#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
18/11/2010 11:59
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ανάπτυξη by PASOK

Επιτέλους φώς στο βάθος του τούνελ! Με συντονισμένες ενέργειες της τριπλέτας ΑΠ-Παμπούκης-Πάγκαλος και μετά από μαραθώνια συνεδρίαση, που πρέπει να κράτησε έως και … 10 λεπτά, ετοιμάστηκε το προεδρικό διάταγμα υπ΄ αριθμόν 108/2010 για τη σύσταση της περίφημης γενικής γραμματείας στρατηγικών επενδύσεων, το οποίο και δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 190/Α’/5-11-2010.

Το επαναστατικό αυτό κείμενο δημοσιεύεται στη συνέχεια και πιστεύουμε πως αποτελεί σημείο αναφοράς για τη σύσταση αναλόγων υπηρεσιών και υπουργείων στο μέλλον. Νομίζουμε δε, πως υπάρχει περιθώριο να συντομευθεί ακόμα περισσότερο, στις 2-3 γραμμές, ώστε να είναι ακόμη πιο περιεκτικό.

Ναι, είναι ακριβώς αυτό που έλειπε για να απελευθερωθεί επιτέλους η ανάπτυξη σε αυτή τη χώρα, να προσελκύσουμε ξένα κεφάλαια, να βρουν διέξοδο οι δημιουργικές δυνάμεις της χώρας, να μειωθεί η γραφειοκρατία και να αρχίσει η νέα πορεία της χώρας προς ένα καλύτερο μέλλον. Αμήν.

Τα προβλήματα αυτά διαγνώστηκαν έγκαιρα από την κυβέρνηση, η οποία και αντέδρασε με τη σύσταση μιας ακόμη υπηρεσίας (;) για την προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων, τις γνωστές μας ΑΞΕ.

Τα πράγματα είναι αναμφίβολα πολύ σοβαρά, αλλά νομίζουμε ότι στην κυβέρνηση το έχουνε ρίξει στην πλάκα και μας δουλεύουν κανονικά. Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός πώς για τη σύσταση αυτής της, υποτίθεται, κομβικής γραμματείας, δεν έχει γίνει πραγματική προετοιμασία και σοβαρή δουλειά. Αν καταλαβαίνουμε καλά, βολεύεται ένας ακόμα πασόκος σε θέση γενικού γραμματέα, που θα λειτουργεί μόνος του, δίχως να δίνει λογαριασμό σε κανέναν, χωρίς γραμματεία, χωρίς προσωπικό και χωρίς καμία υποδομή.

Πού είναι ο οργανισμός της γραμματείας, πού είναι το σχέδιο δράσης της;

Προσέξτε όμως αρμοδιότητες και κρατηθείτε. Η γραμματεία:

•    συλλέγει και επεξεργάζεται στοιχεία (από το google ίσως;)
•    διαμορφώνει προτάσεις για τον στρατηγικό σχεδιασμό επενδύσεων (στη λογική του ότι κατεβάσει η γκλάβα μας)
•    παρακολούθηση προόδου επενδυτικών προτάσεων (τώρα δέσαμε)

Αυτή είναι η νέα δημόσια διοίκηση που ευαγγελίζονται στο ΠΑΣΟK. Τέτοια προχειρότητα κυριολεκτικά δεν έχει ξαναγίνει . Καιρός είναι να τους μαζέψουμε πριν διαλύσουν εντελώς τη χώρα.


ΣΧΟΛΙΑ

 1. GAPονι avatar
  GAPονι 18/11/2010 12:51:43

  Είναι επιτέλους η ώρα να ιδρυθεί ένα νέο ινστιτούτο δημοσίου μανατζμεντ αποκλειστικά για πράσινα στελέχη.
  Ας το πούμε International Pasok Management Course.
  Εκεί θα εκπαιδεύονται τα νέα στελέχη του ΠΑΣΟΚ του παρόντος και του μέλλοντος στις νέες μεθόδους διοίκησης, για να κυβερνήσουν την έρμη χώρα.
  Προτείνω για εισηγητές
  - Παμπούκης στο δημόσιο δίκαιο
  - Πάγκαλος στο μάνατζμεντ δημοσίων οργανισμών
  και τον ΓΑΠ για πρύτανη.
  Έχει κανείς καμιά ιδέα για να στελεχώσουμε τις υπόλοιπες θέσεις;

 2. victoria avatar
  victoria 18/11/2010 12:56:48

  Για όνομα του Θεού, τι προχειρότητα.
  Πρώτα, σύμφωνα με τον ανασχηματισμό, υποτίθεται δεν υπάρχει πια Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, αλλά Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας (δεν έχει δημοσιευθεί ακόμα;)

  Η "Γενική Γραμματεία Επενδύσεων και Ανάπτυξης", πρώην Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, τέως Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και νυν Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, πού πήγε;
  Δεν υπάρχει επικάλυψη; Είχε αρμοδιότητα δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις στη χώρα (+τα συγχρηματοδοτούμενα από την Ε.Ε. έργα). Για να γίνονται όλα αυτά, δεν πρέπει να αλλάζουν αντίστοιχα οι Κανονισμοί των Υπουργείων;

 3. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 18/11/2010 13:48:45

  "Στρατηγικές επενδύσεις"... Προεδρικό διάταγμα για την εξυπηρέτηση προσωπικών γούστων και ιδεοληψιών 3-4 ατόμων, και εντολών υπαλληλίσκων αλλοδαπών και ημετέρων εταιριών.

  Και ερωτώ: Όλοι οι υπόλοιποι νόμοι, ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ είναι; Και αναρωτιέστε γιατί δεν υπάρχουν επενδύσεις στην Ελλάδα... Ντροπή!

 4. Orestios avatar
  Orestios 18/11/2010 15:35:29

  Τόσο απλά! Ούτε μισή σελίδα.
  Πέντε αράδες πεταμένες και το λένε αναπτυξιακό σχέδιο?
  Όχι γιαούρτι αλλά κριθαράκι πρέπει να πέσει.

  • Enzo avatar
   Enzo @ Orestios 18/11/2010 15:36:44

   ειναι fast track προεδρικο διαταγμα

   • 3birdssitting avatar
    3birdssitting @ Enzo 18/11/2010 18:12:30

    Μάλλον ειναι " a hole in the water "

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.