#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
18/06/2012 09:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ανάπτυξη και αντιμετώπιση της ανεργίας οι βασικοί στόχοι της κυβέρνησης ΣαμαράΣτη φράση του νικητή των εκλογών Αντώνη Σαμαρά ότι «θα δουλέψουμε μαζί με τους ευρωπαίους εταίρους μας για να συμπληρώσουμε την οικονομική πολιτική με ανάπτυξη και αντιμετώπιση της ανεργίας» συμπυκνώνονται οι επόμενες εβδομάδες και μήνες στο κρίσιμο μέτωπο της οικονομίας.

Ήδη, οι πρώτες φωνές από τους εταίρους μας είναι στην κατεύθυνση των αλλαγών στο μνημόνιο, αλλαγές που κρίνονται απαραίτητες δεδομένου ότι ούτε η παραμονή στο ευρώ έχει εξασφαλιστεί, ενώ οι διεθνείς εξελίξεις αυξάνουν τις πιθανότητες μιας διεθνούς κρίσης που μπορεί να οδηγήσει στη διάλυση της Ευρωζώνης με ανυπολόγιστες συνέπειες για τη ζωή των λαών της Ευρώπης,

Αμέσως μετά τη σαφή εικόνα του αποτελέσματος, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών αλλά και ο Βέλγος ομόλογός του επισήμαναν ότι υπάρχει περιθώριο αλλαγών στο χρονοδιάγραμμα του ελληνικού προγράμματος, ενώ πιο συγκεκριμένος ο επικεφαλής του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, Άνχελ Γκουρία τόνισε ότι πρέπει να δοθεί στην Ελλάδα η ευκαιρία να επαναδιαπραγματευτεί τους όρους του, ύψους 130 δισ. ευρώ, διεθνούς πακέτου διάσωσής της, εάν αυτό σημαίνει την παραμονή της στην ευρωζώνη.

Ο στόχος πάντως της νέας κυβέρνησης που θα σχηματιστεί είναι –όπως το προσδιόρισε και ο κ. Σαμαράς-  είναι να βγούμε από την κρίση με κοινωνική συνοχή με δουλειές, με δικαιοσύνη και ασφάλεια.

Αυτό είναι και το ζητούμενο για την οικονομία και την επιχειρηματική κοινότητα, οι εκπρόσωποι των οποίων ζήτησαν να κυβερνηθεί ο τόπος  με σταθερότητα και αποτελεσματικότητα.

Η αγωνία της επιχειρηματικής κοινότητας προέρχεται κυρίως από το γεγονός της κατάρρευσης των εσόδων, η οποία εάν δεν αντιστραφεί το επόμενο διάστημα αφήνει τα πάντα ανοιχτά.

Πριν από αυτό όμως, οι εκπρόσωποι των παραγωγικών τάξεων δεν κρύβουν την ανησυχία τους τόσο για το εύρος της κυβέρνησης που θα σχηματισθεί όσο και για την αντιπολιτευτική συμπεριφορά των κομμάτων που δεν θα μετάσχουν στην κυβέρνηση.
Δεδομένου ότι η κατάσταση στην οικονομία είναι τραγική καθώς το διάστημα πριν τις εκλογές είχε παγώσει οποιαδήποτε οικονομική δραστηριότητα, οι επιδοτήσεις είχαν σταματήσει και μαζί με αυτές οι τελευταίες ενέσεις ρευστότητας της αγοράς, αναμένονται άμεσες κινήσεις.

Ο επιχειρηματικός κόσμος ζητά να μπει η οικονομία σε νέα βάση, χωρίς την παρεμβολή της πολιτικής σε όλο το φάσμα των λειτουργιών της, ενώ ζητούν τον ανάλογο σεβασμό για να ανταποκριθεί στα καλέσματα για συστράτευση στην ανάπτυξη, εννοώντας προφανώς τη στάση πληρωμών που έχει ξεκινήσει το κράτος προς προμηθευτές αλλά και τη γενικότερη εχθρότητα έναντι της επιχειρηματικότητας.

Ουδείς περιμένει να ανοίξουν οι κρουνοί των δισεκατομμυρίων για την Ελλάδα, ωστόσο συγκεκριμένες κινήσεις μπορούν να αποκαταστήσουν την ισορροπία και να επανεκκινήσουν την οικονομία.

Το μεγάλο στοίχημα της νέα κυβέρνησης θα είναι πρωτίστως να ξαναβάλει μπρος τις μηχανές του ΕΣΠΑ και σε συνδυασμό με την τόνωση των κρατικών εσόδων αλλά και της επαναλειτουργίας της τραπεζικής αγοράς (δηλαδή να ανοίξει ξανά η αγορά των δανείων), να μπορέσει να αναπτερώσει την ελπίδα ότι θα μπορέσουμε να ξεφύγουμε από την κρίση.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. tpe avatar
  tpe 18/06/2012 09:09:56

  Ας επιστρέψει το κράτος τα 6,3δις που χρωστάει από το ΦΠΑ στις εξαγωγικές επιχειρήσεις και βλέπουμε. Α, με τρόπο έτσι; Όχι κάθε καρυδιάς καρύδι να πάρει λεφτά.

 2. Spirit avatar
  Spirit 18/06/2012 09:20:38

  Δεν έχει δικαίωμα αποτυχίας, ελπίζω απερίσπαστος να συνεχίσει το έργο ώστε να αναταθεί η Ελλάδα το συντομότερο. Επίσης πρέπει να είναι αμείλικτος και κάτι κομματικούς κηφήνες που πιθανότατα έχουν απομείνει στο κόμμα.

  Έχει μεγάλες ευθύνες ελπίζω να μην μας απογοητεύσει... πρέπει η επανίδρυση του κράτους να πάρει σάρκα και οστά, μπας και γλιτώσουμε από κρατικοδίαιτα ερπετά.

 3. Δημήτριος Κοκκαλάκης avatar
  Δημήτριος Κοκκαλάκης 18/06/2012 09:23:55

  Η ψυχολογία του απλού κόσμου άλλαξε! Και επειδή η αγορά συγκροτείται πρώτιστα από το ανώνυμο πλήθος των ανθρώπων, θα αλλάξει και η ψυχολογία της αγοράς. Πολλά θα εξαρτηθούν από την κεφαλαιοποίηση αυτού του ψυχολογικού πλεονεκτήματος. Κύρος στις κινήσεις του πρωθυπουργού θα προσέδιδε αυτόματα η υλοποίηση τώρα - ευθύς εξ αρχής - του ολιγομελούς κυβερνητικού σχήματος (15 υπουργεία το πολύ). Πολιτικό κύρος και εκτελεστική αποτελεσματικότητα στην Κυβέρνηση θα προσέδιδε η οριστική κοπή του ομφάλιου λώρου των υπουργικών γραφείων με τη ρουσφετολογία. Το πολιτικό αυτό καρκίνωμα εξοστρακίζεται μόνο με την αποσύνδεση των ιδιοτήτων βουλευτή υπουργού. Οι υπουργοί καλό είναι να μην είναι - ή να πάψουν να είναι - ούτε βουλευτές, ούτε υποψήφιοι στις επόμενες εκλογές

 4. ΠΙΛΟΤΟΣ avatar
  ΠΙΛΟΤΟΣ 18/06/2012 09:28:02

  Καλή αρχή και καλή δύναμη ! Η σωτηρία της πατρίδας είναι υπόθεση όλων μας. Ακόμα κι αν δε σε πιστεύω σαν σωτήρα σου εύχομαι να τα καταφέρεις για το κοινό καλό των Ελλήνων.
  Ένας ακραίος ψηφοφόρος...

 5. Ναυσικά... avatar
  Ναυσικά... 18/06/2012 09:48:38

  ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
  Ελπίζω αυτό το χέρι στην καρδιά να είναι η ένδειξη ενός ανδρός ότι θα δώσει το καλύτερο που μπορεί και που έχει για τη χώρα. Ελπίζω να δείξει ατσάλινη πυγμή μπροστά σε ότι σάπιο και όσους το επιδιώξουν, καθώς και απέραντη ανθρωπιά στηρίζοντας όσους βρίσκονται σε δυσάρεστη θέση. Μεγάλη προσοχή σε υγεία, παιδεία και στήριξη των νέων για να μείνουν στην Ελλάδα. Δεν πρέπει να υπάρξουν ξανά λάθη. Τα πάντα με σχέδιο και ορίζοντα, τα πάντα!

 6. Αλέξανδρος avatar
  Αλέξανδρος 18/06/2012 10:46:38

  Κουβέντα τώρα για τους λαθρομετανάστες;!Αν θυμάμαι καλά ο Σαμαράς είχε υποσχεθεί μαζικές απελάσεις όλων των λαθρομεταναστών,προεκλογικά.Τώρα που κέρδισε θα κάνει ότι το πρόβλημα δεν υπάρχει;Ας μην τους απελάσει,επιτέλους,και θα τα πούμε όταν πρέπει και με την Ν.Δ.,όπως κάναμε και με το ΠΑΣΟΚ μετατρέποντας το σε μικρό,περιθωριακό κόμμα.

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Αλέξανδρος 18/06/2012 19:20:12

   Σιγά βιαστικέ, 1ον)δέν ἒγινε ἀκόμη Πρωθυπουργός 2ον)δέν εἶναι 5-10 ἂτομα πού τά τσουβαλιάζεις καί φεύγουν τήν ἲδια ὣρα! 3ον)τήν πεθερά σου ἒτσι εὒκολα τήν ξεφορτώνεσαι,δέν ἀπαιτεῖ κάποια...διαδικασία;

 7. makis avatar
  makis 18/06/2012 10:49:48

  Οι βουλευτές που εκλέγονται στην Ήπειρο http://shar.es/st9qM

 8. Kst avatar
  Kst 18/06/2012 11:13:30

  Χαιρομαι γιατι την τελευταια ημερα αποφασισα σωστα και ψηφισα ΝΔ, παρολα τα σφαλματα που εχει κανει. Η προοπτικη να επικρατησει δυναμη της αριστερας επεδρασε καταλυτικα σε πολλους ψηφοφορους της ΝΔ. Συγχαρητηρια και στον Α.Σαμαρα γιατι καταλαβε οτι παραταξη ενωμενη ποτε νικημενη.

 9. ασημένια φεγγαρια avatar
  ασημένια φεγγαρια 18/06/2012 11:47:15

  Καλή επιτυχία Πρόεδρε! ;-)

 10. ΝΑΥΤΗΣ avatar
  ΝΑΥΤΗΣ 18/06/2012 12:15:04

  Η τελευταία ευκαιρία για την πατρίδα.
  Καθε εκπτωση από τις εξαγγελίες είναι προδοσία για όσους τον εμπιστευτήκαμε (έστω και με κρύα καρδιά λόγω Ντόρας) και τον ψηφίσαμε...
  Η διάψευση των ελπίδων και αυτή την φορά θα φέρει αίμα στην χώρα.
  Πρέπει να προχωρήσει αταλάντευτα, δεν υπάρχουν δικαιολογίες πιά !
  Η πρώτη ένδειξη θα είναι τα ονόματα και ο αριθμός των υπουργών.
  Περιμένουμε με κομμένη την ανάσα...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.