιστεύω ότι υπάρχει πρόβλημα με τα παιδάκια, αλλά εκτός της δικής μου υπερβολής, μήπως ήταν αλλεργική αντίδραση σε κάποιον παράγοντα? Βαφή (αν βάφθηκε το σχολείο μετά την φωτιά), Γύρη (καθώς είναι άνοιξη), Τροφή (κάτι αλλεργικό σε τρόφιμα). Είναι περίεργο να καπνίζει 2 μήνες μετά από το υπόγειο και να εκδηλώνονται ξαφνικά τα συμπτώματα 2 ώρες μετά από την είσοδο των παιδιών στο σχολείο.

 6. Dennyl avatar
  Dennyl 01/04/2009 00:14:11

  Ορέστιε δε γίνεται και τα 24 παιδιά να είναι αλλεργικά στο ίδιο πράγμα, είτε αυτό είναι τροφή είτε γύρη,είτε οτιδήποτε.
  Όταν οι πραγματογνώμονες συνέστησαν να ανακαινιστεί το κτίριο εκ θεμελίων κάτι παραπάνω θα γνωρίζανε, δε νομίζεις?

 7. NTANTON avatar
  NTANTON 01/04/2009 14:03:36

  Μήπως υπήρξε καύση ΑΜΙΑΝΤΟΥ στα οικοδομικά υλικά ;;;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.