20/09/2010 17:48
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ανάσα στις ελληνικές τράπεζες

Ανάσα στις ελληνικές τράπεζες δίνει η ΕΚΤ η οποία αποφάσισε να μεταθέσει για το  τέλος του έτους τα stress tests, δηλαδή τα τεστ προσομοίωσης σε ακραίες οικονομικές συνθήκες. Φαίνεται ότι οι εκκλήσεις για παράταση έπιασαν τόπο καθώς  αν γίνονταν σήμερα τα τεστ κανείς δεν ξέρει ποιες τράπεζες θα κόβονταν και ποιες  όχι. Σίγουρα στους κομμένους και πάλι η ΑΤΕ αλλά πρόβλημα ενδεχομένως να είναι  και η Πειραιώς.

Στόχος της αναβολής είναι προφανώς να προλάβουν οι Ελληνες τραπεζίτες να  προχωρήσουν στα σχέδια συγχώνευσης και τις εξαγορές που ακούγονται τους τελευταίους μήνες. Παράλληλα, ακόμη και αυτή η αναβολή δείχνει ότι κυοφορούνται σημαντικά deals και μέχρι το τέλος του έτους το τραπεζικό τοπίο θα είναι εντελώς
διαφορετικό.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. δεξιός avatar
  δεξιός 20/09/2010 18:47:09

  θα κοπούν στην εξεταστική του δεκεμβρίου

 2. Nίκος Θ. avatar
  Nίκος Θ. 20/09/2010 18:55:32

  Είναι αδύνατο να παρακολουθήσει κάποιος την αληθινή κατάσταση των Ελληνικών τραπεζών. Από τη μια η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ)τους παρέχει φθηνή ρευστότητα με το απίστευτο 1% γιατην αποφυγή της χρεωκοπίας τους και από την άλλη, πάλι η ΕΚΤ με την παράταση των τέστ προσομοίωσης τους παρέχει μιά ακόμα ανάσα ζωής. Θεέ μου, γιατί οι αποτυχημένες Διοικήσεις των να διατηρούν τις καρέκλες των; Πως έχουν χρησιμοποιηθεί από κάθε μια απ' αυτές τα δισεκατομμύρια € των φορολογουμένων; Τώρα φαίνονται ξεκάθαρα τα αμαρτωλά σφάλματα των Διοικήσεών τους τα τελευταία χρόνια. Asset building, χωρίς αυστηρά πιστοληπτικά κριτήρια και λογισμός τόκων για να φουσκώνουν τα κέρδη τους. Τα κέρδη αυτά τώρα αποδεικνύονται φούσκες, αφού αναγκαστικά η όλη ποιότητα των δανειακών τους χαρτοφυλακίων επιβάλλει τηn εγγραφή τεραστίων προβλέψεων σε κάθε μια απ' αυτές. Η Κεντρική Τράπεζα και, ειδικά, ο Κεντρικός Τραπεζίτης δεν θα τιμωρήσει καμιά Διοίκηση; Και αυτός δεν θα λογοδοτήσει; Η κατάσταση με τις Δοικήσεις των Ελληνικών τραπεζών να παραμένουν στις θέσεις των, να παρακολουθούν αμήχανα ως κέρινα αγάλματα και να εκλιπαρούν για διάσωση, ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ το κοινό αίσθημα. Τον λόγο έχουν οι μέτοχοί των και οι δικαστικές αρχές για παραλήψεις και αξόποινες πράξεις.

  • η Dimi avatar
   η Dimi @ Nίκος Θ. 20/09/2010 21:33:39

   Νίκο, ορισμένοι μεγαλόσχημοι τραπεζίτες φαίνεται ν’αγνούν τα πολύ βασικά του Asset Building και να ξεχνούν (εσκεμμένα;) το αυτονόητο, ότι δηλαδή, Credibility = The Biggest Asset. Γι’αυτές κυρίως τις τυγχάρπαστες παραβατικές συμπεριφορές, η ελληνική οικονομία έχει μετατραπει σε μιά κινούμενη άμμο, με την κυριολεκτική έννοια του όρου αστάθεια.

   DO’s
   Acknowledge their weaknesses
   Communicate Honestly with customers
   Communicate a consistent message
   “Sandbag” banking milestones

   Make key-people available during the financial crisis
   Develop their crisis plan
   Set short-term promises
   Set long-term goals

   DONTs
   Be reactive, instead of Pro-active during a crisis
   Communicating delays or setbacks to key customers
   Fail to maintain an outside perspective of their bank
   Publicly announce 'binary events'
   “Stretched” promises

   O κεντρικός τραπεζίτης είναι υπεύθυνος και υπόλογος γιά τα πολλαπλά DONTs και τα σημερινά χάλια της κεντρικής τράπεζας. Ομως, πως και πότε οι δικαστικές αρχές να βρουν χρόνο ν’ασχοληθούν με τις τραπεζικές παραλήψεις και τις αξιόποινες πράξεις;

   Οταν τα σημερινά δικαστήρια, έχουν ουσιαστικά μετατραπεί σ’αυτό που εγώ αποκαλώ, Λαθρο-Αλλοδαπο-Δικεία. Mε 8 στις 10 υποθέσεις που απασχολούν την Ελληνική Δικαιοσύνη, σήμερα, ν’αφορούν εκλήματα και παραβατικές συμπεριφορές ΛΑΘΡΟ. Δύο χρόνια (όχι 8 μήνες όπως ειπώθηκε από τηλεοράσεως), χρειάζεται γιά να καθαρογραφεί μιά Δικαστική Απόφαση. όταν προσφέρθηκα εθελοντικά να καθαρογράψω και να υποβάλλω 100 καθαρογραφημένες Δικαστικές Αποφάσεις σε 2 εργάσιμες ημέρες, άκουσα το ειρωνικό απίστευτο σχόλο: “Mα τί λέτε κυρία μου. Με τέτοιες ταχύτητες, πως θα δικαιολογηθούν οι αργομισθίες δύο ετών;;” Γιά τέτοιες τριτοκοσμικές αθλιότητες μιλάμε.

   Nίκο, γιά να καταλάβεις, μέχρι πριν τρία περίπου χρόνια, οι Εισηγητικές Εκθέσεις γράφονταν με καρμπόν, σε γραφομηχανές του 1970. Με όλες τις μουτζούρες, και την άθλια, προσβλητική εμφάνιση, με τ’ άπειρα τυπογραφικά λάθη το ένα επάνω στ’αλλο να μη μπορείς να διαβάσεις σωστά ούτε ονόματα, ούτε ποσά, ούτε άλλα σημαντικά στοιχεία των Δικογράφων. Γιά να ζητούσες να κάνεις φωτοτυπίες από το πρωτότυπο, ούτε λόγος. Επειδή δεν υπήρχε εμπιστοσύνη ακόμη κι αν άφηνες την αστυνομική σου ταυτότητα γιά εχέγγυο. Κι επειδή, τις περισσότερες φορές, το φωτοτυπικό ήταν εκτός λειτουργίας. Τέτοια χάλια.

   Λόγω της σοβαρής αστικής αντιδικίας μου με το Δημόσιο, ζήτησα, συγκεκριμένα έγινα κυριολεκτικά μαλλί κουβάρι στην Ευελπίδων, απαιτώντας PCs και εκτυπωτές. Οταν μου είπαν ότι δεν ύπήρχαν κονδύλια για τις σχετικές αγορές, τούς υπενθύμισα ότι υπήρχαν εκατοντάδες PCs κι εκτυπωτές αγορασμένοι με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων, που σκούριαζαν στις αποθήκες του Αθήνα2004. Τελικά, μ’επιμονή κι επιμονή, εγκαταστάθηκαν PCs και εκτυπωτές στα γραφεία των γραμματέων.

   Νίκο, στην Πατρίδα μας σήμερα, βιώνουμε την ουτοπία της Ισονομίας, Ισοπολιτείας της Ευταξίας, του αυτονόητου, του αυταπόδεικτου. Επειδή, ένα κοινωνικά φονικό και φοβικό «σύστημα», ΔΕΝ θέλει να υφίαστανται. Επειδή, θέλει να ελέγχει και να υφαρπάζει, να έχει τους Ελληνες πολίτες χειραγωγήσιμους και δεδομένους. Και γι’αυτό, στοχοποιεί και καταταλαιπωρεί επί 10ετίες, τους πολίτες αυτούς που αντιστέκονται και διεκδικούν τα κατά πλήρη κυριότητα αυταπόδεικτα κι αυτονόητα νόμιμα δικαιώματά τους.

   Γι’αυτό, μεγάλη μερίδα πολιτών, έχουμε αηδιάσει, έχουμε ατσαλώσει με τις απρόκλητες ταλαιπωρίες του Δημοσίου και είμαστε αποφασισμένοι γιά οριστική ρήξη με το συγκεντρωτικό, κοινωνικά φονικό και φοβικό αυτό «σύστημα», που είναι η επιτομή του άκρατου κρατισμού.

   Just my two cents
   η Dimi

   • Enzo avatar
    Enzo @ η Dimi 20/09/2010 23:18:12

    ποια εισαι εσυ βρε Dimara?
    μηπως εισαι σε λαθος χωρα , λαθος πολη , λαθος εποχη σε λαθος χρονο?
    στην χωρα που καναμε τα γκαρσονια πρεσβευτες, οι αξιοι μενουν απεξω!

   • η Dimi avatar
    η Dimi @ η Dimi 22/09/2010 00:54:16

    @ Ζαβός

    Νομάρχες, Δήμαρχοι.. Σημαίνει ότι τους Αρχοντες αυτούς ΔΕΝ τους βλέπει το γραφείο κι η καρέκλα τους. Σημαίνει ότι είναι συνεχώς έξω γιά ν'ακούν, να μιλούν με τους Πολίτες, να καταγράφουν τις ανάγκες τους, να παράγουν διορθωτικό έργο, να φροντίζουν γιά τη δημόσια καθαριότητα, να χειρίζονται σωστά τα οικονομικά τους, κλπ.

    Σημαίνει ότι οι Αρχοντες αυτοί, έρχονται πρώτοι στην Υπηρεσία συνεργάζονται με τις Ομάδες τους και φεύγουν τελευταίοι. Σημαίνει, ότι επενδύουν παραγωγικά και σέβονται τον εργάσιμο Χρόνο τους.

    Σημαίνει ότι είναι εντοπίσημοι. Οτι απαντούν όταν τους καλούν. Σημαίνει ότι τα Οικονομικά Βιβλία τους είναι καθημερινά ενημερωμένα με παραστατικά, και διαθέσιμα κάθε στιγμή, γιά έλεγχο.

    Σημαίνει ότι με το παράδειγμά τους, εμπνέουν τους υφισταμένους τους οι οποίοι κι αυτοί, ακολουθούν το ζωντανό παράδειγμα των Προϊσταμένων. Κανένας εργαζόμενος δεν αισθάνεται άνετα, όταν ο Διευθυντής του είναι ήδη στο γραφείο πριν απ’αυτόν..

    Μ'αυτές τις προϋποθέσεις και πάντα με ατομικές ευθύνες, παράγεται συλλογικό έργο γιά το οποίο ΟΛΟΙ είναι υπερήφανοι. Μόνο με παραγόμενο Εργο, οι Αρχοντες επανεκλέγονται αξιοκρατικά, χωρίς ντουντούκες, χωρίς ψηφοθηρίες, χωρίς χρηματισμό.

    Ομως, γιά να γίνουν όλα αυτά, οι επίδοξοι Αρχοντες είναι απαραίτητο ν'απαλλαγούν από τις καρεκλοκένταυρες αντιλήψεις παλαιάς κοπής.

    Επειδή, οι Πολίτες είναι συνειδητοποιημένοι και μπορούν να διακρίνουν το γνήσιο από το δήθεν. Επειδή, οι Πολίτες απαιτούν Προστιθέμενη Αξία γιά τα Χρήματα που πληρώνουν.

    Αποδεικνύεται στη πράξη όμως, ότι μεγάλος αριθμός Αρχόντων, δεν έχει ή, δεν θέλει να γίνει μέρος των αλλαγών σε αντιλήψεις και συμπεριφορές που αποζητάει ο τόπος.

    Γι'αυτό, και οι Συστάσεις στο Παρακαταθηκών και Δανείων ΥΠΕΡ ΕΡΤ, Δήμων, ΔΕΚΟ κλπ, έχουν αυξηθεί σημαντικά. Επειδή, οι πολίτες (κυρίως οι συνταξιούχοι), αρνούνται να πληρώνουν "χαράτσια" (έτσι τα θεωρούν), τις χαμηλής ποιότητας υπηρεσίες και όταν τα χρήματά τους Δεν έχουν ανταποδοτικά οφέλη στην καθημερινότητά τους, στο Δήμο, τη Νομαρχία τους, κλπ.

    Σημασία λοιπόν, Δεν έχει αν ο εκάστοτε φιλόδοξος θέλει να γίνει Νομάρχης, Δήμαρχος κλπ. και ν’ασχοληθεί με τα πολύ παρεξηγημένα κοινά.

    Σημασία έχει, γιά ποιό ιδιαίτερο λόγο οι Πολίτες θα πρέπει να ψηφίσουν Αυτούς, έναντι άλλων υποψηφίων, και ποιά θα είναι η Προστιθέμενη Αξία που Αυτοί θα προσδώσουν στο Εργο τους, γιά τη βελτίωση της ζωής των Πολιτών.

    Οι οποίοι Πολίτες εν τέλει, είναι αυτοί που τους πληρώνουν τους μισθούς κι έχουν αξιώσεις γιά τα χρήματα που ξοδεύουν.

    Φιλικά,
    η Dimi

 3. η Dimi avatar
  η Dimi 21/09/2010 03:40:48

  Enzo, Aν έγραφα σε βιβλίο τα ντοκουμέντα της απρόκλητης περιπέτειας με το Δημόσιο που υφίσταμαι ως νόμιμη κληρονόμος της κατά Πλήρη Κυριότητα την ημέρα του θανάτου του (με Πιστοποιητικά από 3 Υποθυκοφυλακεία!!!) περιουσίας (αγροί) του πατέρα μου, που υφίσταμαι αλλά αντιστέκομαι σθεναρά επί 16.9+ χρόνια και με δικόγραφα ύψους 1.70+μ (και ετησίως αυξανόμενα), θα γινόταν best-seller την πρώτη ώρα.

  Ο τίτλος του βιβλίου, θα ήταν:

  “H Oυτοπία της Ελληνικής Ισονομίας και πως ενα ανάλγητο πολιτικό «σύστημα» κτίζει ευτυχία πάνω στη δυστυχία ανύποπτων Πολιτών.”

  Ομως, δεν με ενδιαφέρει να γράψω το βιβλίο. Αυτό που με ενδιαφέρει, είναι να σπάσω το κακό σπυρί. Να χυθεί το πύον. Ωστε να μη μπορέσει ποτέ ξανά, αυτό το άθλιο σχεδόν «Σοβιέτ» όπως είπε ο κ. Σαμαράς, φοβικό πολιτικό «σύστημα» να δηλητηριάσει τη ζωή κανενός ανύποπτου Πολίτη, που δεν θα ξέρει τι τον/την κεραυνοβόλησε.

  Κανένας Ελληνας, καμιά Ελληνίδα Πολίτης, να μην υποστεί την οικονομική, ηθική απρόκλητη βλάβη (μαύρες λίστες μεγαλο-οφειλετών Τειρεσία αν και φορολογικά ενήμερη!!!) και βεβαίως, η απρόκλητη ψυχολογική φθορά, που υφίσταμαι εγώ και οι δύο άλλοι εξ αδιαιρέτου συγκληρονόμοι του πατέρα μου. Οι οποίοι, μου έχουν αναθέσει να βγάλω εγώ τα κάστανα απ’τη φωτιά και γιά τους τρεις. Το φορτίο της ευθύνης βαρύτατο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε οικονομικά, ηθικά και ψυχολογικά κόστη.

  Και είναι τέτοια η παράνοια, που υπάρχει νομικό κενό. Δηλαδή, ΔΕΝ υπάρχουν άρθρα του Ελληνικού Αστικού Κώδικα που να προβλέπουν γι'αυτή τη τρέλλα. Οταν με χρόνια και καιρούς, η υπόθεσή μου τελεσιδικήσει, θ’αποτελέσει δεδικασμένο γιά οποιαδήποτε παρόμοια τρέλλα τυχόν αποτολμήσει το Δημόσιο. Πρόκειται γιά τρέλλα, όχι μόνο γιά την Ελλάδα, αλλά και διεθνώς. Αμερικανοί Δικηγόροι που μελέτησαν την υπόθεση, έμειναν άναυδοι: "This is inconceivable and so crasy. In Greece? Τhe country of Isonomy?! Such crimes against civilians do happen? Unbelievable!» Unbelievable, indeed..

  Επειδή έχω ήδη γράψει γιά την πρωτοφανή αυτή υπόθεση, όπου υπάρχει άρθρο με θέμα Θόδωρο Πάγκαλο, υπάρχει και σχετικό σχόλιό μου.

  Η ταμπακιέρα της όλης υπόθεσης: Location! Location! Location!

  Είτε μιά ακίνητη περιουσία, είτε μιά χώρα όπως η Ελλάδα, χαίρει προνομιακής τοπογραφικής θέσης, αυτή, είναι ταυτόχρονα η ευχή και η κατάρα της. Επειδή, τα απανταχού «όρνεα», θέλουν να την υφαρπάξουν, αβρόχοις ποσί. Αυτό βεβαίως, δεν πρόκειται να επιτρέψω να συμβεί σε εμάς, μέχρις ότου βγάλει ο ήλιος κέρατα, δηλαδή, ποτέ. Ακόμα κι αν χρειαστεί να προσφύγω στα ΕυρωπαΪκά Δικαστήρια.

  Ο Γίγαντας αντίδικος, που τον είδαμε όλοι φάτσα-κάρτα στην επίσκεψη του πορθητή Ερντογάν (22 τα ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ που υπέγραψε με τον εδώ ισλαμολάτρη προσκυνημένο), ΔΕΝ έχει μάθει στο Οχι! Γι’αυτό, απορεί κι ενοχλείται με τη σταθερή και κατά μέτωπο αντίστασή μου.

  Πρόκειται γιά μιά άνιση αναμέτρηση Δαβίδ και Γολιάθ. Μόνο που στη δική μου περίπτωση, ο Γολιάθ θα υποχρεωθεί εκ των πραγμάτων, να βάλει το χέρι πολύ βαθειά στη τσέπη και να μάς αποζημιώσει. Αναδρομικά και έντοκα. Γιά την ηθική και οικονομική βλάβη που απρόκλητα αυτός μάς προκάλεσε ΚΑΙ να μάς πληρώσει βεβαίως, τους Φόρους κληρονομίας μας.

  Μόνον ο δικός μου φόρος κληρονομίας πλέον τόκων ημερημερίας, ανέρχεται στα € 1,375.600+ γιά τα 3/8 εξ αδιαιρέτου! Ας πρόσεχε ο αλαζόνας εισβολέας.

  Ο Γίγαντας, έμπλεξε απρόσμενα άσχημα κι έχει τα χέρια του γεμάτα με την εξαιρετικά δύσκολη και κοστοβόρα αυτή υπόθεση. Και θα υποχρεωθεί να πληρώσει γιά να επέλθει η ισορροπία, που αυτός διατάραξε. Αυτό, το έχω ορκισθεί στη ψυχή του πατέρα μου, που δεν έχει βρει ούτε μιά στιγμή ησυχία επί 16.9+ χρόνια.

  Συμπέρασμα:

  Σημασία δεν έχει το Πόσο δύσκολο. Πόσο περίπλοκο. Πόσο μακροχρόνιο. Πόσο κοστοβόρο. Πόσο πολυμορφικά βλαβερό είναι το πρόβλημα, που τεχνητά δημιουργεί το κοινωνικά φονικό και φοβικό «σύστημα» στους Ελληνες Πολίτες.

  Σημασία έχει, η σθεναρή αντίσταση κι η άκαμπτη στάση των Ελλήνων Πολιτών στις πολυεπίπεδες επιθέσεις του κοινωνικά φονικού και φοβικού «συστήματος».

  Επειδή Εμείς, οι Ελληνες Πολίτες, με προσωπικές θυσίες και στερήσεις, πληρώνουμε τους 16 ετήσιους παχυλούς μισθούς του «συστήματος».

  Επειδή, Εμείς, οι Ελληνες Πολίτες με τη ψήφο μας, έχουμε τη Δύναμη (ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ = ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ (ΔΥΝΑΜΗ) ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ!!!) ν’ανεβάζουμε το «σύστημα» στο βάθρο, αλλά και να το γκρεμίζουμε στα πολιτικά Τάρταρα, εφόσον αυτό επιβάλλεται.

  Επειδή, στο δια ταύτα, η Δικαιοσύνη Επικρατεί!

  Με Αισιοδοξία Πάντα!
  η Dimi

 4. Greg avatar
  Greg 21/09/2010 12:30:13

  Δημοκρατία είναι δύο λύκοι και ένα πρόβατο που συζητούν τί θα φάνε για μεσημεριανό.

 5. Νίκος Θ. avatar
  Νίκος Θ. 21/09/2010 12:36:02

  Για τη Dimi: Διαβάζω το πιό πάνω άρθρο σου και δυσκολεύομαι να παρακολουθήσω. Η ψυχική πίεση που το παχύδερμο άκαμπτο σύστημα ασκεί πάνω σου μου προκαλεί θλίψη. Please keep the spirit up and continue forward. Το "σύστημα" εμείς το ανεβάζομε αλλά και το γκρεμίζομε στα τάρταρα όταν αυτό επιβάλλεται, όπως πολύ σωστά τονίζεις. Όλοι μας στο blog Antinews σου οφείλομε πολλά για την μεγάλη ευαισθησία και την ευγένεια σου. Σ’ευχαριστούμε πολύ.

  • η Dimi avatar
   η Dimi @ Νίκος Θ. 21/09/2010 12:48:36

   Νίκο, Εγώ Ευχαριστώ πολύ.

   Me Eκτίμηση,
   η Dimi

 6. Enzo avatar
  Enzo 21/09/2010 12:53:15

  μακραν μπροστα η Dimi.
  Δειχνει τον δρομο το πως θα επρεπε να ειναι ο Ελληνας.

 7. Ζαβός avatar
  Ζαβός 21/09/2010 13:01:18

  Ντιμη για νομάρχισα, τουλάχιστον. Τι λέω; Δήμαρχος.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.